logo
23 NİSAN 2026

Beşiktaş'ta El-Bilal Toure planı

Son 4 sezonda 84 maç kaçırdı. Bu sezonda da 2.5 ayı revirde geçirdi. Buna rağmen Beşiktaş'ın sağlık heyeti Sergen Yalçın'ın "bonservisini alalım" dediği El-Bilal Toure için atağa kalktı

22.04.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta El-Bilal Toure planı
Beşiktaş'ta El-Bilal Toure planı
Son 4 sezonda 84 maç kaçırdı. Bu sezonda da 2.5 ayı revirde geçirdi. Buna rağmen Beşiktaş'ın sağlık heyeti Sergen Yalçın'ın "bonservisini alalım" dediği El-Bilal Toure için atağa kalktı. Ayak tarak kemiğini kırdığı için ayağında özel tabanlıkla oynayan Malili oyuncuya "alınabilir" raporu veren sağlık ekibinin Ibrahimovic ve Mesut özil gibi isimleri örnek gösterdiği öğrenildi.






Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı sözleşmesinde "oynadığı maç" ve atacağı gol" sayısına göre farklı farklı satın alma opsiyonları bulunan El-Bilal Toure için "bonservisini düşürebilmek için Atalanta kulübü başkanı ile görüşeceğim" açıklaması yaptı. Sergen Yalçın'ın da Malili golcünün takımda kalmasını istediğini savundu.






15 GOLE 15 MİLYON EURO

Adalı daha önce de El-Bilal'in sözleşme durumunu şu şekilde açıklamıştı:

- 15 gol atarsa satın alma opsiyonu devreye girecek. Ayrıca istersek bu opsiyonu daha önce de kullanabiliriz. Opsiyon bedeli 15 milyon euro. Bu gerçekleşirse sonrası için 40 milyon euro karşılığında çıkış maddesi bulunuyor.






3 SAKATLIK 2.5 AY UZAK

Beşiktaş'a geldiğinden bu yana 3 kez sakatlanan ve en az 2.5 ayı revirde geçirerek pek çok maç kaçıran Toure'nin bilinen bir sakatlığına rağmen bonservisinin alınmasına dair Başkan Adalı'nın yaptığı açıklama dikkat çekti. Çünkü Malilin sakatlık geçmişi de pek parlak değil.






2021-2022 sezonu: 11 maç
2022-2023 sezonu: 13 maç
2023-2024 sezonu: 32 maç
2024-2025 sezonu: 27 maç






SAĞLIK HEYETİ OLUR VERDİ

Toure geçen yıl yaşadığı sakatlık sonrasında kariyerine "tabanlık" kullanarak devam ediyor. Mali Milli Takımı'nda ayak tarak kemiğini kırdı. Ameliyat olduğu için yaklaşık 3.5 ay sahalardan uzak kaldı. Bu da kariyerinde benzer sıkıntılar yaşama ihtimalini artırdı.






Ancak sağlık heyeti Ibrahimovic, Mesut Özil ve Henderson'ın benzer tabanlıklarla oynadığını hatırlatarak "kariyerine daha profesyonel zemine oturacak" ön görüsünde bulundu. Yönetime El-Bilal'in bonservisinin alınabileceğini iletti.

Favoriler bir bir gidiyor: Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray!

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında kendi evinde Natura Dünyası Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti

22.04.2026 22:45:00
Haber Merkezi
Favoriler bir bir gidiyor: Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray!
Favoriler bir bir gidiyor: Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray!
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında kendi evinde Natura Dünyası Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Bu sonuçla Ankara temsilcisi adını yarı finale yazdırırken, sarı-kırmızılı ekip kupada büyük bir şok yaşadı.

Galatasaray maça baskılı başlasa da aradığı golü bulamadı. İlk yarıda taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi.

İkinci yarının hemen başında gelişen atakta Fıratcan Üzüm, Ankara temsilcisini öne geçiren golü kaydetti.

