logo
22 NİSAN 2026


"Beşincilik için G.Saray galibiyeti lazım"

Çaykur Rizesporlu futbolcu Boldrin, "Galatasaray maçını kazanabilirsek, ligi beşinci bitireceğimize inanıyorum" dedi

09.05.2019 00:00:00
"Beşincilik için G.Saray galibiyeti lazım"
"Beşincilik için G.Saray galibiyeti lazım"
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Brezilyalı oyuncusu Fernando Boldrin, "Galatasaray maçını kazanabilirsek, ligi beşinci bitireceğimize inanıyorum. Eğer yapabilirsek muhteşem bir başarı olacaktır." dedi.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde açıklamalarda bulunan Boldrin, ligin ilk yarısında kötü bir performans sergilediklerini, ikinci yarıdaki başarının sırrının ise çalışmaktan geçtiğini ve en büyük payın teknik direktör Okan Buruk'a ait olduğunu söyledi. Ligde çok zor yerlerden gelip, bugün beşincilik hedefini kovaladıklarını vurgulayan Brezilyalı futbolcu, "Beşincilik için en kritik maç Galatasaray karşılaşması. Galatasaray maçını kazanabilirsek, ligi beşinci bitireceğimize inanıyorum. Eğer yapabilirsek muhteşem bir başarı olacaktır. Ligde ilk yarıyı 12 puanla son sırada tamamlayan bir ekip, ikinci yarıdaki performansıyla sezonu 5. bitiriyor. Bu hem futbolcular hem de kulüp için unutulmaz bir ikinci yarı olur. Galatasaray maçını geçersek, bunu başarabileceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Psikolojik olarak iyi durumda olduklarını kaydeden Boldrin, şöyle devam etti: "Takımımızın öz güveni çok yüksek. Türkiye'de hangi ekiple oynarsak oynayalım, üstünlük sağlayıp kazanabileceğimizi düşünüyorum. Galatasaray maçı da bunlardan biri. Galatasaray büyük bir takım ama biz bundan önce oynadığımız Medipol Başakşehir maçında son dakikada penaltı golüyle berabere kaldık. Beşiktaş maçında Video Yardımcı Hakem (VAR) arızası nedeniyle, bence ofsayt olan iki golle yenildik. Biz gücümüzü ispat ettik. Rakibimize saygı duyuyoruz ama başabaş bir mücadele olacağına inanıyorum."

"Kalırsam çok mutlu olacağım"

Boldrin, İstikbal Mobilya Kayserispor'dan kiralık olarak geldiğini ve kulübüyle bir yıllık daha sözleşmesi bulunduğunu aktararak, "Sene sonunda görüşeceğiz. Eğer Çaykur Rizespor'a gelirsem, ödeme yapılması gerekiyor. Kalırsam çok mutlu olacağım. Ben burada çok güzel zamanlar geçirdim. Ailem buraya alıştı. Eğer bir ortak nokta bulunursa, devam etmekten ve buranın futbolcusu olmaktan çok mutluluk duyacağım. Umarım her iki tarafın istediği şekilde sonuçlanır." ifadelerini kullandı.

Kulüpler arasında görüşmelerin olduğunu ancak konunun henüz netleşmediğini aktaran Boldrin, "30 yaşındayım. Kariyerimde son bölüme geliyorum. Hem mutlu hem de başarılı olmak istediğim bir yerde devam etme arzum var. Bunun Çaykur Rizespor olmasını istiyorum. Olur da devam edemezsem, bu kulüp kalbimde ayrı bir yerde olacak." diyerek sözlerini tamamladı.



Trabzonspor kupaya odaklandı

Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da, gözler Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Samsunspor ile oynanacak kritik karşılaşmaya çevrildi

21.04.2026 14:05:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor kupaya odaklandı
Trabzonspor kupaya odaklandı
Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da, gözler Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Samsunspor ile oynanacak kritik karşılaşmaya çevrildi.

