logo
01 MART 2026


Beşiktaş'ın konuğu Pendikspor

Beşiktaş, Süper Lig'in 2. haftasında bugün Pendikspor'u ağırlayacak

20.08.2023 09:00:00 / Güncelleme: 20.08.2023 09:14:08
Anadolu Ajansı
Beşiktaş'ın konuğu Pendikspor
Beşiktaş'ın konuğu Pendikspor

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, bugün Pendikspor'u konuk edecek.

Beşiktaş Park'ta oynanacak karşılaşma, saat 21.45'te başlayacak. Müsabakayı hakem Kadir Sağlam yönetecek. İlk haftada VavaCars Fatih Karagümrük'e konuk olan Beşiktaş, bu sezon sergilediği performansla dikkati çeken Gedson Fernandes'in attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele eden Pendikspor ise sezonun ilk haftasında Atakaş Hatayspor'a 5-1 mağlup oldu.

Ghezzal ve Colley oynayamayacak

Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal ile Omar Colley, Pendikspor karşısında forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan ve teknik direktör Şenol Güneş tarafından koşulara başlayacağı açıklanan Ghezzal, oğlu ile kayınvalidesinin trafik kazası geçirmesi nedeniyle Fransa'ya gitmişti.

Colley ise omzundaki sakatlık gerekçesiyle sahada olamayacak. Yeni transferlerden Alex Oxlade-Chamberlain, hazır olmadığı gerekçesiyle görev yapamayacak. Milot Rashica'nın da Şenol Güneş'in tercih etmesi halinde kadroda yer alması bekleniyor.

20 maçtır yenilmiyor

Beşiktaş, tüm kulvarlarda çıktığı son 20 mücadelede mağlup olmadı. Son yenilgisini geçen sezonun 23. haftasında 1-0'lık skorla Sivasspor karşısında yaşayan siyah-beyazlı ekip, daha sonra Süper Lig ile UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çıktığı 20 maçta 17 galibiyet ve 3 beraberlik yaşadı. AA

Victor Osimhen: 'Kimseyle bir sıkıntım yok'

Galatasaray'ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, mutsuz olduğu yönündeki söylentilerle alakalı, "Mutluyum burada ve kimseyle bir sıkıntım yok. Kulübümü, hocamı, taraftarlarımı, başkanımı seviyorum. Karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde de işlerimizi yürütüyoruz" dedi

01.03.2026 00:34:00
İhlas Haber Ajansı
Victor Osimhen: 'Kimseyle bir sıkıntım yok'
Victor Osimhen: 'Kimseyle bir sıkıntım yok'
Galatasaray'ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, mutsuz olduğu yönündeki söylentilerle alakalı, "Mutluyum burada ve kimseyle bir sıkıntım yok. Kulübümü, hocamı, taraftarlarımı, başkanımı seviyorum. Karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde de işlerimizi yürütüyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, evinde karşılaştığı Alanyaspor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılıların Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak golden sonra maskeyi çıkararak sevinmemesi ve mutsuz olduğu yönündeki söylentilerle ilgili soruyu cevaplayan Osimhen, "Hiç kimseyle alakası yok. Baktığınız zaman her oyuncu duygusaldır.

Ben de mutluyum bu arada. Çoğu zaman kutlama yapıyorum burada ama yapmadığım zamanlar da olabiliyor. Son maçta çok duygusal bir anım vardı, sebeplerim vardı. Ama geldiğimden beri taraftarla, hocamızla, başkanla, genel olarak herkesle hem ben hem ailem çok güzel vakit geçiriyoruz. Her şeyi çok kolaylaştırıyorlar bizim için. İçimden geldiği zaman ben tabii ki de yapıyorum bu tarz kutlamaları. Mutluyum burada ve kimseyle bir sıkıntım yok. Kulübümü, hocamı, taraftarlarımı, başkanımı seviyorum. Karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde de işlerimizi yürütüyoruz. Geldiğimden beri yaşadığım her şey için çok müteşekkirim" diye konuştu.

