logo
11 EYLÜL 2026

Büyük umutlarla geldi, tek kupa ile ayrıldı

Medipol Başakşehir'i mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus, maçın ardından sarı-lacivertlilerle yola devam etmeyeceğini açıkladı. Süper Lig'de şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Kanarya'da, Jesus'un derbi galibiyeti alamaması en çok eleştirilen konuların başında geliyordu

12.06.2023 18:10:00 / Güncelleme: 12.06.2023 18:17:15
İhlas Haber Ajansı
 
Büyük umutlarla geldi, tek kupa ile ayrıldı
Büyük umutlarla geldi, tek kupa ile ayrıldı
2022-2023 futbol sezonunu Teknik Direktör Jorge Jesus yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu mücadelesiyle erken açan Kanarya, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e elenerek, yoluna Avrupa Ligi'nden devam etti. Süper Lig'de ilk 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik alan ve rakip filelere 13 gol atan sarı-lacivertli takım, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2. Eleme Turu'nu geçerek gruplara kaldı. Jesus'un öğrencileri, B grubunu 14 puanla namağlup ve lider olarak tamamladı.

Liderliği Trabzon'da kaptırdı

Süper Lig'de 14. haftada Fenerbahçe, sahasında Giresunspor'a 2-1 kaybetti. Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası nedeniyle lige verilecek araya lider girmesine karşın sarı-lacivertlilerin rakipleriyle arasındaki puan farkı azaldı. 6 hafta sonra oynanan Trabzonspor müsabakasından da mağlup ayrılan Fenerbahçe, üst üste ikinci yenilgisini yaşarken, liderliği de Galatasaray'a kaptırdı.

Kadıköy'de ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı sahadan mağlubiyetle ayrılan sarı-lacivertlilerde Teknik Direktör Jesus'un 3'lü savunmayı tercih etmesi eleştirilere neden olmuştu. Ancak Jesus, tüm eleştirilere rağmen UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla ile oynanan iki mücadelede de aynı dizilişi kullandı ve rakibine elenerek Avrupa'ya veda etti.

Jesus, derbi galibiyeti alamadı

Portekizli teknik adam, bu sezon Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı derbi karşılaşmalarında galibiyetle tanışamadı. Deplasmanda Beşiktaş ile golsüz berabere kalan sarı-lacivertli ekip, evinde ise 4-2 mağlup oldu. Fenerbahçe, şampiyonluğu kaptırdığı Galatasaray'a ise hem iç hem de dış sahada 3-0 yenildi.

Söz konusu takımlara karşı 4 lig maçında 1 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Jesus, Fenerbahçe'nin başında Guus Hiddink'ten (1990-1991) bu yana bir Süper Lig sezonunda Galatasaray'a karşı oynadığı iki maçı da kaybeden ilk teknik direktör oldu.

3 kulvarda 56 maç

Fenerbahçe, Süper Lig, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası'nda toplam 56 mücadelede 38 galibiyet (2'si hükmen), 10 beraberlik 8 mağlubiyet yaşadı. Rakip filelere 126 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 58 gol gördü.

Sezonu kupayla tamamladı

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir ile İzmir'de karşılaşan Fenerbahçe, 2-0'lık galibiyetle kupanın sahibi oldu. Kupada 6 maça çıkan Kanarya, 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve namağlup mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı 10 yıl aranın ardından kazanmayı başardı. İHA

‘Kulübün önünü açmak adına…’

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Roma ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından görevinden istifa etti

10.09.2026 22:56:00
Haber Merkezi
 
‘Kulübün önünü açmak adına…’
‘Kulübün önünü açmak adına…’
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Roma ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından görevinden istifa etti. Sarı-lacivertli camiada büyük şaşkınlık yaratan kararın ardından Kartal'ın yaptığı açıklama da dikkat çekti.

"Kulübün önünü açmak adına…"

Roma karşısında takımının ortaya koyduğu mücadeleye rağmen ayrılık kararı alan İsmail Kartal, maç sonrasında görevini bıraktığını açıkladı.

Kartal'ın açıklamasında, "Yol yakınken görevimden istifa ediyorum. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla istifa ediyorum. Kulübün önünü açmak adına böyle bir karar aldım" ifadelerini kullandığı bildirildi.

