logo
01 TEMMUZ 2026

Beşiktaş'a Almanya'yı durduran kaleci

Alexander Nübel dahil gündemdeki isimlerden sonuç alamayan Beşiktaş, kaleyi Dünya Kupası’nda Paraguay formasıyla devleşen 1.99’luk dev Orlando Gill’e emanet etmek için kolları sıvadı

01.07.2026 10:54:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'a Almanya'yı durduran kaleci
Beşiktaş'a Almanya'yı durduran kaleci
Alexander Nübel dahil gündemdeki isimlerden sonuç alamayan Beşiktaş, kaleyi Dünya Kupası'nda Paraguay formasıyla devleşen 1.99'luk dev Orlando Gill'e emanet etmek için kolları sıvadı.

Futbol Direktörü Önder Özen'in, oyuncunun menajerliğini yapan efsane isim Javier Saviola ile kurduğu sıcak temastan "San Lorenzo'yu ikna ederseniz Gill imzayı atar" müjdesi çıkınca, siyah-beyazlı yönetim Arjantin kulübüyle resmi pazarlıklara başladı.

Kaleyi sağlama almak isteyen Beşiktaş, transfer piyasasında yılın bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Alexander Nübel başta olmak üzere şu ana kadar masaya oturulan isimlerden yüksek maliyetler ve kulüp pürüzleri nedeniyle somut bir sonuç alamayan siyah-beyazlılar, rotayı çok daha büyük bir hedefe kırdı.







ÖNDER ÖZEN EFSANE SAVIOLA İLE GÖRÜŞTÜ

Kartal, Dünya Kupası'nda Paraguay formasıyla devleşen ve adından söz ettiren Orlando Gill'i listesinin ilk sırasına yazdı.

Turnuvadaki performansıyla tüm dikkatleri üzerine çeken 1.99 boyundaki ve 26 yaşındaki dev eldiven için Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen bizzat devreye girdi.







ŞU ANDA DÜNYA KUPASINA ODAKLANDI

Operasyonu yürüten Özen, transferi bitirmek adına kritik bir hamle yaparak oyuncunun menajerliğini üstlenen dünya futbolunun efsane ismi Javier Saviola ile ilk resmi teması kurdu.









Yapılan görüşmede Beşiktaş'ın projesini anlatan Özen'e, Saviola'dan yeşil ışık geldi. Efsane isim, Gill'in şu an tamamen Dünya Kupası finallerine odaklandığını belirtirken, turnuva sonrasında kariyerine kesin olarak Avrupa'da devam etmek istediğini müjdeledi.






GILL'İN HEDEFİ ZATEN AVRUPA'DA OYNAMAK

Saviola ayrıca, oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Arjantin ekibi San Lorenzo Kulübü'nün ikna edilmesi durumunda, Gill'in siyah-beyazlı formayı giymeye hayır demeyeceğini ve oyuncu tarafında hiçbir pürüz çıkmayacağının garantisini verdi.







SAN LORENZO İLE GÖRÜŞMELER BAŞLIYR

Bu olumlu geri dönüşle birlikte harekete geçen Beşiktaş yönetimi, vakit kaybetmeden San Lorenzo ile resmi bonservis pazarlıklarına başladı. Dünya Kupası'nda piyasası her geçen gün artan Paraguaylı dev kaleciyi elinden kaçırmak istemeyen siyah-beyazlılar, Arjantin kulübüyle orta yolu bularak bu dev transferi turnuva biter bitmez resmiyete dökmeyi hedefliyor.

Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya! 10+4= Aral Şimşir!

Galatasaray ve Beşiktaş'ta kanat takviyeleri konusunda çalışmalar sürüyor. TFF'nin, "10+4'lük yabancı kontenjanı geçerli" açıklamasının ardından iki İstanbul ekibi de tekrar Aral Şimşir'e ağırlık verdi

01.07.2026 13:12:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya! 10+4= Aral Şimşir!
Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya! 10+4= Aral Şimşir!
Galatasaray'da Noa Lang ve Asprilla'nın satın alma opsiyonları kullanılmadı. Yani kanatlardaki alternatifler gitti. Sarı-Kırmızılılar bu sebeple hem sağ hem de sol tarafa adam bakıyor.

