logo
04 EYLÜL 2026

'Bu hareket akla sığmaz'

3 Temmuz şike sürecinden beri Trabzonspor’un her platformda haklarını savunan avukat Atilla Dilaver, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun AKP’nin Kazlıçeşme mitingine katılmasının akılla izah edilecek hiçbir tarafının olmadığını söyledi

23.06.2013 00:00:00
 
Şike sürecinde Trabzonspor'un haklarını her türlü platformda savunan avukat Atilla Dilaver, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun AKP mitingine katılarak büyük bir hayak kırıklığına neden olduğunu ve davalarındaki haklılıklarını gölgelediğini dile getirdi.  Tek kelime ile skandalDilaver, "Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun AKP mitingine katılması tek kelimeyle bir skandaldır, spor tarihinde örneği yoktur, bir kulüp başkanın herhangi bir partinin mitingin de kürsüye çıkmasının sporun ruhuna ve ahlakına da aykırı bir harekettir. Bunun akılla izah edilecek hiçbir tarafı yoktur ve çok büyük bir hayal kırıklığına sebeb olmuştur. Kaldıki Trabzonspor'un bu davadaki haklılığını gölgeleyecek bir harekettir. Bizler özellikle Meltem Medya Gurubu ve Kadırga TV aracılığı ile sürekli söyledik, o kupa Trabzon'a gelecek, ancak sayın başkan Hacıosmanoğlu'nun AKP mitingine katılması kupanın geliş şeklini gölgelemiştir." şeklinde konuştu.   Şike sürecini baltaladıŞike davasında UEFA'ya, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı tarafından atanan Futbol Federasyonu Başkanı'nın Fenerbahçe ile işbirliği yaparak tüm delilleri ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma yaptıklarını tezini sunduklarını belirtiklerini ancak başkan Hacıosmanoğlu'nun AKP mitingine katılarak bu süreci baltaladığını ifade eden Dilaver, "Siyasetin etkisiyle gelmiş bu kupa argümanını eline almıştır artık. Bizim kupayı alma yöntemlerimizden birisi bizim FIFA'ya gidip, Türkiye Futbol Federasyon'u özerk değildir, Futbol Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı tarafından Fenerbahçe'yi koruma amacıyla atanmıştır, işte sayın Başbakan'ın demeçleri, işte UEFA genel kurulunda yaptığı konuşma, PFDK'nın almış olduğu kararlar, lütfen siz disiplin talimatınızın 69. maddesini işleterek bu soruşturmayı direk olarak kendi disiplin kurullarına yaptırın diyecektik.Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacısosmanoğlu AKP mitinginde kürsüye çıkarak bizim bu tezimizi çökertti. UEFA'da bize o zaman diyecektir ki siz Türkiye Cumhuriteyi Başbakan'ın, Federasyonu Fenerbahçe'yi korumak için atadığını söylüyorsunuz ama sizin kulüp başkanınız AKP mitinglerinde kürsüye çıkıyor. Demek ki Başbakan kulüpler arasında ayrım bir pozitif tercih kullanmıyor, böyle olsaydı sizin başkanınız o kürsüye çıkamazdı. Bu tamamen Trabzonspor başkanın şike sürecine ve şike stratejisini bilmemesinden, AKP mitinginde kürsüye çıkmasının bu mücadeleye nasıl bir darbe vuracağını kestirememesinden kaynaklanan bunun dışında ise genel spor ahlakına aykırı olan bir harekettir ve Trabzonspor'un şike mücadelesine ve adalet arayışına darbe vurmuştur, Trabzonspor başkanının bu hareketinin zararlarını ileri ki günlerde somut olarak göreceğiz" diye konuştu.

Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig’e çıkar çıkmaz transfer piyasasına adeta damga vurdu. İngiliz ekibi 18 futbolcu için yaklaşık 176 milyon euro harcadı

02.09.2026 23:20:00
Haber Merkezi
 
Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer
Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer
Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig'e çıkar çıkmaz transfer piyasasına adeta damga vurdu. İngiliz ekibi 18 futbolcu için yaklaşık 176 milyon euro harcadı.

