logo
24 HAZİRAN 2026

Buruk'tan futbolculara şampiyonluk konuşması

Galatasaray Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarına başladı

27.06.2022 21:14:00
Buruk'tan futbolculara şampiyonluk konuşması
Buruk'tan futbolculara şampiyonluk konuşması
Galatasaray Futbol Takımı, 2022-2023 sezonu hazırlıklarına başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen sezonun ilk antrenmanını Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve bazı yöneticiler de takip etti. Göreve getirilen teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki ilk antrenmanda, kiralıktan dönen futbolcular ile altyapıdan çok sayıda oyuncu yer aldı. Yeni transfer Abdülkerim Bardakcı takımla ilk antrenmanına çıkarken, milli takımlarda görev alan oyuncular 4 Haziran'da hazırlıklara katılacak.

Buruk: "Tek hedefimiz şampiyonluk"

Teknik direktör Okan Buruk, antrenmandan önce futbolculara yaptığı konuşmada, Galatasaray'da yeni bir dönemin yaşandığına vurgu yaparak, "Kendini yüzde 100 hazırlamış ve bunu sahada taraftara en iyi şekilde gösterecek bir oyuncu grubu istiyorum. Hepinizin yüzde 100'ünüzü vereceğine çok inanıyorum. Bizim hedefimiz sizin asıl performansınızı ortaya çıkarmak. Bunu da hep beraber başaracağız. Tek hedefimiz şampiyonluk. İlk günden hedefimizi çizelim. Şampiyonluk dışında bir şey düşünmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu sezon Avrupa kupalarında yer almayacaklarını hatırlatan Okan Buruk, şunları kaydetti: "Bu, Galatasaray için üzücü. Galatasaray, Avrupa'ya alışmış ve her zaman orası için oynayan bir takım. Diğer taraftan baktığımızda kupaya kadar haftada tek maç oynayacağız. En iyisini yapacağız. Zaten bunu yapmak istemeyen varsa ilk gün söyleyebilir. Hepinizin iyi niyetle, bu formayı hak edecek şekilde davranacağını biliyorum. Bugün başlıyoruz, bundan sonrası çok daha güzel olacak. Buna yüzde 100 inanıyoruz. Sizlerin de çalışmalarla en iyi seviyeye ulaşmanızı istiyorum. Şimdiden hepinize hayırlı bir sezon diliyorum. İnşallah, Allah şampiyon olduğumuz bir yıl bize verir."

Okan Buruk, Galatasaray Televizyonu'na yaptığı açıklamada ise tekrar Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Bu çimlerin üzerine çıkmak benim için çok heyecan verici. Çok fazla işimiz, yoğun bir tempomuz var. Bugün başladık. Olumsuz geçen seneyi tekrar pozitife çevirmeye çalışacağız. Takım olarak tamamlandığımızda en yüksek duygularımızı vermemiz gerekiyor. İnşallah onları güzel bir şekilde hazırlayacağız. İnşallah Galatasaray'a yakışır bir takım ortaya çıkartacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Akademisi'nden çok sayıda oyuncunun antrenmanda bulunduğunu anlatan Buruk, "Akademiden gelen oyuncularımız var. Kiralıktan dönen oyuncularımız var. Hepsini görmek istiyoruz. Milli takımlarda yer alan 9 futbolcumuz 4 Haziran'da katılacak. Transferler olursa onlar da katılacak. Bizim için bir hedef de akademiden oyuncu çıkarmak. En çok hak edenleri Avusturya'daki kampa götürmek istiyoruz. İnşallah Türk futboluna yeni cevherler katarız." diye konuştu.

Galatasaray taraftarlarında pozitif bir hava olduğunu aktaran Buruk, "Transfer bizim için çok önemli. Takımımızı oluşturduktan sonra hazırlık maçlarında taraftarlarımıza mesaj vermek istiyoruz. Heyecanlarını anlıyoruz. Bu sene yine şampiyonluk yarışının içinde olan, şampiyonluğa ulaşan bir takım ortaya çıkartmak istiyoruz. Hep beraber güzel günler yaşayacağız." şeklinde görüş belirtti. AA

Ay-yıldızlı ekibe siyahi golcü

Dünya Kupası'nda forvet eksikliği fazlasıyla hissettik ve turnuvayı erken kapattık. Şu anda Derby County forması giyen Rhian Brewster gündeme geldi. Siyahi golcünün ilerleyen süreçte Milli Takım'a katılması için çalışmaların başladığı öğrenildi
 

24.06.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Ay-yıldızlı ekibe siyahi golcü
Ay-yıldızlı ekibe siyahi golcü
Son yıllarda Milli Takım'a golcü yetiştirme konusunda ciddi şekilde zorlanıyoruz. Dünya Kupası'nda da bunu fazlasıyla hissettik. İki maçta 2 yenilgiyle turnuvayı çok erken kapattık. Şu anda forvet konusunda çok ilginç bir gelişme yaşanıyor. İlerleyen süreçte siyahi bir santrforumuz olabilir.

