logo
09 EYLÜL 2026

Beşiktaş seçime gidiyor! Peki, ama neden?

Beşiktaş'ta yönetim kurulu değişikliği için olağanüstü seçim kararı alınacağı iddiası bugünün ana gündem maddesi oldu

09.09.2026 10:22:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş seçime gidiyor! Peki, ama neden?
Beşiktaş seçime gidiyor! Peki, ama neden?
Başkan Serdal Adalı, sezona iyi başladıkları bu dönemde arkasındaki rüzgarı tazelemek, elini zayıflatan "yol kazası" niteliğindeki isimleri tasfiye etmek, mali ve idari olarak çok daha "iş bitirici" bir ekiple yola devam etmek istiyor. Bu yüzden baskın seçim için düğmeye bastı.


Beşiktaş'ta yönetim kurulu değişikliği için olağanüstü seçim kararı alınacağı iddiası bugünün ana gündem maddesi oldu. Başkan Serdal Adalı'nın yönetimini tekrar güçlendirip aday olacağı, bunun "baskın bir seçim" olacağı ve Ekim ayında yapılmasının planlandığı konuşuluyor.







Baskın bir seçim olacağı ve tam da Kadıköy'de kazanılan Fenerbahçe derbisinin ardından bu karar alınacağı için Adalı'ya bir rakip çıkması beklenmiyor.

Peki, "baskın seçimin" anlamı ne? Adalı yönetim kurulunda neleri beğenmiyor? Yeni gelecek yönetim kurulu üyelerinden neler bekliyor olabilir? Fotospor editörleri olarak bu sorulara cevaplar aradık, enteresan bilgilere ulaştık:







Finansal Yükün Dengeli Dağılmaması: Transfer döneminde ve sıcak para akışında bazı yöneticiler pasif kaldı; mali yük birkaç isme (aslında genel anlamda doğrudan Başkan Adalı'ya) bindi.






Operasyonel Aksamalar: Futbol aklı, transfer komitesi veya iletişim kanallarında yaşanan aksaklıklar; kriz anlarında inisiyatif alamayan veya vitrinde durmaktan öteye geçemeyen isimler Adalı'yı kızdırdı.

Yönetim İçi Çatlaklar: Yönetim içinde farklı görüşlerin dışarıya sızması, kriz yönetiminde yekvücut hareket edilememesi ve karar alma mekanizmalarının yavaş işlemesi de bir başka neden.







Başkan Adalı yeni dönemde kulübün mali yapısını rahatlatacak, kasa kolaylığı sağlayabilecek ve yüksek tutarlı sponsorluklar getirebilecek "ekonomik profiller" üzerinde çalışıyor. Birtakım isimler belirledi, hatta bazılarını ikna ettiğine dair gelen bilgiler var.






TFF, Kulüpler Birliği ve medya ilişkilerinde masaya yumruğunu vurabilecek, kulübün haklarını savunmada daha agresif ve proaktif davranacak tecrübeli bazı isimlerle de dirsek teması mevcut.

Galatasaray'la Fenerbahçe arasında bir fark var

Galatasaray ilk 4 haftada 12 gol atarken 6 gol yedi. Sarı-Kırmızılılar şu anda 10 puanla lider. Fenerbahçe'nin yediği gol de altı... Ancak üretkenlik faktörü her şeyi değiştirdi

09.09.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'la Fenerbahçe arasında bir fark var
Galatasaray'la Fenerbahçe arasında bir fark var
Son 4 sezonun şampiyonu Galatasaray, bu yıl özellikle savunma performansı sebebiyle ciddi şekilde eleştiriliyor. Sarı-Kırmızılılar, ilk 4 haftada 12 kez rakip ağları sarstı. Ancak rakiplere de 6 kez gol izni tanıdı. Yine de berabere biten Çorum sınavı dışındaki maçlarını kazandılar.






HEM DEFANS HEM HÜCUM

Cim-Bom 10 puanla lider... Fenerbahçe de tıpkı ezeli rakibi gibi şu ana kadar 6 gol yedi. Ancak Sarı-Lacivertliler toplamda 8 gol atabildi. Şu anda puan sıralamasının 9. basamağındalar. Galatasaray, savunmadaki problemini bir an önce halletmek zorunda... Fakat Kanarya'da defans dışında ofans sıkıntısı da yaşanıyor.






BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR AYNI

2. sıradaki Beşiktaş 9 puan topladı. 4. basamaktaki Trabzonspor'un ise 7 puanı bulunuyor. Attıkları ve yedikleri gol sayıları ise aynı....

