logo
26 MAYIS 2026

Beşiktaş'tan Brugge'e gidiyor

Beşiktaş, Ukraynalı kalecisi Boyko'nun Brugge takımına kiralanması için görüşmelere başlandığını açıkladı

15.01.2018 00:00:00
Beşiktaş, Ukraynalı kalecisi Denys Boyko'nun Belçika'nın Club Brugge takımına kiralanması için görüşmelere başlandığını açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Denys Boyko'nun geçici transferi konusunda Club Brugge Kulübü ile görüşmelere başlanmıştır." denildi. Beşiktaş'ın 2015-2016 sezonunun devre arasında Ukrayna'nın Dnipro ekibinden kadrosuna dahil ettiği 29 yaşındaki kaleci, siyah-beyazlı takımda fazla süre alamadı. Transfer olduğu ilk sezonda 5 resmi maçta forma giyen Boyko, geçen sezon İspanya'nın Malaga ekibine kiralanmıştı. Ukraynalı kaleci, bu sezon ise teknik direktör Şenol Güneş tarafından hiçbir maçta tercih edilmedi.

New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi

NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı

26.05.2026 12:12:00
İhlas Haber Ajansı
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı. Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) finale yükselen ilk takım belli oldu. Doğu Konferansı final serisi 4. maçında Rocket Arena'da oynanan müsabakada Cleveland Cavaliers ile karşılaşan New York Knicks, rakibini 130-93'lük skorla mağlup ederek seriyi 4-0 kazandı ve adını finale yazdırdı.



Üst üste 11. play-off galibiyetini alan ve Doğu Konferansı şampiyonluğuna ulaşan Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı. Knicks'te Karl-Anthony Towns 19 sayı, 14 ribaund, OG Anunoby 17, Landry Shamet 16, Jalen Brunson ve Mikal Bridges ise 15'er sayıyla mücadele etti. Cavaliers'ta ise Donovan Mitchell'ın 31 ve Evan Mobley'nin 15 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

New York Knicks, NBA finalinde Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs (2-2) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım

Fenerbahçe ve Galatasaray, Manisa FK’nın 2008 doğumlu sol stoperi Ada İbik’i kadrosuna katmak için amansız bir savaşa tutuşmuşken, sahneye çıkan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ezberleri bozdu. Geleceğin savunma lideri olarak gösterilen ve "Yeni Abdülkerim Bardakcı" olarak anılan 17 yaşındaki stoperle baş başa görüşerek ikna etmeyi başardı

26.05.2026 12:09:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fenerbahçe ve Galatasaray birbirini yerken, devreye giren Trabzonspor Teknik Patronu Fatih Tekke işi bitirdi. Türk futbolunda transfer piyasası daha önce benzeri görülmemiş bir çalımla sarsılıyor!






Gazetemizin daha 10 Nisan'da "Yeni Abdülkerim Bardakcı için Fenerbahçe ve Galatasaray kapışıyor" başlığıyla manşete taşıdığı Ada İbik transferinde, iki İstanbul devine de unutamayacakları bir ders geldi. Geleceğin en büyük savunma lideri olarak gösterilen Manisa FK'nın 2008 doğumlu stoperi Ada İbik, herkes Galatasaray veya Fenerbahçe'ye imza atmasını beklerken rotayı Trabzonspor'a kırdı!






TEKKE GİRDİ VE İŞİ BİTİRDİ

Transfer savaşında dengeleri altüst eden hamle Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den geldi. Genç oyuncuyla baş başa bir görüşme gerçekleştiren efsane futbol adamı, Ada'yı ikna etmeyi başardı.

Tekke'nin genç stoperi, "sana benim Trabzonspor'da vereceğim şansı vermeyecekler" diyerek Trabzonspor forması giyme konusunda ikna etti.

Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı ve oyuncuya sunduğu gelişim projesi, Ada İbik'in tercihini bordo-mavili ekipten yana yapmasında kırılma noktası oldu.






