logo
11 ŞUBAT 2026

"Cedi için draft odasındaydım"

Darüşşafaka Başantrenörü Blatt, "Cedi Osman NBA'e seçildiği zaman draft odasındaydım. Onu almaları için öneride bulundum" şeklinde konuştu

26.09.2017 00:00:00
Darüşşafaka Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü David Blatt, NBA takımlarından Cleveland Cavaliers'a transfer olan milli basketbolcu Cedi Osman'ın hayranı olduğunu söyledi.

Blatt, yaptığı açıklamada, daha önce görev yaptığı Cleveland Cavaliers'a Cedi Osman'ı önerdiğini belirterek, "Cedi Osman NBA'e seçildiği zaman draft odasındaydım. Onu almaları için öneride bulundum. O zamanlar hayranıydım, şu anda da Cedi Osman hayranıyım. Çok iyi şeyler başarabileceğine inanıyorum." diye konuştu. Bir başka NBA takımı Philadelphia 76ers forması giyecek milli oyuncu Furkan Korkmaz ile ilgili görüşlerini aktaran 58 yaşındaki başantrenör, "Furkan'ı çok başarılı buluyorum. NBA düzeyinde oynayabilecek bir basketbolcu olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Milli takım altyapılarında uluslararası organizasyonlarda birçok başarı elde eden oyuncusu Okben Ulubay'ın potansiyeline değinen David Blatt, "Okben, potansiyeli çok yüksek bir oyuncu. O yüzden geçen sezon buraya aldık." diye görüş belirtti.

"İyi oyuncular oynar"

David Blatt, eleştirilen yabancı oyuncu kuralıyla ilgili, "İyi basketbolcular oynar. Bu durum hep böyle olacak. Cedi Osman oynadı. Daha çok Cedi Osman bulalım." değerlendirmesinde bulundu. Genç basketbolculara çok çalışmaları gerektiği önerisinde bulunan Blatt, "Problemlerinizi kuralların çözmesini beklemeyin, sıkı çalışın, bir şeyler feda edin, kendinizi mükemmelliğe adayın ve yarışın. Sonunda bütün amaçlarınıza ve hedeflerinize ulaşacaksınız." şeklinde konuştu.

"Darüşşafaka'da devam etmek istedim"

ABD asıllı İsrailli başantrenör, Darüşşafaka'dan ayrılma hakkı olmasına rağmen kalmayı tercih ettiğini söyledi. ULEB Avrupa Kupası'nda mücadele edeceklerini hatırlatan Blatt, şunları kaydetti: "Doğuş Grubu bana bir sözleşme sundu. Gidebilirdim de kalabilirdim de. Darüşşafaka'da devam etmek istedim. Sözleşmemde gitme ihtimalim vardı. Bu bana sunulmasına rağmen buraya bağlılığım sebebiyle kalmak istedim. Bu yüzden burada kalarak sözleşmemi tamamlamak istedim. Gelecek sezon için düşünüp karar vereceğim. Darüşşafaka'nın büyük bir kulüp olmasını istiyorum ve bunu dört gözle bekliyorum. Bu da burada kalma sebeplerimden biri."

Takımdan ayrılan Will Clyburn ve Brad Wanamaker gibi oyuncular yetiştirmeyi amaçladığını dile getiren tecrübeli başantrenör, "Hazırlık döneminde çok iyi çalıştık. Hem performans hem de kondisyon olarak iyi durumdayız. Yeni sezon öncesi heyecanlıyız. Darüşşafaka'yı en iyi şekilde temsil edeceğiz. İzlemesi keyifli ve yarış içinde olan, savaşmayı seven bir takım olacağız. Taraftarımız, bizi izlemekten çok büyük keyif alacak." ifadelerini kullandı.

