logo
20 ŞUBAT 2026


Boluspor Teknik Direktörü Ertuğrul Arslan istifa etti

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden ayrıldığını duyurdu

06.01.2026 17:38:00
İhlas Haber Ajansı
Boluspor Teknik Direktörü Ertuğrul Arslan istifa etti
Boluspor Teknik Direktörü Ertuğrul Arslan istifa etti
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden ayrıldığını duyurdu.

Trendyol 1. Lig temsilcisi Boluspor'da teknik direktörlük görevini yürüten Ertuğrul Arslan, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile görevine veda etti. Arslan, kırmızı-beyazlı camiada görev yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, başkan ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Arslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



"Boluspor'da teknik direktörlük kariyerime başlamak, benim için büyük bir onur ve sorumluluktu. Bu süreçte ortaya koyduğumuz oyun ve aldığımız sonuçlarla bize güvenenleri mahcup etmemiş olmanın gururunu yaşıyorum. Öncelikle beni bu göreve layık gören Başkanımız Sayın Erdal Bayrak'a, yöneticilerimiz Mustafa Yüksel ve Ender Ofluoğlu'na, Sportif Direktörümüz Ömer Özen'e teşekkür ediyorum. Onların desteği ve güveni benim için çok değerliydi.

Birlikte çalıştığım, gelişimlerine tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduğum oyuncularıma da ayrı bir teşekkür borçluyum. Sahada gösterdikleri karakter ve emek, bu yolculuğu benim için özel kıldı. Ve elbette, ilk günden itibaren bana sevgi ve ilgi gösteren Boluspor taraftarına, Bolu halkına, Boluspor'u takip eden emekçi basın mensuplarına sonsuz minnettarım. Bu destek, her zaman kalbimde özel bir yere sahip olacak. Bu bir veda değil, güzel anılarla dolu bir başlangıcın devamı Boluspor'a bundan sonraki yolculuğunda başarılar diliyorum."

Tedesco: 'Hiç şansımız yoktu, 5-0 da olabilirdi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Nottingham Forest karşısında birebir mücadelelerin hepsini kaybettiklerini belirterek, İngiliz ekibine karşı planla ilgili, "Hiçbir şey işe yaramıyordu.

20.02.2026 11:02:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco: 'Hiç şansımız yoktu, 5-0 da olabilirdi'
Tedesco: 'Hiç şansımız yoktu, 5-0 da olabilirdi'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Nottingham Forest karşısında birebir mücadelelerin hepsini kaybettiklerini belirterek, İngiliz ekibine karşı planla ilgili, "Hiçbir şey işe yaramıyordu. İlk golü nasıl yediğimizi görürseniz çok şey anlatıyor. Kesinlikle bu maçı kaybetmeyi hak ettik" dedi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Nottingham Forest'e 3-0 mağlup oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Tedesco, ilk olarak takımda ilk kez 11 oynayan Sidiki Cherif'in performansıyla ilgili, "Cherif, net bir oyuncu. Sadece gelecek için değil. Her zaman kendisinin genç bir oyuncu olduğundan bahsettim. Bu akşam kendisi sorunumuz değildi. Pres yaptı, koşular yaptı. İkinci yarının başında bir kaç şans yakaladı ama bu forvetle alakalı değil" yanıtını verdi.

"Her ikili mücadeleyi kaybettik"

Son oynanan Trabzonspor maçında 3'lü orta sahanın hatırlatılması üzerine Tedesco, "Her hafta elmas oynayamayız. Çünkü ona karşı oynamak kolaydır. Bergen'de oynadığımızda ne yaptığımızı gördünüz. Sürpriz bir formasyon. Elmasa karşı nasıl oynayacağınızı biliyorsanız ona karşı oynamak kolaydır. Yeterli yoğunluk olmadı. Her ikili mücadeleyi kaybettik. İkili mücadeleyi kaybederseniz sistemden bahsedemeyiz" diye konuştu.

"Skriniar'ın durumu ciddi görünüyor"



Karşılaşmada sakatlanarak çıkmak zorunda kalan Milan Skriniar'ın durumuyla ilgili 40 yaşındaki teknik adam, "Yarın kontrol edeceğiz. Ama durumu ciddi görünüyor. Büyük bir problem" dedi.