17 YAŞINDA AMA ÇOK OLGUN

Henüz 17 yaşında olmasına rağmen bu sezon Manisa FK formasıyla tam 29 resmi maça çıkan Ada İbik, sadece yaşıtlarının değil, ligin tecrübeli isimlerinin de önüne geçti.

Saha içindeki inanılmaz olgunluğu, %86'lık pas isabet oranı ve geriden oyun kurma becerisiyle modern bir stoper profili çizen genç yetenek, aynı zamanda tam bir joker.






SOL AYAKLI VE ÇOK YÖNLÜ

Sol ayaklı olmasının avantajıyla sol stoper, sol bek ve ihtiyaç halinde sol önde (kanatta) de görev yapabilen Ada, bu yönüyle transfer piyasasının en gözde ismi haline gelmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe transfer masasında birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, Trabzonspor sergilediği kararlılık ve Fatih Tekke faktörüyle yılın transfer çalımını atmış oldu. Bordo-mavililer, Türk futbolunun geleceğine çok büyük bir imza atmaya hazırlanıyor!

Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında

Okan Buruk, Yunus Akgün gibi kiralık gönderilip parlayan Berat Luş'u yeni sezon planlamasına ekledi. Bu sezon kiralık gittiği Esenler Erokspor'da sergilediği 5 gol ve 4 asistlik performansla adından söz ettiren 18 yaşındaki genç yetenek için Buruk'tan sürpriz talep geldi. Sözleşmesi 2027'de bitecek olan altyapı patentli yıldız adayının kontratının uzatılmasını ve yeni sezonda doğrudan Galatasaray A Takım kadrosuna dahil edilmesini istedi

26.05.2026 12:03:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında
Okan Buruk'un yeni Yunus Akgün'ü! Daha 18 yaşında
Galatasaray'da gelecek sezonun kadro planlaması şekillenmeye başladı. Sarı-kırmızılıların teknik patronu Okan Buruk, yerli rotasyonunu güçlendirmek ve öz kaynak düzeninden yeni yıldızlar çıkarmak için kollarını sıvadı. Deneyimli çalıştırıcının yeni sezondaki en büyük sürprizi ise Esenler Erokspor'da kiralık olarak harika bir sezon geçiren genç kanat oyuncusu Berat Luş olacak.






EROKSPOR'A ÖNEMLİ KATKI VERDİ

Sezon başında maç tecrübesi kazanması adına 1. Lig ekiplerinden Esenler Erokspor'a kiralanan 18 yaşındaki Berat Luş beklentilerin üzerinde bir sezon geçirdi. İstanbul ekibinde sergilediği etkileyici performansla takımın hücum hattındaki en önemli silahlarından biri haline gelen genç yetenek, sezonu 5 gol ve 4 asistle tamamlayarak dikkat çekici bir istatistiğe imza attı.






SÖZLEŞMESİNİ UZATIN TALİMATI

Genç oyuncunun gelişimini yakından takip eden teknik direktör Okan Buruk, Berat'ın performans raporlarından oldukça memnun kaldı. Gelecek sezon genç yıldız adayını A Takım kadrosuna dahil etmeyi düşünen Buruk, yönetimden de kritik bir talepte bulundu.

Başarılı teknik adam, sarı-kırmızılı kulüple olan mevcut sözleşmesi 2027 yılında sona erecek olan Berat Luş'un mukavelesinin uzun vadeli olarak uzatılmasını istedi. Yönetimin, önümüzdeki günlerde oyuncu ve menajeriyle masaya oturarak yeni sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.






YENİ BİR YUNUS AKGÜN HİKAYESİ

Berat Luş'un Galatasaray'daki bu yükselişi, akıllara sarı-kırmızılıların bir diğer altyapı patentli yıldızı Yunus Akgün'ü getirdi. Tıpkı Berat gibi Florya'da yetişen Yunus Akgün de daha önce Adana Demirspor ve Leicester City'de kiralık olarak forma giymiş, kazandığı tecrübeyle Galatasaray'a dönerek takımın vazgeçilmezi olmuş ve kaptanlık pazubandına kadar yükselmişti.