HİÇ A MİLLİ OLMADI

Derby County forması giyen Rhian Brewster ile görüşmelerin başladığı iddia ediliyor. 26 yaşındaki futbolcunun annesi Kıbrıslı bir Türk... Babası Barbados vatandaşı... Kendisi ise İngiltere'de doğdu. Rhian Brewster, İngiltere U21 Takımı'nın formasını giymişti. Ancak A Takım kadrosuna hiç alınmadı ve alınması da beklenmiyor.

STEFAN KUNTZ İZLEMİŞTİ

Milli Takım'ın eski teknik direktörü Stefan Kuntz, oyuncuyu daha önce izlemişti. Ancak o dönemde sonuç alınamadı. Rhian Brewster, annesinin uyruğu sayesinde Türkiye Milli Takımı için ter dökebilir. 1.80 boyundaki futbolcu, geçen sezon Championship'te 29 maça çıktı. 7 gol ve 2 asist üretti. Diz sakatlığı sebebiyle sezonu erken kapattı. Türkiye'nin kendisine olan ilgisine olumlu yanıt vermesi bekleniyor. Her şey yolunda giderse, sonraki organizasyonlarda onu izleyebiliriz.

Arda Güler'de çember daralıyor

Real Madrid 10 numara pozisyonu için Bernardo Silva'yla anlaşmıştı. Merkez orta sahada da Lille'den Ayyoub Bouaddi'ye gittiler. Bu iki bölgede de görev yapabilen Arda Güler'in geleceği tehlikeye girmiş gibi gözüküyor

24.06.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Arda Güler'de çember daralıyor
Arda Güler'de çember daralıyor
Real Madrid'i yeni sezondan itibaren Jose Mourinho çalıştıracak. Dünya devi, 10 numara transferinde Bernardo Silva'yı resmen bitirdi. Bu hamlenin ardından Arda Güler'in merkez orta sahaya kaydırılabileceği düşünülüyordu. Ancak yaşanan son gelişmenin ardından bu bölge de zora girdi...

ÖDEMEYİ GÖZE ALDILAR

Madrid, Lille'in 18 yaşındaki genç yeteneği Ayyoub Bouaddi konusunda nabız yoklamaya başladı. Fransız ekibinin en az 70 milyon euroluk bir bonservis beklentisi olduğu konuşuluyor. Real'in ise bu rakamı ödemeyi göze aldığı belirtildi. Eğer Ayyoub Bouaddi de kadroya katılırsa, Arda'nın durumu daha da zorlaşacak.

SATILABİLİR Mİ?

Arda Güler'in adı Arsenal ve PSG gibi takımlarla anılıyordu. Real Madrid'in, Ayyoub Bouaddi'yi resmen kadroya katması durumunda milli futbolcuyu satabileceği iddia edildi. Şu anda La Liga temsilcisinde birçok oyuncunun durumu belirsizliğini koruyor. Real Madrid açısından hem alış hem de satış konusunda çok sıcak bir yaz yaşanacak...

Nelsson'da kritik gelişme

Victor Nelsson önümüzdeki sezon kesinlikle Galatasaray kadrosunda yer almayacak. Danimarkalı futbolcunun menajeriyle bir görüşme yapıldı. Toplantıda kulübün bonservis beklentisi iletildi

24.06.2026 11:58:00
Haber Merkezi
Nelsson'da kritik gelişme
Nelsson'da kritik gelişme
Yedek kaldığı için mutsuz olan ve tesislere "Bu iş yerinde çalışmıyorum" yazılı şapkayla gelen Victor Nelsson, gözden çıkarılmıştı. Danimarkalı stoper, geride bıraktığımız sezonun başında Verona'ya kiralandı. İtalyan ekibi, Serie A'dan düştü. 8 milyon euroluk satın alma opsiyonu da kullanılmadı.

