logo
13 HAZİRAN 2026

Beşiktaş'ın kayıp adamı ameliyat olacak

Beşiktaşlı futbolcu Ante Rebic ameliyat edilecek

12.04.2024 21:00:00
Anadolu Ajansı
Beşiktaş'ın kayıp adamı ameliyat olacak
Beşiktaş'ın kayıp adamı ameliyat olacak
Beşiktaş Kulübü, Hırvat kanat oyuncusu Ante Rebic'in ameliyat olacağını duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Ante Rebic, lomber bölgede mevcut olan disk patolojisi sebebiyle 15 Nisan Pazartesi günü ülkesi Hırvatistan'da bir operasyon geçirecektir. Ante Rebic'e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz." denildi.
AA

Çalhanoğlu: Sıcaklık bahanesine sığınmak yok, maça hazırız


 
A Milli Futbol Takımının kaptanı Hakan Çalhanoğlu, herkesin beklediği anın geldiğini ve 2026 FIFA Dünya Kupası'nda ilk oynayacakları Avustralya maçına hazır olduklarını söyledi.
 

13.06.2026 06:52:00
AA
Çalhanoğlu: Sıcaklık bahanesine sığınmak yok, maça hazırız
Çalhanoğlu: Sıcaklık bahanesine sığınmak yok, maça hazırız

Hakan Çalhanoğlu, ay-yıldızlı ekibin, Killarney Park'taki antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.
"Evet, herkesin beklediği an tabii ki, özellikle bizim. O günü çok bekledik. Artık yarın başlıyoruz inşallah" ifadelerini kullanan Çalhanoğlu, hazırlık sürecinin iyi geçtiğini, dört gözle maçı beklediklerini dile getirdi. Çalhanoğlu​​​​​​​, Arizona'dan sonra Vancouver'daki havaya da çabuk alıştıklarını belirterek, "Tabii ki sıcaklık var, buna alıştık. Hiç bahane bulmadan biz oyunumuzu oynamak istiyoruz. Sonuçta her ülke bu sıcaklıkta oynayacak, adapte olması gerekiyor. Biz de en iyi şekilde bu maç için hazırlandık. O yüzden bahane bulmadan kendi oyunumuzu oynayıp inşallah maçı kazanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Hedef elbette final

Çalhanoğlu, "Avustralya takımından Aziz Eraltay'ın 'Biz Türkiye'ye göre daha deneyimli bir takımız ve bu avantajımız' yönünde açıklaması oldu. Bu açıklamayı gördünüz mü? Yorumunuz nedir?" sorusuna, "Evet, onu gördüm. Tabii ki bizim takım hem yetenekli hem de tecrübeli oyuncuları var. Bizim takımda üst seviyede oynayan futbolcular var. Dediğim gibi hiçbir rakibi küçümsemiyoruz. Biz yarın maça yüzde yüz hazır çıkacağız. Tabii ki kulağımıza geldi o röportajlar. Bizim için daha iyi öyle olması, zaten takım hırslı" cevabını verdi.
"Dünya Kupası'nda kaç maç oynarız?" sorusu üzerine Çalhanoğlu, "İnşallah finale kadar. Hedefimiz o" dedi.

Avustralya'ya karşı mücadele eden Inter'den takım arkadaşı Akanji ile görüştüğünü belirten Çalhanoğlu, Akanji'den Avustralya hakkında bazı bilgiler aldığını dile getirdi.
Avustralya'nın fizik gücü yüksek bir takım olduğunu vurgulayan Çalhanoğlu, "Sonuçta zor olacak, zor bir maç olacak. Bunun farkındayız ama biz kendi yeteneğimizi, kendi gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor. Bu ben olayım, Arda olsun hiç fark etmez. Sonuçta tüm takım arkadaşlarımın hepsi iyi ve hazır. O bizim için daha iyi çünkü biz takım olarak buralara kadar geldik. O yüzden ön planda hep takımdır" şeklinde konuştu.

Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu


 
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında yarın Kanada'da Türkiye ile karşılaşacak Avustralya Milli Takımı'nın teknik direktörü Tony Popovic, güçlü bir rakibe karşı oynayacaklarını ama kazanacaklarına inandıklarını belirtti. Popovic, "Türkiye’ye karşı nerede avantajlı olduğumuzu biliyoruz, bunu şimdi söylemeyeyim" dedi. 
 

13.06.2026 06:38:00
AA
 Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu
 Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu

Avustralya Milli Takımı'nın teknik direktörü Tony Popovic, karşılaşmanın oynanacağı Vancouver'daki BC Place'te düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Popovic, her Dünya Kupası maçının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Rakibinizin kim olduğu fark etmeksizin, her zaman iyi başlamak istersiniz. Yarın oldukça güçlü bir rakiple karşılaşacağız, biz hazırız. Tabii ki kazanmak istiyoruz, hedefimiz bu. Türkiye'ye karşı nerede avantajlı olduğumuzu biliyoruz, bunu şimdi söylemeyeyim. Gruptaki tüm takımlar bizi yeneceklerini iddia edecektir, önemli olan bizim hazır olmamız ve elimizden geleni yapmamız. Uzun süredir bu maça çalışıyoruz. Maç saatine hazır olacağız."

'Yorumlara bakmıyoruz'

Popovic, "Avustralya futbolunun saygı görmediğini söylemiştiniz, Hakan Çalhanoğlu da Türkiye'nin üstün olacağını söyledi. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?" sorusuna, "Bu yorumlara saygı duyuyorum, soru sorduğunuzda oyuncular istediği şekilde cevap verecektir, onlar da kazanmak istiyor. Türkiye'nin kazanmasını bekleyen de çok kişi var. Bizim yapacağımız şey bu beklentilerin aksini çıkarmak. Yarın da bunu yapmaya çalışacağız" cevabını verdi.
Tony Popovic, Türkiye'de en dikkat edecekleri oyuncuların sorulması üzerine, "Çalhanoğlu ve Arda Güler var ama pek çok başka isim de söyleyebilirim. Çok güçlü bir ekip, tek tek ve birlikte ne kadar güçlü olduklarını gösterdiler. Montella geldikten sonra 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katıldılar ve çok tutkulu bir takım, Türk halkı futbolu çok seviyor, Türkiye'nin taraftarları da çok tutkulu. Güçlü bir takım olduklarını biliyoruz. Türkiye'yi analiz ettik, kendimizi de düşünmemiz gerek, nasıl onlara sorun çıkarabiliriz, Avustralya futbolunu nasıl dünyaya güzel sunarız, güçlü ve saygı görmesi gereken bir takım olduğumuzu göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Montella güven oluşturdu

Popovic, "Teknik direktör Vincenzo Montella ile Türk milli takımında nelerin değiştiğini düşünüyorsunuz?" sorusunu şöyle cevaplandırdı: "Güven oluştu, Türkiye'de çok iyi genç yetenekler var. Dünyanın iyi kulüplerinde oynuyorlar, elde ettikleri sonuçların da faydası oldu, Montella ile önemli başarılar elde ettiler. Oluşturdukları şey oldukça güçlü, Türkiye önümüzdeki 4 ila 8 sene boyunca etkili olacak çok kuvvetli bir ekip oluşturuyor. Çok pozitif bir futbolları var. Pek çok insan bizden bir şey beklemiyor, kendi ülkemiz hariç ama biz buna alışığız, yine de yarın iyi bir futbol oynayıp Avustralya futbolunun neler yapabileceğini göstereceğiz."

