logo
04 TEMMUZ 2025

BeşikTAŞ gibi kararlı+Cimbom İNATÇI

13.05.2003 00:00:00
Ligin son haftalarına girerken müthiş çekişme olanca hızıyla devam ediyor. Müthiş yarışta Beşiktaş ile Galatasaray'ı karşı karşıya getiren son üç haftasına girilen ligimizde tansiyon ve gerilim had safhada

Evdeki hesap çarşıya uymadı

Beşiktaş haftaları firesiz atlatırken, Galatasaray deplasmanda kral kendi evinde cömert davranarak adeta kendi sonunu hazırlıyor. Rakiplerine avuç avuç puanları dağıtarak. Erteleme maçında Denizli'ye yenildi, sonra Adana ile berabere kaldı, son olarak bu hafta gençlerbirliği ile berabere kalarak Kartal'ın ekmeğine yağ sürdü.

Cimbom fikstür avantajını kullanamadı

Ligin son 7-8 haftasına girdiğimizde Galatasaray'ın müthiş bir fikstür avantajı vardı. Avantajlı olduğu yanı maçlarının çoğunu kendi sahasında oynaması Beşiktaş'ın ise deplasmanda daha çok oynayacak olması Galatasaraya büyük bir avantaj sağlıyordu.

Ancak bir gerçek vardı ki; hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Ve bunun sonuçlarını da oynanan maçlardan sonra daha rahat anladık. Bu sene her zamanki senelerden daha ters bir durum yaşıyor galatasaray. Kendi sahasında puanlar dağıtıyor. Deplesmanda ise müthiş bir performans çiziyor. Aynı başarıyı kendi saha ve seyircisi önünde daha rahat sergilemesi gerekinken, bunu başaramadı.

100. yıl aşkına

Beşiktaş 100. yılının vermiş olduğu arzu istek ve taraftarına 100. yılda şampiyonluk hediye etmek için sezon başından bu yana müthiş bir performans ortaya koydular. Ne Türkiye liginde nede UEFA'da oynarken yenilmiyordu. Taki ligin ikinci yarısındaki Diyarbakır ile erteleme maçına kadar. Ve bu takımda aşırı güven oluşturdu. Maçlara daha rahat oynamasını sağladı Beşiktaş'ın. Bir gerçek vardı ki; Lucescu faktörü tam bir futbol adamı Galatasaray'da yakaladığı başarıyı Beşiktaş'ta da ortaya koydu. Şampiyon yapıp geldiği takım ile şimdi rakip ve 5 puanda önde götürüyor yarışı. Ne zaman ne yapacağını çok iyi bilen birisi. Zaten Beşiktaş'ın bu günki durumu her şeyi anlatıyor. Tebrikler Lucescu...

Şampiyonluk Beşiktaş'a gülümsüyor

Ligimizin son üç haftasına girilirken, Beşiktaş ezeli rakibi Galatasaray'a şampiyonluk yolunda 5 puan gibi önemli sayılabilecek farkla finişe doğru ilerliyor. Ancak unutulmamalı ki, daha üç maç var ve üç puanlık sistemde her an herşey olabilir. Futbol enteresan bir oyundur. Kazandık dersiniz iki dakika sonra hayalleriniz suya düşer.

Beşiktaş'ın bu haftaki maçı deplesmanda Gençlerbirliği Beşiktaş'ın kazanması şampiyon olmuş anlamına gelecektir aslında bir anlamda fakat kaybetmesi de Galatasaray'ın kazanması durumunda yeniden şampiyonluk potasına girmesi anlamına geliyor.

