logo
27 NİSAN 2026

Beşiktaş'ta golcü farkı

Süper Lig'de son 6 haftada aldığı galibiyetlerle yükselişe geçen Beşiktaş'ta santrforlar Vincent Aboubakar ve Cyle Larin, bu başarıya büyük katkıda bulundu

06.12.2020 15:20:00
Beşiktaş'ta golcü farkı
Beşiktaş'ta golcü farkı
Beşiktaş adına beşer kez fileleri havalandıran Aboubakar ve Larin, 10 maçta 10 gole ulaştı.

Siyah-beyazlı ekibin santrforları ortaya koydukları performansla, önceki 4 sezonda görev alan diğer golcüleri geride bıraktı. Son sezonlarda santrforlarından beklediği performansı almakta zorlanan Beşiktaş, Aboubakar ve Larin'in katkılarıyla sıralamada büyük yükseliş gösterdi.

Geçen sezon santrforlar 10 maçta 6 gol attı

Beşiktaş geçen sezon santrforda görev alan oyuncularıyla Süper Lig'deki ilk 10 maçta sadece 6 gol bulabildi. Kadroda yer alan Burak Yılmaz, Güven Yalçın ve Umut Nayir, takımları adına ikişer gol kaydedebildi.

2018-2019'da 7 gol

Siyah-beyazlı ekibin golcü isimleri, 2018-2019'da 10 haftalık bölümde 7 kez gol sevinci yaşadı. Söz konusu sezonda görev alan Vagner Love 3, Mustafa Pektemek ve Alvaro Negredo ise ikişer kez fileleri havalandırdı.

2017-2018'de 5 golde kaldılar

2017-2018 sezonunda Beşiktaş kadrosunda yer alan santrforlar, 10 maçlık bölümde sadece 5 kez gol sevinci yaşayabildi. Cenk Tosun 4 gol atabilirken, Negredo sadece bir gollük katkıda bulunabildi.

2016-2017 sezonunda 8 gol

Beşiktaş'ın 2016-2017 sezonunda santrfor bölgesinde Cenk Tosun ve Ömer Şişmanoğlu'nun yanı sıra Vincent Aboubakar görev aldı. Aboubakar, bu sezonkine benzer bir başlangıç yaptığı ve tutuk bir performans sergilediği periyotta bir gol atarken, söz konusu bölümde Cenk Tosun 5 ve Ömer de 2 kez fileleri havalandırdı. Üç isim, ilk 10 maçta 8 gol kaydetti.

2015-2016'da Gomez ile en iyi performans

Beşiktaş, santrforlarından en çok 2015-2016 sezonunda yararlandı. Alman futbolcu Mario Gomez'in yanı sıra Cenk Tosun, golleriyle şampiyonluk yaşanan sezonda önemli katkılar verdi. Gomez, 10 maçlık periyotta 8 kez fileleri havalandırırken, Cenk de 5 defa gol sevinci yaşadı.

Son 6 maçtaki yükselişte büyük pay Aboubakar ve Larin'in

Aboubakar ve Larin, özellikle Beşiktaş'ın yükselişe geçtiği son 6 maçtaki performanslarıyla dikkati çekti. Sezonun ilk 4 maçında sadece bir kez gol sevinci yaşayan Larin, ardından görev aldığı 5 karşılaşmada 4 gol kaydetti. İlk dört maçta santrfor bölgesinde görev alan Kanadalı futbolcu, sonraki 5 karşılaşmada sol kanatta oynamasına rağmen takımına skor katkısı sağlamayı başardı.

Takıma geç dahil edilen ve İttifak Holding Konyaspor maçıyla görev almaya başlayan Aboubakar da son 6 haftada önemli bir performansa imza attı. Kamerunlu oyuncu, beş golünü de son 6 haftadaki yükseliş maçlarında kaydetti.



Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"

Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık

27.04.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"
Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe'ye karşı kazandıkları bu galibiyetin şampiyonluk yolunda önemli olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray evinde karşı karşıya geldiği Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluk için önemli bir maça çıktıklarını söyleyen Buruk, "4 puan farkla öndeydik. Maçın başlangıcında ne kadar çok kazanmak istediğimizi net bir şekilde gösterdik. Bu tutkuyla oynadık. Farkı koruyalım, beraberlik de bizim işimize yarıyor diye düşünmedik. Rakibimizin kazandığı penaltının kaçması önemli bir dakikaydı. Devamında birinci golü bulduk. Oyununun baştan sonuna kadar hakimi bizdik. Burada rakibimize karşı önemli bir üstünlük kurduk.