Popovic, turnuva öncesinde sözleşmesinin uzatılmasının da kendisini gururlandırdığını söyledi. Kanada'da Avustralyalı taraftarların kendilerine büyük destek vereceğini bildiklerini belirten Popovic, "Burada çok ciddi desteğe sahibiz, Avustralyalı taraftarların Vancouver'da hazır olduklarını biliyoruz. Biz de onları gururlandırmak istiyoruz. Ümit ediyorum ki maç bittikten sonra da gururlandırmış oluruz. Bu bizim için muhteşem. Kendi renklerinizi gördüğünüz zaman mutlaka bunu önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Popovic, Mohamed Toure'nin sakatlığını atlattığını ve tüm oyuncularının oynamaya hazır olduğunu kaydetti. Avustralya'nın orta saha oyuncularından Aiden O'Neill, uzun zamandır Türkiye maçını beklediklerini belirterek, zaman yaklaştıkça heyecanlarının arttığını vurguladı. "Hazır ve yarın oynamayı bekliyoruz." ifadelerini kullanan O'Neill, "Oyunun başından itibaren iyi oynamak istiyoruz, topa sahip olmak istiyoruz. Ben de elimden geleni yapacağım. Avustralyalı taraftarları burada görmek de heyecan verici olacak. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, detaylı çalışıyoruz. Her şey kontrol edildi, uyuduğumuz yastıklara kadar kontroller yapıldı, hazırız" diye konuştu.

Milli Takım, Avustralya maçına hazır


 
2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Türkiye saatiyle 14 Haziran'da saat 07.00'da (yerel saatle 13 Haziran saat 21.00) Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı hazırlıklarını tamamladı. 

13.06.2026 06:18:00
HABER MERKEZİ/AA
 Milli Takım, Avustralya maçına hazır
 Milli Takım, Avustralya maçına hazır

2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı hazırlıklarını tamamladı. Killarney Park'ta teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi. Isınmayla başlayan idman, top kapma çalışmasıyla sürdü. Antrenmanın basına kapalı bölümünde Avustralya maçının taktik çalışmasının gerçekleştirildiği belirtildi. Sakatlığı geçen Kenan Yıldız, antrenmanın tamamında takımla çalıştı. Ancak Kenan, Avustralya maçında forma giyemeyecek.  İdmanı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz da izledi.

Maç Kanada Vancouver'de

Türkiye ile Avustralya arasındaki mücadele 14 Haziran Pazar günü TSİ 07.00'de (yerel saatle 13 Haziran 21.00'da) Vancouver'daki BC Place'te oynanacak.


İsmail'den açıklamalar

A Milli Futbol Takımının orta saha oyuncularından İsmail Yüksek, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil etmenin çok büyük bir gurur olduğunu belirterek, "Buraya seçildik, inşallah hakkını da veririz" dedi. Her şeyin iyi gittiğini belirten Yüksek, "İnşallah Allah'ın izniyle ilk maçımıza çıkacağız. 24 yıl sonra Dünya Kupası heyecanı yaşatacağız. Heyecanlıyız, bu heyecanı tabii ki de iyi anlamda diye düşünüyorum. Yarın da bunu sahada en güzel şekilde göstereceğiz. Ülkemize güzel bir turnuvayı en başından sonuna kadar izlettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


'Montella Türk gibi'

Avustralya maçına hazır olduklarını aktaran milli futbolcu, "Hocamız gerekli analizleri yaptı. Bu akşam son dokunuşları yapacaktır, yarın takımı en iyi şekilde hazırlayacaktır." dedi.
Yüksek, teknik direktör Vincenzo Montella'nın da kendileriyle aynı duyguları taşıdığını belirterek, şöyle konuştu: "Onda da bence büyük bir heyecanı var. Futbolculuk döneminde yaşadığı heyecanı, teknik direktör olarak yaşıyor. Kendi milleti olmamasına rağmen başka bir milletin hocası olarak gelmesi bence çok büyük bir gurur. Artık İtalyan değil de Türk hoca olarak gözüküyor. Kendisi de bence bu duyguyu ve heyecanı hissediyor. Bunu da futbolculara en iyi şekilde aktarıyor. Dünya Kupası'nın önemli bir turnuva olduğunu, belki uzun yıllar turnuva olacağını her seferinde söylüyor. Çok iyi şekilde hazırlanmamız gerektiğini söylüyor. Bence tüm takım bunu sahaya uyguluyor."

ABD, Paraguay'ı rahat geçti


 
ABD, FIFA 2026 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu ilk maçında Paraguay'ı zorlanmadan geçti. Ev sahibi takım, baştan sona üstün olduğu maçı 4-1 kazandı.