"Beşiktaş maçına 3 puan için çıkacağız"

Önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş derbisi ile ilgili de görüşlerini aktaran 27 yaşındaki futbolcu, "Kritik bir maç tabii ki. Hem birey olarak hem de takım olarak maç maç gidiyoruz. Tabii büyük bir maç olacak. Onların stadına gideceğiz ve çok kaliteli bir takım bizi bekliyor. Ama bizim de çok kaliteli bir takımımız var. Herkes zaten kendine çok inanıyor. 3 puan için oraya çıkacağız mutlaka. Kolay da olmayacak ama takımımızın kalitesini biliyoruz. Çok iyi bir mücadele bizi bekliyor diye düşünüyoruz. Önce Beşiktaş ve sonrasında da Liverpool maçı var. Ama öncesinde unutmamamız lazım ki Alanyaspor'a karşı kupa maçımız var. Sezon sonuna kadar da birçok maç var önümüzde" ifadelerini kullandı.

"Bize liderlik yapması için İlkay'a pazubendi geri verdim"

Maç içinde İlkay Gündoğan'ın kendisine uzattığı kaptanlık pazubendini neden kabul etmeyip İlkay'ın koluna taktığını da açıklayan Nijeryalı golcü, "İlkay çok saygı duyduğum biri. Çok kıymetli bir insan benim için. Milyonlarca futbolseverin de dünya çapında herkesin tanıdığı, bildiği bir isim. Birey olarak da inanılmaz bir insan. Hem sakindir, hem çok motivedir. Bize karşı da ne zaman istesek konuşabileceğimiz bir insandır. Çok vizyonerdir. Top gelmeden ne olacağını bilir, bir sonraki adımın her zaman farkındadır. Bana pazubendi getirdiği zaman doğrusu garip geldi bana ve bize liderlik yapması için geri verdim. Orta sahaya her girdiğinde bize yardımcı olan, çok saygıdeğer ve sevgiyi hak eden bir insan olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bana getirmesi garip geldi ve ben de kabul etmeyip gösterdiğim saygıdan ötürü ve bize liderlik etmesi için geri verdim ona" sözlerini kaydetti.

"Çok sevdiğim bir kulüpte, çok sevdiğim insanlarla beraber çalışıyorum"

Galatasaray taraftarının kendisi için hazırlayacağı koreografiden haberi olmadığını da belirten Victor Osimhen, "Bilmiyordum açıkçası ve sürpriz oldu. Geldiğimden beri yapılan şeyler zaten benim için çok kıymetli. İnanılmaz hissettirdiler. Kelimeler yetmiyor gerçekten. Sevgi dolu bir taraftar. Futbolun ötesinde oyuncularla çok güzel bir bağ oluşturabilen, inanılmaz hisler oluşturan bir taraftarımız var. Çok mutluyum. Yazdıkları şeye de kesinlikle katılıyorum; 'Biz bir aileyiz ve aile her şeyden önemlidir'. Çok sevdiğim bir kulüpteyim ve çok sevdiğim insanlarla beraber çalışıyorum. Taraftarlar da her zaman arkamızda. İyi günde, kötü günde sürekli beraber mücadele ediyoruz ve her anın keyfini çıkarmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak maçta penaltı beklediği pozisyonun sorulması üzerine de Victor Osimhen, "Kontak vardı. Topa öncesinde mi yoksa sonrasında mı dokundu ona bilmiyorum. Hakem haklıydı herhalde orada. Çok fazla tartışmak da istemedim. Topa ben de, o da dokunmuş olabilir bilmiyorum. Ama önemli olan maçı kazandık" diyerek sözlerini tamamladı.

Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Galatasaray karşısında oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu söyledi

01.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'
Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Galatasaray karşısında oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Alanyaspor deplasmanda oynadığı Galatasaray'a 3-1 yenildi. Müsabakanın ardından Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Çok iyi bir maç izlediklerini söyleyen Pereira, "Hem Galatasaray hem hakem ekibi hem de biz gerçekten iyi bir performans gösterdik. Maça çok iyi başladık, ilk tehlikeli pozisyonu biz bulduk ama iyi oynarken ilk yarıda duraklamalarda gol yedik.

Bu golü hak etmediğimizi düşünüyorum ama futbolda olabiliyor. İlk yarıyı mağlup kapattık. İkinci yarıya da yine iyi başladık, iyi pozisyonlar yakaladık ve 1-1'i de bulduk. Galatasaray iyi bir takım, iyi oyunculardan kurulu, bireysel kalitesi yüksek bir takım ve ikinci golü buldular.

Sonrasında 2-2 yapabilecekken sonlara doğru 3. golü yedik, 3-1 oldu ve bu bizi 2-2'yi yakalayabilecekken oyundan düşürdü. Ama futbol oynamaya çalışan bir takım olduğumuz için bu tarz goller olabiliyor. Şampiyonlar Ligi'nin en iyi 16 takımından birine karşı oynadık. Buraya geldik, onların sahasında kafa kafaya bir mücadele verdik. İyi bir futbol olduğunu düşünüyorum, pozisyonlara da girdik. Takımımla gurur duyuyorum.

