logo
15 ŞUBAT 2026


Beşiktaş'a Larin piyangosu

Zulte Waregem’de kiralık olarak forma giyen Cyle Larin, attığı goller ve yaptığı asistlerle takımını ayakta tutuyor. Zulte’nin sezon sonunda 2,5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanması bekleniyor.

04.11.2019 00:00:00
Beşiktaş'a Larin piyangosu
Beşiktaş'a Larin piyangosu
Sezon başında Beşiktaş'ın Zulte Waregem'e kiraladığı Cyle Larin, performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Belçika Ligi'nde geride kalan 14 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan ve 1 kupa maçında da 75 dakika forma giyen Larin, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 6 kez havalandırırken 6 asist yaparak 12 gole doğrudan etki etti.

Ligin ilk 2 maçında gol bulamayan ve rakiplerine mağlup olan Zulte Waregem, sonraki 12 haftada gösterdiği performansla üst sıraları zorlarken, Beşiktaş'tan kiralık olarak giden Cyle Larin'in bu performanstaki payı büyük oldu. Sezonu ilk 6 sıra içerisinde tamamlayarak şampiyonluk grubunda mücadele etmek isteyen Zulte'de Larin'in performansı dikkat çekti.

2,5 milyon Euro opsiyon

Beşiktaş'ın MLS ekiplerinden Orlando'dan 1 milyon 850 bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı Larin, Zulte Waregem'de gösterdiği performans sonrasında Belçika ekibinin gelecek planları arasına girdi.

Kanadalı oyuncuyu Beşiktaş'tan kiralık olarak kadrosuna katan Zulte'nin sezon sonunda 2,5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanması bekleniyor. Larin, Zulte Waregem'de eylül ayının futbolcusu seçilmişti.



Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek rakibine karşı 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı

15.02.2026 00:56:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı
Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek rakibine karşı 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu Trabzonspor'u 3-2 yendi. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Talisca, 34. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 48. dakikada Marco Asensio kaydetti. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan müsabakayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, Trabzon'da da 3 puanı hanesine yazdırdı.

Kanarya, ezeli rakibiyle ligde oynadığı son maçlarda üstünlük kurdu. 4 Kasım 2023'te oynanan lig maçını Trabzonspor 3-2'lik skorla kazanırken, sonrasında 3'ü Trabzon'da, 2'si İstanbul'da olmak üzere 5 maçta Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı.

Taraflar 139. kez karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertliler 56. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe, lig maçlarında ise rekabette 45. galibiyetini aldı.

Trabzon'da 3-2'lik skorlar



İki tarafın mücadelesinde Trabzon'da oynanan son 3 sezona aynı skorlar tabelaya yansıdı. Sarı-lacivertliler, 17 Mart 2024 ve 3 Kasım 2024 tarihlerinden sonra bugün de 3 puanı 3-2'lik skorla kazandı. Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda da rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı.

Joao Pereira: 'Bugün iyi bir iş çıkardık''

Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Konyaspor galibiyetinin ardından, "Gol beklentimiz daha fazlaydı. Bugün hakkettiğimizi düşünüyorum. Bugün iyi bir iş çıkardık'' dedi

15.02.2026 00:45:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: 'Bugün iyi bir iş çıkardık''
Joao Pereira: 'Bugün iyi bir iş çıkardık''
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Konyaspor galibiyetinin ardından, "Gol beklentimiz daha fazlaydı. Bugün hakkettiğimizi düşünüyorum. Bugün iyi bir iş çıkardık'' dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Alanyaspor, sahasında Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Bizim için önemli bir galibiyet oldu. Çok ihtiyacımız olan bir 3 puandı. Maç iyi başladık. Pozisyonlara girdik. Maçın hakimiyeti bizim elimizdeydi. Golü de attık.

