logo
29 MART 2024

Brezilyalı olsaydı Neymar'ı keserdi!

Arda Turan'ın son performansından sonra artık kendini kanıtladığı bir gerçek
22.12.2016 00:00:00
İspanya Kral Kupası'nda  Barcelona 2. Lig ekiplerinden Hercules'i ağırladı. İlk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Katalan ekibi, Camp Nou'da rakibini 7-0 gibi farklı bir skorla geçerek son 16 takım arasına kaldı. Karşılaşmaya 11'de başlayan Arda Turan ise 3 gol 1 asist yaparak Şampiyonlar Ligi'nde M'Gladbach maçındaki performansını tekrarlamayı başardı.

Arda Turan'ın performansı ve hırsı, artık takım arkadaşlarına da yansımaya başladı. Öyle ki Ivan Rakitic, "Arda'nın hat-trick yapması sürpriz olmadı. Kornerde yanıma gelip bana 'Kardeşim topu bir an önce bana ver. Hat-trick yapmak istiyorum' dedi. Bu konuşmadan 10 saniye sonra da bunu yaptı." dedi. Yani Arda, 3 gol atacağını biliyordu!  Bu sezon Messi ve Suarez'in ardından Barcelona'nın en çok gol atan 3. oyuncusu olan Arda Turan, Atletico Madrid'te oynarken 2013/14 sezonunda 9 gol atabilmişti ancak şimdiden 11 gole gelmeyi başardı. Bunların yanında Arda Turan, bu sezon Barcelona formasıyla ilk 11 çıktığı 13 resmi maçta 16 gole katkıda bulundu (10 gol, altı asist). Sürekli 'Neymar mı, Arda mı' soruları da böylece yeniden gündeme gelmiş oldu. Barcelona camiasında, ödenen bonservis ve uyum göz önüne alındığında Neymar'ın büyük lobisinin olduğu bir gerçek. Ancak Arda Turan'ın performanslarının Luis Enrique'nin kafasını karıştırması da şaşırılacak bir durum değil. Öyle ki Neymar, son 9 resmi maçta gol atamayarak, Katalan ekibindeki en suskun dönemini yaşıyor. Gol hasreti 2 aya çıkan 24 yaşındaki futbolcu, son golünü 8 hafta önce Şampiyonlar liginde İngiliz temsilcisi Manchester City'ye karşı kaydetti.  Geçen yıl ilk 17 resmi maçında 14 gol atan Neymar, bu yıl gole hasret kaldı. Neymar, bu sene 17 resmi maçta sadece 6 kez fileleri havalandırabildi.

Klişe belki ama, Arda Turan 100 Milyon Euro ödenen bir Brezilyalı olsaydı eğer, çoktan Neymar'ı kesmişti ve meşhur MSN'in yerini SAM almıştı bile! 

Arda El Clasico'dan beri bir başka
İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 14. haftasındaki El Clasico maçının 78. dakikasında oyuna giren ve İspanyol basınınca bitime bir dakika kala yaptığı gereksiz faulden dolayı beraberlik golünün sorumlusu gösterilen Arda Turan, eleştirilere sahada cevap verdi. Bu sezon forma giydiği ilk 16 karşılaşmayı 5 gol ve 4 asistle tamamlayan Arda, 3 Aralık'taki Real Madrid mücadelesinden sonra sahaya çıktığı 3 maçta 6 gol attı, 2 de asist yaptı. 29 yaşındaki orta saha oyuncusu böylece 2016-2017 sezonunda oynadığı 19 müsabakada, 17 kez (11 gol, 6 asist) skora katkıda bulundu.
Borussia Mönchengladbach maçında sahneye çıktı
Barcelona'nın, 6 Aralık'ta Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 yendiği UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu son maçına damga vuran Arda Turan, birçok ilke de imza attı. Karşılaşmayı 3 gol ve 1 asistle bitiren milli futbolcu, Rivaldo, Ronaldinho, Samuel Eto'o, Lionel Messi ve Neymar'ın ardından "Şampiyonlar Ligi tarihinde Barcelona'nın hat-trick yapan 6'ncı futbolcusu" unvanını elde etti. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 gol ve üzeri atan 77'nci futbolcu olan Arda, bunu Tuncay Şanlı ve Burak Yılmaz'ın ardından başaran 3'üncü Türk oyuncu olarak da kayıtlara geçti. Şampiyonlar Ligi'nde 6. haftanın en iyi futbolcusu da seçilen Arda, İspanyol basınına, performansıyla bir anlamda mesaj gönderdi.

