logo
05 NİSAN 2026

Bursa'da puanlar paylaşıldı

Süper Lig'de Bursaspor ile Göztepe arasında oynanan karşılaşma, golsüz berabere tamamlandı

18.11.2017 00:00:00
Süper Lig'in 12. haftasında Bursaspor, sahasında Göztepe ile 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı, 21. dakikada konuk takımdan geldi. Bu dakikada, sol kanatta topla buluşan Halil Akbunar'ın Bursaspor savunma oyuncusu Ertuğrul Ersoy'u geçerek ceza sahasına yerden pasında, Gouffran'ın vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

38. dakikada Batalla'nın pasıyla Göztepe ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Sinan Bakış'ın vuruşunda, Tanju Kayhan'a çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

42. dakikada Göztepe atağında Traore'nin Bursaspor ceza sahası sol çaprazından vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

45. dakikada gelişen Bursaspor atağında, Stancu'nun sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Badu'nun vuruşunda, top üst direkten döndü. Savunma oyuncuları meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Maçın ilk yarısı, golsüz tamamlandı.

İkinci yarı

51. dakikada Jorquera'nın Göztepe ceza yayı önünden yaptığı vuruşta, top az farkla direğin yanından dışarı çıktı.

65. dakikada Göztepe'nin sağ taraftan kazandığı korneri Kosanovic kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına ortasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top, Andre Castro'nun önünde kaldı. Andre Castro'nun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

67. dakikada Bursaspor'un sağ taraftan kazandığı köşe vuruşunda Batalla ceza sahasına ortaladı. Faty'nin kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

77. dakikada Bursaspor'un ceza sahası dışından sol çaprazdan kazandığı serbest vuruşta Jorquera şutunu çekti. Meşin yuvarlak kaleci Beto'da kaldı.

80. dakikada sol taraftan kazanılan korneri kullanan Halil Akbunar'ın ceza sahasına ortasında Kadu'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

83. dakikada gelişen konuk takım atağında, Bursaspor savunma oyuncularının uzaklaştırmaya çalıştığı top, ceza sahası sağ çaprazında bulunan Gouffran'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, yan direğe çarpan top dışarı gitti.

90. dakikada Tayfur Bingöl'ün ara pasında Gouffran, kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'den döndü.

Karşılaşma, golsüz sona erdi.

Ertuğrul Doğan’dan tarihi ayar: ‘Herkes haddini bilecek’

Trabzonspor, sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederek dev bir galibiyete imza atarken, Başkan Ertuğrul Doğan maç sonu açıklamalarıyla geceye damga vurdu

05.04.2026 10:11:00
Haber Merkezi
Ertuğrul Doğan’dan tarihi ayar: ‘Herkes haddini bilecek’
Ertuğrul Doğan’dan tarihi ayar: ‘Herkes haddini bilecek’
Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek dev bir galibiyete imza atarken, Başkan Ertuğrul Doğan maç sonu açıklamalarıyla geceye damga vurdu.

Eleştirilere ve şampiyonluk yarışı üzerinden yapılan yorumlara sert tepki gösteren Doğan, "Haddini bilme" vurgusuyla gündemi sarstı.

"70 Yaşındaki teyzemizden daha az futbol biliyorlar"



Kulübe ve taraftara yönelik dışarıdan gelen eleştirilere kapıyı kapatan Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"Kimse gelip Trabzonspor taraftarına, Trabzonspor'u yönetenlere akıl vermeye kalkmasın. Bizim aklımız bize yeter. Trabzon'daki 70-80 yaşındaki teyzelerimiz, bu akıl vermeye çalışan yorumcuların çoğundan daha fazla futbol biliyor. Herkes haddini bilecek, yerini bilecek."

"Primde de Lideriz!"



Galatasaray cephesinin maç öncesi prim açıklamalarına da gönderme yapan Başkan Doğan, kulübün mali gücüne ve motivasyonuna dikkat çekti:

"Rakibimiz 1 milyon Euro prim açıklamış galiba. Ben az önce onlardan daha fazla prim verdim. Primde de lideriz, her konuda da lideriz. Kimse bizi bu oyunların içine çekemez."

"Taraftar İstifaya da Çağırır, Alkışlar da"

Kendi taraftarıyla olan bağının sorgulanmasına izin vermeyen Doğan, "Ben bu kulübün başkanıyım. Taraftarım bugün beni istifaya davet eder, yarın alkışlar. Bu bizim aile içi meselemizdir. Dışarıdan birileri bunu malzeme yapmaya çalışmasın," diyerek iç barış mesajı verdi.