Beşiktaş ise yıllardır verim alamadığı "kenar" bölgeleri için kaliteli isimler arıyor...






KARARDAN VAZGEÇMEDİLER

Türkiye Futbol Federasyonu, "Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonunda uygulanacak yabancı oyuncu kuralına ilişkin daha önce paylaşılan esaslarda herhangi bir değişikliğe gidilmesi söz konusu değildir.

Kulüplerin A takım listesinde yer vereceği 10 yabancı futbolcu için herhangi bir yaş kriteri aranmamaktadır. 4'ünün ise 01.01.2003 veya daha sonraki tarihte doğmuş olması zorunludur" açıklamasını yaptı.






DEĞİŞİR Mİ BİLİNMEZ

Kulüpler Birliği'nin hamlesi sonrasında kurala güncelleme gelir mi bilinmez... Ancak şu anda planlamalar 10+4 üzerine yapılıyor.

Yerli oyuncuların değeri yükseldi. Ve Aral Şimşir yeniden hem Galatasaray hem de Beşiktaş'ta favori konuma geçti.

İki İstanbul ekibinin, Midtjylland ile kısa süre içinde tekrar masaya oturacağı öğrenildi.

Galatasaray 'Duvar'ı Brezilya'dan getiriyor

TFF’nin "10+4" yabancı kuralında ısrar etmesi üzerine transferde rota değiştiren Galatasaray, geleceğin yıldız adayları için Brezilya seferine çıktı. Kuralların esnememesiyle birlikte 2004 ve sonrası doğumlu oyuncular için vites yükselten sarı-kırmızılılar, Internacional’in 1.87’lik sol stoperi Victor Gabriel için hem kulübüyle hem de menajeriyle ilk resmi temasları kurarak düğmeye bastı

01.07.2026 12:54:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray 'Duvar'ı Brezilya'dan getiriyor
Galatasaray 'Duvar'ı Brezilya'dan getiriyor
TFF yeni sezonda da yabancı kuralında değişikliğe gitmeyerek "10+4" sisteminde ısrar etmesi, Galatasaray'ın transfer stratejisinde kırılma noktası oldu. Kuralların esnemesini beklediği için hamlelerini ağırdan alan sarı-kırmızılı yönetim, TFF'den çıkan kesin kararın ardından vites yükseltti. Geleceğe yatırım yapmak zorunda kalan Cimbom, özellikle 2004 ve sonrası doğumlu genç yetenekleri kadrosuna katmak için operasyonun düğmesine bastı.






TEKNİK HEYETİN GENİŞ LİSTESİNDE

Teknik heyet ve scout ekibinin daha önce geniş listesinde yer alan ancak resmi adım atılmayan isimler için süreç hızlandırıldı. Yabancı kontenjanını en verimli şekilde kullanmayı hedefleyen Galatasaray, geleceğin potansiyelli yıldız adayları için vakit kaybetmeden ilk resmi temasları kurmaya başladı. Kurulan bu hızlı köprülerin merkez üssü ise her dönem yetenek havuzuyla dünya futbolunu besleyen Brezilya oldu.






1.87'LİK DEV STOPER ÇOK YETENEKLİ

Sarı-kırmızılıların radarına giren isimlerin başında, Brezilya'da Internacional forması giyen Victor Gabriel geliyor. 1.87 boyundaki dev sol stoper, modern futbolda nadir bulunan fiziksel ve teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Yönetim, hem genç oyuncunun menajeriyle hem de Internacional kulübüyle ilk dirsek temasını kurarak şartları masaya yatırdı ve fikir alışverişinde bulundu.






