logo
23 ŞUBAT 2026


"Beşiktaş'ın beni bulması gururlandırdı"

Beşiktaş'ın yeni transferi Delgado: "Beşiktaş gibi büyük bir kulübün beni takip etmesi ve bulması büyük bir gururdu" dedi

25.01.2016 00:00:00
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı ekibe transferi için görüşmelerde bulunulan İspanyol futbolcu Alexis Delgado'yla bir araya geldi. 
Beşiktaş'ın inşası devam eden yeni stadı Vodafone Arena'da gerçekleştirilen görüşmede, yönetim kurulu üyesi Erdal Torunoğulları da yer aldı. Fikret Orman, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, "Takıma başka bir takviye düşünmüyoruz. Bu noktadan sonra konsantre olunması gereken şey Beşiktaşımızın şampiyonluğu" diye konuştu. Beşiktaş'ta transferin hiçbir zaman bitmediğini anlatan Orman, "Şu anda esas olarak sezon sonu için çalışıyoruz" ifadesini kullandı. Fikret Orman, yoğun kar yağışı sebebiyle ertelenen Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor maçlarıyla ilgili de, "Ne zaman bizim maçımız var, kar yağışı başlıyor. 'Hayır var' demek lazım. Takımımız çok kuvvetli. Kuvvetli kadromuzla çıkacağız, topumuzu oynayacağız" değerlendirmesinde bulundu. İspanyol futbolcu Alexis Delgado ise çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. 30 yaşındaki oyuncu, şunları kaydetti: "Burada olmak beni çok mutlu ediyor. Beşiktaş gibi büyük bir kulübün beni takip etmesi ve bulması büyük bir gururdu. Bir insanın böyle karşılanması çok hoş ve sevindirici bir şey. Buraya büyük bir heyecanla geldim, ligin en iyi şekilde geçmesi ve takım için en büyük kazançları sağlamak benim açımdan en önemlisi."

Hüseyin Çayır: 'Çok iyi oynadık, kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz'

Gaziantep Futbol Kulübü Yardımcı Antrenörü Hüseyin Çayır, kaybettikleri Trabzonspor maçının ardından, "Çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi

22.02.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
Hüseyin Çayır: 'Çok iyi oynadık, kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz'
Hüseyin Çayır: 'Çok iyi oynadık, kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz'
Gaziantep Futbol Kulübü Yardımcı Antrenörü Hüseyin Çayır, kaybettikleri Trabzonspor maçının ardından, "Çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında sahasında karşılaştığı Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 48'e yükseltirken, Gaziantep FK ise 28 puanda kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Futbol Kulübü Yardımcı Antrenörü Hüseyin Çayır, mağlubiyet için üzgün olduklarını söyledi. Çayır, "Çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gururluyuz.

Herkes nasıl oynadığımızı gördü. Tüm istatistiklerde ezici üstünlüğümüz vardı. Sadece golden sonraki dikkat kaybımız Trabzonspor'un büyük takım refleksi ile öne geçmesine neden oldu. Genel anlamda çok iyi oynadık. Öne geçtik, önemli pozisyonlar bulduk. Ardından goller yedik. Sonrasında da iyi oynadık ama Onana son zamanlarda görmediğimiz çok iyi bir kaleci performansı gösterdi. Ben bu nedenle Onana'yı da tebrik etmek istiyorum. Önümüze bakacağız artık" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın dün iptal edilen golü ile bugün Trabzonspor'un attığı gol arasında farkı anlayamadık"

Maçta Trabzonspor'un attığı ikinci golle ilgili değerlendirmelerde bulunan ve ofsayt kararı verilmemesini eleştiren Çayır, "Galatasaray'ın dün iptal edilen golü ile bugün Trabzonspor'un attığı gol arasında farkı anlayamadık. Son zamanlarda aleyhimize çok hakem hataları oluyor. Buna anlam veremiyoruz. Bugünü hocamızın dediği oyunu kazandığımız bir maç oynadık. Bundan sonra da iyi oynamaya ve iyi sonuçlar almaya çalışacağız" diye konuştu.

Beşiktaş’ta yüzler gülüyor

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe'yi 4-0 yendi

22.02.2026 22:22:00 / Güncelleme: 22.02.2026 22:25:48
Anadolu Ajansı
Beşiktaş’ta yüzler gülüyor
Beşiktaş’ta yüzler gülüyor
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe'yi 4-0 yendi.