KAMPA DA KATILMAYACAK

Nelsson ve Galatasaray arasındaki ipler o kadar koptu ki; oyuncunun yeni sezon hazırlıklarına da katılması beklenmiyor. Bu arada sıcak bir gelişme yaşandı. 27 yaşındaki savunmacının menajeri, Sarı-Kırmızılılar'la bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda yönetimin bonservis beklentisi, futbolcunun temsilcisine iletildi. Nelsson'un Sarı-Kırmızılı ekipteki sözleşmesi 30 Haziran 2027'te bitecek.

KENDİ ÖDEDİKLERİ RAKAM

Galatasaray'ın, 1.85 boyundaki stoperden en az 7 milyon euro beklediği iddia edildi. Bu rakam; Cim-Bom'un Nelsson için 2021'de Kopenhag Kulübü'ne ödediği parayla aynı... Danimarkalı futbolcunun adı çok sayıda kulüple anılıyor... Menajeri de yaptığı pazarlıklarda, taliplere Galatasaray'ın beklentisini iletecek.

Golcü dedin mi Nijerya!

Galatasaray'da Mauro Icardi sonrasında yapılacak forvet transferinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-Kırmızılılar, Al-Ittihad'dan ayrılmak isteyen Nijeryalı George Ilenikhena için kiralama teklifi sunacak

24.06.2026 11:54:00
Haber Merkezi
Golcü dedin mi Nijerya!
Golcü dedin mi Nijerya!
Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad kış döneminde Monaco'ya 33 milyon euro ödeyerek George Ilenikhena'yı kadrosuna katmıştı. 19 yaşındaki genç forvetle 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Fakat 1.85 boyundaki futbolcu, Suudi Arabistan Ligi'nde sadece 2 maçta şans buldu.

SEZON ORTASINDA OYNANMAYACAK

Bazı sorunlar yaşayan George Ilenikhena, takımdan ayrılmak istiyor. Galatasaray'ın da kiralama teklifi sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Nijeryalı futbolcu, bugüne kadar milli takım forması giymedi. Ancak aday kadroya davet edilse bile önümüzdeki sezon Afrika Kupası sezon ortasında oynanmayacak. Yani takımı yalnız bırakmayacak.

HER KOŞULDA "GENÇ" KALACAK!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon için belirlediği yabancı kontenjanı; 10+4. Kural değişse de değişmese de George Ilenikhena her türlü genç kontenjanının içerisinde yer alacak. Çünkü sadece 19 yaşında... Olası transfer görüşmelerinde Victor Osimhen'in de vatandaşıyla temas kurması bekleniyor...

İngiltere, Gana'ya diş geçiremedi

2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu'nun 2. haftasında İngiltere, Gana ile golsüz berabere kaldı

24.06.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
İngiltere, Gana'ya diş geçiremedi
İngiltere, Gana'ya diş geçiremedi
2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu'nun 2. haftasında İngiltere, Gana ile golsüz berabere kaldı.

2026 FIFA Dünya Kupası L Grubu'nun 2. haftasında İngiltere ile Gana, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Boston Stadı'nda karşı karşıya geldi. Honduraslı hakem Said Martinez'in yönettiği mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.



İkinci yarıda da iki takımın atakları sonuçsuz kalınca mücadele 0-0 sona erdi. Bu sonuçla iki takım da puanını 4'e yükseltti.

Grubun son haftasında İngiltere, Panama ile karşılaşacak. Gana ise Hırvatistan'la oynayacak.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Ürdün veda etti


 
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. 

23.06.2026 11:05:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Ürdün veda etti
Ürdün veda etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Ürdün ve Cezayir taraftarları maçı statta birlikte izledi.

Maçın ilk golünü Ürdün'den 36. dakikada El Reşdan (kaydetti. Cezayir'in golleri 69. dakikada Binboali ve 82. dakikada Guiri'den geldi.

Ürdün son maçında Arjantin ile oynayacak. Cezayir ise Avusturya ile... Cezayir ilk maçında Arjantin'e 3-0, Ürdün de Avusturya'ya 3-1 yenilmişti.

Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ikinci maçlarında Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup ederek son 32 turuna çıkmayı garantiledi. Irak ise ilk iki maçını da kaybetti. Maçın ikinci yarısı hava koşulları nedeniyle 2 saat geç başladı. Böylece Dünya Kupası tarihinde bir 'ilk' yaşanmış oldu. Irak, Senegal'i yenerse en iyi 3. olarak son 32'ye kalabilir.