Galatasaray beraberlik için yüklenirken, Gençlerbirliği kontra ataktan bulduğu fırsatı Adama Traore ile değerlendirdi ve farkı ikiye çıkararak turu garantiledi.

Rotasyon



Teknik direktör Okan Buruk, kalede Günay Güvenç'e şans verirken; Boey, Singo ve Kaan Ayhan gibi isimlerle savunmayı kurdu.

Sakatlıktan dönen Victor Osimhen, maçın son bölümlerinde oyuna dahil oldu ancak skoru değiştiremedi. Osimhen, maç bitiminde yaptığı itirazlar nedeniyle sarı kart gördü.

Bu sonuçla Gençlerbirliği yarı finale yükselerek Samsunspor - Trabzonspor eşleşmesinin galibiyle eşleşti.



Hafta sonu Süper Lig'de kritik bir derbiye çıkacak olan Galatasaray, bu mağlubiyetle kupa defterini kapatmış oldu.

Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ın da elenmesiyle kupanın en büyük iki favorisi çeyrek finalde turnuva dışı kaldı.

İlhan Palut: 'Fenerbahçe galibiyeti öz güven ve bir enerji verdi'

İlhan Palut: "Fenerbahçe galibiyeti bir öz güven ve bir enerji verecekse bu açıdan da bu galibiyetin bize getirdiği artılar olacaktır"

22.04.2026 10:48:00
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: 'Fenerbahçe galibiyeti öz güven ve bir enerji verdi'
İlhan Palut: 'Fenerbahçe galibiyeti öz güven ve bir enerji verdi'
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Fenerbahçe'yi mağlup ettikleri maçın ardından, "Fenerbahçe galibiyeti bir özgüven ve bir enerji verecekse bu açıdan da bu galibiyetin bize getirdiği artılar olacaktır" dedi.

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde kendi evinde Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Hem bir Türkiye Kupası çeyrek final maçı. Hem de rakip Fenerbahçe. Zaten öncesinde bu iki parametreyi ortaya koyduğumuz zaman ne kadar önemli bir karşılaşma olduğu ortaya çıkıyor.

Ligdeki iyi sonuçlar, puan durumundaki biraz nefeslenme aslında bize bu maça daha fazla yoğunlaşma şansını verdi ve oyuncu seçimlerinde bizi bazı tereddütlerden kurtardı açıkçası. Oyuncularım gerçekten çok istekliydi. Tesislerdeki hava, antrenmanlardaki hava gerçekten bu maçı istedikleri ve kupada ilerlemek istedikleri yönündeydi. 40-45 dakika başa baş bir oyun vardı.

Tabii ki Fenerbahçe de geldi. Biz ilk 45 dakika aldığımız topları üçüncü bölgeye çok iyi taşıdık ama daha çok net pozisyona ihtiyacımız vardı. Ama bu arada iyi savunma yaptık Fenerbahçe'ye de net pozisyon vermedik.

Rakibi geri koşturamadık ve Fenerbahçe sürekli denemelerde bulundu. Ama dediğim gibi işin savunma kısmında başarılıydık. İkinci yarı zaten uzatmanın son dakikalarında bir duran top ve devamında bir penaltı kazandık. İnanılmaz değerli bir dakikada. Hücumsal olarak etkili olmakta zorlandığımız anlarda bir nevi imdadımıza yetişen bir pozisyon oldu.

Penaltı golü Fenerbahçe'nin bütün oyuncularıyla yüklenişi, Fenerbahçe'nin karambolleri derken orayı bir şekilde kurtarmamız gerekiyordu ve bir şekilde savunabildik ve önemli bir galibiyet aldık. Evet şu anda yarı finaldeyiz, kupada ilerliyoruz. Camianın özlediği bir sonuç. Mutluyuz, taraftarımızı sevindirdik. İleriye bakış açısından şunu söyleyebilirim. Fenerbahçe galibiyeti bir özgüven ve bir enerji verecekse bu açıdan da bu galibiyetin bize getirdiği artılar olacaktır. Oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.