YAZ KAMPINDA YER ALACAK

Okan Buruk'un hızı, dripling yeteneği ve oyun zekasıyla ön plana çıkan Berat Luş'u da benzer bir gelişim formülüyle Türk futboluna kazandırmayı hedeflediği belirtiliyor. Florya'nın yeni "Yunus Akgün" etkisi yaratması beklenen Berat, yaz kampında kendisini kanıtlamak için sahaya çıkacak.

Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi, Jorge Mendes ile gerçekleştirdiği zirvede turnayı gözünden vurdu

26.05.2026 11:28:00
Haber Merkezi
Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur
Jorge Mendes Hakan Safi'yi böyle ikna etti: Ferdi Kadıoğlu'nu unutturur
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi, Jorge Mendes ile gerçekleştirdiği zirvede turnayı gözünden vurdu. Portekizli menajerin "Ferdi'den daha büyük potansiyel" diyerek önerdiği Fransa 2. Ligi ekibi Clermont'un 2006 doğumlu gurbetçi sol kanat oyuncusu İlhan Fakılı için düğmeye bastı. Safi, Trabzonspor'un Bastia'dan getirdiği Oualai örneğiyle ikna oldu.






Fenerbahçe'de kongre rüzgarları eserken, başkan adaylarının transfer operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Teknik direktör ve dünya çapındaki yıldızlar için kolları sıvayan başkan adayı Hakan Safi, bu süreçte dünyanın bir numaralı menajeri Jorge Mendes ile bir araya geldi. İkilinin gerçekleştirdiği son stratejik zirveden ise Fenerbahçe camiasını heyecanlandıracak sürpriz bir gurbetçi hamlesi çıktı.






TÜRK U-21 MİLLİ TAKIMINDA DA OYNUYOR

Fransa Ligue 2 ekiplerinden Clermont forması giyen ve U-21 milli takımında da oynayan 18 yaşındaki sol kanat oyuncusu İlhan Fakılı'nin transferini bitirme noktasına getirdiği iddia edildi.

Görüşmenin perde arkasından sızan bilgilere göre; Clermont ile sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek olan genç oyuncu için Hakan Safi adeta gözünü kararttı. Kulübüyle olan kontrat durumunu fırsat bilen Safi'nin, mali şartlara takılmadan bu yatırımı yapmaya hazır olduğu belirtildi.






HAKAN SAFİ'YE GÜVENCE VERDİ

Zirvede masaya gelen İlhan Fakılı ismi için Jorge Mendes'in de Hakan Safi'ye çok özel bir güvence verdiği öne sürüldü. Portekizli menajerin, 2006 doğumlu sol kanat için, "Ferdi Kadıoğlu'ndan çok daha büyük bir kariyer bekliyor" ifadelerini kullandığı iddia edildi.






KAÇIRILMAMASI GEREKEN FIRSAT

Hakan Safi'nin bu transfer için ikna olmasının arkasında Trabzonspor'un Fransa 2. Ligi ekibi Bastia'dan kadrosuna kattığı Oualai transferinde yakaladığı başarının yattığı da iddia edildi. Bu referansı dikkate alan Safi ve ekibi, İlhan Fakılı'yi "kaçırılmaması gereken bir fırsat kapısı" olarak görüyor.






BU SEZON 9 GOLE KATKI SAĞLADI

Bu sezon Clermont formasıyla Ligue 2'de adından sıkça söz ettiren İlhan Fakılı, istikrarlı yapısı ve skora katkısıyla dikkat çekiyor. Takımıyla çıktığı 33 resmi maçta 4 gol ve 5 asistlik performans sergileyen genç gurbetçi hızı, adam eksiltme becerisi ve yüksek oyun zekasıyla Avrupa'daki birçok scout listesinin en üst sıralarında yer alıyordu.

Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas

Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020’de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu

26.05.2026 11:24:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020'de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu.
Menajeri Allan Bak Jensen'in ardından bizzat Danimarkalı teknik adamla yapılan FaceTime görüşmesiyle ilk görüşmeden beklenenden iyi sonuç alındı.






Beşiktaş'ta futbol direktörlüğü koltuğuna oturan Önder Özen yeni teknik direktör profilini belirledi. Geleneksel metotları bir kenara iterek modern futbolun şifrelerini çözecek bir "sistem mimarı" için düğmeye basan Özen, taraftarı heyecanlandıracak bir isme yöneldi. Özen aradığı tüm kriterleri karşılayan Danimarkalı dahi Kasper Hjulmand için operasyonun düğmesine bastı.






MENAJER JENSEN İLE GÖRÜŞTÜ

Özen, Hjulmand'ın menajeri Allan Bak Jensen ile resmi olmayan bir görüşme gerçekleştirdi. Bu ilk temasın ardından bizzat Hjulmand ile de bir FaceTime görüşmesi yaptı. Projenin detayları ve kulübün vizyonunu deneyimli hocaya aktardı.

Leverkusen'i çalıştıran Hjulmand "barışçıl bir ayrılık" formülü üzerinde çalışıyor. Bu da Beşiktaş'a gelmesinde kolaylık sağlayacak bir unsur olacak.






TARAFTARIN ARADIĞI İSİM

Siyah-beyazlı taraftarlar coşkulu, önde basan ve akıcı bir oyun görmek istiyor. Tam da bu noktada Hjulmand ismi öne çıkıyor. Başarılı teknik adamın Danimarka Milli Takımı ve Nordsjælland'da başarıyla uygulattığı modern, pas trafiğine dayalı ve dinamik hücum felsefesi tribünleri mest edebilir.






EURO 2020'DEKİ LİDERLİĞİ AKILLARDA

Hjulmand denince akla ilk gelen Danimarka ile Euro 2020'de oynattığı harika futbol ve yakaladığı yarı final başarısı. Turnuva esnasında Christian Eriksen'in yaşadığı kalp krizi trajedisinin ardından takımı ayağa kaldırma biçimi, Hjulmand'ın "liderlik ve kriz yönetimi" becerisini tüm dünyaya kanıtlamıştı.

Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı

30 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü 

26.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Şampiyonluğun ardından Marmaris ve Bodrum'da enerji depolayan, 30 Mayıs'ta ise Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hull City'yi Premier Lig'e çıkaran Acun Ilıcalı'nın Buruk'tan, Galatasaray'ın Premier Lig tecrübesine sahip iki dünya yıldızı; İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i istediği iddia edildi.






Galatasaray'ı üst üste 4. şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk, saha içindeki yoğun sezonun yorgunluğunu üzerinden atmadan yeni sezonun planlamasına başladı. Hem tatil yapan hem de transfer rotasını çizen tecrübeli teknik adamın önümüzdeki günlerdeki takvimi adeta baş döndürüyor.






BURUK GÜNEY'İN TADINI ÇIKARIYOR

Sezonun bitmesiyle birlikte ayağının tozuyla Marmaris'e giden Okan Buruk, buradaki kısa molasının ardından Bodrum'a geçecek. Bodrum tatilini noktaladıktan sonra 30 Mayıs'ta Macaristan'da oynanacak PSG-Arsenal Şampiyonlar Ligi finalini tribünden canlı gözle takip edecek.






Dev finalin hemen ardından İstanbul'a dönecek olan Okan Buruk, ayağının tozuyla yönetimle bir araya gelerek geniş kapsamlı bir transfer zirvesi gerçekleştirecek.






BİRBİRLERİNİ KUTLADILAR

Okan Buruk cephesinde saha dışı ilişkilerde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon yaşanan birtakım gerilimlerin ardından Buruk ile Acun Ilıcalı'nın dostluğunu bitirdiği iddia edilmişti. Ancak ikili arasında herhangi bir sorun olmadığı ortaya çıktı.