"Savaşmak için doğdum"

David Blatt, ULEB Avrupa Kupası'ndaki hedefinin sorulması üzerine, "Ben savaşmak için doğdum. Bu benim için çok kolay bir bölüm." dedi. Hedeflerine ulaşmak için doğru şeyler yapmaları gerektiğini anlatan Blatt, şöyle devam etti: "Günlük olarak doğru şeyleri yapar, doğru şekilde hedefe ilerlerseniz zaten amacınız doğrultusunda başarılı olacaksınız. Hedef belirlemek aslında hiçbir şey ifade etmez. Doğru şeyler yapmak ve iyi alışkanlıklar elde etmek sizi sonuca götürür."

"En iyi takım her zaman kazanır"

Tecrübeli çalıştırıcı, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı değerlendirdi. Şampiyon Slovenya'nın iyi bir kadroya sahip olduğunu kaydeden Blatt, "Sürpriz olmadı çünkü en iyi basketbolu Slovenya oynadı. Belki turnuvadan önce İspanya favori gösteriliyordu ama en iyi basketbolu Slovenya ortaya koydu. Günün sonunda da en iyi takım her zaman kazanır." diye konuştu. Son 16 turunda favorilerden İspanya'ya elenen Türk Milli Takımı'nın tecrübe eksikliği yaşadığını aktaran Blatt, "Çok iyi bir mücadele gördüm. Bunun yanında şanssız anlar yaşandı ve tecrübe eksikliğinden kaynaklı hatalar oldu. Türkiye'de basketbol hala gelişiyor ve hızla yukarı doğru tırmanıyor. Bu tırmanışla Türk Milli Takımı'nın da yukarı doğru ilerleyeceğine inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe'nin golcüsü Anderson Talisca

Fenerbahçe'nin Brezilyalı hücum oyuncusu Anderson Talisca, gol yollarındaki performansıyla dikkati çekiyor

11.02.2026 12:19:00
AA
Fenerbahçe'nin golcüsü Anderson Talisca
Fenerbahçe'nin golcüsü Anderson Talisca
Fenerbahçe'nin Brezilyalı hücum oyuncusu Anderson Talisca, gol yollarındaki performansıyla dikkati çekiyor.

Bu sezon sarı-lacivertli formayla tüm kulvarlarda skora etki eden 32 yaşındaki oyuncu, kariyerindeki en verimli dönemlerinden birini yaşıyor.

Fenerbahçe'nin kış transfer döneminde 3 golcüsüyle (Youssef En-Nesyir, Jhon Duran ve Cenk Tosun) yollarını ayırmasının ardından sarı-lacivertli takımda ileri uçta görev almaya başlayan sambacı, performansıyla santrforları aratmıyor.

Sarı-lacivertli takıma geçen sezon devre arasında katılan Talisca, ligde 16 maçta 9 kez fileleri havalandırmıştı. Söz konusu sezonu, toplamda 23 maçta 12 golle kapatan 32 yaşındaki oyuncu, Suudi Arabistan'dan transfer edilmesi nedeniyle yaşadığı fiziksel problemlerle kamuoyunun gündemine gelmişti.

Yeni sezona fiziksel açıdan takım arkadaşlarıyla aynı seviyede başlayan Talisca, ortaya koyduğu performansla sarı-lacivertli taraftarlara gol yollarında umut verdi.

Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda fileleri havalandırmayı başaran tecrübeli oyuncu, bu performansın ardından kulübüyle yeni sözleşmeye de imza attı.

Ligde 12 gole ulaştı

Anderson Talisca, ligde geride kalan 21 haftada takımına 12 gol katkısı sağladı.

Süper Lig'de gol yollarında birçok santrforu geride bırakan Talisca, Trabzonsporlu Paul Onuachu ve RAMS Başakşehirli Eldor Shomurodov'un ardından gol krallığı listesinde de 3. sırada yer alıyor.

Ligin ilk devresinde, kış transfer döneminde takımdan ayrılan santrforlar Youssef En-Nesyri, Jhon Duran ve Cenk Tosun'dan daha fazla gol katkısı veren Talisca, ligin ikinci yarısına ise daha golcü bir başlangıç yaptı.