Ancak kulübün geçmiş finansal tabloları ve Acun Ilıcalı'nın kendi açıklamaları, bu dev transfer operasyonunun arkasındaki finansman modelini mercek altına almayı zorunlu kılıyor.

Hull City, 2026 yaz transfer döneminin en agresif takımlarından biri oldu. Premier Lig'e dokuz yıl aradan sonra dönen İngiliz ekibi, kadrosuna tam 18 futbolcu kattı ve transfer bedelleri toplamı yaklaşık 176 milyon euroya ulaştı.

Transfermarkt verilerine göre yeni oyuncuların toplam piyasa değeri yaklaşık 213 milyon euroya, Hull City'nin kadro değeri ise 253,3 milyon euroya çıktı.

Listenin başında Rayo Vallecano'dan alınan Nobel Mendy bulunuyor. Savunmacı için yaklaşık 23,4 milyon euro ödenirken, Olympiakos kalecisi Konstantinos Tzolakis için 23,3 milyon euro, Union Berlin'den Ilyas Ansah için 17 milyon euro bonservis bedeli verildi. Tim Iroegbunam, Mohamed-Ali Cho, Christos Mouzakitis ve Lucas Herrington gibi isimler de milyonlarca euroluk transferlerle kadroya katıldı.

Hull City'nin para muslukları

1. Premier Lig gelirleri

Yayın, sponsorluk ve maç günü gelirlerinde büyük artış.

2. Gelecekteki Premier Lig gelirlerine karşı kullanılan kredi

Ilıcalı'nın açıkladığı 55 milyon sterlinlik kredi, kulübün gelecekteki gelirlerini bugünkü transfer döneminde kullanabilmesine imkân sağlıyor.

3. Acun Ilıcalı'nın kulübe sağladığı finansman

Ilıcalı, yaklaşık beş yılda Hull City için 120 milyon sterlin harcadığını açıkladı.

4. Oyuncu satışları

Kulüpler için önemli bir diğer finansman kaynağı oyuncu satışlarından elde edilen gelirler.

Trabzonspor'da beklenen gelişme

Trabzonspor'da Teknik Direktör Fatih Tekke ile yollar ayrıldı. Geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ferencvaros'a elenilmesinin ardından istifasını sunan ancak yönetim tarafından bu kararı kabul edilmeyen Tekke, Amed Sportif Faaliyetler mağlubiyetinin ardından görevinden ayrıldı

01.09.2026 18:31:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzonspor'da beklenen gelişme
Trabzonspor'da beklenen gelişme
Trabzonspor'da Teknik Direktör Fatih Tekke ile yollar ayrıldı. Geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ferencvaros'a elenilmesinin ardından istifasını sunan ancak yönetim tarafından bu kararı kabul edilmeyen Tekke, Amed Sportif Faaliyetler mağlubiyetinin ardından görevinden ayrıldı.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 mağlup olan bordo-mavililerde yönetim, karşılaşmanın ardından Fatih Tekke ile yolları ayırma kararı aldı. Böylece Trabzonspor'da Fatih Tekke dönemi sona erdi.

İstifası kabul edilmemişti

Tekke, Ferencvaros karşısında alınan ağır yenilginin ardından sorumluluğu üstlenerek istifa ettiğini açıklamıştı. Trabzonspor yönetimi ise tecrübeli teknik adamın kararını kabul etmeyerek görevine devam etmesini istemiş ve Amed Sportif Faaliyetleri karşılaşmasında takımın başında sahaya çıkmasını sağlamıştı.

Yönetimden Tekke'ye teşekkür



Trabzonspor yönetimi, Fatih Tekke'ye görev süresi boyunca ortaya koyduğu emek ve özverili çalışmalarının yanı sıra kazandırdığı başarılar ve kulübe kattığı değerler için teşekkür etti. Bordo-mavili kulüp, Fatih Tekke'ye kariyerinin bundan sonraki bölümünde başarılar dilerken, kendisinin Trabzonspor camiasının bir ferdi olarak her zaman saygıyla hatırlanacağını ifade etti.

Trabzonspor'da Antonio Conte sürprizi

Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Trabzonspor'da gündeme dünyaca ünlü İtalyan teknik adam Antonio Conte geldi.