Beşiktaş kupada ilk kez Alanyaspor ile oynayacak

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında yarın konuk edeceği Corendon Alanyaspor'u mağlup ederek adını yarı finale yazdırmak istiyor.

22.04.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş kupada ilk kez Alanyaspor ile oynayacak
Beşiktaş kupada ilk kez Alanyaspor ile oynayacak
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında yarın konuk edeceği Corendon Alanyaspor'u mağlup ederek adını yarı finale yazdırmak istiyor.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Beşiktaş, yarın saat 20.45'te sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Kupaya grup aşamasından dahil olan siyah-beyazlılar, 3 galibiyet ve 1 beraberlik sonucu topladığı 10 puanla grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi.

Söz konusu süreçte Fenerbahçe, Ankara Keçiörengücü ve Çaykur Rizespor'u mağlup eden Sergen Yalçın'ın öğrencileri, Kocaelispor ile de berabere kaldı. Beşiktaş, Corendon Alanyaspor karşısına mutlak yarı final hedefiyle çıkacak.

Bu sezon yapılan düzenleme sonrası çeyrek final mücadelesi, tek maç eleme usulüne göre oynanacak. 90 dakika sonunda eşitliğin bozulmaması halinde 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Uzatmalarda da eşitlik sürerse tur atlayan takım, penaltı atışları sonucunda belli olacak.

Kupada ilk randevu



Beşiktaş, 20'si Süper Lig, 1'i özel olmak üzere toplam 21 kez karşılaştığı Alanyaspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk kez rakip olacak. Siyah-beyazlılar, Antalya temsilcisine karşı tamamı lig maçı olmak üzere oynadığı son 6 müsabakada üstünlük kuramadı. Söz konusu süreçte rakibine 2 kez kaybeden Kartal, 4 mücadeleden de beraberlikle ayrıldı.

Kara Kartal'da tek eksik Kartal Kayra Yılmaz

Kara Kartal'da, Alanyaspor maçı öncesinde tek eksik bulunuyor. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Kartal Kayra Yılmaz, bu müsabakada takımını yalnız bırakacak.

Alanyaspor'un kupa yolu

Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 3. turdan katılan Corendon Alanyaspor, Bursa Yıldırımspor'u 2-1 mağlup etti. 4. turda Çorum FK'yı 5-0'lık skorla geçen turuncu-yeşilliler adını gruplara yazdırdı. Grup aşamasında deplasmanda oynadığı Trabzonspor ve Boluspor maçlarını kazanan Antalya temsilcisi, sahasında oynadığı Fatih Karagümrük'le berabere kalırken, Galatasaray'a ise mağlup oldu. Alanyaspor, topladığı 7 puanla A Grubunu 3. sırada bitirdi.

Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih

Almanya'da (Bundesliga) bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Avrupa'nın 5 büyük liginde zafere ulaşan ilk takım oldu

21.04.2026 00:52:00
AA
Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih
Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih
Almanya'da (Bundesliga) bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Avrupa'nın 5 büyük liginde zafere ulaşan ilk takım oldu.

İngiltere'de (Premier Lig) Arsenal, İtalya'da (Serie A) Inter ve Fransa'da (Ligue 1) Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Barcelona'nın liderlikte yer aldığı İspanya'da (LaLiga) ise İspanya Kral Kupası finali nedeniyle karşılaşma oynanmadı. Atletico Madrid'e normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten finalde penaltılarla 4-3 üstünlük kuran Real Sociedad, Kral Kupası'nın sahibi oldu.

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih



Bundesliga'da Bayern Münih, sahasında Stuttgart'ı 4-2 yenerek bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Münih ekibi, üst üste 2 olmak üzere 35. şampiyonluğunu elde etti.

