logo
04 NİSAN 2026

Buruk, oyun ve skordan memnun

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor karşısında maçı erken bitirdiklerini söyledi 

26.11.2023 00:26:00
Anadolu Ajansı
Buruk, oyun ve skordan memnun
Buruk, oyun ve skordan memnun

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Corendon Alanyaspor'u yenerek hem 3 puan hem de moral aldıklarını söyledi.

Buruk, RAMS Park'ta yapılan ve 4-0 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maçın sonucundan memnun olduğunu dile getiren Buruk, "Bizim açımızdan çok güzel bir sonuç oldu. Dört gollü bir galibiyet aldık. Buna ihtiyacımız vardı. Önceki haftalarda sonlandırmada sıkıntılar yaşıyorduk. Bugün maçı erken bitirdik. Maçın başından sonuna kadar istediğimiz oyunu oynadık. Top genelde bizdeydi. Pas trafiğini artırdık, top kayıplarını azalttık, rakibe geçtikten sonra da kısa sürede aldığımız bir maç oldu. Çok fazla gol pozisyonu bulduk, gol attık. Günün sonunda bizim için değerli bir galibiyet oldu. Bugün hem 3 puan hem moral aldık." diye konuştu.

"Icardi, Galatasaray'ı, Galatasaray da onu çok seviyor"
Okan Buruk, Arjantinli yıldız Mauro Icardi'nin Galatasaray'ı, Galatasaray'ın da Icardi'yi sevdiğini söyledi. Basında adı İspanya'nın Real Madrid takımıyla transferde geçen Icardi'nin durumuyla ilgili konuşan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Icardi, bizimle son 2 gün takımla antrenman yaptı. Bundan önceki maçlara antrenman yapamadan çıkıyordu. Bu değişimi de sahada gördük. Bu fedakarlık çok önemli. Kendisi uzun zamandır bu fedakarlığı yaptı. Takımını ne kadar sevdiğini ve değer verdiğini gösteriyor. Icardi, Galatasaray'ı, Galatasaray da onu çok seviyor. Türkiye Icardi'yi çok seviyor. Bir nesli Galatasaraylı yapma yolunda önemli işlere imza attı. Icardi, Galatasaray için çok değerli. Kendisi burada çok mutlu. Gerçek olup olmadığını bilmediğimiz haberlerle ilgili değerlendirme yapmak istemiyorum. Zaten daha kasım ayındayız."

"Ndombele, milli takım arasında iyi hazırlandı"
Okan Buruk, bu sezon ilk kez 90 dakika forma giyen Tanguy Ndombele'nin bir haftalık milli takım arasında iyi hazırlandığını söyledi. Takımının fizik ve taktik olarak hazır olduğunu aktaran Buruk, şunları kaydetti: "Hazırız ama milli takıma giden, sakatlıktan çıkan, maç eksiği bulunan, oynatamadıklarımız oluyor. Bazen aynı kadroyla devam ettik. Takım ligde 10 maç üst üste kazandı. Avrupa'da iyi bir yerdeydik. Çok maç oynasak da az süre verdiğimiz oyuncular olabiliyor. Bunlardan biri de Ndombele'ydi. Bundan önceki maçlarda çok az süreler vermiştik. Ancak bu hafta milli takım arasında iyi hazırlandı. Biz de formayı verdik. Bu tür forma veremediğimiz oyuncular da var. Çok yoğun bir fikstür içinde amacımız her maçı kazanmak. Bunu yapabilecek oyuncuları seçmeye çalışıyoruz. Ana eksiğimiz bazı oyunculara daha az süreler vermemiz. Yoğun fikstürde değişimler yapacağız. Tüm oyuncular süre bulacak ama oynamayanlar da kendini hazır tutmalı. Mutsuzluklar olabilir. Bu çok normal. Oynayan tüm futbolcular iyi profesyonel olduklarını gösteriyorlar. Bugün de oyuncularımızdan iyi performans aldık."

Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı'nın sakatlıkları
Okan Buruk, Alanyaspor maçında sakatlanan Davinson Sanchez ile ağrısı olduğu için kadroya alınmayan Abdülkerim Bardakcı'nın durumlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Tecrübeli teknik adam, maçın 79. dakikasında sakatlanarak yerini Victor Nelsson'a bırakan Sanchez'in durumuyla ilgili, "Sakatlıkları değerlendireceğiz. Davinson'un MR çekilecek. Arka adalesinde ağrısı oldu. İnşallah önemli bir şeyi yoktur ve bir sonraki maça yetişir. Abdülkerim'in ise yetişeceğini düşünüyoruz. Beklentimiz daha yüksek. Bugün de zorlasak oynatabilirdik ama zorlamak istemedik. Bir sonraki maç için hazır olacağını düşünüyorum. Hazır olmazlarsa Nelsson ve Kaan hazır bekliyor." şeklinde görüş belirtti.

"Kerem, vuruşları iyi olan bir futbolcu"
Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Kerem Aktürkoğlu'nun son vuruşlarının iyi olduğunu ve yakında goller atacağına inandığını söyledi. Kerem'in çok çalıştığını vurgulayan Buruk, "Kerem, vuruşları iyi olan bir futbolcu. Geçen sezon net goller attı. Bazen her oyuncunun zor geçen, kaleyi tutturamadığı veya vurduğunda gol olmayan dönemleri olabilir. Kerem'in iyi bir bitiriciliği var. Bununla ilgili her antrenman sonrası çalışıyor. Gol atmak istemeleri, bunu düşünmeleri çok güzel. Kerem, öz güveni çok yüksek bir oyuncu. O yüzden bugün toplar girmezse yarın girecek. Bugün Tete de aynı şeyi yaşadı. Bir yerde golleri atacaklar. Önemli olan çalışmayı sürdürmeleri." ifadelerini kullandı.

Hakemlere zaman geçirme eleştirisi
Buruk, hakemlerin maçlarda zaman geçirmeye yönelik hareketlere izin vermesinin takımların performansını etkilediğini dile getirdi. Avrupa kupası maçlarıyla Türkiye'deki müsabakalardaki performanslarda yaşanan değişimle ilgili soru üzerine Buruk, "Türkiye Ligi'nde maçların başı yavaş geçiyor. Aut atışları yaklaşık 1 dakika sürüyor. Taraftar tepki veriyor, hakemler ne yapacağını şaşırıyor. Özellikle büyük takımlara karşı oyunun yavaşlatılması, topun oyunda kalma süresinin az olması dezavantaj. Bu durma da tempodan çalınan zamanlar oluyor." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, hakemlerin zaman geçirmeye erken sarı kart göstermediğini savunarak, "Hakemlere de oyunun hızlanması için tepki gösteriyoruz. Hakemlerin sorunu erken sarı kart gösterememeleri. Zaman geçirmeyle ilgili en büyük sıkıntı erken sarı kartın daha sonra kırmızıya dönemeyecek olması. Bu yıllardır olan bir şey. Her takımda bunu görebiliyorsunuz. Bunun üstesinden gelebilmek için bir kültür oluşturmamız gerek. Hakemlere bu konuda büyük yük düşüyor. Kayıp zaman ekleniyor ama oyun yavaşlıyor. Herkes bir şov seyretmek istiyor. Bir takım yavaşlattıkça bu şovun önü kesiliyor. Ne kadar eklenirse eklensin aynı etki olmuyor. Bununla ilgili hakemlerin biraz daha fazla çabası olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

"Manchester United maçının hikayesi bambaşka bir maç olacak"
Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 29 Kasım Çarşamba günü Manchester United ile yapacakları maçın çok önemli olduğunu belirtti. Manchester United maçının diğer maçlardan başka olacağını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Manchester United, kendi yarı sahasına çekilip beklemeyecek. Onlar da önde oynamaya ve baskı yapmaya çalışacak. Bizim kadar baskılı oynamasalar da önde olacaklar. Manchester United maçının hikayesi bambaşka bir maç olacak. O maça da en doğru 11 ile çıkmak istiyoruz. İlk maçta rakibimizin artı ve eksilerini doğru şekilde değerlendirdik. Burada da kazanmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Gruptaki iddialarının sürdüğünü aktaran Buruk, "Yensek de berabere kalsak da Allah korusun yenilseniz de her şey son maça kalıyor. Kazanarak Avrupa'yı garantileyip, sonraki maç için avantaj yakalamak istiyoruz. Rakibimizin gücü ortada. Biz onları ne kadar ilk maçta yensek de önemli bir kadroya sahipler. Burada da kazanmak için aynı çabayı gösterecekler." diyerek sözlerini tamamladı. AA

Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor

04.04.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor. Sarı-lacivertliler, ligin son virajına galibiyetle girmenin hesaplarını yapıyor.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Beşiktaş'ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, milli maç için verilen ara öncesi Gaziantep FK'yı mağlup ederken son 5 lig maçında 7 puan kaybetti. Tedesco'nun öğrencileri, taraftarı önünde oynayacağı derbide kazanarak son 6 haftaya şampiyonluk hedefini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Büyük maçlarda 10 puan topladı



Fenerbahçe, bu sezon Trendyol Süper Lig'de ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda başarılı performans sergiledi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş deplasmanında 3-2'lik galibiyet elde ederken, Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Kanarya, Trabzonspor ile oynadığı 2 maçta ise 6 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe, ligin ilk yarısında evinde 1-0 kazanırken, deplasmanda 3-2'lik skorla galibiyete ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Kupa finalinde de sarı-kırmızılılara karşı 2-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Son maçlarda kalesini gole kapatamıyor



Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 7 maçta kalesini gole kapatamadı. Bu süreçte 6 maçta gol sevinci yaşayan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu maçların 6'sında kaleyi Ederson korurken, 1 maçta Mert Günok görev aldı. Kanarya, bu sezon ligde oynadığı 27 karşılaşmanın 8'inde rakiplerine gol izni vermedi. Son olarak ligin 20. haftasında Kocaelispor deplasmanında gol yemedi.

Tek eksik Alvarez

Fenerbahçe'de milli maç arası döneminde sakat oyuncuların tedavisinde sona gelindi. Nelson Semedo ile Milan Skriniar da takımla çalışmalara başladı. İki oyuncunun da derbide kadroda olması bekleniyor. Takımda tek eksik olarak operasyon geçiren ve tedavisi süren Edson Alvarez bulunuyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de derbi öncesinde Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür ve Matteo Guendouzi, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

52 yıllık rekabette 143. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

04.04.2026 00:17:00
AA
52 yıllık rekabette 143. randevu
52 yıllık rekabette 143. randevu
Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 52 yıllık rekabette resmi ve özel 142 karşılaşmanın 66'sını Galatasaray, 44'ünü Trabzonspor kazandı, 32 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan müsabakalarda Galatasaray 196, Trabzonspor ise 157 kez gol sevinci yaşadı.

Ligdeki 106. Maç



Trabzonspor ile Galatasaray, ligde yarın 106. kez karşılaşacak.

Ligde daha önce yapılan 105 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray kazanırken, 32 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 26 müsabaka berabere sonuçlandı.

Süper Lig maçlarında Galatasaray 142, Trabzonspor ise 119 gol attı.

Galatasaray, rakibine 9 maçtır kaybetmiyor



Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor'a karşı çıktığı son 9 resmi müsabakada mağlubiyet görmedi.

Karadeniz temsilcisine karşı son olarak 23 Ocak 2022 tarihinde oynanan lig maçında 2-1 kaybeden Galatasaray, sonrasında rakibiyle 7 Süper Lig, birer Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa müsabakasına çıktı.

Bu maçlarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılı takım, 22 kez ağları sarsarken 6 gol yedi.

Trabzon'daki lig maçları

Taraflar arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibinin 1 farkla önünde yer alıyor.

Trabzonspor, evindeki 52 maçta Galatasaray'ı 20 kez yendi. Sarı-kırmızılılar ise bordo-mavilileri deplasmanda 19 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'un, 43'ü Hüseyin Avni Aker, 9'u Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan maçlardaki 62 golüne, Galatasaray 68 golle karşılık verdi.

Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 21 Ocak 2024'te deplasmanda 5-1, 26 Mayıs 2001'de de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık skorlarla aldı.

Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında Galatasaray'ı 4-0 yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi

"Futbolda Bahis ve Şike" soruşturması kapsamında 115 gündür tutuklu bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildi

03.04.2026 12:52:00
Haber Merkezi
115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi
115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi
"Futbolda Bahis ve Şike" soruşturması kapsamında 115 gündür tutuklu bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı şike soruşturması çerçevesinde 9 Aralık 2025 tarihinden bu yana Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mert Hakan Yandaş, hakim karşısına çıktı. İstanbul Adliyesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, futbolcunun tutuksuz yargılanmasına hükmederek tahliyesine karar verdi.

