Kendine özgü lezzetiyle ünlü "Bursa şeftalisi"nde, "don" zararının etkili olduğu 2004'e göre yüzde 70 daha fazla rekolte beklenirken, pazar sıkıntısı yüzünden düşen fiyatlar üreticiyi zora soktu. Bursa Ziraat Odası Başkanı Fuat Sarı, şeftalide 2001'de 103 bin 179 ton, 2003'te 105 bin 915 tonve 2004'te 103 bin 478 ton rekolte elde edildiğini anımsatırken, bu yılki rekoltenin ise beklentilerin üzerinde gerçekleşeceğini söyledi. Sarı, üründeki bolluk ve kaliteye rağmen, fiyatlardaki düşüşün üreticinin şevkini kırdığını ifade ederek, şeftalinin satış fiyatının,üretim maliyetinin altında kaldığına dikkati çekti. Üreticilerin, meyve suyu fabrikalarına verilen şeftaliden kilogrambaşına 250 bin lira beklerken, sezonun 150 bin liradan açıldığını anlatan Sarı, kaliteli şeftalinin de 200-300 bin liradan alıcı bulabildiğine işaret etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.