Beşiktaş: Attığı gol 9, yediği gol 4
Trabzonspor: Attığı gol 9, yediği gol 4






4 büyüklerin hepsi Avrupa kupalarında boy gösterecek. Ve orada alınacak sonuçlar ve yorgunluklar da lig yarışına yansıyacak.

Ağzıyla kuş tutsa bile Galatasaray dönemi bitti

Galatasaray, Halil Dervişoğlu'nu Gaziantep FK'ya kiralamıştı. 26 yaşındaki forvet, Göztepe maçında ağları sarstı. Ancak sezonu 20 golle kapatsa bile Sarı-Kırmızılılar'a dönmeyecek. 2027 yazında boşa çıkacak

09.09.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
Ağzıyla kuş tutsa bile Galatasaray dönemi bitti
Ağzıyla kuş tutsa bile Galatasaray dönemi bitti
Yeni sezon planlamasında düşünülmeyen Halil Dervişoğlu, kiralık olarak Gaziantep FK'nın yolunu tutmuştu. 26 yaşındaki santrfor, 4-2 kazanılan Göztepe deplasmanında ağları 1 kez sarstı. Takımının aldığı 3 puanda önemli bir rol oynadı. Ancak Gaziantep'te göstereceği performans, Galatasaray'daki geleceğini etkilemeyecek.

SÖZLEŞME BİTİMİ BEKLENİYOR

1.83 boyundaki futbolcunun Sarı-Kırmızılılar'daki sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani kontratının son senesine girdi. Aslında, Gaziantep'e kiralandığı gün Galatasaray kariyeri sona ermişti. Şu anda sadece mukavelenin tamamlanması bekleniyor...






BİRÇOK YERE GİTTİ

Sarı-Kırmızılılar daha önce kiraladığı Halil'in bonservisini 2023 yazında 500 bin euroya almıştı. 26 yaşındaki futbolcu sonraki süreçte Hatayspor, Gaziantep FK ve Çaykur Rizespor gibi kulüplere kiralandı. Şu anda ikinci Gaziantep dönemini yaşıyor. Geleceği ise sezon sonunda belli olacak.

Fenerbahçe transferinde geç kaldığı için pişman oldu

Fenerbahçe'nin zamanı yetmiş olsaydı belki de bugün Milton Delgado'yu kadrosuna katabilirdi

09.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe transferinde geç kaldığı için pişman oldu
Fenerbahçe transferinde geç kaldığı için pişman oldu
Fenerbahçe'nin zamanı yetmiş olsaydı belki de bugün Milton Delgado'yu kadrosuna katabilirdi... Ancak Boca Juniors ile devam eden transfer süreci için operasyona geç başlandığından sarı-lacivertliler, U-23 statüsündeki bir yıldız adayının transferini bitiremedi.






Fenerbahçe, transferin son günlerinde U-23 statüsünde bir orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak için şartları zorladı... Arjantin basınının iddialarına bakılacak olursa hemen her kapıyı çalan sarı-lacivertlilerin hedefleri arasında yer alan isimlerden biri de Boca Juniors'ın defansif orta saha oyuncusu Milton Delgado'ydu. 






Her ne kadar ilk tur görüşmeleri hızla gelişse de Arjantinli oyuncunun Fenerbahçe'ye transferi süre yetmediği için rafa kalktı.






Başkan Juan Román Riquelme liderliğindeki Boca yönetiminin Delgado'nun satışı konusunda aceleci davranmaması da transferin önündeki engellerden biri oldu. Haziran ayında Meksika'dan gelen teklifin reddedilmesi, kulübün Delgado'yu ucuza bırakmak istemediğinin bir emaresiydi.






Delgado ile ilgilenen tek kulübün Fenerbahçe olmadığı; daha önce Trabzonspor, Brighton, Bologna ve Napoli gibi kulüplerin de izleme listesinde yer aldığı hatırlatıldı. Bu takımların bilgi aldığı ancak genç oyuncu için teklif yapmadıkları belirtildi.

Ndombele'nin düştüğü hale bakın

Galatasaray 2023'te Tanguy Ndombele'yi kiralamıştı. Fransız futbolcudan beklentiler büyüktü

09.09.2026 11:01:00
Haber Merkezi
 
Ndombele'nin düştüğü hale bakın
Ndombele'nin düştüğü hale bakın
Galatasaray 2023'te Tanguy Ndombele'yi kiralamıştı. Fransız futbolcudan beklentiler büyüktü. Ancak futbolundan çok fazla kilolarıyla konuşuldu. Şu anda ise boşta bulunuyor.