Son olarak İtalya Serie A ekiplerinden Napoli'yi çalıştıran Conte, Mayıs 2026'da İtalyan kulübüyle yollarını ayırdı. Kariyerinde Juventus, Chelsea, Inter, Tottenham ve Napoli gibi önemli takımları çalıştıran 57 yaşındaki teknik adam, şu anda kulüpsüz bulunuyor.

Trabzonspor yönetiminin, Fatih Tekke sonrası teknik direktör adayları arasında Conte'yi de değerlendirdiği öne sürüldü.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Dünya Kupası'nda


 
A Milli Erkek Basketbol Takımı, İzlanda'yı 110-73 yenerek 2027 Dünya Kupasına katılma hak kazandı.

01.09.2026 00:48:00 / Güncelleme: 01.09.2026 01:18:39
Haber Merkezi/AA
 
A Milli Erkek Basketbol Takımı, Dünya Kupası'nda
A Milli Erkek Basketbol Takımı, Dünya Kupası'nda

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu'ndaki ikinci maçında İzlanda'yı deplasmanda 110-73 mağlup etti.
 
8'de 8 zafer
 
Bu sonuçla elemelerde 8'de 8 yapan Türkiye, Dünya Kupası biletini alan ilk takım oldu.
 
Karşılaşmaya etkili başlayan ve İzlanda'nın sadece 1 sayı atmasına izin veren A Milli Basketbol Takımı, 4. dakikada 14 sayılık fark yakaladı: 1-15. Hız kesmeyen ve 7. dakikada farkı 21'e (6-27) çıkaran milliler, kaptan Cedi Osman ile Malachi Flynn'in toplam 24 sayı ürettiği ilk periyodu 33-14 önde tamamladı.
 
Ay-yıldızlı ekip, ikinci çeyrekte de çok üstün performans ortaya koydu. Oyuna kenardan dahil olan isimlerden önemli katkı alan Türkiye, 19. dakikada farkı 28 sayıya kadar çıkardı: 30-58. Milli takım, Onuralp Bitim'in 15 sayı kaydettiği bu çeyreği 60-37 üstün bitirdi.
 
Dengeli geçen üçüncü periyotta farkı koruyan Türkiye, son bölüme 80-56 önde girdi. Dördüncü çeyrekte rahat oyun sergileyen ve farkı açan A Milli Takım, mücadeleyi 110-73 kazandı.
 
İlk takım Türkiye
 
Elemelerde 8'de 8 yapan Türkiye, 2027 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan ilk takım oldu.

 
MAÇIN KARNESİ
 
Salon: Laugardalshöll
 
Hakemler: Antonio Conde (İspanya), Andris Aunkrogers (Letonya), Elvis Binders-Coders (Letonya)
 
İzlanda: Fridriksson 7, Hermannsson 11, Palsson 11, Gudmundsson 9, Hlinason 7, Henningsson 5, Kari Jonsson 6, Thrastarson 10, Thorbjarnarson 2, Petursson 2, Bjarni Jonsson, Bjornsson 3
 
Türkiye: Şehmus Hazer 10, Flynn 13, Cedi Osman 17, Yiğitcan Saybir 10, Adem Bona 8, Furkan Korkmaz 8, Ömer Faruk Yurtseven 2, Kenan Sipahi 15, Onuralp Bitim 17, Sertaç Şanlı 5, Metecan Birsen 5, Erkan Yılmaz
 
1. Periyot: 14-33
Devre: 37-60
3. Periyot: 56-80
 
 
 
 

Diyarbakır’da Trabzonspor taraftar otobüslerine saldırı

Amedspor-Trabzonspor karşılaşması öncesinde Diyarbakır’da gerilimi artıran bir olay yaşandı

01.09.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Diyarbakır’da Trabzonspor taraftar otobüslerine saldırı
Diyarbakır’da Trabzonspor taraftar otobüslerine saldırı
Amedspor-Trabzonspor karşılaşması öncesinde Diyarbakır'da gerilimi artıran bir olay yaşandı. Bordo-mavili taraftarları taşıyan otobüslere, kentin Ergani ilçesinden geçiş sırasında kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından taşlı saldırı düzenlendi.