Ligin ilk 6 haftasında yalnızca 1 gol atan Brezilyalı oyuncu, santrforların yokluğunda çıktığı ilk 4 maçta 3 gol kaydetti.

Avrupa'da hat trick yaptı

Anderson Talisca, bu sezon ligde gösterdiği performansı diğer kulvarlara da taşıdı.

Ekim ayıyla birlikte gol yollarında yükselişe geçen Brezilyalı oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'nde grupta 7 maça çıkarken 4 gol attı.

Sarı-lacivertliler, 4-0 kazandığı Brann deplasmanında hat trick yapan Talisca, 1-1 berabere kaldıkları Ferencvaros maçında da rakip ağları sarstı.

Öte yandan Talisca, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 maçta 3 gollük katkı sağladı.

Geçen sezonu şimdiden egale etti

Anderson Talisca, gol sayısı açısından geçen sezonki performansını şimdiden egale etti.

Geride kalan sezonda 19'u Al-Nassr, 23'ü Fenerbahçe formasıyla olmak üzere toplamda 42 karşılaşmada görev yapan Talisca, sezonu 20 golle tamamlamıştı.

Bu sezon Fenerbahçe ile şu ana dek 34 karşılaşmada forma giyen yıldız futbolcu, şimdiden bu gol sayısına ulaştı.

Süper Lig'de Beşiktaş yıllarını geride bırakmaya yakın

Anderson Talisca, kariyerinde büyük çıkış yakaladığı Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de gösterdiği performansı da geride bırakmaya yakın.

Siyah-beyazlı formayla Süper Lig'de 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında oynayan ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Talisca, ilk sezonunda ligde 22 maçta 13, ikinci sezonunda ise ligde 33 maçta 14 gol atmıştı.

Talisca, Fenerbahçe ile şu ana dek ligde bitime 13 hafta kala ligde 12 gol bulmayı başardı.

3 golcü gitti, Talisca'ya güvenildi

Fenerbahçe, kış transfer döneminde 3 santrforuyla da yollarını ayırırken, Talisca'ya güven duyduğunu gösterdi.

Sezon başı planlaması kapsamında gol yollarında güvenilen Youssef En-Nesyri, Jhon Duran ve Cenk Tosun ile kış transfer döneminde yollar ayrıldı.

Fenerbahçe yönetimi, bu isimlerin yerine sadece 19 yaşındaki Sidiki Cherif transferini gerçekleştirirken Talisca ile 2 yıllık sözleşme uzatarak Brezilyalı oyuncuya şampiyonluk mücadelesinde gol yollarında güvendiğini gösterdi.

Yunanlıların, Türk düşmanlığı her alanda

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın Yunan ekibi Panionios ile oynadığı maçta tribünlerden açılan pankarta siyah-beyazlı kulüpten kınama ve tepki mesajı paylaşıldı

11.02.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Yunanlıların, Türk düşmanlığı her alanda
Yunanlıların, Türk düşmanlığı her alanda
Eurocup B Grubu 18. ve son hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Panionios'u 114-74'lük skorla mağlup etti. Grupta 13. galibiyetini elde eden siyah-beyazlılar çeyrek finalde mücadele edecek.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın Yunan ekibi Panionios ile oynadığı maçta tribünlerden açılan pankarta siyah-beyazlı kulüpten kınama ve tepki mesajı paylaşıldı.
Siyah-beyazlıların sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:



"Beşiktaş Erkek Basketbol Takımımızın EuroCup'ta Yunanistan temsilcisi Panionios Athens ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada; kulübümüzü, taraftarlarımızı, Türk Polis Teşkilatı'nı ve milli-manevi değerlerimizi hedef alan alçakça ve provokatif pankartı en ağır şekilde kınıyor ve lanetliyoruz.