Oyuncularıma verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederim. Ne kadar iyi takım olduklarını gösterdiler. Bize her zaman destek veren başta başkanımız Dursun Özbek ve yönetim kurulumuza teşekkür ederim. Galatasaray taraftarı her zaman yanımızda. Bugün de çok güzel bir atmosfer yaptılar. Onlar da bu galibiyeti hediye etmek istiyorum. Fenerbahçe'ye de bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye karşı iyi önlem aldıklarını belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Penaltı pozisyonu dışında çok iyi önlem aldık. Uzun topları durdurduk, ikinci topları aldık. Rakibimize çok fazla pas yama şansı vermedik. Kanat baskıyı bekliyorduk. Oyun kurmada, topa sahip olmada beklediğimiz şeyler oldu. Biraz daha iyi sonlandırabileceğimiz pozisyonlar da var. Genel olarak iyi bir performans sergiledik" şeklinde konuştu.

"Puanlar kaybettik ama herkes kaybedebiliyor"



Bu sezon 50. maça yaklaştıklarını ifade eden 52 yaşındaki teknik adam, "12 Şampiyonlar Ligi maçı, 30 lig maçı, Türkiye Kupası'yla birlikte yoğun bir fikstür oynadık. Zaman zaman rotasyonlar yaptı. Şampiyonluğa oynayan bütün takımların zorlandıkları yer oluyor. Tek maça düştüğümüzde daha iyi odaklanacağımızı söylüyordum. Bazen maç kaybedebilir. Oyuncu değiştirilebilir, bunlara mecbursunuz. Onu yapmadığınız zaman sakatlıklar başlıyor. Bu değişimleri yapmamız gerekiyor. Puanlar kaybettik ama herkes kaybedebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu galibiyeti kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemliydi"



Şampiyonluk yarışında derbi galibiyetlerinin öneminin sorulması üzerine Okan Buruk, "Bu sene Fenerbahçe bize karşı ilk maçta kazanmamıştı. Beşiktaş'ı ve Trabzonspor'u iki maçta da yenmişti. Bizim önceki senelerde derbi performansımız daha yüksekti. Bu sene altında kaldı. Direkt rakibinize karşı oynadığınız maçı çok önemli bir zamanlamada kazanınca puan farkını 7'ye çıktı. Rakibimizin şampiyonluk şansını çok minimuma indirdi. Bu galibiyeti kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemliydi" diye cevap verdi.

"Ben sokaktaki taraftarımıza inanıyorum"

Fenerbahçe'ye karşı iç sahada son 10 yılda 2. kez kazandıklarını hatırlatan Buruk, "Beşiktaş deplasmanında yeni stat açıldıktan son 4 yılda 2 galibiyet aldık. Derbi performansları önemli. Rakiplerimizi yenmek önemli. Maç kazanamadığımız zaman eleştirilmek de normal. Herkes tartışılıyor. Bunlar beni etkilemiyor. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Bu 4. senem. Birinci senemde 14 maç üst üste kazandıktan sonra Konya'da kaybettikten sonra 'Okan Buruk istifa' yazıları vardı. Ben buna alışığım. Ben sokaktaki taraftarımıza inanıyorum. Ben o sevgiyi taraftarımızın gözünde görüyorum. O yüzden sosyal medya beni ilgilendirmiyor" ifadelerini kullandı.

"4 sene üst üste şampiyonluğu tekrar teknik direktör olarak yaşamak çok değerli olur"

Ligin daha bitmediği vurgulayan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Çok önemli Samsun deplasmanına gideceğiz. Sonra iki tane daha maçımız var. Daha bitmedi. Ayaklarımızın yere basması gerekiyor. 4 sene üst üste şampiyonluğu yaşarsak bunu egale etmek önemli. Ben bunu futbolculuğumda Fatih hocamızla birlikte yaşamıştım. Tekrar teknik direktör olarak yaşamak benim için çok değerli olur. Galatasaray'ın hocası olarak inşallah 4'ü kazanırız, 5'i de oyuncularıma hedef olarak gösterebilirim" dedi.

"Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık"

Bugünkü karşılaşmada Şampiyonlar Ligi havası olduğunu belirten Okan Buruk, "Fenerbahçe'ye karşı oynuyorsunuz, en yakın rakibimiz. Ezeli rakibiniz. Bu maçlar zaten Şampiyonlar Ligi havası oluyor. Öyle hazırlandık. Bu heyecanı yaşadık. Bizim için önemli ve kritik galibiyet. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık" şeklinde konuştu.

"Osimhen ve Yunus'un performansı çok değerliydi"

Futbolcularının hepsinin Fenerbahçe'ye karşı çok iyi mücadele ettiğini aktaran Buruk, "Özellikle önde Osimhen ve Yunus'un performansı çok değerliydi. Hem sonuca etki ettiler hem de takım savunmasını önden başlattılar. Osimhen uzun süre oynamamıştı. Ona rağmen çok iyi mücadele etti. Yunus çok formda olan bir oyuncumuz. Bugün hem önde baskıları çok iyi yaptılar hem skora da katkı sağladılar. Orta saha oyuncularımızın mücadelesi de rakip orta saha oyuncularının da çok üstüne çıktı" diye konuştu.

"Osimhen, takım içindeki gizli kaptanlardan biri"

Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen'in hem saha içinde hem de antrenmandaki performansının takım arkadaşlarının performansını yukarıya çektiğini belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Osimhen bizim için önemli ve değerli. Arkadaşlarının performanslarını çok yükselten bir karakter. Bugün ligde 11'deki 17. maçıydı. Neredeyse yarısına kadarını oynamamış. Onsuz olmak da zor. Onsuz olduğumuz bazı maçlarda iyi sonuçlar aldık, bazı maçlarda da çok zorlandığımız bölümler oldu. Çok lider bir oyuncu. Takım içindeki gizli kaptanlardan biri" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor

Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, mağlup oldukları Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada, yönetim olarak bazı kararlar alacaklarını belirtti.

27.04.2026 00:19:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor
Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor
Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, mağlup oldukları Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada, yönetim olarak bazı kararlar alacaklarını belirtti.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, derbide konuk olduğu Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Torunoğulları yaptığı açıklamada, "'Sakın ha' sezonu herkese hayırlı olsun. Biz de yönetim olarak bazı kararlar alacağız. Bu kararları alırken de en kısa zamanda bir yönetim kurulu toplantımız olacak. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Tekrar söylüyorum; 'Sakın ha' sezonu herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği 10 maç sonra galip geldi

Natura Dünyası Gençlerbirliği, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk ettiği Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek ligde 10 maç sonra galibiyet hasretine son verdi

27.04.2026 00:13:00
Haber Merkezi
Gençlerbirliği 10 maç sonra galip geldi
Gençlerbirliği 10 maç sonra galip geldi
Natura Dünyası Gençlerbirliği, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk ettiği Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek ligde 10 maç sonra galibiyet hasretine son verdi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği, Kocaelispor'u ağırladı.

Karşılaşmanın 17. dakikasında gelişen Gençlerbirliği atağında, ceza yayının sağında topla buluşan Traore'nin vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

19. dakikada ev sahibi ekibin sol kanattan kullandığı taç atışında, Abdurrahim Dursun'un ceza sahası sol çaprazından yaptığı ortada kaleci Serhat Öztaşdelen'in hamle yaptığı topu Traore, altıpas civarından filelere gönderdi. Maçın hakemi Mehmet Türkmen, pozisyonda kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

31. dakikada Gençlerbirliği'nden Koita ile Kocaelispor'dan Smolcic'in ceza alanında topa hamle yaptığı pozisyonun ardından ev sahibi ekip, penaltı itirazlarında bulundu. VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonu saha kenarında izleyen hakem Mehmet Türkmen, Smolcic'in topa eliyle müdahale ettiğini belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. 34'üncü dakikada penaltıyı kullanan Metehan Mimaroğlu, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı



62. dakikada ev sahibi takımın sağ kanattan gelişen atağında, ceza alanı içindeki Metehan Mimaroğlu'nun kafa vuruşunda savunmadan dönen topa kale sahası önünde Tongya, röveşatayla vurdu. Meşin yuvarlak kale direğinin dibinden az farkla auta çıktı.