Seyir halindeki otobüslere atılan taşlardan bazıları araçlara isabet ederken, otobüslerin camlarında hasar meydana geldi. Olayın ardından bazı taraftarların araçlardan indiği ve taş atan kişilerin peşinden gittiği belirtildi. Saldırganların ise sokak aralarına kaçarak olay yerinden uzaklaştığı aktarıldı.

Gerginlik yaşandı

Taşlı saldırının ardından bölgede kısa süreli gerginlik yaşanırken güvenlik güçleri olay yerine müdahale etti. Bazı kaynaklar yaşanan arbede sırasında bir taraftarın yaralandığını bildirdi.

Olayın, karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala yaşanması dikkat çekti. Trabzonspor taraftarlarının Diyarbakır Stadyumu'na güvenlik önlemleri eşliğinde ulaştırılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Futbolun gölgesine şiddet düştü

Daha önce iki takım taraftarları arasında dostluk görüntülerinin ortaya çıktığı Diyarbakır'da yaşanan taşlı saldırı, maç öncesi tansiyonu yükseltti. Taraftar otobüslerine yönelik saldırının faillerinin belirlenmesi ve olayla ilgili soruşturma yürütülmesi bekleniyor.

Yüksel Yıldırım: 'Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur'

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Fenerbahçe mağlubiyeti ardından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'ye karşı santrforsuz oynuyorsunuz. Fenerbahçe sizi böyle yakalarsa biz 2-0 ile ucuz kurtulduk. Açık ve net söylüyorum, Fenerbahçe fark yapabilirdi ama takım gerçekten direndi" dedi

31.08.2026 12:16:00 / Güncelleme: 31.08.2026 12:47:56
İhlas Haber Ajansı
 
Yüksel Yıldırım: 'Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur'
Yüksel Yıldırım: 'Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur'
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Fenerbahçe mağlubiyeti ardından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'ye karşı santrforsuz oynuyorsunuz. Fenerbahçe sizi böyle yakalarsa biz 2-0 ile ucuz kurtulduk. Açık ve net söylüyorum, Fenerbahçe fark yapabilirdi ama takım gerçekten direndi" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Samsunspor, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu. Maç sonu açıklamalarda bulunan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "Fenerbahçe'nin mutlak galibiyet için geleceğini biliyorduk. Biz de elimizden gelen mücadeleyi yaptık ama maalesef Göztepe maçında nasıl 3. dakikada yediysek, burada da yine maçın 3. dakikasında gol yedik. İkinci yarı yine öyle oldu. Aynısı Göztepe maçında da oldu.

Yani Samsunspor'un demek ki daha maçın başında bu gol yeme alışkanlığını sonlandırması lazım. Hocamızla bunu konuşacağım, gerekeni yapması gerekiyor. Onun dışında bu kadar eksikle biz Fenerbahçe'ye karşı direndik. Gördüğünüz gibi Marius sakattı, Fatih Kaya oynuyordu. Fatih Kaya 15. dakikada sakatlandı. O da çıkınca Fenerbahçe'ye karşı santrforsuz oynuyorsunuz. Fenerbahçe sizi böyle yakalarsa biz 2-0 ile bana göre ucuz kurtulduk. Açık ve net söylüyorum, Fenerbahçe fark yapabilirdi ama takım gerçekten direndi" diye konuştu.

"Taraftarlar bizi yalnız bıraktı"

Transferin kendileri için bittiğini söyleyen Yüksel Yıldırım, "Çünkü yok, boşluğumuz yok. Bütün takımların sıkıntısı o. Yani transfer artık bizim için çok da önemli. Yapabilsek çok önemli de yapamazsak yapacak bir şey yok. Önümüzdeki kadroyla gideceğiz. Sakatlar gelince, dediğim gibi, yani kanatlarımız yok. İki tane kanat oynuyor, alternatif koyamıyoruz yerine. Santrfor sakatlanıyor, yerine santrfor koyamıyoruz. Yani üzgünüm. Gerçekten üzgünüm ama takım iyi mücadele verdi Fenerbahçe'ye karşı. Ben futbolcularımı da kutluyorum. Ama en üzüldüğüm nokta bugün Fenerbahçe Samsun'a gelmiş, taraftar bizi yalnız bırakıyor.