OCAK'TA 300 BİN EURO'YA ALDILAR

Henüz geçtiğimiz Ocak ayında sadece 300 bin Euro gibi mütevazı bir bedelle Internacional'in yolunu tutan genç savunmacı, kısa sürede gösterdiği gelişimle devlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Maliyeti ve yüksek potansiyeliyle tam bir "fiyat/performans" projesi olarak görülen Victor Gabriel için Galatasaray'ın oldukça ısrarcı olacağı belirtiliyor.

Sarı-kırmızılılar, Brezilya'dan getirmeyi planladığı bu yeni "duvar" ile hem savunma hattını sağlama almayı hem de gelecekte yüksek bonservis getirisi sağlayacak bir yatırıma imza atmayı hedefliyor.

Sane'nin satışına sıcak bakılmıyor: Ancak 30 milyon işleri değiştirebilir!

Galatasaray'da sürpriz bir ayrılık yaşanabilir. Bazı Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ekipleri, Leroy Sane'yle ilgilenmeye başladı. Yönetim satış ihtimaline mesafeli yaklaşıyor. Fakat 30 milyon euroluk bir teklif gelirse durum değişebilir

01.07.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Sane'nin satışına sıcak bakılmıyor: Ancak 30 milyon işleri değiştirebilir!
Sane'nin satışına sıcak bakılmıyor: Ancak 30 milyon işleri değiştirebilir!
Galatasaray geride bıraktığımız sezonun başında Leroy Sane'yi kadrosuna katmıştı. Tecrübeli yıldız, Bayern Münih'ten bedelsiz olarak geldi ve ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. Alman oyuncu, Süper Lig'de 28 karşılaşmaya çıktı. Sahada 2.288 dakika kaldı. 7 gol ve 5 asist üretti.






2028'E KADAR SÖZLEŞME

1.83 boyundaki sağ kanat oyuncusunun Galatasaray'la 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar'ın satış listesinde Sane yok... Ancak şu anda bazı Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ekiplerinin ona ilgi göstermeye başladığı öğrenildi.






TRANSFERDE KULLANILACAK

Galatasaray Yönetimi'nin 30 milyon euronun altındaki teklifleri değerlendirmeyeceği öğrenildi. Bu para masaya konulursa işler değişebilir. Şu anda sağ kanat için alternatif arayışı var. Eğer Leroy Sane satılırsa, bu bölgeye iki takviye yapılması gerekecek. Sane'den gelecek para da transferde kullanılacak.

Kaan Ayhan gidecek: Ümit Akdağ gelecek

Bundesliga'ya yükselen Schalke, altyapısından yetişen Kaan Ayhan'ı istiyor. Galatasaray ise tecrübeli futbolcunun yerine Alanyaspor'dan Ümit Akdağ'ı düşünüyor

01.07.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Kaan Ayhan gidecek: Ümit Akdağ gelecek
Kaan Ayhan gidecek: Ümit Akdağ gelecek
Schalke yeni sezonda Bundesliga'da mücadele edecek. Alman ekibinde transfer çalışmaları sürüyor. Ve hedeflerindeki isimlerden biri; Galatasaray forması giyen Kaan Ayhan... 31 yaşındaki futbolcunun hem Alman pasaportu var hem de Schalke'nin altyapısından çıkmıştı.






LİGDE 381 DAKİKA

Galatasaray Yönetimi, fazla forma şansı bulamayan tecrübeli ismin ayrılığına sıcak bakıyor. 1.85 boyundaki futbolcu geride bıraktığımız sezonda 19 Süper Lig karşılaşmasında görev aldı. Sahada ise sadece 381 dakika kalabildi. 1 gol üretti. Milli futbolcunun sözleşmesi 30 Haziran 2028 tarihinde bitiyordu.






STOPER VE ÖN LİBERO

Galatasaray, olası Kaan ayrılığı sonrasında Alanyaspor'dan Ümit Akdağ konusunda gaza basacak. Hem Kaan hem de Ümit, stoper ve ön liberoda görev yapabiliyor. 1.92 boyundaki Ümit için Akdeniz temsilcisinin 10 milyon euro civarında bir bonservis beklentisi var. Sarı-Kırmızılılar, bu rakamı düşürmeyi başarırsa resmi imzalar atılacak.

