logo
04 NİSAN 2026

Çalımbay'dan sert tepki

Lider Sivasspor’da Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Antalyaspor ile 6 Şubat Perşembe günü saat 20.30’da oynanacak olan maçın saatine tepki gösterdi

31.01.2020 11:50:00
Çalımbay'dan sert tepki
Çalımbay'dan sert tepki
Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda Gaziantep FK'ya konuk olacak olan lider Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını tamamladı.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve yardımcıları yönetiminde kar yağışı altında gerçekleştirilen antrenman yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Koşu ile başlayan antrenman ısınma çalışmaları ile devam etti. Daha sonra 5'e 2 top kapma çalışması yapan kırmızı-beyazlılar, yarım sahada çift kale maçla idmanını tamamladı. İdmana sakatlığı devam eden Fernando katılmadı. Kırmızı-beyazlılar öğleden sonra kara yolu ile Gaziantep'e giderek yarın yapacağı idmanın ardından hazırlıklarını tamamlayacak.

Camara ilk idmanına çıktı

Diğer yandan Sivasspor'un yeni transferi Fransız futbolcu Samba Camara, takımla beraber ilk idmana çıktı. Antrenman öncesi takım arkadaşlarıyla kaynaştığı görülen Camara'nın idmandaki performansıo ise dikkatlerden kaçmadı.

"Bizim için önemli bir maç"

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Gaziantep maçı ve Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçının programına ilişkin konuştu. Çalımbay, Gaziantep FK maçının kendileri açısından önemli olduğunu ifade ederek; "Gaziantep ile oynayacağımız maça karayolu ile gideceğimiz için mecburen hava şartlarından dolayı 2 gün önceden gitmemiz gerekiyor. Bizim için önemli bir maç. Zaten bütün maçlar çok önemli ama buradan mutlaka iyi şekilde dönmemiz gerekiyor. Bizi sevindiren olay tam olmamız arkadaşlarımızın. Bir tek Kone yok. Onun dışında bütün arkadaşlarımız hazır. İnşallah her şey daha iyi olacak, daha alternatifli bir kadro olacağız" dedi.

"Bizim canımızı sıkan kupa maçımız"

Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Antalyaspor ile 6 Şubat Perşembe günü saat 20.30'da oynanacak olan maçın saatine tepki göstererek, "Bizim canımızı sıkan kupa maçımız. Benim anlamadığım şey, Sivas'a karşı biraz daha anlayışlı davranırlarsa çok sevinirim. 20.30'da bir maç oynanmaz Antalya'da. 20.30'da oynadığın zaman Sivas'ı bilmiyorlar. Dün bütün uçaklar geri döndü buradan hava şartlarından dolayı. Biz o maçı 20.30'da oynayıp buraya gelirsek uçak iner veya inmez. Ondan 2 gün sonra da biz Başakşehir ile hayati maçımızı oynayacağız. Bu kadar kısa dönemde sıkıştırmaya gerek yok. Zaten zor çalışıyoruz. Şimdi Antep'e deplasmana gidiyoruz, geliyoruz Antalya'ya deplasmana gidiyoruz. Bir de bizim maçı Perşembe'ye almaları çok ilginç. Gece geleceğiz, ya da sabaha karşı. 1 gün idman yapacağız, sonra Başakşehir maçına çıkacağız. Bunu bir takımın kaldıracağını zannetmiyorum. Onun için biraz daha anlayışlı davranmaları gerekiyor. Biraz daha buradaki şartlara göre bizim maçlarımızı düzenlemeleri gerekiyor" ifadesini kullandı.

"Yaz olsa tamam"

Kışın Sivas'a hava şartlarından dolayı uçakların inmediğini vurgulayan Çalımbay, "Antalya'da yaz değil ki 20.30'da maç oynayasın. Yaz olsa tamam. Gündüz oynayalım. Maçımızı bitirelim uçağımıza atlayalım gelelim. Uçak inerse tabii hava şartlarına rağmen. 20.30'da maç oynayıp sabaha karşı buraya gelmek bizim için iyi bir şey değil. Gaziantep'ten Antalya'ya gitmek gibi bir programımız yok. Biz buraya geleceğiz. Gece geleceğiz, çalışacağız. İnşallah maç gününü ve saatini değiştirirlerse ona göre hareket edeceğiz" dedi.