8. dakikada ceza yayının solundan kullanılan frikikte Orkun Kökçü'nün barajın altından vuruşunda top, önce savunmaya daha sonra yan direğe çarparak kornere çıktı.

9. dakikada Beşiktaş golü buldu. Sol kanattan Orkun Kökçü'nün kullandığı kornere ön direkte iyi yükselen Ndidi, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.



Beşiktaş, 11. dakikada net pozisyondan yararlanamadı. Olaitan'ın pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Cerny'nin içe kat edip yerden şutunda kaleci Lis, son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

36. dakikada Beşiktaş ikinci golü buldu. Asllani'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topu önüne alan sağ bek Murillo'nun sert şutunda meşin yuvarlak, üst direğe çarparak filelere gitti: 2-0.



43. dakikada Cerny'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında dar açıda topla buluşan Murillo'nun sert şutunda kaleci Lis, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

Beşiktaş, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



59. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Orkun Kökçü'nün pasıyla orta sahadan aldığı topla Olaitan, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Beninli oyuncu, savunmaya rağmen ayağının ucuyla altıpasın solunda yaptığı dokunuşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-0.

74. dakikada siyah-beyazlılar bir gol daha buldu. Cerny'den aldığı pasla sağ kanattan ceza sahasına giren Oh'un çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak, kaleci Lis'in üzerinden filelere gitti: 4-0.

Beşiktaş, karşılaşmayı 4-0 kazandı.

Kayserispor 3 puanı tek golle aldı

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Zecorner Kayserispor, sahasında Hesap.com Antalyaspor'u 1-0 yendi

22.02.2026 15:52:00
AA
Kayserispor 3 puanı tek golle aldı
Kayserispor 3 puanı tek golle aldı
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Zecorner Kayserispor, sahasında Hesap.com Antalyaspor'u 1-0 yendi.

5. dakikada Dorukhan Toköz'ün sol kanattan ortasında arka direkte topla buluşan Onugkha'nın kafa vuruşunda, kaleci Julian kapadığı köşeye gelen topu kontrol etti.

15. dakikada sol kanattan gelişen Antalyaspor atağında Saric'in ortasında, ceza sahasında iyi yükselen Van de Streek'in uygun pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direk dibinden auta çıktı.

21. dakikada Kayserispor'da Brenet'in sağ kanattan ortasında, penaltı noktası üzerinde Onugkha'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci Yarı



61. dakikada hızlı gelişen Antalyaspor atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Storm'un uzak köşeye gönderdiği şutta, kaleci Bilal Bayazıt uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

67. dakikada Kayserispor penaltı kaçırdı. Sağ çaprazdan rakibini çalımlayarak ceza sahasına giren Makarov, Paal'in müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Benes, meşin yuvarlağı dışarı attı.

73. dakikada Makarov'un sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada, savunmanın arkasına sarkan Chalov'un kayarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta çıktı.

89. dakikada Kayserispor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Benes'in kullandığı kornerde kaleciyi geçen topu iyi takip eden Talha Sarıarslan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti.

Karşılaşma Zecorner Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Deniz Türüç: 'Her maç bizim için yeni bir meydan okuma olacak'

Konyasporlu futbolcu Deniz Türüç, Galatasaray'a karşı aldıkları galibiyetin ardından, "Bundan sonra her maç bizim için yeni bir meydan okuma olacak" dedi

22.02.2026 12:00:00
İhlas Haber Ajansı
Deniz Türüç: 'Her maç bizim için yeni bir meydan okuma olacak'
Deniz Türüç: 'Her maç bizim için yeni bir meydan okuma olacak'
Konyasporlu futbolcu Deniz Türüç, Galatasaray'a karşı aldıkları galibiyetin ardından, "Bundan sonra her maç bizim için yeni bir meydan okuma olacak" dedi.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig 23. hafta maçında konuk ettiği Galatasaray'ı 2-0'lık skorla mağlup etti. Yeşil-beyazlılarda Deniz Türüç, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür eden Deniz, "Bize çok iyi bir enerji verdiler. Bu bir başlangıç, Başakşehir maçında da galibiyet için sahada olacağız. Her maç taraftara ihtiyacımız var. İyi günde de kötü günde de onlara ihtiyaç duyuyoruz.