80. dakikada Kocaelispor'un sol kanattan gelişen atağında, Haidara'nın son çizgiden yaptığı ortada Serdar Dursun topla buluştu. Kaleci Velho'nun da açıyı daralttığı pozisyonda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

Karşılaşmayı Gençlerbirliği 1-0 kazandı.



Gençlerbirliği, Kocaelispor maçı öncesinde ligdeki son 10 maçında galibiyet elde edemedi. Kırmızı siyahlılar, söz konusu süreçte 3 beraberlik ve 7 yenilgi yaşamıştı.

Başkent temsilcisi bu maçtan önce ligde son galibiyetini 20. hafta maçında sahasında Gaziantep FK'yi 2-1 mağlup ederek almıştı.

Teknik direktör Volkan Demirel de takımının Kocaelispor'u yenmesiyle Gençlerbirliği'ndeki ikinci döneminde Süper Lig'deki ilk galibiyetini elde etti.

Maratonda tarihi gün


Dünya spor tarihinde bugün tarihi bir gün yaşandı. Maratonda resmi bir yarışta ilk kez 2 saatin altına inildi. Hem de iki atlet birden bu tarihi dereceyi Londra Maratonu'nda elde etti. 

26.04.2026 13:50:00 / Güncelleme: 26.04.2026 21:04:21
MURAT ÇORBACI
Maratonda tarihi gün
Maratonda tarihi gün

Kenyalı atlet Sebastian Sawe, 26 Nisan Pazar günü koşulan Londra Maratonu'nda tarihte ilk defa bir yarışta 2 saatin altına inen atlet oldu. Yarışı 1.59.30 ile tamamlayan Sawe'yi kariyerinde ilk defa maraton koşan Etiyopyalı atlet Yomif Kejelcha takip etti. Kejelcha 1.59.41 ile koşarak yarışı 2 saatin altında tamamladı. Üçüncü sırayı ise 2.00.28 ile yarışı tamamlayan Ugandalı Jacob Kiplimo aldı. Her üç derece de Ekim 2023'te Kenyalı atlet Kelvin Kiptum'un Chicago Maratonu'nda kırdığı 2.00.35'lik dünya rekorundan daha iyi.... Kiptum, Şubat 2024'te ülkesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. 
 
Kenyalı ünlü atlet Eliud Kipchoge, 2019'da özel bir parkurda tempocu atletlerin eşliğinde 1.59.41 koşmuştu. Bu performans, yarış ortamında elde edilmediği için dünya rekoru olarak tescillenmedi.

Öte yandan erkekler maratonda Londra Maratonu 2002'den bu yana ilk defa dünya rekoruna sahne oldu. Fas doğumlu ABD'li atlet Khalid Khannouchi (Halid Gannuşi), 2.05.38 ile bundan 24 yıl önce Londra'da dünya rekoru kıran isimdi. Bu Khannouchi'nin kariyerindeki en iyi maraton derecesiydi. 



İlk olarak Kiplimo düştü

Yarışın 35. kilometresine kadar Sawe, Kejelcha ve Kiplimo birlikte koştu. Akabinde Kiplimo bir miktar geride kaldı. Son kilometreye Kejelcha ve Sawe önde girdi. Ancak son 2 yıl içinde Valencia, Londra ve Berlin maratonlarını rahat kazanan Sawe, daha diri kaldı. Sawe, son dönemeçlerde atak yaparak yarışı 1.59.30 ile tamamladı. Yarı Maratonda 57.30 ile daha önce dünya rekoru kırmış olan Kejelcha ise 1.59.41 ile ikinci oldu. Bu yıl Mart ayında Lizbon'da 57.20 ile Yarı Maraton dünya rekorunu kıran Kiplimo ise 2.00.28 ile üçüncü sırada yer aldı. 

