logo
10 MAYIS 2026

Burak Yılmaz'dan kaos eleştirisi

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz, derbi maçın hakemi Halil Umut Meler üzerinden Türk futbolundaki sistemi eleştirdi 

22.10.2023 00:32:00
Anadolu Ajansı
Burak Yılmaz'dan kaos eleştirisi
Burak Yılmaz'dan kaos eleştirisi

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında konuk olduğu Galatasaray'a 2-1 yenilen Beşiktaş'ta teknik sorumlu Burak Yılmaz, sahadan mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

RAMS Park'ta oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yılmaz, "İlk 20 dakika maça iyi başladık. 20'nci dakikadan sonra oyunu verdik. Ondan sonra da kırmızı kart ve penaltı... İkinci yarıda 10 kişi kalmamıza rağmen oyunun hakimi olduk. Topu tutmak ve oynamak istedik. Golü de bulduk. Akabinde penaltı... Mağlup olduk. Çok üzgünüz. Bazı insanlar ikinci yarı için beni tebrik ediyor. Hayır. İçimize sinmiyor. 'En kötü berabere kalmamız lazımdı' bile demiyorum. Kazanabileceğimiz bir maçtı. Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Bayern Münih karşısında başarılar diliyorum. Taraftarlarımıza da destekleri için çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz, siyah-beyazlı kulübün olağanüstü seçimli genel kurul kararı alması ve bu durumun futbol takımını etkileyip etkilemediğiyle ilgili, "Kesinlikle kaos ortamımız yok. Gaziantep FK ile sahamızda oynayacağımız maçta taraftarımızın kaos ortamı olmadığını göstereceklerini ve bize yüzde 100 sarılacaklarını düşünüyorum. Beşiktaş taraftarı takımına sahip çıkacaktır. Ümraniye'de hiçbir şey yok, merak etmeyin. Lige havlu atmadık. 8-9 puan puanlardan neler yaşandığını biliyoruz." diye konuştu.

"Saha içinde başka şeyler var"
Derbinin hakemi Halil Umut Meler'in yönetimini de eleştiren Yılmaz, şu görüşleri paylaştı: "Kaosun sahaya yansımadığını düşünüyorum. Eğer yansıdıysa başka yönetimlere yansıdığını düşünüyorum. Penaltılara ve kartlara bakın. Beşiktaş'ta bir şey varsa biz de vuralım olmasın. Beşiktaş, bu ülkenin en önemli camialarından biri. Beşiktaş'ın kaosu kendi içindedir. Halil Umut Meler ile alakalı konuşmak istemiyorum. Hiçbir şey söylemek istemiyorum. Saha içinde başka şeyler var. Başka yerlerde kesilme var. Bunları çok iyi bilirim. Beşiktaş'ta kaos varken biz de vuralım. Bu, olmaz."

Sarı kart gördüğü pozisyonda hakem Meler'le girdiği diyalogla ilgili bir soru üzerine Burak Yılmaz, "Hakeme topa değiyor ya da dışarıda dedim. Penaltı ile alakalı. Öyle bağırdım ve güzelce haksız bir şekilde bana sarı kart gösterdi. Doğru söylemişim." değerlendirmesinde bulundu.

"Chamberlain, ilk 11 oyuncumuz"
Burak Yılmaz, ikinci yarıda oyuna girdiği derbide Beşiktaş'ın tek golünü atan İngiliz futbolcu Alex-Oxlade Chamberlain ile ilgili bir soruyu, "Alex-Oxlade Chamberlain, bizim ilk 11 oyuncumuz. En önemli oyuncularımızdan biri. Kendisine teşekkür ediyorum. Oyuna girdi, harika oynadı ve gol attı. Orada (İlk 11) bir tercih yapmak istedim. Gedson Fernandes'i tercih ettim. Ancak ağrı hissetti. Canı sağ olsun. Oyuncularımızın hepsi çok değerli ama Chamberlain en önemli oyuncularımızdan biri." şeklinde yanıtladı.