"Maç Satan Onurunu Satar"



Duruşmada savunmasını yapan tecrübeli futbolcu, hakkındaki suçlamaları kesin bir dille reddetti. Yandaş savunmasında, "Hayatım boyunca tertemiz bir kariyer için çabaladım. Maç satan, onurunu satar. Ben Fenerbahçe formasına ve futbolun ruhuna asla ihanet etmedim" ifadelerini kullandı.

Camia Yanındaydı



Kritik duruşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, eski başkan Ali Koç ve sarı-lacivertli futbolcular da yerinden takip ederek Yandaş'a destek verdi. 115 gün sonra özgürlüğüne kavuşan futbolcu, adliye çıkışında ailesi ve kulüp yetkilileri tarafından karşılandı.

Aynı soruşturma dosyasında adı geçen ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Galatasaraylı Metehan Baltacı'nın ardından, Mert Hakan Yandaş'ın da serbest kalmasıyla davada tutuklu sporcu kalmadı. Yargılama süreci tutuksuz olarak devam edecek.

Of'un Dünya Kupası gururu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı

03.04.2026 10:27:00 / Güncelleme: 03.04.2026 10:33:07
İhlas Haber Ajansı
Of'un Dünya Kupası gururu
Of'un Dünya Kupası gururu
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı. Ay-yıldızlıların 2002 ve 2026 yıllarında Dünya Kupası bileti aldığı dönemlerde görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlarının Oflu olması ilçede sevince neden oldu.

2002 yılında Haluk Ulusoy ve 2026 yılında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığı dönemlerinde gelen Dünya Kupası katılımları, özellikle Haluk Ulusoy ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Of ilçesinden olması nedeniyle ilçede ayrı bir anlam kazandı.

İhsan Hacıbektaşoğlu: "Bu başarılar tesadüf değil"



Oflu vatandaş İhsan Hacıbektaşoğlu ise A Milli Takım'ın başarısını değerlendirerek "Milli Takım'ın dünya kupasına katılmasına mutlu oldum. Gençlerimizin böyle başarılı olması ve böyle zor bir süreci başarıyla tamamlaması bizim açımızdan çok önemli. Ülkemiz adına mutluluk verici bir durum. Ülke olarak böyle mutlu anlara ihtiyacımız var. Trabzon farklı bir coğrafya, Of da bunun içinde yer alıyor. Of'un tabi bir özelliği de çok girişimci olması. Of insanının da atılgan ve gözü kara bir yapısı var. Böyle olunca başarılar da geliyor. Bunu ben çok normal karşılıyorum" dedi.

Ömer Saral: "24 yıl sonra gelen gurur Of'ta katlandı"

Ömer Saral, "24 yıl sonra tekrar dünya kupasına katılmak bizim için son derece gurur verici bir olay. Federasyon başkanlarının Oflu olmaları ilginç bir olay. Oflular olarak her alanda olduğumuz için bu durum da ayrıca gurur verici. Of olarak futbola ayrı bir sempatimiz var tabiki de. A Milli Futbol takımımızdan beklentim mümkünse final oynamaları. Milli takımda Karadeniz furyası var. Karadeniz ağırlığı da futbolda olmalı" dedi.

Yılmaz Koçbıyıkoğlu: "Oflular Türk futboluna damga vurdu"



Yılmaz Koçbıyıkoğlu ise, "A Milli Takımın dünya kupasına katılması gururdan başka bir şey düşündürmedi bana. Geçmişte üçüncülüğümüz var, bana onu hatırlattı. Demek ki o nesil devam ediyor. Ne mutlu bize. Federasyon başkanlarının Oflu olması tesadüf eseri gibi görünebilir ama ağırlıklı olarak Of insanın her konuda duyarlı olmasından kaynaklanır. Oflular Türk futboluna damga vurmuştur. Bu takımla, bu hocayla, bu ruhla en az üçüncülük bekliyorum. Milli takımda Doğu Karadenizli oyuncuların ağırlıklı olmasının sebebi yapısıyla azmiyle, hırsıyla alakalı. Tabiatın bize vermiş olduğu bir özellik bu. İnsanımız da bunu iyi kullanmaya çalışıyor elinden geldiğince de başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Baki Türkel: "Oflu olmak ayrıcalıktır"