Bir sürü bahaneleri var: Stat uzak, fiyat pahalı, o pahalı, şu pahalı' Bıraksınlar bunu. İşte geliyor. Yani bir sürü Fenerbahçe'nin dünya yıldızı var. Yani bunu para verip seyredeceksin. Futbol dünyası böyle gidiyor. Futbolda bir oyuncu almak için manyak paralar veriyoruz, milyon Euro'lar. Bunu gidip de üç dolar, beş Dolar ya da Euro'larla bilet satarak yapamazsın. Samsun'un başka hiçbir geliri yok. Tamamen ben karşılıyorum. Forma reklamlarını kendim veriyorum. Bütün parayı kendim' Yani bu kadar. Türkiye'de bize sahip çıkacak hiç kimse yok. Allah uzun ömürler versin de, uzun yıllar Samsunspor'da kalayım. Yoksa bu şehirde Samsunspor'a sahip çıkacak kimse yok" şeklinde konuştu.

Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur

Milli maç arasından sonra Türkiye'nin gerçek Samsunspor'u izleyeceğini belirten Yıldırım, "Gabriele'i bugün çok beğendim defansta. İlk defa oynadı çocuk. Takımı daha yeni tanıyor. Diğer arkadaşlar da yeni yeni bir şeyler yapıyor. Ben burada Fenerbahçe'yi kutluyorum. Hayırlısı olsun. Onların amacı bu sene Aziz Başkan başkanlığında şampiyon olmak. Hedefleri var. Bizim de hedefimiz, dediğim gibi, beşinciliği kovalamak. Olmazsa altıncı oluruz, yedinci oluruz ama Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur. Bu kesin. Çünkü bizim sakatlarımız geldiğinde başka bir Samsunspor olacağız. Milli takım arasından sonra Türkiye gerçek Samsunspor'u izleyecek. O zamana kadar alabildiğince puan almaya çalışacağız. Çünkü ilk hafta, yani ilk 5 hafta, hatta fikstürümüz çok zor. Onun için Samsunspor'un 3 haftada 4 puanı var. Kötü değil, iyi de değil" ifadelerini kullandı.

"Hem yetiştiren hem yarışan bir Samsunspor olacak Türkiye liglerinde"

Samsunspor'un hedeflerinden bahseden Yıldırım, "Fenerbahçe bizden çok çok üstün bir takım. Bizim rakibimiz de değil. Bu arada Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından dolayı kutluyorum. Sakatlarımız vardı ama bu kadro elinden geleni yaptı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı gücümüz bu sene geçen seneye göre daha zayıf gibi gözüküyor. Çünkü biz 3 senede bir kadro yapılanmasına giriyoruz. Bu sene Türkiye'nin en genç kadrosunu kurduk. Takımın yaş ortalaması 23,5. Bunun meyvelerini önümüzdeki sene verecek. Biz bu sene bu gençlerle kadro ve oyun yapısının birbirini tanımasıyla geçecek. Hedefimiz Samsun'a yakışır bir futbol oynamak ama esas hedef, biz hep söyledik, bu takımla önümüzdeki sene ve ondan sonraki seneler kesinlikle üst sıraları kovalamak. Biz Türkiye'de böyle bir yapılanmayı yapan tek Türk takımıyız. Yani başka hiçbir başkan bizim gibi uzun dönem düşünemiyor. Hem yetiştiren hem yarışan bir Samsunspor olacak Türkiye liglerinde" açıklamasında bulundu.

Karadeniz’de fırtına bekleniyordu, Fenerbahçe esti geçti

Sarı-lacivertliler deplasmanda hata yapmadı! Fenerbahçe, Süper Lig’in 3. haftasında Samsunspor’u 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu

30.08.2026 23:29:00
Haber Merkezi
 
Karadeniz’de fırtına bekleniyordu, Fenerbahçe esti geçti
Karadeniz’de fırtına bekleniyordu, Fenerbahçe esti geçti
Sarı-lacivertliler deplasmanda hata yapmadı! Fenerbahçe, Süper Lig'in 3. haftasında Samsunspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Samsunspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 2-0 kazandı.