Arthur Masuaku'yu da milli takımdan geç dönmesi ve sakatlığı nedeniyle ilk 11'de düşünmediğini vurgulayan 38 yaşındaki çalıştırıcı, "Masuaku, milli takımdan çok geç geldi. Sakatlığı vardı. Milli takımda da oynayamadı. Bir gün bizimle çalıştı, bu yüzden onunla başlamadık. Bakhtiyor'ı orada düşündük. Onun performansı da çok olumlu değildi ve hemen Masuaku'yu oyuna aldık." ifadelerini kullandı.

Daniel Amartey'in inişli çıkışlı bir performansının olabileceğini belirten Burak Yılmaz, "Amartey, aslan gibi bir çocuk. Çalışmasından çok memnunuz. Onun yerine oynayabilecek Bailly, arka adalesinden sakat. Beşiktaş'ın demirbaşı Necip var. Bodo-Glimt maçında da muhtemelen Necip oynayacak. Kötü oyunun sorumluluğu benim. Ancak oyuncularımdan memnunum ve mutluyum." açıklamasını yaptı.

Burak Yılmaz, son olarak Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi hakkında, "Icardi, çok değerli bir oyuncu. Allah yolunu açık etsin. İnşallah Bayern Münih maçında bizleri gururlandırırlar." diyerek sözlerini tamamladı. AA

Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi


 Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.

09.05.2026 14:21:00
Haber Merkezi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi

Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.







• Florian Wirtz (Liverpool): Oyun zekası "dahilik" seviyesinde. Raporda belirtilen "bitiricilik yüzdesi yüksek" kriteri için biçilmiş kaftan. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda bir forvet kadar sakin. Cepheden ortalarda ve savunma arkası paslarda yüzde 30'luk isabet oranını tek başına yukarı çeker. Bu sezon 116 milyon sterlin (134 milyon Euro) gibi rekor ücretle Liverpool'a transfer olan Wirtz, yeni takımında bekleneni veremedi.







• Brahim Diaz (Real Madrid): Dar alan becerisi çok yüksek. Antalyaspor veya Samsunspor gibi ceza sahasına gömülen takımları, adam eksilterek ve seri şutlarıyla dağıtabilecek bir profil. Hem 10 numarada hem de kanat forvet gibi 9.5 rolünde Osimhen'e en yakın oyuncu olur. Real Madrid'in bu yıl 30 Haziran 2030'a kadar sözleşmesi olan Diaz'ı satması bekleniyor. Galatasaray alabilir mi? Meçhul...







• Georginio Rutter (Brighton): Tam bir 9.5 numara ve fiziksel canavar. Osimhen ile çift forvetli sistemde veya forvet arkasında oynadığında, hızı ve gücüyle rakip stoperleri yıpratır. Sadece bir golcü değil, aynı zamanda ligin en çok "büyük şans" yaratan oyuncularından biri haline dönüşebilir.







• Mohammed Kudus (Tottenham): Patlayıcı gücü ve skorerliğinin yanı sıra kaleyi gördüğü anda çıkardığı sert şutlarla tanınır. Orta sahadan topu alıp rakipleri ipe dizerek ceza sahasına girmesi, "maçın sıkıştığı anlarda" aranan bireysel çözüm olur.







En uygunu Rutter

Bu listedeki "fırsat transferi" kategorisine en yakın isim Rutter. Real Madrid'in geniş kadrosunda süre bulmakta zorlandığı anlarda Brahim Diaz, Galatasaray'ın kendisine sunacağı projeye evet diyebilir. Kudus transferinde Galatasaray'ın araya girmesi için 50-60 milyon Euro bandında bir bonservis gerekebilir. Wirtz'in Türkiye'ye gelme ihtimali şu aşamada "hayal"in bile ötesinde. Ancak sarı-kırmızılı yönetim en iyisi için kafayı kırmış durunda.

Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı

Ernest Muci için Trabzonspor'un elindeki opsiyonu kullanma adına 48 saatlik geri sayım başladı. Ya 2 milyon Euro Beşiktaş'ın hesabına yatacak

09.05.2026 14:04:00
Haber Merkezi
Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı
Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı
Ernest Muci için Trabzonspor'un elindeki opsiyonu kullanma adına 48 saatlik geri sayım başladı. Ya 2 milyon Euro Beşiktaş'ın hesabına yatacak...bonservisi için rezervasyon yapılacak. Sevilla'dan dönmesi beklenen Batista Mendy'nin takasta kullanılması için zorlanacak. Ya da Muci'nin Beşiktaş'a dönmesi beklenecek. Risk alınıp, fiyat düşürülmeye çalışılacak.






Trabzonspor, Ernest Muci'nn bonservisini Beşiktaş'tan almak istiyor. Bunun için 8.5 milyon euro'luk opsiyon maddesinin hayata geçmesi için 10 Mayıs tarihine kadar (2 gün içinde...) resmi hamlesini yapmak zorunda. Başkan Ertuğrul Doğan'ın ise kafasında Muci ile ilgili üç farklı plan olduğundan bahsediliyor.






3 OPSİYON ORTAYA ÇIKTI

- Kalan kısa süre içinde 2 milyon Euro verip, Muci'nin bonservisi için rezervasyon yaptırmak.
- Sevilla'dan önecen olan Batista Mendy'yi, Muci'nin takasında kullanmak.
- Muci'nin Beşiktaş'a dönmesini bekleyip gelecek tekliflere göre son bir teklif hazırlamak.






MENDY DAHİL EDİLEBİLİR

Doğan'ın kafasında Muci için 5-6 milyon Euro (bonuslarla beraber) ideal rakam. 2-2.5 milyon euro'luk indirim almak önemli. Beşiktaş buna sıcak bakmıyor. Bir de Sergen Yalçın'ın ayrılma ihtimalinin doğduğu ve Muci'nin de parladığı sezonda dönüşüne direkt kapı kapanmadı. Mendy'yi birebir olursa takasta kullanmak mantıklı geliyor. Muci için artı olarak 2-3 milyon Euro vermek istemiyor.

Sonuncusu ise en riskli opsiyon. İtalyanlar, Arnavut oyuncu için 8-10 milyon euro'ya bile çıkabilir. Çünkü kendilerine Muci'yi sordular.






SON 48 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

Trabzonspor için bu transfer sadece bir kadro takviyesi değil, aynı zamanda mali dengeleri koruma operasyonu da olacak. Mendy gibi Avrupa'da piyasası olan bir ismi takasta kullanarak nakit çıkışını minimumda tutmak isteyen Başkan Doğan, Beşiktaş'ın 'tok satıcı' tavrını kırmaya çalışıyor.

Eğer 48 saat içinde beklenen 'rezervasyon' hamlesi gelmezse, Muci defteri Trabzonspor için kapanma riskini de barındırıyor. Doğan'ın "üçlü satranç oyununda" hangi hamleyi yapacağı şu aşamada net değil.

Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri

Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti

09.05.2026 13:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti. "Türkiye benim ikinci evim" diyen Muriqi ile "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri" diyerek eski oyuncusunu öven Okan Buruk, Galatasaray'da buluşabilir.






Çok büyük bir sürpriz olmazsa Mauro Icardi, Sami Yen'de  yarın akşam Galatasaray formasyla son maçına Antalyaspor karşısında çıkacak. Üst üste 4 kez şampiyonluk yaşadığı ve kulüp tarihine 26. şampiyonluğun kaptanı olarak geçecek Mauro Icardi daha sonra camiaya veda edecek.






BURUK'LA 30 MAÇTA 23 GOL KATKISI

Okan Buruk, Icardi'nin yerine o kalibreyi kaybetmeyeceği, gerektiğinde Victor Osimhen'le 3-5-2'yi de oynatabileceği üst düzey bir golcü istiyor. Galatasaray teknik direktörünün yönetime verdiği isim de Vedat Muriqi oldu. 2 sezon beraber çalıştığı ve 30 maçta 16 gol ile 7 asistle Fenerbahçe'nin kapısını açtığı Kosovalı golcü ile temas kuran Buruk, Icardi'nin formasını kendisine vermek istediğini iletti.