Takımı Hull City'yi Premier Lig'e çıkarma başarısı gösteren Acun Ilıcalı'yı ilk tebrik edenlerden biri Okan Buruk oldu. Başarılı teknik adam, Ilıcalı'yı Facetime üzerinden görüntülü arayarak Premier Lig biletinden dolayı samimi bir şekilde kutladı.






ACUN, BURUK'TAN 2 İSİM İSTEDİ

Bu sıcak tebrikleşmenin ardında ise transfer piyasasını sallayacak çok konuşulacak bir iddia yatıyor. Premier Lig'e yükselerek devasa bir bütçenin sahibi olan Hull City'de Acun Ilıcalı'nın, gözünü Galatasaray'ın aslarına diktiği ileri sürüldü.






İddialara göre Acun Ilıcalı, Galatasaray'dan İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i kadrosuna katmak istiyor. Hem İlkay'ın hem de Davinson'un daha önceki Premier Lig deneyimleri, Acun'un iştahını kabartırken; İstanbul'da yapılacak transfer toplantısında bu konunun da masaya gelmesi bekleniyor.

Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer

Fenerbahçe'de "Sezon açılışına 6 transfer yetiştireceğim" diyen başkan adayı Aziz Yıldırım’ın prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen 4 sözleşmesiz futbolcu kulislere sızdı

26.05.2026 10:40:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer
Aziz Yıldırım'a seçim kaybettirecek 4 transfer
Fenerbahçe'de "Sezon açılışına 6 transfer yetiştireceğim" diyen başkan adayı Aziz Yıldırım'ın prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen 4 sözleşmesiz futbolcu kulislere sızdı.

Camia "Seçim kaybettirecek 4 transfer" yorumlarıyla ayağa kalktı! Doekhi, Zeballos, Malacia ve Chuki isimlerinin taraftardaki büyük yıldız beklentisini karşılamaktan uzak olduğu konuşulurken, "Aziz Yıldırım neden isimleri açıklamıyor?" sorusu yükselmeye başladı.







Fenerbahçe'de yaklaşan kongre öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım, transfer stratejisine dair çok net mesajlar vererek camiayı heyecanlandırmıştı:

- İki santrfor dahil toplam 6 transferle kadroda ana iskeleti oluşturacağız. Bu oyuncuların hepsi 20-25 Haziran civarındaki sezon açılışına yetişecek. Sonra durup bakacağız, giden olursa ihtiyaca göre yeniden elden geçireceğiz.

Ancak perde arkasında yürütülen transfer operasyonuna dair sızan ilk isimler, kulislerde büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.







4 TANE ÇOK TARTIŞILACAK İSİM

Yıldırım'ın bonservis yükü yaratmamak adına direkt olarak sözleşmesi biten ya da kulübünden ayrılma aşamasındaki oyunculara yöneldiği iddia edildi. İşte konuşulan o isimler:

- Danilho Doekhi: Union Berlin ile yollarını ayıran Hollandalı stoper.
- Exequiel Zeballos: Boca Juniors forması giyen sağ kanat oyuncusu.
- Tyrell Malacia: Manchester United'dan ayrılması beklenen sol bek.
- Chuki: Real Valladolid forması giyen 10 numara.







İSİMLER SONRASI KULİSLER ALEV ALDI

Yıldırım'ın gizlilikle yürüttüğü ancak yakınındaki kişiler tarafından dışarı sızdırılan liste kongre üyeleri ve camia içinde sert eleştirileri de beraberinde getirecek cinsten.

Kulislerde konuşulan iddialara göre; listesindeki bu 4 ismi resmen açıklaması durumunda Aziz Yıldırım'ın seçimi kaybetme noktasına gelebileceği ileri sürülüyor.