Bu çirkin saldırı yalnızca Beşiktaş'a değil, Türk milletinin onuruna, tarihine ve kutsallarına yönelmiş açık bir nefret eylemidir. Hiçbir spor organizasyonu, hiçbir platform; düşmanlığı, ırkçılığı ve milli değerlerimize yönelik hakareti meşrulaştıramaz. Sporun birleştirici ruhunu kirleten bu ahlaksız ve hadsiz tavrı asla kabul etmiyoruz.

Beşiktaş JK olarak; bu provokasyonun sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması ve benzer rezaletlerin tekrar yaşanmaması adına Euroleague yönetimi nezdinde tüm hukuki ve idari girişimlerimizi kararlılıkla başlatmış bulunuyoruz."

Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor

Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da hücum hattı, performansıyla öne çıktı

10.02.2026 13:12:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor
Trabzonsporlu golcüler krallık yarışında zirveyi zorluyor
Trendyol Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Trabzonspor'da hücum hattı, performansıyla öne çıktı. Bordo-mavili ekipte birden fazla oyuncu gol krallığı yarışının üst sıralarında yer aldı.
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 mağlup eden Trabzonspor, puanını 45'e yükselterek üst sıralardaki yerini korudu. Karşılaşmada hücum oyuncularının skor katkısı galibiyette belirleyici rol oynadı. Bordo-mavili takımın sezon genelindeki gol dağılımında ise belirli isimlerin ağırlığı göze çarptı.

Onuachu gol yükünü çekiyor

Trabzonspor, ligde oynadığı 21 maçta rakip fileleri 41 kez havalandırdı. Bu gollerin 15'ini Nijeryalı forvet Paul Onuachu kaydetti. Onuachu'yu 9'ar golle Ernest Muçi ve Felipe Augusto takip etti. Üç oyuncu toplamda 33 gole imza atarak takımın gollerinin yaklaşık yüzde 80'ini kaydetti.
15 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Onuachu, Rams Başakşehir forması giyen Eldor Shomurodov ile ilk sırayı paylaşıyor. Sezon boyunca istikrarlı performans sergileyen tecrübeli futbolcu, Trabzonspor'un en önemli skor opsiyonlarından biri olmayı sürdürdü.

Üst sıralarda bordo-mavililerin ağırlığı bulunuyor



Gol krallığı listesinde Trabzonsporlu oyuncuların çokluğu öne çıktı. Sıralamada bordo-mavili takımdan 4 oyuncu yer aldı. Onuachu zirvede yer alırken, Muçi ve Augusto da attıkları 9'ar golle üst basamaklarda kendine yer buldu. Ara transfer döneminde kadroya katılan Umut Nayir ise yeni takımında henüz gol atamazken, sezon genelinde 8 gollük katkı sağladı.

Hücum verimliliği puan tablosuna yansıdı

Birden fazla oyuncusunun gol krallığı yarışında üst sıralarda bulunması, Trabzonspor'un hücumdaki verimliliğini ortaya koydu. Bordo-mavililer, skor yükünü paylaşan hücum hattıyla sezonun kalan bölümünde de zirve yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.
Süper Lig'de gol krallığı yarışında ilk 10 sırada şu oyuncular yer aldı:

Paul Onuachu (Trabzonspor) 15 gol, Eldor Shomurodov (Rams Başakşehir) 15 gol, Anderson Talisca (Fenerbahçe) 12 gol, Mauro Icardi (Galatasaray) 10 gol, Osimhen (Galatasaray) 9 gol, Ernest Muçi (Trabzonspor) 9 gol, Felipe Augusto (Trabzonspor) 9 gol, Marco Asensio (Fenerbahçe) 9 gol, Bayo (Gaziantep FK) 9 gol, Umut Nayir (Trabzonspor) 8 gol.

