logo
21 NİSAN 2026

Beto turbo modunu açtı

Fenerbahçe devre arasında golcü Beto için devreye girmişti. Ancak kulüpler anlaşma sağlayamadı. Kanarya'nın Beto için ilgisi devam ediyor

20.04.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Beto turbo modunu açtı
Beto turbo modunu açtı
Fenerbahçe devre arasında Everton Kulübü'nün golcüsü Beto için devreye girmişti. Ancak kulüpler anlaşma sağlayamadı. Kanarya'nın ilgisi devam ederken, 28 yaşındaki futbolcu son 3 Premier Lig maçında 4 gol buldu.






Ara transferde elindeki golcüleri gönderen Fenerbahçe, yıldız bir forvet konusunda da çaba harcamıştı. O süreçte teklif götürülen isimlerden biri de Everton forması giyen Beto'ydu... 28 yaşındaki futbolcu için İngiliz ekibiyle bonservis üzerinden anlaşma sağlanamadı. Kanarya'nın tek santrfor hamlesi, Sidiki Cherif'le bitti...






BOŞA ÇIKMA İHTİMALİ

Fenerbahçe'nin, Beto'dan vazgeçmediği belirtildi. 1.94 boyundaki futbolcunun mukavelesi 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani 2026 yazında kontratının son senesine girecek. Gine-Bissaulu futbolcu, kendisine yapılan yeni sözleşme tekliflerini geri çevirdi. Everton onu yazın satmazsa, önümüzdeki sezonun ardından oyuncu boşa çıkacak.






UYGUN BİR BEDELLE

Fenerbahçe'nin de bu durumu değerlendirerek, uygun bir bonservis bedeliyle işi bitirmeye çalışacağı konuşuluyor. Beto'nun son dönemdeki performansı da yükseldi. Yıldız isim, son 3 Premier Lig sınavında rakip ağları 4 kez salladı:






Chelsea (3-0): 2 gol, 1 asist

Brentford (2-2): 1 gol

Liverpool (1-2): 1 gol

Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı

Kneecap, The Mary Wallopers, Fontaines D.C. müzik grupları ve Annie Mac, İrlanda ile İsrail arasındaki Uluslar Ligi maçını durdurmak amacıyla başlatılan "StopTheGame" kampanyasına destek verdi

21.04.2026 00:10:00
AA
Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı
Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı
Kneecap, The Mary Wallopers, Fontaines D.C. müzik grupları ve Annie Mac, İrlanda ile İsrail arasındaki Uluslar Ligi maçını durdurmak amacıyla başlatılan "StopTheGame" kampanyasına destek verdi.

UEFA Uluslar Ligi'nde İrlanda ile İsrail arasında 4 Ekim'de başkent Dublin'de oynanması planlanan maça tepkiler giderek büyüyor.



İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım nedeniyle İrlanda'nın sahaya çıkmaması gerektiğini savunan İrlanda taraftar grupları, maçın boykot edilmesi çağrısında bulunuyor.

Taraftarlar tarafından maçın oynanmaması için başlatılan "StopTheGame" kampanyasına dünyaca ünlü müzik gruplarından ve sanatçılardan da destek geldi.

Aralarında Kneecap, The Mary Wallopers, Fontaines D.C. müzik grupları ile ünlü DJ ve yazar Annie Mac'in yer aldığı çok sayıda sanatçı, kampanyayı desteklediklerini duyurdu.



"Oyunu durdurun" etiketiyle kampanyaya katılan sanatçılar, içinde futbol maçlarından ve Gazze'deki soykırımdan kesitlerin yer aldığı videoyu paylaştı. Videoda, "Son 30 ayda İsrail, Gazze'de 565 Filistinli futbolcuyu öldürdü. İsrail ile oynamak soykırımı desteklemektir." ifadeleri kullanıldı.