4 İSİM AÇIKLANIRSA SAFİ ÖNE GEÇER

Bonservissiz ve soru işaretleri barındıran bu hamlelerin, taraftarın beklediği "dünya yıldızı" profiline uymadığı yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.







Hatta iddialar öyle bir boyuta ulaştı ki, Yıldırım'ın bu sözleşmesiz 4 oyuncuyu resmen duyurduğu anda, diğer güçlü aday Hakan Safi'nin yarışta net bir şekilde öne geçeceği konuşuluyor.

Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi

Sergen Yalçın dönemi resmen kapanmadan Önder Özen'in onayladığı isimlerle transfer operasyonuna sıfırdan başlayan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, iki Yunan yıldız için ileri aşamaya geldi

26.05.2026 10:35:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi
Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi
Sergen Yalçın dönemi resmen kapanmadan Önder Özen'in onayladığı isimlerle transfer operasyonuna sıfırdan başlayan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, iki Yunan yıldız için ileri aşamaya geldi.

Portekiz devi Benfica ile 20 milyon Euro'dan açılan pazarlıklarda aşama kaydedilen golcü Pavlidis, siyah-beyazlıların sunduğu 3 katı maaş teklifine 'evet' dedi. Newcastle United'ın gözden çıkardığı Vlachodimos ise Sevilla'nın bütçe engeline takılmasının ardından rotayı İstanbul'a çevirdi ancak imza için teknik direktör şartı koştu.







Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi futbol yapılanması sil baştan yazılıyor. Teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların resmen ayrılmasından önce "farklı bir yoldan" transfer çalışmalarına başlayan başkan Serdal Adalı, gizli yürüttüğü operasyonunda çok önemli bir yol katetti.

Yalçın'ın verdiği raporlardan bağımsız olarak, 12 yıl sonra kulübe futbol direktörü olarak dönen Önder Özen'in raporu belirleyici oldu. Özen'in listesinde ilk sıralarda yer aldığı iddia edilen iki Yunan yıldız için Başkan Adalı taarruz başlattı.







YALÇIN'IN DEĞİL ÖZEN'İN LİSTESİ

Siyah-beyazlıların ilk hedefi, Önder Özen'in sistemine tam uyum sağlayan, stoperleri yıpratan ve modern bir bağlantı forveti olan Vangelis Pavlidis.

Gelen bilgilere göre, Portekiz devi Benfica ile masaya oturan Beşiktaş yönetimi, 20 milyon Euro'dan başlayan sıkı bir pazarlık sürecinin içinde. İki kulüp arasındaki mali beklentilerde şu an için büyük farklar var gibi görünse de, bu farkın kapanmayacak seviyede olmadığı belirtiliyor.







PAVLIDIS MAAŞI DUYUNCA COŞTU

Oyuncu cephesinde ise Beşiktaş'ın eli son derece güçlü. Siyah-beyazlı yönetimin, Pavlidis'e Benfica'da kazandığı yıllık ücretin neredeyse 2-3 katını teklif ettiği öğrenildi.

Bu astronomik teklif sonrası Yunan golcünün Beşiktaş'a gelmeye dünden razı olduğu ve adeta imza atmaya hazır konumda beklediği ifade ediliyor.







YUNAN KALECİ HOCAYI BEKLİYOR

Diğer bir Yunan yıldız da kaleci Odysseas Vlachodimos. Tecrübeli file bekçisi için bonservisini elinde bulunduran İngiliz ekibi Newcastle United'ı ikna etmenin çok zor olmadığı gelen haberler arasında. Ancak bu transferin önündeki en büyük engel, oyuncunun geleceğe yönelik belirsizlikleri.







Yunan kaleci, Beşiktaş'a imza atmadan önce yeni teknik direktörün netleşmesini ve projesini görmeyi şart koşuyor. Ayrıca Vlachodimos geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği Sevilla'da kalmak istiyor. Ancak İspanyol ekibinin bu transferi kalıcı hale getirecek ekonomik gücü yok.