Tabii ki sonuç iyi değil, puan alamadık ama maçı izleyenler de oyunun kalitesini görmüştür diye düşünüyorum. Takımımla gurur duyuyorum; antrenmanda çalıştığımız şeyleri sahaya yansıtmaya çalıştılar ve bazı anlarda Galatasaray'a zorluk çıkarttığımızı düşünüyorum. Bundan dolayı mutluyum. Tabii ki sonuçtan dolayı mutlu değilim ama futbolda bunlar oluyor" şeklinde konuştu.

"Oyuncularım bugün ne istediysem sahada onu yaptı"

Bu hafta Ziraat Türkiye Kupası'nda yine Galatasaray ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Pereira, "Tabii ki maçla ilgili sırlarımı burada açıklamayacağım. Analiz edeceğiz; neyi daha iyi yapabiliriz, neyi geliştirebiliriz bunları göreceğiz. İyi bir takım var, organize bir takım var, bireysel kalite olarak yüksek bir takım var. Ama ben bugün maçta performans anlamında çok arada fark olduğunu düşünmüyorum. Bence mücadele anlamında bir eşitlik vardı.

Takımımın daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Kontrol edemediğiniz şeyler oluyor; skoru kontrol edemiyorsunuz, oyuncuların sahada ne yapacağını kontrol edemiyorsunuz ama benim oyuncularım bugün ne istediysem sahada onu yaptılar" diye konuştu.

Okan Buruk: 'Ben bir ipin üzerinde yürüyorum'

Okan Buruk: "Yoğun tempoda hem Avrupa'da son 16'ya kalmak hem de ligde liderliğimizin devam etmesi sevindirici"

01.03.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Ben bir ipin üzerinde yürüyorum'
Okan Buruk: 'Ben bir ipin üzerinde yürüyorum'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yoğun tempoda hem UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalmanın ve Trendyol Süper Lig'de de liderliğin devam etmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Buruk, ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmek ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını ifade etti.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray evinde mücadele ettiği Corendon Alanyaspor'u 3-1'lik skorla mağlup etti. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligin en organize takımlarından biriyle oynadıklarını belirten Buruk, "3-4-3'ü etkili oynayan bir takım vardı. Yer değişiklikleri maçın başında kafamızı karıştırdı. Maç öncesi daha farklı bekliyorduk. Daha sonra biraz daha organize olduk. İkinci yarı sahaya daha doğru yerleştik. Günün sonunda bizim için çok değerli bir 3 puan oldu.

Özellikle 120 dakikalık maç sonrası bizim için kritik bir maçtı. Bazı değişiklikler yaptık. Çok yoğun bir tempo içerisinde hem Avrupa'da son 16'ya kalmak hem de ligdeki liderliğimizin devam etmesi bizim için sevindirici. Juventus maçındaki oyunumuz bizi moral olarak bozdu. Bunun altında kalkmak bizim için değerliydi. Şampiyonlar Ligi'nin 90 dakikası bile yorarken, 120 dakika oynayıp, karmaşık duygular yaşadığımız maçın üstüne oyuncuların mental olarak toparlanmaları zordu. Maçın başlangıcını böyle bekliyordum ama devamını iyi bitirdik. İyi bir takıma karşı oynadık. Hem oyuncuları hem de teknik ekibini tebrik ederim. Ligin en ne yaptığını bilen takımlarından biri" diye konuştu.

"Elimizden gelenin fazlasını yapıp çeyrek finale çıkmak istiyoruz"