FENERBAHÇE, OCAK'TA ALAMADI

Sadettin Saran yönetiminin devre arasında getirmeyi başaramadığı Muriqi'yi arayan Okan Buruk, aldığı "takımımla anlaşırsanız sizinle yeniden çalışmaktan mutluluk duyarım" cevabını Başkan Dursun Özbek'e iletti. Bu dakikadan sonra yönetimin hamlelerini bekliyor.






OKAN BURUK, MURIQI HAYRANI

Kosova Milli Takımı kampında, "Türkiye benim ikinci evim. Kariyerimin en güzel günlerini orada geçirdim. Şartlar oluşursa yeniden o atmosferde olmayı her futbolcu ister" diyen Muriqi için Okan Buruk daha önce, "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri. Türkiye liginin dinamiklerini çok iyi biliyor ve her sistemde fark yaratabilecek bir oyuncu" demişti.






15-20 MİLYON EURO'DAN BAŞLAR

Muriqi, Mallorca'nın kilit ismi... ancak sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyor. La Liga ekibi bu yaz satmazsa ocak ayında bedelsiz kaybetme riski yaşayabilir. Her ne kadar 15-20 milyon Euro'dan başlayacak bir pazarlık süreci ön görülse de Galatasaray'ın hiç zorlanmayacağı tahmin ediliyor. Muriqi ile Okan Buruk'u yeniden bir araya getirebilecek bir sürecin başarıyla tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi


 
Fenerbahçe'nin "istenmeyenler" listesinde 15 isim var. Yıllık toplam maliyeti ve beklenen bonservis gelirleri üst üste konuluğunda 50-60 milyon Euro'luk bir yük mevcut. Aziz Yıldırım bu devasa yükten kendilerini kim kurtaracaksa ona kucak açmaya hazır. Bu isim "Fenerbahçe'nin çocuğu" Bülent Uygun olursa daha da mutlu olacak.

09.05.2026 13:26:00
Haber Merkezi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi

Fenerbahçe'de başkanlık yarışından çekilen Barış Göktürk'ün futbol aklı olan Bülent Uygun, Aziz Yıldırım'la birleşmenin ardından bir anda kendini dışarıda buldu. İddialara göre beklentisi ise Göktürk'ün de çabalarıyla kendisine yeni dönemde futbol yapılanmasının içinde bir yer edinmek.







Katar'da 8 yıl çalıştı

Özellikle Katar'daki (en son 8 yıl önce çalıştı) bağlantıları sayesinde Fenerbahçe'de düşünülmeyen oyuncuların Körfez ülkelerine satabileceğini (Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere...) Göktürk üzerinden Aziz Yıldırım'a iletmeye çalıştığı iddia edilen Uygun'a Yıldırım'ın nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

















Haddini aştı mı?

Çünkü Aziz Yıldırım için Bülent Uygun yeri geldiğinde "Fenerbahçe'nin çocuğu" olarak sahiplenilen, yeri geldiğinde de "haddini aşmakla" suçlanan bir figür. Yıldırım'ın lügatinde Uygun ile ilgili sözlerin ana teması her zaman "otorite ve aidiyet" ekseninde döndü. Hiç bir zaman teknik olarak saha içine inerek Uygun'u muhatap kabul etmedi.







15 tane gidici var!

Ancak Fenerbahçe'de yeni yönetimin en büyük sorunlarından birisi elden çıkarılması gereken oyuncular olacak. Sezon sonunda gönderilmesi düşünülen isimlerle ilgi liste o kadar uzun ki; Aziz Yıldırım, Uygun'a "gelsin de bizi kurtarsın" diyebilir.






İşte 15 oyuncunun yer aldığı uzun liste:

Ederson
Çağlar
Brown
Kante
Fred
Nene
Musaba
Sidiki
Diego Carlos
Livakovic
Amrabat
Cengiz Ünder
İrfan Can Eğribayat
İrfan Can Kahveci
Omar Fayed

Uygun, Katar'da görev yaptığı dönemde kurduğu üst düzey ilişkilerle 'futbol diplomatı' oldu. Yüksek maaşlı oyuncuların elden çıkarılamadığı noktada, Uygun'un bölgedeki şeyh ve kulüp sahipleriyle olan direkt teması, Fenerbahçe'nin maaş bütçesini hafifletmek için tek çıkış yolu olabilir.

Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü


 
Fenerbahçe'de başkanlığa adaylığını koyan Hakan Safi, "15 gün içinde 4 tane kontratı kongre üyelerinin önüne koyacağım" sözünü yalanlamadı. Bunun üzerine bugün de maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu ile taraftarın sevgilisi Marco Asensio ve Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu alacağı iddiaları ortaya atıldı. 

09.05.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın karşısında Fenerbahçe başkanlık yarışına giren Hakan Safi'nin ağzından "15 gün içinde 4 tane kontratı taraftarın ve kongre üyelerinin önüne koyacağım ondan sonra tekrardan konuşalım" dedikodusu sosyal medyada dalga dalga yayılıyor.







Kaleci ve santrfor alınacak

Bu dedikodu bir kademe daha ileri götürüldü... Hakan Safi'nin transfer yapmak istediği mevkiler çarşaf çarşaf iddia olarak sosyal medyaya döküldü.
* Kale: Ederson'un gideceği ve yerine kaleci geleceği bir sır değil.







* 9 numara: Ocak ayında alınmayan santrforun alınması "gereklilik" değil zaten zorunluluk.
* Kanat ve 8-10 numara: Hakan Safi'nin maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu'nun yerine kanat oyuncusu almak istemesi... üstüne üstlük bir de Marco Asensio ile Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu düşündüğü iddiaları Fenerbahçe camiası ve taraftarlar arasında çok su kaldıracak iki dedikodu.







İsimler şekilleniyor

Taraftarın sevgilisi haline gelmiş, 11 gol 8 asistlik performans sergileyen bir Asensio'yu veya orta sahanın dinamosu Guendouzi'nin yerine transfer yapma iddiasının Hakan Safi için ateşle oynamak anlamına geldiğini söylemek hayalicilik olmaz.
Taraftar, bu isimlerin yerine ancak "Leao, Bernardo Silva, Bruno Fernandes" seviyesindeki ya da o profile yakın isimleri görürse Safi'ye destek verebilir.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final’e yükseldi

09.05.2026 11:29:00
AA
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Zalgirio Arena'da oynanan play-off serisi dördüncü maçına iyi başlayan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 25-20 önde kapatırken devre sonunda soyunma odasına 47-42 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan ve skorda öne geçen Zalgiris, son periyoda 62-61 üstün girdi.

Karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne olurken normal süre 80-80 eşitlikle sona erdi ve müsabaka uzatmaya gitti.

Uzatma bölümüne iyi başlayan ve 90-83 öne geçen Fenerbahçe Beko, maçı da 94-90 kazandı.

Fenerbahçe Beko, bu sonuçla seriyi 3-1 kazanarak 8. kez Dörtlü Final biletini aldı.

Organizasyonun son şampiyonu sarı-lacivertli ekip, Dörtlü Final'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile finale yükselme mücadelesi verecek.

Panathinaikos'un sahası Telekom Center'ın ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final müsabakaları, 22-24 Mayıs'ta oynanacak.

Yusuf Yazıcı'nın çapraz bağları 3'üncü kez koptu

Futbol hayatını Yunanistan'ın Olympiakos takımında sürdüren milli futbolcu Yusuf Yazıcı'dan kötü haber geldi

09.05.2026 11:27:00
Haber Merkezi
Yusuf Yazıcı'nın çapraz bağları 3'üncü kez koptu
Yusuf Yazıcı'nın çapraz bağları 3'üncü kez koptu
Futbol hayatını Yunanistan'ın Olympiakos takımında sürdüren milli futbolcu Yusuf Yazıcı'dan kötü haber geldi. Tecrübeli futbolcunun çapraz bağlarının koptuğu öğrenildi.

29 yaşındaki futbolcunun çapraz bağları 3'üncü kez koptu.

