Verilere göre kanser vakalarının üçte biri bilinçsiz beslenme sonucu ortaya çıkıyor.
15 yıldır besinlerin koruyucu etkisi üzerinde bilim adamları tarafından yapılan araştırmaları değerlendiren Fransız Profesör Elio Riboli, yüzlerce besin türü arasından sadece 20'sinin yararının saptanabildiğini ve diğer sebzeler üzerinde de çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Özellikle meyve, sebze, soğan ve ceviz türü besinler içerdikleri maddelerle kansere zemin hazırlayan zehirli maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Lifli besinlerin sindirim sisteminde ortaya çıkan kanser türlerine karşı etkili olduğu, E ve C vitamini içeren besinlerin kanser üzerindeki etkisinin diğer vitaminlere göre fazla olduğu ifade edildi.
15 yıldır besinlerin koruyucu etkisi üzerinde bilim adamları tarafından yapılan araştırmaları değerlendiren Fransız Profesör Elio Riboli, yüzlerce besin türü arasından sadece 20'sinin yararının saptanabildiğini ve diğer sebzeler üzerinde de çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Özellikle meyve, sebze, soğan ve ceviz türü besinler içerdikleri maddelerle kansere zemin hazırlayan zehirli maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Lifli besinlerin sindirim sisteminde ortaya çıkan kanser türlerine karşı etkili olduğu, E ve C vitamini içeren besinlerin kanser üzerindeki etkisinin diğer vitaminlere göre fazla olduğu ifade edildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.