Kartal ayrıca karşılaşmanın ardından oyuncularına teşekkür ettiğini belirtti.

Roma maçı sonrası gelen sürpriz karar



İsmail Kartal'ın istifası, Roma karşılaşmasının sonucundan bağımsız olarak büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında güçlü Roma karşısında 1-1'lik beraberlik alırken, Kartal maç öncesinde rakibin "tarihinin en güçlü kadrosuna sahip" olduğunu söylemiş ve takımına güvendiğini belirtmişti.

Kartal'ın istifasının ardından en çok merak edilen konu ise kararın arkasında ne olduğu oldu.

Neden istifa etti?



Kartal'ın açıklamasında doğrudan yönetim veya başka bir isim suçlanmazken, "Kulübün önünü açmak" gerekçesini göstermesi dikkat çekti. Bu ifade, kararın yalnızca Roma maçının sonucuyla ilgili olmadığı yönündeki değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de sezon başından bu yana teknik heyet üzerindeki baskı artmıştı. Sarı-lacivertliler ligde ilk dört haftada iki mağlubiyet almış, özellikle Beşiktaş karşısında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Kartal sorumluluğu kendisinin ve ekibinin üstlendiğini söylemişti.

Kartal'ın görev süresi ise yalnızca birkaç ay sürdü. Fenerbahçe, 18 Haziran 2026'da deneyimli teknik adamla 2026-2027 sezonu için bir yıllık sözleşme imzalamıştı.

Fenerbahçe'de şimdi ne olacak?

İsmail Kartal'ın istifasının ardından gözler Fenerbahçe yönetimine çevrildi. Sarı-lacivertli yönetimin yeni teknik direktör için nasıl bir yol izleyeceği ve takımın Şampiyonlar Ligi ile Süper Lig'deki kritik süreçte kimin yönetimine bırakılacağı merak konusu oldu.

Roma karşısında 1-1'lik sonuç, Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde puan kazandırırken, gecenin en büyük gelişmesi İsmail Kartal'ın istifası oldu.

İşte ilk hafta sonuçları

Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı

10.09.2026 11:26:00 / Güncelleme: 10.09.2026 11:29:32
Haber Merkezi
 
İşte ilk hafta sonuçları
İşte ilk hafta sonuçları
Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı. Sarı-kırmızılı takımın deplasmanda Sporting CP'ye 3-1 yenildiği haftada rakiplerin önemli bölümü sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sporting CP: Galatasaray'ı 3-1 yendi

Galatasaray'ın ilk rakibi Sporting CP, Portekiz'de sarı-kırmızılıları 3-1 mağlup etti. Galatasaray Torreira ile öne geçmesine rağmen Sporting; Geny Catamo, Luis Suárez ve Rodrigo Zalazar'ın golleriyle geri döndü.

Barcelona: Feyenoord'u gole boğdu

Galatasaray'ın 13 Ekim'de Rams Park'ta karşılaşacağı Barcelona, ilk maçında Feyenoord'u 5-1 yenerek güçlü bir başlangıç yaptı. Raphinha iki gol atarken Lamine Yamal, Adeyemi ve Gabriel Jesus da skora katkı verdi.

PSG: Slovan Bratislava'yı dağıttı

Bir diğer güçlü rakip Paris Saint-Germain ise Slovan Bratislava karşısında adeta şov yaptı. Fransız ekibi mücadeleyi 6-1 kazandı. Ferran Torres hat-trick yaparken Dembélé iki gol kaydetti.

Aston Villa: Deplasmanda kazandı

İngiliz temsilcisi Aston Villa, Club Brugge deplasmanından 3-2 galibiyetle döndü. Villa, zorlu Belçika deplasmanında üç puanı alarak lige galibiyetle başladı.

Stuttgart: Viking'i geçti

Alman ekibi Stuttgart, Viking Stavanger'ı 3-1 mağlup etti. Ermedin Demirovic, ilk yarıda kısa süre içerisinde attığı üç golle karşılaşmaya damgasını vurdu.

Lille: Sahasında kaybetti

Galatasaray'ın rakiplerinden Lille ise kendi sahasında Real Betis karşısında 3-2 mağlup oldu. Fransız temsilcisi böylece ilk haftayı puansız kapattı.