MURIQI'DEN ŞOK BAŞLANGIÇ

Fenerbahçe karşılaşmaya hızlı başladı. Sarı-lacivertliler henüz 3. dakikada Vedat Muriqi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Erken golün ardından Samsunspor beraberlik için oyunu rakip yarı alana taşımaya çalışırken Fenerbahçe savunmada kontrollü bir görüntü sergiledi.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

OĞUZ AYDIN FARKI İKİYE ÇIKARDI

İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe, 49. dakikada Oğuz Aydın'ın golüyle skoru 2-0'a getirdi. Böylece sarı-lacivertliler deplasmanda önemli bir avantaj yakaladı.

Samsunspor kalan bölümde farkı azaltmak için baskısını artırsa da Fenerbahçe savunması rakibine gol şansı vermedi.

DEPLASMANDA KRİTİK 3 PUAN



Karşılaşmayı 2-0 kazanan Fenerbahçe, ligde yoluna önemli bir galibiyetle devam etti. Samsunspor ise kendi sahasında mücadeleden puansız ayrıldı.

Eyüpspor, Alanyaspor'u yendi

Eyüpspor, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

30.08.2026 22:24:00
Haber Merkezi
 
Eyüpspor, Alanyaspor'u yendi
Eyüpspor, Alanyaspor'u yendi
Eyüpspor, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Eyüpspor ile Corendon Alanyaspor, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarı

Konuk takım 25. saniyede öne geçti. Soldan ceza sahasına giren İbrahim Kaya'nın şutunda, meşin yuvarlak savunma oyuncusu Jules'ten döndü. Altıpas gerisine düşen topu tamamlayan Arda Usluoğlu, fileleri havalandırdı: 0-1

4. dakikada Ruax Yao'nun ara pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Michalak'ın vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direk dibinden auta gitti.

34. dakikada Ruax Yao'nun soldan ortasında arka direkteki Boutobba uygun durumda vuruşunu yaptı. Kaleci Victor sağına uzanarak meşin yuvarlağın ağlara gitmesini son anda önledi.

39. dakikada Eyüpspor beraberliği yakaladı. Abdullahi'nin yaklaşık 35 metreden sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Victor'un solundan ağlarla buluştu: 1-1

Takımlar devre arasına 1-1 eşitlikle gitti.

İkinci yarı

53. dakikada Duarte'nin kaleyi cepheden gören yerden çıkardığı şutta top yandan auta gitti.

90+4. dakikada eflatun-sarılı ekip öne geçti. Giordano'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Jules'in kafayla vurduğu topu kaleci Victor ayaklarıyla önledi. Yükseklik kazanarak kaleye yönelen meşin yuvarlak savunmanın çabasına rağmen ağlarla buluştu: 2-1

Golün santrasının ardından hakem Cihan Aydın maçı bitiren düdüğü çaldı.

Kadın Milli Voleybol Takımı, 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu

Kadın Milli Voleybol Takımı, namağlup 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu oldu

30.08.2026 22:18:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kadın Milli Voleybol Takımı, 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu
Kadın Milli Voleybol Takımı, 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu
Kadın Milli Voleybol Takımı, namağlup 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu oldu.

Milliler, İtalya'nın Taranto kentinde düzenlenen 2026 Akdeniz Oyunları'nda grubunu namağlup lider tamamlayarak adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde ise Sırbistan'ı 3-1 mağlup ederek finale yükseldi. Ay-yıldızlıar, finalde ev sahibi İtalya'yı 3-0 (25-22, 26-24, 25-18) mağlup ederek namağlup şekilde altın madalya kazandı.