Daha fazla da şans yakaladık. İkinci golü atmak için ikinci devrede oyunculara bir şeyler söyledim. 'Maç 0-0'mış gibi, kazanmamız gerekiyormuş gibi oynayın' dedim. Bunu yaptık. Gol yemedik, golü bulduk. Konya ilk başta maça 3'lü oyun kurarak başlamıştı.

İkinci yarıda 4'lü oyun kurdular. Buna adapte olmamız gerekti. İkinci golü bulduktan hemen sonra golü yedik ve 2-1 oldu. Ondan sonra geçişler bulduk. Gol atabileceğiz pozisyonlar bulduk. Daha fazla gol atmayı hak ettik.

Ama galibiyetten dolayı mutluyum. Kaleye çok fazla şut çektik. Daha net pozisyona girdik. Gol beklentimiz daha fazlaydı. Bugün hak ettiğimizi düşünüyorum. Bugün iyi bir iş çıkardık'' diye konuştu.

Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası, iyi oynadıkları karşılaşmadan hiç hak etmedikleri şekilde mağlup ayrıldıklarını söyledi

15.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'
Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası, iyi oynadıkları karşılaşmadan hiç hak etmedikleri şekilde mağlup ayrıldıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, müsabaka sonrası üzgün olduklarını belirterek, "Hiç haketmediğimiz şekilde mağlup olduk. Taraftarımızı mutlu etmek için buradaydık. İlk 10-15 dakikada baskımız istediğimiz seviyede değildi. Golü bulduk ancak karambolden yediğimiz bir pozisyon hatası var. İkinci yarıda istek ve arzu üst düzeydi fakat yine top kayıpları yaptık. Bazen ne yaparsanız yapın olmaz. Böyle güçlü bir kadroya karşı basmaya ve oynamaya çalışan bir Trabzonspor vardı. Rakibin 3 şutu 3 gol oldu ve mağlup olduk" ifadelerini kullandı.

Oyunun büyük bölümünden memnun olduğunu dile getiren Tekke, "Maçın ilk 15 dakikası hariç bitimine kadar oyundan memnunum. Ligin başı olmuş olsaydı bu oyun herkesi memnun ederdi. 3 puan istiyorduk ama olmadı. Bazen kaybederken de birçok şeyi deneyimlemek zorundasınız. Güçlü bir Trabzonspor var ancak özellikle 'anlar' konusunda deneyime ihtiyacımız var. Hata yaparak, ağır bir bedelle öğreniyoruz. Trabzonspor iyi yolda. Tekrar kalkıp bir sonraki maça hazırlanmak zorundayız" diye konuştu.

Taraftara teşekkür eden Tekke, "Atmosfer çok güzeldi, taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu desteği hep görmek istiyoruz. Oyuncularımızın hepsi genç. Anları daha iyi oynamak için tekrar ve denetime ihtiyaç var. Genel problemlerimiz var ama çalışarak düzelteceğiz. Oyuncularımın elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum" dedi.

Hakem yönetimi ve Türk futbolundaki genel tabloya da değinen Tekke, "Bu maç özelinde hakemle ilgili çok konuşmak istemiyorum. Ancak ülke futbolunda hakem etkisi üzerine konuşulması gereken konular var. Büyük bütçeli takımların olduğu bir yarışta bazı hissiyatlar oluşabiliyor. Pozisyonlara bakıyoruz, farklı farklı yorumlar çıkıyor. Oyunun, ismine göre değil kurallarına göre yönetilmesini istiyoruz. Şeffaflık önemli. Hakemler de milyonlarca insanın sevincini ve üzüntüsünü etkilediklerini bilmeli" şeklinde konuştu.