Bayern Münih, Raphael Guerreiro, Nicolas Jackson, Alphonso Davies ve Harry Kane'in golleriyle kazandı. Konuk ekibin gollerini Chris Führich ve Chema Andres attı.

Milli futbolcu Ozan Kabak'ın 90 dakika forma giydiği maçta Hoffenheim, evinde Borussia Dortmund'u 2-1 yendi.

Leipzig, Eintraht Frankfurt deplasmanında 3-1 kazanarak üst üste 4. galibiyetini aldı. Ev sahibi takımda Can Uzun, 64. dakikada oyuna girdi.

Cenk Özkacar, takımı Köln'ün deplasmanda St. Pauli ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada 90 dakika görev yaptı.

Bayern Münih, 30. haftada 79 puana ulaştı ve en yakın rakibi Borussia Dortmund ile arasındaki farkı 15'e çıkararak şampiyonluğu garantiledi.

Manchester City şampiyonluk için umutlandı

Premier Lig'de Manchester City, konuk ettiği lider Arsenal'ı Rayan Cherki ve Erling Haaland'ın golleriyle 2-1 yenerek rakibine bir adım daha yaklaştı.

Haftanın öne çıkan maçında Manchester United, Chelsea deplasmanında 1-0 galip geldi.

Merseyside derbisinde Liverpool, Everton'a konuk olduğu maçtan uzatma dakikalarında gelen golle 2-1 galip ayrıldı.

Aston Villa ise haftanın en gollü maçında Sunderland'i 4-3'lük skorla geçti.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika görev aldığı maçta Brighton, deplasmanda Tottenham ile 2-2 berabere kaldı.

Ligde 33. haftanın ardından Arsenal, 70 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City, rakibiyle arasındaki farkı 3 puana indirdi. Manchester United ve Aston Villa 58'er, Liverpool 55 puan topladı.

Inter art arda üçüncü maçını kazandı

Serie A'da lider Inter, sahasında Cagliari'yi Marcus Thuram, Nicolo Barella ve Piotr Zielinski'nin golleriyle 3-0 mağlup ederek peş peşe üçüncü galibiyetini aldı.

Ev sahibi ekipte milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 85 dakika forma giydi.

Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Milan, deplasmanda Hellas Verona'yı 1-0'lık skorla geçti.

Lazio ise konuk olduğu Napoli'yi 2-0 mağlup etti. Üst üste ikinci kez puan kaybeden Napoli, zirveden uzaklaştı.

Milli futbolcu Kenan Yıldız'ın 72. dakikada oyuna girdiği mücadelede Juventus, evinde Bologna'yı 2-0 yendi.

Ligin 33. haftasında Inter, 78 puanla zirvedeki yerini korudu. Milan ve Napoli 66'şar, Juventus 63 puanla sıralandı.

Inter, 34. haftada alınacak sonuçlara göre takipçileri Milan ve Napoli'nin puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip olacak.

PSG evinde kaybetti

Ligue 1'de Olimpik Lyon, deplasmanda lider PSG'yi 2-1 mağlup etti.

PSG'nin golünü Khvicha Kvaratskhelia, Lyon'un gollerini Endrick ve Afonso Moreira kaydetti.

Zirve takipçisi Lens, sahasında Toulouse'u 3-2'lik skorla geçti.

Lille ise evinde Nice ile 0-0 berabere kaldı. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, mücadelede 90 dakika görev yaptı.

Ligin 30. haftasında PSG, maç eksiğine rağmen 63 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 62 puana ulaşarak zirveyle arasındaki farkı bire düşürdü. Lille ve Lyon 54'er puan elde etti.

Nuri Şahin: 'Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık'

RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Trabzonspor maçının ardından Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, 3 puanla ayrılacakları karşılaşmadan 1 puanla ayrıldıklarını söyledi

20.04.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
Nuri Şahin: 'Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık'
Nuri Şahin: 'Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık'
RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Trabzonspor maçının ardından Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, 3 puanla ayrılacakları karşılaşmadan 1 puanla ayrıldıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir, deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, açıklamalarda bulundu.