"Kesinlik bu maçı kaybetmeyi hak ettik"

Tedesco, ilk yarıdaki analizi, topu rakibe vermek ve değişiklikler ilgili şöyle konuştu:

"Hiçbir şey işe yaramıyordu. İlk golü nasıl yediğimizi görürseniz çok şey anlatıyor. Birebir mücadeleyi kaybediyorsunuz sonra golü yiyorsunuz. Kesinlikle bu maçı kaybetmeyi hak ettik. Bir takım iyi oynadı bir takım kötü oynadı. Sol taraftan memnun değildim. Trabzonspor maçında yoğun bir maç oynadı. Fiziksel olarak enerjisi bitmişti yeni oyuncular koymak istedim. Nene de aşırı yüklenme vardı. Bu sebeple ilk 11'de başlatmadık. Bu durumlardan başa çıkmalıyız. Tipik bir İngiliz takımı, yüksek bir fiziksel özellikte. Her ikili mücadelede bunu hissettik."
Nottingham Forest'in yeni teknik direktörle ilk maçına çıkmalarına yönelik ise sarı-lacivertlilerin teknik patronu, "Herkes kendini göstermek isteyecekti. Çözümlerimiz vardı ama oynayamadık. Açıkçası iyi bir maç çıkarmadık" dedi.

"Talisca ile de gitmek istedik ama işe yaramadı"

Marco Asensio ve Talisca'nın bu maçtaki rollerine ilişkin ise Tedesco, şöyle dedi:

"Talisca, bugün ikinci forvet olarak oynadı. Marco'yu kanattan içeri çekmek istedik. Sağ kanattaydı ve 10 gol attığını biliyorsunuz. Pozisyonunu sorgulamaya başladık. Merkezi bir 10'a kaydı. Sadece kutunun içindeki 4 kişiyle değil Talisca ile de gitmek istedik ama işe yaramadı. Pas oyunumuzu oraya getiremedik. Karşımızda iyi oyuncular vardı."
Tedesco, Oğuz Aydın'ın forma giymemesiyle ilgili ise, "Profesyonel olarak antrenman yapıyor ama zamanı gelecektir."

"Hiç şansımız yoktu, 5-0 da olabilirdi"

Rövanş karşılaşmasında Jayden Oosterwolde ve Milan Skriniar'ın forma giyemeyecek olmasının önemli bir konu olduğunu da sözlerine ekleyen Tedesco, "Bu akşam çok fiziksel fark oldu. Çok istedik ama oyunu gördünüz. Bugün hiç şansımız yoktu. 5-0 da olabilirdi. 5-0 da olsa kabul ederdik. Bu konuda net olmamız, dürüst olmamız ve çözümler bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

Zeki Yavru: 'Turu geçmek istiyoruz'

Samsunspor Kaptanı Zeki Yavru, KF Shkendija galibiyetinin ardından turu geçen tarafın kendilerinin olmak istediğini söyledi

20.02.2026 10:54:00
İhlas Haber Ajansı
Zeki Yavru: 'Turu geçmek istiyoruz'
Zeki Yavru: 'Turu geçmek istiyoruz'
Samsunspor Kaptanı Zeki Yavru, KF Shkendija galibiyetinin ardından turu geçen tarafın kendilerinin olmak istediğini söyledi.

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında deplasmanda Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija'yı 1-0 yenen Samsunspor'da takım kaptanı Zeki Yavru maç sonunda açıklamalarda bulundu. Galip geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Zeki Yavru, "Biraz daha zayıf görünen rakiplerle oynamak zordur.

Bugün de golü erkenden bulsak belki daha farklı bir galibiyet alabilirdik. Önemli olan evimize avantajlı skorla dönebilmekti. İnşallah bu avantajlı skoru değerlendirip, ikinci karşılaşmada da turu atlayan taraf olmak istiyoruz. Hiçbir zaman futbolun şakası yok. Her zaman konsantrede kalıp, turu geçmek istiyoruz" dedi.



Kötü günleri alınan galibiyetle geride bırakmak istediklerini dile getiren Yavru, "1,5 yılı Thomas Reis hoca ile geçirdik. Çok başarılı zamanlarımız oldu. Ona da teşekkür edip, başarılar diliyoruz. Yeni hocamızla kısa bir çalışma sürecimiz oldu. Kısa sürede istediklerini sahada uygulamaya çalıştık. Önemli olan avantajı yakalamaktı. Son dönemdeki durumumuzu defalarca deklare ettik. Avrupa kupalarında oynayan Anadolu kulüpleri ligde her zaman zorluklar yaşamıştır.