13.06.2026 06:00:00 / Güncelleme: 13.06.2026 06:33:40
Haber Merkezi
 ABD, Paraguay'ı rahat geçti
 ABD, Paraguay'ı rahat geçti

FIFA 2026 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu ilk maçında ABD ve Paraguay takımları, ABD'nin California eyaletindeki Los Angeles Stadyumu'nda (SoFi Stadyumu) karşı karşıya geldi. ABD karşılaşmayı 4-1 kazandı.



Maçta oldukça üstün oynayan ABD'nin gollerini 7. dakikada Damian Bobadilla kendi kalesine, 31. ve 45. dakikalarda Folarin Balogun, 90+8'de Giovanni Reyna kaydetti. Paraguay'ın golü ise 73. dakikada Prado'dan geldi.

Maçtan dakikalar
 
İki ekip de karşılıklı ataklarla maça başlarken ABD 7. dakikada öne geçti. Pulisic 2 rakibinden sıyrılıp soldan ceza sahasına girerek McKennie'ye pasını aktardı. Bu futbolcunun kale sahasına gönderdiği ortada Bobadilla ters bir vuruş yaparak topu kendi ağlarına yolladı: 1-0.
 
ABD öne geçmesinin ardından baskılarını daha da artırdı. 31. dakikada soldan savunmanın arkasına sarkan Pulisic, penaltı noktasına hareketlenen Balogun'a pasını aktardı. Bu futbolcu ayak içiyle meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi: 2-0.
 
ABD, 45+5. dakikada farkı 3'e çıkardı. Tillman'ın uzun pasına hareketlenen Balogun, 2 rakibinden sıyrılıp ceza sahası içinden sert bir şutla topu filelere yolladı: 3-0.
 
İlk yarı ABD'nin 3-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.
 
İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. ABD oyunu yavaşlatırken, Paraguay 73. dakikada golü buldu. Enciso'nun pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Mauricio, yerden vuruşla topu ağlara yolladı: 3-1.
 
Karşılaşmada son sözü Reyna söyledi. 90+8. dakikada topla buluşan futbolcu, ceza sahası içi sağ çaprazından ayağının dışıyla kalecinin sağından topu filelerle buluşturdu: 4-1.
 
Kadrolar
 
Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan de Vries (Hollanda)
 
ABD: Freese, Freeman, Ream, Richards, Robinson, Dest (Dk. 72 Weah), Adams, Tillman (Dk. 82 Reyna), McKennie, Pulisic (Dk. 46 Berhalter), Balogun (Dk. 72 Pepi)
 
Paraguay: Gill, Caceres (Dk. 80 Velazquez), Gustavo Gomez, Alderete, Alonso, Diego Gomez (Dk. 80 Gamarra), Cubas, Bobadilla (Dk. 46 Mauricio), Almiron (Dk. 80 Sosa), Sanabria (Dk. 62 Arce), Enciso

Önce karantina, sonra Dünya Kupası!


 
Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı, Ebola karantinasını tamamlamasının ardından 2026 FIFA Dünya Kupası için ABD'ye geldi. 

13.06.2026 01:40:00
Haber Merkezi/AA
Önce karantina, sonra Dünya Kupası!
Önce karantina, sonra Dünya Kupası!

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı, Ebola karantinasını tamamlamasının ardından 2026 FIFA Dünya Kupası için ABD'ye geldi. Ülkelerindeki Ebola salgını nedeniyle uygulanan 21 günlük zorunlu karantina sürecini tamamlayan takım kafilesi ABD'nin Houston şehrine ulaştı.

Karantina sürecini ABD makamları şart koşmuştu. Dünya ilk kez böyle bir karara tanıklık etti! Haydut ve vahşi devlet ABD, aldığı kararlarla Dünya Kupası'nı birçok hakeme, futbolcuya, özellikle de taraftara zehir etti.

Emirhan Boz Kasımpaşa'da

Kasımpaşa Kulübü, son olarak Ayvalıkgücü Belediyespor'da forma giyen Emirhan Boz'u kadrosuna kattığını açıkladı

12.06.2026 19:24:00
İhlas Haber Ajansı
Emirhan Boz Kasımpaşa'da
Emirhan Boz Kasımpaşa'da
Kasımpaşa Kulübü, son olarak Ayvalıkgücü Belediyespor'da forma giyen Emirhan Boz'u kadrosuna kattığını açıkladı.