İlhan hocamız bizim için bir efsane, onun samimiyeti, insanlığı her şeyi anlatıyor. İyi ki bizimle. Bundan sonra her maç bizim için yeni bir meydan okuma olacak" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe kazanırsa liderliğe ortak oluyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yarın oynayacağı Kasımpaşa ile ligde 46. kez karşı karşıya gelecek

22.02.2026 11:31:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe kazanırsa liderliğe ortak oluyor
Fenerbahçe kazanırsa liderliğe ortak oluyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yarın oynayacağı Kasımpaşa ile ligde 46. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftası kapanış maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Kasımpaşa'yı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, ligde 15 galibiyet, 7 beraberlikle topladığı 52 puanla 2. sırada yer alıyor. Lacivert-beyazlılar ise 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 19 puan topladı ve 16. sırada bulunuyor.
Fenerbahçe, Paşa karşısında gelmesi durumunda lider Galatasaray ile puanları eşitleyecek.

Ligde 46. randevu

Fenerbahçe ile Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 45 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 36 kez sahadan galip ayrılırken, lacivert-beyazlılar ise 4 defa kazandı. 5 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe rakip filelere 112 gol gönderirken, Paşa da 40 kez gol sevinci yaşadı.
Sezonun ilk yarısında Kasımpaşa'da oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle noktalandı.

Farklı skorlar

İki takım arasında rekabette en farklı skor 2022-2023 sezonunda 6-0'lık sonuçla Fenerbahçe lehine sonuçlandı. Sarı-lacivertli takım, 2016-2017 ile 2022-2023 sezonlarında da rakibine karşı 5-1'lik galibiyetlere imza attı. 2010-2011 sezonunda 6-2'lik skorla Fenerbahçe'nin kazandığı mücadele de en gollü maçlardan biri oldu.

İç saha karnesi

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de bu sezon evinde 10 maça çıktı. Kocaelispor, Trabzonspor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Kayserispor, Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında sahadan galibiyetle ayrılan Kanarya; Alanyaspor, Galatasaray ve Göztepe ile de berabere kaldı. Fenerbahçe, iç sahada kazandığı müsabakaların 3'ünde kalesini gole kapattı. Sarı-lacivertliler, bu müsabakalarda 23 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

Ligin namağlup tek takımı



Fenerbahçe, ligde son olarak Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek bu sezonki namağlup ünvanını sürdürdü. Sarı-lacivertliler böylece lig tarihinde de ilk kez ilk 22 maçta yenilgi yaşamadı. Kanarya, Kasımpaşa karşısında da rekorunu geliştirmek için de sahaya çıkacak.

Skriniar ve Alvarez sakat

Sarı-lacivertlilerin, Nottingham Forest ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan ve sağ kasığında kısmi yırtık tespit edilen Milan Skriniar ile bileğinde yaşadığı sakatlık sonrası operasyon geçiren Edson Alvarez, Kasımpaşa maçının kadrosunda olmayacak.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçı öncesinde Kerem Aktürkoğlu, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür, Nelson Semedo ve Ederson, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu 6 futbolcu mücadelede sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta Antalyaspor'a karşı forma giyemeyecek.

En golcü Talisca

Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca, bu sezon attığı gollerle galibiyetlerde en önemli paya sahip oldu. Ligde 13 golü bulunan Talisca, tüm kulvarlarda da 21 gol kaydederek takımının en golcü ismi olarak yer alıyor. 32 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de son 7 maçta da 7 gol, 2 asistlik katkı sağladı.

Emre Belözoğlu, eski takımına 9. kez rakip

Futbolculuk döneminde 2008-2015 ve 2019-2020 yılları arasında Fenerbahçe'de forma giyen Emre Belözoğlu, teknik direktör olarak eski takımına 9. kez rakip olacak. Belözoğlu, sarı-lacivertlilerde ayrıca 2020-2021 sezonunda sportif direktör ve teknik direktör olarak da görev yaptı. Emre Belözoğlu; Başakşehir, MKE Ankaragücü ve Antalyaspor'u çalıştırdığı dönemlerde 6'sı Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası olmak üzere Kanarya ile 8 kez karşılaştı. Belözoğlu'nun takımları 2 galibiyet, 6 mağlubiyet aldı.
Sezona Antalyaspor ile başlayan ve aralık ayında Kasımpaşa'nın başına geçen 45 yaşındaki teknik adam ayrıca 4. farklı takımla sarı-lacivertlilere karşı mücadele edecek.

İrfan Can Kahveci, Cenk Tosun ve Becao rakip olacak

Fenerbahçe'nin sezon içerisinde kadro dışı kararı aldığı İrfan Can Kahveci, Cenk Tosun ve Rodrigo Becao, bu transfer döneminde Kasımpaşa'ya gitmişti. 3 futbolcu bu sefer Kadıköy'e rakip olarak çıkacak. İrfan Can ve Becao, lacivert-beyazlılarda sezon sonuna kadar kiralık olarak forma giyecek. Öte yandan İrfan Can ve Cenk, yeni takımlarında ilk gollerini geçtiğimiz hafta Fatih Karagümrük'e karşı attı.

