logo
14 MAYIS 2026

Celtics, Tatum'un 60 sayısı ile kazandı

NBA'de Celtics, Spurs'ü Tatum'un 60 sayısı sayesinde yendi

01.05.2021 12:21:00
Celtics, Tatum'un 60 sayısı ile kazandı
Celtics, Tatum'un 60 sayısı ile kazandı
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Boston Celtics, ilk yarısını 29 sayı geride tamamladığı San Antonio Spurs maçını, uzatma sonunda 143-140 kazandı.

NBA'e 8 maçla devam edildi. Celtics'in Spurs'ü ağırladığı mücadelede, lig tarihinin en büyük geri dönüşlerinden biri yaşandı. İkinci çeyrekte 32 sayı geriye düşen Celtics, all-star oyuncusu Jayson Tatum'un 60 sayı, 8 ribaunt, 5 asistlik performansıyla sahadan galip ayrılmayı başardı.

60 sayının 31'ini, son periyot ve uzatmada atan Tatum, hem kariyerinin en yüksek skoruna ulaştı hem de Larry Bird'e ait kulüp rekorunu egale etti. 23 yaşındaki Tatum, NBA tarihinde Devin Booker'dan (2017) sonra 60 sayı barajını geçen 2. en genç oyuncu oldu. Spurs'te DeMar DeRozan 30 sayı, 14 asist, 5 ribaunt, Dejounte Murray ve Lonnie Walker ise 24'er sayıyla oynadı.

LeBron James 20 maç sonra sahalara döndü

Son şampiyon Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu James, 20 Mart'ta yaşadığı sakatlık sonrası ilk maçına, Sacramento Kings karşısında çıktı. Misafir ekip Kings, Tyrese Haliburton'ın 23 sayı, 10 asist ve Richaun Holmes'un 22 sayı, 9 ribauntla öne çıktığı müsabakayı 110-106 kazandı. Lakers'ta Anthony Davis 22 sayı, 11 ribaunt, 5 blok, Andre Drummond 17 sayı, 7 ribaunt ve LeBron James 16 sayı, 8 ribaunt, 7 asist üretti.

Ersan 6, Furkan 11, Cedi 14 sayı attı

Ligin en iyi galibiyet yüzdelerine sahip takımları arasındaki mücadelede Phoenix Suns, Utah Jazz'ı 121-100 yenerek Batı Konferansı'nda liderliğe yükseldi. Ev sahibi Suns'ın all-star gardı Devin Booker, 31 sayıyla sahanın en skoreri oldu. 22 sayı kaydeden Bojan Bogdanovic'in ayakta tutmaya çalıştığı Jazz'da oyunua sonradan giren Ersan İlyasova da 6 sayı, 2 ribauntla maçı tamamladı.

Furkan Korkmaz, takımı Philadelphia 76ers'ın 126-104 kazandığı Atlanta Hawks karşılaşmasında 11 sayı, 5 ribaunt, 4 asist üretti. Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman ise Washington Wizards'a 122-93 yenildikleri maçta 14 sayı, 2 ribaunt, 2 asistle oynadı.

Sonuçlar

Philadelphia 76ers-Atlanta Hawks: 126-104

Boston Celtics-San Antonio Spurs: 143-140 (uzatmada)

Cleveland Cavaliers-Washington Wizards: 93-122

Memphis Grizzlies-Orlando Magic: 92-75

Brooklyn Nets-Portland Trail Blazers: 109-128

Chicago Bulls-Milwaukee Bucks: 98-108

Phoenix Suns-Utah Jazz: 121-100

Los Angeles Lakers -Sacramento Kings: 106-110 AA

Dört Büyükler'i yerinden hoplatan karar

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yeni sezon yabancı kuralına dair yaptığı "taviz yok, ilan ettiğimiz yolda devam ediyoruz" çıkışı, Süper Lig’in devlerini köşeye sıkıştırdı! 2026-27 sezonunda uygulanacak "10+4" kuralı Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’da "genç yabancı" paniğine neden oldu. 14 kişilik yabancı listesinin 4 koltuğunu mecburen 1 Ocak 2004 ve sonrası doğumlu isimlere ayırmak zorunda olan devler, kadrolarındaki boşluğu doldurmak için dünya turuna çıkacak

14.05.2026 13:13:00
Haber Merkezi
Dört Büyükler'i yerinden hoplatan karar
Dört Büyükler'i yerinden hoplatan karar
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun dün AA'ya yeni sezondaki yabancı kuralına dair yaptığı açıklamalar, Süper Lig'in devlerini köşeye sıkıştırdı. 2026-27 sezonunda uygulanacak "10+4" formülüyle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Trabzonspor (duruma göre...) kadrolarındaki yaş kontenjanını doldurmak için rotayı 2004 ve sonrası doğumlu yabanacı yetenek avına çıkacaklar.