Lacivert-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ayvalıkgücü Belediyespor forması giyen ve Türkiye U21 Milli Takımı'nda da görev alan Emirhan Boz, CEO'muz Ceyhun Kazancı'nın katılımıyla Kemerburgaz Tesisleri'mizde düzenlenen törende kendisini kulübümüze bağlayan resmi sözleşmeye imza attı. Emirhan Boz'a Kasımpaşa ailemize hoş geldin diyor, formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Samsunspor'da sezonun ilk transferi Fatih Kaya

Samsunspor, sezonun ilk transferine imzayı attırdı. Kırmızı-beyazlı ekip, SV Wehen Wiesbaden'den santrfor Fatih Kaya ile 4 yıllık sözleme imzaladı.

12.06.2026 19:21:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'da sezonun ilk transferi Fatih Kaya
Samsunspor'da sezonun ilk transferi Fatih Kaya
Samsunspor, sezonun ilk transferine imzayı attırdı. Kırmızı-beyazlı ekip, SV Wehen Wiesbaden'den santrfor Fatih Kaya ile 4 yıllık sözleme imzaladı.

Geçsen sezonu 7. sırada bitiren Samsunspor, bu sezon transfere en uç noktadan başladı. Karadeniz temsilcisi forvet oyuncusu Fatih Kaya ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Samsunspor'dan konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Kulübümüz, santrfor mevkiinde görev yapan Fatih Kaya ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. Futbol kariyerine Almanya'da başlayan Fatih Kaya; TSV Klein-Linden, VfB Gieen ve Mainz 05 altyapılarında forma giydikten sonra FC Ingolstadt'a transfer oldu. Profesyonel kariyerindeki yükselişini FC Ingolstadt formasıyla gerçekleştiren başarılı oyuncu, ardından Belçika ekibi VV St. Truiden ve Almanya temsilcisi SV Wehen Wiesbaden'de görev yaptı. Geride kalan sezonda SV Wehen Wiesbaden formasıyla 41 resmi karşılaşmada 14 gol ve 6 asistlik performans sergileyen Fatih Kaya, takımının hücum hattındaki en önemli isimlerinden biri oldu. Güçlü fiziği, mücadeleci karakteri ve gol yollarındaki etkinliğiyle dikkat çeken Fatih Kaya'nın, kırmızı-beyazlı armamız altında önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz."

Almayan 3. Lig ekiplerinden SV Wehen Wiesbaden transfer edilen 26 yaşındaki ve 1,83 cm boyuncaki Fatih Kaya geçen yıl 37 maçta 13 kez fileleri sarsmıştı. Şimdiye kadar 223 resmi mücadele forma giyen Kayan bu maçlarda toplam 50gol atma başarısı gösterdi.

Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, 2007 doğumlu Fildişi Sahilli Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattığını açıkladı

12.06.2026 14:49:00
İhlas Haber Ajansı
Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı
Kasımpaşa, Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattı
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, 2007 doğumlu Fildişi Sahilli Dalo Stann Elysee'i kadrosuna kattığını açıkladı.



Lacivert-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kasımpaşamız, Fildişi Sahili ekibi USC Bassam'dan 2007 doğumlu Dalo Stann Elysee ile anlaşmaya varmıştır. Yeni transferimiz, Kemerburgaz Tesislerimizde CEO'muz Ceyhun Kazancı'nın da hazır bulunduğu törende kendisini kulübümüze bağlayan resmi sözleşmeye imza atmıştır. Genç futbolcumuza armamız altında üstün başarılar dileriz" denildi.

Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı

12.06.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı.

Mexico City'deki kapalı gişe Estadio Azteca'da oynanan bu dev randevu, Dünya Kupası tarihinin en hararetli açılışlarından birine sahne oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi avantajıyla baskılı başlayan Meksika, aradığı golü henüz maçın başında buldu. 8. dakikada Güney Afrika savunmasının hatasını çok iyi değerlendiren Julián Quiñones, araya girerek topu kaptı ve düzgün bir vuruşla turnuvanın ilk golünü kaydetti.