Oyun kimliğini geliştirmeye devam edeceklerini belirten Tekke, "İlk 10 dakika bire bir baskıda istediğimizi yapamadık, ardından ikinci planımıza geçtik ve o bölümde daha iyiydik. Oyunu devam ettirip hataları azalttığımızda daha rahat maçlar oynayacağız. Bu hatalar olmasaydı rahat kazanabileceğimiz maçlardan biri olabilirdi. Kazansak çok şey konuşulacaktı ama olmadı. İyi yoldayız, çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Tekke, "Oyuncularımı ve Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Güzel ve sert bir rekabet vardı. Oyuncularım büyük emek verdi. Üzgünüz ama mücadelemiz sürecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe'den yeni rekor: ilk 22 haftada namağlup

Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde ilk kez sezonun ilk 22 haftasını namağlup tamamladı

15.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'den yeni rekor: ilk 22 haftada namağlup
Fenerbahçe'den yeni rekor: ilk 22 haftada namağlup
Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde ilk kez sezonun ilk 22 haftasını namağlup tamamladı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu Trabzonspor'u 3-2 yendi. Sarı-lacivertliler Talisca, Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio'nun golleriyle 3 puana uzandı.

Tedesco'nun öğrencileri üst üste 3, toplamda 15. galibiyetini elde etti. Bu sezon ligde yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, 15 galibiyet, 7 beraberlikle puanını 52'ye yükseltti.

Kanarya, en son 2005-2006 sezonunda ilk 20 haftada yenilgi almamıştı.

Deplasmanda 28 puanla zirvede

Sarı-lacivertliler, bu sezon dış sahada 12 maça çıktı. Bu süreçte 8 galibiyet, 4 beraberlik alan Fenerbahçe, 28 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 11 gol gördü. Tedesco'nun öğrencileri konuk olduğu son 4 deplasmanda da sahadan galibiyetle ayrıldı.

Alanyaspor, Konyaspor'u 2-1 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasındaka Corendon Alanyaspor, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yendi

15.02.2026 00:10:00
AA
Alanyaspor, Konyaspor'u 2-1 mağlup etti
Alanyaspor, Konyaspor'u 2-1 mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasındaka Corendon Alanyaspor, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yendi.

2. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Makouta'nın ortaladığı topa iyi yüselen Ümit Akdağ kafayla vurdu. Savunmaya çarpan top Ruan'ın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda, top az farkla direğin yanından dışarı çıktı.

14. dakikada Alanyaspor'un merkezden geliştirdiği atakta Hagi'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Güven Yalçın'ın sert şutunda kaleci Bahadır Güngördü, topu güçlükle kurtardı.

37. dakikada Alanyaspor 1-0 öne geçti. Merkezden gelişen atakta Hwang'ın savunma arkasına attığı pasla topla buluşan Ruan'ın çaprazdan kaleye gönderdiği şutta, meşin yuvarlak filelerle buluştu.

Karşılaşmanın ilk yarısını Alanyaspor 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



51. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Ruan'ın ceza sahası içerisine yerden gönderdiği pasla arka direkte buluşan Hagi'nin şutunda meşin yuvarlak, direğin üstünden az farkla auta çıktı.

68. dakikada Konyaspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Guilherme'nin ceza sahası içerisine yaptığı ortada iyi yükselen Muleka'nın kafa vuruşunda top savunmadan döndü. Topu önünde bulan Olaigbe'nin gelişine sert şutunda, savunmada Aliti'ye çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

80. dakikada Alanyaspor farkı 2'ye çıkardı. Ruan'ın ceza sahası içerisinde Jin-Ho tarafından düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıda topun başına gelen Hadergjonaj, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0

83. dakikada Konyaspor farkı 1'e indirdi. Ceza sahası önünde Muleka'nın düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşu kullanan Bardhi'nin sert şutunda top filelere gitti: 2-1



90. dakikada gelişen Konyaspor atağında Guilherme'nin ortasında, ceza sahasında iyi yükselen Bardhi'nin kafa vuruşunda top direğin üstünden az farkla dışarı çıktı.

Alanyaspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Tedesco: 'Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, performans olarak iyi seviyede olduklarını söyledi. Tedesco, Trabzonspor'a karşı 60. dakikadan sonra taktik değişikliğine gittiklerini belirterek, "Bu akşam önemli olan taktikten çok oyuncuların performansı ve yetenekleriydi" dedi

15.02.2026 00:01:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco: 'Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem'
Tedesco: 'Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, performans olarak iyi seviyede olduklarını söyledi. Tedesco, Trabzonspor'a karşı 60. dakikadan sonra taktik değişikliğine gittiklerini belirterek, "Bu akşam önemli olan taktikten çok oyuncuların performansı ve yetenekleriydi" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, hiçbir maçın kolay olmadığını belirterek, "Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem. Her maç zor. Kasımpaşa maçını 11'e 10 oynamamıza rağmen kazanamamıştık. Hiçbir maç kolay değil. Kimse bize 3 puan hediye etmeyecek. Çok zorlu bir lig ve inanılmaz takımlar var. Hepsini tebrik etmem lazım. Kocaeli'de nefes kesen bir atmosfer vardı, bugün de Trabzon'da aynı şekildeydi. Çok fazla tutku var. Türk futbolu adına gurur duyabiliriz" dedi.

Maça iyi başladıklarını ancak geriye düştüklerini ifade eden Tedesco, "Performans olarak iyi seviyedeyiz. Odağımız yüksekti ve maça da iyi başlangıç yaptık. Ancak uzun bir topta Muçi pozisyonu iyi değerlendirdi ve 1-0 geriye düştük. Kolay değil. İyi oynarken gol yedik. Buna rağmen odağımızı kaybetmedik. Bu akşam sadece bu maçı kazandık, başka bir şey yapmadık. Önümüzde iki önemli maç var, şimdi onlara odaklanacağız" diye konuştu.

Orta saha tercihine ilişkin değerlendirmede bulunan Tedesco, "Bugün aslında 4 orta saha ile başladık. Amacımız önde daha fazla baskı yapmaktı. Merkezde elmas şeklinde pozisyon aldık. İlk 25 dakika iyiydik çünkü rakibimiz çok fazla yön değiştirdi ve biz de çok fazla koşu yapmak zorunda kaldık. 60. dakikadan sonra oyuncular yoruldu ve taktik değişikliğe gittik. Alvarez'in yokluğunu çok hissettik. Kazandığımızda bunu söylemem gerekiyor çünkü kaybettiğimizde mazeret gibi algılanabilirdi. Kerem de iyi oynadı, temposu yüksekti. Bu akşam önemli olan taktikten çok oyuncuların performansı ve yetenekleriydi" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor neden yine kaybetti?


 
Trabzonspor, neden Fenerbahçe'yi sahasında yenemedi? Daha net konuşmak gerekirse neden yine yenildi? Hem de bu sezon ligde sahasındaki ilk mağlubiyeti aldı. İşte 5 neden...

14.02.2026 22:47:00 / Güncelleme: 15.02.2026 00:45:49
YAŞAR CEBESOY
Trabzonspor neden yine kaybetti?
Trabzonspor neden yine kaybetti?

1. Trabzonspor'un kalecisi Onana, çok kötü bir maç çıkardı. İlk iki gol kapattığı köşeden geldi. Ağır kalıyor, maça yeterince konsantre olamıyor. Uğurcan'ın yerini doldurmaktan çok uzak...

2. Fatih Tekke, Trabzonspor'u Fenerbahçe karşısında da Anadolu takımlarına karşı oynatır gibi oynattı. İkinci ve üçüncü gollerde Trabzonspor'un zayıf defansı az adamla yakalandı. Dolayısıyla Tekke, Fenerbahçe'ye istediği kontraları verdi. Fenerbahçe tam da istediği verimli ovaya kavuştu. Tekke'nin bu iyiliğini unutmayacaklardır!

3. Trabzonspor'un defansı da, orta sahası da zayıf... Özellikle orta sahaya sağlam takviye yapılması gerekiyordu. Bu yapılmadı. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin güçlü kadrosu karşısında Trabzonspor'un tutunması kolay olmadı. FUTBOLUN ANA KURALI: Orta sahada üstünlüğü eline geçiren maçı kazanır. 