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki İngiliz ekibi Liverpool ile oynayacakları maçları değerlendiren 52 yaşındaki teknik adam, "Oynadığımızda formda olan Liverpool vardı. Biz oynadıktan sonra üst üste maç kaybeden, kendi kalitesinin altında sonuçlar alan bir Liverpool var. Şu an tekrar yükselişe geçtiler. Aynı kadro, aynı oyuncular, aynı sistem üzerinden oynuyorlar. Bu anlamda rakibi tanımak anlamında zorlanmayacağımız, ne yapacağını bilebileceğimiz bir takım. Biz de benzer bir kadroylayız. Eklenen oyuncularımız oldu. Juventus favori olan takımdı ama turu Galatasaray geçti. Burada aynı şekilde Liverpool, turun favorisi olacak. Özellikle iç sahadaki ilk maç çok önemli. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu seviyede hata yapmamak gerekiyor. Maça içerisinde konsantrasyonunuzu kaybettiğiniz yerde, bunu Juventus maçında yaşadık. 11-10'a kaldıktan sonra rakibin önemini düşünmediğiniz anda sizi çok fazla cezalandırıyorlar. Türk futbolu için önemli bir maç olacak. Son 16'dayız, hedefimiz burada bitirmek değil. Elimizden gelenin fazlasını yapıp çeyrek finale çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Fransız futbolcu Sacha Boey'un maç eksiği olduğunu, bunu tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden sarı-kırmızılıların teknik adamı, "Maç maç değiştiriyoruz. Bu gol de onun için önemli bir moral oldu. Takıma katkıyı veriyor. Sezon bittikten sonra değerlendirilecek şeyler. Oyuncuların performansları görülüp, ondan sonra bonservisi karar verilecek. Asıl odaklanmamız gereken şampiyonluk, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ndeki başarımız" dedi.

Victor Osimhen'in ceza sahası içinde düşürülmesinin sorulması üzerine Okan Buruk, "Gelmeden ona tekrar baktım. Hem topa vuruyor hem Osimhen vuruyor gibi gözüküyor. Bu VAR hakeminin takdiri. Burada penaltı da verebilir, vermeye de bilirdi. Yüzde 100 penaltıydı, yüzde 100 penaltı değil demeyeceğim. Hem topa hem rakibe donuş vardı" diye cevap verdi.
Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Singo'nun çok yönlü bir oyuncu olduğunu belirten Buruk, bu çok yönlü bir oyuncunun kadroda yer almasının da sevindirici olduğunu söyledi. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü, ligde gelecek hafta deplasmanda oynayacakları Beşiktaş derbisinin ertelemesiyle ilgili bir taleplerinin olmadığını açıkladı.

"Osimhen'den daha çok yaralanacağız, daha çok gol atacak"

Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen'in çok koşan ve mücadele eden bir oyuncu olduğunu aktaran Okan Buruk, sözlerine şöyle devam etti:

"Osimhen oyun kurmaya katılan bir oyuncudan çok, ceza sahası içerisine yakın oynayan olan bir oyuncu. Onun sabit kaldığı yerde rakibin iki oyuncuyla onu marke etmesi zaman zaman onu pozisyona sokmakta zorlaştırıyor. Bu da diğer oyuncuların daha fazla pozisyona girmesini sağlıyor. Çok çalışma yapamıyoruz. Ocak ayının başında beri tam 1 haftamız olmadı. Çok kısa, taktiksel antrenmanlarla oyuncularımızı dinlendirip, maça çıkıyoruz. Bunları analizlerle desteklemeye çalışıyoruz. Osimhen'i orada ne kadar topla buluşturabilirsek, Osimhen'den daha çok yaralanacağız, daha çok gol atacak. Takım savunmasına yardım ediyor, bunu da zaman zaman savunma oyuncularına göre daha iştahlı yapıyor. Bu kadar gezen, çalışan, basan oyuncunun bazen pozisyonların içinde olmaması bu anlamda normal oluyor."

Alanyaspor maçının kadrosunda yer almayan Yunus Akgün ve Roland Sallai'nin durumu hakkında da bilgi veren Buruk, "Yunus'un ağrıları vardı. Ağırlarından dolayı oynamadı. Yunus, birçok maçı ağrılarıyla oynuyor, iğne ile oynadığı maçlar var. Büyük fedakarlık yapıyor. Sallai'nin dünkü antrenmanda sakatlığı vardı. İkisinin de Beşiktaş maçına hazır olacağına düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Ben bir ipin üzerinde yürüyorum"

Kendisinin önceliğinin Galatasaray'ın başarısı olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Benim dengem bozulmadı. Ben bir ipin üzerinde yürüyorum. Her hafta başarılı olmak zorunda olduğun bir takımda çalışıyorsanız ipin de üzerinde yürüyorsunuz. Burada o dengeyi kaybettiğimiz yerler oluyor ama çok şükür düşmüyoruz. Ben Okan Buruk'um, ben buyum. Bunun dışında biri olamam zaten. Oyuncularım için, taraftarlar için net bir şekilde söylemem gerekiyor; benim için birinci olan Galatasaray'ın başarısı. Ben hata yapsam da Galatasaray için yapıyorum. Her sorumluluğu üzerime almaya çalışan biriyim. Bunlar benim işimin ince ayrıntılarından biri. Sokakta bize olan ilgi farklı.

