logo
26 AĞUSTOS 2026

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında transfer jesti

Beşiktaş, Arsenal ve Leandro Trossard üçgeninde 18+2 milyon Euro’luk dev anlaşmayı Ali Naibi bitirirken; menajer George Gardi’nin Belçikalı yıldızı Fenerbahçe’ye kaçırma hamlesi Gazi Koşusu’ndaki dostluk barajına takıldı

11.07.2026 16:21:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında transfer jesti
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında transfer jesti
Serdal Adalı'nın "O İtalyan'dan haberimiz var" ricası üzerine Aziz Yıldırım transferden çekilirken, Gardi'nin siyah-beyazlılara Lukaku ve Fofana dahil 4 dünya yıldızını daha getirmek için Ali Naibi üzerinden sızmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Beşiktaş ile Arsenal arasında Leandro Trossard için yapılan transfer pazarlıklarında son düzlüğe girildi... iki kulüp arasındaki anlaşmayı 18+2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında bitiren isim, eski siyah-beyazlı yönetici Ali Naibi oldu.

Sürecin arkasında ünlü İtalyan menajer George Gardi'nin de rolü bulunurken, perde arkasındaki bu hareketlilik ezeli rakipleri transferde karşı karşıya getirdi.






TROSSARD'I FENERBAHÇE'YE İSTEDİ

Galatasaray'da Cenk Ergün'ün göreve geri dönmesiyle sarı-kırmızılı kulüpte zemin kaybeden George Gardi, rotasını Fenerbahçe'ye çevirdi.

Ali Koç yönetimiyle arası açık olan İtalyan menajer, sarı-lacivertli kulüpteki başkanlık değişimi sonrası Aziz Yıldırım'a yanaştı. Trossard'ı Fenerbahçe'ye getirmek için yoğun bir kulis faaliyetine girişen Gardi, Beşiktaş'ın bitirme aşamasına geldiği transferi sabote etmeye çalıştı.






ADALI'DAN AZİZ YILDIRIM'A MESAJ

Yaşanan bu transfer savaşı, Gazi Koşusu'nda iki deneyimli başkanın bir araya gelmesiyle yeni bir boyut kazandı. Serdal Adalı, organizasyonda görüştüğü Aziz Yıldırım'a net bir mesaj vererek, "Trossard'la anlaştık, o İtalyan menajerden (Gardi) haberimiz var" diyerek durumu aktardı.

Aziz Yıldırım ise Beşiktaş'ın gayrı-resmi olarak el sıkıştığı oyuncu için eski dostu Adalı'ya bir "çalım atmayacağını" belirterek dostane bir tavır sergiledi ve transferden çekildi.






LUKAKU VE FOFANA'NIN ARKASINDA

Gardi, Fenerbahçe kapısının kapanmasının ardından Beşiktaş'a sızabilmek için yeniden eski sportif direktör Ali Naibi üzerinden temas aramaya başladı.

İtalyan menajerin Beşiktaş'a yönelik transfer operasyonları yalnızca Trossard ile de sınırlı değil. Gardi; Youssouf Fofana, Andre-Frank Zambo Anguissa, Romelu Lukaku ve Rolando Mandragora gibi dünyaca ünlü isimleri de siyah-beyazlı ekibe kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi

Asensio'nun yedek kalması çok tartışıldı. Fenerbahçe'nin Lyon'la İstanbul'da berabere kalmasını İsmail Kartal'ın İspanyol oyuncuyu yedek soyundurmasına bağlayanlar bile oldu

26.08.2026 13:08:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi
İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi
Ayrıca Kartal'ın Asensio'yu odasında sohbet ederken kendisine karşı alaycı bir gülüş yüzünden çizdiğini bile iddia ettiler. Ancak başarılı hocayı tanıyanlar çoktan gerçeği biliyordu ama herkes işin iç yüzünü yeni yeni anladı.






Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ı tanımayanlar, tecrübeli hocanın Marco Asensio'ya taktığını iddia ediyor. Takımda istemediğini savunuyor, hatta hazır olmadığını iddia ediyor. Kartal'ın bahsettiği hazır olmama durumu, Kartal'ın İspanyol oyuncuyu kullanmak istediği mevkiiye hazır olmaması.