Biz de zor günler geçirdik. 4 sezondur Samsunspor'dayım. İyi günde de kötü günde de her zaman taşın altına elimizi değil vücudumuzu koyduk. Asla mücadeleden kaçmayıp, sorumluluğu aldık. Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Yeri geliyor eleştiriliyor, yeri geliyor göklere çıkartılıyorsunuz. Futbolda bunlar var. İnşallah bundan sonra kötü gidişatı bu galibiyetle sonlandırmış oluruz ve ileriyi ümitle bakarız" diye konuştu.

Konyaspor ile Galatasaray 50. randevuda... İşte 49 maçın karnesi

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Konyaspor ile ligde 50. kez karşı karşıya gelecek

20.02.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor ile Galatasaray 50. randevuda... İşte 49 maçın karnesi
Konyaspor ile Galatasaray 50. randevuda... İşte 49 maçın karnesi
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Konyaspor ile ligde 50. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray yarın saat 20.00'de Konyaspor'a konuk olacak. Ligde sarı-kırmızılılar 17 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 55 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Yeşil-beyazlılar ise 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet sonucunda topladığı 20 puanla 14. sırada yer alıyor.
Galatasaray, Konya deplasmanından 3 puanla ayrılıp, zirve yarışında hata yapmak istemiyor.

50. randevu

Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 49 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 36 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 5 defa rakibini mağlup etti. 8 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı. Galatasaray'ın 95 golüne, Konyaspor 33 golle karşılık verdi.
Ligin ilk yarısında İstanbul'daki maçı sarı-kırmızılılar 3-1'lik skorla kazandı.

Rekabetten notlar



İki takım arasındaki rekabette en farklı skorlu galibiyeti Galatasaray elde etti. Sarı-kırmızılılar, 16 Eylül 2007 tarihinde İstanbul'da oynanan mücadeleyi 6-0 kazandı. 5 Ocak 2021 tarihinde Konyaspor'un evinde 4-3 galibiyetiyle sona eren maç ise rekabetteki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Ligde 10 maçlık yenilmezlik serisi

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'in 12. haftasında konuk olduğu Kocaelispor'a 1-0'lık skorla kaybettikten sonraki mücadelelerde yenilmedi. Ligde daha sonra çıktığı 10 karşılaşmada 8 galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, 2 kez de berabere kaldı. Cimbom, ligde son olarak evinde Eyüpspor'u 5-1'lik skorla mağlup etti.

Deplasman karnesi

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 10 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar oynadığı bu mücadelelerde 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 25 puan topladı ve bu alanda ikinci sırada yer alıyor. Aslan dış sahada son olarak oynadığı Çaykur Rizespor'u 3-0 yendi.

Şubat ayındaki şu ana kadar oynadığı 5 maçı da kazandı

Şubat ayında 3 kulvarda mücadele eden Galatasaray, yoğun fikstürden geçiyor. Sarı-kırmızılar, bu dönemde şu ana kadar Süper Lig'de 3, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1'er olmak üzere toplam 5 maça çıktı ve hepsinden galip ayrıldı. Cimbom, şubat ayı sonuna kadar ligde Konyaspor ve Alanyspor ile, Şampiyonlar Ligi rövanşında da Juventus ile oynayacak.

Ligin en golcü takımı

Galatasaray, Süper Lig'de hücum istatistiklerinde de zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılar ligde oynadığı 22 müsabakada rakip fileleri 55 kez havalandırdı ve ligin en golcü takımı olarak bulunuyor. Cimbom, yediği 15 golle de Göztepe'nin ardından en az gol yiyen ikinci takım konumunda. Aslan ayrıca +40 ile de en iyi averaja sahip takım.

Ligde en çok Mauro Icardi attı

Süper Lig'de Galatasaray'ın attığı gollerde Arjantinli futbolcu Mauro Icardi ön plana çıktı. Icardi, rakip fileleri 13 kez havalandırdı ve bu alanda takımının en golcü futbolcusu olarak yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda Victor Osimhen 9, Leroy Sane ve Barış Alper Yılmaz 6'şar, Gabriel Sara ve Yunus Akgün 5'er, Eren Elmalı 3, İlkay Gündoğan 2, Lucas Torreira, Davinson Sanchez ve Roland Sallai de 1'er gol kaydetti. Ayrıca Fatih Karagümrük maçında Fatih Kurucuk, Kayserispor karşılaşmasında Aaron Opoku ve Eyüpspor mücadelesinde de Jerome Onguene kendi kalesine attı.