AEK Atina: LASK karşısında kazandı

Yunanistan temsilcisi AEK Atina da Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. AEK, LASK'ı 1-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Özetle: Galatasaray'ın sekiz rakibinden 6'sı ilk haftayı galibiyetle, 2'si mağlubiyetle tamamladı. Sarı-kırmızılıların 3-1'lik Sporting yenilgisiyle başladığı lig aşamasında özellikle Barcelona ve PSG'nin farklı galibiyetleri dikkat çekti.

Galatasaray'ın ikinci maçı 13 Ekim'de Barcelona karşısında.

Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı

Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı

09.09.2026 11:28:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı.

Samsunspor Kulübü, Ali Badra Diabate'ye 'Atatürklü Arma' altında verdiği mücadele ve kulübe sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Teşekkürler Ali Badra Diabate. Atatürklü Arma altında verdiğin mücadele ve kulübümüze sağladığın katkılar için teşekkür ederiz. Tüm emeklerin için teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki döneminde başarılar dileriz. Yolun açık olsun" ifadeleri kullanıldı.



Öte yandan, Samsunspor'un Ali Badra Diabate'yi 100 bin euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı, oyuncunun Al-Qadsiah'e 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olduğu öğrenildi.

Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası iki kulübün yanı sıra Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Dusan Vlahovic'i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti

08.09.2026 20:44:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi
Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası iki kulübün yanı sıra Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Dusan Vlahovic'i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden (TFF) açıklanan Hukuk Müşavirliği'nce 08.09.2026 tarihinde PFDK yapılan sevkler şöyle:

Başakşehir Kulübü futbolcusu Umut Dilan Bozok'un 04.09.2026 tarihinde oynanan Başakşehir -Galatasaray Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 05.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Başakşehir Kulübü teknik sorumlusu Nuri Şahin'in aynı müsabakadaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 05.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Galatasaray Kulübü'nün 04.09.2026 tarihinde oynanan Başakşehir - Galatasaray Trendyol Süper Lig Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü idarecisi Metin Öztürk'ün müsabaka sonrası medyada yapmış olduğu beyanlarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Batuhan Erkan'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Ozan Abaylı'nın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Serdal Yılmaz'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü görevlisi Mestan Hüseyin Çilekçi'nin aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Erzurumspor FK Kulübü Antrenörü Ziya Akçeken'in 05.09.2026 Tarihinde Oynanan Erzurumspor Fk-Tümosan Konyaspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 06.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Fenerbahçe Kulübü'nün 05.09.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca ve 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın müsabaka sonrası medyada yapmış olduğu beyanlarında yer alan "futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun müsabaka sonrası flaş röportajda yapmış olduğu açıklamalarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Beşiktaş Kulübü'nün 05.09.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe -Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca, 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Beşiktaş Kulübü futbolcusu Dusan Vlahovıc'in aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kasımpaşa Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Kasımpaşa - Amed Sportif Faaliyetler Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarıncaPFDK'ya sevkine,

Kasımpaşa Kulübü antrenörü İlker Püren'in aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 07.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kocaelispor Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Samsunspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2026-2027 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Trabzonspor Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gençlerbirliği Trendyol Süper Lig müsabakası öncesi Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan tarafından kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yayınlanan paylaşımda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın müsabaka öncesinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yayınlanan paylaşımdaki açıklamalarda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Gençlerbirliği Kulübü teknik sorumlusu Metin Diyadin'in 06.09.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gençlerbirliği Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası flaş röportajda ve basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Göztepe Kulübü'nün 07.09.2026 tarihinde oynanan Göztepe - Gaziantep Futbol Kulübü Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Göztepe Kulübü futbolcusu Ogün Bayrak'ın aynı müsabakadaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 08.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi

08.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul'da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi. UEFA, güvenlik gerekçesiyle mücadeleyi tarafsız sahaya aldı. Karşılaşmanın Gürcistan'ın Batum kentinde oynanması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva karşılaşmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Normal şartlarda 26 Kasım 2026'da Dolmabahçe'deki Tüpraş Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşma, UEFA'nın güvenlik değerlendirmesinin ardından İstanbul'dan çıkarıldı. Mücadelenin Gürcistan'ın Batum kentinde oynanacağı bildirildi.