ASENSIO'YA İKİ SEÇENEK

Çünkü Kartal'ın kafasında 4-4-2'ye dönebilecek 4-1-4-1 sisteminde Asensio için iki mevki var: Birincisi Fred'i kullandığı ve daha önce çok büyük verim aldığı orta sahada 6/8 oynadığı mevki...ikincisi ise İrfan Can'dan bir önceki dönemde büyük verim aldığı kanat oyun kurucusu rolü.






FENERBAHÇE'NİN SİSTEMİ BELLİ

Yani bu dakikadan sonra karar Asensio'da. Ya İsmail Kartal'ın yeni sisteminde Fred'in rolüne soyunacak ya da İrfan Can'ın parladığı kanat oyun kurucusu olacak. 3. bir ihtimal yok. Çünkü Kartal'a göre Fenerbahçe 4-3-2-1 oynamaz, oynayamaz. Kurulan kadronun böyle bir formasyonu yok.

Italiano'nun "gitsinler" listesi

Beşiktaş'ta kadro planlaması tam gaz devam ediyor. Teknik Direktör Vincenzo Italiano, gideceklerin listesini oluşturdu. Şu anda gelecek dönem planlamasında kendisine yer bulamayan altı isim büyük ölçüde netleşti
 

26.08.2026 12:54:00
Haber Merkezi
 
Italiano'nun "gitsinler" listesi
Italiano'nun "gitsinler" listesi
Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, Zalgiris maçından sonra, "Herkesi takıma dâhil etmeye çalışıyorum," dedi... Ancak geriye dönüp baktığımızda aldıkları süreleri de göz önüne alınca 6 oyuncunun İtalyan teknik adamın gözünde kesinlikle yerleri olmadığını söylemek pek de hayalcilik olmayacak.






Uduokhai: 0 dk
Mustafa Hekimoğlu: 7 dk
Kartal Kayra Yılmaz: 17 dk
Yasin Özcan: 29 dk






Ndidi: 39 dk
Hadziahmetovic: 41 dk
Rashica: 71 dk






Uduokhai için sürekli transfer haberleri çıkıyor ama sonuç yok. Hekimoğlu, Yasin ve Kartal'ın artık kiralık gitmesi bekleniyor. Hadziahmetovic'e yer olmadığını Önder Özen zaten söylemişti. Ancak bakıldığında Ndidi ve Rashica da pek düşünülen isimler değil gibi.

Beşiktaş'ın "Şimşek Mcqueen"i

Beşiktaş dün gece Ernest Poku'yu İstanbul'a getirdi. Gece sabaha karşı gelen Ganalı kanatın özelliklerini ise siyah-beyazlı taraftarlar merak ediyor. İşte size kendisine 'Şimşek Mcqueen' dedirten yıldız oyuncunun bilinmeyen özellikleri ve Beşiktaş'ta neler yapabileceklerine dair fikir oluşturabilecek detaylar...

26.08.2026 12:45:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın "Şimşek Mcqueen"i
Beşiktaş'ın "Şimşek Mcqueen"i
Beşiktaş; açık alanda yüksek ivmelenme yeteneğine sahip, rakip savunma arkasına yapılan koşularda etkili bir tehdit olan Ernest Poku'yu bitirdi. Ana mevkisi sağ kanat olmakla birlikte sol kanat ve santrfor pozisyonlarında da görev alabilen Gana asıllı kanat oyuncusu, dar alanda top sürüşü ve yüksek temposu sayesinde kanat organizasyonlarında adam eksiltme becerisi ile öne çıkıyor.






Ağustos 2025'te 10 milyon euro bonservis bedeliyle Leverkusen'e giden Poku, hayal kırıklığının ardından Beşiktaş'a gönderildi. Leverkusen'e "Şimşek McQueen" lansmanı ile çok havalı geldi. Poku'nun tanıtım videosundaki "Savunmacıları kahvaltı niyetine yerim. Hızlıdan daha hızlıyım!" repliği sosyal medyada geniş yankı buldu.






Ancak Hollanda'da bulduğu geniş geçiş alanlarının aksine, Bundesliga'daki organize savunmalar ve dar alan presine karşı hamle zenginliği yaratmakta zorlandı. Türkiye'de Beşiktaş'a karşı rakiplerinin kapandığını ve Almanya'ya göre savunmaların daha sert olduğunu hatırlatmak gerek.