"Yönetimimiz mutlaka müracaat yapacak"

Sivasspor yönetiminin federasyona müracaat yapacağını ifade eden Çalımbay, "Yönetimimiz mutlaka müracaat yapacak. Antalyaspor'da o saatte oynamak istemez. Belki onlar da karşı çıkacaklar. Bizim düşüncemiz çarşamba oynayıp, Pazar maçımızı oynamak. Başka bir düşüncemiz yok yani. Diğer türlü bizim için çok zor. Hem Başakşehir maçına istediğimiz şekilde hazırlanmamız sıfır. Hem de oradan sonra dönüşümüz büyük problem" diye konuştu.

"Skuletic'i aldık"

Çalımbay son olarak, transfer çalışmaları ile ilgili yöneltilen soruya, "Camara ve Petar Skuletic tamam. Petar Skuletic buraya geliyor yolda, sağlık muayenesi olacak. Zaten kadroya mecbur almamız gerekiyor. Yatabare var sadece, başka forvetimiz yok. Oda orada katılacak. Biraz sıkıntılı haftalar geçireceğiz ama arkadaşlarımız da geldikten sonra tekrar eski kuvvetimize kavuşacağız takım olarak, oyuncu kadrosu olarak. Geniş ve daha alternatifli bir kadromuz olacak. O zaman daha rahat hareket edeceğiz. Petar Skuletic son transfer başka yok, bitti. Biz Volkan ve Furkan'ın gitmelerini istedik, gidip maç oynamalarını, tecrübe kazanmalarını çok istedik. Uygun olmadı onların ki o yüzden kaldılar" cevabını verdi.



Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı

04.04.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek. Bu önemli derbi öncesi ev sahibi sarı-lacivertliler, 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 60 puanla 2. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 52 puan topladı ve 4. sırada yer alıyor.

Bu sezon 3. kez



Sarı-lacivertliler ile siyah-beyazlılar, bu sezon 3. kez kozlarını paylaşacak. Süper Lig'in ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan derbiyi Fenerbahçe, 3-2'lik skorla kazandı. 23 Aralık 2025'te ise taraflar Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasında karşılaştı. Beşiktaş, Kadıköy'de yapılan müsabakada 2-1'lik galibiyet elde etti.

364. randevu



İki ekip bu derbi mücadelesiyle 364. kez rakip olacak. Bugüne kadar lig, kupalar ve özel karşılaşmalarda oynanan 363 müsabakada sarı-lacivertliler 136 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar 130 kez kazandı. 97 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Kanarya'nın 503 golüne, Kartal 463 golle yanıt verdi.

Ligde 140. kez

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde ise 139 defa mücadele etti. Fenerbahçe, bu süreçte 50 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Beşiktaş da 44 defa 3 puanın sahibi oldu. 45 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Son 10 maç



Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 maçta Kara Kartal'ın üstünlüğü var. 9'u Süper Lig, 1'i kupa olmak üzere bu süreçte siyah-beyazlılar 4 maçta üstünlük sağlarken, sarı-lacivertliler 3 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 müsabaka ise berabere tamamlandı.

En farklı skorlar

Ezeli rakipler birbirlerine karşı en farklı skorları 7'şer golle aldı. 23 Mart 1941'deki özel karşılaşmada siyah-beyazlılar, mücadeleyi 7-1 kazandı. Fenerbahçe ise en farklı galibiyetini 6 Aralık 1958'de yine bir özel maçta 7-0'lık skorla elde etti. Süper Lig'deki en farklı skorlar ise 6 Ocak 1990'da 5-1'lik sonuçla Beşiktaş lehine gerçekleşirken; Fenerbahçe de 7 Mart 1976 ve 7 Ekim 2012'de 3-0'lık sonuçlarla galip geldi.

Rekabetteki en gollü müsabaka 11 Ağustos 1974'te TSYD Kupası'nda yaşandı. Beşiktaş'ın 5-4 kazandığı mücadele en gollü maç olarak kayıtlara geçti. 19 Mayıs 1955'te oynanan Atatürk Kupası karşılaşması da 4-4 beraberlikle sonuçlandı.