Abdülkerim Bardakcı sarı kart sınırında

Galatasaray'da, Konyaspor maçı öncesinde Abdülkerim Bardakcı sarı kart sınırında bulunuyor. Bardakcı, sarı kart görmesi durumunda gelecek hafta İstanbul'da oynanacak Corendon Alanyaspor müsabakasında cezalı duruma düşecek.

Okan Buruk ile İlhan Palut, 9. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, bugüne kadar 8 kez karşılaştı. Geride kalan mücadelelerde Buruk; Galatasaray ve Başakşehir'i, Palut ise Göztepe, Konyaspor ve Rizespor'u çalıştırıyordu. Oynanan 8 maçta Okan Buruk'un ekipleri 7 galibiyet alırken, 1 müsabaka da berabere sona erdi.

Berkan Kutlu, Galatasaray'a karşı

Konyaspor'un bu transfer döneminde kadrosuna kattığı Berkan Kutlu, eski takımı Galatasaray'a karşı ilk kez oynayacak. Kutlu, 2021 yılında Alanyaspor'dan, sarı-kırmızılılara transfer olurken, burada geçirdiği süreçte şampiyonluklar kazandı.

Sepp Piontek vefat etti

A Milli Futbol Takımı'nın ve Bursaspor'un eski teknik direktörlerinden Sepp Piontek, 85 yaşında hayatını kaybetti

20.02.2026 00:33:00
İhlas Haber Ajansı
Sepp Piontek vefat etti
Sepp Piontek vefat etti
A Milli Futbol Takımı'nın ve Bursaspor'un eski teknik direktörlerinden Sepp Piontek, 85 yaşında hayatını kaybetti.

1990-1993 yılları arasında Türkiye'nin başında üç sene görev yapan Alman teknik adamın, ay-yıldızlıların uluslararası futbol sahnesindeki yükselişine giden yolda ilk adımların atılmasında büyük emekleri olmuştu.



1958-1972 yılları arasındaki profesyonel futbolculuğu döneminde ülkesinin Germania Leer ve Werder Bremen takımlarında forma giyen Piontek, Bremen ekibiyle 1961'de Federasyon Kupası, 1965 senesinde ise Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Piontek, 6 maçta da Batı Almanya A Millî Takımı'nı temsil etti.

Teknik direktörlük kariyerine uzun yıllar forma giydiği Werder Bremen'de başlayan Piontek, daha sonra Fortuna Düsseldorf, Haiti ve St. Pauli'yi çalıştırdı; 1979 senesinde de Danimarka'nın başına geçti.

11 yıllık görev süresi içerisinde Danimarka'yı tarihinde ilk kez 1986 senesinde Dünya Kupası'na götürdü. Danimarka, Piontek yönetiminde katıldığı 1984 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi, 1988 Avrupa Şampiyonası'na ise grup aşamasında veda etti. Sepp Piontek ise Danimarka'daki görev süresinde Avrupa'da 3-5-2 taktiğinin ilk uygulayıcısı olarak hafızalarda kaldı.

1990 yılında Danimarka'dan ayrılarak Türkiye A Milli Takımı'nın başına geçen Piontek, 27 karşılaşmada ay-yıldızlı ekibi yönetti. Bu karşılaşmalarda milliler 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 yenilgi aldı. Piontek, 1993-95 yılları arasında da Bursaspor'da görev yaptıktan sonra Danimarka takımlarından Aalborg ve Silkeborg'da görev aldı; kariyerinin sonunda ise Grönland Millî Takımı'nı yönetti.

Sepp Piontek'in vefatı nedeniyle 20-23 Şubat tarihleri arasında oynanacak tüm profesyonel lig müsabakaları öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Ayrıca dileyen kulüpler siyah kol bandı takabilecek.

Fenerbahçe gecenin en farklı yenilgisini aldı

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk ayağında 4 maç oynandı.

20.02.2026 00:07:00
AA
Fenerbahçe gecenin en farklı yenilgisini aldı
Fenerbahçe gecenin en farklı yenilgisini aldı
UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk ayağında 4 maç oynandı.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı turnuvasının son 16 play-off turunda bugün 4 karşılaşma yapıldı.

