logo
20 HAZİRAN 2026

Burak Trabzonspor'a döndü

Burak Yılmaz, Beijing Guoan ile sözleşmesini feshetti. Milli futbolcu, eski takımı Trabzonspor'la anlaştı. Bordo-Mavili takım, Çin kulübüne 32 yaşındaki golcü için 5.5 milyon Euro + bonus ödeyecek

02.08.2017 00:00:00
Kariyerini Çin'de sürdüren Burak Yılmaz, kulübü Beijing Guoan ile sözleşmesini feshetti. Türkiye'ye dönüş yapan milli futbolcu, eski takımı Trabzonspor ile anlaşmaya vardı.

Trabzon'daki 50. yıl şenliklerine katılamayacak olan tecrübeli golcünün, "Yuvama dönüyorum. Bugün burada olamasam da en kısa sürede yanınızda olacağım" ifadelerini kullandığı kutlamalarda Bordo-Mavili taraftarlara izletilmek üzere hazırlanmıştı. Futbol yaşantısında 4 büyük kulübün de formasını giyen 32 yaşındaki golcü, 2015-16 sezonunun devre arasında Galatasaray'dan ayrılıp Çin Süper Ligi'ne transfer olmuştu. Beijing Guoan'ın 8 milyon Euro ödediği Burak, Çin Süper Ligi'nde oynadığı 28 karşılaşmada 19 kez rakip fileleri havalandırdı.

Bonservisi 5.5 milyon Euro + bonus
Çin kulübü, Burak Yılmaz'ın takımdan ayrıldığını resmen duyurdu. Milli futbolcuya katkıları için teşekkür eden kulüp, Trabzonspor'un bonservis bedeli olarak 5.5 milyon Euro + bonus ödeyeceğini açıkladı. Burak, Bordo-Mavililer ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Trabzon KAP'a bildirdi
Trabzonspor Kulübü de Burak Yılmaz'ın transferini KAP'a, "Profesyonel futbolcu Burak YILMAZ' ın kulübümüze transferi konusunda, Beijing Sinobo Guoan F.C. ve futbolcu ile görüşmelere başlanmıştır." ifadeleriyle açıkladı.

Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?


 
A Milli Futbol Takımı, maçlarını uygun hava koşullarında ve gece vakti oynamasına karşın Avustralya'dan sonra Paraguay'a da kaybetti. Böylece Dünya Kupası'na erken veda etti. Şanssızlık başlıca faktörlerden biriydi ancak turnuvaya hazırsızlık da her haliyle sırıtıyordu.

20.06.2026 08:33:00
HASAN GÜNDOĞDU
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?

1. Teknik Direktör Montella, rakipleri hiç ama hiç analiz edememiş. Türkiye, bugüne kadar çoğunlukla ve yoğunlukla Avrupa takımları ile oynadı. Avrupa futbolu başka, dünya futbolu başka... Avustralya ve Paraguay, kapanan takımlar... Bu kilidi açamadık. Açacak futbolcumuz da pek yok...  Bunun için fiziksel güç de gerekiyor. Hızlı ve atik olmak gerekiyor. Barış Alper ve Kenan Yıldız bu açıdan yetenekli oyuncular... Ancak Paraguay maçına Kerem ve Yunus ile başlamak bellki de hataydı.

2. Kapalı defansı dağıtmanın bir yolu da uzaktan şutlar... Arda Güler, iki maçta da bu açıdan etkili olamadı. Çekilen uzaktan şutlar nadiren çerçeveyi buldu. Formsuz olsa da zaman zaman gözler İrfan Can Kahveci'yi aradı!

3. Çok şanssız ve kısmetsizdik. Bu kadar şansızlığa da pes doğrusu! İki maçta iki direkten dönen iki top! Ancak işini iyi yapanlar için şanssızlık diye bir şey yoktur!

4. Kaleci Uğurcan, iki maça da kötü başladı. Uzaktan şutları kurtarmakta başarısızdı. Paraguay maçına da konsantre olamadan çıkmış, anlaşılan o!

5. Altın jenerasyon sponsor firmaların pazarlama taktiklerinin kurbanı oldu. Bu kadar reklam filmi çok fazla... Ne ara bu reklamları çektiler, insan kavramakta zorlanıyor? Almanya, Fransa, Hollanda vesaire takımların oyuncuları reklamlarda oynadı mı? Göremedik...