Sosyal medyada yazılanlar farklı. Eleştirileri dikkate almamız gerektiğini düşünüyorum. Futbol çok değişken bir şey. Benim için eleştirilerin olması gayet normal. Ben çok büyük bir takımın başındayım. Bu takımın başarılı olması çok emek veriyoruz. Bazen iyi olacak, bazen kötü olacak. Elinizden bir şey gelmeyen oyunlar oluyor. Juventus maçını oraya koyabilirim. Kötü olduğunda bunun birinci sorumluğunu alacak olan teknik adam. Ben şunu istiyorum, benim oyuncularımın hiç kimse kafasını karıştırmasın. Oyuncularımıza destek olsunlar. Çok az süre kaldı. Ligde lideriz, kupada birinciyiz. Avrupa'da son 16'dayız. Oyuncular çok fazla etkileniyor. Eleştirilerin dozu hakarete gittikçe çok etkilendikleri yerler oluyor. Ne olursa olsun takıma destek olunması lazım. Gerçekten bu takımın başarısını istiyorsanız bu oyunculara hepimizin destek olması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Göztepe ile Eyüpspor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Göztepe, sahasında ikas Eyüpspor ile golsüz berabere kaldı

28.02.2026 22:13:00
AA
Göztepe ile Eyüpspor golsüz berabere kaldı
Göztepe ile Eyüpspor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Göztepe, sahasında ikas Eyüpspor ile golsüz berabere kaldı.

8. dakikada Göztepe penaltı kazandı. Cherni'nin sol kanattan ortasına ceza sahası çizgisi üzerinde yükselen Juan, topu Janderson'a indirdi. Janderson'un vuruşunda meşin yuvarlak defans oyuncusuna çarpıp kornere çıktı.

VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonu izleyen hakem Batuhan Kolak, penaltı noktasını gösterdi. Janderson'un kullandığı penaltıda kaleci Jankat Yılmaz, soluna uzanarak topu kornere çeldi.

24. dakikada Göztepe atağında ceza sahasına gönderilen top, defans oyuncularından sekip Juan'ın önünde kaldı. Juan'ın pasında sol çaprazdaki Cherni'nin ortaya çevirdiği topu defans oyuncuları kornere attı.

30. dakikada Göztepe atağında Taha Altıkardeş'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği top, defanstan sekip ceza sahası sol çizgisi önündeki Cherni'nin önünde kaldı. Cherni'nin yerden vuruşunda, kaleci Jankat Yılmaz meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.



İkinci yarı

65. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Cherni'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, altıpas içerisinde iyi yükselen Heliton'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak, direğin üstünden dışarı çıktı.

72. dakikada Göztepe atağında ceza sahası önünde topla buluşan Juan, meşin yuvarlağı ceza sahası içerisine giren Jeferson'a bıraktı. Jeferson'un sağ çaprazdan şutunda kaleci Jankat Yılmaz topu çıkardı.



90+4. dakikada ikas Eyüpspor gole yaklaştı. Emre Akbaba'nın sağ kanattan getirip ceza sahası içerisine göndermek istediği top, defanstan sekip Rotariu'nun önünde kaldı. Rotariu'nun ceza sahası sağ çaprazından vuruşunda kaleci Lis, topu güçlükle kornere çeldi.

Karşılaşma, 0-0 berabere tamamlandı.

Onuachu, kariyerinde ilk kez 6 maç üst üste gol attı

Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, bu sezon gösterdiği etkileyici performansla Süper Lig'de gol krallığı yarışının zirvesinde yer alıyor

28.02.2026 12:36:00
İhlas Haber Ajansı
Onuachu, kariyerinde ilk kez 6 maç üst üste gol attı
Onuachu, kariyerinde ilk kez 6 maç üst üste gol attı
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, bu sezon gösterdiği etkileyici performansla Süper Lig'de gol krallığı yarışının zirvesinde yer alıyor. Bordo-mavili formayla çıktığı son 6 maçta üst üste fileleri havalandıran Onuachu, kariyerinde ilk kez bu kadar uzun bir gol serisi yakalayarak bir ilke imza attı.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-1 mağlup eden Trabzonspor'da takımın golcü oyuncusu Paul Onuachu, karşılaşmada 1 gol kaydederken, üst üste 6 maçta gol atarak kariyerinde bir ilki başardı.