Fenerbahçe, Amrabat'ı verecek, 2007'li 'fişeği' alacak

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne iddialı bir kadroyla girmeye hazırlanan Real Betis’in Sofyan Amrabat ısrarını fırsata çeviriyor

01.07.2026 11:06:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Amrabat'ı verecek, 2007'li 'fişeği' alacak
Fenerbahçe, Amrabat'ı verecek, 2007'li 'fişeği' alacak
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne iddialı bir kadroyla girmeye hazırlanan Real Betis'in Sofyan Amrabat ısrarını fırsata çeviriyor. Sarı-lacivertliler, yüksek maliyet engelini aşmak isteyen İspanyol ekibinden takasla altyapının 2007 doğumlu sol ayaklı dâhisi José Antonio Morante JR'ı istiyor!






Fenerbahçe, yeni sezon kadro planlaması doğrultusunda Sofyan Amrabat'ın ayrılık ihtimaline karşılık İspanya'dan yaratıcı bir takas hamlesine hazırlanıyor. Şampiyonlar Ligi için güçlü bir kadro kurmak isteyen La Liga ekiplerinden Real Betis, Faslı orta saha oyuncusunu öncelikli hedefi olarak belirledi.






MALİYETİ DÜŞÜRECEK BİR FOMÜL

Amrabat, Real Betis forması giymeye ve İspanya'ya gitmeye oldukça sıcak bakıyor. Ancak Endülüs ekibinin mali yapısı, tecrübeli oyuncunun yüksek maaş taleplerini ve Fenerbahçe'nin beklentilerini tek başına karşılamakta zorlanıyor. Bu tıkanıklığı aşmak isteyen sarı-lacivertliler, İspanyol devine transferin maliyetini düşürecek sürpriz bir formül sundu.







SON MAÇTA 34 DAKİKADA 2 GOL

Fenerbahçe yönetimi, transfer masasında elini güçlendirmek için Real Betis'in altyapısından yetişen ve geleceğin en büyük yeteneklerinden biri olarak gösterilen 2007 doğumlu José Antonio Morante JR'ı talep etti. İspanya U19 Milli Takımı'nda çıktığı son maçta sadece 34 dakikada 2 gol atarak dikkatleri üzerine çeken genç hücum oyuncusu, muhteşem sol ayağıyla Avrupa scoutlarının da radarında bulunuyor.







BABASI ÜNLÜ BOĞA GÜREŞÇİSİ

Ünlü bir boğa güreşçisinin oğlu olan genç yeteneğin öncelikli hayali Real Betis'te kalıp kulübünde efsaneleşmek olsa da, İspanyol kulübü Amrabat gibi elit bir orta sahayı kadrosuna katabilmek için bu ayrılığa onay vermeyi düşünüyor. Kulübün yüksek transfer bütçesi yaratma zorunluluğu, 2007'li "fişeğin" takas formülünde anahtar rol oynamasını sağlayabilir.

Fenerbahçe yeni forvetine kavuştu!!!


 
Fenerbahçe'de Sidiki Cherif'in zorunla satın alma maddesi devreye girdi. Bu işlem, harcama limitlerinde zaten sıkıntı yaşayan kanaryaya "-18 milyon Euro" daha yazıldı.
 

30.06.2026 21:15:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe yeni forvetine kavuştu!!!
Fenerbahçe yeni forvetine kavuştu!!!

Takımların harcama limitleri kısa süre önce açıklanmıştı. Fenerbahçe'nin toplam bütçesi 119 milyon Euro olarak belirlendi. Ancak bu rakam kimseyi yanıltmasın... Çünkü bugün itibarıyla ciddi sıkıntılar bulunuyor. 2026 yazına atılan taksitler ve Vedat Muriqi hamlesinin ardından Sarı-Lacivertliler'i problemli bir süreç bekliyor.