Tarihi dereceyle sonuçlanan erkekler yarışının teknik analizi
 
Londra Maratonu Erkekler kategorisi, en başından itibaren sanki özel bir şeye hazırlanıyordu. Sawe, Kejelcha, üç kez dünya kros şampiyonu Jacob Kiplimo, Olimpiyat şampiyonu Tamirat Tola, 2022 Londra Maratonu galibi Amos Kipruto ve Deresa Geleta'nın yer aldığı lider grup, ilk kilometreleri kontrollü ama iddialı bir tempoyla katederek 5 km'yi 14.14'te geçti.
Bu ekip; 10 km'yi (28.34) ve 15 km'yi (43.10) birlikte geçerek, yarıya (21.1K) 1.00.29'da ulaştılar.
Lider altılı, sonraki 10 kilometre boyunca birlikte koşmaya devam etti, ancak 30 km'de (1.26.03) dağılmaya başladılar ve sürekli artan tempo etkisini göstermeye başladı.
Belirleyici aşama 30 km ile 35 km arasında geldi. 13.54'lük 5 kilometrelik bir süreyle Sawe ve Kejelcha öne geçti ve Kiplimo'yu geride bıraktı; Kiplimo ise yaklaşık 21 saniye geride üçüncü sırada kaldı. Önde giden ikili daha sonra tekrar hızlanarak sonraki (35-40 kilometre arasını) 5 km'yi 13.42'de tamamladı ve iki saatin altında bitirme olasılığı her geçen adımda arttı. Normalde bir maratonda koşulması en zor kısım 35-40 kilometre arasıdır ancak bu ikili burada tarihi bir hıza ulaştı. Mesela Türkiye'de bu sürede (13 dakika 42 saniye) 5 kilometre koşabilen atlet yok! 
Son şampiyon Sawe, bitişe bir mil kala atağa geçti, sonunda Kejelcha'dan sıyrıldı ve tek başına ilerlemeye devam etti. İkinci yarıyı Sawe 59.01'de, Kejelcha 59.12'de, Kiplimo, 59.59'da tamamladı. Her üç atlet de 'negatif split'le yani ikinci yarıyı ilk yarıdan daha hızlı koştu. 

Londra Maratonu'nda erkeklerde ilk 10 derece
 
1 Sabastian Sawe (KEN) 1:59:30
2 Yomif Kejelcha (ETH) 1:59:41
3 Jacob Kiplimo (UGA) 2:00:28
4 Amos Kipruto (KEN) 2:01:39 (En İyi Derecesi)
5 Tamirat Tola (ETH) 2:02:59 (Son Olimpiyat Şampiyonu, En İyi Derecesi)
6 Deresa Geleta (ETH) 2:03:23
7 Addisu Gobena (ETH) 2:05:23
8 Geoffrey Kamworor (KEN) 2:05:38
9 Peter Lynch (IRL) 2:06:08
10 Mahamed Mahamed (GBR) 2:06:14



Assefa ve Sawe, dünya rekorlarını kırdıkları yarışı Adidas ayakkabılarıyla koştu. 


Bir dünya rekoru da kadınlardan 
 
Etiyopyalı atlet Tigst Assefa da Londra'da üst üste ikinci zaferini elde ederek bitiş çizgisini geçerken büyük bir sevinç çığlığı attı ve 'sadece kadınlar' dünya rekorunu yaklaşık 10 saniye geliştirerek 2.15.41'lik bir süreyle yarışı tamamladı. Kadınların erkeklerle birlikte, erkek tempocu atletlerin desteğiyle koştuğu yarışlarda dünya rekoru 2.09.53 ile Kenyalı Ruth Chepngetich'e ait. Londra'da Hellen Obiri de 2.15.53 ile kişisel en iyi derecesini kırarak ikinci olurken, Joyciline Jepkosgei 2.15.55 ile üçüncü sırada yer aldı.
 

Galatasaray maç saatini bekliyor

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı

26.04.2026 10:51:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray maç saatini bekliyor
Galatasaray maç saatini bekliyor
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı.



Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 8'e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Antrenman, taktik çalışmayla sona erdi.



Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın saat 20.00'de RAMS Park'ta Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Merih Demiral ikinci kez Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran ilk Türk olarak tarihe geçti

Milli oyuncu Merih Demiral'ın formasını giydiği Al Ahli, Asya Şampiyonlar Ligi finalinde Machida'yı uzatmalarda 1-0 yenerek şampiyon oldu

26.04.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Merih Demiral ikinci kez Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran ilk Türk olarak tarihe geçti
Merih Demiral ikinci kez Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran ilk Türk olarak tarihe geçti
Milli oyuncu Merih Demiral'ın formasını giydiği Al Ahli, Asya Şampiyonlar Ligi finalinde Machida'yı uzatmalarda 1-0 yenerek şampiyon oldu.