Uzmanlara göre Poku'nun mevcut taktiksel olgunluğu ve karar verme becerileri göz önüne alındığında, Václav Černý'yi kısa vadede ilk 11'den kesmesi oldukça zor görünse de belirli maç senaryolarında hamle oyuncusu olarak öne çıkabilir.






Poku'nun Černý'den formayı kalıcı olarak kapabilmesi için ceza sahası çevresindeki bitiriciliğini geliştirmesi ve set oyunlarında daha fazla sorumluluk alması gerekecek.

Mevcut tabloda Černý ana planın lideriyken, Poku daha mevkisel esnekliğiyle skoru koruma veya geniş alanda maç çözme jokeri olacak gibi.

Italiano Salah'ın yerine onu istedi

Beşiktaş'ın gündemine de Mohamed Salah’ın geldiği haberleri uzun süre konuşuldu. Mısırlı oyuncunun menajerler tarafından siyah-beyazlılara önerildiği ve pazarlıkların uzun süre sürdüğü haberleri çıktı

26.08.2026 11:38:00
Haber Merkezi
 
Italiano Salah'ın yerine onu istedi
Italiano Salah'ın yerine onu istedi
Beşiktaş'ın gündemine de Mohamed Salah'ın geldiği haberleri uzun süre konuşuldu. Mısırlı oyuncunun menajerler tarafından siyah-beyazlılara önerildiği ve pazarlıkların uzun süre sürdüğü haberleri çıktı. Gelen bilgilere göre o dönemde teknik direktör Vincenzo Italiano, eldeki sınırlı bütçeyi Salah yerine Dusan Vlahovic için kullanılmasına karar verdi. İşte o iddiaların detayları...






Beşiktaş, Mohamed Salah'ı Trabzonspor'a bıraktı... İddialara göre Mısırlı oyuncu, Trabzonspor'a gittiği rakamdan bir tık daha azına siyah-beyazlı formayı giymeye hazırdı. Ancak ne olduysa Eduard Graf ve Italiano'nun yaptığı görüşme sonrasında operasyon bir anda yavaşladı. O dakikadan sonra Beşiktaş kendisine bir çerçeve çizdi, Salah o çerçevenin içinde kalmayınca görüşmeler tıkandı.






ITALIANO'NUN TERCİHİ VLAHOVIC

İddia o ki Italiano, Graf'a, "Elimizde o kategoride Trossard var. Salah'ı tabii ki isterim ama tercihim o rakamı Vlahovic gibi bir forvete vermek" dedi. Bunun üzerine Başkan Adalı da bu fikre sahip çıktı, Salah konusunda çok da baskı yapılmadı.






BEŞİKTAŞ'TA İNCE HESAP

Italiano'nun Salah-Vlahovic tercihi ise o dönemde sosyal medyaya "Italiano Salah'ı istemedi" diye servis edilmedi. Bunun nedeni ise İtalyan teknik adamı daha lig başlamadan, henüz bir şey göstermeden taraftarın ve futbol kamuoyunun önüne atmamak oldu.

Trabzonspor’un göndermek istediği isimler

Yaptığı flaş transferlerle kadro kalitesini uçuran Trabzonspor'da kadro şişkinliği kara kara düşündürüyor

26.08.2026 11:36:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’un göndermek istediği isimler
Trabzonspor’un göndermek istediği isimler
Yaptığı flaş transferlerle kadro kalitesini uçuran Trabzonspor'da kadro şişkinliği kara kara düşündürüyor. Son olarak Salah'ın yakın arkadaşı Fabinho da alındı. Üstelik dünya çapında direk oynayacak bir santrafor için de çalışmalarda sona gelindi. Fatih Tekke ise kadrosunda düşünmediği isimleri yönetime iletti.






Trabzonspor alıyor da alıyor... Son olarak Fabinho geldi, yetmedi. Kısa süre içinde bir de santrfor gelecek. Bu kadar yabancı gelirken kimler gidecek, daha doğrusu nasıl gidecekler sorusu bordo-mavili camiada cevap arıyor.






İlk etapta beklentileri karşılayamayan Benjamin Bouchouari'nin kiralık gönderilmesi var. Stefan Savic'in ise kontratının sonlandırılması gündemdeydi; ancak takımın abisi ve liderlerinden olan oyuncudan teknik direktör Fatih Tekke'nin vazgeçmesi de çok kolay olmayacak.