4. Tekke, topu ayağında tutma becerisi olan, iyi paslar da atabilen Nwakaeme'yi 75. dakikada oyuna aldı. Elbette geç kaldı. Zira Nwakaeme'nin oyuna girmesiyle Trabzonspor hareketlendi. 61. dakikada alsaydı, tabela değişebilirdi.

5. Sonuçta iki takım arasında kalite farkı var... Trabzonspor'un tüm oyuncuları Fenerbahçe'nin mevcut takımında olsa, Tedesco sadece iki oyuncuyu ilk 11'de oynatırdı: Onuachu ve Batagov... Filmin koptuğu yer de burası...

iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak

Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında yarın Kayserispor'u konuk edecek. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak

14.02.2026 11:00:00
İhlas Haber Ajansı
iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak
iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak
Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında yarın Kayserispor'u konuk edecek. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Göztepe yarın saat 17.00'de Gürsel Aksel Stadyumu'nda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Ligde İzmir temsilcisi 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 40 puanla 4. sırada bulunuyor. Kayseri ekibi ise 2 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyetle aldığı 15 puanla 17. basamakta yer alıyor.
İzmir temsilcisi, taraftarı önünde oynayacağı bu kritik karşılaşmayı kazanarak Avrupa kupaları hedefi doğrultusunda yoluna emin adımlarla devam etmeyi hedefliyor.

İç sahada sadece 1 kez kaybedildi



Göztepe, Süper Lig'de bu sezon evinde oynadığı maçlarda sadece 1 kez mağlup oldu. İç sahada şu ana kadar 10 karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılılar, bu süreçte 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Stanimir Stoilov ve öğrencileri, Kayserispor'u da mağlup ederek taraftarının önündeki başarılı grafiğini sürdürmek istiyor.

Eksikler can sıkıyor

Kayserispor karşılaşması öncesinde Göztepe'de sakat oyuncuların durumu teknik heyeti düşündürüyor. Antrenmanda sakatlık yaşayan Juan'ın bu zorlu mücadelede forma giyemeyeceği öğrenildi. Brezilyalı futbolcunun, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş maçında ise sahada olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tedavileri devam eden orta saha oyuncularından Efkan'ın da bu hafta kadroda yer almayacağı belirtilirken, sağ bek Arda ile İsviçreli orta saha Antunes'in durumlarının maç günü netlik kazanacağı ifade edildi. Öte yandan ağrıları bulunan Polonyalı kaleci Mateusz Lis'in forma giymesine engel bir durumun olmadığı kaydedildi.

Alper Akarsu düdük çalacak

Göztepe ile Kayserispor arasında oynanacak mücadeleyi Ankara bölgesi hakemlerinden Alper Akarsu yönetecek. Akarsu'nun yardımcılıklarını Ogün Kamacı ve Mert Bulut yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Raşit Yorgancılar olacak.İHA

Başakşehir 7, Beşiktaş 8 kez kazandı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Başakşehir ile 24. kez rakip olacak

14.02.2026 10:55:00
İhlas Haber Ajansı
Başakşehir 7, Beşiktaş 8 kez kazandı
Başakşehir 7, Beşiktaş 8 kez kazandı
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Başakşehir ile 24. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Başakşehir ile Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Fatih Terim Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar, 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyetle aldığı 37 puanla 5. sırada yer alıyor. Turuncu-lacivertliler ise 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyetle topladığı 33 puanla 6. sırada bulunuyor.

24. randevu



Başakşehir ile Beşiktaş, Süper Lig'de bugüne kadar 23 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda siyah-beyazlılar, 8 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, turuncu-lacivertliler de 7 defa kazandı. 8 müsabaka ise berabere sona erdi. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 28 kez rakip fileleri havalandırırken, Başakşehir ise 27 defa gol sevinci yaşadı.

Sezonun ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan müsabakayı Beşiktaş, geri düşmesine rağmen 2-1'lik skorla kazandı.