Trendyol Süper Lig'in 30. hafta müsabakasında sahasında Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak zirve yarışında yara alan bordo-mavililer, 23 Nisan Perşembe günü deplasmanda oynayacağı zorlu kupa mücadelesine odaklandı. Teknik heyet ve oyuncuların tüm konsantrasyonu Samsun deplasmanına çevrilirken, karşılaşma sezonun kırılma anlarından biri olarak görülüyor.

Grupta güçlü performans

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda mücadele eden Karadeniz ekibi, 4 maçta 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak dikkat çekici bir performans ortaya koydu. Sahasında Alanyaspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor, ardından deplasmanda İstanbulspor'u 6-1, sahasında Fethiyespor'u 3-0 ve deplasmanda Başakşehir'i 4-2 mağlup ederek grubu 9 puanla tamamladı.

Hedef yarı final

Gruptan çıkmayı başaran Trabzonspor, çeyrek finalde karşılaşacağı Samsunspor'u eleyerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Bordo-mavililer, hem ligdeki yara alan moralini düzeltmek hem de kupada yoluna emin adımlarla devam etmek istiyor.

Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih

Almanya'da (Bundesliga) bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Avrupa'nın 5 büyük liginde zafere ulaşan ilk takım oldu

21.04.2026 00:52:00
AA
Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih
Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih
Almanya'da (Bundesliga) bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Avrupa'nın 5 büyük liginde zafere ulaşan ilk takım oldu.

İngiltere'de (Premier Lig) Arsenal, İtalya'da (Serie A) Inter ve Fransa'da (Ligue 1) Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Barcelona'nın liderlikte yer aldığı İspanya'da (LaLiga) ise İspanya Kral Kupası finali nedeniyle karşılaşma oynanmadı. Atletico Madrid'e normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten finalde penaltılarla 4-3 üstünlük kuran Real Sociedad, Kral Kupası'nın sahibi oldu.

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih



Bundesliga'da Bayern Münih, sahasında Stuttgart'ı 4-2 yenerek bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Münih ekibi, üst üste 2 olmak üzere 35. şampiyonluğunu elde etti.

Bayern Münih, Raphael Guerreiro, Nicolas Jackson, Alphonso Davies ve Harry Kane'in golleriyle kazandı. Konuk ekibin gollerini Chris Führich ve Chema Andres attı.

Milli futbolcu Ozan Kabak'ın 90 dakika forma giydiği maçta Hoffenheim, evinde Borussia Dortmund'u 2-1 yendi.

Leipzig, Eintraht Frankfurt deplasmanında 3-1 kazanarak üst üste 4. galibiyetini aldı. Ev sahibi takımda Can Uzun, 64. dakikada oyuna girdi.

Cenk Özkacar, takımı Köln'ün deplasmanda St. Pauli ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada 90 dakika görev yaptı.

Bayern Münih, 30. haftada 79 puana ulaştı ve en yakın rakibi Borussia Dortmund ile arasındaki farkı 15'e çıkararak şampiyonluğu garantiledi.

Manchester City şampiyonluk için umutlandı

Premier Lig'de Manchester City, konuk ettiği lider Arsenal'ı Rayan Cherki ve Erling Haaland'ın golleriyle 2-1 yenerek rakibine bir adım daha yaklaştı.

Haftanın öne çıkan maçında Manchester United, Chelsea deplasmanında 1-0 galip geldi.

Merseyside derbisinde Liverpool, Everton'a konuk olduğu maçtan uzatma dakikalarında gelen golle 2-1 galip ayrıldı.

Aston Villa ise haftanın en gollü maçında Sunderland'i 4-3'lük skorla geçti.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika görev aldığı maçta Brighton, deplasmanda Tottenham ile 2-2 berabere kaldı.

Ligde 33. haftanın ardından Arsenal, 70 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City, rakibiyle arasındaki farkı 3 puana indirdi. Manchester United ve Aston Villa 58'er, Liverpool 55 puan topladı.