Avustralya karşısında hakemler ABD'ye zırh oldu!


 
Türkiye'nin de yer aldığı 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 2. maçında ABD, Avustralya'yı 2-0 mağlup etti. Hakem, Avustralya'nın net penaltılarını vermedi.

20.06.2026 01:46:00
Haber Merkezi
 Avustralya karşısında hakemler ABD'ye zırh oldu!
 Avustralya karşısında hakemler ABD'ye zırh oldu!

Türkiye'nin de yer aldığı 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 2. maçında ABD, Avustralya'yı 2-0 yendi.

Seattle'daki Lumen Field Stadı'nda yerel saatle 12.00'da başlayan müsabakaya etkili başlayan ABD, 11. dakikada öne geçti. Ream'in pasında solda topla buluşan Balogun'un ceza sahasına girip yerden ortasında Burgess ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0.

Ofsayt kokan gol

Avustralya'nın geriye düştükten sonraki hücumlarında ABD savunması gole izin vermezken 44. dakikada ABD farkı 2'ye çıkardı.
Cieza yayı önünde topla buluşan Dest'in sert vuruşunda savunmadan seken top kale sahası önündeki Freeman'ın önünde kaldı. Bu futbolcu yakın mesafeden topu ağlara gönderdi. Yan hakemin ofsayt uyarısına karşın VAR kontrolü sonrasında gol geçerli sayıldı: 2-0. Golün ofsayt olarak değerlendirilmemesi futbolseverleri şaşırttı.

Müsabakanın ikinci yarısında özellikle Avustralya rakip kalede etkili olmak istedi ancak gol bulamadı. Bu yarıda Avustralya'nın girdiği bazı pozisyonlara penaltı çalmak mümkündü ancak hakemler buna yanaşmadı.

Hakem kramp geçirdi

Karşılaşma ABD'nin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Karşılaşmanın hakemi Felix Zwayer, maçın sonunda sakatlık geçirdi. Kramp karşıtı tedavi gören hakem görevine devam etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımının da yer aldığı gruptaki ikinci maçını da galip tamamlayan ABD, puanını 6'ya çıkardı. Avustralya ise 3 puanda kaldı. Böylece ABD, son 32'ye kalmayı garantiledi.

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 77-75 mağlup etti ve seride durumu 3-1'e getirerek şampiyon oldu.

20.06.2026 00:15:00
İhlas Haber Ajansı
Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 77-75 mağlup etti ve seride durumu 3-1'e getirerek şampiyon oldu.

Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin başında iki takım da hücumlardan boş dönerken, Horton-Tucker'ın basket faulü ile sarı-lacivertliler 3-0 öne geçti.



Beşiktaş adına ilk sayıları Vitto Brown (3 sayı) kaydederken, Tarık Biberovic 3 sayılık isabetiyle karşılık verdi. Ev sahibi televizyon molasına da 8-6 önde girdi. Beşiktaş, Sertaç Şanlı, Brown ve Yiğit Arslan ile bulduğu sayılarla farkı artırırken, 1 dakika 45 saniye kala konuk ekibin aldığı mola öncesi fark 7'ye çıktı. 18-11

Jantunen'in smaçla bulduğu sayıyla farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe, ilk çeyreğin sonlarında hücumda skor üretmekte zorlandı. Sarı-lacivertlilerde Wade Baldwin süre biterken 3 sayılık isabet buldu ve ilk çeyrek Beşiktaş'ın 20-16 üstünlüğü ile tamamlandı.



Derbide 2. periyot Jantunen'in pota altından bulduğu basketle başladı. Karşılıklı sayılarla geçilen bölüm sonrası siyah-beyazlılar 7 dakika 3 saniye kala aldıkları molaya 25-22'lik skorla girdi. Hücumda etkinliğini artıran Beşiktaş üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 10'a yükseltti. Tarık Biberovic, üst üste 3 sayılık atışlarında isabet sağlarken, Beşiktaş'ta önce Sertaç, sonrasında da Anthony Brown farkı yeniden çift haneli sayıya taşıdı.