Baki Türkel de, "Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığımız akşam güzel duygular yaşadım. Tabi TFF'nin başında Oflu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun olması da ayrı bir gurur verici olay. Kendisi Of'un büyüklüğünü hissettirdi dünyaya. Oflu olmak ayrıcalıktır. İlçe olarak küçük olabiliriz ama geniş bir kitleye sahibiz. Gelinen bu nokta bizim için bir gurur kaynağı oldu. Hacıosmanoğlu buralı, bu durum hem kendisini hem de Of'un değerini daha da yükseltti. Bu bölgenin insanı hırslı olduğu için iyi yerlere geliyorlar. Buranın insanının temel özelliği azimli, hırslı ve başarılı olması" diye konuştu.

Of'un gözü Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'nda göstereceği performans, Of ilçesinde büyük bir heyecanla bekleniyor. İlçe halkı, 2002'de elde edilen tarihi başarının ardından bu kez daha büyük bir hedefe ulaşılacağına inanıyor. Ay-yıldızlıların Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde etmesi halinde, Of'taki gururun daha da büyümesi bekleniyor.

A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı

01.04.2026 21:57:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Kosova Milli Futbol Takımı'nı mağlup ederek 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Bu sonuçla birlikte ay-yıldızlılar, FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Ayrıca milliler, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki rakiplerinden ve turnuvanın ev sahiplerinden Amerika Birleşik Devletleri, bin 673 puanla sıralamada bir basamak düşerek 16. sırada yer aldı. Bin 580 puanlı Avustralya'nın 27 ve bin 503 puanlı Paraguay'ın 40. sıradaki yerleri ise değişmedi.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde dün akşam Kosova'yı 1-0 mağlup ederek, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanan ve tarih yazan A Millî Takımımız, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından bugün açıklanan Nisan ayı sıralamasında üç basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Bin 599 puana ulaşan Ay-Yıldızlılar, böylelikle FIFA sıralamasında son 9 yılın en iyi derecesini elde etti. Türkiye, son olarak 4 Mayıs 2017 tarihinde açıklanan FIFA sıralamasında 22. basamakta yer almıştı."

Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı

Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı

01.04.2026 11:51:00
AA
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı.

Organizasyonun ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında Mauritius'a konuk olan Somali, penaltılara giden mücadelede rakibine 4-2 üstünlük kurdu.

Somali, bu başarıyla Kenya, Uganda ve Tanzanya'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek AFCON 2027'nin eleme sürecinde bir üst tura geçme hakkı kazandı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, milli takımın elde ettiği başarı dolayısıyla tebrik mesajı yayımlayarak, bunun ülke futbol tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

Mahmud, oyuncular, teknik heyet ve tüm futbol camiasını ortaya koydukları azim ve kararlılık dolayısıyla takdir ederek, elde edilen başarının Somali halkı için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Ümit Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'a 3-0 yenildi

Ümit Milli Futbol Takımı, 2027 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki altıncı maçında konuk olduğu Hırvatistan'a 3-0 yenildi

01.04.2026 11:48:00
AA
Ümit Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'a 3-0 yenildi
Ümit Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'a 3-0 yenildi
Ümit Milli Futbol Takımı, 2027 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki altıncı maçında konuk olduğu Hırvatistan'a 3-0 yenildi.

Osijek kentinde bulunan Opus Arena'da oynanan maçta Hırvatistan, 38. dakikada Fabijan Krivak'ın fileleri havalandırmasıyla ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Ev sahibi ekip, ikinci yarıda 54. dakikada Adriano Jagusic ve 90+4. dakikada Branimir Mlacic'in attığı gollerle maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Egemen Korkmaz'ın 35. dakikada ayağının kayması sonucu başını yere vurarak bilinç kaybı yaşaması nedeniyle maça kısa süreli ara verildi. Korkmaz, ambulansla hastaneye kaldırılırken, yapılan görüşmeler sonucunda da karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

Ayrıca milli takım karşılaşmayı 8 kişi tamamladı. Ay-yıldızlılarda 34. dakikada Demir Ege Tıknaz, 73. dakikada Semih Kılıçsoy ve 74. dakikada Cihan Çanak, kırmızı kart gördü.

Grubunda ilk yenilgisini yaşayan Ümit Milli Takım, 11 puanda kaldı. Hırvatistan ise puanını 13'e çıkardı.