GEREKÇE: GÜVENLİK

Kararın temel gerekçesinin güvenlik endişeleri olduğu belirtildi. Özellikle İsrail takımlarının Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmalarda güvenlik risklerinin UEFA tarafından daha yüksek seviyede değerlendirildiği görülüyor.

Batum'daki karşılaşmada stat çevresi, takım kafileleri, taraftar girişleri ve ulaşım güzergâhlarında geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN SAHA AVANTAJI YOK

Kararın en dikkat çekici sonucu ise Beşiktaş'ın kendi sahasında oynama avantajını kaybetmesi.

Dolmabahçe'de binlerce taraftarının önüne çıkması beklenen siyah-beyazlı ekip, UEFA'nın güvenlik kararı nedeniyle karşılaşmayı başka bir ülkede oynamak zorunda kalacak.

Üstelik bu durum Beşiktaş açısından ilk kez yaşanmıyor. Siyah-beyazlı takım, 2024 yılında Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını da güvenlik gerekçesiyle İstanbul dışında oynamıştı. O maç Macaristan'ın Debrecen kentinde ve seyircisiz oynanmıştı.

UEFA'NIN KARARI TARTIŞMA YARATTI

UEFA'nın güvenlik gerekçesiyle aldığı karar, "İsrail takımları söz konusu olduğunda Türkiye neden tarafsız saha uygulamasına maruz kalıyor?" tartışmasını da yeniden gündeme taşıdı.

Beşiktaş açısından ise mesele yalnızca stat değişikliği değil. Karar, takımın taraftar desteğinden ve kendi sahasında oynama avantajından mahrum kalması anlamına geliyor.

UEFA'nın resmi fikstüründe karşılaşma 26 Kasım'da Beşiktaş–Hapoel Beer Sheva maçı olarak yer alıyor.

Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi

05.09.2026 22:51:00
Haber Merkezi
 
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK ile TÜMOSAN Konyaspor, Kazım Karabekir Stadyumu'nda karşılaştı.

Maçtan önce iki takımın oyuncuları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Silivri açıklarındaki gemi kazalarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Karşılaşma, Erzurumspor FK'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Erzurumspor FK, bu sonuçla 5 yılın ardından çıktığı Süper Lig'de bu sezonki ilk 3 puanını kazandı.

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta



Erzurumspor FK'de teknik direktör Serkan Özbalta, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetin oyunculara moral verdiğini belirterek, "İlk iki haftanın ardından geçen hafta Gençlerbirliği maçında oynanan iyi oyun ve yüksek mücadelede alınan bir puan, camianın, oyuncuların ve herkesin moralini yerine getirdi.

Konyaspor, Türkiye Kupası'nı almış köklü bir camia. Birkaç sene önce ligi üçüncü sırada bitirmiş bir futbol kulübü. Onlar da ilk 3 haftayı puan alamadan geçti. Burada 3 puan eğer olmazsa deplasmanda mutlaka 1 puan düşünüyorlardı. Haftaya sahalarında Trabzonspor ile karşılaşacaklar. Zor maçları var, 4'te 0 yaptılar.

O anlamda bu maçın zor geçeceğini, mücadele gücünün yüksek olacağını, yüksek konsantrasyonla oynamadığın zaman başına neler geleceğini herkesin bildiği bir maça çıkmıştık." diye konuştu.

Maçın ilk yarısının dengede geçtiğini anlatan Özbalta, "Bizim adımıza ciddi pozisyonların olduğu bir müsabaka oldu.

İkinci yarı Konyaspor tabii ki topla daha çok oynayan takımdı. İkinci yarı daha çok takım savunmasını yaparak, iyi mücadele ederek ve kazandığımız toplarla kaleye net çıkışlarla gol aradık. Direkten dönen topumuz var. Bugün en az iki de olabilirdi ama demek ki nasip böyleymiş. Çok değerli bir galibiyet.