Hakem Kararlarına Tepki

Galibiyete rağmen hakem yönetimini eleştiren Doğan, "Saha içinde verilen, verilmeyen kararlar ortada. Oyuncularım tüm bu engellere rağmen aslanlar gibi savaştı ve kazandı. Trabzonspor'un hakkını kimseye yedirmeyiz," sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Icardi, eleştirilere sert cevap verdi

Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu

05.04.2026 09:53:00
Haber Merkezi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Yıldız golcünün sahadaki etkisiz performansı ve fiziksel durumu eleştirilerin ana kaynağını oluşturdu.

Icardi'ye yönelik sert eleştiriler



Maçın ardından spor dünyasının önde gelen isimleri Icardi'nin performansını şu sözlerle hedef aldı:

Uğur Meleke: "Icardi futbolu bırakamadı ama futbol Icardi'yi bırakmış!" diyerek oyuncunun eski formundan uzak olduğunu vurguladı.

Erman Toroğlu: Galatasaray'ın maç boyunca Icardi ve Sanchez'in etkisizliği nedeniyle sahada adeta 9 kişi oynadığını belirtti.

Levent Tüzemen: Galatasaray taraftarının Icardi'nin "rezil halini" izlemek zorunda olmadığını ifade ederek oyuncunun fiziksel durumuna tepki gösterdi.

Genel Eleştiriler: Oyuncunun kilo aldığı iddiaları, saha içindeki isteksiz tavırları ve özel hayatındaki çalkantıların futbolunun önüne geçmesi en çok konuşulan başlıklar oldu.

Mauro Icardi'den Sert Cevap: "Şampiyon Yine Biz Olacağız!"



Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, son haftalardaki performans düşüklüğü ve Trabzonspor mağlubiyeti sonrası kendisine yöneltilen sert eleştirilere sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabı üzerinden taraftara ve kamuoyuna seslenen golcü oyuncu, adeta meydan okudu.

"Sorumluluğu Alıyorum"

Saha içindeki durgun görüntüsü ve fiziksel kondisyonu nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Icardi, yaptığı paylaşımda özgüven dolu ifadeler kullandı. Yıldız futbolcu, "Beni eleştirebilirsiniz, bu futbolun bir parçası. Ancak kimse şüphe etmesin ki; sonunda şampiyon yine biz olacağız" diyerek hedefi gösterdi.

Eleştiriler neye dayanıyordu?

Özellikle derbi maçındaki etkisiz oyunu ve isabetli şut çekememesi üzerine spor yorumcuları Icardi'nin "eski formundan uzak" olduğunu iddia etmişti. Bazı yorumcular oyuncunun özel yaşamı ve tatil programının performansını olumsuz etkilediğini savunurken, taraftarlar arasında da sosyal medyada büyük bir tartışma başlamıştı.

Camia kenetlendi

Icardi'nin bu "rest" çeken açıklaması, sarı-kırmızılı camiada büyük yankı uyandırdı. Teknik heyet ve yönetimin de oyuncuya tam destek verdiği öğrenilirken, Arjantinli golcünün bir sonraki lig maçında sahada nasıl bir reaksiyon vereceği şimdiden merak konusu oldu.

Real Madrid'in şampiyonluk umutları tükendi

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) Mallorca, sahasında Real Madrid'i 2-1 yendi.

05.04.2026 09:41:00
AA
Real Madrid'in şampiyonluk umutları tükendi
Real Madrid'in şampiyonluk umutları tükendi
İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) Mallorca, sahasında Real Madrid'i 2-1 yendi.

LaLiga'nın 30. haftasında düşme hattından çıkmaya çalışan Mallorca, şampiyonluk mücadelesi veren Real Madrid'i Son Moix Stadı'nda ağırladı.

Ev sahibi takım, Manuel Morlanes'in 41 ve Vedat Muriç'in 90+1. dakikadaki golleriyle 2-1 galip geldi. Formda bir sezon geçiren Kosovalı santrfor Muriç, ligde 19 gole ulaştı.



Real Madrid'in golü, 88. dakikada Eder Militao'dan geldi.

Konuk ekipte milli futbolcu Arda Güler, mücadeleye ilk 11'de başlayıp 72 dakika görev yaptı.