Bu sezon cezası ve Afrika Uluslar Kupası'na katılması nedeniyle 3 lig maçında takımdan uzak kalan, Beşiktaş, Gençlerbirliği ve ligin ikinci yarısında oynanan Kocaelispor maçında forma giyemeyen oyuncu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında da iki gol kaydetti.

Trabzonspor'un 22. haftada Fenerbahçe'ye 3-2 yenildiği karşılaşma ile 2-1 kazanılan Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük maçlarında 1'er kez rakip fileleri havalandıran Nijeryalı oyuncu, son 6 maçta 7 gole imza attı.

Trabzonspor'da gol krallığı yolunda



Onuachu, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 21 maçta 18 gol atarak gol krallığı yarışında ilk sırada bulunuyor. Nijeryalı futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise forma giydiği 2 maçta 1 gol kaydetti. Karadeniz ekibiyle bugüne kadar çıktığı 48 maçta ise 36 gol ve 6 asist yapan Onuachu, Trabzonspor kariyerini gol krallığıyla süslemeyi hedefliyor.

Üst üste gollerle seri oluşturdu

Onuachu, Süper Lig'de üst üste 6 maçta gol atma başarısı göstererek kariyerine yeni bir başarı ekledi. Bu seride toplamda 7 gole imza atan Nijeryalı forvet, Trabzonspor'un hücum gücünde belirleyici rol oynamaya devam ediyor. Bordo-mavililerde Onuachu'nun etkisi sadece gollerle sınırlı değil. Fiziksel üstünlüğü ve hava toplarındaki etkinliğiyle takımın hücum organizasyonlarında kilit rol oynayan golcü oyuncu Trabzonspor'un üst sıralardaki başarısındaki en önemli kozlardan biri olmaya devam ediyor.

Alman golcü son 6 haftada 6. golünü kaydetti

Başakşehirli futbolcu Davie Selke, Konyaspor karşısında attığı iki golle Süper Lig'de son 6 haftadaki 6. golünü kaydetti

28.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Alman golcü son 6 haftada 6. golünü kaydetti
Alman golcü son 6 haftada 6. golünü kaydetti
Başakşehirli futbolcu Davie Selke, Konyaspor karşısında attığı iki golle Süper Lig'de son 6 haftadaki 6. golünü kaydetti.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında RAMS Başakşehir, sahasında Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmada attığı iki golle yıldızlaşan Davie Selke, son haftalardaki formunu sürdürdü. 31 yaşındaki futbolcu, ligde çıktığı son 6 maçta 6 kez rakip fileleri havalandırırken, ligdeki gol sayısını da 7'ye yükseltti.

Selke, Trabzonspor, Kayserispor, Eyüpspor, Beşiktaş ve Alanyaspor'a birer gol atarken, Konyaspor karşısında iki kez fileleri havalandırdı.

Alman golcü, müsabakanın 76. dakikasında yerini Onur Ergün'e bıraktı.

Fatih Tekke: 'İlk yarıdaki oyunumuzla yuhalanmayı hak ettik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fatih Karagümrük karşısında galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, bir oyun inşa etmenin kolay olmadığını söyledi

28.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'İlk yarıdaki oyunumuzla yuhalanmayı hak ettik'
Fatih Tekke: 'İlk yarıdaki oyunumuzla yuhalanmayı hak ettik'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fatih Karagümrük karşısında galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, bir oyun inşa etmenin kolay olmadığını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor, sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu.

Galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirten Tekke, "Galip geldiğimiz için mutluyuz, güzel bir akşam oldu bizim için. İlk yarıda çalıştığımız pozisyondan güzel bir gol bulduk. Ama ilk yarıya baktığımızda iyi değildik, istediklerimizi yapamadık. İkinci yarıda ise oyuncularımız çok iyiydi. İyi mücadele ettiler. Hak ederek kazandık" dedi.

"Kupada yolumuza devam etmek istiyoruz"

Takımdaki sakatlıklara da değinen Tekke, "Ziraat Türkiye Kupası'nda Başakşehir ile çok önemli bir maçımız var. Kolay bir maç değil. Kupada yolumuza devam etmek istiyoruz. Çok zor bir maç olacak ama biz yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ön alan baskısı yapmaya çalışan bir takımız"

Son haftalardaki formasyon tercihleriyle ilgili değerlendirmelere yanıt veren Tekke, "Üçlü oynamak şu an bize uygun değil ama oynadığımız anlar var. Ön alan baskısı yapmaya çalışan bir takımız. Risk aldığımız anlar var. Bir oyun inşa etmek kolay değil. Bunu deneyen bir takımız. Rakibin baskı yapmasını engelleyen oyunlarımız ve formasyon içerisinde konumlanmalarımız var. Bunu bir kostüm giymeye benzetiyorum. Ne giyeceğinize karar vermek gibi bir şey. Formasyonlar içindeki anlar benim için çok önemli" şeklinde konuştu.