Yasin Kol düdük çalacak

Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasında oynanacak mücadeleyi hakem Yasin Kol yönetecek. Kol'un yardımcılıklarını Mehmet Salih Mazlum ile Osman Gökhan Bilir yapacak. Maçın dördüncü hakemi Oğuzhan Aksu olacak.

Joao Pereira: 'Her zaman sorumluluğu üstüme alan biriyim'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, RAMS Başakşehir mağlubiyetinin ardından, "Ben her zaman sorumluluğu üstüme alan biriyim. Birinci yarı kötü oynadık bunu kabul ediyorum'' dedi

22.02.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: 'Her zaman sorumluluğu üstüme alan biriyim'
Joao Pereira: 'Her zaman sorumluluğu üstüme alan biriyim'
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, RAMS Başakşehir mağlubiyetinin ardından, "Ben her zaman sorumluluğu üstüme alan biriyim. Birinci yarı kötü oynadık bunu kabul ediyorum'' dedi.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Corendon Alanyaspor, RAMS Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Normalde maçlara iyi başlıyoruz. Bugün bunu başaramadık. Bugün o günlerden biri değildi. Bugün çok kötü bir ilk yarı oynadık.

Başakşehir bugün çok iyi bir ilk yarı oynadı. Baskılarımızı çok iyi yapamadık. Bazı pozisyonlara girdik. Daha sonra penaltı pozisyonu vardı. Son zamanlarda ceza sahası içinde ufak bir dokunuş Alanyaspor lehine penaltı oluyor. Birkaç hafta önce Beşiktaş'a karşı maçın hakimi bizdik. Yine ufacık bir dokunuş belki penaltı verilmişti aleyhimize bir karar. Bu iki maç üzerine konuşuyorum ve örnek veriyorum. Çünkü bu maçların birinde çok iyi oynuyorduk.

Beşiktaş'a karşı. Lehimize basit bir penaltı verildi. Bugün tam tersi kötü bir oyun sergilerken aleyhimize basit bir penaltı. Rakibi de tebrik etmek gerekiyor. Çok iyi bir ilk yarı oynadılar. Bugün bize bir hayli zorluk çıkardılar. İyi oyuncuları var. Ve çok iyi bir hocaları var'' dedi.

"Sadece bir açıklama istiyorum"



Maçta verilmeyen penaltı ile ilgili konuşan Pereira, "İkinci yarı işler biraz tersine döndü. Biz daha iyi oynadık. Daha iyi baskı yaptık ve golü bulduk. Tabii ki konuşmak kolay ama 2-2'yi yakaladığımız bir pozisyon var. El ile iptal edilen bir pozisyon var. VAR'a neden gidilmedi bilmiyorum. Çünkü benzer bir pozisyon Kemen'e yapıldı. Bizim lehimize penaltı verilmedi. Bu dünyanın her yerinde penaltıdır. Japonya'da Portekiz'de İsviçre'de fark etmez. Her yerde penaltıdır.

Sadece bir açıklama istiyorum. Bu VAR ne zaman devreye girip girmediğini ile alakalı. Bu yüzden kaybettik de demiyorum. Çünkü ben her zaman sorumluluğu üstüme alan biriyim. Birinci yarı kötü oynadık bunu kabul ediyorum. Alanya'ya gerekirse bir hakem yollasınlar. Bize konuşsun. Bize anlatsın. Biz ne zaman VAR'a gidilip gidilmediğini gerçekten bu şekilde anlayamıyoruz ve üzülüyoruz. Özetlemek gerekirse birinci yarı kötü oyun oynadık.

Buna rağmen iki tane ciddi pozisyona girdik. Şans yakaladık. İkinci yarı çok daha iyi bir oyun vardı. Rakip zaman geçirmeye başladı. Bunlar normal. Futbolda oluyor. Bugün 7 dakika duraklama verildi. Bu fena değildi. Rakip bazı değişiklikler yaptı. 5'liye döndüler. Tehlike olmaya başlamıştık. Oyuncularımı özellikle ikinci yarıdaki çabadan dolayı tebrik ediyorum. Bugün beraberlik için çabalardılar yakaladılar ama gol iptal oldu.