20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı

Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı

01.04.2026 11:38:00
İhlas Haber Ajansı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altınordu'nun 20 yaşındaki kalecisi Arif Şimşir, bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekmeye devam ediyor. Genç file bekçisi, ligde oynanan son 3 maçta kalesini gole kapatarak takımının aldığı beraberlik ve galibiyetlerde önemli rol oynadı.



Genç kaleci Arif Şimşir, sezon boyunca kurtardığı penaltılarla da öne çıktı. 2005 doğumlu file bekçisi, kalesine gelen 8 penaltıdan 7'sini çıkarmayı başardı.



İlk penaltı kurtarışını sezonun açılış maçında Erbaaspor karşısında gerçekleştiren Şimşir, ardından Elazığspor, Batman Petrolspor (2 penaltı), Karaman FK, Şanlıurfaspor ve Karacabey Belediyespor müsabakalarında da başarılı kurtarışlar yaptı.

Sadece Şanlıurfaspor maçında kalesine gelen iki penaltıdan birini kurtaramayan genç kaleci, diğer tüm penaltıları kurtararak önemli bir başarıya imza attı.

Milli Takımı yurda döndü

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kosova galibiyeti sonrası yurda döndü. 24 yıl aradan sonra Türkiye, Dünya Kupası'na girmeye hak kazandı

01.04.2026 11:16:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı yurda döndü
Milli Takımı yurda döndü
Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kosova galibiyeti sonrası yurda döndü. 24 yıl aradan sonra Türkiye, Dünya Kupası'na girmeye hak kazandı. Duygularını paylaşan Hakan Çalhanoğlu "Başardığımız için çok mutluyum. Ülkemizi mutlu ettiğimiz çok gururluyum. Artık 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum" dedi.

A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu final maçında Kosova ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Millilerimiz, Kerem Aktürkoğlu'nun golü ile Dünya Kupası'na 24 yıl aradan sonra girmeye hak kazandı. İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminaline inen milliler kapıda coşkuyla ve tebriklerle karşılandı.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu duygularını paylaşarak, "Başardığımız için çok mutluyum. Ülkemizi mutlu ettiğimiz çok gururluyum. Artık 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum" dedi.

Tarih 24 yıl sonra tecelli etti


 
A Milli Futbol Takımı, Kosova'yı 1-0 yenerek 2026 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.

31.03.2026 23:44:00 / Güncelleme: 31.03.2026 23:56:15
Haber Merkezi
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti

 
 
Türkiye, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı deplasmanda 1-0 yenerek Dünya Kupası vizesi aldı.

 
10. dakikada Kosova savunmasının uzaklaştırmak istediği top Hakan Çalhanoğlu'nda kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda defansın müdahale ettiği meşin yuvarlağı ceza sahası içi sol çaprazında alan Kenan Yıldız yakın mesafeden vurdu, savunmanın ayak koyduğu top direğin hemen üzerinden kornere gitti.

 
 
27. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Orkun Kökçü bekletmeden kaleyi düşündü. Bu futbolcunun sert şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.
 
29. dakikada Kosova gole yaklaştı. Savunmadan atılan uzun pasta ceza yayı önünde topla buluşan Asllani'nin sert şutunda, Uğurcan'ın müdahale ettiği top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
 
33. dakikada savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Kenan Yıldız rakibinden sıyrılıp ceza sahası içi son çizgisine indi. Bu futbolcunun kale sahası önüne ortasında Kerem Aktürkoğlu düzeltip vurdu, defans son anda araya girerek gole engel oldu.


 
53. dakikada Türkiye öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahasına girip penaltı noktası üzerine pasını aktardı. Bu noktaya hareketlenen Orkun'un vuruşunda, savunmaya çarpan top kaleye yönelirken geriden gelen Kerem Aktürkoğlu dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
 
63. dakikada Türkiye etkili geldi. Arda Güler'in pasında sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahası içine girip rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Muric uzanarak gole engel oldu.
 
81. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı top Muslija'da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından düzeltip vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
 
87. dakikada Zhegrova'nın getirdiği meşin yuvarlağa savunma müdahale ederken top ceza sahası önündeki Asllani'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, Uğurcan son anda uzanarak topu kornere yolladı.


 
Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle maçı 1-0 kazanan A Milli Futbol Takımı, 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.