Bu sonuçla Mallorca, 31 puanla düşme hattından çıktı ve 17. sıraya yükseldi. Üç haftalık galibiyet serisi sona eren 69 puanlı Real Madrid, Barcelona'nın 7 puan gerisinde kaldı.

Zeyyat Kafkas, Metin Öztürk'e 'asıl çirkinliği' tarif etti

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk'ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra 'mağdur edebiyatı' yapmaktır" dedi

05.04.2026 09:19:00
İhlas Haber Ajansı
Zeyyat Kafkas, Metin Öztürk'e 'asıl çirkinliği' tarif etti
Zeyyat Kafkas, Metin Öztürk'e 'asıl çirkinliği' tarif etti
Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk'ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra 'mağdur edebiyatı' yapmaktır" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor'un sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk'ün açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk'ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk'ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi.

Trabzon'da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon'a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi:



"Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor'a 'çirkinlik' yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk'ün 'çirkinlik' diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır.

Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp 'mağdur edebiyatı' yapmaktır."

Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin 'parasını verip aldık' diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi.

Trabzonspor'un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor'un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti 'transfer politikası', kurnazlığı 'yöneticilik', organize temasları da 'doğal süreç' gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı.

Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.

Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu çirkinliğin yakışmadığını söyledi.

05.04.2026 00:54:00
İhlas Haber Ajansı
Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"
Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"
Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu çirkinliğin yakışmadığını söyledi.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sözlerine hayatını kaybeden Orhan Kaynak için başsağlığı dileyerek başladı. Öztürk, "Futbol takımımızın taşıdığı pankartla başlıyorum. Orhan Kaynak hocamızın vefatı sebebiyle Trabzon camiasına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok kıymetli bir spor adamıydı, çok sayıda futbolcu yetiştirdi. Camianın üzüntüsünü paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yönetimler gelir geçer, camialar kalır"

Trabzon camiasıyla ilişkilerinin her zaman iyi olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bizim Trabzon camiası ile ilişkimiz her zaman böyledir, farklı olması da düşünülemez. Yönetimler gelir geçer, camialar kalır. Trabzon camiası hem futbol kenti olmasıyla hem de değerleriyle hep gönlümüzde yer almıştır" dedi.
Son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Öztürk, "İki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıyayız. İki ay önce alınmış bir futbolcu ile ilgili kendileriyle hiç alakası olmayan bir süreç üzerinden inanılmaz bir kara propaganda yapıldı" diye konuştu.

"Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika'ya gidemezdi"

Uğurcan Çakır ile ilgili yaşananlara da değinen Öztürk, "Bugün tamamen yönetimin provokasyonlarıyla, Trabzon taraftarıyla alakası olmayan bir şekilde Uğurcan Çakır provoke edildi. Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika'ya gidemezdi. Bunu kimse unutmasın. Uğurcan Çakır'ı yetiştiren Trabzon'dur, kendilerine şükran borçluyuz" ifadelerini kullandı.
Transfer sürecine de değinen Öztürk, "Kendileriyle oturduk, bir transfer pazarlığı yaptık. Beklentilerinin çok üzerinde bir ücret aldılar. Bununla ilgili de teşekkür ettiler ancak bugün yönetim eliyle Uğurcan Çakır'ın psikolojik olarak yıpratılmaya çalışıldığını gördük" şeklinde konuştu.

Yaşananlara tepki gösteren Öztürk, "Biz bundan sonra da hem kazanacağız hem kaybedeceğiz ama şunu bilin ki çirkinlik bu Trabzon yönetimine yakışmadı. Biz sadece Trabzon'u değil tüm takımları en iyi şekilde karşılıyoruz. Burada ise ne karşılama ne uğurlama oldu, yakıştıramadık" dedi.

Statta yaşananlara ilişkin de konuşan Öztürk, "Geldiğimizden beri bize küfür ediliyor. Hala içeride, seyirci yokken bile bizimle ilgili küfür içerikli müzikler çalınıyor. Yayıncı kuruluşa da yazıklar olsun. Söyleyeceklerim bu kadar, teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Volkswagen fabrikasında İsrail için silah üretimi iddiası ortalığı karıştırdı!