Taktik de benim için çok önemli ama taktiği hiç kimse sormuyor. Rakip 4-2-3-1 oyun kurarak başlayacaktı. Bu bekletildiğimiz bir şeydi. Stoperleri iyi pozisyon alıyordu. Buna hazırlanmıştık. Bireysel olarak çok iyi oyuncuları var zaten. Bize zorluk çıkarttılar. İkinci yarı adam adama daha ön baskıya döndük. Bu sefer biz onlara zorluk çıkarmaya başladık. Maça ikinci bölgeye başlamıştık. Sonra adam adamaya dönmeye başladık. Oyuncularımda iyi iş çıkarttılar. Çok iyi oldu. Ama maalesef puan alamadık'' şeklinde konuştu.

Okan Buruk: 'Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçının ardından, "Golü vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı ağırlığını koyup maçı kazanmak zorundaydı" dedi

22.02.2026 00:13:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık'
Okan Buruk: 'Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçının ardından, "Golü vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı ağırlığını koyup maçı kazanmak zorundaydı" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Rakibimizin aldığı 3 puandan dolayı hem bir hocayı hem Konyaspor oyuncularını hem de Konyaspor taraftarlarını tebrik ediyorum. Burada güzel bir atmosfer oluşturdular. Burada galibiyette onların önemli bir rolü var.

İlk yarı biraz daha çok pozisyon üretmesek de 3-4 tane pozisyonumuz oldu. Biraz daha net pozisyona yaklaştığımız ama rakibimize hiç pozisyon vermediğimiz bir ilk yarıydı. İkinci yarıya baktığımızda aslında ikinci yarıya iyi başladık. Attığımız gole kadar oyunumuz iyiydi. Bence çok temiz bir gol bugün iptal edildi. Hem var hakeminin tavsiyesi hem Atilla Hoca'nın seyretmesiyle benim görüşüme göre çok temiz bir gol. Hakemler tarafından iptal edildi.



Bu mağlubiyetin nedeni bu gol değil tabii ki. Yani golü de vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı ağırlığını koyup maçı kazanmak zorundaydı. Kornerden yediğimiz gol ve onun devamında rakibimiz coşkulu oynadı. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar devamında. Ama çok kritik bir dakikada öne geçtiğimiz belki maçı kazanacağımız, rahat kazanmaya götürebilecek bir gol.

Bir hakem hatasıyla, pardon iki hakem hatasıyla iptal oldu. Bununla ilgili federasyon başkanımızın her zaman açıklaması var, bu tür hataları asla affetmeyeceğim diye. Kendisinin de bu maçtaki verilmeyen gol için belki 1990 yılında olsaydı bu gol ofsayt nedeniyle iptal edilebilirdi ama şu an 2026'dayız. 2026 yılında böyle bir pozisyonda gol iptali gerçekten sadece Türkiye'de olabilecek bir şeydir diye düşünüyorum. Yeni bir şeye daha imza attık. Burada da bugünkü hakemlerimizi tebrik etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Maça iğneyle çıktı ama dediğim gibi belki biraz daha oyun içerisinde kalabilirdi"

Icardi'nin çıkma sebebinin sorulması üzerine Okan Buruk, "Icardi'nin sırtında tutulma vardı. Yani bugün maç saatine kadar bekledik aslında. Kendini iyi hissettiğini söyleyince onunla ilk 11 başladık. Ama oyun içerisinde tabii ki ilk yarının sonlarına doğru biraz daha takım olarak da topu rakibe verdiğimiz, arkaya yaslandığımız, baskılara tam gidemediğimiz, üretemediğimiz bir yerde rakibin de savunma olarak öne çıktığı bir yerde ikinci yarıda Barış'ın hem ön alan baskıları hem savunma arkası şartlarını hayal etmiştik. Ama günün sonunda bunlar gerçekleşmedi. Maça iğneyle çıktı ama dediğim gibi belki biraz daha oyun içerisinde kalabilirdi" şeklinde konuştu.