Cimbom matematiksel olarak

Galatasaray Gençlerbirliğine kendi sahasında bir puan vererek şampiyonluk yarışında büyük bir yara aldı. Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 3 iken 5 yaparak kendisini de strese soktu. İnönüde oynanacak Beşiktaş maçına kadar aradaki puan farkını 3'te tutmanın planlarını yaparken hiç hesapta olmayan bir gençler beraberliği ile işi bayağı zora soktu. Ancak Beşiktaş'ın da bu hafta sonu Gençlerle hemde Ankara'da oynayacak olması Galatasaray'ı umutlandıran bir başka konu. Beşiktaş'ın Ankara'da yenilmesi Galatasaray'ın da Ankaragücü'nü kendi saha ve seyircisi önünde (ümitli olmasakta) yenmesi yine olayı inönü stadına çekecek ve şampiyonu buradaki oynanacak maç tayin edecek.

Her iki takıma da başarılar diliyoruz. Gerçekten bizlere bu sene müthiş bir bir mücadele izlettiler. İnşallah bir dahaki seneye Fener-Trabzon- Hatta Gençlerbirliğinin de katılımıyla sonuna kadar şampiyonun belli olmadığı bir lig dileğiyle. Tabii ki, önce fair play (centilmenlik) olması şartıyla.

Bize bu zevki yaşatan Fatih Hocamız ve Sayın Lucescuya sonsuz teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Tebrikler

Haber: Cemâl Kazanç www.kazanckral@mynet.com
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Bakan Yumaklı açıkladı
'Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti
AKP genel başkan yardımcıları da eşlik etti
Bakan Yumaklı'dan 'orman yangınları' açıklaması
"Son 1 haftada 624 yangın çıktı"
"İsrail'in tehditleri bizi caydıramaz"
Husilerden 'kararlılık' mesajı
Trump ile Putin telefonda görüştü
Trump: 'İlerleme kaydedemedim'
‘TÜİK'ten açlık ve sefalete devam kararı çıktı!’
Hüseyin Baş’tan emekli maaşı tepkisi
Dış ticaret açığı patladı
İthalat çığrından çıkıyor
Gazeteciye zeytinlik fırçası
'Sen gazetecilik falan yapmıyorsun'
Özdağ'dan Hüseyin Baş'a ziyaret
BTP liderinden 3. yol mesajı
En düşük emekli maaşı belli oldu
Yeni maaş 16 bin 881 TL
Soykırım hızlandı
Can kaybı 57 bin 130'a çıktı
MSB'den terörle mücadele açıklaması
Son 1 haftada 3 terörist teslim oldu
Benzine, motorine, LPG'ye zam
ÖTV'de otomatik artış
TÜİK enflasyon verilerini açıkladı
Haziran enflasyonu yüzde 1,37
280 bin 875 TL
Bedelli askerlik ücreti belli oldu
Bakan Yumaklı açıkladı
'Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a gitti
AKP genel başkan yardımcıları da eşlik etti
Bakan Yumaklı'dan 'orman yangınları' açıklaması
"Son 1 haftada 624 yangın çıktı"
"İsrail'in tehditleri bizi caydıramaz"
Husilerden 'kararlılık' mesajı
Trump ile Putin telefonda görüştü
Trump: 'İlerleme kaydedemedim'
‘TÜİK'ten açlık ve sefalete devam kararı çıktı!’
Hüseyin Baş’tan emekli maaşı tepkisi
Dış ticaret açığı patladı
İthalat çığrından çıkıyor
Gazeteciye zeytinlik fırçası
'Sen gazetecilik falan yapmıyorsun'
Özdağ'dan Hüseyin Baş'a ziyaret
BTP liderinden 3. yol mesajı
En düşük emekli maaşı belli oldu
Yeni maaş 16 bin 881 TL
Soykırım hızlandı
Can kaybı 57 bin 130'a çıktı
MSB'den terörle mücadele açıklaması
Son 1 haftada 3 terörist teslim oldu
Benzine, motorine, LPG'ye zam
ÖTV'de otomatik artış
TÜİK enflasyon verilerini açıkladı
Haziran enflasyonu yüzde 1,37
280 bin 875 TL
Bedelli askerlik ücreti belli oldu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.