Fenerbahçe, sahasında ağırladığı İngiltere temsilcisi Nottingham Forest'a 21. dakikada Murillo, 43. dakikada Igor Jesus ve 50. dakikada Gibbs-White'ın golleriyle 3-0 yenildi.

Sarı-lacivertliler bu skorla, bu gece oynanan karşılaşmalarda en farklı yenilgiyi yaşayan takım oldu.

Fenerbahçe, bu maçın rövanşında 26 Şubat Perşembe günü deplasmanda Nottingham Forest'a konuk olacak.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:



Fenerbahçe-Nottingham Forest (İngiltere): 0-3

Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-Genk (Belçika): 1-3

PAOK (Yunanistan)- Celta Vigo (İspanya): 1-2

Brann (Norveç)-Bologna (İtalya): 0-1

Bu sezon evinde ilk kez 3 gol yedi



Fenerbahçe, bu sezon sahasında ilk kez kalesinde 3 gol gördü.

Bu sezon toplamda 5 mağlubiyeti bulunan sarı-lacivertliler, söz konusu maçların 4'ünü Avrupa'da, 1'ini ise Türkiye Kupası'nda yaşadı.

Bu müsabakaların 3'ünü deplasmanda kaybeden Fenerbahçe, evinde ise İngiltere'den Aston Villa ve Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'a karşı mağlup olmuştu.

Resmi tüm müsabakalarda bu sezon evinde rakiplerine 2 golden fazla izin vermeyen sarı-lacivertliler, Nottingham Forest karşısında ise kalesinde 3 gol birden görerek mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde İngilizlere evinde gol atamadı

Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında 2 maçta gol bulamadı.

Sarı-lacivertliler, taraftarı önünde Nice, Stuttgart ve Ferencvaros ağlarını sarsarken, Aston Villa ve Nottingham Forest'e karşı gol üretemedi.

Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında 22 Şubat Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında bugüne dek hiç yenilmeyerek iyi bir grafik gösterdi

19.02.2026 11:42:00
AA
Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok
Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında 22 Şubat Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında bugüne dek hiç yenilmeyerek iyi bir grafik gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep temsilcisi ile 14. karşılaşmasına çıkacak olan bordo-mavililer, rakibi karşısında kazanarak yenilmezlik serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Bugüne dek iki takım arasında oynanan 13 maçın 8'ini Trabzonspor kazandı, 5 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı.

Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 27 gol atarken kalesinde 11 gol gördü.

Trabzonspor, sahasında tek puanı bu sezon verdi

Trabzonspor, Gaziantep FK karşısında sahasında 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Bordo-mavililer, 2019-2020 sezonunda 4-1, 2020-2021'de 1-0, 2021-2022'de 3-0, 2022-2023'te 3-2, 2023-2024'te 4-2, geçen sezon da 3-2'lik galibiyetlerle sahasından ayrılırken bu sezon ligin ilk yarısındaki karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Karadeniz ekibi, bu maçlarda 19 gol atarken 8 gol yedi.

Trabzonspor'un deplasman maçları

Trabzonspor, Gaziantep temsilcisiyle deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Dış sahada 3 gol yiyen bordo-mavililer, 8 gol atmayı başardı.

Juventuslu Kelly de ırkçılığa maruz kaldı

İtalyan ekibi Juventus'ta forma giyen 27 yaşındaki Lloyd Kelly, sosyal medyada ırkçılığa maruz kaldı

19.02.2026 11:00:00
AA
Juventuslu Kelly de ırkçılığa maruz kaldı
Juventuslu Kelly de ırkçılığa maruz kaldı
İtalyan ekibi Juventus'ta forma giyen 27 yaşındaki Lloyd Kelly, sosyal medyada ırkçılığa maruz kaldı.

İngiliz savunma oyuncusu, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram'daki hesabında bulunan bir fotoğrafının altına, kullanıcılardan birinin "Hayvanat bahçesine geri dön" yönündeki ifadenin ekran görüntüsünü paylaştı.

Kelly, "Hayatta ve sporda eleştiriler olur ve ben bunu her zaman kabul ettim. Herkes bir fikre sahip olma hakkına sahiptir ancak ırkçılığı asla kabul etmeyeceğim. Kelimelerin ve eylemlerin bir anlamı, aynı zamanda da sonuçları vardır." yorumuyla bu ifadelere tepki gösterdi.