Galatasaray, TFF'yi göreve çağırdı

Galatasaray Kulübü, Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, iptal edilen gollerine tepki göstererek, Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet etti

22.02.2026 00:11:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, TFF'yi göreve çağırdı
Galatasaray, TFF'yi göreve çağırdı
Galatasaray Kulübü, Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, iptal edilen gollerine tepki göstererek, Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Konyaspor - Galatasaray karşılaşmasında takımımızın attığı nizami golün, ofsayt kuralının açık hükümlerine rağmen iptal edilmesi Türk futbolu adına kabul edilemez bir skandaldır. Müsabakanın hakemi ve şampiyonluk yolunda mücadele ettiğimiz takımın fanatik taraftarlığı sabit olan VAR hakemi Davut Dakul Çelik denilen sözde hakem, gerçekte fanatik tarafından verilen bu karar, yalnızca bir maç sonucunu değil, ligin adaletine ve güvenilirliğine duyulan inancı da zedelemiştir. Türk futbolunun marka değerini korumak ve sahadaki emeğin gasp edilmesini önlemek başta olmak üzere sorumluluk makamında bulunan Türkiye Futbol Federasyonu'nu derhal göreve davet ediyoruz. Söz konusu pozisyonun şeffaf biçimde incelenmesini, VAR hakemiyle ilgili gerekli idari sürecin ivedilikle işletilmesini talep ediyoruz.

Tüm kuralları hiçe sayarak golümüzü iptal edebilirsiniz. Bunu daha önce de yaptığınız için ne yapmaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Sezon sonunda şampiyon olduğumuzda onu da iptal etmek için şimdiden hazırlığınızı yapın. Galatasaray'ı bu oyunlarla durduramazsınız!" denildi.

Başakşehir, evinden Alanyaspor'u mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti

22.02.2026 00:00:00
AA
Başakşehir, evinden Alanyaspor'u mağlup etti
Başakşehir, evinden Alanyaspor'u mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti.

14. dakikada Başakşehir 1-0 öne geçti. Merkezden gelişen atakta, Harit, sol çaprazdan savunma arkasına sarkan Selke'yi topla buluşturdu. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

44. dakikada Başakşehir farkı ikiye çıkarttı. Feyzullayev ceza sahası içerinde Ümit Akdağ tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Shomurodov, meşin yuvarlığı ağlara gönderdi: 2-0

67. dakikada Alanyaspor farkı 1'e indirdi. Sol kanattan gelişen atakta Ruan'ın ceza sahası içerisine ortaladığı top savunmadan sekerek, sağ çaprazda bulunan Hadergjonaj'a geldi. Bu futbolcunun volesinde top ağlarla buluştu: 1-2

Karşılaşma, RAMS Başakşehir'in 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Nuri Şahin: "Bizim için çok çok değerli 3 puan aldık"



RAMS Başakşehir'in teknik direktörü Nuri Şahin, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Şahin, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bizim için reaksiyon maçıydı. Takımın ilk yarıdaki oyunundan çok çok memnunum. İkinci yarı ne yazık ki 3'ü bulamadık. Alanya'yı çok güzel bir golle de oyuna ortak ettik." dedi.

Takımının geliştiğini maçın son 20-25 dakikasında gördüğünü aktaran Şahin, "Kalemizi koruduk, çok fazla pozisyon vermedik. Bizim için çok çok değerli 3 puan aldık. Gayet memnunum. Yolumuza devam ediyoruz. Alanyaspor'a da başarılar diliyorum." diye konuştu.

Gençlerbirliği deplasmanda 3 puana hasret

Trendyol Süper Lig'in 23’üncü haftasında ikas Eyüpspor ile Natura Dünyası Gençlerbirliği, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaştı

21.02.2026 22:34:00
AA
Gençlerbirliği deplasmanda 3 puana hasret
Gençlerbirliği deplasmanda 3 puana hasret
Trendyol Süper Lig'in 23'üncü haftasında ikas Eyüpspor ile Natura Dünyası Gençlerbirliği, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaştı.

90+1. dakikada Eyüpspor 1-0 öne geçti. Radu'nun pasıyla savunma arkasına sarkan Metehan Altunbaş, ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutta topu ağlara gönderdi. Eyüpspor, maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Ligin 23. haftasında ikas Eyüpspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan başkent ekibi, bu sezon dış sahadaki tek galibiyetini 18 Ekim 2025'te Beşiktaş karşısında aldı. Kayserispor ve Kasımpaşa ile berabere kalan kırmızı-siyahlılar, diğer deplasman maçlarından puansız ayrıldı.

Bu sezon iç sahada oynadığı 11 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 18 puan toplayan Gençlerbirliği, deplasmanda ise aynı başarıyı gösteremedi. Başkent temsilcisi, dış sahada oynadığı maçlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 5 puanda kaldı.

Kırmızı-siyahlılar, topladığı 5 puanla Fatih Karagümrük'ten sonra ligde dış sahada en kötü performans sergileyen takım konumunda yer alıyor.

Öte yandan başkent ekibinin yeni teknik direktörü Levent Şahin ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.