"İlk yarıdaki oyunumuzla yuhalanmayı hak ettik"

Taraftarın maça ilgisiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Tekke, "Fatih Karagümrük karşısında ilk yarıdaki oyunla yuhalanmayı hak ettik. Oyuncularımızla birlikte bir hikaye yazmaya çalışıyoruz. Bunun için desteğe ihtiyacımız var. Bu takım mükemmel bir takım değil ama çok önemli işler yaparak buralara kadar geldiler. Taraftarımızın onlara vereceği duygu ve anlar çok önemli. Bana kızabilirler ama onlara kızmasınlar. Onların itici gücü bizim için çok önemli. Bize değil, Trabzonspor'a destek versinler. Çünkü bu çocuklar desteği hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Başakşehir sahasında Konyaspor'u mağlup etti

RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında TÜMOSAN Konyaspor'u 2-0 yendi

27.02.2026 22:25:00
AA
Başakşehir sahasında Konyaspor'u mağlup etti
Başakşehir sahasında Konyaspor'u mağlup etti
RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında TÜMOSAN Konyaspor'u 2-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasındaki RAMS Başakşehir-TÜMOSAN Konyaspor maçının ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

23. dakikada Berkan Kutlu'nun ceza yayı içinden plase vuruşunda kaleci Muhammed soluna uzanarak topu kornere çeldi.

34. dakikada Yusuf Sarı'nın sağdan ortasında Berkan'ın uzaklaştıramadığı top, ceza sahası içi sağ çaprazdaki Ömer Ali'nin önünde kaldı. Tecrübeli futbolcunun şutunda kaleci Bahadır meşin yuvarlağı kontrol etti.

Müsabakanın devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

52. dakikada turuncu-lacivertli ekip öne geçti. Hızlı gelişen ev sahibi takım atağında Shomorodov'un pasında topla sağ kanatta buluşan Yusuf Sarı, kendisini karşılayan Adil Demirbağ'ı iki kez çalımlayarak ortasını yaptı. Altıpasta uygun durumda bulunan Selke, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

59. dakikada Kramer'in soldan pasında penaltı noktası gerisinde topla buluşan Bardhi'nin bekletmeden şutunda top yandan auta çıktı.

61. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye çıkardı. Operi'nin soldan ortasında arka direkte topu kontrol eden Selke, üç rakibinin arasından düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 2-0.

83. dakikada Kramer'in sağdan ortasında Başakşehir savunmasının ters vuruşunda top az farkla direğin üstünden kornere çıktı.

84. dakikada Olaigbe'nin soldan kullandığı kornerde kaleye yönelen meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

Müsabaka ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Konferans Ligi'nin gol ve asist kralı Samsunspor'dan

UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turuna kalan Samsunspor'da Çadlı forvet Marius Mouandilmadji gol krallığında, Danimarkalı orta saha Carlo Holse ise asist krallığında birinci sırada bulunuyor

27.02.2026 14:04:00
İhlas Haber Ajansı
Konferans Ligi'nin gol ve asist kralı Samsunspor'dan
Konferans Ligi'nin gol ve asist kralı Samsunspor'dan
UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turuna kalan Samsunspor'da Çadlı forvet Marius Mouandilmadji gol krallığında, Danimarkalı orta saha Carlo Holse ise asist krallığında birinci sırada bulunuyor.

Kuzey Makedonya ekibi Shkendija'yı eleyerek Konferans Ligi'nde son 16 takım arasına adını yazdıran Samsunspor, bireysel performanslar ile de öne çıkıyor. Samsun ekibinde 8 maçta 7 gol atan Marius Mouandilmadji, en yakın rakibinin 2 gol önünde gol krallığında zirvede yer alıyor.



Dün Shkendija filelerini de 2 kez sarsan Mouandilmadji'nin en yakın takipçileri ise 5'er golle AZ Alkmaar'dan Sven Mijnans, Noah'tan Nardin Mulahusejnovic, Lech Poznan'dan Mikael Ishak ve Ferencvaros'tan Franko Kovacevic.

