Bosna Hersek'te kar felaketi
Bosna Hersek'te, 2 gün süren yoğun kar yağışı nedeniyle bazı şehirlerde "doğal afet" ilan edilirken, buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazaları ise can kaybına yol açtı
16.12.2018 00:00:00





Bosna Hersek'te, 2 gün süren yoğun kar yağışı nedeniyle bazı şehirlerde "doğal afet" ilan edilirken, buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazaları ise can kaybına yol açtı. Ülkenin yüksek kesimlerinde 75 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı, şehirler arası ulaşımı zorlaştırarak yüzlerce trafik kazası yaşanmasına da neden oldu. Bosna Hersek'in güneyinde bulunan Nevesinje şehri yakınlarında, Belgrad'dan Mostar'a giden bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı.
Polisin yaptığı açıklamaya göre otobüs, sürücüsünün buzlanma ve yoğun sis nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi.
Kar kalınlığının 25 santimetreyi bulduğu başkent Saraybosna ile Mostar şehri arasında ağır tonajlı araçların trafiğe çıkması yasaklanırken, Bosna Hersek Otomobil Motor Kulübünden yapılan açıklamada ise acil durumlar dışında trafiğe çıkılmaması uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, yolda kalan ağır araçlar nedeniyle Donja Jablanica kara yolunun trafiğe kapatıldığı kaydedildi. AA
Açıklamada, yolda kalan ağır araçlar nedeniyle Donja Jablanica kara yolunun trafiğe kapatıldığı kaydedildi. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.