İkinci yarıda da ataklarını sürdüren Meksika, 66. dakikada sağ kanattan yapılan şık ortaya iyi yükselen tecrübeli santrforu Raúl Jiménez'in kafa golüyle farkı ikiye çıkararak rahat bir nefes aldı.

Mücadele, Dünya Kupası tarihinin 3 kırmızı kart çıkan ilk açılış maçı olarak kayıtlara geçti. Güney Afrika'da 49. dakikada Sphephelo Sithole ve 83. dakikada VAR incelemesi sonrasında Themba Zwane kırmızı kart görerek takımlarını 9 kişi bıraktı.



Meksika'da ise uzatma dakikalarında César Montes doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

A Grubu'na 3 puanla lider başlayan Meksika bir sonraki maçında Güney Kore ile karşılaşırken, Güney Afrika ise Çekya karşısında şansını arayacak.

Guirassy için kritik zirve

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım döneminin transfer listesinde olduğu iddia edilen Borussia Dortmund’un yıldızı Serhou Guirassy için Almanya’da kritik bir gelecek zirvesi gerçekleştirildi. Dortmund yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda, Gineli golcüye takımdaki yeni rolü ve taktiksel değişim detaylı bir sunumla aktarıldı.
 

11.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Guirassy için kritik zirve
Guirassy için kritik zirve
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ilk transfer hamlesi olacağı iddialarıyla gündeme gelen Dortmund'un golcü oyuncusu Serhou Guirassy için Almanya'da kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Alman gazeteci Patrick Berger'in Sky transfer güncellemesinde paylaştığı detaylara göre; tatile çıkmadan hemen önce Dortmund'da bir araya gelen taraflar, oyuncunun kulüpteki geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda Dortmund CEO'su Lars Ricken, sportif direktör Ole Book ve teknik direktör Niko Kovac da hazır bulundu.






DORTMUND YÖNETİMİ TUTMAK İSTİYOR

Yönetim ve teknik heyet, 30 yaşındaki golcü oyuncuyu takımda tutma konusundaki güçlü isteklerini yineledi. Dortmund'un yeni sezon transfer planlamasında Guirassy'yi merkeze koyduğu ve oyun planını tamamen Gineli yıldıza daha uyumlu hale getirmeyi hedeflediği anlatıldı. Toplantıda, oyuncuya takımın gelecekteki taktiksel değişimi ve kendisine nasıl alanlar yaratılacağı detaylı bir sunumla aktarıldı.






NET BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİL

Dortmund cephesinin bu hamlesine rağmen yapılan kritik görüşme henüz kesin bir nihayete bağlanmış değil. İddialara göre, Guirassy transferinde net kararların verilmesi için önümüzdeki haftaların ve Dünya Kupası sürecinin beklenmesi gerekecek. Tüm taraflar, piyasa koşullarına ve önümüzdeki dönemin getireceği şartlara göre durumun netleşeceği fikrinde birleşti.






FENERBAHÇE HABERLERİ SÖYLENTİ İDDİASI

Oyuncunun adı sarı-lacivertlilerin başkanlık seçim süreciyle yoğun bir şekilde anılmıştı. Ancak Dortmund kaynakları, bu iddiaların kampanya döneminin getirdiği bir hareketlilikten ibaret olabileceğini belirterek söylentilere temkinli yaklaştı.






TOTTENHAM VE ASTON VILLA DA VAR

9 numara arayışında olan Tottenham ve Aston Villa gibi Premier League ekiplerinin de Guirassy'nin durumu hakkında kulübüyle ön görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Yıldız golcü için Suudi Arabistan kulüplerinden ciddi bir ilgi ve teklifler olsa da Guirassy kariyerine bu bölgede devam etmeyi kesin bir dille reddetti.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DA KONUŞULACAK

Şu an için Borussia Dortmund cephesi oyuncusunu bırakmak istemediğini net bir şekilde göstererek temkinli bir nefes alsa da, dev kulüplerin radarında olan Guirassy'nin geleceği önümüzdeki haftalarda da futbol gündemini meşgul etmeye devam edecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.