Inter art arda üçüncü maçını kazandı

Serie A'da lider Inter, sahasında Cagliari'yi Marcus Thuram, Nicolo Barella ve Piotr Zielinski'nin golleriyle 3-0 mağlup ederek peş peşe üçüncü galibiyetini aldı.

Ev sahibi ekipte milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 85 dakika forma giydi.

Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Milan, deplasmanda Hellas Verona'yı 1-0'lık skorla geçti.

Lazio ise konuk olduğu Napoli'yi 2-0 mağlup etti. Üst üste ikinci kez puan kaybeden Napoli, zirveden uzaklaştı.

Milli futbolcu Kenan Yıldız'ın 72. dakikada oyuna girdiği mücadelede Juventus, evinde Bologna'yı 2-0 yendi.

Ligin 33. haftasında Inter, 78 puanla zirvedeki yerini korudu. Milan ve Napoli 66'şar, Juventus 63 puanla sıralandı.

Inter, 34. haftada alınacak sonuçlara göre takipçileri Milan ve Napoli'nin puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip olacak.

PSG evinde kaybetti

Ligue 1'de Olimpik Lyon, deplasmanda lider PSG'yi 2-1 mağlup etti.

PSG'nin golünü Khvicha Kvaratskhelia, Lyon'un gollerini Endrick ve Afonso Moreira kaydetti.

Zirve takipçisi Lens, sahasında Toulouse'u 3-2'lik skorla geçti.

Lille ise evinde Nice ile 0-0 berabere kaldı. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, mücadelede 90 dakika görev yaptı.

Ligin 30. haftasında PSG, maç eksiğine rağmen 63 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 62 puana ulaşarak zirveyle arasındaki farkı bire düşürdü. Lille ve Lyon 54'er puan elde etti.

Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı

Kneecap, The Mary Wallopers, Fontaines D.C. müzik grupları ve Annie Mac, İrlanda ile İsrail arasındaki Uluslar Ligi maçını durdurmak amacıyla başlatılan "StopTheGame" kampanyasına destek verdi

21.04.2026 00:10:00
AA
Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı
Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı
Kneecap, The Mary Wallopers, Fontaines D.C. müzik grupları ve Annie Mac, İrlanda ile İsrail arasındaki Uluslar Ligi maçını durdurmak amacıyla başlatılan "StopTheGame" kampanyasına destek verdi.

UEFA Uluslar Ligi'nde İrlanda ile İsrail arasında 4 Ekim'de başkent Dublin'de oynanması planlanan maça tepkiler giderek büyüyor.



İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım nedeniyle İrlanda'nın sahaya çıkmaması gerektiğini savunan İrlanda taraftar grupları, maçın boykot edilmesi çağrısında bulunuyor.

Taraftarlar tarafından maçın oynanmaması için başlatılan "StopTheGame" kampanyasına dünyaca ünlü müzik gruplarından ve sanatçılardan da destek geldi.

Aralarında Kneecap, The Mary Wallopers, Fontaines D.C. müzik grupları ile ünlü DJ ve yazar Annie Mac'in yer aldığı çok sayıda sanatçı, kampanyayı desteklediklerini duyurdu.



"Oyunu durdurun" etiketiyle kampanyaya katılan sanatçılar, içinde futbol maçlarından ve Gazze'deki soykırımdan kesitlerin yer aldığı videoyu paylaştı. Videoda, "Son 30 ayda İsrail, Gazze'de 565 Filistinli futbolcuyu öldürdü. İsrail ile oynamak soykırımı desteklemektir." ifadeleri kullanıldı.

"Futbol ile siyaseti ayırmak saçmalık"



2003-05 yıllarında İrlanda Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Brian Kerr, futbolla siyasetin ayrılması gerektiğini söyleyen Başbakan Micheal Martin'e tepki gösterdi.