Trabzonspor artık derbi galibiyet hasretini dindirmek istiyor

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında 14 Şubat Cumartesi günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, üç büyük rakibi karşısında 833 günlük galibiyet özlemine son vermeye çalışacak

10.02.2026 10:59:00
AA
Trabzonspor artık derbi galibiyet hasretini dindirmek istiyor
Trabzonspor artık derbi galibiyet hasretini dindirmek istiyor
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında 14 Şubat Cumartesi günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, üç büyük rakibi karşısında 833 günlük galibiyet özlemine son vermeye çalışacak.

İstanbul'un üç büyük ekibi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda son galibiyetini, 4 Kasım 2023'te sarı-lacivertli takımı deplasmanda 3-2 mağlup ederek alan Karadeniz ekibi, daha sonra galibiyet sevinci yaşayamadı.

Bordo-mavililer, söz konusu rakipleri karşısında çıktığı son 12 lig müsabakasında 3 beraberlik ve 9 yenilgiyle galibiyet göremedi.

Ligde üç büyükler önündeki son 12 karşılaşma

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından 2023-2024 sezonunda Galatasaray'a 5-1, deplasmanda Beşiktaş'a 2-0, evinde Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu.

Bordo-mavililer, geçen sezon ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken Fenerbahçe'ye evinde 3-2, İstanbul'da oynadığı maçlarda ise Galatasaray'a 4-3, Beşiktaş'a 2-1, Fenerbahçe'ye 4-1, iç sahada sarı-kırmızılı takıma 2-0 yenilerek 11 sezon sonra bu maçları galibiyetsiz kapadı.

Trabzonspor, bu sezon oynadığı ilk büyük karşılaşmasında ise İstanbul'da Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu, Galatasaray ile deplasmanda 0-0, Beşiktaş ile kendi evinde 3-3 berabere kaldı.

Son galibiyet Avcı ile

Trabzonspor, büyük maçlarda son galibiyetini teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde aldı.

Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunun 11. haftasında İstanbul'da Fenerbahçe karşısında 3-2 galip gelerek son büyük galibiyetini yaşadı.

Karadeniz ekibi, daha sonra görev yapan Şenol Güneş ve Fatih Tekke yönetiminde büyük maçlarda galibiyet elde edemedi.

İki kupa finalini de kaybetti

Ligde bu rakiplerine karşı son 12 karşılaşmasını kazanamayan Trabzonspor, bu süreçte iki kez Ziraat Türkiye Kupası finalini kaybetti.

Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'a 3-2, geçen sezon da Galatasaray'a Gaziantep'te 3-0 mağlup olarak kupa sevinci yaşayamadı.

Süper Kupa yarı finalinde de kaybetti

Trabzonspor, bu sezon Turkcell Süper Kupa yarı finalinde de Galatasaray karşısında kaybetti.

Gaziantep'te oynanan karşılaşmasında bordo-mavililer, sahadan 4-1'lik yenilgi ile ayrılarak finale yükselemedi.

Trabzonspor, üç büyük rakibine karşı Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da olmak üzere son 15 resmi karşılaşmada 3 beraberlik ve 12 yenilgi yaşadı.

Gaziantep FK, 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden Gaziantep FK, ligde 7 maç sonra kazandı

10.02.2026 10:50:00
Haber Merkezi
Gaziantep FK, 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı
Gaziantep FK, 7 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden Gaziantep FK, ligde 7 maç sonra kazandı.

Ligin 13. haftası deplasmanda Zecorner Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Güneydoğu temsilcisi, daha sonra oynadığı maçlarda ikas Eyüpspor'a 2-1, Göztepe'ye 1-0 ve Başakşehir'e 5-1 mağlup oldu.

Beşiktaş ile 2-2, Galatasaray ve TÜMOSAN Konyaspor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-siyahlı ekip, geçen hafta oynadığı Gençlerbirliği karşılaşmasından da 2-1 mağlup ayrıldı.

Ligde üst üste 7 hafta galibiyet yüzü göremeyen Gaziantep ekibi, dün oynadığı Kasımpaşa karşılaşmasında aldığı skorla uzun bir aranın ardından 3 puanla tanıştı.