Yasin Kol düdük çalacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbide hakem Yasin Kol düdük çalacak. Kol'un yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Mehmet Salim Mazlum yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Çağdaş Altay olacak.

Yasin Kol, bu sezon iki takımın da 3'er maçında görev yaptı. Kol, ligin ilk yarısında Galatasaray-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini de yönetti.

52 yıllık rekabette 143. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

04.04.2026 00:17:00
AA
52 yıllık rekabette 143. randevu
52 yıllık rekabette 143. randevu
Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 52 yıllık rekabette resmi ve özel 142 karşılaşmanın 66'sını Galatasaray, 44'ünü Trabzonspor kazandı, 32 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan müsabakalarda Galatasaray 196, Trabzonspor ise 157 kez gol sevinci yaşadı.

Ligdeki 106. Maç



Trabzonspor ile Galatasaray, ligde yarın 106. kez karşılaşacak.

Ligde daha önce yapılan 105 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray kazanırken, 32 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 26 müsabaka berabere sonuçlandı.

Süper Lig maçlarında Galatasaray 142, Trabzonspor ise 119 gol attı.

Galatasaray, rakibine 9 maçtır kaybetmiyor



Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor'a karşı çıktığı son 9 resmi müsabakada mağlubiyet görmedi.

Karadeniz temsilcisine karşı son olarak 23 Ocak 2022 tarihinde oynanan lig maçında 2-1 kaybeden Galatasaray, sonrasında rakibiyle 7 Süper Lig, birer Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa müsabakasına çıktı.

Bu maçlarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılı takım, 22 kez ağları sarsarken 6 gol yedi.

Trabzon'daki lig maçları

Taraflar arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibinin 1 farkla önünde yer alıyor.

Trabzonspor, evindeki 52 maçta Galatasaray'ı 20 kez yendi. Sarı-kırmızılılar ise bordo-mavilileri deplasmanda 19 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'un, 43'ü Hüseyin Avni Aker, 9'u Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan maçlardaki 62 golüne, Galatasaray 68 golle karşılık verdi.

Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 21 Ocak 2024'te deplasmanda 5-1, 26 Mayıs 2001'de de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık skorlarla aldı.

Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında Galatasaray'ı 4-0 yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Beşiktaş, Eurocup'ta finalde

04.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, Eurocup'ta finalde
Beşiktaş, Eurocup'ta finalde
Beşiktaş GAİN, Eurocup yarı final serisi ikinci maçında Bahçeşehir Koleji'ni 82-72 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.




Salon: Sinan Erdem



Hakemler: Alberto Baena, Hugues Thepenier, Christian Theis

Bahçeşehir Koleji: Tyler Cavanaugh 9, Malachi Flynn 16, Calep Homesley 10, Trevion Williams 12, Matt Mitchell

4, Mateusz Ponitka 6, Jordan Matthew Ford 8, Balsa Koprivica 5, Hunter Hale 2

Başantrenör: Marko Barac
Beşiktaş: Anthony Brown 9, Conor Morgan 4, Jonah Mathews 12, Ante Zizic 12, Berk Uğurlu 7, Devon Dotson

16, Brynton Lemar 18, Yiğit Arslan 2, Vitto Brown, Ismael Kamagate 2

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 22-22

Devre: 36-37

3. Periyot: 56-63İ

Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor

04.04.2026 00:09:00
AA
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor.

İki takım arasında oynanan son 30 lig maçında hakemler 20 kez kırmızı, 182 kez de sarı kartına başvurdu.

Beşiktaş daha "hırçın"

Rekabetteki son 30 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu.

Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 14 kırmızı ve 93 sarı olmak üzere toplam 107 kart gösterildi.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan derbide Beşiktaş 1 kırmızı ve 1 sarı kart, Fenerbahçe ise 5 sarı kart görmüştü.

Fenerbahçe'ye 6 kırmızı, 89 sarı kart

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 30 derbide 95 kez kart gördü. Sarı-lacivertli futbolculara, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 89 da sarı kart çıktı.

