logo
24 HAZİRAN 2026

Beşiktaş'tan sürpriz sol kanat hamlesi

2026 yazı için transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Bayer Leverkusen forması giyen Martin Terrier'i listesine ekledi. 29 yaşındaki futbolcuya satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapılacak

19.03.2026 22:28:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'tan sürpriz sol kanat hamlesi
Beşiktaş'tan sürpriz sol kanat hamlesi
Beşiktaş yaz döneminde kesin olarak sol kanadı güçlendirecek. Sezon devam ederken, Siyah-Beyazlılar transfer çalışmalarını da sürdürüyor.






Listeye Bayer Leverkusen forması giyen Martin Terrier'in de eklendiği öğrenildi. 29 yaşındaki futbolcu, bu sezon bazı sakatlık problemleri yaşamıştı. İstediği süreleri de bulamadı.






20 MİLYONA ALDILAR

1.84 boyundaki oyuncu, Bundesliga'da 17 karşılaşmaya çıktı. Sahada 663 dakika kaldı. Kısıtlı süreye rağmen 4 gol ve 1 asist üretti. Bayer Leverkusen onu 2024 yazında Rennes Kulübü'nden transfer etmişti. 20 milyon euro bonservis bedeli ödediler. Fransız yıldızın 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor.






SATIN ALMA MADDESİ

Beşiktaş'ın satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sunacağı öğrenildi. Her şey, Bayer Leverkusen'in tavrına göre şekillenecek. Alman ekibinin, oyuncuyu bonservisiyle göndermek istediği öğrenildi.






Bu sebeple satın alma opsiyonu yerine zorunlu satın alma maddesi talep edebilecekleri konuşuluyor. Martin Terrier ise takımdan ayrılmak istiyor. Beşiktaş çok ciddi adımlar atabilir.

Mourınho'dan Arda Güler’e moral

Dünya Kupası fiyaskosu sonrası yıkılan Arda Güler’e, Real Madrid’in yeni patronu José Mourinho’dan jet destek geldi!

24.06.2026 11:37:00
Haber Merkezi
Mourınho'dan Arda Güler’e moral
Mourınho'dan Arda Güler’e moral
Dünya Kupası fiyaskosu sonrası yıkılan Arda Güler'e, Real Madrid'in yeni patronu José Mourinho'dan jet destek geldi!

Portekizli teknik adamın, Paraguay yenilgisiyle havlu atan genç yıldıza gönderdiği mesajla Real Madrid'deki Bernardo Silva transferine rağmen yeni sezondaki yerini garanti altına aldığı ve Arda'nın 13 Temmuz'da kampa katılarak Mourinho'nun en önemli kozu olacağı iddia edildi.







Türkiye'nin 2026 Dünya Kupası grup aşamasında gol atamadan ve hayal kırıklığıyla elenmesinin ardından, Real Madrid'in yeni teknik direktörü José Mourinho'dan Arda Güler'e doğrudan destek geldi.

Portekizli çalıştırıcı, Paraguay yenilgisi sonrası TRT'ye "Utanıyoruz, halkımızdan özür dileriz" açıklaması yapan 21 yaşındaki oyuncusuyla hemen iletişime geçerek moral verdi.







KENDİNİ SUÇLAYACAK DURUM YOK

Mourinho'nun genç yıldıza gönderdiği mesajda, "Kendini suçlayacak hiçbir şeyin yok. Maçlarını izledim ve takımının en iyi oyuncusuydun.

Sahada tek başına ne yapabilirsen yaptın. Kapat ve enerjini topla. Birlikte şampiyonluklar kazanacağız" ifadelerini kullandığı iddia edildi. Turnuvadaki toplu fiyaskoya rağmen 8 numara, Real Madrid cephesinde itibarını koruyan nadir isimlerden biri oldu.







SILVA'YA RAĞMEN DAHA ÖNDE

Bu hamle, Mourinho'nun yeni yapılanmasında Arda Güler'e biçtiği rolün net bir göstergesi. Geride kalan sezonda 10'dan fazla gol katkısı veren genç yetenek, Bernardo Silva'nın transferine rağmen Mourinho'nun Real Madrid projesindeki en önemli yaratıcı sütunlarından biri olarak kabul ediliyor.