Irkçılık, Şampiyonlar Ligi maçına damga vurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda dün oynanan Benfica-Real Madrid maçı, Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'ın kendisine ırkçılık yapıldığı iddiası nedeniyle 10 dakika durmuştu.

Luz Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 50. dakikasında Vinicius Junior, Real Madrid'i 1-0 öne geçiren golü kaydederken, Brezilyalı yıldız kendisine ırkçılık yapıldığı iddiasıyla saha kenarına gelmiş, maçın Fransız hakemi François Letexier'e Benfica forması giyen Gianluca Prestianni'nin ırkçı hareketlerde bulunduğunu iddia etmişti.

İşte Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçları

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

18.02.2026 11:52:00
AA
İşte Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçları
İşte Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçları
UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı turnuvasının son 16 play-off turunda mücadele eden tek Türk temsilcisi Fenerbahçe, İngiltere temsilcisi Nottingham Forest ile ilk maçı Chobani Stadı'nda yarın saat 20.45'te oynayacak. Deplasmandaki rövanş maçı ise 26 Şubat Perşembe günü TSİ 23.00'te yapılacak.

Bu turu geçen takım, bir sonraki ayakta Danimarka'nın Midtjylland ya da İspanya'nın Real Betis ekibiyle eşleşecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarınki son 16 play-off turu ilk maçlarının programı (TSİ) şu şekilde:



20.45 Fenerbahçe-Nottingham Forest (İngiltere)

20.45 Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-Genk (Belçika)

20.45 PAOK (Yunanistan)- Celta Vigo (İspanya)

20.45 Brann (Norveç)-Bologna (İtalya)

23.00 Celtic (İskoçya)-Stuttgart (Almanya)

23.00 Lille (Fransa)- Kızılyıldız (Sırbistan)

23.00 Panathinaikos (Yunanistan)-Viktoria Plzen (Çekya)

23.00 Ludogorets (Bulgaristan)-Ferencvaros (Macaristan)

Konferans Ligi

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvası olan mücadele eden tek Türk temsilcisi Samsunspor, son 16 play-off turu ilk maçında Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımıyla deplasmanda TSİ 23.00'te karşılaşacak.

Samsunspor, rövanş karşılaşmasını ise 26 Şubat Perşembe günü sahasında oynayacak.

Ligde son 16 play-off turu ilk maçlarının programı şöyle:

20.45 KuPS Kuopio (Finlandiya)-Lech Poznan (Polonya)

20.45 Zrinjski (Bosna Hersek)-Crystal Palace (İngiltere)

20.45 Sigma Olomouc (Çekya)-Lausanne (İsviçre)

20.45 Noah (Ermenistan)-AZ Alkmaar (Hollanda)

23.00 Shkendija (Kuzey Makedonya)-Samsunspor

23.00 Jagiellonia (Polonya)-Fiorentina (İtalya)

23.00 Drita (Kosova)-Celje (Slovenya)

23.00 Omonoia (Kıbrıs Rum Kesimi)-Rijeka (Hırvatistan)

İsviçreli spiker, soykırım destekçisi İsrailli sporcuyu ifşa etti

İsviçreli spiker, soykırım destekçisi İsrailli sporcuyu canlı yayında ifşa etti.

18.02.2026 11:48:00
AA
İsviçreli spiker, soykırım destekçisi İsrailli sporcuyu ifşa etti
İsviçreli spiker, soykırım destekçisi İsrailli sporcuyu ifşa etti
İsviçre Radyo ve Televizyonu (RTS) spikeri Stefan Renna, canlı yayında İsrail bobsled takımındaki sporcu Adam Edelman'ın kendisini siyonist olarak tanımladığını ve İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı destekleyen birçok sosyal medya paylaşımı yaptığını ifade etti.

Renna, konuşmasında, Birleşmiş Milletler Uluslararası Soruşturma Komisyonunun Gazze ile ilgili kullandığı "soykırım" terimine dikkati çekerek, "Bu terminolojiye aşinayım. Edelman, İsrail'in askeri müdahalesini tarihteki en ahlaki ve haklı savaş olarak tanımladı." ifadelerini kullandı.