Almanya'nın "Barış Şehri" olarak bilinen Osnabrück kenti, otomotiv devi Volkswagen fabrikasında İsrail ordusu için askeri teçhizat üretileceği iddialarıyla çalkalanıyor

05.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Volkswagen fabrikasında İsrail için silah üretimi iddiası ortalığı karıştırdı!
Volkswagen fabrikasında İsrail için silah üretimi iddiası ortalığı karıştırdı!
Almanya'nın "Barış Şehri" olarak bilinen Osnabrück kenti, otomotiv devi Volkswagen fabrikasında İsrail ordusu için askeri teçhizat üretileceği iddialarıyla çalkalanıyor.

Fabrikanın kapanma riskine karşı "savunma sanayii" formülünün devreye sokulacağı haberi, yüzlerce protestocuyu sokağa döktü.

Protestoların odağındaki iddialar



İddialara göre Volkswagen, İsrailli savunma devi Rafael ile el sıkışmaya hazırlanıyor. Osnabrück'teki tesiste, İsrail'in hava savunma sistemi "Demir Kubbe" için fırlatma rampaları ve özel nakliye araçlarının üretilmesi planlanıyor.

Volkswagen CEO'su Oliver Blume, fabrikayı kapatmaktan kurtarmak için askeri üretimin bir seçenek olduğunu doğruladı. Blume, bu adımın fabrikanın nakliye ve lojistik yetkinlikleriyle uyumlu olduğunu savundu.

"Barış Şehri Silah Üretemez"

Şehrin girişindeki tabelalara soru işaretleri koyan protestocular, Osnabrück'ün tarihsel misyonuna dikkat çekti. Eylemciler, "İstihdamı korumak için savaş suçlarına ortak olmayın" yazılı pankartlarla fabrikaya yürüdü.

Uluslararası hukukçular, Almanya'nın bu hamleyle İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki operasyonlarına doğrudan destek vermiş sayılacağı konusunda uyarıda bulunuyor.

Alman hükümetinin, ekonomik krizle boğuşan otomotiv sektörünü ayakta tutmak için bu tür savunma sanayii dönüşümlerine sıcak baktığı belirtiliyor.

Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı

04.04.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek. Bu önemli derbi öncesi ev sahibi sarı-lacivertliler, 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 60 puanla 2. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 52 puan topladı ve 4. sırada yer alıyor.

Bu sezon 3. kez



Sarı-lacivertliler ile siyah-beyazlılar, bu sezon 3. kez kozlarını paylaşacak. Süper Lig'in ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan derbiyi Fenerbahçe, 3-2'lik skorla kazandı. 23 Aralık 2025'te ise taraflar Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasında karşılaştı. Beşiktaş, Kadıköy'de yapılan müsabakada 2-1'lik galibiyet elde etti.

364. randevu



İki ekip bu derbi mücadelesiyle 364. kez rakip olacak. Bugüne kadar lig, kupalar ve özel karşılaşmalarda oynanan 363 müsabakada sarı-lacivertliler 136 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar 130 kez kazandı. 97 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Kanarya'nın 503 golüne, Kartal 463 golle yanıt verdi.

Ligde 140. kez

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde ise 139 defa mücadele etti. Fenerbahçe, bu süreçte 50 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Beşiktaş da 44 defa 3 puanın sahibi oldu. 45 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Son 10 maç



Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 maçta Kara Kartal'ın üstünlüğü var. 9'u Süper Lig, 1'i kupa olmak üzere bu süreçte siyah-beyazlılar 4 maçta üstünlük sağlarken, sarı-lacivertliler 3 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 müsabaka ise berabere tamamlandı.

En farklı skorlar

Ezeli rakipler birbirlerine karşı en farklı skorları 7'şer golle aldı. 23 Mart 1941'deki özel karşılaşmada siyah-beyazlılar, mücadeleyi 7-1 kazandı. Fenerbahçe ise en farklı galibiyetini 6 Aralık 1958'de yine bir özel maçta 7-0'lık skorla elde etti. Süper Lig'deki en farklı skorlar ise 6 Ocak 1990'da 5-1'lik sonuçla Beşiktaş lehine gerçekleşirken; Fenerbahçe de 7 Mart 1976 ve 7 Ekim 2012'de 3-0'lık sonuçlarla galip geldi.

Rekabetteki en gollü müsabaka 11 Ağustos 1974'te TSYD Kupası'nda yaşandı. Beşiktaş'ın 5-4 kazandığı mücadele en gollü maç olarak kayıtlara geçti. 19 Mayıs 1955'te oynanan Atatürk Kupası karşılaşması da 4-4 beraberlikle sonuçlandı.