Galatasaray, 2023'ün Eylül ayında Tottenham'dan Tanguy Ndombele'yi kiralamıştı. Fransız orta sahanın Sarı-Kırmızılı kariyeri hayal kırıklığı içinde geçti. Futbolundan çok kilolarıyla manşetleri süsledi. 1.81 boyundaki orta saha, Galatasaray'da toplam 26 resmi maça çıktı. 1 asist üretti. Gol sevinci yaşayamadı.






TOTTENHAM VAZGEÇTİ

Sonrasında Tottenham da ondan vazgeçti. Tanguy Ndombele 2024 yazında bedelsiz şekilde Nice Kulübü'nün yolunu tuttu. 1 Temmuz 2026'da da boşa çıktı. 29 yaşındaki futbolcuyu kimse istemedi. Fransız oyuncu boşta bulunuyor.







Ndombele'nin Nice kariyeri ise şöyle geçti:

38 resmi maç
2 gol
3 asist







3 KUPANIN 2'Sİ BURADA!

Tanguy Ndombele, profesyonel kariyerinde 3 kupa kazandı. Ve bunların 2'si, fazla şans bulamadığı Galatasaray'da geldi:







2022-2023 (Napoli): Serie A şampiyonluğu
2023-2024 (Galatasaray): Süper Lig şampiyonluğu
2023-2024 (Galatasaray): Türkiye Süper Kupası

Okan Buruk, Osimhen'siz Sporting'i yıkabilecek mi yoksa ufukta hezimet mi var?


 
Sporting deplasmanında Osimhen, Singo ve Lemina'nın yokluğunda Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, en dengeli ve ideal 11'i bulmak için 4-2-3-1'e sığınacak gibi duruyor. Osimhen'in yokluğunda Barış Alper ile gezgin ve dinamik bir hücum hattı kurmak en mantıklı hamle olarak öne çıkıyor.

08.09.2026 15:10:00
Haber Merkezi
 
 Okan Buruk, Osimhen'siz Sporting'i yıkabilecek mi yoksa ufukta hezimet mi var?
 Okan Buruk, Osimhen'siz Sporting'i yıkabilecek mi yoksa ufukta hezimet mi var?

Galatasaray, 9 Eylül Çarşamba günü saat 22.00'da Portekiz'in etkili takımı Sporting Lizbon ile deplasmanda karşılaşacak. Müsabakayı Norveç Futbol Federasyonundan hakem Espen Eskas yönetecek. Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle Osimhen kadroda yok! Singo da, Lemina da yok! Singo olsaydı da zaten tempolu ve fiziki gücü daha yüksek olan Roland Sallai sağ bekte oynayacaktı… Sanchez liderliğinde, fiziki üstünlüğüyle yeni transfer Bitshiabu şu anda Abdülkerim'e göre daha önde duruyor. Jakobs ise atletizmiyle sol kanat koridorunu kapatacak oyuncu konumunda.







Ugochukwu şans bulabilir mi?

Lemina'nın eksikliğini kapatmak ve Sporting'in dinamik orta sahasına deplasmanda geçit vermemek adına Buruk, Ugochukwu'nun Premier Lig'de kazandığı sertlik ve kesiciliği kullanmak isteyebilir. Yanında Torreira pres gücünü ve süpürücülüğünü sergilerken, Gabriel Sara bağlantı oyuncusu rolünü üstlenir. Batrakov'un bu maç için kulübede başlama şansı daha fazla.







Barış'a büyük iş düşüyor

Osimhen'in yokluğunda klasik 9 numarasız senaryoda Barış Alper'in fizik gücü, arkaya koşuları ve ön alan baskısı santrfor bölgesinde kullanılacak gibi duruyor. Deniz Gül her ne kadar Portekiz'den gelse de genç oyuncu kulübede olacak gibi. Kanatlarda Rafael Leao ve Leroy Sane gibi dünya çapında iki yönlendirici, deplasmandaki hızlı geçiş hücumlarında Sporting savunmasını dengesiz yakalamak için en kritik kozlar olabilir.

Muhtemel Sporting Deplasmanı 11'i:

Uğurcan Çakır
Sallai, Davinson, Bitshiabu (Abdülkerim), Jakobs
Ugochukwu, Torreira
Leroy Sané, Gabriel Sara, Rafael Leão
Barış Alper

Fatih Tekke sonrası Trabzonspor nasıl patlama yaptı? Cimşir neyi değiştirdi?