Satış da yapılmalı

Kanarya devre arasında Angers Kulübü'nden Sidiki Cherif'i kiralamıştı (4 milyon Euro bedelle). Genç forvetin 18 milyon Euro'luk zorunlu satın alma maddesi de devreye girdi. Böylece harcama limitlerine beklenen darbe vuruldu. Yönetimin, birçok futbolcuyu satması gerekiyor.







Aziz Yıldırım dediğinin arkasında duramadı

Üstelik mecburen yapılması gereken takviyeler bulunuyor. Fenerbahçe, çok dikkatli adımlar atmalı... Çünkü UEFA'nın getirdiği kriterler var... Aziz Yıldırım, başkan seçilmeden önce Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda, "Bu Sidiki Cherif'i kim aldı? Hangi akıl aldı ya!" ifadelerini kullanmıştı.

Bayern neden Beşiktaş'tan 20 milyon istiyor? Nübel gerçekleri

Beşiktaş'ın yeni kaleci konusunda 1 numaralı adayı Alexander Nübel... Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Bayern Münih ise 20 milyon euroluk bonservis beklentisinde geri adım atmıyor. Bunun arkasında uzun vadeli planlama var

30.06.2026 16:50:00
Haber Merkezi
 
Bayern neden Beşiktaş'tan 20 milyon istiyor? Nübel gerçekleri
Bayern neden Beşiktaş'tan 20 milyon istiyor? Nübel gerçekleri
Beşiktaş kadrosuna kesin olarak yabancı bir kaleci katacak. Şu anda bütün ağırlık, Alexander Nübel'e verildi. 29 yaşındaki eldivenin Stuttgart'taki kiralık sözleşmesi sona erdi. Bayern Münih'le mukavelesi ise 30 Haziran 2029 tarihine kadar sürüyor...






ARADA CİDDİ FARK VAR

Beşiktaş'ın, bonuslarla birlikte 10 milyon euroluk bonservis seviyesine çıktığı konuşuluyor. Bayern Münih cephesi ise 20 milyon euro bekliyor. Alman devinin indirim ihtimali var. Ancak fazla değil! Bayern'in efsane kalecisi Manuel Neuer'in geride bıraktığımız sezonun ardından yeşil sahalara veda etmesi bekleniyordu.






2027 YAZINA SAKLANACAK

Ancak 40 yaşındaki file bekçinin sözleşmesi 30 Haziran 2027'ye kadar uzatıldı. Neuer'in, 2027'de yazında aktif kariyerini noktalayacağı düşünülüyor. Bu durumda Bayern Münih'in yeni bir kaleciye ihtiyacı olacak. Nübel'in, Neuer sonrasında kaleye geçirilmesi planlanıyordu. Alman devi, ondan 20 milyon euro bekliyor. Çünkü Nübel satılırsa, Neuer sonrası yeni bir kaleci için para harcanacak. Bayern, 20 milyon euroluk kaynağı, 2027 yazına saklamak istiyor.

Trabzonspor'da Felipe Augusto’nun yerine Nijeryalı

Trabzonspor, hücum hattını güçlendirmek için rotasını yeniden Nijerya pazarına çevirdi

30.06.2026 16:20:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'da Felipe Augusto’nun yerine Nijeryalı
Trabzonspor'da Felipe Augusto’nun yerine Nijeryalı
Transfere çok hızlı bir giriş yapan Trabzonspor, çalışmalarına tam gaz devam diyor. Felipe Augusto'yu Zenit'e göndermeye hazırlanan bordo-mavililer, oluşacak boşluğu Rafiu Durosinmi ile dolduracak.






Trabzonspor, hücum hattını güçlendirmek için rotasını yeniden Nijerya pazarına çevirdi. Bordo-mavililer, bir süredir takibe aldığı forvet oyuncusu Rafiu Durosinmi için resmi teklif yapmaya hazırlanıyor. Transferin kaderi ise doğrudan bir başka ayrılığa bağlı.