Fenerbahçe, rakibi karşısında oynadığı son 11 lig maçında kırmızı kart görmedi. Sarı-lacivertlilerin siyah-beyazlılar karşısında müsabakayı 10 kişi tamamladığı son karşılaşma, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında oynandı.

Pandemi sebebiyle liglere ara verilirken iki takım, 19 Temmuz 2020'de Beşiktaş'ın sahasında karşılaşmış, maçın 25. dakikasında Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Vedat Muriç direkt kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Son 10 derbide 64 kart çıktı

İki takım arasında yapılan son 10 müsabakada futbolcular, 4 kırmızı ve 60 sarı kartla cezalandırıldı.

Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde oynanan mücadelede siyah-beyazlı takım 26. dakikada Orkun Kökçü'nün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmıştı. Beşiktaş'ta ayrıca Emirhan Topçu da son dakikalarda sarı kart görmüştü. Aynı mücadelede Fenerbahçe'de Nelson Semedo, Edson Alvarez, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran ve İsmail Yüksek sarı kart gören isimler oldu.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 10 derbi mücadelesinde siyah-beyazlı futbolculara 4 kırmızı ve 31 sarı, sarı-lacivertli oyunculara ise 29 sarı kart çıktı.

Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece

Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı

03.04.2026 12:51:00
İhlas Haber Ajansı
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
Antalya'da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'nda Manyas Belediyespor karate takımı sporcuları önemli başarılara imza attı. 59 ilden 468 kulüp ve 5 bin 130 sporcunun katıldığı şampiyonada Manyas ekibi, bir şampiyonluk ve bir üçüncülük elde etti.
Şampiyonada kata dalında mücadele eden Özen Egemen Efe Er Türkiye şampiyonu olurken, kumite dalında 47 kiloda yarışan Ceydanur Mira Ören ise üçüncü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
Elde edilen derecelerle birlikte iki sporcunun da milli takıma seçildiği bildirildi. Sporcuların Mayıs ayında düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği öğrenildi.
Antrenörler Cenk Dere ve Emrehan Egen, aldıkları davet üzerine önümüzdeki hafta 7 sporcu ile özel bir turnuvaya katılacaklarını belirterek, asıl hedeflerinin Balkan Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu ifade etti.
Öte yandan şampiyon sporcu Özen Egemen Efe Er ile üçüncü olan Ceydanur Mira Ören, antrenörleri ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kudret Egen ile birlikte Manyas Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ve Belediye Başkanı Ahmet Duru'yu ziyaret etti.İHA

Of'un Dünya Kupası gururu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı

03.04.2026 10:27:00 / Güncelleme: 03.04.2026 10:33:07
İhlas Haber Ajansı
Of'un Dünya Kupası gururu
Of'un Dünya Kupası gururu
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı. Ay-yıldızlıların 2002 ve 2026 yıllarında Dünya Kupası bileti aldığı dönemlerde görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlarının Oflu olması ilçede sevince neden oldu.

2002 yılında Haluk Ulusoy ve 2026 yılında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığı dönemlerinde gelen Dünya Kupası katılımları, özellikle Haluk Ulusoy ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Of ilçesinden olması nedeniyle ilçede ayrı bir anlam kazandı.

İhsan Hacıbektaşoğlu: "Bu başarılar tesadüf değil"



Oflu vatandaş İhsan Hacıbektaşoğlu ise A Milli Takım'ın başarısını değerlendirerek "Milli Takım'ın dünya kupasına katılmasına mutlu oldum. Gençlerimizin böyle başarılı olması ve böyle zor bir süreci başarıyla tamamlaması bizim açımızdan çok önemli. Ülkemiz adına mutluluk verici bir durum. Ülke olarak böyle mutlu anlara ihtiyacımız var. Trabzon farklı bir coğrafya, Of da bunun içinde yer alıyor. Of'un tabi bir özelliği de çok girişimci olması. Of insanının da atılgan ve gözü kara bir yapısı var. Böyle olunca başarılar da geliyor. Bunu ben çok normal karşılıyorum" dedi.