3 maçta 2 hat-trick
Kariyerindeki tek "hat trick"i, Spor Toto Süper Lig 2007-08 sezonunun 33. haftasında Galatasaray'ın deplasmanda Sivasspor'u 5-3 yendiği maçta yapan milli futbolcu, aralık ayında 2 defa 3 gol attı. Barcelona'nın, La Liga'nın 15. haftasında Osasuna'yı 3-0 mağlup ettiği maçta 65 dakika sahada kalan ancak skora katkı yapamayan Arda, Borussia Mönchengladbach'tan sonra Hercules ağlarını da 3 kez havalandırdı. Arda, Hercules'i 7-0 yendikleri İspanya Kral Kupası 4. tur rövanş karşılaşmasında 3 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

İspanyol basınından Arda Turan'a övgü
İspanyol basını, Kral Kupası'nda Barcelona'nın 7-0 kazandığı Hercules maçında hat-trick yapan Arda Turan'ın sahanın en iyisi olduğunu yazdı. Üçüncü lig takımlarından Hercules'i 7-0 yenerek Kral Kupası'nda son 16 turuna kalan Barcelona'da 3 gol atıp bir asist yapan ve takımına bir de penaltı kazandıran Arda Turan, maçın yıldızı seçildi. El Mundo Deportivo gazetesi, "Arda, kimse üç yıldızı (Neymar-Messi-Luis Suarez) hatırlamasın diye bir hat-trick daha yaptı." ifadesini başlığına çıkararak yaptığı yorumda, "Arda, Noel arifesinde Nou Camp'ı dolduran 64 bin taraftarın önünde Messi'yi aratmadı. Arda, 3 yıldızın forma giymediği maçta Barça'nın forvetteki komutanlığını eline aldı. Dikkat edin! Arda, bu sezon tüm turnuvalarda toplam gol sayısını 11'e çıkardı." ifadelerini kullandı.

"Arda, Türk tutkusunu yansıtıyor." başlığını atan Sport gazetesi, "Arda, forvette oynadığı zaman kendini çok daha rahat hissettiğini ve belirleyici olduğunu bir kez daha gösterdi. Arda, futbolu bir Brezilyalı gibi oynuyor. Topu güler yüzle alıyor, okşarcasına kontrol ediyor ve neşeyle oynuyor. Tam bir yetenek. Arda az konuşup, çok gülüyor. Az ya da çok oynasın onu ilgilendirmiyor. Luis Enrique'nin ihtiyacı olduğu anlarda hep orada. Geçen sezon toplamda bin 174 dakika oynayan Arda, şimdiden bu rakamı geçti. Türk futbolcu, bu sezon bin 233 dakika sahada kaldı." değerlendirmesinde bulundu. Marca gazetesi, "Yeniden bir hat-trick'e imza atan Arda'dan büyük bir performans. Gecenin en büyük zaferini Arda Turan kazandı. Sahada Turan şov vardı. Türk futbolcu, taktik anlamda Barcelona'ya çok farklılık katıyor. Hem forvet hem de orta sahada oynayabiliyor. Barcelona'da 3 yıldız veya Iniesta'nın olmadığı anlarda Arda temel bir taş. Arda Turan, Luis Enrique için vazgeçilmez. Rastlantı veya değil, Türk futbolcu, hakkında çıkan gece hayatı söylentilerinden sonra sanki pil değiştirip çok daha iyi performans göstermeye başladı." şeklinde yorumlar yaptı. "15'lik Arda Turan" başlığını atan El Mundo gazetesi de "Türk futbolcu 15 dakikada hat-trick yaptı ve Hercules'e karşı gol yağmurunun liderliğini üstlendi." diye yazdı. El Pais gazetesi ise "Arda, kendini Messi gibi hissediyor" başlığını kullanarak, "Barcelona, 3 yıldızının oynamadığı ya da sonucu getiremedikleri maçlarda kendine dördüncü bir golcü buldu: Arda Turan. Takımdaki as yedek olan Türk futbolcu, Borussia Mönchengladbach maçında olduğu gibi Barcelona'ya yine ani bir değişiklik kattı. Arda iyi oynadı, güzel goller attı. Hatta Messi'nin şimdiye kadar yapamadığı şekilde hat-trick'i bir kafa iki de ayak golüyle yaptı." görüşünü savundu.
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
'Gençler BTP’ye akın ediyor'
Zeytinburnu'nda BTP coşkusu
'Para sayma' soruşturmasında Muammer Keskin'in ifadesi
'Bağış karşılığı makbuz almadım'
Yargıtay Başkanı seçimi 31 Mart sonrasına kaldı
10. turda da sonuç çıkmadı
1 Nisan'da okullar tatil mi?
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
CHP adayı istifa edip AKP'ye katıldı
'Erdoğan'ın emrinde olacağız'
Rezalet ötesi
Yahudi askerler aşağılıkta da zirvede!
'Sandık, hepimizin namusuna emanettir'
Erdoğan son mitingini yaptı
'Gençler BTP’ye akın ediyor'
Zeytinburnu'nda BTP coşkusu
'Para sayma' soruşturmasında Muammer Keskin'in ifadesi
'Bağış karşılığı makbuz almadım'
Yargıtay Başkanı seçimi 31 Mart sonrasına kaldı
10. turda da sonuç çıkmadı
1 Nisan'da okullar tatil mi?
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz

Kartal Karagümrük ile yenişemedi

Beşiktaş ile Karagümrük karşılıklı attığı gollerle hazırlık maçından beraberlikle ayrıldı
28.03.2024 18:02:00
Anadolu Ajansı
Kartal Karagümrük ile yenişemedi
Kartal Karagümrük ile yenişemedi

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'e verilen milli arada özel maçta karşılaştığı VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynanan maça Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Necip Uysal, Omar Colley, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Jackson Muleka, Rachid Ghezzal, Gedson Fernandes, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar 11'iyle başladı.

VavaCars Fatih Karagümrük ise Salvatore Sirigu, Davida Biraschi, Salih Dursun, Koray Günter, Emir Tintiş, Andrea Bertolacci, Emre Mor, Valentin Eyyseric, Flavio Paoletti, Kevin Lasagna, Güven Yalçın 11'iyle sahaya çıktı.

Mücadelenin 25. dakikasında Emre Mor'un ara pasında topla buluşan Kevin Lasagna, ceza sahasına girip aşırtma bir vuruşla topu filelere göndererek Fatih Karagümrük'ü 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı kırmızı-siyahlı ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlanırken Beşiktaş beraberliği 61. dakikada yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Ghezzal ceza sahasına girip sağ çaprazdan plase vuruş yaparak topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1.

Beşiktaş'ta Al-Musrati riske edilmezken, bel ağrısı bulunan Ante Rebic, bireysel antrenman yapan Chamberlain ile Emrecan Terzi ile Tayfur Bingöl, Salih Uçan ve Emrecan Uzunhan kadroda yer almadı.

Mücadeleyi Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Beşiktaş Asbaşkanı Mete Vardar, Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar ve Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba da takip etti. AA

33. hafta programı açıklandı

Süper Lig'de 33. hafta programı açıklandı
28.03.2024 17:09:00
Anadolu Ajansı
33. hafta programı açıklandı
33. hafta programı açıklandı

Trendyol Süper Lig'de 33. haftanın programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre program şöyle:

19 Nisan Cuma:

20.00 Beşiktaş-MKE Ankaragücü (Beşiktaş Park)

20 Nisan Cumartesi:

13.30 İstanbulspor-VavaCars Fatih Karagümrük (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)

16.00 Tümosan Konyaspor-Corendon Alanyaspor (Medaş Konya Büyükşehir)

19.00 Yılport Samsunspor-Yukatel Adana Demirspor (Samsun Yeni 19 Mayıs)

19.00 Mondihome Kayserispor-Trabzonspor (RHG Enertürk Enerji)

21 Nisan Pazar:

13.30 RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor (Başakşehir Fatih Terim)

16.00 Bitexen Antalyaspor-Atakaş Hatayspor (Corendon Airlines Park)

19.00 Gaziantep FK-Kasımpaşa (Kalyon)

19.00 Galatasaray-Siltaş Yapı Pendikspor (Rams Park)

22 Nisan Pazartesi:

20.00 EMS Yapı Sivasspor-Fenerbahçe (BG Grup 4 Eylül) AA

Kupa programı belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final ve final müsabakalarının tarihleri açıklandı
28.03.2024 17:08:00
Anadolu Ajansı
Kupa programı belli oldu
Kupa programı belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final ve final müsabakalarının tarihleri belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, yarı final ilk maçları 23-24 Nisan, ikinci maçları ise 8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Final maçı da 23 Mayıs tarihinde oynanacak.