Ön çapraz bağlarının koptuğu açıklanan Yusuf Yazıcı'nın sahalardan en az 6 ay uzak kalması bekleniyor.

29 yaşındaki oyuncu, 2024 ve 2019 yıllarında da aynı sakatlığı yaşamıştı.

Olympiakos'ta forma giyen Yazıcı bu sezon çıktığı 21 maçta 2 gol 2 asist kaydetti.

TFF'den milli futbolcu Yusuf Yazıcı'ya geçmiş olsun mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), diz sakatlığı yaşayan milli futbolcu Yusuf Yazıcı için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Federasyonun internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Yunanistan'ın Olympiakos Kulübünde forma giyen A Milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı'ya yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kendisinin en kısa sürede sahalara dönmesini temenni ediyoruz." denildi.

Ali Koç'un işaretini bekliyorlar

Fenerbahçe’de seçim kulisleri cıvıl cıvıl... Aziz Yıldırım’ın 13-14 bin oyluk gücüne karşı, ne eski yönetimi ne de mevcut statükoyu isteyen 5 bin kişilik 'münferit' grubun harekete geçtiği iddiası camiada heyecan yarattı

09.05.2026 11:06:00
Haber Merkezi
Ali Koç'un işaretini bekliyorlar
Ali Koç'un işaretini bekliyorlar
Fenerbahçe'de seçim kulisleri cıvıl cıvıl... Aziz Yıldırım'ın 13-14 bin oyluk gücüne karşı, ne eski yönetimi ne de mevcut statükoyu isteyen 5 bin kişilik 'münferit' grubun harekete geçtiği iddiası camiada heyecan yarattı.

Kulislerden sızan bilgilere göre; Mehmet Ali Aydınlar'ın çekilmesiyle boşluğa düşen bu kitle, gözünü Ali Koç'un işaretine çevirdi. Masada ise iki kritik isim var; Hamdi Akın ve Ali Koç'un vizyonunu sürdürebilecek Sertaç Komşuoğlu. İşte Camiadan sızanlar...







Fenerbahçe'de kongre üyeleri arasında Hakan Safi'yi "istemeyen" Aziz Yıldırım'ı ise "hiç istemeyen" ciddi bir çoğunluğun olduğu tahmin ediliyor. Bu çoğunluk ilk etapta Mehmet Ali Aydınlar'ın etrafında birleşmişti.

Ancak Aydınlar çekilince boşluğa düştüler. Ali Koç'un adaylığını/işaretini bekliyorlar. Koç ise şu anda ne adaylık düşünüyor. Ne de aday göstermeyi doğru buluyor. Kendilerine bir isim vermeyen aslında "münferit" gibi duran bu grup ise başkan adayı bulmak için gaza bastı.







KOMŞUOĞLU BİR SÜRPRİZ YAPABİLİR

Kulislerde konuşulanlara göre ilk etapta aday olarak Aziz Yıldırım'ın en büyük muhalifi, Saracoğlu'nu yenilemek için plan ve proje hazırlayan ayrıca camianın Ali Koç'un devamı olarak görebileceği Hamdi Akın'ın yanında soluğu aldılar. Akın bu oluşumun liderlerine ne olumlu ne de olumsuz cevap vermedi.

Bu arada Ali Koç'un yönetiminden bazı isimlerin başkanlık için hevesli olduğuna dair haberler de geliyor. Hatta Sertaç Komşuoğlu etrafında bir birleşmeden bile bahsediliyor.







12 BİN OY ALABİLECEKLERİNE İNANIYORLAR

Ali Koç'un ise kendi ekibinden birisinin adaylığını koyması ve kendi vizyonunu devam ettirecek bir projeyle seçime girmesi durumunda destekleyeceği de konuşuluyor.







Fenerbahçe camiasını yakından takip edenlere göre bahsi geçen çoğunluk 4-5 bin oy kapasitesine sahip. Bu çoğunluk eğer Ali Koç'un da desteğini alırlarsa (Ali Koç'un oy potansiyelinin 7-8 bin olduğu iddia ediliyor) 10 bin barajını aşarak 13-14 bin oyla seçimi kazanması beklenen Aziz Yıldırım'dan başkanlı koltuğunu alabileceklerine inanıyor.