Yasin Kol düdük çalacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbide hakem Yasin Kol düdük çalacak. Kol'un yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Mehmet Salim Mazlum yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Çağdaş Altay olacak.

Yasin Kol, bu sezon iki takımın da 3'er maçında görev yaptı. Kol, ligin ilk yarısında Galatasaray-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini de yönetti.

Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor

04.04.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor. Sarı-lacivertliler, ligin son virajına galibiyetle girmenin hesaplarını yapıyor.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Beşiktaş'ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, milli maç için verilen ara öncesi Gaziantep FK'yı mağlup ederken son 5 lig maçında 7 puan kaybetti. Tedesco'nun öğrencileri, taraftarı önünde oynayacağı derbide kazanarak son 6 haftaya şampiyonluk hedefini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Büyük maçlarda 10 puan topladı



Fenerbahçe, bu sezon Trendyol Süper Lig'de ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda başarılı performans sergiledi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş deplasmanında 3-2'lik galibiyet elde ederken, Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Kanarya, Trabzonspor ile oynadığı 2 maçta ise 6 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe, ligin ilk yarısında evinde 1-0 kazanırken, deplasmanda 3-2'lik skorla galibiyete ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Kupa finalinde de sarı-kırmızılılara karşı 2-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Son maçlarda kalesini gole kapatamıyor



Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 7 maçta kalesini gole kapatamadı. Bu süreçte 6 maçta gol sevinci yaşayan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu maçların 6'sında kaleyi Ederson korurken, 1 maçta Mert Günok görev aldı. Kanarya, bu sezon ligde oynadığı 27 karşılaşmanın 8'inde rakiplerine gol izni vermedi. Son olarak ligin 20. haftasında Kocaelispor deplasmanında gol yemedi.

Tek eksik Alvarez

Fenerbahçe'de milli maç arası döneminde sakat oyuncuların tedavisinde sona gelindi. Nelson Semedo ile Milan Skriniar da takımla çalışmalara başladı. İki oyuncunun da derbide kadroda olması bekleniyor. Takımda tek eksik olarak operasyon geçiren ve tedavisi süren Edson Alvarez bulunuyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de derbi öncesinde Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür ve Matteo Guendouzi, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak

04.04.2026 00:12:00
AA
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak.

Türkiye kariyerinde hem Beşiktaş'a hem de Galatasaray'a karşı birer kez rakip olan Tedesco, üçüncü derbisinde Beşiktaş'a karşı sahada takımının başında yer alacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise siyah-beyazlı takımın başında daha önce 10 derbi maça çıktı.

İlk galibiyetleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco, Süper Lig'deki ilk derbisinde unutulmaz bir galibiyete imza attı.

Tüpraş Stadı'nda sezonun ilk yarısında oynanan derbi maçta siyah-beyazlılara konuk olan sarı-lacivertli teknik adamın takımı, 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve müsabakayı 3-2 kazandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın da ilk derbi zaferini Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

Siyah-beyazlı takımın ilk kez başına geçtiği 2019-20 sezonunda Fenerbahçe'yi Dolmabahçe'de ağırlayan Sergen Yalçın, rakibini 2-0 yenerek ilk derbisini kazandı.

Derbi karneleri

Kariyerinin Türkiye bölümünde henüz 2 derbide takımını idare eden Tedesco yenilgi yüzü görmedi.

İlk derbisinde Beşiktaş'ı mağlup eden sarı-lacivertli teknik adam, Galatasaray ile oynanan maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Tecrübeli teknik adam Sergen Yalçın ise antrenörlük kariyerinde 10 derbiyi geride bıraktı. Bu süre zarfında Fenerbahçe ile 4 kez karşı karşıya gelen Yalçın, Galatasaray ile 10 kez kozlarını paylaştı.

Derbi kariyerinde 4 galibiyet, 3'er yenilgi ve beraberlik bulunan Yalçın, Fenerbahçe'ye karşı 2 galibiyet, 1'er beraberlik ve mağlubiyet elde etti.

Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe'ye rakip olduğu maçlarda Beşiktaş 9 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

Yalçın kupada telafi etti

Fenerbahçe ile Beşiktaş bu sezon 3. kez karşı karşıya gelecek.