Ker, Başbakan Martin'in maçın oynanması yönündeki düşünceleri üzerine, "Futbol ile siyaseti ayırmak saçmalık. Bu, İrlanda Federasyonu için Filistin halkı adına bir tavır alma fırsatı." diye konuştu.

Nuri Şahin: 'Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık'

RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Trabzonspor maçının ardından Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, 3 puanla ayrılacakları karşılaşmadan 1 puanla ayrıldıklarını söyledi

20.04.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
Nuri Şahin: 'Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık'
Nuri Şahin: 'Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık'
RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Trabzonspor maçının ardından Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, 3 puanla ayrılacakları karşılaşmadan 1 puanla ayrıldıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir, deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, açıklamalarda bulundu.

Şahin, mücadelenin yüksek tempoda geçtiğini belirterek, "Seyir zevki yüksek bir maçtı. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık. Toplu ve topsuz oyunda Trabzonspor çok iyiydi. Oyuncularım buna iyi reaksiyon gösterdi. Buradan 3 puanla da ayrılabilirdik. Trabzonspor'a ve Fatih Tekke'ye başarılar diliyorum" dedi.

Ligdeki hedeflerine de değinen Şahin, "Bizim yarışımız devam ediyor. Ligde hedefimiz 5.'lik. Kupada da ilerleyebilirsek, ligi 5. bitirip Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Samsunspor, Beşiktaş’ı 2 golle devirdi

Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

19.04.2026 23:09:00
AA
Samsunspor, Beşiktaş’ı 2 golle devirdi
Samsunspor, Beşiktaş’ı 2 golle devirdi
Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

8. dakikada Murillo'nun ceza sahasını ortasına iyi yükselen Hyeon-Gyu Oh'un kafa vuruşunda top üsttün auta çıktı.

12. dakikada Orkun Kökçü'nün ara pasında ceza saha içinde topla buluşan Cengiz Ünder'in şutunda meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.

18. dakikada Ntcham'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top üstten auta gitti.

22. dakikada Tomasson'ın ceza sahasına pasında topla buluşan Ntcham'ın vuruşunda kaleci Ersin Destanoğlu'na çarpan meşin yuvarlak, oyun alanına geri döndü.

45+2. dakikada Cengiz Ünder'in pasına hareketlenen Agbadou'nun ceza sahası içinde yerden şutunda topu kaleci Okan Kocuk, son anda kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarı



50. dakikada Samsunspor 1-0 öne geçti. Ntcham'ın pasında Holse'nin ceza sahası dışından plase vuruşunda top, ağlarla buluştu. 1-0

53. dakikada Cengiz Ünder'in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten auta çıktı.

56. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye çıkardı. Emre Kılınç'ın pasında Coulibaly ceza sahası çizgisi üzerinden topu ağlara yolladı. 2-0

63. dakikada ceza sahası içindeki karambolde topa iyi yükselen Holse'nin vuruşunda topu kaleci Ersin Destanoğlu son anda kornere gönderdi.

78. dakikada Rashica'nın sert şutunda kaleci Okan Kocuk, ağlara giden topu son anda kale çizgisinden uzaklaştırdı.

90+1 Dakikada Beşiktaş skoru 2-1 yaptı. Ceza sahası içinde Cerny'in şutunda top Satka'nın eline çarpınca hakem Gürcan Hasova penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Asllani, meşin yuvarlağı ve kaleci Okan Kocuk'u ayrı köşelere gönderdi. 2-1

Karşılaşmayı Samsunspor 2-1 kazandı.

Bu hafta Galatasaray’ın haftası

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile RAMS Başakşehir ​​​​​​​1-1 berabere kaldı.

19.04.2026 22:17:00
AA
Bu hafta Galatasaray’ın haftası
Bu hafta Galatasaray’ın haftası
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile RAMS Başakşehir 1-1 berabere kaldı.