Berk Uğurlu'nun kenar çizgisinden kaydettiği 3 sayıya karşılık, Wade Baldwin teknik faulün de içinde olduğu bölümde 6 sayılık katkı sağladı. Soyunma odasına Beşiktaş'ın 45-40'lık Beşiktaş üstünlüğü ile girildi.

Beşiktaş, 3. çeyreğin ilk dakikalarında Vitto Brown ve Dotson ile bulduğu sayılarla farkı 11'e çıkartırken, Fenerbahçe bitime 5 dakika 27 saniye kala 9-0'lık seri yakaladı. 51-49
Karşılıklı sayılarla geçilen bölüm sonrası sarı-lacivertliler 54-54'lük eşitlik sağladı. Ev sahibinin savunma ribauntlarındaki etkili oyunuyla birlikte periyot 60-56 bitti.

Müsabakanın son çeyreği Devon Hall'un sayısıyla başlarken, Dotson 3 sayılık basketiyle yanıt verdi. Tarık ve Devon Hall, pota altından kaydettiği sayılarla Fenerbahçe adına skor üretirken, sonrasında iki takım da hücumlardan eli boş döndü. Yiğit Arslan'ın cepheden gören noktadan bulduğu 3 sayılık isabetle Beşiktaş 4 dakika 36 saniye kala farkı yeniden 6'ya çıkardı.

Horton-Tucker'ın turnikeyle bulduğu sayı sonrası skor bitime 3 dakika kala 71-69'a geldi. Savunma ribaundunu alan sarı-lacivertliler Jantunen ile bir sayı daha buldu ve mücadeleye yeniden eşitlik geldi. Devon Dotson'un 3 sayılık isabetiyle takımını öne geçirirken, Wade Baldwin turnikeyle karşılık verdi. 75-74

Savunmada kapılan topla hızlı çıkan Fenerbahçe'de Wade Baldwin, pota altından topu dışarıdaki Tarık Biberovic'e çıkarırken, Tarık'ın 1 saniye kala kaydettiği 3 sayılık sayı sarı-lacivertlileri 77-75 öne geçirdi.

Kalan kısa sürede Beşiktaş isabet bulamadı ve Fenerbahçe parkeden galip ayrılarak seride durumu 3-1'e taşıdı ve şampiyonluğunu ilan etti.
Wade Baldwin 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Tarık Biberovic 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Beşiktaş'ta ise Yiğit Arslan 19 sayı kaydetti.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Zafer Yılmaz, Ziya Özorhon, Hüseyin Çelik
Beşiktaş: Sertaç Şanlı 9, Devon Dotson 15, Vitto Brown 10, Anthony Brown 6, Yiğit Arslan 19, Berk Uğurlu 4, Matt Thomas 11, Conor Morgan 1
Başantrenör: Dusan Alimpijevic
Fenerbahçe Beko: Nicolo Melli 4, Tarık Biberovic 17, Devon Hall 10, Talen Horton-Tucker 10, Khem Birch 3, Mikael Jantunen 12, Wade Baldwin 21, Nando De Colo, Metecan Birsen, Onuralp Bitim, Melih Mahmutoğlu
Başantrenör: Sarunas Jasikevicius
1. Periyot: 20-16 (Beşiktaş lehine)
Devre: 45-40 (Beşiktaş lehine)
3. Periyot: 60-54 (Beşiktaş lehine)
5 faulle çıkan: 30.31 Morgan (Beşiktaş), 00.42 Jantunen (Fenerbahçe)İHA

Kanada kupa tarihinde ilk galibiyetini 6 golle aldı

Dünya Kupası'nda Kanada Katar'ı farklı mağlup etti, Meksika son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

19.06.2026 10:43:00
İhlas Haber Ajansı
Kanada kupa tarihinde ilk galibiyetini 6 golle aldı
Kanada kupa tarihinde ilk galibiyetini 6 golle aldı
2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasında oynanan karşılaşmalarda Kanada, Katar'ı 6-0 mağlup ederken, Meksika ise Güney Kore'yi 1-0 yenerek puanını 6 yaptı ve son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasında heyecan devam ediyor. B Grubu ikinci maçında ev sahibi Kanada, taraftarı önünde Katar'ı 6-0 yenerek Dünya Kupası tarihindeki ilk galibiyetini elde etti. BC Place Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kanadalılar baştan sona üstün bir performans sergilerken, Jonathan David hat-trick yaparak gecenin yıldızı oldu.

