logo
01 TEMMUZ 2026

BTP Denizli Teşkilatı hem tarihe sahip çıktı hem geleceği savundu

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Denizli İl Teşkilatı, yoğun bir hafta sonu mesaisi geçirdi. BTP Denizli İl Başkanı Turgay Urgan, bir yandan tarihi Attouda Antik Kenti’nde düzenlenen dayanışma gününe katılarak kültürel mirasın önemine dikkat çekerken, diğer yandan gençleri tehdit eden bağımlılıklarla mücadele konulu seminerde yer alarak toplumsal sorumluluk mesajı verdi

01.07.2026 12:19:00
Hasan Gündoğdu
 
BTP Denizli Teşkilatı hem tarihe sahip çıktı hem geleceği savundu
BTP Denizli Teşkilatı hem tarihe sahip çıktı hem geleceği savundu
"Kadim Mirasımız Attouda'yı Turizme Kazandırmalıyız"

BTP Denizli İl Başkanı Turgay Urgan, binlerce yıllık geçmişiyle medeniyetlerin buluşma noktası olan Hisar Mahallesi'nde (Attouda) düzenlenen Geleneksel Hisarlılar Kültür ve Dayanışma Günü'ne katıldı. 






Laodikya, Hierapolis ve Afrodisias gibi bölgenin önemli merkezleriyle aynı değerde olan Attouda'nın Helenistik ve Roma dönemlerinden İslam medeniyetine uzanan zengin bir kültür mirası olduğunu vurgulayan Urgan, organizasyonun bölge turizmi için kritik bir adım olduğunu ifade etti.






Yaklaşık 5 bin kişilik keşkek ikramının yapıldığı ve protokol ile vatandaşları aynı sofrada buluşturan etkinlikte konuşan Urgan, şunları kaydetti:
"Attouda gibi Anadolu'nun kadim medeniyetlerinin hak ettiği değeri görmesi ve korunması için atılacak her adımın destekçisiyiz. Geçmişinden güç alan bir millet, geleceğini daha sağlam temeller üzerine inşa eder. Bu güzel organizasyonda emeği geçen Attouda Turizm Derneği Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum."






Bağımlılıkla Mücadeleye Tam Destek

BTP Denizli İl Başkanı Turgay Urgan ve BTP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Murat Bayram, Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen; uyuşturucu, sanal kumar ve zararlı alışkanlıklarla mücadele konulu bilgilendirme seminerine katıldı. Denizli Valisi ve Emniyet Müdürü'nün de yer aldığı programda, toplumsal farkındalığın önemi masaya yatırıldı.






BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan "Ahlaki Yozlaşma, Sanal Bahis ve Kumar Bağımlılığıyla Mücadele" sempozyumlarının Denizli'de de büyük yankı uyandırdığını hatırlatan BTP heyeti, kamu kurumlarının bu konudaki duyarlılığının BTP'nin yürüttüğü çalışmaların haklılığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.






BTP Denizli teşkilatı, gençlerin sağlıklı, bilinçli ve güvenli bir geleceğe kavuşması adına bu tür toplumsal farkındalık çalışmalarını desteklemeye ve öncülük etmeye kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.






Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu önüne siyah çelenk


Kamerya Arnavutlarına yönelik katliamın 82. yılı dolayısıyla, Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı.

27.06.2026 13:48:00
AA
 
 Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu önüne siyah çelenk
 Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu önüne siyah çelenk

Kamerya Arnavutlarına yönelik katliamın 82. yılı dolayısıyla, Yunanistan'ın Edirne Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, konsolosluk önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan grup, konsolosluk önüne üzerinde "Çamerya katliamını unutmadık, unutturmayacağız" yazılı siyah çelenk bıraktı.







Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Sekreteri İsmail Kocaköse, yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın 1944-1945 döneminde Çamerya Arnavutlarına yönelik yaşanan olaylarla ilgili sorumluluğuyla yüzleşmesi gerektiğini söyledi. Kocaköse, kendini medeniyetin beşiği olarak tanımlayan Yunanistan'ın geçmişiyle yüzleşemediğini belirterek, "Bu dönemde 2 bin 900 erkek, 214 kadın ve 96 çocuk öldürülmüş, 745 kadına tecavüz edilmiş, 68 köyde 5 bin 800 ev yakılmış, göçe zorlanan binlerce insan da yollarda hayatını kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.