"Futbol ile siyaseti ayırmak saçmalık"



2003-05 yıllarında İrlanda Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Brian Kerr, futbolla siyasetin ayrılması gerektiğini söyleyen Başbakan Micheal Martin'e tepki gösterdi.

Ker, Başbakan Martin'in maçın oynanması yönündeki düşünceleri üzerine, "Futbol ile siyaseti ayırmak saçmalık. Bu, İrlanda Federasyonu için Filistin halkı adına bir tavır alma fırsatı." diye konuştu.

Bursaspor'un ‘yaşamadığı’ şampiyonluk kalmadı

Nesine 2. Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 1. Lig'e yükselen Bursaspor, profesyonel liglerin tamamında şampiyonluk yaşayan ilk ekip ünvanını​​​​​​​ elde etti

21.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Bursaspor'un ‘yaşamadığı’ şampiyonluk kalmadı
Bursaspor'un ‘yaşamadığı’ şampiyonluk kalmadı
Nesine 2. Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 1. Lig'e yükselen Bursaspor, profesyonel liglerin tamamında şampiyonluk yaşayan ilk ekip ünvanını elde etti.

Akınspor, Acar İdman Yurdu, Demirçelikspor, İstiklalspor ve Pınarspor'un 1963 yılında birleşerek kurduğu, beyazını Uludağ'ın karından, yeşilini Bursa Ovası'ndan alan Anadolu'nun köklü kulübü Bursaspor, adeta küllerinden doğuyor.

Süper Lig'de 2009-10 sezonunu şampiyon tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden yeşil-beyazlılar, mali sıkıntıların ardından 2018-2019 sezonunda küme düştü.

Bursa temsilcisi, kötü sürecin ardından gidişatı durduramayarak 3. Lig'e kadar geriledi.

Başkan Enes Çelik yönetimi başarıyı getirdi



Bursaspor'un yaşadığı mali ve sportif başarısızlıklar, yönetimde istikrarın sağlanamamasına da neden oldu.

Son olarak Enes Çelik'in başkanlığında maddi bağış kampanyalarıyla taraftarı da arkasına alan yönetim, uzun süre kapalı kalan transfer tahtasını açtı.

Maddi destek şampiyonlukları getirdi



Bursaspor, yapılan transferlerle 3. Lig'i en yakın takipçisinin 10 puan önünde zirvede bitirdi.

Kadrosunu 2. Lig'de de güçlendirmeye devam eden yeşil-beyazlılar, şampiyonluğun en büyük adayı olarak sezona başladı.

Taraftar desteği ve yakalanan havayla Bursa temsilcisi, 2. Lig'de de bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve 1. Lig'e yükseldi.

Profesyonel liglerin tamamında şampiyon oldu

Bursaspor, bu süreçte profesyonel liglerin tamamında şampiyon olan tek takım ünvanını da aldı.

Türk futbolunun zirvesi Süper Lig'de de şampiyon olan Anadolu'nun köklü kulübü, en düşük lig olan 3. Lig'de de kupa kaldırma başarısı gösterdi.

Yeşil-beyazlılar, 1966-1967 ve 2005-2006 sezonlarında da 1. Lig'i şampiyon tamamladı.

İç sahadaki tüm maçlar kapalı gişe oynandı

Bursaspor'un bu süreçteki en dikkati çeken özelliği, taraftarın iç saha maçlarına gösterdiği ilgi oldu.

Alt liglerde mücadele etmesine rağmen Bursa'daki maçların neredeyse tamamı 40 bini aşkın taraftar desteğiyle oynandı.

Bursaspor'un dün oynanan ve 2. Lig'de şampiyonluğunu ilan ettiği Somaspor maçını ise 45 bin 450 taraftar izledi.

Kayserispor ateş hattında... Gaziantep FK: 3 - Kayserispor: 0

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Kayserispor'u 3-0 mağlup etti

20.04.2026 22:21:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor ateş hattında... Gaziantep FK: 3 - Kayserispor: 0
Kayserispor ateş hattında... Gaziantep FK: 3 - Kayserispor: 0
Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Kayserispor'u 3-0 mağlup etti.