Demiral, böylece üst üste ikinci kez Asya Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran ilk Türk olarak tarihe geçti.



Suudi Arabistan ekibi Al Ahli ile Japonya temsilcisi Machida, Asya Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya geldi. Kral Abdullah Stadyumu'nda oynanan müsabakanın normal süresinde eşitlik bozulmazken, mücadele uzatmalara gitti.



Suudi Arabistan ekibi, 96. dakikada Al Buraikan'ın fileleri havalandırmasıyla mücadeleyi 1-0 kazanarak üst üste ikinci kez şampiyon oldu.



Milli oyuncu Merih Demiral da böylece üst üste ikinci kez kupa kaldıran Türk oyuncu olarak önemli bir başarıya imza attı.

Kayserispor’u umutlandıran galibiyet

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Zecorner Kayserispor, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 yendi

25.04.2026 23:12:00
Haber Merkezi
Kayserispor’u umutlandıran galibiyet
Kayserispor’u umutlandıran galibiyet
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Zecorner Kayserispor, konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Zecorner Kayserispor ile Çaykur Rizespor, RHG Enertürk Enerji Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarı

2. dakikada orta sahanın sağ tarafından aldığı topla içe kateden Makarov'un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Furkan Soyalp'in vuruşunda savunma oyuncularına çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

15. dakikada Cardoso'nun sol kanattan kullandığı serbest atışta ceza sahası içinde topla buluşan Bennasser'in şutunda meşin yuvarlak, kaleci Fofana'da kaldı.

20. dakikada Cardoso'nun pasında ceza sahası önünde topla buluşan Onugkha'nın sert şutunda, kaleci Fofana meşin yuvarlağa sahip oldu.

26. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Mebude'nin uzaktan sert şutunda kaleci Bilal Bayazıt uzanarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

34. dakikada Çaykur Rizespor'un attığı gol, VAR incelemesinin ardından iptal oldu. Laçi'den aldığı pasla sağ çaprazdan içe kateden Mihaila'nın şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. Gol, VAR incelemesinin ardından faul gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarı

70. dakikada Onugkha'nın pasında sağ kanatta aldığı topla içe kateden Makarov'un ceza yayı üzerinden şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

76. dakikada Benes'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği topu kaleci Fofana çıkardı.

79. dakikada Kayserispor öne geçti. Onugkha'nın ara pasıyla ceza sahasına giren Chalov, kaleci Fofana'yı geçerek topu ağlara gönderdi: 1-0.

88. dakikada ev sahibi ekip, farkı 2'ye çıkardı. Chalov'un pasında topu kontrol eden Benes, ceza sahası çizgisi üzerinden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

Karşılaşma, Kayserispor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti.

25.04.2026 23:08:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti
Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Göztepe, sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti.

Maçtan Dakikalar (İlk yarı)

1. dakikada Antalyaspor'un santrasının ardından savunmadan seken topu orta alanda Janderson kafayla indirerek sağ kanattaki Antunes'e aktardı. Antunes'in ceza sahahsına ortasında Juan'ın şutunu kaleci Julian çeldi. Dönen topu yeniden kontrol eden Juan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0
22. dakikada Arda Okan'ın sağ kanattan son çizgiye inerek yaptığı ortada, Juan'ın yaptığı röveşata vuruşu sonrası savunmanın uzaklaştırmak istediği topla buluşan Arda Okan'ın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0
36. dakikada Saric'in pasında ceza yayı üzerinden Van de Streek'in şutunda kaleci Lis topu kontrol etti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

47. dakikada rakip sahanın ortalarında aldığı topla çaprazdan ceza alanına giren Arda Okan'ın vuruşunda savunmadan seken meşin yuvarlak kornere çıktı.
55. dakikada Erdoğan'ın ortasında Paal, meşin yuvarlağı kafayla ceza sahası ön çizgisindeki Safuri'ye indirdi. Topu kontrol eden Safuri'nin uzak köşeye yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
80. dakikada Antunes'in sağ kanada attığı topla ceza sahası çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Janderson'un vuruşunda kaleci Julian topu kurtardı.
86. dakikada Erdoğan'ın son çizgiden ceza alanına çevirdiği topla penaltı noktası üzerinde buluşan Bünyamin, sol ayağıyla gelişine sert bir vuruş yaptı. Yerden kaleye yönelen meşin yuvarlağı kaleci Lis, gol çizgisi üzerinden çıkardı.


