Bitkilerin besin değeri küresel ısınmayla azalıyor
Sağlıklı Beslenme Danışmanı ve Diyetisyen Nihal Tunçer, "Artan karbon salınımı dünyayı ısıtıyor, bu da bitkilerin daha hızlı büyümesine yol açıyor. Bitkilerin daha hızlı büyümesi ise maalesef iyi bir şey değil. Bitkilerin gerektiğinden hızlı yetişmesi, topraktan alması gereken mineralleri yeterli oranda alamamasına yol açıyor" dedi.
29.11.2020 16:51:00





Sağlıklı Beslenme Danışmanı ve Diyetisyen Nihal Tunçer, Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı'nda yaptığı sunumda, buzul çağı ile şu anki dünya arasında 6 derece fark olduğuna işaret ederek, mevcut durumun sürmesi halinde bilim insanlarının 2050'de küresel ısınmanın 2 derece artacağını söylediğini hatırlattı.
Yayla Agro Sağlıklı Beslenme Danışmanı Tunçer, şunları söyledi: "Artan karbon salınımı dünyayı ısıtıyor, bu da bitkilerin daha hızlı büyümesine yol açıyor. Bitkilerin daha hızlı büyümesi ise maalesef iyi bir şey değil. Bitkilerin gerektiğinden hızlı yetişmesi, topraktan alması gereken mineralleri yeterli oranda alamamasına yol açıyor. 2050'ye kadar en çok etkilenecek besin grubu patates, pirinç ve buğday olacak... Yani temel gıdalar... Sonuçları ise bu besin grubunun daha az demir, çinko ve protein içeriğine sahip olmaları anlamına geliyor." EKONOMİ SERVİSİ
Yayla Agro Sağlıklı Beslenme Danışmanı Tunçer, şunları söyledi: "Artan karbon salınımı dünyayı ısıtıyor, bu da bitkilerin daha hızlı büyümesine yol açıyor. Bitkilerin daha hızlı büyümesi ise maalesef iyi bir şey değil. Bitkilerin gerektiğinden hızlı yetişmesi, topraktan alması gereken mineralleri yeterli oranda alamamasına yol açıyor. 2050'ye kadar en çok etkilenecek besin grubu patates, pirinç ve buğday olacak... Yani temel gıdalar... Sonuçları ise bu besin grubunun daha az demir, çinko ve protein içeriğine sahip olmaları anlamına geliyor." EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.