İlk yarı

2. dakikada sağ kanattan Sorescu'nun ortasına altıpasın hemen gerisinden Maxim'in etkili kafa vuruşunu kaleci Bilal son anda kornere tokatladı.

4. dakikada ceza yayı gerisinde topla buluşan Rodrigues'in sert ve düzgün şutu üst direkten döndü.

6. dakikada Maxim'in pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Sorecu'nun rakibini geçtikten sonraki şutu savunmadan sekerek kornere çıktı.

25. dakikada sağ kanattan ceza sahasına atılan topa koşarak dışarı çıkmadan kontrol eden Kozlowski'nin yerden pasına Bayo'nun vuruşu ağlarla buluştu. 1-0.

32. dakikada sağ kanattan atılan ara pasla ceza sahasına giren Chalov'un kalecinin üzerinden içeri çevirdiği topu kale önünde Arda uzaklaştırdı.

45+1. dakikada Kolowski'nin pasıyla ceza yayı gerisinde topla buluşan Camara'nın yerden şutu savunmada Bennasser'e çarptıktan sonra köşeden ağlarla buluştu. 2-0

İkinci yarı



46. dakikada sol kanattan atılan uzun topu alarak rakibini geçen Lungoyi'nin sol çaprazdan plase vuruşunu kaleci son anda uzanarak kurtardı.

48. sol kanattan Bayo'nun pasıyla ceza sahasına giren Camara'nın yerden etkisiz şutu kaleci Bilal'de kaldı.

55. dakikada Chalov'un ortasına ceza sahasında Benes'in gelişine vuruşu üstten az farkla auta çıktı.

56. dakikada sağ kanattan Maxim'in kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktası gerisinden Arda'nın kafa vuruşu yandan az farkla dışarı çıktı.

70. dakikada Maxim'in ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Draguş'un yerden vuruşu kaleci Bilal'den döndü.

76. dakikada Marakov'un pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Benes'in yerden sert şutu yandan az farkla dışarı çıktı.

78. dakikada Draguş'un pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Sorescu, Burak Kapacak'ın müdahalesi sonrası yerde kalırken hakem penaltı noktasını gösterdi.

79. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Sorescu, kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi. 3-0


Euroleague finalinde Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe şampiyon oldu

Kadınlar Euroleague finalinde Fenerbahçe, Galatasaray'ı 68-55 mağlup ederek 3. kez şampiyonluğa ulaştı.

20.04.2026 11:23:00
İhlas Haber Ajansı
Euroleague finalinde Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe şampiyon oldu
Euroleague finalinde Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe şampiyon oldu
Kadınlar Euroleague finalinde Fenerbahçe, Galatasaray'ı 68-55 mağlup ederek 3. kez şampiyonluğa ulaştı.


6'lı Final'in MVP'si Julie Allemand

Final karşılaşmasında 13 sayı, 10 ribaund, 9 asistle yıldızlaşan Jule Allemand, Kadınlar Euroleague 6'lı Final organizasyonunun en değerli oyuncusu seçildi. Öte yandan Emma Meesseman ile Julie Allemand, 6'lı Final organizasyonunun en iyi beşine seçildi.

Büyük coşku yaşadılar



Kadınlar Euroleague'de üçüncü kez şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, maçın ardından büyük sevinç yaşadı ve kupa coşkusunu doyasıya kutladı. Sarı-lacivertliler 2025-26 sezonunda mücadele ettiği 4 kulvarda da mutlu sona ulaştı.



Sezonun ilk kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 14. kez müzesine götürmeyi başaran Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı ise 15. kez kazanarak bu kupayı en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. Fenerbahçe Opet, ligi de namağlup şampiyonlukla noktalayarak, üst üste 8. toplamda ise 20. Lig şampiyonluğunu kazandı. Kanarya,, Avrupa'da üçüncü kez Euroleague Kupası'nı kazanarak bunu başaran ilk kadın Türk takımı oldu.