Şahin, mücadelenin yüksek tempoda geçtiğini belirterek, "Seyir zevki yüksek bir maçtı. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık. Toplu ve topsuz oyunda Trabzonspor çok iyiydi. Oyuncularım buna iyi reaksiyon gösterdi. Buradan 3 puanla da ayrılabilirdik. Trabzonspor'a ve Fatih Tekke'ye başarılar diliyorum" dedi.

Ligdeki hedeflerine de değinen Şahin, "Bizim yarışımız devam ediyor. Ligde hedefimiz 5.'lik. Kupada da ilerleyebilirsek, ligi 5. bitirip Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fatih Tekke: 'Zaten hakemlerden herkes şikayetçi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, üzücü bir akşam yaşadıklarını söyledi

20.04.2026 11:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'Zaten hakemlerden herkes şikayetçi'
Fatih Tekke: 'Zaten hakemlerden herkes şikayetçi'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, üzücü bir akşam yaşadıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, sahasında RAMS Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu. Mücadelenin ardından üzgün olduklarını belirten Tekke, "Üzücü bir akşam oldu, 2 puan kaybettik. Son dakikaya kadar kazanma ihtimalimiz vardı. Bugün başkalarına olan biraz da bize oldu. Çok güçlü bir kadroya karşı oynadık. Baskıyı istediğimiz gibi yapamadık ancak konumlanmamız iyiydi" dedi.

Pozisyonlara da değinen Tekke, "İki pozisyon var, şimdi izledim. Penaltı verilebilir miydi, tartışılır. Enteresan kararlar oldu. Rakibimiz de iyi iş çıkardı, benim oyuncularım da iyi mücadele etti. Cezalı ve sakat oyuncularımız vardı" ifadelerini kullandı.

"Kalan maçlarımız da oldukça zor"

Yoğun fikstüre dikkat çeken Tekke, "Zorlu bir kupa maçımız var. Kalan maçlarımız da oldukça zor. Son iki haftada 4 puan kaybettik, bu bizim için üzücü. Ama bazen olayın olumlu tarafına da bakmak gerekiyor" diye konuştu.

"Zaten hakemlerden herkes şikayetçi"

Hakem kararlarına yönelik eleştirilerde bulunan Tekke, "Onuachu'ya yapılan bariz fauller var. Bu pozisyonların devamında rakip atak kazandı. Bu konularda rahatsızım. Kornerden gelen bir top ve Augusto'nun pozisyonu var. Pozisyonlarda bir standart yok. Zaten hakemlerden herkes şikayetçi" şeklinde konuştu.

Rakibin kaliteli kadroya sahip olduğunu belirten Tekke, "Kadro derinliği yüksek bir takıma karşı oynadık. Daha iyi oynayabilirdik, daha iyi performans gösterebilirdik. Oyuncularımın bu yarışın içinde kalma dirayetini göstermesi önemli. Onlara minnettarım. Önümüzde 5 maç var ve hepsi çok zor. Başakşehir'i de tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Başakşehir, son dakikalarda bulduğu golle hedefini sürdürdü

RAMS Başakşehir, Trabzonspor karşısında son dakikalarda bulduğu golle Trendyol Süper Lig'de 5.'lik yarışında önemli bir puan elde etti

20.04.2026 10:51:00
İhlas Haber Ajansı
Başakşehir, son dakikalarda bulduğu golle hedefini sürdürdü
Başakşehir, son dakikalarda bulduğu golle hedefini sürdürdü
RAMS Başakşehir, Trabzonspor karşısında son dakikalarda bulduğu golle Trendyol Süper Lig'de 5.'lik yarışında önemli bir puan elde etti. Uzatma dakikalarında attığı golle Başakşehir'e beraberliği getiren Davie Selke ise son haftalardaki gol suskunluğunu bozdu.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Turuncu-lacivertliler, karşılaşmanın son dakikalarında bulduğu golle sahadan 1 puanla ayrılırken, Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir haftayı geride bıraktı.