13 TEMMUZ'DA İŞ BAŞI YAPACAK

A Milli Takım'ın erken elenmesi, Arda Güler'in tatil takvimini değiştirerek yeni sezon hazırlıklarına erken başlamasını sağlayacak. Turnuvada ilerleyen oyuncuların aksine Arda'nın, 13 Temmuz'da Real Madrid'e dönerek sezon öncesi kampının ilk gününden itibaren Mourinho'nun taktiksel planlarına dahil olması bekleniyor.

Trabzonspor peşini bırakmıyor

Trabzonspor'un ısrarla peşinde olduğu İsviçreli kanat oyuncusu Rubén Vargas için Sevilla ve oyuncunun menajerinden net mesaj geldi

24.06.2026 11:34:00
Haber Merkezi
Trabzonspor peşini bırakmıyor
Trabzonspor peşini bırakmıyor
Trabzonspor'un ısrarla peşinde olduğu İsviçreli kanat oyuncusu Rubén Vargas için Sevilla ve oyuncunun menajerinden net mesaj geldi.

Transfer görüşmeleri Dünya Kupası sonrasına ertelendi. Turnuvada piyasa değerini 12-18 milyon euro bandına çıkarmayı hedefleyen İspanyol kulübü, bu rakamın altındaki teklifleri masaya dahi almayacak.







Trabzonspor'un Sevilla forması giyen Rubén Vargas'ı kadrosuna katma isteği, transfer piyasasını hareketlendirmeye devam ediyor.

Bordo-mavili ekibin İsviçreli kanat oyuncusuna olan ilgisi her geçen gün artsa da Sevilla kulübü ve oyuncunun temsilcileri, şu an için resmi bir teklif olmadığını belirterek spekülasyonları şimdilik boşa çıkardı.







TAMAMEN DÜNYA KUPASINA ODAKLI

Şu sıralar İsviçre milli takımıyla Dünya Kupası'nda mücadele eden 27 yaşındaki futbolcu, turnuvaya tamamen odaklanmış durumda.

Vargas'ın menajeri ve Sevilla yönetimi, oyuncunun geleceğiyle ilgili nihai kararını vermek için acele etmiyor. İki taraf da transfer görüşmelerini İsviçre'nin Dünya Kupası serüveni noktalanana kadar askıya aldı.







12-18 MİLYON EURO ARASI

Ekonomik açıdan zor bir dönemden geçen ve bu yaz maaş bütçesini rahatlatmak isteyen Sevilla, Vargas'ı stratejik bir gelir kapısı olarak görüyor.

Turnuvada gol atan ve sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncunun piyasa değerinin 12 ila 18 milyon euro arasına çıkması bekleniyor. İspanyol kulübü, bu rakamların altında kalan hiçbir teklifi değerlendirmeye almayı düşünmüyor.







KOLAY KOLAY VAZGEÇMEK YOK

Geleceğiyle ilgili sakinliğini koruyan başarılı kanat oyuncusu, transferde önceliğini üst düzey bir sportif projeye ve Avrupa arenasında rekabet etmeye verdiğini belirtiyor.







Trabzonspor'un bu transferdeki ısrarı sürse de hem Sevilla'nın beklentileri hem de oyuncunun turnuva sonrasını işaret etmesi nedeniyle gözler Dünya Kupası'nın ardından açılacak resmi müzakerelere çevrilmiş durumda.

Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?

Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal aldı

24.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
21 Temmuz'daki Şampiyonlar Ligi ilk maçına 1 aydan az bir süre kala Fenerbahçe'de kale krizi patlak verdi! Eşinin baskısıyla ayrılmak isteyen Ederson sağlıklı görüşmeler için Dünya Kupası sonrasını işaret eti. Kaleci arayışına giren İsmail Kartal'ın sürpriz hedefi Mert Günok ya da Tarık Çetin değil, Torino'nun da peşinde olduğu Dominik Livakovic oldu.






Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal alırken, teknik direktör İsmail Kartal yaklaşan Gornik Zabrze maçı öncesinde kaleyi kime emanet edeceğini kestiremiyor. 12 milyon Euro'luk yüksek maaşını normal şartlarda bırakmak istemeyen Ederson, eşinin yoğun baskısı nedeniyle Fenerbahçe'den ayrılmak istediğini tüm Brezilya basını yazıyor.






