Bu şenlikte pahalı antika yok
İstanbul'da Tüm Antikacılar ve Sahaflar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte antikacı esnafı, birbirinden değerli antikaları satışa çıkardı. Vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.
'Amacımız genç nesillerle antikayı tanıştırmak'
Şenlik hakkında açıklamalarda bulunan Tüm Antikacılar ve Sahaflar Derneği Başkanı Muzaffer Gültekin, "Etrafımızda bombaların patladığı bu sıcak günlerde, bu güzel organizeleri yapabilmek, inanıyorum ki vatanını ve milletini seven insanların işidir. Tarihin ortasında, Barbaros Hayrettin Paşanın hemen yanındaki bir müzenin içinde, genç nesillerimizle antikayı tanıştırmak tek gayemiz ve amacımızdır. İnşallah bundan sonra devam edecektir. Katılım çok güzel, herkes mutlu daha da iyi olacağına inanıyorum" dedi.
Antikanın ulaşılamaz olmadığını ifade eden Başkan Gültekin, "İnanın 2 bin lira maaş veya asgari ücret alan insan bile antika alabilir. Sadece ne alacağını bilmelidir. Cumartesi ve Pazar günü insanlar burayı gezemiyordu, şuan hafta sonu olmasına rağmen çok güzel bir katılım var" ifadelerini kullandı.
'Antika üzerindeki pahalı algısını yıkıyoruz'
Tüm Antikacılar ve Sahaflar Derneği yetkilisi Aytekin Batmaz da, "Antikanın geniş kitlelere yayılması ve hak ettiği eski değeri alması için faaliyetler gösteriyoruz. Antika üzerindeki pahalı algısının geneli yansıtmadığını düşünüyoruz ve bunu göstermek istiyoruz. Çok daha makul rakamlarla ve uygun fiyatlarla antika sahibi olunabilir ve bunlar çok iyi bir hediyeye dönüşebilir. Buradaki esnaf arkadaşlarımız İstanbul'un pek çok yerinden gelmiştir. Satışa çıkarttığı antikalar dükkanlarında pahalı algısını oluşturabilecek eserler mevcut ama buraya gelirken özellikle bu yılbaşı öncesi hediye edilebilecek makul rakamdaki objeleri getirmeye çalıştılar. Gençler arasında son dönemde popüler olan plaklar, pikaplar, tespihler, biblolar kahve ve çay takımları gibi Avrupa'dan gelen bazı objelerde stantlarımızda sergileniyor" şeklinde konuştu. İHA























































