Kerem Aktürkoğlu sakatlandı

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım antrenmanında yaşadığı sakatlığın ardından yaptığı açıklamada, kısa sürecek tedavi döneminin ardından Dünya Kupası hazırlıklarına devam edeceğini belirtti

25.05.2026 17:50:00
İhlas Haber Ajansı
Kerem Aktürkoğlu sakatlandı
Kerem Aktürkoğlu sakatlandı
Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım antrenmanında yaşadığı sakatlığın ardından yaptığı açıklamada, kısa sürecek tedavi döneminin ardından Dünya Kupası hazırlıklarına devam edeceğini belirtti.

A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sürdürüyor. Cumartesi günü antrenmanda sakatlık yaşayan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

Aktürkoğlu, paylaşımında şu ifadelere ver verdi:

"Kısa bir tedavi sürecinden sonra Dünya Kupası için çalışmalarıma kaldığım yerden devam edeceğiz. Arayan, mesaj atan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ederim."

Trabzonspor'da 440 günlük yeniden doğuş

Trabzonspor, Teknik Direktör Fatih Tekke yönetimindeki 440 günlük süreçte büyük bir dönüşüm yaşadı

25.05.2026 17:40:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'da 440 günlük yeniden doğuş
Trabzonspor'da 440 günlük yeniden doğuş
Trabzonspor, Teknik Direktör Fatih Tekke yönetimindeki 440 günlük süreçte büyük bir dönüşüm yaşadı.

2024-2025 sezonunun 27. haftasında ligde 11. sıradayken teknik direktörlük görevine Fatih Tekke'nin getirilmesiyle çıkışa geçen Trabzonspor, yaklaşık 440 günlük süreçte büyük bir değişim gerçekleştirdi. Bordo-mavililer, sezonu hem Türkiye Kupası şampiyonluğu hem de Süper Lig üçüncülüğü ile tamamladı.

2024-2025 sezonunda Hatayspor yenilgisi sonrası 32 puanla 11. sırada bulunan Trabzonspor, Şenol Güneş'in yerine göreve gelen Fatih Tekke yönetiminde kısa sürede toparlandı. Bu sezon 34 haftada 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 69 puan toplayarak 3. sırada ligi tamamlayan Karadeniz ekibi, uzun süre şampiyonluk yarışının da içinde yer aldı.

Fatih Tekke ile 2.02 puan ortalaması



Trabzonspor, Fatih Tekke yönetiminde Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçları olmak üzere 440 günlük sürede toplam 57 maça çıktı. Söz konusu müsabakalarda 34 galibiyet, 13 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde eden Tekke; bu performansıyla kulüpte son yıllarda görev alan teknik adamlar arasında en yüksek puan ortalamasını yakalayan isim oldu. Karadeniz ekibi, bu maçlarda rakip filelere 107 gol bırakırken kalesinde ise 69 gol gördü.

Şampiyonluk sezonu sonrası en iyi dönem



Bordo-mavililer, 2021-2022 şampiyonluk sezonunun ardından en iyi dönemini geçirdi. En yüksek puanına bu yıl ulaşarak ligi 69 puanla tamamlayan Trabzonspor, böylece son dört sezonun en istikrarlı dönemine imza attı.

440 günlük süreçte zirve ve kupa sevinci

Fatih Tekke'nin 11 Mart 2025'te göreve gelmesinin ardından geçen yaklaşık 14 aylık (440 gün) süreçte Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek önemli bir başarıya ulaştı. Bordo-mavililer, finalde Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek 5 sezonluk kupa hasretine son verdi ve Süper Lig'de de zirve yarışının içinde kalmayı başardı.

Trabzonspor, en son 2019-2020 sezonunda kazandığı Türkiye Kupası'nı yeniden kaldırma başarısı göstererek tarihindeki 10. kupa zaferini elde etti. Fatih Tekke ise hem oyuncu hem de teknik direktör olarak kulüple yaşadığı başarı hikayelerine bir yenisini daha eklemiş oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.