BTP heyetinden Uluslararası İnsan Hakları ve Çocuk Hakları Derneği’ne (UHDER) anlamlı ziyaret
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) heyeti, Ankara'da Uluslararası İnsan Hakları ve Çocuk Hakları Derneği'ni (UHDER) ziyaret etti. Görüşmede insani değerler ve hak ihlalleri masaya yatırılırken, dernek başkanına Prof. Dr. Haydar Baş'ın dünyaca ünlü eseri "Milli Ekonomi Modeli" takdim edildi
23.04.2026 08:56:00 / Güncelleme: 23.04.2026 11:20:21
Hasan Gündoğdu
Hasan Gündoğdu





Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Polatlı İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen program kapsamında, BTP'nin üst düzey temsilcilerinden oluşan bir heyet, Uluslararası İnsan Hakları ve Çocuk Hakları Derneği (UHDER) Genel Merkezi'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çözümün adresi: Milli Ekonomi Modeli
Üst düzey katılım
Ziyarete; BTP Ankara İl Başkanlığı adına Dr. Salih Türkyılmaz, Ankara İl Başkan Yardımcısı Aydın İlik, BTP Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Haydar İlik, BTP MYK Üyesi İzzet Yaşar, BTP Polatlı İlçe Başkanı Can Şenbaş, Çankaya Kadın Kolları Başkanı Leyla Ateş ve kadın kolları heyeti katıldı. Heyet, dernek yönetimi tarafından ağırlandı.

Çözümün adresi: Milli Ekonomi Modeli
Görüşmenin odak noktalarından biri, BTP'nin kurucu genel başkanı merhum Prof. Dr. Haydar Baş'ın kaleme aldığı ve dünya ekonomi literatüründe geniş yankı uyandıran "Milli Ekonomi Modeli" oldu. BTP heyeti, sosyal adaletin ve insan haklarının temelinin ekonomik bağımsızlıktan geçtiğini vurgulayarak, bu eşsiz eseri dernek başkanına hediye etti.
"Çocuk hakları önceliğimizdir"
Hatay'da 19 Nisan'da duruşması gerçekleşen İbrahim Yaşar davası ve benzer yargılamalar üzerine değerlendirmeler yapıldı.
Toplantı süresince Türkiye ve dünya gündemindeki insan hakları meseleleri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle çocuk hakları ihlalleri konusunda yapılabilecek çalışmalar ve farkındalık projeleri ele alındı. BTP heyeti adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bugün Ankara'da çok değerli bir kabul gerçekleştirdik. Uluslararası İnsan Hakları ve Çocuk Hakları Derneği yönetimine misafirperverlikleri için şükranlarımızı sunuyoruz. Görüşmemizde temel insan hakları ve özellikle çocuk hakları ihlalleri üzerine derinlemesine değerlendirmeler yaptık. Hak savunuculuğu noktasında sivil toplum kuruluşlarıyla dirsek temasımızı sürdüreceğiz."




























































