Samsunsporlu futbolcular sadece gol noktasında değil, asist sayısında da Avrupa'da başı çekiyor. 8 maçta 4 asisti bulunan Carlo Holse de UEFA Konferans Ligi'nde zirvede yer alıyor. Lech Poznanlı Luis Palma ile aynı asist sayısına sahip olan Holse, buna rağmen dakika başına asist sayısında daha iyi olması sebebiyle ilk sırada bulunuyor.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nden elenmesiyle Galatasaray ile birlikte Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden 2 takımdan biri olan Samsunspor, son 16 turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk veya İspanya'nın Rayo Vallecano takımlarından biriyle eşleşecek.

Samsunspor, bu turu da geçerse çeyrek finale çıkma başarısı gösterecek ve adını son 8 takım arasına yazdıracak.

Tedesco: ‘Elendik ama başımız dik elendik’

Turu ilk maçta kaybettiklerini vurgulayan Tedesco, "Maçtan sonra soyunma odasında çok iyi bir atmosfer vardı çünkü oyunumuzla gurur duyuyorduk. Sahada kişiliğimizi gösterdik ve cesur oynadık

27.02.2026 10:46:00
AA
Tedesco: ‘Elendik ama başımız dik elendik’
Tedesco: ‘Elendik ama başımız dik elendik’
Turu ilk maçta kaybettiklerini vurgulayan Tedesco, "Maçtan sonra soyunma odasında çok iyi bir atmosfer vardı çünkü oyunumuzla gurur duyuyorduk. Sahada kişiliğimizi gösterdik ve cesur oynadık.

Biz turu Kadıköy'de kaybettik. Birkaç gün önce yeni teknik direktörleri gelmişti ve normalin üzerinde performans sergilediler. Biz de normalimizin altında performans sergilemiştik. Durumun gerçeği bu.

Tüm bunlar ilk maçın 3-0 bitmesine sebep oldu. Bugün olgun oyun sergiledik, çok pozisyon bulduk. İkinci golü daha erken bulsak işler onlar için daha zor olurdu. Bu turnuvadan elendik ama başımız dik elendik." diye konuştu.

Antalyaspor maçında daha fazla opsiyonlarının bulunacağını aktaran Tedesco, şunları kaydetti:



"Antalyaspor maçında Jayden'ın (Oosterwolde) hazır olacağını düşünüyorum. Yarın Antalya'ya uçup takıma katılacak. Musaba, Mert ve Fred de gelecek. Farklı opsiyonlarımız olacak. O maçta 2 stoper olacağı için 4'lü ya da 3'lü oynayabiliriz.

Farklı sistemleri oynayabiliyoruz. Önemli olan sistem değildir. 3'lü oynamanın defansif olduğuna dair konuşuluyor ama gerçek bu değil. Bu sizin sahaya nasıl yansıttığınızla ilgili. Bugün 2 kanat bekimiz çok ofansif özellikleri olan, o düşüncede oyunculardı. Onlarla oynayınca bu sistemde ofansif anlayış sergiliyorsunuz bu akşam olduğu gibi."

Tedesco, karşılaşmanın ikinci yarısına devam edemeyen Nene'nin sağlık durumunun yarın netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

Nottingham Forest Teknik Direktörü Vitor Pereira: Canımız yandı fakat sezonun öyle bir yerindeyiz ki sadece 1 maçı değil diğer maçları da düşünmeliyiz



City Ground Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli çalıştırıcı, "Biraz zorlandık. Canımız yandı fakat sezonun öyle bir yerindeyiz ki sadece 1 maçı değil diğer maçları da düşünmeliyiz. Rotasyon riskti evet ve ben ilk maça göre 5 değişikliğe karar verdim." ifadelerini kullandı.


Avrupa Ligi'nde yola devam ettiklerin için memnun olduğunu aktaran Pereira, "İki maç sonrasında durumdan çok memnunum. Şu an tutkumuz var. İlerlememiz konusunda hırsımız da var. Premier Lig'de tabloda çok rahat değiliz. Kulüp için, taraftarlar için ve bizim için bu çok önemli.

Bu maçı bugün kaybettik ama turu geçmeyi başardık. Bir sonraki maçı düşünerek riske girdim. Bu benim sorumluluğumdu. Farklı futbolcularıma da şans verdim.

Bu bir dersti. Dürüstlükle söylemem gerekirse harika bir maç beklemiyordum. 5 değişiklik yaparsanız bunun bedelini ödersiniz ama biz yapmamız gerekeni yaptık." değerlendirmelerinde bulundu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.