ZENIT'TEN PARA GELMESİ BEKLENİYOR

Karadeniz ekibinin bu transferde resmiyete dökülmek için beklediği hamle, Felipe Augusto'nun Zenit'e satışı. Brezilyalı oyuncunun Rus kulübüne transferinin an meselesi olduğu öğrenildi. Trabzonspor, bu ayrılığın netleşmesinin ardından Durosinmi için düğmeye basacak.






FELIPE'DEN GELECEK PARAYLA

Trabzonspor yönetimi, Durosinmi'nin kulübü Pisa'nın bonservis taleplerini karşılamak adına kaynak yaratmış durumda. Zenit ile yapılan pazarlıklarda sona gelinen 15 milyon Euro'luk dev gelir, doğrudan İtalyan kulübünü ikna etmek ve Nijeryalı golcüyü kadroya katmak için kullanılacak.






YENİ NİJERYALI DA 1.92 BOYUJNDA

Transferin olumlu sonuçlanması halinde Trabzonspor, forvet hattında Paul Onuachu'nun yanına bir başka Nijeryalı kuleyi eklemiş olacak. Takımın 2.02 metrelik dev santrforu Onuachu kadar olmasa da 1.92 boyundaki Durosinmi, fiziksel üstünlüğüyle Augusto'dan boşalacak yeri doldurmaya çalışacak.






SERIE B'DE OYNAMAK İSTEMİYOR

Ocak 2026'da tam 9 milyon Euro artı bonuslar gibi kulüp rekoru bir ücretle Pisa tarihinin en pahalı transferi olarak İtalya'ya adım attı. Ancak kulübün Serie A'dan küme düşmesiyle birlikte Durosinmi'nin "İtalya rüyası" adeta bir kabusa dönüştü. İtalyan basınından sızan bilgilere göre 23 yaşındaki futbolcu, Serie B'de oynamak istemediğini kesin bir dille yönetime iletti ve bavullarını toplamak için gün sayıyor.

Galatasaray'da Davinson kararı…

Galatasaray'da Davinson Sanchez'in adı Como ve Real Madrid gibi kulüplerle anılıyor. Bu arada Kolombiya Milli Takımı, Dünya Kupası'nda devam ediyor

30.06.2026 16:14:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da Davinson kararı…
Galatasaray'da Davinson kararı…
Galatasaray'da Davinson Sanchez'in adı Como ve Real Madrid gibi kulüplerle anılıyor. Bu arada Kolombiya Milli Takımı, Dünya Kupası'nda devam ediyor. Yönetim bir süre daha bekleyecek. Çünkü Davinson'un hem talipleri hem de piyasası yükselebilir.

İtalyan ekibi Como bir süredir Davinson Sanchez'le ilgileniyor. Galatasaray cephesinin 30 milyon euro civarında bonservis beklentisi bulunuyor.

Öte yandan ortaya Real Madrid iddiaları da atıldı. Yönetim, son dönemdeki hareketliliğin ardından biraz bekleme kararı aldı.







GANA'YLA OYNAYACAKLAR

Sanchez, Kolombiya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda yoluna devam ediyor. Cumartesi günü Gana ile son 32 turu maçına çıkacaklar (TSİ 04.30). Kolombiya'nın yolu ne kadar uzun olursa, Davinson'un değeri de o kadar artabilir. Aynı zamanda talip sayısında da ciddi bir yükseliş bekleniyor.







UZUN SÜRELİ MUKAVELE

30 yaşındaki savunmacının Galatasaray'la 30 Haziran 2029 tarihine kadar sözleşmesi var. Yani kontrat süresi bakımından Sarı-Kırmızılılar'ı sıkıntıya sokacak bir durum da yok... Bu sebeple yönetim onunla ilgili acele bir karar almayacak. Kolombiya'nın maçları yakından takip edilecek!
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.