EDERSON GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda olan Sambacı kaleciyle şu ana kadar sağlıklı bir temas kurulamadı. Turnuvaya odaklandığını belirten deneyimli eldiven, transfer konularını ancak kupa ve tatil sonrasında görüşebileceğini yönetime iletti. Bu durum, 21 Temmuz'daki Gornik maçına hazırlanan İsmail Kartal'ı ciddi bir planlama krizine soktu. Deneyimli teknik adamın elinde, kritik mücadelede kaleyi koruyacak kesin bir isim henüz bulunmuyor.






MERT YA DA TARIK'I DÜŞÜNMÜYOR

Ederson'un ayrılık ihtimaline karşı İsmail Kartal'ın listesindeki ilk isim Mert Günok ya da Tarık Çetin değil. Kartal, ilk alternatifi olarak bonservisi hala Fenerbahçe'de bulunan tanıdık bir isme yöneldi.

Fenerbahçe'nin planı, geçen sezonu Dinamo Zagreb'de kiralık olarak geçiren Dominik Livakovic'le maça çıkmayı ciddi ciddi düşünmeye başladı.






TORINO'NUN DA İLGİSİ VAR

Sarı-lacivertliler Ederson'un durumuna göre kaleyi teslim alma ihtimali bulunan Livakovic'e Serie A takımlarından Torino'nun talip olduğu iddia edildi. İngiltere maçında kalesinde 4 gol görmesine rağmen Livakovic'in parmak ısırtan performansı maçı izleyen Başkan Aziz Yıldırım'ın gözünden de kaçmadı.

Adil Demirbağ için kıran kırana mücadele


 
Beşiktaş ve Trabzonspor, Adil Demirbağ için Konyaspor'la temaslarda bulunuyordu. Devreye son olarak Fenerbahçe'nin girdiği öğrenildi. Bu arada Başakşehir ve Samsunspor da ilgili!

23.06.2026 14:21:00
Haber Merkezi
Adil Demirbağ için kıran kırana mücadele
Adil Demirbağ için kıran kırana mücadele

Konyaspor'un 28 yaşındaki stoperi Adil Demirbağ kelimenin tam anlamıyla paylaşılamıyor... 1.85 boyundaki savunmacının Konyaspor'la sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani kontratının son senesine girdi. Beşiktaş ve Trabzonspor, 1.85 boyundaki savunmacı konusunda bazı temaslarda bulunmuştu.







Takımına kazandırmak istiyor

Fenerbahçe'nin de Konyaspor'la iletişime geçtiği öğrenildi. Oyuncunun şartları soruldu. Bu arada Başakşehir ve Samsunspor da gelişmeleri takip ediyor. Adil, kulübüne iyi para kazandırarak ayrılmak istiyor. Bu sebeple Konyaspor Yönetimi'ni ikna edecek takım, onu da ikna edecek...







Beşiktaş altyapısı etiketi de taşıyor

Tecrübeli savunmacı, geride bıraktığımız sezonda 24 lig maçına çıktı. Sahada 2.088 dakika kaldı. 2 gol ve 2 asist üretti. Adil Demirbağ, bir dönem Beşiktaş altyapısına da oynamıştı. Birçok kulüp, yerli oyuncu havuzlarını güçlendirmeye çalışıyor. Adil bu anlamda en değerli seçeneklerden biri...

Tek maçlık performansı Trabzonspor'a yutturmak istiyorlar


Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ambargosunu yıkmak için gözünü karartan Trabzonspor, Sevilla'nın İsviçreli kanat oyuncusu Ruben Vargas'ı kadrosuna katmak için vites yükseltti. Dünya Kupası'nda Bosna Hersek karşısında 1 gol ve 1 asistle öne çıkan 25 yaşındaki oyuncu için İspanyol devi kapıyı 12 milyon Euro'dan açtı. Vargas'ın uzun dönem performansı ise soru işaretlerine yol açıyor.

23.06.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Tek maçlık performansı Trabzonspor'a yutturmak istiyorlar
Tek maçlık performansı Trabzonspor'a yutturmak istiyorlar

Trabzonspor, önümüzdeki sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın İstanbul ambargosuna bir kez daha son vermek ve zirveye oynamak için iddialı bir kadro kurmayı hedefliyor. Bordo-mavililer, bu doğrultuda İspanya La Liga takımlarından Sevilla'da forma giyen İsviçreli kanat oyuncusu Ruben Vargas'ı transfer listesinin ilk sıralarına aldı.