Yunanistan'da "Türk" kelimesi yasak

Yunanistan'ın bugün de Batı Trakya Türklerinin Lozan Barış Antlaşması ile güvence altına alınan eğitim, inanç ve örgütlenme haklarını ihlal etmeyi sürdürdüğünü dile getiren Kocaköse, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 27 Mart 2008 tarihli kararına rağmen, adında "Türk" kelimesi bulunan derneklerin haklarının yıllardır fiilen tanınmadığını aktardı.
Kocaköse, "Türkiye aleyhine yürütülen nefret söylemleri ve seçim dönemlerinde komşuluk ilişkilerini zedeleyen politikalar iki halk arasındaki tarihi dostluğa zarar vermektedir. Türk ve Yunan halkları düşman değildir. Yunan siyasetçilerini insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne uygun davranmaya davet ediyoruz. Yaptığınız katliamları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Türkiye'nin en şanslı öğrencisi


 
Konya'da bir öğretmeni bulunan okulun tek öğrencisi karne heyecanı yaşadı. Birebir özel ders almak belki şans olarak değerlendirilebilir ancak bu yaşlarda arkadaşsız kalmak büyük şanssızlık!

27.06.2026 12:05:00 / Güncelleme: 27.06.2026 12:12:05
AA
 
Türkiye'nin en şanslı öğrencisi
Türkiye'nin en şanslı öğrencisi

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Gökçeyurt Mahallesi'nde, tek öğretmenli ilkokulun tek öğrencisi İlayda Kozlu karne sevinci yaşadı. 2025-2026 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlayan Şehit Mustafa Kozlu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi İlayda Kozlu, karnesini okulun tek öğretmeni Muhammed Bağ'dan aldı.
Kozlu, karnesini aldığı sırada büyük sevinç yaşadı.







Azimli bir öğrenci

Okulun öğretmeni Muhammed Bağ, "bir öğretmen bir öğrenci" olarak yeni eğitim öğretim yılına başlamanın farklı bir deneyim olduğunu söyledi.







İlayda'nın sevecenliği ve derslere olan ilgisinin okula her gün istekle gelmesine neden olduğunu belirten Bağ, şunları kaydetti:
"İlayda'ya öğretmenlik süreci, benim için de bir öğrenme süreci oldu. İkinci dönemi dolu dolu geçirdik. Hem ben hem İlayda çok farklı deneyimler kazandık. Sosyal medya sayesinde tüm Türkiye İlayda'nın arkadaşı oldu. Kendisi de bunun farkında. Bu da İlayda'ya çok büyük bir özgüven aşıladı. Derslerinde gösterdiği azim ve kararlılık ile başarı zaten kaçınılmazdı. Neredeyse hiç devamsızlık yapmadı. Derslerinde de başarılı bir öğrenciydi. Hatta bugün 'okul devam etsin, tatil olmasın' dedi. Karnesini alırken büyük sevinç yaşadı. İkimiz için de ömür boyu unutulmayacak bir sene oldu. Hayatı boyunca iletişimde kalacağımızı düşünüyorum. Yolu, bahtı hep açık olsun. Hayat ona hep güzellik getirsin."

Bayraktar KIZILELMA'dan gövde gösterisi

Bayraktar KIZILELMA, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen TOYGUN Elektro-Optik Sensör Sistemi ve Lazer Güdüm Kiti 82 ile hedefi tam isabetle vurdu

24.06.2026 10:38:00
İhlas Haber Ajansı
 
Bayraktar KIZILELMA'dan gövde gösterisi
Bayraktar KIZILELMA'dan gövde gösterisi
TOYGUN Elektro-Optik Hedefleme Sistemi ile havalanan Bayraktar KIZILELMA, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen TOYGUN Elektro-Optik Sensör Sistemi ve Lazer Güdüm Kiti 82 ile hedefi tam isabetle vurdu.






Baykar tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen KIZILELMA insansız savaş uçağı, testlerine hız kesmeden ediyor. Bayraktar KIZILELMA, gövde kısmında taşıdığı TOYGUN Elektro-Optik Sensör Sistemi ile başarılı atışlar gerçekleştirdi. KIZILELMA, ASELSAN tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen Lazer Güdüm Kiti 82 ve yine ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER Güdüm Kiti'yle başarılı atışlara imza attı.








Öte yandan TOYGUN EOTS, Bayraktar KIZILELMA'nın düşük görünürlük kabiliyetini koruyarak gelişmiş hedefleme yapabilmesini sağlıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.