Ayrıca Savic'in bir sezon daha sözleşmesi var. Bouchouari'nin de 2 yıl daha kontratı bulunuyor. Denis Drăguș ve John Lundstram'a kimse talip olmadı, fesih yolu açık. 






Batista Mendy için hâlâ az da olsa bir kazanç umudu var. Sevilla'nın Fransız oyuncu için 2 milyon Euro ödemeye istekli olduğu konuşuluyor.

Genç oyuncular Cihan ve Göktan da hâlâ kendilerine takım bulamadı.

Osımhen, Onuachu'yu Galatasaray’a istedi

Galatasaray'da sürpriz bir şekilde Paul Onuachu gündemi oluştu

26.08.2026 11:25:00
Haber Merkezi
 
Osımhen, Onuachu'yu Galatasaray’a istedi
Osımhen, Onuachu'yu Galatasaray’a istedi
Galatasaray'da sürpriz bir şekilde Paul Onuachu gündemi oluştu. Salah'ın gelmesinden sonra Trabzonspor'da bir anda gözden düşen Nijeryalıyı gündeme getiren ise vatandaşı Osimhen. Golcü oyuncu, kendi yedeği için yapılan çalışmalara nokta konularak vatandaşını istediğini Başkan Dursun Özbek'e de iletti. İşte o iddiaların detayları...






Trabzonspor santrfor arıyor. Gelir gelmez Mohamed Salah'ın "Bununla oyunum uyuşmuyor" dediği Paul Onuachu gönderilecek. İddialara göre bir süredir Arsenal'la görüşen ve kalmak istemediğini Başkan Dursun Özbek'e kadar çıkarak söyleyen Galatasaray'ın golcüsü Victor Osimhen sürpriz bir hamle yaptı. 






Yine direkt Başkan Özbek'e çıkarak konuşulan Demirovic, Fisnik Asllani ya da Moise Kean gibi isimlerle vakit kaybetmek yerine Onuachu'nun transfer edilmesini istedi.  Başkan Özbek'in Trabzonspor'un vereceği santrfor kararından sonra Onuachu için bir hamle yapması sürpriz olmayabilir.






GALATASARAY ONUACHU'YU BEKLİYOR

Belki de o yüzden şu anda en büyük eksik santrfor yedeği olarak görünmesine rağmen Galatasaray sağ kanat için Ismaïla Sarr ve orta saha için Pape Matar Sarr gündemiyle meşgul ediliyor.







FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ DA İSTEDİ

Bilindiği gibi Onuachu'yu Fenerbahçe hem geçen sezon devre arasında hem de sezon başında istedi. Beşiktaş da daha önce Onuachu ile ilgilendi.







OSIMHEN GİDERSE DİYE

Galatasaray, forvet transferinde tam anlamıyla strateji değiştirdi. Şu an için Osimhen'in yedeğine U-23 statüsünden bir genç değil, Osimhen ile beraber oynayacak —hatta bazılarına göre olur da Nijeryalı "Gideceğim" diye tutturursa yerini dolduracak— bir golcü arayışları devam ediyor.







FISNIK ASLLANI İÇİN FIRSAT KOVALANIYOR

Şu an için Galatasaray'da forvet transferi için adı öne çıkan oyuncu Fisnik Asllani. RB Leipzig'e transferi sağlık testini geçemediği için yatan Kosovalı oyuncu için Galatasaray, Almanya'dan sağlık raporlarını istedi. Herhangi alengirli bir durum dikkat çekmedi. Galatasaray ön bir yoklama çekti ancak 40 milyon Euro duvarına tosladı. Yine de vazgeçilmedi; ancak Galatasaray alternatifleri de kovalıyor.







MOISE KEAN İÇİN HAMLE VAR, SONUÇ YOK

Aracı menajerlere Moise Kean için Fiorentina'ya 5 milyon Euro kiralama, 25 milyon Euro zorunlu satın alma bedeliyle bir teklifin hazır olduğu iletildi. Eğer satma niyetindelerse teklifi gönderip üzerinde konuşmaya hazır oldukları bildirildi. Ancak Kean, Como'ya imza attı atacak.

Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe'den teklif bekliyor

Hakan Çalhanoğlu, umutsuz bir şekilde Fenerbahçe'den teklif bekliyor

26.08.2026 11:18:00
Haber Merkezi
 
Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe'den teklif bekliyor
Hakan Çalhanoğlu, Fenerbahçe'den teklif bekliyor
Hakan Çalhanoğlu, umutsuz bir şekilde Fenerbahçe'den teklif bekliyor. Çünkü Inter'deki hocası Chivu, Hakan'ın kendilerine verebileceklerini tamamladığı ve o mevkiye daha efektif bir takviyeye ihtiyaçları olduğu yönünde rapor verdi. İtalya'da konuşulanlara göre, zaten Inter'den de sezon sonunda bitecek sözleşmesini yenilemek için bir hamle yok.






Chivu'nun bu çıkışına yönetimin cevabı ise "En azından kâr ederken satalım o zaman." oldu. Her ne kadar ilk etapta 20-25 milyon Euro seviyeleri konuşuluyor olsa da şu anda Fenerbahçe'nin 10-12 milyon Euro'ya Hakan'ı bitirme ihtimali var.






ABDULLAH KAVUKÇU GÖRÜŞMEDİ

Galatasaray'ın gündeminde ise Hakan Çalhanoğlu kesinlikle yok. Okan Buruk "takımın işleyişini bozacağına inandığı" için Hakan'ı kesinlikle istemiyor. Aslında daha önce de istemiyordu. Bu yüzden geçen her dönemde transferden sorumlu yönetici Abdullah Kavukçu, Milano'ya gitmesine rağmen ne Hakan'la ne de Hakan için Inter'le görüşme yaptı.







DURSUN ÖZBEK BEĞENİYOR

Ancak Başkan Dursun Özbek'in Hakan'a bir ilgisi var. Yıldız olarak görüyor, "Türk Milli Takım Kaptanı" diyor. Kalkıp Buruk'tan bağımsız olarak Hakan'ı alıp gelebilir.







TRABZONSPOR SÜRPRİZ YAPABİLİR

Beşiktaş'ta Hakan gündemi hiç yok. Bir ara vardı ama artık bitti. Fatih Tekke ise durumu izliyor; Trabzonspor da Çalhanoğlu için bir hamle yapabilir.







DÜNYA KUPASI SONRASI RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

Hakan Çalhanoğlu, Dünya Kupası'ndan önce herkesin sempati duyduğu, Türk Milli Takımı kaptanıydı. ABD'deki turnuva sonrasında bir anda itilen-kakılan, istenmeyen adam halini aldı. Öyle ki pek çok şey kattığı Inter bile kendisine sözleşme teklif etmedi. Yenileme görüşmeleri bu sezon göstereceği performansa göre ocak ayı sonrasına ertelendi.







FENERBAHÇE İHTİMALİ VAR

Bu arada konuşulanlara göre Hakan Çalhanoğlu, Aziz Yıldırım yönetimine, Hakan Safi ile anlaştığı rakamdan daha düşük bir rakama imza atacağı mesajını gönderdi. Fenerbahçe'nin de bu yüzden ilgisi devam ediyor. Ancak hepsinden ilginci, Hakan için artık bahisler bile açılmaya başlandı. Bu transfer dönemi bitmeden hangi takıma transfer olacağı üzerine bahis oynanmaya başladı.

Fenerbahçe'nin tur planı

Fenerbahçe Lyon'u elemek istiyor. Hem buna çok ihtiyacı var; hem de bunu başarabilecek kadrosu. Kerem ve Asensio olmasa da Lukaku'dan Greenwood'a kadar elinde üst düzey isimler kadroda yer alıyor. Geniş kadrosu ve  müthiş taraftarıyla Devler Ligi'nde başarıyı yakalayacak her türlü imkan var. İsmail Kartal da Fransız ekibini şaşırtacak sürpriz hamleleriyle geceye çok iyi hazırlandı

25.08.2026 12:02:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin tur planı
Fenerbahçe'nin tur planı
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yarın akşam Lyon karşısında Kerem Aktürkoğlu'nun yaratacağı dikine topsuz koşulardan ve Asensio'nun dar alandaki kilit hamlelerinden mahrum kalacak... Bu yüzden oyuncularına Fransa deplasmanında neler yapmaları gerektiğini uzun uzun anlattı.