Sevilla'nın derdi para

Şu anda İsviçre milli takımıyla Dünya Kupası'nda mücadele eden 25 yaşındaki Panama asıllı yıldız, Sevilla'nın bu yaz takımdan ayrılmasına kesin gözüyle baktığı isimlerin başında geliyor. Kulübün en değerli varlıklarından biri olan sol kanat oyuncusu Vargas için İspanyol ekibi, transfer bütçesi yaratmak adına ayrılığa sıcak bakıyor.







12 milyon Euro alt limit

İspanyol AS gazetesinin haberine göre Sevilla, son iki transfer döneminde de ayrılığın eşiğinden dönen ve Villarreal'in kapısından bakan İsviçreli oyuncu için net bir bonservis bedeli belirledi. Endülüs temsilcisinin, Vargas için 12 milyon Euro'nun altındaki teklifleri değerlendirmeye almayacağı belirtiliyor.







Hem formsuz, hem de gol performansı zayıf

Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle birkaç ay sahalardan uzak kalan ve sezon sonuna doğru ritim yakalamakta zorlanan Vargas, buna rağmen Sevilla formasıyla 25 resmi maça çıkıp 3 gol kaydetti 6 da asist yaptı. İsviçre formasıyla Dünya Kupası'nda boy gösteren kanat, son olarak Bosna Hersek karşısında yaptığı 1 gol ve 1 asistlik performansla kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Torino'da Emirhan İlkhan gerçekleri

İtalyan ekibi Torino, geçen sezon fazla şans bulamayan Emirhan İlkhan'ın sözleşmesini 30 Haziran 2027'ye kadar uzatmıştı. Serie A temsilcinin bu kararında sportif gerekçeler değil, maddi konular öndeydi...

23.06.2026 12:36:00
Haber Merkezi
Torino'da Emirhan İlkhan gerçekleri
Torino'da Emirhan İlkhan gerçekleri
Torino 2022 yazında Beşiktaş'a 4.9 milyon euro ödeyerek Emirhan İlkhan'ı kadrosuna katmıştı. Ancak oyuncu, beklentileri karşılayamadı. Sonraki süreçte Sampdoria ve Başakşehir gibi takımlara kiralandı. 22 yaşındaki merkez orta saha, geride bıraktığımız sezonda da fazla oynayamadı.






1 GOL VE 2 ASİST

1.75 boyundaki futbolcu, ligde 19 maça çıktı. Sahada 1.008 dakika kaldı. 1 gol ve 2 asist üretti. Torino her şeye rağmen Emirhan'ın sözleşmesini 30 Haziran 2027'ye kadar uzattı. Bu kararın arkasında sportif gerekçelerden çok maddi konular ön plandaydı...






ARA KAZANMAK İSTİYORLAR

Emirhan hem Beşiktaş hem Galatasaray hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor'a önerildi. Torino'nun hesaba kattığı konulardan biri de yeni sezondaki yabancı kontenjanıydı. Eğer kural değişmezse, yeni sezonda 10+4'lük kontenjan geçerli olacak. Serie A temsilcisi bu sebeple 22 yaşındaki futbolcudan para kazanabileceğini düşündü. Eğer oyuncuyu Türkiye'ye satabilirlerse, istediklerini elde edecekler.

Kante ve Ederson Fenerbahçe'nin transferlerini kilitliyor

Fenerbahçe'de transfer konusundaki çalışmalar devam ediyor. Bir yandan da maaş bütçesi sorunu var... Bu konuda özellikle Ederson ve Kante dikkat çekiyor. Eğer bu iki isme teklifler gelirse, değerlendirilebilir

23.06.2026 12:33:00
Haber Merkezi
Kante ve Ederson Fenerbahçe'nin transferlerini kilitliyor
Kante ve Ederson Fenerbahçe'nin transferlerini kilitliyor
Fenerbahçe sezon başında Manchester City Kulübü'ne 11 milyon euro ödeyerek Brezilyalı kaleci Ederson'u kadrosuna katmıştı. Sambacının da senelik 11 milyon euro maaş alacağı açıklanmıştı. Farklı kaynaklara göre; rakam çok daha yüksek... 32 yaşındaki oyuncunun performansı tartışıldı ancak bu haberde konu performans değil maliyet...






RAKAMLAR DAHA FAZLA MI?