2004 VE SONRASI ARAYIŞI

Başkan Hacıosmanoğlu'nun "seneye değişiklik yok, geçen seneden ilan ettiğimiz doğrultuda devam ediyoruz" açıklamasıyla taşlar yerine oturdu. Yeni sezonda kulüpler A takım listesine 14 yabancı yazabilecek... ancak bu isimlerin sadece 10 tanesi "yaş sınırına" takılmayacak. Geri kalan 4 kontenjanın 1 Ocak 2004 ve sonrası doğumlu oyuncularla doldurulması zorunlu.






İŞTE KULÜPLERDE SON DURUM

-Trabzonspor (2+2)
Oulai - 2006
Felipe Augusto - 2004
Lovik - 2003
Nwaiwu - 2003

- Galatasaray (1)
Renato Nhaga - 2006

- Fenerbahçe (1)
Sidiki Cherif - 2006

- Beşiktaş (0)
Yok






TRABZONSPOR'UN GÖZÜ BAŞKANDA

TFF'nin önceki sezonlardaki "sözleşme sonuna kadar genç kontenjanında kalma" esnekliğini bu yıl 2003'lüler için gösterip göstermeyeceği merak konusu. Eğer Hacıosmanoğlu yönetimi 2003 doğumluları "yaşsız" 10 kişilik kontenjana dahil ederse, Trabzonspor da "genç avına çıkmak" zorunda kalacak.

FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor

AYM'nin TFF'nin hukuk kurullarıyla ilgili verdiği iptal kararı, Türk futbolunda "bağımsızlık" yangının üzerine benzin döktü. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA ve UEFA'nın en hassas olduğu "özerklik" kuralının ihlal edildiğini söyledi. Türk Milli Takımının Dünya Kupası'ndan men edilmesinden, kulüplerin Avrupa kupalarından ihracına, hatta transfer sisteminin kapatılmasına kadar bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu itiraf etti

14.05.2026 12:58:00 / Güncelleme: 14.05.2026 13:03:45
Haber Merkezi
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye Futbol Federasyonu kurullarına dair verdiği iptal kararının gerekçeli raporundaki detaylara dikkat çekti. Futbol kamuoyunun "kalbine indirecek" uyarılarda bulundu.






Hacıosmanoğlu, raporda yer alan bazı atıfların "özerklik" ilkesine zarar verdiğini ve bu durumun UEFA ile FIFA nezdinde Türkiye'yi ağır yaptırımlarla karşı karşıya bırakabileceğini savundu.






TBMM'YE 9 AYLIK SÜRE TANINDI

Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz Nisan ayında TFF Kanunu'nda yer alan ve hukuk kurullarının (Tahkim, PFDK, UÇK) atanma yöntemlerini düzenleyen maddeleri Anayasa'ya aykırı buldu. İptal etti.

Mahkeme, bu kurulların üyelerinin TFF Yönetim Kurulu tarafından atanmasını "bağımsızlık ve tarafsızlık" ilkelerine aykırı buldu. Yasal düzenleme yapılması için TBMM'ye 9 ay süre tanıdı.






AA'YA AÇIKLAMALARI ÇOK KRİTİK

Konuyla ilgili AYM Başkanı ile bir görüşme gerçekleştiren Hacıosmanoğlu, yayımlanan gerekçeli rapordaki teknik ifadelerin Türk futbolu için büyük bir risk taşıdığını AA'ya açıkladı: 

- Anayasa Mahkemesi'nin başkanı ile görüştüm. Tabii orada raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. O kadar fazla içine girmeyeceksin. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır.






TFF ADETA KAMU KURULUŞU GİBİ

Hacıosmanoğlu'nun temel endişesi, raporda TFF'nin işleyişine dair yapılan tanımların federasyonu bir "kamu kuruluşu" gibi gösterilmesi. FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, tam özerk olması şart.

Uluslararası futbol hukukuna göre, "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" durumunda FIFA ve UEFA'nın uygulayabileceği yaptırımlar çok sert ve can acıtıcı.






İŞTE MUHTEMEL CEZALAR

- Üyeliğin Askıya Alınması: En ağır yaptırım olan bu kararla, A Milli Takım ve alt yaş kategorileri tüm uluslararası turnuvalardan (EURO 2028, Dünya Kupası vb.) men edilir.

- Kulüplerin İhracı: Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerin organizasyon dışı bırakılması.

- Transfer Blokajı: Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılmasıyla kulüplerin yurtdışından oyuncu getirmesinin engellenmesi.

- Mali Fonların Kesilmesi: FIFA ve UEFA'dan gelen yıllık milyonlarca Euro'luk kalkınma yardımlarının durdurulması.