El Bilal Toure ile Kristjan Asllani dönüyor

Siyah-beyazlılarda El Bilal Toure sarı kart, Kristjan Asllani de kırmızı kart cezasından dolayı Corendon Alanyaspor maçında oynamamıştı. Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın görev vermesi durumunda iki futbolcu da Başakşehir deplasmanında forma giyebilecek.

Orkun Kökçü'nün performansı dikkat çekiyor

Kara Kartal'ın Başakşehir karşısında sahadaki en büyük kozlarından biri Kaptan Orkun Kökçü olacak. Sezon başında siyah-beyazlılara transfer olan Orkun, oynadığı son 4 mücadelede 4 gol kaydetti. Beşiktaş formasıyla bu sezon 26 müsabakaya çıkan 25 yaşındaki futbolcu, 4 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

Ligde son 10 maçta mağlup olmadı



Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 10 maçta yenilmedi. Bu süreçte Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Kayserispor ve Konyaspor'u yenen Sergen Yalçın'ın öğrencileri; Samsunspor, Gaziantep FK, Trabzonspor, Eyüpspor ve Alanyaspor ile de berabere kaldı. Puan sıralamasında hemen altında yer alan Başakşehir'e karşı deplasmanda zorlu bir müsabakaya çıkacak Beşiktaş, yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

Vasquez ile Yasin forma bekleyecek

Beşiktaş'ın bu transfer döneminde kadrosuna kattığı Kolombiyalı kaleci Devis Vasquez, Sergen Yalçın'ın görev vermesi halinde ilk kez siyah-beyazlı formayı giyecek. Ziraat Türkiye Kupası'nda Kocaelispor ile oynadıkları maçta görev yapan Yasin Özcan ise müsabakada süre alması durumunda Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de ilk kez mücadele edecek

3 futbolcu sarı kart sınırında

Beşiktaş'ta, Başakşehir maçı öncesinde 3 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Siyah-beyazlılarda Orkun Kökçü, Emirhan Topçu ve Salih Uçan, Başakşehir karşısında sarı kart görmeleri durumunda 23. haftadaki Göztepe müsabakasında cezalı olacak.

Mehmet Türkmen düdük çalacak

Başakşehir ile Beşiktaş arasında oynanacak mücadeleyi hakem Mehmet Türkmen yönetecek. Türkmen'in yardımcılıklarını Esat Sancaktar ile Mustafa Savranlar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

Sane, Juventus maçında oynayabilecek mi?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında RAMS Park'ta ikas Eyüpspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu

14.02.2026 10:15:00
AA
Sane, Juventus maçında oynayabilecek mi?
Sane, Juventus maçında oynayabilecek mi?
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında RAMS Park'ta ikas Eyüpspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sakatlığını atlatan Leroy Sane'nin 17 Şubat Salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yapılacak Juventus maçında oynayabileceğini söyledi.

Sane'nin takımla bir antrenmana çıktığını hatırlatan Buruk, "Sane'yi bugün kadroya alıp 15 dakika oynatmayı düşündük ama 1-2 antrenman daha bizimle yapmasına istedik. Ondan sonra Juventus maçıyla ilgili kararımızı vereceğiz. Juventus maçında oynayabilecek durumda olacağını düşünüyorum." dedi.

Tecrübeli teknik adam, Noa Lang, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Leroy Sane gibi iyi kanat oyuncularının olduğuna değinerek, "Oyuncularımızın performansının yüksek olması bizi mutlu ediyor. Oyuncularımız için karar vereceğiz.

Hepsi bizim için çok önemli. Çok fazla maçımız var. İnşallah daha da fazla maçımız olur. Avrupa'da yolumuza devam edip çok fazla maçımız olsun ve rotasyonu en iyi şekilde yapalım.

Oyuncular arasındaki yarış da Galatasaray'a fayda sağlayacaktır. Her oyuncunun rakibinin olması önemli olacak." değerlendirmesinde bulundu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.