Kanarya, devre arasında da N'Golo Kante'yi kadrosuna kattı. Kulüp, Fransız futbolcunun 2026-2027 ve 2027-2028 sezonlarında 11 milyon euro kazanacağını açıklamıştı. Tıpkı Ederson'da olduğu gibi Kante'de de farklı kaynaklar, aslında rakamın 11 milyon euronun çok üzerinde bulunduğunu iddia etti.






UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Oyunculara ödenen yüksek maaşlar, olası takviyelerin durumunu da etkiliyor. Çünkü uyulması gereken bütçe kuralları var. Fenerbahçe Yönetimi'nin, özellikle bu 2 futbolcuya teklifler gelmesi halinde bunları değerlendirmeye alabileceği öğrenildi. Bu arada Kante, 29 Mart tarihinde 35 yaşına girmişti.

Fenerbahçe'ye 40 milyon euro'luk yıldız

Fransa kaynaklı haberlere göre; Fenerbahçe, West Ham'ın stoperi Jean-Clair Todibo için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapacak. Oyuncu için sezon başında 40 milyon euro ödenmişti

23.06.2026 12:26:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye 40 milyon euro'luk yıldız
Fenerbahçe'ye 40 milyon euro'luk yıldız
West Ham United sezon başında Nice Kulübü'ne 40 milyon euro ödeyerek Jean-Clair Todibo'yu kadrosuna katmıştı. 26 yaşındaki stoperle 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Ancak 1.90 boyundaki savunmacı, sezon içinde teknik heyetle sorunlar yaşadı. Sezon sonunda ise West Ham United, Premier Lig'den düştü. Fransız futbolcu ayrılmak istiyor.






MARSİLYA DEVREYE GİREBİLİR

Fransa kaynaklı haberlere göre; Fenerbahçe oyuncu için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sunacak. Şu ana kadar Jean-Clair Todibo konusunda West Ham'a ulaşan resmi bir girişim yok. Marsilya'nın da devreye girebileceği konuşuluyor. Fakat onlar da kiralama formülü düşünüyor.






10 GÜN İÇERİSİNDE

26 yaşındaki savunmacı geride bıraktığımız sezonda 23 lig maçına çıktı. Sahada 1.819 dakika kaldı. 1 asist üretti. Fenerbahçe'nin 10 günlük süre içinde resmi teklifini West Ham'a iletmesi bekleniyor. Jean-Clair Todibo bütün seçeneklerini değerlendirecek. Avrupa'nın 5 büyük liginde kalma gibi bir ısrarı yok.

Konyaspor hedef büyüttü

Transferde bombayı patlatmaya hazırlanan Konyaspor, São Paulo forması giyen dünyaca ünlü Portekizli sağ bek Cédric Soares'e milyonluk teklif yaptı. Brezilya ekibinin kadroda düşünmediği ve yolları ayırmaya hazır olduğu 34 yaşındaki Avrupa şampiyonu yıldız, yeşil-beyazlıların cazip teklifine 'evet' diyerek İç Anadolu'ya gelmeye çok yaklaştı

23.06.2026 12:13:00
Haber Merkezi
Konyaspor hedef büyüttü
Konyaspor hedef büyüttü
Konyaspor, transfer piyasasında bombayı patlatmaya hazırlanıyor. Yeşil-beyazlılar, Brezilya ekibi São Paulo'da forma giyen dünyaca ünlü Portekizli sağ bek Cédric Soares'e reddedemeyeceği, milyon euro'luk bir transfer teklifi sundu. Portekiz Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonluğu yaşayan 34 yaşındaki deneyimli savunmacı, bu teklifin ardından Türkiye'ye ve Avrupa futboluna dönmeye çok yaklaştı.






YÜKSEK MAAŞINDAN KURTULMAK İÇİN

São Paulo cephesi, oyuncunun ayrılığına zorluk çıkarmama kararı aldı. Teknik direktör Dorival Júnior'ın planları arasında yer almayan ve kadroda yer bulmakta zorlanan Soares, Brezilya kulübünün son antrenmanlarına da katılmadı. Kulüp yönetimi, yüksek maaş yükünden kurtulmak ve kadroyu gençleştirmek adına deneyimli sağ bekin sözleşme feshine şimdiden yeşil ışık yaktı.