10. dakikada Yusuf Sarı'nın soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde yükselen Opoku'nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

18. dakikada Pina'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa şutunda yerden seken top kaleci Muhammed Şengezer'de kaldı.

27. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında Pina, topu ceza alanı son çizgisine yakın olan Augusto'ya aktardı. Bu futbolcunun pasında yakın mesafeden Onuachu'nun dokunduğu meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.



36. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu yakın mesafeden önünde bulan Onur Bulut'un şutunda kaleci Onana, yerden gelen meşin yuvarlağı yatarak kornere çeldi.

41. dakikada Zubkov'un soldan kullandığı köşe atışında, savunmadan seken topu yakın mesafeden Savic, sert bir şutla kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

57. dakikada Zubkov'un ceza alanı hemen dışından şutunda savunmaya çarpan top yandan kornere gitti.

59. dakikada Nwakaeme'nin pasında altıpas içinde savunmada Duarte'nin ters vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.

73. dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Mustafa Eskihellaç ceza alanına doğru taşıdığı topu Augusto'nun önüne bıraktı. Bu futbolcu da ceza alanı içinde yerden meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-0



89. dakikada Ozan Tufan'ın sağ taraftan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde topla buluşan Augusto'nun yerden şutunda, kaleci Muhammed Şengezer, topu çeldi.

90+2. dakikada konuk takım beraberliği sağladı. Kazımcan'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Selke'nin kafa vuruşunda, top yan direğe çarparak çizgiyi geçti: 1-1

Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İspanya Kral Kupası Real Sociedad’ın

İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) finalinde Atletico Madrid'i yenen Real Sociedad, şampiyonluğa ulaştı

19.04.2026 08:52:00
AA
İspanya Kral Kupası Real Sociedad’ın
İspanya Kral Kupası Real Sociedad’ın
İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) finalinde Atletico Madrid'i yenen Real Sociedad, şampiyonluğa ulaştı.

Sevilla Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın henüz 13. saniyesinde Real Sociedad, Barrenetxea'nın golüyle 1-0 öne geçerken bu gol, organizasyon tarihinde atılan en erken gol oldu.

Karşılaşmanın 19. dakikasında Lookman'ın golüyle Atletico Madrid, 1-1 eşitliği sağlarken Real Sociedad, 45+1'de Oyarzabal'ın penaltı golüyle 2-1 öne geçti.



Madrid ekibi, 83. dakikada Alvarez'in golüyle eşitliği sağlayıp karşılaşmayı uzatmalara taşıdı.

Real Sociedad, normal süresi ve uzatma bölümleri 2-2 biten maçın seri penaltı atışlarında Atletico Madrid'e 4-3 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı.

Eyüpspor, Fatih Karagümrük'ü 2-1 yendi

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında ikas Eyüpspor, deplasmanda Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup etti

19.04.2026 00:30:00
Haber Merkezi
Eyüpspor, Fatih Karagümrük'ü 2-1 yendi
Eyüpspor, Fatih Karagümrük'ü 2-1 yendi
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında ikas Eyüpspor, deplasmanda Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup etti.

16. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Verde'nin sağdan kullandığı kornerde kale sahasında Serginho'nun yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Jankat Yılmaz ile Umut Meraş'ın müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0

39. dakikada Eyüpspor beraberliği yakaladı. Umut Bozok'un pasında sağdan ceza sahasına giren Metehan Altunbaş, meşin yuvarlağı içeri çevirdi. Kranevitter'in ceza sahasında uzaklaştırmak istediği top ağlarla buluştu: 1-1

44. dakikada konuk takım ikinci golü buldu. Umut Meraş'ın soldan pasında Legowski'nin ceza yayı içinde bekletmeden çıkardığı şutta, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2

ikas Eyüpspor, ilk yarıyı 2-1 üstün bitirdi.

50. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Verde, pasını Biraschi'ye verdi. Bu oyuncunun ortasında Serginho'nun arka direkte yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

78. dakikada ikas Eyüpsporlu futbolcu Anıl Yaşar, VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Tiago Çukur, Anıl ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi Cihan Aydın, Anıl'a sarı kart gösterdi. VAR hakemlerinin uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izleyen Aydın, sarı kartı iptal etti ve Anıl Yaşar'ı kırmızı kartla cezalandırdı.

ikas Eyüpspor, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Süper Lig'de 6. galibiyetini alan Eyüpspor, puanını 25'e çıkardı ve kümede kalma umutlarını sürdürdü. 20. yenilgisini yaşayan Fatih Karagümrük ise 20 puanda kaldı.

Atilla Gerin: "En azından ümidimizi önümüzdeki haftaya da taşıdık"

ikas Eyüpspor Teknik Direktörü Atilla Gerin, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 2-1 yenerek ligde kalma ümitlerini son haftalara taşıdıklarını söyledi.

Kocaelispor son dakika golüyle Göztepe ile 1-1 berabere kaldı

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen okul saldırıları nedeniyle stadyumda müzik çalınmadı. Ayrıca karşılaşma öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu

19.04.2026 00:28:00
AA
Kocaelispor son dakika golüyle Göztepe ile 1-1 berabere kaldı
Kocaelispor son dakika golüyle Göztepe ile 1-1 berabere kaldı
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen okul saldırıları nedeniyle stadyumda müzik çalınmadı. Ayrıca karşılaşma öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

1. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Agyei'nin sert vuruşunda kaleci Lis, topu zorlukla çeldi.

3. dakikada Göztepe öne geçti. Efkan Bekiroğlu'nun ara pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Janderson, topu kaleci Serhat'ın sağından ağlara gönderdi. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR hakemlerinin yaptığı incelemede Janderson'un ofsaytta olmadığının tespit edilmesi üzerine hakem Ali Yılmaz, gol kararı verdi: 0-1



5. dakikada Kocaelispor gole yaklaştı. Ceza sahası içine girer girmez topla buluşan Rivas'ın vuruşunda kaleci Lis, topu kornere çıkardı.

16. dakikada savunma arasına atılan pasla topla buluşan Tayfur Bingöl, topu ceza sahasında gönderdi. Topla buluşan Keita'nın vuruşunu kaleci Lis çeldi.

29. dakikada Kocaelispor beraberliğe yaklaştı. Ceza sahası dışı sağ çaprazda Agyei'nin sert vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü.

34. dakikada Kocaelispor'un organize atağında ceza sahası içi sağ çaprazında Agyei'nin vuruşu kaleci Lis'ten sekti. Kaleye yönelen topu kale direği önündeki Göztepe savunması kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Göztepe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

57. dakikada Ahmet Oğuz'un sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top, kale direğinin yanından dışarı çıktı.

81. dakikada Kocaelispor beraberliğe yaklaştı. Ceza sahasında Serdar Dursun'un ara pasında hareketlenen Keita topu, altıpas içindeki Churlinov'a gönderdi. Bu oyuncunun vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü.

85. dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Jeferson'un ortasında altıpas üzerinde topla buluşan Musah Mohammed'in vuruşunu kaleci Serhat uzanarak çeldi.

90+5. dakikada ceza saha ön çizgisinde topa yükselen Linety, ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Ali Yılmaz, bu pozisyona serbest vuruş kararı verdi. VAR hakemlerinin yaptığı incelemede pozisyonun ceza sahası içinde olduğu tespit edilmesi üzerine, hakem Ali Yılmaz penaltı noktasını gösterdi.

90+7. dakikada meşin yuvarlağın başına geçen Serdar Dursun topu, kaleci Lis'in sağından filelere gönderdi: 1-1



Selçuk İnan: "Galibiyeti hak eden taraftık diye düşünüyorum"

Kocaelispor'un teknik direktörü Selçuk İnan, oyuncularının performansından memnun olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İnan, son üç haftada zorlu karşılaşmalar oynadıklarını belirterek, oyuncularını mücadelelerinden dolayı tebrik etti.