Süper Lig'de çıktığı 21 karşılaşmada 7'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyeti olan Gaziantep FK'nin 28 puanı bulunuyor.

Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor... Evinde Kocaelispor'a yenildi

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor evinde karşılaştığı Kocaelispor'a 2-1 mağlup oldu

10.02.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor... Evinde Kocaelispor'a yenildi
Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor... Evinde Kocaelispor'a yenildi
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor evinde karşılaştığı Kocaelispor'a 2-1 mağlup oldu.

6. dakikada sol kanattan Mendes'in ortasında savunmadan sekerek, arka direğe yönelen topu Görkem ceza alanı önüne aktardı. Chalov'un şutunda top kale üzerinden auta çıktı.

13. dakikada sağdan Cardoso'nun ceza sahasına ortasında savunmadan seken topla arka direkte buluşan Mendes'in şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

30. dakikada Mendes'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale alanı önüne Denswil'in yaptığı kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.



65. dakikada Ahmet Oğuz'un pasında topla buluşan Agyei'nin ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1

73. dakikada sol kanattan Churlinov, ceza sahasına ortasında arka direkte Agyei, topu ağlara gönderdi. 0-2

81. dakikada sağ kanattan Mane'nin ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Talha'nın şutunda meşin yuvarlak fileere gitti. 1-2

90+5. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mendes'in şutunda meşin yuvarlak savunmadan sekerek kornere çıktı.

90+7. dakikada sağ kanattan Mane'nin pasında penaltı noktasına yakın bir yerden Semih'in gelişine vuruşunda kaleci Gökhan topu kornere çeldi.

Derbiye Fenerbahçe taraftarı alınmayacak

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında 14 Şubat Cumartesi günü oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçına konuk takımın taraftarları alınmayacak

10.02.2026 00:19:00
İhlas Haber Ajansı
Derbiye Fenerbahçe taraftarı alınmayacak
Derbiye Fenerbahçe taraftarı alınmayacak
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında 14 Şubat Cumartesi günü oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçına konuk takımın taraftarları alınmayacak.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Vali Tahir Şahin başkanlığında kurul üyelerinin de katılımıyla Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, ev sahibi kulübün talebi üzerine karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarların alınmaması uygun görüldü. Gerekli güvenlik önlemlerinin de görüşüldüğü toplantıdastadyum çevresinde,taraftarların sorun yaşamaması adına Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve bordo-mavili kulüp yetkililerince gerekli trafik düzenlemeleriiçin yaptıklarıçalışmalar da paylaşıldı.

Vali Şahin, trafik yoğunluğunun minimize edileceğini, taraftarların futbola odaklanacağı bir futbol akşamı yaşayacağına inandığınıkaydetti.

Kerem Aktürkoğlu, 8 maç sonra gol sevinci yaşadı

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Trendyol Süper Lig'de 8 maç sonra gol sevinci yaşadı

10.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Kerem Aktürkoğlu, 8 maç sonra gol sevinci yaşadı
Kerem Aktürkoğlu, 8 maç sonra gol sevinci yaşadı
Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Trendyol Süper Lig'de 8 maç sonra gol sevinci yaşadı.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 3-1 yenerken, Kerem Aktürkoğlu 2 gol kaydetti.

Karşılaşmanın 27. dakikasında Marco Asensio'nun topuk pasında ceza sahasında topla buluşan Kerem, kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta topu filelere gönderdi.



Kerem, bu golden 6 dakika sonra ise sol kanattan Mert Müldür'ün getirdiği topa gelişine vuruşunu yaparak golünü kaydetti. Bu sezon sarı-lacivertli formayı 14'ü ilk 11 olmak üzere 17 maçta terleten Kerem, Kayserispor maçında gole imza atmıştı. 27 yaşındaki futbolcu, bugün attığı gollerle ligde 3. golüne ulaştı.