Hüseyin Çimşir, Fatih Tekke'nin 'topa sahip olan ama pozisyona giremeyen ve arkada açık veren' yavaş oyun yapısını yıktı... yerine 'topu kazandığı an hızlıca ceza sahasına inen, kaleyi gördüğünde şut çeken ve savunmada risk almayan' son derece verimli ve agresif bir takım kimliği koydu

08.09.2026 12:55:00
Haber Merkezi
 
Fatih Tekke sonrası Trabzonspor nasıl patlama yaptı? Cimşir neyi değiştirdi?
Fatih Tekke sonrası Trabzonspor nasıl patlama yaptı? Cimşir neyi değiştirdi?
Fatih Tekke geçen sezon son haftaya kadar şampiyonluk kovalayan, Türkiye kupasını alan takımı kurdu... Ancak yönetim transfer döneminde menajerlerin himayesine girdi. 5 yıllık planlanla göreve gelen Tekke istifa etti. Yerine Hüseyin Çimşir geldi.






Çimşir'in Gençlerbirliği maçındaki dokunuşları, Tekke'nin Amed maçındaki takımına kıyasla takıma doğrudan temel farklılıklar getirdi.

Çimşir pas sayısını azaltıp ceza sahasına dikine gidişleri artırdı. Topa sahip olmayı bir amaç değil, skora gitmek için bir araç olarak kullandı.






Hücum setlerini ceza sahası çevresinde dolaşmak yerine, ceza sahası içine adam sokma üzerine kurguladı. Paul Onuachu, Mohamed Salah ve Ernest Muçi gibi isimlerin ceza sahası içi etkinliği tavan yaptı.






Rastgele, bilinçsiz ortalar yerine adrese teslim ve ceza sahasındaki oyuncuların yerleştiği kaliteli kanat organizasyonlarına geçildi.

Takım boyunu ve hatlar arası mesafeyi daraltarak rakiplere geçiş hücumu fırsatı vermedi, savunmadaki panik havasını ortadan kaldırdı.

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'ın hamlesine karşı hamle!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, Aziz Yıldırım'ın cumartesi akşamı yaptığı çıkışın hemen ardından pazartesi günü TFF'ye çıkarma yapmasının arkasındaki sır perdesi aralandı. Özbek, Yıldırım'ın TFF üzerinde kurmaya çalıştığı rüzgarı başlamadan kesmeyi ve federasyona 'Saha dışı baskılara karşı yalnız değilsiniz ama adil olmak zorundasınız' mesajını ileterek psikolojik üstünlüğü korumayı hedefledi

08.09.2026 12:45:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'ın hamlesine karşı hamle!
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'ın hamlesine karşı hamle!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2-1 kaybedilen Beşiktaş derbisinden sonra sezonun ilk patlamasını yaşadı... Hakem hataları yüzünden TFF Başkanı ile görüşeceğini açıkladı:

"Biz olanları söylüyoruz. Görevli olanlar çalışmalarını yapacak. Ben Federasyon'a gideceğim, başkanla görüşeceğim. Onlara gerek yok. VAR geldi, niye geldi? O da görmüyorsa kim görecek?"






Cumartesi oynanan derbiden sonra Yıldırım'ın kendince ortamı yangın yerine çevirmesi üzerine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yemedi içmedi, ilk iş TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Görüşme ile ilgili resmi açıklamada, "Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, yeni sezonun hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, Türkiye Futbol Federasyonu'na da başarı dileklerini iletti." denildi.






Ancak Yıldırım'ın sert eleştirilerinin hemen ardından Özbek'in Hacıosmanoğlu'nu ziyareti, Türk futbolunun klasik "saha dışı güç dengesi ve algı yönetimi" dinamiklerinin en net özeti.

Özbek'in bu görüşmede Hacıosmanoğlu'na, "Fenerbahçe'nin kaybettikleri derbi sonrası başlattığı bu mağlubiyet kılıfı arama operasyonuna ve TFF üzerinde psikolojik baskı kurma çabalarına prim vermeyin" mesajı vermiş olması büyük ihtimal.






Hakemlerin ilk haftalardan etki altına alınmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladığını söylemek için müneccim olmaya gerek yok.

Özbek'in ayrıca, "Sesini çok çıkaranın, bağırıp çağıranın haklı sayıldığı eski düzen devam etmemeli." diyerek TFF'nin tarafsızlığını teste tabi tutması da öngörülebilir.