Dolmabahçe'de oynanan lig maçının yanı sıra iki takım Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ziraat Türkiye Kupası'nda da karşı karşıya geldi.

Tüpraş Stadı'nda bu sezon Fenerbahçe'nin 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazandığı derbinin telafisini siyah-beyazlılar, Kadıköy'deki kupa maçında yaptı.

İki teknik adamı ikinci kez karşı karşıya getiren derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

İkisi de sonradan göreve başladı

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği derbide kozlarını paylaşacak teknik direktörler Sergen Yalçın ile Domenico Tedesco, sezon başladıktan sonra teknik direktörlük koltuğunu oturdu.

Beşiktaş, teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde sezona başlarken Fenerbahçe, önceki yıl da takımı çalıştıran Jose Mourinho'ya güvenerek sezona başladı.

Avrupa kupalarında alınan başarısız sonuçların ardından iki ekip, teknik direktörleriyle yollarını ayırma kararı aldı.

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın göreve getirilirken Fenerbahçe Domenico Tedesco'da karar kıldı.

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!

Kadın Futbol Süper Ligi’nde bugün oynanan Yüksekova - Fenerbahçe Petrol Ofisi mücadelesine saha dışı olaylar damga vurdu. Sarı-lacivertli kafile ve yayın ekibi taşlı saldırıya uğradı

04.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!
Kadın Futbol Süper Ligi'nde bugün oynanan Yüksekova - Fenerbahçe Petrol Ofisi mücadelesine saha dışı olaylar damga vurdu. Sarı-lacivertli kafile ve yayın ekibi taşlı saldırıya uğradı.

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, deplasmanda oynayacağı Yüksekova maçı için gittiği Hakkari'de beklenmedik bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Maç öncesinde ve müsabaka sırasında ev sahibi tribünlerden ve çevreden atılan taşlar, Fenerbahçe kafilesini ve teknik heyeti hedef aldı.

Canlı Yayın Durduruldu



Saldırıların hedefinde sadece sporcular değil, maçı taraftarlara ulaştırmakla görevli FB TV ekibi de vardı. Canlı yayın aracına isabet eden taşlar ve teknik ekipmanlara yapılan fiziksel müdahaleler nedeniyle yayın durdurulmak zorunda kaldı. Kulüp kanalı, güvenlik gerekçesiyle maçın naklen yayınlanamadığını izleyicilerine duyurdu.

Teknik Direktör Yaralandı



Gelen ilk bilgilere göre, atılan yabancı maddeler sonucunda Fenerbahçe teknik heyetinden isimlerin ve teknik direktörün yaralandığı bildirildi. Saha kenarında büyük panik yaşanırken, sarı-lacivertli yetkililer can güvenliklerinin olmadığını belirterek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Polis Kalkanı Altında Tahliye

Olayların kontrolden çıkması üzerine emniyet güçleri sahaya girerek Fenerbahçeli futbolcuların etrafında etten duvar ördü. Sporcular, polis kalkanları eşliğinde soyunma odasına ve ardından yoğun güvenlik önlemleri altında stattan çıkarılarak havalimanına götürüldü.

Fenerbahçe'den Sert Tepki



Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 24. haftasında Yüksekova Spor Kulübü ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelede yaşanan olayları sarı-lacivertli kulüp bir açıklama yayımlayarak kınadı.

Fenerbahçe'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın, Yüksekova Spor Kulübü ile Şemdinli İlçe Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmada yaşanan olaylar kulübümüz açısından kabul edilemezdir.

Müsabaka esnasında Teknik Direktörümüz Sayın Gökhan Bozkaya'ya isabet eden yabancı cisim ve FB TV yayın ekibine yönelik gerçekleştirilen saldırı, sporun ruhuyla bağdaşmamaktadır.

Kadın futbolunun gelişimi adına büyük emeklerin verildiği bir dönemde bu tür olayların yaşanması, Türk futbolu adına son derece üzücüdür. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, yaşananları en güçlü şekilde kınıyoruz.

Tüm olumsuzluklara rağmen mücadelesini sürdürerek sahadan galibiyetle ayrılan takımımızı tebrik ediyoruz.

Yaşanan olaylarla ilgili gerekli incelemelerin yapılmasını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin ivedilikle uygulanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Kulübümüz bu süreçte gerekli tüm hukuki adımları kararlılıkla atacak ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır" denildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.