Şifalı besinler içerisinde belki de en yararlısı baldır. Doğal bir şifa kaynağı olan balın insan sağlığına sayısız etkileri vardır. FAYDASIMideye kuvvet verir, midedeki fazlalıkları dışarı atar. Sindirimi kolaylaştırır, sindirim organlarının düzenli çalışmasını sağlar. Hazmı gerektirmediği için kolayca kana geçer, baldaki şeker emilimi en kolay olan şekerdir. Kabızlık vakalarında sıcak bal, ishalde ise soğuk bal şerbeti çok faydalıdır. Bal şerbeti karın ağrısını dindirir. Kansızlığı ve zaafı giderir. Hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik verir. Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir. Özellikle kestanekekik balı yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir. İhtiva ettiği A, B, C ve diğer vitaminler ve minerallerle insana zindelik verir. Zekanın açılmasında; Bal, ceviz, fıstık yenmesi iyi gelir. Diğer tatlı ve meyvelerin zıddı olarak bal, dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve dişetlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.