İlk 3 hafta gol yemiştik. Bu hafta gol yemeden alınan bir galibiyet. Bu yüzden çok çok değerli ve önemli. İlk iki haftada puan alamamıştık şimdi iki haftada 4 puan aldık. Her puanın çok önemli olduğu bu ligde 3 puanı almanın verdiği huzuru ve mutluluğu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kadıköy’de büyük geri dönüş!

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında futbolseverlerin büyük heyecanla beklediği Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tamamlandı

05.09.2026 22:45:00
Haber Merkezi
 
Kadıköy’de büyük geri dönüş!
Kadıköy’de büyük geri dönüş!
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında futbolseverlerin büyük heyecanla beklediği Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tamamlandı. Chobani Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan taraf, 1-0 geriye düşmesine rağmen maçı çevirmeyi başaran Beşiktaş oldu.

Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetti. Sezonun ilk derbisinde tribünler tamamen dolarken iki takım da karşılaşmaya yüksek tempoyla başladı.

FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ



Mücadelenin ilk bölümünde iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken Fenerbahçe, 26. dakikada Milan Skriniar'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Sarı-lacivertliler, kendi sahasında bulduğu golün ardından oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalıştı. Beşiktaş ise beraberlik için rakip kaleye daha fazla yüklenmeye başladı.

Fenerbahçe'nin 40. dakikada bulduğu ikinci gol ise ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Böylece sarı-lacivertliler farkı ikiye çıkarma fırsatını değerlendiremedi.

RIDVAN YILMAZ'DAN CEVAP



Siyah-beyazlılar, 38. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Böylece Fenerbahçe'nin maçın başındaki üstünlüğü kısa sürede sona erdi.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARIDA KARTAL SAHNEDE



İkinci yarıda iki takım da galibiyet golü için risk almaya başladı.

Fenerbahçe taraftarının desteğiyle yeniden öne geçmek isterken Beşiktaş, hızlı hücumlarla rakip savunmanın arkasında boşluk aradı.

Dakikalar ilerledikçe karşılaşmanın tansiyonu da yükseldi.

VLAHOVIC KADIKÖY'Ü SUSTURDU



Karşılaşmanın 73. dakikasında Beşiktaş'ın yeni golcüsü Dusan Vlahovic sahneye çıktı.

Siyah-beyazlı futbolcunun attığı golle Beşiktaş 2-1 öne geçti. Böylece konuk ekip, 1-0 geriye düştüğü derbide skoru tamamen kendi lehine çevirdi.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe beraberlik için rakip kaleye yüklendi. Beşiktaş ise savunmada direnerek skoru korumaya çalıştı.

Son düdük çaldığında tabelada Fenerbahçe 1-2 Beşiktaş yazıyordu.

KARTAL 3 PUANI KAPTI

Beşiktaş, Kadıköy'de aldığı bu galibiyetle sezonun ilk derbisinden 3 puan çıkardı ve ligdeki puanını 9'a yükseltti.

Fenerbahçe ise kendi sahasında aldığı mağlubiyetin ardından 6 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler böylece ligde ikinci yenilgisini yaşamış oldu.

Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…

Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi

05.09.2026 17:44:00
Haber Merkezi
 
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere kulüpler kadrolarına önemli yıldızlar kattı.

Ancak transfer piyasasında oluşan büyük hareketliliğin karşılığı şimdi sahada aranıyor: Türkiye neden Avrupa'nın harcayan ama istikrarlı başarı üretemeyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyor?

Kulüpler yıldız isimlerin peşinden koştu, milyonlarca euroluk transferler yapıldı, dünya futbolunun tanınmış isimleri Türkiye'ye getirildi. Fenerbahçe kadrosuna Mason Greenwood, Romelu Lukaku, Nathan Aké ve Vedat Muriqi gibi isimleri katarken, Beşiktaş Dušan Vlahović ve Leandro Trossard gibi yıldızlarla dikkat çekti. Galatasaray da kadrosunu önemli takviyelerle güçlendirdi.

Transfer dönemi 22 Haziran'da başladı ve 4 Eylül'de sona erdi



Fakat bütün bu transfer çılgınlığının ardından Türk futbolunun önünde çok daha büyük bir soru duruyor: Bu kadar para neden oyuna dönüşmüyor?