Stanimir Stoilov: 'Buradan kesinlikle puan hak ederek ayrılmamız gerekiyordu'

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Galatasaray'a 3-2 mağlup oldukları maçtan puan hak ederek ayrılmaları gerektiğini ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

30.08.2026 11:17:00
İhlas Haber Ajansı
 
Stanimir Stoilov: 'Buradan kesinlikle puan hak ederek ayrılmamız gerekiyordu'
Stanimir Stoilov: 'Buradan kesinlikle puan hak ederek ayrılmamız gerekiyordu'
Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Galatasaray'a 3-2 mağlup oldukları maçtan puan hak ederek ayrılmaları gerektiğini ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Göztepe deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'a 3-2'lik skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

İki takım adına da çok zor ve ilgi çekici bir mücadele olduğunu belirterek sözlerine başlayan Stoilov, "İki takım da çok fazla doğru şey sahada sergiledi ve kazanmak istedi. İlk yarıya iyi başladık. İlk yarı boyunca sahada iyi pozisyon aldık. Burada golü bulduk, pozisyonlar oluşturduk ve rakibe de aynı zamanda pozisyon vermedik. İkinci yarıdaysa Galatasaray iyi bir şekilde başladı. Burada pozisyonlar yakaladılar, daha sonra goller de buldular. Biz daha sonra maçı çevirmek için her şeyimizi verdik fakat istediğimiz puanı veyahut puanları maalesef alamadık. Buradan kesinlikle puan hak ederek ayrılmamız gerekiyordu fakat bunu başaramadık, çok üzgünüz" diye konuştu.

"Gelişmeye ve çalışmaya devam etmemiz gerekiyor"

Duran toplarla ilgili çok fazla çalıştıklarını aktaran Stanimir Stoilov, "Bunun nedenlerinden bir tanesi öncelikle başkanımız bu konuda biraz takıntılı. Ama bununla ilgili çalışmaları sadece bizler yapıyoruz. Bunun sorumluluğu bende ve bizlerde. Aslında bir hoca olarak futbolda duran topları iyi bilmeniz gerekiyor. Çok karmaşık bir şey de yok. Hep beraber bütün ekip olarak oyuncuları bununla ilgili çalıştırıyoruz. Özel bir duran top hocamız son 1,5 yıldır bununla ilgili yok. Bugün de duran toplardan yakaladığımız pozisyonlar var. Tabii ki bununla ilgili çalışmaya devam edeceğiz çünkü gelişmenin tek yolu çalışmak. Bundan başka bir yol ben kesinlikle bilmiyorum. Bugün farkımız aslında duran toplardan yediğimiz bir gol de var, belki kendi kalemize gibi oldu ama bu da var. Kesinlikle gelişmeye ve çalışmaya devam etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İlk amacımız rakibin öndeki baskısını kırmaktı

Maçtaki taktikleri üzerine konuşan Stoilov, "İlk amacımız rakibin öndeki baskısını, Galatasaray'ın öndeki baskısını kırmaktı. Onlara bu şansı vermemekti. O yüzden orada biraz orta bloğu aşarak direkt uzun toplarla hareket ettik ve aynı zamanda santrforlarımız bu topları iyi takip eden, arkaya, bu topların arkasına, ardından iyi koşular atan santrforlar. Onların da bugün iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Çünkü rakip olarak baktığınızda Abdülkerim, Sanchez gibi stoperler ligin belki de en iyi stoperleri. Onlara karşı santrforlarımız elinden geleni yaptılar ve iyi bir iş çıkardılar. İkinci yarıda biraz rakip bizi geriye doğru itmeye başladı ve biz burada biraz baskı altında kaldık. Bir konsantrasyon ve organizasyon kaybı yaşadık burada. O yüzden aynı şekilde bu topları kullanamadık ve oyunun bu bölümünde Galatasaray pozisyonlar üretti ve aradıkları golleri de buldular. Sonra biz tekrar oyunumuza döndük ve oyunumuzun bu bölümünde pozisyonlar ürettik fakat istediğimiz son golü maalesef bulamadık" açıklamasını yaptı.