Aziz Yıldırım kendisinden bekleneni yaptı, ortalık karıştı

Fenerbahçe derbiyi kaybetti… Başkan Aziz Yıldırım: 'Dayak yiyen hakeme siz hakemliği devam ettirirseniz sonucu bu' dedi, Halil Umut Meler’e ateş etti. Bunun arkasında belki de MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun yaz aylarında Meler'i korumak için yaptığı ancak daha da yüzüne gözüne bulaştırdığı açıklamaların etkisi vardı

08.09.2026 11:53:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım kendisinden bekleneni yaptı, ortalık karıştı
Aziz Yıldırım kendisinden bekleneni yaptı, ortalık karıştı
MHK çekingen bir refleksle sezonun ilk derbisinde ülkenin en iyi hakemi Meler'e sarıldı... Yıldırım ise "kötü oynadık" demesine rağmen bu durumu kendi kamuoyu gücü için alan açma fırsatı olarak kullandı.

Meler ise sistemin tüm yükünü sırtında taşımaya zorlanan yalnız bir aktör olarak yine ortada kaldı.

Yaşadığı ağır olaylardan ve sürekli hedef gösterilmekten yorulan Meler, dün gece derbide saha içinde daha mesafeli, duygusallıktan uzak ve "Prosedür neyse onu uygularım" havasında bir yönetim gösterdi.

Dünya Kupası'nı kaçırdığı için psikolojisi bozulan Meler, Türkiye'deki yıpratıcı iklim nedeniyle zihinsel ağırlığını ve motivasyonunu UEFA maçlarına vermeyi planlıyor bir havadaydı. Dün gece de derbide minimum riskle maç yönetti.






MHK sonraki dönemde ya genç hakemlere güvenemediği için kısıtlı bir hakem havuzunda (Meler ve birkaç isim etrafında) sıkışıp kalacak... ya da Meler'i ve birkaç ismi "nadasa" çekecek.

Aziz Yıldırım ise üzerine düşeni, kendisinden bekleneni yaptı. Sezona psikolojik ve kamuoyu üstünlüğünü ele alarak başlama stratejisi güttü. Hakem kararları üzerinden oluşturulan sert söylemle hakemlerin takdir haklarını Fenerbahçe aleyhine kullanmaktan çekineceği bir iklim yaratmak, kötü oyunların ardından gelebilecek eleştirileri "sistemik haksızlık" söylemiyle konsolide etmek ve sezonun henüz başında federasyon ile kurullar üzerindeki baskı gücünü maksimuma çekmek istedi.

Asensio ne zaman dönecek? İşte ilk maçı

Sakatlığı çok fazla dedikodu çıkaran Marco Asensio'nun sahalara dönüş süreci yavaş yavaş netleşmeye başladı

08.09.2026 11:47:00
Haber Merkezi
 
Asensio ne zaman dönecek? İşte ilk maçı
Asensio ne zaman dönecek? İşte ilk maçı
Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak AS Roma maçında yok, Gaziantep FK maçında da riske edilme olasılığı düşük. İstendiği takdirde milli aradan önce Eyüpspor karşısında 20-30 dakika süre verilebilir.

Fenerbahçe'nin resmi bilgilendirmesine göre, Asensio'nun çekilen MR'ında sol bacak üst adalesinde zorlanma ve gerilme tespit edildi. Çapraz bağ sakatlığı veya ameliyat gerektiren bir durum söz konusu değil. Matador lakaplı yıldız da "Ameliyat olmam gerektiği yönündeki haberleri kesinlikle yalanlıyorum" dedi.






Tedavisi sağlık heyetinin kontrolünde devam ediyor. Yavaş yavaş bireysel saha çalışmalarına başladı, kısa süre içinde takıma dönmesi bekleniyor. Riske edilmemesi amacıyla Beşiktaş derbisinin kadrosunda yer almadı.

Sakatlığının 17 gündür sürmesi ve henüz takım çalışmalarına başlamamış olması ağır bir hasardan ziyade, son 8 ayda 5 kez tekrarlayan adale ve diz yüklenmelerinin getirdiği "nüksü önleme ve kronikleşmeyi engelleme" tedbiri. Asensio'nun bu hafta içinde takımla çalışmalara dahil olması ve takip eden ilk maçta sahada olması yüksek ihtimal.






Asensio şu anda kademeli olarak fonksiyonel atletik performans ve topla saha yüklemeleri aşamasında. Önümüzdeki 3 ila 5 gün içinde, milli ara veya haftalık antrenman periyoduna paralel olarak takımla tam antrenmanlara katılması planlanıyor.

Yaklaşık bir hafta, en geç 10 gün sonra tam hazır hale gelebilir. Roma maçında yok, Gaziantep maçında da riske edilmeyebilir; ancak milli aradan önceki son maç olan Eyüpspor mücadelesinde 20-30 dakikalık sürelerle sahaya sürülmesi en olası senaryo.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.