Türk futbolunun temel problemi artık yalnızca "hangi futbolcuyu transfer edeceğiz?" sorusu değil. Asıl soru: "Bu futbolcularla nasıl bir futbol oynayacağız?"

Çünkü yıllardır aynı tabloyla karşılaşıyoruz. Transfer döneminde heyecan dorukta. Forma satışları konuşuluyor. Sosyal medya transfer videolarıyla doluyor. Yıldız futbolcuların isimleri manşetleri süslüyor.

Ancak sezon başladığında tribünlerde ve ekran başında aynı soru yükseliyor: "Bu oyunun tadı nerede?"

Transferde Avrupa seviyesinde, oyunda neden değil?



Süper Lig kulüpleri özellikle son yıllarda transfer piyasasında ciddi paralar harcıyor. 2026-27 sezonunda da dört büyüklerin transfer operasyonları dikkat çekti. Ekonomik analizlerde Süper Lig'in uzun süredir transfer piyasasında net ithalatçı konumunda olduğu ve kulüplerin yüksek transfer harcamaları yaptığı vurgulanıyor. Fakat pahalı futbolcu almak, pahalı futbol oynamak anlamına gelmiyor.

Avrupa asıl ölçü olacak

Bu sezon Türkiye Avrupa'da dört büyük temsilciyle mücadele edecek. Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş Avrupa Ligi'nde, Trabzonspor ise Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Avrupa kupalarının lig aşamaları eylül ayında başlayacak.

Dolayısıyla yeni sezonun Avrupa karnesini şimdiden "başarısız" ilan etmek doğru olmaz. Ama beklenti çok açık: Bu kadar büyük transferlerin karşılığı Avrupa'da alınmalı.

Futbolcu ithal ediyoruz, sistem üretemiyoruz



Türk futbolunun belki de en büyük çelişkisi burada. Dünyanın farklı ülkelerinden futbolcuları getiriyoruz fakat kendi yıldızlarımızı yetiştirmekte aynı başarıyı gösteremiyoruz.

Süper Lig'in transfer ekonomisi üzerine yapılan değerlendirmelerde de Türkiye'nin uzun yıllardır oyuncu yetiştirip ihraç eden bir ligden çok, oyuncu ithal eden bir lig görüntüsü verdiğine dikkat çekiliyor. Oysa gerçek başarı; transferde değil, sistemde.

Şimdi top kulüplerde

Transfer dönemi bitti. Artık manşetlerde futbolcuların isimleri değil, sahadaki oyun konuşulacak.

Milyon euroluk yıldızların gerçekten takım olup olmadığı, teknik direktörlerin bu kadroları nasıl kullanacağı ve Avrupa'da Türkiye'nin ne kadar ileri gidebileceği ortaya çıkacak.

Çünkü taraftar artık sadece "yıldız geldi" demek istemiyor. İyi futbol, mücadele, heyecan ve Avrupa'da başarı istiyor.

Transfer döneminde para harcamak kolay. Asıl mesele, harcanan parayı kaliteli futbola ve Avrupa başarısına dönüştürebilmek.

UEFA’dan Fenerbahçe’ye ceza yağmuru!

Fenerbahçe Kulübü, Lyon ile oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu maçında yaşanan olaylar sonrasında UEFA'nın disiplin soruşturması sonra almış olduğu kararlar hakkında açıklama yayımladı

05.09.2026 10:20:00
Haber Merkezi
 
UEFA’dan Fenerbahçe’ye ceza yağmuru!
UEFA’dan Fenerbahçe’ye ceza yağmuru!
Sarı-lacivertli kulüp, Lyon maçının ardından verilen cezalara karşı hukuki süreci başlatıyor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Lyon ile oynanan karşılaşmanın ardından UEFA Kulüp Etik ve Disiplin Kurulu tarafından kulüp ve futbolcular hakkında alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı.

UEFA, maç sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Matteo Guendouzi'ye 4 maç men ve 50 bin avro para cezası verdi. Cezanın 2 maçlık bölümü bir yıllık deneme süresiyle ertelendi. Mason Greenwood ise 1 maç men ve 30 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Fenerbahçe'nin açıklamasında, UEFA'nın kararlarına karşı itiraz hakkının kullanılacağı ve kulübün futbolcularının haklarını korumak amacıyla gerekli hukuki girişimlerde bulunacağı belirtildi.