Kerem Aktürkoğlu, UEFA Avrupa Ligi'nde de 4 gole imza atarken, bu sezon Fenerbahçe'de tüm kulvarlarda 8. golünü kaydetti.

Kerem, kırmızı-siyahlılar karşısında 70. dakikada yerini Musaba'ya bıraktı.

Trabzonspor'un iç sahada bileği bükülemedi

Trendyol Süper Lig'de geride kalan 21 haftada evinde oynadığı 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, bu performansını Fenerbahçe karşısında da sürdürmek istiyor

09.02.2026 12:17:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'un iç sahada bileği bükülemedi
Trabzonspor'un iç sahada bileği bükülemedi
Trendyol Süper Lig'de geride kalan 21 haftada evinde oynadığı 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, bu performansını Fenerbahçe karşısında da sürdürmek istiyor.

Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 mağlup eden Trabzonspor, bu sezon 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak puanını 45'e çıkardı ve üçüncü basamaktaki yerini korudu.

Karadeniz temsilcisi, bu süreçte rakip fileleri 41 kez havalandırırken, kalesinde 23 gol gördü. +18 averaj yakalayan Trabzonspor hem hücum hem savunma istatistikleriyle dengeli performans sergileyerek zirve yarışının içinde kalmayı başardı.

İç sahada bileği bükülmedi



Trabzonspor'un bu sezonki en güçlü yönlerinden biri iç saha performansı oldu. Bordo-mavililer, sahasında oynadığı 10 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte 6 galibiyet ve 4 beraberlik alan Karadeniz ekibi, 22 puan elde etti.

Evinde 19 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise 8 gol gördü. Bordo-mavililer, taraftarı önünde hem üretken hem de savunma yönü güçlü bir görüntü ortaya koydu.
Karadeniz ekibi, taraftarı önünde yakaladığı bu istikrarı gelecek hafta mücadele edeceği Fenerbahçe karşısında da sürdürmeyi hedefliyor.

Deplasmanda da istikrarlı grafik

Dış sahada oynadığı 11 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Trabzonspor, 23 puanı hanesine yazdırdı. Rakip sahalarda 22 gol atan bordo-mavililer, 15 gole engel olamadı. Deplasman puan ortalaması iç sahaya yakın seyreden bordo-mavililer, dış saha performansıyla da üst sıralardaki yerini destekler performans sergiledi.

Toplam 41 gollük skor katkısı yakalayan Trabzonspor'da hücum üretkenliğinin sezon geneline yayıldığı görülürken, savunmada ise maç başına yaklaşık 1 gol ortalamasıyla oynandı.

Beşiktaş'ta, Oh ilk maçında golle tanıştı

Beşiktaş'ın ikinci transfer döneminde kadrosuna kattığı Güney Koreli santrfor Hyun-Gyu Oh, siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk maçta Alanyaspor ağlarını sarsmayı başardı

09.02.2026 11:23:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ta, Oh ilk maçında golle tanıştı
Beşiktaş'ta, Oh ilk maçında golle tanıştı
Beşiktaş'ın ikinci transfer döneminde kadrosuna kattığı Güney Koreli santrfor Hyun-Gyu Oh, siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk maçta Alanyaspor ağlarını sarsmayı başardı.



Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Siyah-beyazlıların gollerini 32. dakikada Orkun Kökçü ve 54. dakikada Hyun-Gyu Oh attı. İkinci transfer döneminde Belçika ekibi Genk'ten kadroya katılan Oh, ilk maçında gol sevinci yaşamayı başardı. Röveşatayla fileleri havalandıran Güney Koreli futbolcu, Tüpraş Stadyumu'nda tribünleri sevindirdi.



Aynı zamanda az sayıda Güney Koreli futbolseverin de Hyun-Gyu Oh'u desteklemek için tribünlerdeki yerlerini aldığı görüldü.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.