"Bizim kulüp olarak gençleri geliştirmek gibi bir stratejimiz var"

Geçen yıl savunma anlamında güçlü ve istikrarlı olduklarının altını çizen Bulgar çalıştırıcı, "Aslında bu sene de öyleydik ama şanssız sakatlıklar oldu maalesef. Şimdi orada genç oyuncumuz Ege'ye şans veriyoruz. O da Süper Lig'de ilk defa forma giyiyor. Tabii ki 18-19 yaşında bir oyuncu ama elinden geleni en iyi şekilde yapmak istiyor. Bizim kulüp olarak gençleri geliştirmek gibi bir stratejimiz var. Onlara güveniyoruz. Kendisine de bu yüzden güveniyoruz. En iyi şekilde bunu sürdürmeliyiz. Savunmamız normalde sizin de belirttiğiniz gibi çok istikrarlı ve ikili mücadelelerde çok güçlü bir savunma hattı ve bu takıma her zaman özgüven veriyor. Ama şu anda sakatlıklarla beraber burada bir sıkıntımız mevcut. Tabii ki transfer dönemi devam ediyor. Bir yabancı oyuncu daha alma hakkımız var. Bununla ilgili son dakikaya kadar düşüneceğiz. Ya orta sahaya ya da savunmaya bir takviye yapacağız. Ama bir an önce ben bu transfer döneminin bitmesini bekliyorum. Çünkü sürekli bazı değişiklikler oluyor. Gelenler, gidenler oluyor. Sakatlıklardan dönen oyuncularımızla beraber savunma hattında da tekrar çok güçlü olacağımızı düşünüyorum ve bu problemi de çözeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Hakem hataları ile ilgili konuşmak istemiyorum"

Hakemler ile ilgili konuşmak istemediğini belirten Stoilov, "Bu benim işim değil. Ben kesinlikle takımıma odaklanmak istiyorum. Yaptığımız hatalar varsa onları ortadan kaldırmaya odaklanmak istiyorum ve gelişmeye odaklanmak istiyorum. Hakem hataları ile ilgili konuşmak istemiyorum. Bununla ilgili konuşacak insanlar var ve aslında herkes de her şeyi çok açık bir şekilde görüyor. Daha ligin ilk maçında ben aslında bunlardan sıkıldığımı zaten belirtmiştim" diyerek sözlerini noktaladı.

Trabzonspor'da gözler Onuachu'da

Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon gol yükünü sırtlayan Paul Onuachu, 2026-2027 sezonuna sessiz başladı

30.08.2026 10:58:00 / Güncelleme: 30.08.2026 11:01:28
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzonspor'da gözler Onuachu'da
Trabzonspor'da gözler Onuachu'da
Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon gol yükünü sırtlayan Paul Onuachu, 2026-2027 sezonuna sessiz başladı. Bordo-mavililerin Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 4 resmi karşılaşmada toplam 313 dakika süre alan Nijeryalı golcü, henüz gol sevinci yaşayamadı.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da Onuachu'nun gol yollarında performansı merak ediliyor. Bordo-mavililerin, Süper Lig'de oynadığı Kasımpaşa ve Başakşehir karşılaşmalarında forma giyen Onuachu, ilk maçta 90, ikinci maçta ise 87 dakika sahada kaldı. Nijeryalı forvet, iki karşılaşmada da gol kaydedemedi.

Onuachu, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Ferencvaros ile oynanan iki maçta da görev yaptı. İlk karşılaşmada 90 dakika sahada kalan golcü oyuncu, Macaristan'daki rövanşta ise 46 dakika süre aldı. Böylece Onuachu, Avrupa'da çıktığı iki maçta da gol atma başarısı gösteremedi.

Geçen sezon 26 golle zirveye çıktı



Geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla gösterdiği performansla takımın en önemli gol silahı olan Onuachu, toplam 26 gole imza attı. Nijeryalı futbolcu, Süper Lig'de attığı 22 golle gol krallığını da Shomurodov ile birlikte paylaştı.
Onuachu, yeni sezonda ise henüz fileleri havalandıramadı.

Gözler Diyarbakır'da

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesinin ardından Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler ile karşılaşacak.
Bordo-mavililerde gözler, özellikle takımın gol yollarındaki en önemli ismi olan Onuachu'ya çevrildi. Nijeryalı golcünün Diyarbakır deplasmanında gol sessizliğini bozarak yeniden skor üretmeye başlaması bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.