YENİ BAŞKANI GENÇLER BELİRLEYECEK

Bu denklemde seçimin kaderini bir kez daha son 2-3 seçimde olduğu gibi kulüp üyeliği yeni olan ve sayıları 10 bini aşan "genç kongre üyeleri" belirleyecek. Bu kitle genellikle Ali Koç'un vizyonuna daha yakın olarak kabul ediliyor.







Eğer Hamdi Akın gibi bir "çatı aday" üzerinde uzlaşılamazsa, Komşuoğlu ile Ali Koç'un "emanetçi değil, devamcı" stratejisi ile Yıldırım'a karşı şans aranabilir.

Aziz Yıldırım gelirse Kerem Aktürkoğlu gidecek mi?

Fenerbahçe'nin bu yaz yapacağı seçim öncesinde Aziz Yıldırım'ın bazı sözleri başta maaşını Hakan Safi'nin ödediği Kerem Aktürkoğlu ile beraber pek çok yıldızın da keyfini kaçırdı

09.05.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım gelirse Kerem Aktürkoğlu gidecek mi?
Aziz Yıldırım gelirse Kerem Aktürkoğlu gidecek mi?
Fenerbahçe'nin bu yaz yapacağı seçim öncesinde Aziz Yıldırım'ın bazı sözleri başta maaşını Hakan Safi'nin ödediği Kerem Aktürkoğlu ile beraber pek çok yıldızın da keyfini kaçırdı.

Sidiki Cherif ve N'Golo Kante'yi zaten isim vererek eleştiren Aziz Yıldırım'ın hedefinde ayrıca, "1. ligde oynayamazlar" dediği Ederson, Çağlar Söyüncü, Archie Brown ve Dorgeles Nene'nin de olduğu iddia edildi.







Her yaza bir seçim koyarak Bulgaristan'a (Bulgaristan'da, Nisan 2021 ile Haziran 2024 arasındaki yaklaşık 3 yıllık süreçte 6 kez genel seçim oldu) rakip olmayı kafasına koyan Fenerbahçe'nin bu yazki seçimi Kerem Aktürkoğlu olmak üzere bazı oyuncuları rahatsız etti.






MAAŞINI HAKAN SAFİ ÖDÜYOR

Sezon başında Benfica'dan getirilen milli oyuncunun maaşını Yıldırım'ın seçimdeki rakibi Hakan Safi ödüyor. Safi seçimi kaybederse Kerem'in maaşını ödemeyi bırakabilir. Daha da önemlisi Aziz Yıldırım, Kerem'le devam etmeyebilir. Çünkü Yıldırım'ın kızı Yaz, katıldığı bir yayında Kerem'in transferine şu sözlerle karşı çıkmıştı:

- Gelmesin, iyi oyuncu değil. Kerem bize yakışmaz. Bize Brezilya, Fransa veya Arjantin'den çok büyük transferler lazım.







1. LİGDE OYNAYAMAZ DEDİĞİ İSİMLER

Sadece Kerem değil, Aziz Yıldırım'ın başkan olma ihtimali yerli oyuncuları olduğu kadar yabancı oyuncuların da keyfini kaçırdı.

- Bu Sidiki Cherif'i kim aldı ya! Yazık ya! 30-35 maliyeti var, yazık!

Kendisi hakkında bir başkan adayının bu ifadeleri kullanması genç Fransız oyuncuyu mutsuz ediyor.







- Kante'ye 70 diyorlar, gelin anlatın. Harcanan para 150 milyon euro!

Fransız dünya yıldızı maliyetinin başkan adayı tarafından gündeme getirilmesinden rahatsız.

- Dün akşam biri 'Bunlar 1. Lig'de bile oynayamaz' dedi. Doğru, vallahi de oynayamazlar. İnsanların umutları bitti.

Yıldırım'ın bahsettiği maç 2-2 biten Rizespor maçıydı. Yıldırım'ın o maçta Ederson'la beraber Çağlar, Brown, Nene, Sidiki ve Kerem'i işaret ettiği iddia edildi.