BÜYÜK ÖLÇÜDE EL SIKIŞILDI

Oyuncunun menajerlik şirketi, Konyaspor'dan gelen mali teklifin São Paulo'dan kazandığı ücretin çok üzerinde olduğunu Brezilya kulübüne resmen iletti. Kariyerine yeniden Avrupa'da devam etmek isteyen Portekizli yıldızın, son günlerde yeşil-beyazlı yönetimle yaptığı görüşmelerde büyük ölçüde el sıkıştığı öğrenildi.






ARSENAL'DA DA KUPA KAZANMIŞTI

Cédric Soares ile daha önce Portekiz'den Rio Ave ve Estoril'in yanı sıra İtalya'dan Pisa da ilgilenmişti. Ancak Konyaspor'un masaya koyduğu cazip ekonomik şartlar ve iddialı proje, transfer yarışında Anadolu kartalını açık ara öne geçirdi. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve transferin önümüzdeki günlerde resmiyet kazanması bekleniyor.

Fenerbahçe için UEFA'dan kötünün iyisi haber

Fenerbahçe ile UEFA arasındaki FFP görüşmelerinde sona gelindi 

23.06.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe için UEFA'dan kötünün iyisi haber
Fenerbahçe için UEFA'dan kötünün iyisi haber
Fenerbahçe, UEFA ile 2022-2025 dönemini kapsayan FFP uzlaşmasında son bürokratik adımlara geldi. İddia edilenlerin aksine 6-7 milyon Euro'luk daha hafif bir para cezasıyla karşılaşması beklenen sarı-lacivertlilerde, asıl kritik yaptırım "transfer bakiyesi" olacak gibi duruyor. Satmadan almayı imkansız kılan bu kural Aziz Yıldırım yönetiminin "4 transfer" planını zorlaştırırken; kulüp oyunculardan %10-15 arası maaş indirimi istemek zorunda kalabilir.






Fenerbahçe ile UEFA arasındaki FFP görüşmelerinde sona gelindi. 2022-2025 yıllarındaki üç yıllık dönemi kapsayan ihlallerle ilgili uzlaşma anlaşmasının kesinleşmesi için artık sadece son bürokratik adımlar kaldı. İddia edilen karamsar senaryoların aksine, kulübe yönelik yaptırımların boyutu netleşmeye başladı.






DAHA DÜŞÜK BİR CEZA OLACAK

Gelen son bilgilere göre sarı-lacivertlilere kesilecek para cezası, iddia edildiği gibi 15 milyon Euro değil, 6 ila 7 milyon Euro arasında çok daha mütevazı bir seviyede olacak. Ancak asıl kritik yaptırım finansal değil, sportif tarafta yaşanacak. İddialara göre UEFA, Fenerbahçe'ye önümüzdeki Avrupa Ligi kadrosunun oluşturulmasında kesin bir "transfer bakiyesi" kuralı uygulayacak.






SATTIĞIN KADAR AL GÜNDEMDE

Bu kısıtlama, Aziz Yıldırım yönetiminin seçim döneminde camiaya verdiği "4 büyük transfer" sözünün tutulmasını şu an için zorlaştırıyor. Kulübün yapacağı her yeni hamle; oyuncunun maaşı, imza parası ve amortisman bedelleri titizlikle hesaplanarak, stratejik oyuncu satışlarıyla dengelenmek zorunda kalacak. Yani satmadan almak ya da bütçeyi aşmak mümkün olmayacak.






YÜZDE 10-15 MAAŞ İNDİRİMİ GÜNDEMDE

Ekonomik dengeyi sağlamak adına kulübün radikal bir adım atması da gündemde. UEFA ile anlaşma imzalandığı takdirde, mevcut futbolculardan %10 ile %15 arasında bir maaş indirimine gitmeleri talep edilecek. Gelir-gider tablosunun nihai hesaplamaları ve resmi mali bilanço ise ancak Ağustos ayının sonunda netlik kazanacak.






DİĞER KURAL ÇOK ETKİLEMEYECEK

Avrupa kadrosuna getirilecek oyuncu sayısı kısıtlaması ise kulüp içinde büyük bir kriz olarak görülmüyor. Fenerbahçe, son yıllarda altyapıdan yeterli oyuncu yetiştirip listeye yazamadığı için zaten UEFA'ya sürekli eksik isim bildiriyordu. Bu nedenle kadro sınırlaması, sarı-lacivertlilerin alışık olduğu ve yönetebileceği bir süreç olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.