İSMAİL KARTAL'IN GREENWOOD VE NENE PLANI

Lyon, evinde taraftarının da gazıyla önde oynayacak. Kartal, topu Lyon'a bırakarak orta blokta kalmalarını istedi. Kazanılan toplarla Greenwood ile Nene'nin patlayıcı hızını kullanacaklarının altını çizdi.






LUKAKU SÜRPRİZİ OLUR MU?

Set hücumuna dönüldüğünde Lukaku'nun fiziki üstünlüğüyle stoperleri sırtına alması, Talisca'nın ise Lukaku'nun indirdiği veya boşalttığı alanlara ikinci forvet gibi girmesi için Belçikalı forveti 11'de başlatmayı ciddi ciddi düşünüyor.






LYON'A AÇIK KAPI BIRAKILMAYACAK

İlk maçta hava toplarında verilen açıkların üzerine uzun uzun konuşan Kartal, duran toplarda daha agresif eşleşmeler istedi. Kanat oyuncuları Greenwood ve Nene'ye de geriye dönerek Lyon beklerinin bindirmelerini karşılamaları talimatını verdi.






FENERBAHÇE'NİN İMHA PLANI

Fransa'da Greenwood sürekli olarak defansa yardım etmemekle itham ediliyordu. Ceza sahası dışından bilinçsiz şut çekmek yasak. Ceza sahası içi pas trafiğiyle net fırsatlar yaratılması üzerinde çalışıldı.

Osımhen'i satmak mı zor satmamak mı?

Galatasaray'da tam anlamıyla Osimhen sancısı yaşanıyor. Avrupa'dan gelen teklifler 100 milyon barajını çoktan aştı

25.08.2026 11:22:00
Haber Merkezi
 
Osımhen'i satmak mı zor satmamak mı?
Osımhen'i satmak mı zor satmamak mı?
Galatasaray'da tam anlamıyla Osimhen sancısı yaşanıyor. Avrupa'dan gelen teklifler 100 milyon barajını çoktan aştı. Üstü var altı yok.

Ancak taraftarın Nijeryalıya olan sevgisi inanılmaz boyutlara ulaştı. Başkan Dursun Özbek, Osimhen'i satarak kulübü ekonomik sıkıntıdan kurtarıp refaha çıkarmakla takımda tutarak büyük mali yükle yaşamaya devam etmek arasında kaldı. Bir de satarsa kendi koltuğu bile tehlikeye girebilir, bunu da düşünüyor.







Osimhen, Arsenal için indirim yapmaya hazır... Ancak Çorum FK maçından sonra yaptığı açıklamada olduğu gibi kendisinin yaptığı açıklama yeterli değil, Galatasaray'ın da kendisini satmaya razı olması lazım. 2 maçta 4 gol ve 1 asistle sezona fırtına gibi başlayan Nijeryalı için Dursun Özbek'in "bırakmak" gibi bir şansı yok.

Her gelen menajere, her gelen teklife "satamam" diyor. Bu aslında "satmak istemiyorum" demek değil, "satarsam beni başkan olarak tutmazlar" demek.







DURSUN ÖZBEK SATMAK İSTEMİYOR

Bu yüzden Başkan Dursun Özbek 120-130 milyon Euro gibi büyük rakamlar karşısında "bize rakam ver" diyen aracılara ve menajerlere "Rakam istemeyin, satılık değil" diyor. Osimhen ayrılmak istiyor, baskı yapmıyor. Ancak korkulan, transfer sezonu kapandıktan sonra Osimhen'in "beni alırlar" performansının düşmesi.







"OSIMHEN TRANSFER EDİLMELİ"

Chelsea efsanesi Joe Cole, Arsenal'in Premier Lig şampiyonluğunu korumak istiyorsa Osimhen'i transfer etmesi gerektiğini iddia etti. Cole, Dressing Room podcast'inde, "Kararsız kaldım ve buna bir yıldız işareti koyacağım.

Bence Arsenal 9 numara transfer etmezse Manchester City şampiyonluğu kazanır çünkü bence bu onlar için hâlâ bir sorun olmaya devam edecek. Yani ligi Arsenal'in önünde Manchester City'nin kazanacağını düşünüyorum ama eğer Victor Osimhen'i transfer ederlerse fikrimi değiştiririm. Ama şu anki durumda Manchester City'yi destekliyorum" dedi.