23.06.2026 05:59:00 / Güncelleme: 23.06.2026 07:12:53
HABER MERKEZİ/AA
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti
Fransa-Irak maçı 4.5 saatte bitti

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı'nda yapılan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, turnuvaya 40 yıllık aranın ardından geri dönen Irak ile karşı karşıya geldi.

Statta 68 bin 324 taraftarın izlediği karşılaşmaya etkili hücumlarla başlayan Fransa, 14. dakikada 1-0 öne geçti. Olise, ceza alanı dışındaki Mbappe'ye yerden bir pas gönderdi. Mbappe ceza alanı ön çizgisinin gerisinde sol ayağıyla bir plase vuruş yaptı ve top uzak köşeden filelerle buluştu.

Maçın 26. dakikasında Irak, sakatlık nedeniyle erken bir oyuncu değişikliğine gitti. Irak'ta sakatlık yaşayan Hussein, su molası sırasında oyundan çıktı ve yerine Al Hamadi girdi.

Şiddetli yağmur taraftarları etkiledi

İlk yarının son 15 dakikasında yağmur şiddetini artırdı ve hazırlıksız yakalanan bazı taraftarlar tribünleri boşaltarak kapalı alanlara geçti.
Karşılaşmanın 41. dakikasında Mbappe, kalecinin önde olduğunu gördü ve ceza alanının uzağında bir noktadan kaleye şutunu gönderdi ve top üstten auta çıktı.
Fransa, devreye 1-0 önde girdi.

İki saat ara

İlk yarı bittikten sonra futbolcular soyunma odasına giderken şiddetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı, tribünlerin boşaltılması istendi ve karşılaşmanın ikinci yarısının başlamasının gecikeceği bildirildi. Maçın ikinci yarısı şiddetli gök gürültülü sağanak nedeniyle 2 saatlik gecikme ile başladı.

Karşılaşmanın 54. dakikasında Fransa, 2-0 öne geçerken gol yine Mbappe'den geldi. Irak savunmasındaki anlaşmazlıkta Tahseen'in kalecisine göndermek istediği pas, ceza sahası içindeki Dembele'nin önüne düştü ve Dembele topu Mbappe'ye aktardı ve o da Dünya Kupası tarihinde 16. golünü kolay bir şekilde ağlara gönderdi.

Maçın 66. dakikasında fark üçe çıktı. Olise, ceza alanı sağ çaprazından Dembele'ye pasını aktardı. Dembele, topu kontrol edip uzak köşeye vuruşunu gönderdi ve top filelerle buluştu.

Maçta başka gol olmayınca Fransa, Irak'ı 3-0 mağlup etti ve son 32 turuna kalmayı garantiledi. Fransa, ilk maçında da Senegal'i 3-1 yenmişti.



Mbappe'nin 16. dünya kupası golü

Mbappe, maçta attığı 2 golle dünya kupalarında 16. golünü kaydetti. Messi de dün 18 gole ulaşarak Dünya Kupalarında en çok gol atan oyuncu olmuştu. 
Fransız futbolcu, milli takım tarihinin en golcü oyuncusu olarak 60 gole ulaştı. Fransa'da 2018'deki son dünya şampiyonluğunun mimarlarından, Fenerbahçe forması giyen N'Golo Kante, maçı yedek kulübesinde tamamladı.

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa

2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, otoriteler tarafından 2026 Dünya Kupası'nın da favorilerinden gösteriliyor.
Fransa, FIFA dünya sıralamasında 2'nci, Irak ise 55'inci sırada yer alıyor.

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

22.06.2026 10:04:00
Haber Merkezi
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan puan aldı
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay ile Yeşil Burun Adaları 2-2 berabere kaldı.

Tarihinde ilk kez turnuvaya katılan Yeşil Burun Adaları, İspanya'nın ardından Uruguay'dan da puan alarak eleme turları için önemli bir avantaj elde etti.

Yeşil Burun Adaları, Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü de Muslera'nın kalesini koruduğu Uruguay'a karşı attı.



H Grubu'nda bugün oynanan maçların ardından İspanya 4 puanla liderlik koltuğunda otururken, Uruguay ve Yeşil Burun Adaları'nın 2'şer, Suudi Arabistan'ın ise 1 puanı bulunuyor.

Gruptaki son maçlarda Uruguay ile İspanya, Yeşil Burun Adaları ile de Suudi Arabistan karşılaşacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.