Bu süreçte oynanan Başakşehir, Galatasaray ve Göztepe maçlarında iyi performans ortaya koyduklarını ifade eden İnan, şöyle konuştu:

"Bir yerde çok mutluyum, futbolcularımın göstermiş olduğu performans ve gelecek adına bize fazlasıyla umut vermelerinden dolayı. Bunlar tabii çok önemli şeyler. Çok mutluyum onların adına, bir yanda da biraz üzgünüm. Çünkü üç tane maçı da kazanmaya yakın taraftık. Kazanmayı da hak ettik diyebilirim. Olmadı. Bugünün özelinde Göztepe, ligin en dirençli, en güçlü takımlarından biri. Bunu biliyoruz. Teknik olarak sahada top rakipteyken ve top bizdeyken ne çalıştıysak sahaya hepsini yansıttı oyuncularımız. Galibiyeti hak eden taraftık diye düşünüyorum. Son dakikada da olsa bir puanını aldığımız için 'kötünün iyisi' diye mutlu olduk. Ama futbol böyle güzel."

İnan, bir gazetecinin taktiksel değişikliklerine yönelik yorum yapması üzerine, oyuncuların farklı pozisyonlarda değerlendirilmesinin planlı bir tercih olduğunu, bu kararın risk değil, maç öncesi analizlere dayalı bir uygulama olduğunu kaydetti.

Penaltı pozisyonuna ilişkin değerlendirmede bulunmak istemediğini dile getiren İnan, pozisyonu henüz izlemediğini söyledi.

Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti

Trabzonspor'un eski başkanı ve futbolcusu Atay Aktuğ, hayatını kaybetti.

19.04.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti
Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti
Trabzonspor'un eski başkanı ve futbolcusu Atay Aktuğ, hayatını kaybetti.

Trabzonspor'un resmi sosyal medya hesabından Atay Aktuğ'un vefatına ilişkin yapılan paylaşımda Aktuğ'un vefat haberinin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiaya başsağlığı dilendi.



11 Nisan 1945'te Trabzon'da doğan Atay Aktuğ, futbolculuk kariyerinde İdmanocağı ve Akçaabat Sebatspor'un ardından Trabzonspor forması giydi ve takım kaptanlığı yaptı. 1981-1982 sezonunda Mustafa Günaydın başkanlığındaki yönetimde Basın İlişkilerinden Sorumlu Yönetici olarak görev alan Aktuğ, 21 Aralık 2003 ile 18 Aralık 2005 tarihleri arasında Trabzonspor Kulübü Başkanlığı görevini yürüttü.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan Aktuğ, 1989-1994 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı görevinde de bulundu.
Şehre ve kulübe olan bağlılığıyla tanınan Atay Aktuğ'un cenazesinin yarın (Pazar) ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

Ertuğrul Doğan'dan başsağlığı mesajı

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan da Aktuğ'un vefatıyla ilgili olarak yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kulübümüzün eski başkanlarından, eski kaptanlarımızdan ve Trabzon'a uzun yıllar hizmet etmiş değerli isim Atay Aktuğ'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Geçtiğimiz aylarda kendisini ziyaret etme ve uzun uzun sohbet etme imkanı bulmuştum. Trabzonspor'a olan bağlılığını, heyecanını ve kulübümüze dair taşıdığı derin sevgiyi bir kez daha yakından görmek benim için çok kıymetliydi.

Bu anlamlı buluşmanın ardından vefat haberini almak üzüntümüzü daha da derinleştirmiştir. Formamızı yıllarca başarıyla temsil eden, ardından başkanlık görevinde kulübümüze önemli katkılar sunan ve Türkiye Kupası sevinci yaşatan Atay Aktuğ, Trabzonspor tarihindeki müstesna yerini daima koruyacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet; başta ailesi olmak üzere camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.