logo
02 NİSAN 2026

Bizi böyle bir Kosova bekliyor

2026 Dünya Kupası yolunda A Milli Takımımızın play-off finalindeki rakibi Kosova oldu.

27.03.2026 12:11:00
Haber Merkezi
Bizi böyle bir Kosova bekliyor
Bizi böyle bir Kosova bekliyor
2026 Dünya Kupası yolunda A Milli Takımımızın play-off finalindeki rakibi Kosova oldu.

Slovakya'yı deplasmanda 4-3'lük skorla devirerek tarihi bir başarıya imza atan Kosova, az topla oynayıp yüksek verimlilik sağlayan oyun yapısıyla dikkat çekiyor.







Salı günkü kritik randevu öncesi rakibimizin öne çıkan istatistikleri ve teknik direktörleri Franco Foda'nın açıklamaları.






Türkiye'nin, 2026 Dünya Kupası yolundaki son engeli Kosova. Slovakya'yı deplasmanda 4-3 mağlup ederek sürprize imza atan Kosova, play-off finalinde rakibimiz oldu.






Kosova'nın Slovakya karşısındaki oyun anlayışı, Türkiye için de önemli ipuçları taşıyor.

Kosova, Slovakya kalesine sadece 9 şut göndermesine rağmen bu şutlardan 4 gol çıkarmayı başardı. Özellikle Florent Muslija'nın 60. dakikadaki frikik golü maçın kırılma anlarından biriydi.







Maçın genelinde topa sahip olma oranı %43 olan Kosova, oyunun kontrolünden ziyade geçiş hücumlarına ve kontra ataklara odaklanıyor. 






Slovakya'nın 20 şutuna ve baskısına karşı Kosova kalesi devleşti. Daha önce Adana DS forması giyen Muric'in yaptığı 5 kurtarış turu getirdi. Maç boyunca 15 top çalma yapan Kosova, orta sahada oldukça dirençli ve temaslı bir oyunu tercih ediyor.






Kosova Teknik Direktörü Franco Foda, maç sonu yaptığı açıklamada tarihi bir ana yaklaştıklarını vurguladı:






- Tarih yazmaya çok yakınız. Stadımız sadece 13.000 kapasiteli ancak mümkün olsaydı 100.000 kişilik stadı bile doldururduk. Şu an coşkuluyuz ama Türkiye karşısında sakin kalacağız.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.