Renna, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin "Herhangi bir savaşı aktif olarak destekleyen sporcuların yarışmaya uygun olmadığını" belirttiğini ancak bu kuralın sadece Rusya'ya uygulandığını aktararak İsrailli sporcuların yarışmasına izin verilmesini çifte standart olarak değerlendirdi.

İsrail'in soykırım suçuyla zan altında olduğunu ve organizasyonlarda yer almasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Renna, Ukraynalı skeleton sporcusu Vladyslav Heraskevych'in oyunlarda ülkesindeki savaşta hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı bir kask takmasının bile yasaklandığını hatırlattı.

Galatasaray'ın Juventus galibiyeti dünya basınında

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda İtalya temsilcisi Juventus'u 5-2'lik tarihi bir skorla mağlup etmesi dünya spor basınının gündemine oturdu

18.02.2026 11:21:00
Anadolu Ajansı
Galatasaray'ın Juventus galibiyeti dünya basınında
Galatasaray'ın Juventus galibiyeti dünya basınında

İtalyan Corriere dello Sport Gazetesi, "Lang, Juventus'a karşı iki gol attı, Galatasaray beş gol kaydetti" başlığını atarken "Spalletti'nin takımı Türkiye'de felaket bir yenilgi aldı. Cabal'ın kırmızı kartı ve ikinci yarıdaki birkaç bireysel hata, yenilginin en büyük etkeni oldu." değerlendirmesinde bulundu.

İtalyanların bir başka önemli yayın organı La Gazzetta dello Sport ise, "Juve için tarihi bir hata: Galatasaray onları 5-2'lik skorla ezdi, şimdi son 16 turuna çıkmak için büyük bir başarıya ihtiyaçları var." başlığını atarken, "Juventus yine kazanamadı ve İstanbul cehenneminden yıkılmış bir halde çıktı. Sonuç olarak, Ali Sami Yen stadındaki kaos ve yıkıcı sonuç." sözleriyle maçı okuyucularına aktardı.

Bir diğer İtalyan gazetesi Tuttosport da, "İstanbul'da felaket" başlığını atarken "Şampiyonlar Ligi'nde Juventus için acı bir geceydi." diyerek "Mükemmel bir ilk yarıdan sonra, Juventus düşüş yaşadı ve ciddi hatalar ile Cabal'ın kırmızı kart görmesi sonucu, rövanş maçı öncesinde kötü bir yenilgi aldı." ifadelerini kullandı.

İngiliz yayın organı BBC'nin internet sitesi, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi eleme turu play-off eşleşmesinin ilk ayağında Juventus'u nefes kesen bir mücadele sonunda geriden gelerek mağlup etmesinin ardından, Torino'ya üç gollük avantajla gidecek." ifadeleriyle tarihi maçı okurlarına aktardı.

İngiliz haber ajansı Reuters, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off maçında 10 kişi kalan Juventus'u nefes kesen bir mücadeleyle 5-2 mağlup etti" başlığını attı. Galatasaray'ın maçta üstün bir performans sergilediği belirten haber ajansı, "Noa Lang ve Gabriel Sara, göz kamaştırıcı bir oyunla maçın yıldızları oldu." değerlendirmesinde bulundu.

ABD merkezli haber ajansı AP, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Juventus'u farklı bir skorla mağlup etti" başlığını atarak "Galatasaray, İstanbul'da Juventus'u 5-2'lik nefes kesen bir geri dönüş zaferiyle Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin eşiğine getirdi." ifadelerini kullandı.

Alman Bild Gazetesi, "5-2! Galatasaray, Juve'yi darmadağın etti" başlığıyla maçın ikinci yarısında Juventus'un dağıldığını belirterek ikinci yarının tamamen Türkiye Süper Ligi liderinin kontrolünde olduğunu kaydetti. Bild, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off'unun ilk ayağında Juventus'u domine etti." değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol Marca Gazetesi, "Galatasaray'ın beş golle aldığı farklı galibiyet, Juventus'u elenme tehlikesinin eşiğine getirdi." başlığını atarak, "Galatasaray, ikinci yarıdaki muhteşem performansının ardından (5-2) son 16 turuna bir adım daha yaklaştı." ifadesini kullandı.

Fransız L'Equipe Gazetesi, "Galatasaray ikinci yarıda Juventus'u alt etti. Cabal'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Juventus, adeta çöktü." sözleriyle tarihi maçı okurlarına duyurdu.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.