Süper Ligi ilk 4 sırada tamamlayan takımlardan birinin Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması halinde, sezonu 5. sırada bitiren ekibin Avrupa kupalarına katılacak olması, Başakşehir ile Göztepe arasındaki yarışı daha da kritik hale getirdi.

İzmir temsilcisinin deplasmanda Kocaelispor ile uzatma dakikalarında yediği golle 1-1 berabere kalmasının ardından gözler bu mücadeleye çevrildi. İstanbul ekibi, 1-0 geriye düşmesine rağmen uzatma dakikalarında bulduğu golle haftayı 5. sıradaki yerini koruyarak tamamladı.

48 puana sahip iki takım arasındaki yarışta Başakşehir, ikili averaj üstünlüğü sayesinde Göztepe'nin bir basamak üzerinde yer alıyor.

Selke, son haftalardaki suskunluğu bozdu



RAMS Başakşehir'in Alman santrforu Davie Selke, Trabzonspor karşısında attığı golle takımına önemli bir puan kazandırdı. Müsabakanın 75. dakikasında Bertuğ Yıldırım'ın yerine oyuna dahil olan 31 yaşındaki futbolcu, 90+3. dakikada kaydettiği kafa golüyle skora denge getirdi. Başakşehir, Selke'nin bu golüyle karşılaşmanın son anlarında kritik bir puan elde etti. Sezonun ilk bölümünde yaşadığı sakatlık nedeniyle 8 maçta forma giyemeyen Selke, ardından 19 ile 24. haftalar arasında 6 gol kaydederek dikkat çekmişti. Tecrübeli golcü, 5 maçlık gol suskunluğunu da Trabzonspor karşısında sona erdirdi.

Nuri Şahin dönemiyle hedef Avrupa kupaları



Sezona Çağdaş Atan yönetiminde başlayan Başakşehir, üst üste alınan olumsuz sonuçların ardından görev değişikliğine gidilerek takım Nuri Şahin'e emanet edildi. Şahin'in göreve geldiği dönemde turuncu-lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne play-off turunda veda ederken, Trendyol Süper Lig'de oynadığı ilk 3 maçta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Ligin 9. haftasında sahasında Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Başakşehir, haftayı 16. sırada tamamladı. Ancak turuncu-lacivertliler, 14 ile 25. haftalar arasında oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak önemli bir çıkış yakaladı. Bu süreçte 8 maçlık yenilmezlik serisi de elde eden Başakşehir, 9. haftada düşme hattına kadar gerilemesine rağmen 25. hafta sonunda 5. sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı yarın oynanacak Konyaspor-Fenerbahçe maçıyla başlayacak. Galatasaray, Çarşamba günü Gençlerbirliği'ni, Perşembe günü ise Samsunspor, Trabzonspor'u, Beşiktaş ise Corendon Alanyaspor'u konuk edecek

20.04.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı
Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı
Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı yarın oynanacak Konyaspor-Fenerbahçe maçıyla başlayacak. Galatasaray, Çarşamba günü Gençlerbirliği'ni, Perşembe günü ise Samsunspor, Trabzonspor'u, Beşiktaş ise Corendon Alanyaspor'u konuk edecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı, yarın oynanacak Konyaspor - Fenerbahçe maçıyla başlayacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak turda, Çarşamba günü Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek. Perşembe günü ise Samsunspor, Trabzonspor ile karşılaşırken; Beşiktaş da Alanyaspor'u ağırlayacak.

Eşleşmelere göre Konyaspor - Fenerbahçe maçının galibi, Beşiktaş - Corendon Alanyaspor karşılaşmasının kazananının ev sahipliğinde yarı finalde mücadele edecek. Galatasaray - Gençlerbirliği eşleşmesinin galibi ise Samsunspor - Trabzonspor maçının kazananını sahasında ağırlayacak.