Yarı final ilk maçlarının programı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının programı da açıklandı.

İlk maçların programı şöyle:

23 Nisan Salı:

20.30 MKE Ankaragücü-Beşiktaş (Eryaman)

24 Nisan Çarşamba:

20.30 Trabzonspor-VavaCars Fatih Karagümrük (Papara Park)

8-9 Mayıs tarihlerinde oynanacak yarı final rövanş maçlarının müsabaka programı ise daha sonra açıklanacak. AA

“Osayi ile Oosterwolde’nin cezadan kurtulma şansı yok”

Profesyonel Disiplin Kurulu, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının üzerinden onca gün geçmesine rağmen sevkleri hala açıklamadı. Her gün yeni görüntülerin ortaya çıkması nedeniyle bu sevklerin yapılmadığı ya da Futbol Federasyonu’na yapılan baskılar nedeniyle cezaların açıklanamadığı dedikoduları ortada dolaşmaya başladı
28.03.2024 17:02:00
Ruhi Sarı
“Osayi ile Oosterwolde’nin cezadan kurtulma şansı yok”
“Osayi ile Oosterwolde’nin cezadan kurtulma şansı yok”
17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının üstünden 11 gün geçmesine rağmen Türkiye Profesyonel Disiplin Kurulu'nun maç sonrası yaşanan olaylarla ilgili sevkleri hala yapmamış olması tartışma konusu oldu. Normalde o hafta içinde açıklanması gereken sevkler görüntülerin en ince ayrıntısına kadar incelendiği gerekçesiyle yapılmadı.

"İki kulüp arasındaki gerginlik tabana yayılıyor"

Yaşanan bu süreci değerlendiren Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Saffet Akyüz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortada bir ceza vererek kendini en rahat pozisyona almak için çaba sarf ettiğini söyledi. Normalde bu sevklerin 21 Mart Perşembe günü yapılması gerektiğinin altını çizen Akyüz, herkesin kılıcını çekmiş bir pozisyonda beklediğini belirterek, "Ne olacak yani aşağıda vatandaş birbirine girecek. Bence Fenerbahçe ve Galatasaray başkanları bu olaydan nasıl sorunsuz olarak çıkarız bunu düşünmesi gerekiyor. Çünkü iki kulüp arasındaki gerginlik tabana yayıldığında çok negatif bir etki yaratıyor. Herkes mağdur Fenerbahçe kulübü bence bu sevklerle ilgili olarak önden bir hazırlık yapıyor diyor ki ben evet ligden çekilirim." diye konuştu.

"Fenerbahçeli oyuncuların daha dengeli durmaları gerekiyordu"

Bu olayları buraya getiren Trabzonspor'un suçunu kabul ettiğini, Fenerbahçe'nin kendi hatasını kabul etmediğini dile getiren tecrübeli futbol adamı, "Nihayetinde Fenerbahçe takımı burada mağdur olan taraftır. Sahaya taraftarların girdiğinden oyuncuların daha itidalli durması gerekiyordu. Bir kişi gelmiş sadece yumrukları gözüküyor, sonra cebinde bıçak olduğunu falan söylediler. Ama oyuncu bunu göremez orada bence Fenerbahçe oyuncuların bir hatası var. Orada birazcık da daha dengeli durmaları gerekiyordu. Çünkü bir oyuncuya dışarıdan gelen birinin vurması çok zordur kolay değildir. Bir futbolcunun taraftara vurması sonucunda Trabzon seyircisi yanlışın üstüne bir büyük daha yanlış yaparak sahaya girdi. Bunun da bir cezası olması gerekiyor. Bence Osayi ile Oosterwolde'nin kesinlikle kurtulma şansı yok ama nasıl bir ceza verecekler." ifadelerini kullandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.