Kanada'nın golleri 16. dakikada Cyle Larin, 29, 45+3 ve 90+2. dakikada Jonathan David, 64. dakikada Nathan Saliba, 75. dakikada Mohammed Manai'den (k.k) geldi. Katar'da 33. dakikada Homam Ahmed ve 54. dakikada ise Assim Madibo kırmızı kart gördü. Bu sonuçla Kanada puanını 4'e yükselterek B Grubu'nda son maç öncesi önemli avantaj yakaladı. Katar ise ikinci maçından da puansız ayrılarak gruptan çıkma umutlarını büyük ölçüde yitirdi.

Meksika, Güney Kore'yi tek golle geçti, son 32 turunu garantiledi



A Grubu ikinci maçında ev sahibi Meksika, Güney Kore'yi 1-0 mağlup etti. Guadalajara Stadı'ndaki mücadelede Meksika'nın galibiyet golü 50. dakikada Luis Romo'dan geldi. Bu sonuçla puanını 6'ya yükselten Meksika, A Grubu'nda liderliği garantileyerek Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen ilk takım oldu. Güney Kore ise 3 puanda kaldı ve gruptan çıkma umutlarını son hafta oynayacağı Güney Afrika karşılaşmasına taşıdı.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu

Fenerbahçe tarafından yapılan açıklamada, sarı-lacivertli futbol takımının yeni teknik direktörünün İsmail Kartal olduğunu açıklandı

18.06.2026 13:59:00 / Güncelleme: 19.06.2026 13:28:06
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu

Fenerbahçe Kulübü Futbol Şubesinden Sorumlu Yönetici Cihan Kamer, sarı-lacivertli futbol takımının yeni teknik direktörünün İsmail Kartal olduğunu açıkladı.

Kamer, FB TV'de yaptığı açıklamada, futbol direktörlüğü için Oğuz Çetin, teknik direktörlük için de İsmail Kartal ile anlaşıldığını bildirdi.

Fenerbahçe Futbol AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirilen açıklamada Kartal ile 1 yıllık anlaşma sağlandığı duyuruldu.

İsmail Kartal da FB TV'de yaptığı açıklamada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yeni futbol direktörü Oğuz Çetin'e teşekkürlerini ileterek şu ifadeleri kullandı:

"Tekrar yuvaya dönmek beni çok mutlu etti. Sayın başkanımızın beni arayarak 'nasılsın' demesi bile beni çok duygulandırdı. Geçmişten bu yana çok özel anılarımız var. Çok gururlandım. Duygular bir yere kadar, gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Yeni sezonda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da ekibimle birlikte her şeyin üstesinden geleceğiz. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Buraya 4. gelişim. Bu camianın evladı olarak sayın başkanıma, yönetime ve beni destekleyen taraftarlara karşı mahcup olmamak için elimden geleni yapacağım."

Sarı-lacivertlilerin eski futbolcusu Dirk Kuyt'ın da İsmail Kartal'ın yardımcılarından biri olacağı bildirildi.

Ronaldo ve arkadaşları şaşkın

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı

17.06.2026 22:11:00
İhlas Haber Ajansı
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı.

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun ilk maçında Portekiz ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Houston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim'in yönettiği mücadeleye hızlı başlayan Portekiz, 6. dakikada Joao Neves'in golüyle 1-0 öne geçti.



İlk yarının bu skorla tamamlanması beklenirken, 45+5. dakikada 45+5 Yoane Wissa'nın fileleri havalandırmasıyla takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi. İkinci yarıda iki takımın da ataklarından gol sesi çıkmayınca maç 1-1 sona erdi.

Öte yandan Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Nelson Semedo, 72. dakikada Nuno Mendes'in yerine oyuna dahil oldu.

Bu sonuçla birlikte Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dünya Kupası tarihindeki ilk puanını elde etmiş oldu.



K Grubu'nun ikinci haftasında Portekiz, Özbekistan ile karşılaşacak. Demokratik Kongo Cumhuriyeti ise Kolombiya ile kozlarını paylaşacak.

Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı

17.06.2026 14:19:00 / Güncelleme: 17.06.2026 14:25:29
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Danimarka ekibi FC Midtjylland ile eşleşti. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine seri başı olmadan katılan siyah-beyazlı temsilcimiz, ilk ciddi Avrupa sınavını Danimarka'nın dişli ekiplerinden Midtjylland karşısında verecek.

Beşiktaş, turun ilk ayağını kendi seyircisi önünde oynama avantajıyla açacak. Karşılaşmaların takvimi ise şu şekilde belirlendi: İlk Maç 23 Temmuz 2026 tarihinde İstanbul Tüpraş Stadyumu'nda, rövanş maçı ise 30 Temmuz 2026'da Danimarka'daki MCH Arena'da oynanacak.

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı.

Seri başı takımlar arasından siyah-beyazlıların karşısına çıkan FC Midtjylland, Danimarka Ligi'ni geçen sezon ikinci sırada tamamlayan, son yıllarda Avrupa kupalarında adından sıkça söz ettiren, dinamik ve disiplinli bir takım olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Danimarka ekibinde, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı ve milli takım forması giyen Aral Şimşir de mücadele ediyor.

Temsilcimiz Beşiktaş, Midtjylland'ı elemesi durumunda adını UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'na yazdıracak. Siyah-beyazlılar, bu turda elenmesi halinde ise yoluna UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndan devam edecek.

Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı

17.06.2026 12:56:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı.

Real Madrid yeni sezon öncesi kadrosunu Bernardo Silva ile güçlendirdi. Eflatun-beyazlılar transferle ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Portekizli oyuncu ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.



2017 yılından beri Manchester City forması giyen Bernardo Silva, İngiliz ekibinde 1'i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 19 kupa kaldırma başarısı gösterdi.

2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi

17.06.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi.

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk haftasında Irak ile Norveç, ABD'nin Boston şehrinde bulunan Gillette Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Gabonlu hakem Pierre Atcho'nun yönettiği maçta gol perdesini 29. dakikada Erling Haaland açtı ve Norveç'i 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Irak, Eymen Hüseyin'in golüyle eşitliği yakalarken, 43. dakikada Haaland bir kez daha fileleri havalandırarak skoru 2-1'e getirdi ve ilk yarı Norveç'in üstünlüğü ile sona erdi.



İkinci yarıda Norveç etkili oyunu sürdürürken, 78. dakikada Leo Ostigard ve 90+7. dakikada Thorstved'in kaydettiği gollerle Stale Solbakken'in öğrencileri sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Grubun diğer maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Norveç, grubun ikinci maçında Senegal ile Irak ise Fransa ile karşılaşacak.

Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

17.06.2026 10:22:00
AA
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Dünya Kupası finaline de ev sahipliği yapacak ABD'deki New York New Jersey Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, Senegal ile karşı karşıya geldi.

Taraftarlar, takımlarının gol yollarında etkisiz kalması nedeniyle maçın ilk 20 dakikanın ardından Meksika dalgası yapmaya başladı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında Diouf, savunmanın arkasına sarkan Jackson'a ara pasla topla buluşturdu. Jackson'ın sol ayağıyla yakın köşeye şutunda top, ilk önce direğe ardından kaleci Maignan'ın ayağına çarparak kornere çıktı.

45+7. dakikada Senegal'den Mane'nin pasında topla buluşan Sarr'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.

Maçta 2. yarıya 0-0 eşitlikle girildi.



Fransa, 66. dakikada 1-0 öne geçti. Olise'nin defansın arasına pasında topla buluşan Mbappe, meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Etkili ataklarını sürdüren Fransa, 82. dakikada farkı ikiye çıkardı. Rabiot'un savunma arkasına pasında topla buluşan Barcola, dibine girerek yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı, kaleci Mendy'nin üstünden filelerle buluşturdu.

Senegal, maçın uzatma bölümünde farkı bire indirdi. Ndiaye'nin pasıyla ceza sahasına giren Mbaye, 90+5'te sağ ayağıyla uzak köşeye vurdu ve Maignan'ın çıkaramadığı top ağlara gitti: 2-1.

Mbaye'nin golünden sonraki santranın ardından Mbappe, 90+6'da ceza sahası dışından sert bir şutla ağları havalandırdı: 3-1.

Fransa, maçtan 3-1 galip ayrıldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.