Çeyrek final eşleşmeleri ve maçların oynanacağı saatler şu şekilde:

21 Nisan Salı
20.30 Konyaspor - Fenerbahçe

22 Nisan Çarşamba
20.30 Galatasaray - Gençlerbirliği

23 Nisan Perşembe

18.45 Samsunspor - Trabzonspor
20.45 Beşiktaş - Corendon Alanyaspor

Bu hafta Galatasaray’ın haftası

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile RAMS Başakşehir ​​​​​​​1-1 berabere kaldı.

19.04.2026 22:17:00
AA
Bu hafta Galatasaray’ın haftası
Bu hafta Galatasaray’ın haftası
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile RAMS Başakşehir 1-1 berabere kaldı.

10. dakikada Yusuf Sarı'nın soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde yükselen Opoku'nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

18. dakikada Pina'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa şutunda yerden seken top kaleci Muhammed Şengezer'de kaldı.

27. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında Pina, topu ceza alanı son çizgisine yakın olan Augusto'ya aktardı. Bu futbolcunun pasında yakın mesafeden Onuachu'nun dokunduğu meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.



36. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu yakın mesafeden önünde bulan Onur Bulut'un şutunda kaleci Onana, yerden gelen meşin yuvarlağı yatarak kornere çeldi.

41. dakikada Zubkov'un soldan kullandığı köşe atışında, savunmadan seken topu yakın mesafeden Savic, sert bir şutla kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

57. dakikada Zubkov'un ceza alanı hemen dışından şutunda savunmaya çarpan top yandan kornere gitti.

59. dakikada Nwakaeme'nin pasında altıpas içinde savunmada Duarte'nin ters vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.

73. dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Mustafa Eskihellaç ceza alanına doğru taşıdığı topu Augusto'nun önüne bıraktı. Bu futbolcu da ceza alanı içinde yerden meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-0



89. dakikada Ozan Tufan'ın sağ taraftan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde topla buluşan Augusto'nun yerden şutunda, kaleci Muhammed Şengezer, topu çeldi.

90+2. dakikada konuk takım beraberliği sağladı. Kazımcan'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Selke'nin kafa vuruşunda, top yan direğe çarparak çizgiyi geçti: 1-1

Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

5 Yıllık hasret sona erdi

Trendyol 1. Lig'in 36. haftasında Sipay Bodrum FK ile Erzurumspor FK 1-1 berabere kaldı.

19.04.2026 18:42:00
Haber Merkezi
5 Yıllık hasret sona erdi
5 Yıllık hasret sona erdi
Trendyol 1. Lig'in 36. haftasında Sipay Bodrum FK ile Erzurumspor FK 1-1 berabere kaldı.

Erzurumspor FK, bu sonuçla Trendyol 1. Lig'in bitmesine iki hafta kala 79 puanla Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

Trendyol 1. Lig'de sezonun bitimine iki hafta kala heyecan doruğa ulaştı ve beklenen müjdeli haber geldi: Erzurumspor FK, Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

5 Yıllık hasret sona erdi



En son 2020-2021 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden "Dadaşlar", 5 yıllık aranın ardından yeniden Türkiye'nin en üst ligine dönmenin gururunu yaşıyor. Sezon başından bu yana istikrarlı bir grafik çizen ve ligin zirvesinden inmeyen Erzurumspor FK, teknik heyet ve futbolcuların büyük özverisiyle hedefine ulaştı.

Erzurum Sokaklarında Bayram Havası

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Erzurum'da ve deplasmandaki taraftarlar arasında büyük bir coşku yaşandı. Şehrin meydanları şimdiden mavi-beyaz bayraklarla donatılırken, taraftarlar şampiyonluk kutlamaları için sokaklara döküldü.

Erzurumspor FK, önümüzdeki hafta evinde oynayacağı karşılaşmada şampiyonluk kupasını taraftarının önünde kaldırmaya hazırlanıyor.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.