GOLLERİYLE GALATASARAY'I TAŞIYOR

Victor Osimhen 9 numaralı çubuklu ile bir santrforun ne yapması gerekiyorsa yapıyor... Hatta daha fazlasını sahaya koyuyor. Gol atıyor, topsuz alanda karınca gibi çalışıyor, takımı öne taşıyor.







Topla her buluştuğunda işi bitiriyor, rakip savunmanın aklını alıyor. Çorum maçından sonra da önceki akşam Erzurum'a 2 gol atarak Avrupa'nın devlerini neden peşine taktığını bir kez daha kanıtladı.






BİR MAÇTA BİRDEN FAZLA GOL

Önceki akşamki golleriyle Galatasaray kariyerinde 76 maçta 78 gol katkısına ulaştı. Bu da maç başına 1.02 gibi inanılmaz bir gol/asist katkısı oranı anlamına geliyor.

Son 14 lig maçının tamamında bir şekilde katkı verdi; 14 gol ve 6 asistle 20 gol katkısı yaptı. Yeni sezona da 2 maçta 4 gol ve 1 asistle 5 gol katkısıyla başladı.







Erzurum karşısında sadece 18 kez topla buluşup 2 gol, 1 asist ve 1 de büyük şans yaratarak neden kendisine "maskeli kahraman" dendiğini bir kez daha kanıtladı.

8 kez topla ilerleyip 2 kez de ileriye doğru top taşıyarak topu aldığı anda rakipleri için nasıl bir bela olduğunu yeniden kanıtladı. 2 kilit pas ve 1 yaratılan büyük şans da etrafındakileri de "hadi oynamaya" diyerek piste davet ettiğinin kanıtı.

Fenerbahçe Lyon'u böyle devirecek

Fenerbahçe yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstererek şeytanın bacağını kırmak istiyor

25.08.2026 11:15:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Lyon'u böyle devirecek
Fenerbahçe Lyon'u böyle devirecek
Fenerbahçe yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstererek şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Dile kolay 18 yıldır Avrupa'nın en büyük kupasında boy gösteremeyen sarı-lacivertlilerin önünde sadece 90 dakika var. Lyon'u yenerek bu hayaline kavuşmak isteyen İsmail Kartal da dersine çok çalıştı. Fransızlara sürpriz hazırladı.







Fenerbahçe yarın akşam Fransa'dan alnının akıyla dönerse 18 sezon sonunda yeniden Şampiyonlar Ligi'ne dönecek. Yoksa hasret 19 sezona çıkacak.

İlk maçta Fenerbahçe sahada dengeli olsa da hücum geçişlerinde üretkenlik sorunu yaşadı. 1-1'lik skorun ardından deplasmandaki tur mücadelesinde Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio'nun eksikliği hücum kurgusunu baştan şekillendirecek.







İSMAİL KARTAL EKSİK KONUYA ÇALIŞTI

12 şut atılmasına ve 5'inin isabet bulmasına rağmen üretilen gol beklentisinin (xG) 0.00 seviyesinde kalması üzerinde duran İsmail Kartal, hafta boyunca çok değil kaliteli şut üzerinde çalıştı.







LUKAKU İLE BAŞLAR MI?

İstanbul'da rakip ceza sahasına 44 kez girip pozisyon kalitesi yakalayamamak da Fenerbahçe'nin hücumunda belki de Lukaku'lu bir sisteme ihtiyaç olduğunun işareti. Kartal belki de sürpriz yapar, kendisinin değil Aziz Yıldırım'ın istediği Lukaku ile Lyon deplasmanına çıkar.







HAVA TOPLARINI ALMAK ŞART

İlk maçta yakalanan hava topu mücadelelerindeki %35'lik başarı oranı devam ederse Fenerbahçe'nin Lyon'da canı yanar. İsmail Kartal ayrıca bunu da düzeltmek için çok çaba gösterdi.







LYON'A ŞUT ATTIRMAYACAK

Lyon'un İstanbul'da ceza sahası dışından 7 şut atması üzerine alan savunmasındaki boşluklara dikkat çeken Kartal, doğru kaymaları yapmak zorunda olduklarını oyuncularına anlattı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.