Ömer Saral: "24 yıl sonra gelen gurur Of'ta katlandı"

Ömer Saral, "24 yıl sonra tekrar dünya kupasına katılmak bizim için son derece gurur verici bir olay. Federasyon başkanlarının Oflu olmaları ilginç bir olay. Oflular olarak her alanda olduğumuz için bu durum da ayrıca gurur verici. Of olarak futbola ayrı bir sempatimiz var tabiki de. A Milli Futbol takımımızdan beklentim mümkünse final oynamaları. Milli takımda Karadeniz furyası var. Karadeniz ağırlığı da futbolda olmalı" dedi.

Yılmaz Koçbıyıkoğlu: "Oflular Türk futboluna damga vurdu"



Yılmaz Koçbıyıkoğlu ise, "A Milli Takımın dünya kupasına katılması gururdan başka bir şey düşündürmedi bana. Geçmişte üçüncülüğümüz var, bana onu hatırlattı. Demek ki o nesil devam ediyor. Ne mutlu bize. Federasyon başkanlarının Oflu olması tesadüf eseri gibi görünebilir ama ağırlıklı olarak Of insanın her konuda duyarlı olmasından kaynaklanır. Oflular Türk futboluna damga vurmuştur. Bu takımla, bu hocayla, bu ruhla en az üçüncülük bekliyorum. Milli takımda Doğu Karadenizli oyuncuların ağırlıklı olmasının sebebi yapısıyla azmiyle, hırsıyla alakalı. Tabiatın bize vermiş olduğu bir özellik bu. İnsanımız da bunu iyi kullanmaya çalışıyor elinden geldiğince de başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Baki Türkel: "Oflu olmak ayrıcalıktır"



Baki Türkel de, "Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığımız akşam güzel duygular yaşadım. Tabi TFF'nin başında Oflu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun olması da ayrı bir gurur verici olay. Kendisi Of'un büyüklüğünü hissettirdi dünyaya. Oflu olmak ayrıcalıktır. İlçe olarak küçük olabiliriz ama geniş bir kitleye sahibiz. Gelinen bu nokta bizim için bir gurur kaynağı oldu. Hacıosmanoğlu buralı, bu durum hem kendisini hem de Of'un değerini daha da yükseltti. Bu bölgenin insanı hırslı olduğu için iyi yerlere geliyorlar. Buranın insanının temel özelliği azimli, hırslı ve başarılı olması" diye konuştu.

Of'un gözü Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'nda göstereceği performans, Of ilçesinde büyük bir heyecanla bekleniyor. İlçe halkı, 2002'de elde edilen tarihi başarının ardından bu kez daha büyük bir hedefe ulaşılacağına inanıyor. Ay-yıldızlıların Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde etmesi halinde, Of'taki gururun daha da büyümesi bekleniyor.

Süper Lig'de heyecan başlıyor

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak

03.04.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak.

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın, 5 Nisan Pazar ve 6 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla yaşanacak. Haftanın önemli maçında derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Lider Galatasaray ise ligin 3. sırasında zirve takibini sürdüren Trabzonspor'a konuk olacak.

Süper Lig'de 28. haftanın programı şöyle:


Yarın

14.30 Gençlerbirliği - Göztepe
14.30 Kasımpaşa - Kayserispor
17.00 Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor
20.00 Trabzonspor - Galatasaray

5 Nisan Pazar

14.30 Samsunspor - Konyaspor
14.30 Fatih Karagümrük - Çaykur Rizespor
17.00 Antalyaspor - Eyüpspor
20.00 Fenerbahçe - Beşiktaş

6 Nisan Pazartesi

20.00 Kocaelispor - RAMS Başakşehir

Ümit Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'a 3-0 yenildi

Ümit Milli Futbol Takımı, 2027 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki altıncı maçında konuk olduğu Hırvatistan'a 3-0 yenildi

01.04.2026 11:48:00
AA
Ümit Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'a 3-0 yenildi
Ümit Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'a 3-0 yenildi
Ümit Milli Futbol Takımı, 2027 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki altıncı maçında konuk olduğu Hırvatistan'a 3-0 yenildi.