Shomurodov, ligde 20. golünü kaydetti

Başakşehir'in golcü oyuncusu Eldor Shomurodov, Kasımpaşa maçında 2 kez fileleri havalandırarak, Süper Lig'deki gol sayısını 20'ye çıkardı

25.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Shomurodov, ligde 20. golünü kaydetti
Shomurodov, ligde 20. golünü kaydetti
Başakşehir'in golcü oyuncusu Eldor Shomurodov, Kasımpaşa maçında 2 kez fileleri havalandırarak, Süper Lig'deki gol sayısını 20'ye çıkardı.

RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 4-0 mağlup etti. Mücadelenin 5. dakikasında Yusuf Sarı'nın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte iyi yükselen Eldor Shomurodov, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara göndererek takımını öne geçirdi.



Karşılaşmanın 87. dakikasında ise Ivan Brnic'in sol taraftan kullandığı kornerde ön direkte kafayı vuran Shomurodov, meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak skoru 4-0'a taşıdı. Attığı 2 golle galibiyetin mimarlarından olan Özbek futbolcu, Süper Lig'deki gol sayısını 20'ye yükseltti.

30 yaşındaki oyuncu, bu sezon sergilediği performansla kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşarken, turuncu-lacivertli formayla ligde 31 maçın tamamında görev aldı. Shomurodov, ligde 20 golün yanı sıra 4 asistlik de katkı sağladı.

Eldor Shomurodov, daha önce 2019-2020 sezonunda FC Rostov formasıyla 28 maçta 11 gol ve 6 asistlik performans sergilemişti.

Gol krallığı yarışışında takibini sürdürdü

Eldor Shomurodov, gol sayısını 20'ye yükselterek gol krallığı yarışışında takibini sürdürdü. Attığı 22 golle zirvede yer alan Trabzonspor'un golcüsü Paul Onuachu'nun ardından ikinci sırada bulunan Özbek futbolcu yarışı son haftalara taşıdı.

İşte Okan Buruk'un, Fenerbahçe karnesi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılıların başında Fenerbahçe ile 10 kez karşılaştı. Buruk, bu derbilerde 1'i hükmen olmak üzere 5 galibiyet elde ederken, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

24.04.2026 11:02:00
İhlas Haber Ajansı
İşte Okan Buruk'un, Fenerbahçe karnesi
İşte Okan Buruk'un, Fenerbahçe karnesi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılıların başında Fenerbahçe ile 10 kez karşılaştı. Buruk, bu derbilerde 1'i hükmen olmak üzere 5 galibiyet elde ederken, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.



Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, pazar günü saat 20.00'de RAMS Park'ta Fenerbahçe ile oynayacak. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu maçla birlikte sarı-lacivertlilere karşı 11. derbisine çıkacak.



2022 yılında Galatasaray'ı çalıştırmaya başlayan Buruk, Fenerbahçe ile oynadığı 10 müsabakada 1'i hükmen olmak üzere 5 galibiyet aldı. Deneyimli teknik adam, diğer mücadelelerde ise 3 defa berabere kalırken, 2 kez de mağlup oldu.

Fenerbahçe ile 23 kez karşılaştı

Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde Fenerbahçe'ye karşı Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor, Başakşehir ve Galatasaray'ın başındayken rakip oldu. Buruk'un çalıştırdığı takımlar, bu maçlarda 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı.

Okan Buruk'un, Galatasaray teknik direktörü olarak Fenerbahçe ile oynadığı derbiler şöyle:

10.01.2026

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 2 (Süper Kupa)

01.12.2025

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1 (Lig)

02.04.2025

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 2 (Ziraat Türkiye Kupası)

24.02.2025

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0 (Lig)

21.09.2024
Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 3 (Lig)

19.05.2024

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 1 (Lig)

07.04.2024

Galatasaray: 3 - Fenerbahçe: 0 (Süper Kupa - hükmen)

24.12.2023

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0 (Lig)

04.06.2023

Galatasaray: 3 - Fenerbahçe: 0 (Lig)

08.01.2023

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 3 (Lig)
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.