Cezaların gerekçesi olaylar



UEFA'nın soruşturması, Fenerbahçe'nin Lyon'u deplasmanda 2-1 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi play-off rövanşının ardından yaşanan olaylar üzerine başlatılmıştı. Karşılaşma sonrasında futbolcular ve taraftarlar arasında gerilim yaşanmıştı.

UEFA ayrıca maçta yaşanan tribün olayları, sahaya yabancı madde atılması, piroteknik kullanımı ve genel sportmenlik dışı davranışlar nedeniyle kulüpler hakkında da çeşitli yaptırımlar uyguladı.

Fenerbahçe cephesinden net mesaj

Sarı-lacivertli yönetim, UEFA'nın kararlarını kabul etmek yerine sürecin hukuki yollarla takip edileceğini vurguladı. Kulüp, savunmalarını UEFA'nın ilgili kurullarına sunarak kararların yeniden değerlendirilmesini isteyecek.

Fenerbahçe'den UEFA kararına dair açıklama



Fenerbahçe Kulübü, Lyon ile oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu maçında yaşanan olaylar sonrasında UEFA'nın disiplin soruşturması sonra almış olduğu kararlar hakkında açıklama yayımladı.

UEFA, Etik Kurulu, Olympik Lyon ile Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu müsabakasında yaşanan yaşanan olaylara dair yürütttüğü soruşturmada alınan disiplin kararlarını açıkladı.

Alınan karara göre; Fenerbahçeli futbolculardan Mason Greenwood'a 30 bin euro para cezası ve ertelemeli 1 maç ceza ,Matteo Guendouzi'ye ise 50 bin euro para cezası ve 4 maç ceza verildi. Guendouzi, bu 4 maçın 2'sini bu sezon çekecek, 2'sini ise 1 yıllık deneme süresine tabi olacak.

Fenerbahçe ise Lyon maçında yaşananlar nedeniyle toplamda 95 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Gelişmelerin ardından sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:



"UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından, Lyon takımıyla oynadığımız UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasında yaşanan olaylara ilişkin yürütülen disiplin soruşturması sonucunda; Kulübümüze ve futbolcularımız Matteo Guendouzi ile Mason Greenwood'a yönelik almış olduğu kararları tarafımıza bildirmiştir.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından yürütülen disiplin yargılaması süreci sonucunda; UEFA Disiplin Talimatı Madde 11(2)(b) kapsamında temel sportmenlik ve uygun davranış kurallarını ihlal, Madde 15(1)(a)(iv) kapsamında futbolculara veya müsabakada bulunan diğer kişilere hakaret, Madde 15(1)(a)(vi) kapsamında seyircileri provoke etme gerekçesiyle sevk edilen futbolcumuz Matteo Guendouzi'ye 2'si kesin 2'si 1 yıl süreyle ertelenmiş 4 maç ceza vermiştir.

UEFA Disiplin Talimatı Madde 11(2)(b) kapsamında temel sportmenlik ve uygun davranış kurallarını ihlal gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen futbolcumuz Mason Greenwood ise 1 maç men cezası almış olup, söz konusu ceza 1 yıl süreyle ertelenmiştir.

Kulübümüz, UEFA tarafından verilen kararları ve kararların gerekçelerini hukuk birimlerimiz aracılığıyla değerlendirmekte olup, verilen cezalara karşı UEFA Tahkim Kuruluna gerekli tahkim başvurusu ve itiraz süreçlerini yürütecektir."

Nuri Şahin, maç sonunda kırmızı kart gördü

Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Galatasaray maçının ardından yoğun itirazlarının ardından kırmızı kart gördü

05.09.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
 
Nuri Şahin, maç sonunda kırmızı kart gördü
Nuri Şahin, maç sonunda kırmızı kart gördü
Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Galatasaray maçının ardından yoğun itirazlarının ardından kırmızı kart gördü.

Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 3-2 mağlup oldu. Müsabakanın son düdüğü sonrası Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin doğrudan hakem Kadir Sağlam'ın yanına gitti. Sağlam, öfkeli bir şekilde itirazlarda bulunan Şahin'e bir süre sonra kırmızı kart gösterdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.