Osijek kentinde bulunan Opus Arena'da oynanan maçta Hırvatistan, 38. dakikada Fabijan Krivak'ın fileleri havalandırmasıyla ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Ev sahibi ekip, ikinci yarıda 54. dakikada Adriano Jagusic ve 90+4. dakikada Branimir Mlacic'in attığı gollerle maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Egemen Korkmaz'ın 35. dakikada ayağının kayması sonucu başını yere vurarak bilinç kaybı yaşaması nedeniyle maça kısa süreli ara verildi. Korkmaz, ambulansla hastaneye kaldırılırken, yapılan görüşmeler sonucunda da karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

Ayrıca milli takım karşılaşmayı 8 kişi tamamladı. Ay-yıldızlılarda 34. dakikada Demir Ege Tıknaz, 73. dakikada Semih Kılıçsoy ve 74. dakikada Cihan Çanak, kırmızı kart gördü.

Grubunda ilk yenilgisini yaşayan Ümit Milli Takım, 11 puanda kaldı. Hırvatistan ise puanını 13'e çıkardı.

20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı

Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı

01.04.2026 11:38:00
İhlas Haber Ajansı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altınordu'nun 20 yaşındaki kalecisi Arif Şimşir, bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekmeye devam ediyor. Genç file bekçisi, ligde oynanan son 3 maçta kalesini gole kapatarak takımının aldığı beraberlik ve galibiyetlerde önemli rol oynadı.



Genç kaleci Arif Şimşir, sezon boyunca kurtardığı penaltılarla da öne çıktı. 2005 doğumlu file bekçisi, kalesine gelen 8 penaltıdan 7'sini çıkarmayı başardı.



İlk penaltı kurtarışını sezonun açılış maçında Erbaaspor karşısında gerçekleştiren Şimşir, ardından Elazığspor, Batman Petrolspor (2 penaltı), Karaman FK, Şanlıurfaspor ve Karacabey Belediyespor müsabakalarında da başarılı kurtarışlar yaptı.

Sadece Şanlıurfaspor maçında kalesine gelen iki penaltıdan birini kurtaramayan genç kaleci, diğer tüm penaltıları kurtararak önemli bir başarıya imza attı.

Tarih 24 yıl sonra tecelli etti


 
A Milli Futbol Takımı, Kosova'yı 1-0 yenerek 2026 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.

31.03.2026 23:44:00 / Güncelleme: 31.03.2026 23:56:15
Haber Merkezi
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti

 
 
Türkiye, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı deplasmanda 1-0 yenerek Dünya Kupası vizesi aldı.

 
10. dakikada Kosova savunmasının uzaklaştırmak istediği top Hakan Çalhanoğlu'nda kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda defansın müdahale ettiği meşin yuvarlağı ceza sahası içi sol çaprazında alan Kenan Yıldız yakın mesafeden vurdu, savunmanın ayak koyduğu top direğin hemen üzerinden kornere gitti.

 
 
27. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Orkun Kökçü bekletmeden kaleyi düşündü. Bu futbolcunun sert şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.
 
29. dakikada Kosova gole yaklaştı. Savunmadan atılan uzun pasta ceza yayı önünde topla buluşan Asllani'nin sert şutunda, Uğurcan'ın müdahale ettiği top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
 
33. dakikada savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Kenan Yıldız rakibinden sıyrılıp ceza sahası içi son çizgisine indi. Bu futbolcunun kale sahası önüne ortasında Kerem Aktürkoğlu düzeltip vurdu, defans son anda araya girerek gole engel oldu.


 
53. dakikada Türkiye öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahasına girip penaltı noktası üzerine pasını aktardı. Bu noktaya hareketlenen Orkun'un vuruşunda, savunmaya çarpan top kaleye yönelirken geriden gelen Kerem Aktürkoğlu dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
 
63. dakikada Türkiye etkili geldi. Arda Güler'in pasında sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahası içine girip rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Muric uzanarak gole engel oldu.
 
81. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı top Muslija'da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından düzeltip vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
 
87. dakikada Zhegrova'nın getirdiği meşin yuvarlağa savunma müdahale ederken top ceza sahası önündeki Asllani'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, Uğurcan son anda uzanarak topu kornere yolladı.


 
Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle maçı 1-0 kazanan A Milli Futbol Takımı, 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.