Nuri Şahin: 'Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık'

RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Trabzonspor maçının ardından Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, 3 puanla ayrılacakları karşılaşmadan 1 puanla ayrıldıklarını söyledi

20.04.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
Nuri Şahin: 'Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık'
Nuri Şahin: 'Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık'
RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Trabzonspor maçının ardından Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, 3 puanla ayrılacakları karşılaşmadan 1 puanla ayrıldıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir, deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, açıklamalarda bulundu.

Şahin, mücadelenin yüksek tempoda geçtiğini belirterek, "Seyir zevki yüksek bir maçtı. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir takıma karşı oynadık. Toplu ve topsuz oyunda Trabzonspor çok iyiydi. Oyuncularım buna iyi reaksiyon gösterdi. Buradan 3 puanla da ayrılabilirdik. Trabzonspor'a ve Fatih Tekke'ye başarılar diliyorum" dedi.

Ligdeki hedeflerine de değinen Şahin, "Bizim yarışımız devam ediyor. Ligde hedefimiz 5.'lik. Kupada da ilerleyebilirsek, ligi 5. bitirip Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fatih Tekke: 'Zaten hakemlerden herkes şikayetçi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, üzücü bir akşam yaşadıklarını söyledi

20.04.2026 11:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'Zaten hakemlerden herkes şikayetçi'
Fatih Tekke: 'Zaten hakemlerden herkes şikayetçi'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, üzücü bir akşam yaşadıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, sahasında RAMS Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu. Mücadelenin ardından üzgün olduklarını belirten Tekke, "Üzücü bir akşam oldu, 2 puan kaybettik. Son dakikaya kadar kazanma ihtimalimiz vardı. Bugün başkalarına olan biraz da bize oldu. Çok güçlü bir kadroya karşı oynadık. Baskıyı istediğimiz gibi yapamadık ancak konumlanmamız iyiydi" dedi.

Pozisyonlara da değinen Tekke, "İki pozisyon var, şimdi izledim. Penaltı verilebilir miydi, tartışılır. Enteresan kararlar oldu. Rakibimiz de iyi iş çıkardı, benim oyuncularım da iyi mücadele etti. Cezalı ve sakat oyuncularımız vardı" ifadelerini kullandı.

"Kalan maçlarımız da oldukça zor"

Yoğun fikstüre dikkat çeken Tekke, "Zorlu bir kupa maçımız var. Kalan maçlarımız da oldukça zor. Son iki haftada 4 puan kaybettik, bu bizim için üzücü. Ama bazen olayın olumlu tarafına da bakmak gerekiyor" diye konuştu.

"Zaten hakemlerden herkes şikayetçi"

Hakem kararlarına yönelik eleştirilerde bulunan Tekke, "Onuachu'ya yapılan bariz fauller var. Bu pozisyonların devamında rakip atak kazandı. Bu konularda rahatsızım. Kornerden gelen bir top ve Augusto'nun pozisyonu var. Pozisyonlarda bir standart yok. Zaten hakemlerden herkes şikayetçi" şeklinde konuştu.

Rakibin kaliteli kadroya sahip olduğunu belirten Tekke, "Kadro derinliği yüksek bir takıma karşı oynadık. Daha iyi oynayabilirdik, daha iyi performans gösterebilirdik. Oyuncularımın bu yarışın içinde kalma dirayetini göstermesi önemli. Onlara minnettarım. Önümüzde 5 maç var ve hepsi çok zor. Başakşehir'i de tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Samsunspor, Beşiktaş’ı 2 golle devirdi

Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

19.04.2026 23:09:00
AA
Samsunspor, Beşiktaş’ı 2 golle devirdi
Samsunspor, Beşiktaş’ı 2 golle devirdi
Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

8. dakikada Murillo'nun ceza sahasını ortasına iyi yükselen Hyeon-Gyu Oh'un kafa vuruşunda top üsttün auta çıktı.