SİDİKİ VE KANTE'YE NELER OLACAK?

Seçim iklimi sportif başarıyı gölgeleyen bir finansal belirsizliği de beraberinde getiriyor. Özellikle sponsorluklar ve şahsi finansman modelleriyle alınan Kerem gibi oyuncuların, olası bir yönetim değişikliğinde maaş ödeme protokollerinin nasıl işleyeceği şimdiden soru işareti.







Yıldırım'ın 'maliyet' odaklı eleştirileri, sadece Sidiki gibi genç yetenekleri değil, kariyerinin son büyük kontratını yapan dünya yıldızlarını da savunma pozisyonuna itmiş durumda.

Batagov için hata mı yapıldı?

9 Mart'ta oynanan Kayserispor maçında sağ dizinden sakatlanan Arseny Batagov neredeyse 2 ay sonra ameliyat edildi

09.05.2026 10:51:00
Haber Merkezi
Batagov için hata mı yapıldı?
Batagov için hata mı yapıldı?
9 Mart'ta oynanan Kayserispor maçında sağ dizinden sakatlanan Arseny Batagov neredeyse 2 ay sonra ameliyat edildi. Trabzonspor'un sağlık heyeti Mart sonuna kadar Ukraynalıyı "ameliyatsız" kurtarmaya çalıştı.

Ancak hemen hemen Mart sonunda imkansız olduğu ortaya çıktı. Bu dakikadan sonra 40 gün boyunca Batagov'un neden ameliyat edilmediği ise soru işaretleri yarattı.







Trabzonspor'un Ukraynalı stoperi Arseniy Batagov, İngiltere'de sağ dizinden ameliyat edildi. Ukraynalı sol stopere Londra'daki Fortius Cerrahi Merkezi'nde artroskopik dış menisküs tamiri operasyonu yapıldı.

Bu sağlık merkezi, Virgil van Dijk, John Terry, Danny Welbeck ve Theo Walcott gibi ciddi sakatlıklar yaşayan "bir daha oynayamaz" denilen yıldızları hayata döndürmesiyle ünlü.

FIFA tarafından Tıbbi Mükemmeliyet Merkezi olarak kabul ediliyor. Batagov'u da Premier Lig'in "yıldız cerrahı" olarak kabul edilen Andy Williams ameliyat etti.







GAZETEMİZ 20 MART'TA HABERLEŞTİRDİ

Buraya kadar her şey iyi hoş da Batagov konusunda soru işareti ise aylarca ameliyatı için neden beklendiği oldu. Hatırlanacağı üzere ünlü oyuncu Mart başındaki Kayserispor (9 Mart'ta oyanandı) maçında sakatlanmıştı.

Gazetemiz, Batagov'un sakatlığı geçirdiğinin 11'inci gününde, "Batagov dizindeki sakatlık nedeniyle ameliyat masasına yatabilir" haberini yaptı.







40 GÜN NEDEN BEKLENDİ

O tarihten sonra sağlık ekibi "ödem dağılır, ağrılar diner ve çekilecek yeni MR temiz sonuç verirse..." diyerek beklenti içine girdi. Hatta Fatih Tekke'ye "Galatasaray derbisine yetişebilir" bile denildi. Bunun için 1 hafta süre istendi. Ancak bu 1 hafta sonunda yani hemen hemen Mart sonunda Batagov'un ameliyat olmasının kaçınılmaz olduğu ortaya çıktı.







GELECEK SEZONUN İLK YARISI

Ancak nedense Ukraynalı stoperin ameliyatı için 7 Mayıs'a kadar, hemen hemen 40 gün beklendi. İyileşme sürecinin 3 ila 6 ay arasında sürmesi öngörülüyor.







Batagov'un yaz aylarındaki sezon öcnesi kampını kaçırması bir yana gelecek sezonun ilk yarısını kaçırması bile söz konuşu. Bu tip ameliyatlarda 1 gün bile önemliyken 40 günün hesabını Trabzonspor'da kimin vereceği tartışılıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.