12. dakikada Orkun Kökçü'nün ara pasında ceza saha içinde topla buluşan Cengiz Ünder'in şutunda meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.

18. dakikada Ntcham'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top üstten auta gitti.

22. dakikada Tomasson'ın ceza sahasına pasında topla buluşan Ntcham'ın vuruşunda kaleci Ersin Destanoğlu'na çarpan meşin yuvarlak, oyun alanına geri döndü.

45+2. dakikada Cengiz Ünder'in pasına hareketlenen Agbadou'nun ceza sahası içinde yerden şutunda topu kaleci Okan Kocuk, son anda kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarı



50. dakikada Samsunspor 1-0 öne geçti. Ntcham'ın pasında Holse'nin ceza sahası dışından plase vuruşunda top, ağlarla buluştu. 1-0

53. dakikada Cengiz Ünder'in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten auta çıktı.

56. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye çıkardı. Emre Kılınç'ın pasında Coulibaly ceza sahası çizgisi üzerinden topu ağlara yolladı. 2-0

63. dakikada ceza sahası içindeki karambolde topa iyi yükselen Holse'nin vuruşunda topu kaleci Ersin Destanoğlu son anda kornere gönderdi.

78. dakikada Rashica'nın sert şutunda kaleci Okan Kocuk, ağlara giden topu son anda kale çizgisinden uzaklaştırdı.

90+1 Dakikada Beşiktaş skoru 2-1 yaptı. Ceza sahası içinde Cerny'in şutunda top Satka'nın eline çarpınca hakem Gürcan Hasova penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Asllani, meşin yuvarlağı ve kaleci Okan Kocuk'u ayrı köşelere gönderdi. 2-1

Karşılaşmayı Samsunspor 2-1 kazandı.

5 Yıllık hasret sona erdi

Trendyol 1. Lig'in 36. haftasında Sipay Bodrum FK ile Erzurumspor FK 1-1 berabere kaldı.

19.04.2026 18:42:00
Haber Merkezi
5 Yıllık hasret sona erdi
5 Yıllık hasret sona erdi
Trendyol 1. Lig'in 36. haftasında Sipay Bodrum FK ile Erzurumspor FK 1-1 berabere kaldı.

Erzurumspor FK, bu sonuçla Trendyol 1. Lig'in bitmesine iki hafta kala 79 puanla Süper Lig'e çıkmayı garantiledi.

Trendyol 1. Lig'de sezonun bitimine iki hafta kala heyecan doruğa ulaştı ve beklenen müjdeli haber geldi: Erzurumspor FK, Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

5 Yıllık hasret sona erdi



En son 2020-2021 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden "Dadaşlar", 5 yıllık aranın ardından yeniden Türkiye'nin en üst ligine dönmenin gururunu yaşıyor. Sezon başından bu yana istikrarlı bir grafik çizen ve ligin zirvesinden inmeyen Erzurumspor FK, teknik heyet ve futbolcuların büyük özverisiyle hedefine ulaştı.

Erzurum Sokaklarında Bayram Havası

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Erzurum'da ve deplasmandaki taraftarlar arasında büyük bir coşku yaşandı. Şehrin meydanları şimdiden mavi-beyaz bayraklarla donatılırken, taraftarlar şampiyonluk kutlamaları için sokaklara döküldü.

Erzurumspor FK, önümüzdeki hafta evinde oynayacağı karşılaşmada şampiyonluk kupasını taraftarının önünde kaldırmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe'nin borcu 27 milyar 293 milyon lira

Fenerbahçe Kulübünün 1 Haziran 2025-28 Şubat 2026 dönemini kapsayan raporuna göre toplam borç 27 milyar 293 milyon lira olarak açıklandı

19.04.2026 08:48:00
AA
Fenerbahçe'nin borcu 27 milyar 293 milyon lira
Fenerbahçe'nin borcu 27 milyar 293 milyon lira
Fenerbahçe Kulübünün 1 Haziran 2025-28 Şubat 2026 dönemini kapsayan raporuna göre toplam borç 27 milyar 293 milyon lira olarak açıklandı.

Kalamış'ta bulunan Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen olağan yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Fenerbahçe Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Vodina, 1 Haziran 2025 ile 28 Şubat 2026 dönemini kapsayan rapora göre enflasyon düzenlemelerinin yapılmasının ardından Fenerbahçe'nin kısa vadeli yükümlülüklerinin 17 milyar 205 milyon lira, uzun vadeli yükümlülüklerinin 8 milyar 997 milyon lira, özkaynak birikmiş zararının 1 milyar 91 milyon lira ve toplam borcun ise 27 milyar 293 milyon lira olduğunu duyurdu.

Mehmet Vodina, finansal tabloların yanı sıra bilanço dışında izlenen yükümlülükler olduğunu da ifade ederek şunları söyledi:

"Amatör ve profesyonel sporcularla yapılan sözleşmeler dolayısıyla 28 Şubat 2026'dan sonra ödenecek maç başı ücretler hariç garanti ücretler vardır, toplamı 12 milyar 823 milyon TL'dir.

Bu yükümlülük, oyuncuların performanslarına bağlı olarak zaman içinde artı ya da eksi yönde değişiklikler gösterecektir. Bu dönemde 2026-2027, 2027-2028, 2028-2029, 2029-2030 ve 2030-2031 sezonlarına dek 2 milyar 165 milyon TL tutarlarında reklam, sponsorluk ve loca gelirleri tahsil edilmiştir."

Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti

Trabzonspor'un eski başkanı ve futbolcusu Atay Aktuğ, hayatını kaybetti.

19.04.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti
Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti
Trabzonspor'un eski başkanı ve futbolcusu Atay Aktuğ, hayatını kaybetti.

Trabzonspor'un resmi sosyal medya hesabından Atay Aktuğ'un vefatına ilişkin yapılan paylaşımda Aktuğ'un vefat haberinin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiaya başsağlığı dilendi.



11 Nisan 1945'te Trabzon'da doğan Atay Aktuğ, futbolculuk kariyerinde İdmanocağı ve Akçaabat Sebatspor'un ardından Trabzonspor forması giydi ve takım kaptanlığı yaptı. 1981-1982 sezonunda Mustafa Günaydın başkanlığındaki yönetimde Basın İlişkilerinden Sorumlu Yönetici olarak görev alan Aktuğ, 21 Aralık 2003 ile 18 Aralık 2005 tarihleri arasında Trabzonspor Kulübü Başkanlığı görevini yürüttü.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan Aktuğ, 1989-1994 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı görevinde de bulundu.
Şehre ve kulübe olan bağlılığıyla tanınan Atay Aktuğ'un cenazesinin yarın (Pazar) ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

Ertuğrul Doğan'dan başsağlığı mesajı

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan da Aktuğ'un vefatıyla ilgili olarak yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kulübümüzün eski başkanlarından, eski kaptanlarımızdan ve Trabzon'a uzun yıllar hizmet etmiş değerli isim Atay Aktuğ'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Geçtiğimiz aylarda kendisini ziyaret etme ve uzun uzun sohbet etme imkanı bulmuştum. Trabzonspor'a olan bağlılığını, heyecanını ve kulübümüze dair taşıdığı derin sevgiyi bir kez daha yakından görmek benim için çok kıymetliydi.

Bu anlamlı buluşmanın ardından vefat haberini almak üzüntümüzü daha da derinleştirmiştir. Formamızı yıllarca başarıyla temsil eden, ardından başkanlık görevinde kulübümüze önemli katkılar sunan ve Türkiye Kupası sevinci yaşatan Atay Aktuğ, Trabzonspor tarihindeki müstesna yerini daima koruyacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet; başta ailesi olmak üzere camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.