HAZİRAN'DA MALİ GENEL KURUL VAR

Hacıosmanoğlu, AYM'nin işaret ettiği "bağımsız kurul" yapısını yeniden tesis etmek ve özerkliği korumak adına Haziran ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'da tüzük değişikliğine gidileceğinin sinyalini verdi. TFF yönetimi, kurulların atamayla değil, seçimle göreve gelmesi üzerinde durarak FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmayı hedefliyor.

Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak

Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı

14.05.2026 12:45:00
Haber Merkezi
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı. Ernest Muçi ve Szymanski gibi ligin marka isimlerine harcanacak kaynağın Gustavo Sa'ya kanalize edilmesi için tüm riskleri aldı. Talisca'dan daha iyi dediği Portekizli için 3-4 yıl sonra 50 milyon Euro'ya satacakları sözünü verdi.






Bu sezon uzun süre şampiyonluk hayalleri kuran ve dün gece Gençlerbirliğini yenerek Türkiye Kupası'nda finale kalan Trabzonspor, Fatih Tekke'nin talebi ve Ertuğrul Doğan'ın onayıyla tarihi bir transfer hamlesi yapmak için gaza bastı. Scout ekibinin öve öve bititmediği Famalicão'nun genç yıldızı Gustavo Sá için Tekke bizzat sorumluluk alarak Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev" bir bütçe için onay aldı.






TALISCA'NIN GENCİ VE YETENEKLİSİ

Tekke; Ernest Muçi ve Szymanski gibi isimlere harcanacak bütçenin tek bir isme, Portekizli dahi çocuk Gustavo Sá'ya yatırılması için Başkan Ertuğrul Doğan'dan tam yetki aldı.

Genç teknik adamın, 1.89'luk devi "Talisca'nın çok daha genci, fiziksel olarak daha güçlüsü ve potansiyel olarak çok daha iyisi" olarak tanımladığı öğrenildi.






TERCİH NEDENİ BİLE ÇOK HAVALI

Tekke, Başkan Doğan'a verdiği sözde, "Bu çocuk bugün 20 milyon Euro eder ama 3-4 sezon sonra onu 50 milyon Euro'dan aşağıya satmayız. Geleceğin dünya starını Trabzonspor formasıyla izletebiliriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı karşısında kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Muci ve Szymanski için belirlediği 20 milyon euro'lu toplam bütçeyi Gustavo Sa'ya yatırmak için onay verdi.

Modern 10 numara tanımını yeniden yazan, hem skor üreten hem de oyunu yönlendiren Gustavo Sa,
Avrupa'nın devleri peşindeyken Trabzonspor'u tercih ederse bu bile ayrı bir hikaye olur.

Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler

İtalya ekiplerinden Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. İtalyan temsilcisi sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor 

14.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'nin sol bekleri İtalyan ekibi Como'nun iştahını kabarttı. Sarı-lacivertlilerin kapısını çalan Serie A ekibi Archie Brown için ilk teklifi masaya koydu. Jayden Oosterwolde için de şartları öğrendi. Oosterwolde'un sözleşmesinde Parma opsiyonu işi zora sokuyor.






Serie A'nın sempatik ekibi Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. Bu sezon Diego Carlos hamlesiyle dikkat çeken İtalyan temsilcisi bu kez de sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor.






Gelecek sezon kadro planlamasında yer almayan Archie Brown için Como'dan bir ilgi olduğu bildirildi. İtalyan ekibi, İngiliz oyuncuyu kadrosuna katarak sol bek rotasyonunu güçlendirmeyi hedeflerken, Jayden Oosterwolde için de nabız yokladığı iddia edildi.






İKİ DE İTALYAN LİSTEDE

İtalyan basınından sızan bilgilere göre listede Serie A tecrübesi olan iki oyuncu daha Como'nun listesinde Lazio forması giyen 27 yaşındaki deneyimli isim Luca Pellegrini ve Fiorentina'nın 25 yaşındaki oyuncusu Fabiano Parisi de alternatifler arasında.






HEDEF İKİ KATI KAZANMAK

Fenerbahçe'nin, özellikle İtalya ve Almanya'dan talipleri olan Brown için yaklaşık 15 milyon Euro bir gelir hedeflediği belirtiliyor.

Kulüp, oyuncuyu aldığı fiyatın (8 milyon euro) yaklaşık iki katına satarak hem kâr etmeyi hem de yeni transferler için kaynak yaratmayı amaçlıyor.






OOSTERWOLDE İŞİ ÇOK ZOR

Sarı-lacivertli yönetimin, Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarında olan Hollandalı sol bek ve stoperi Jayden Oosterwolde için ise kapıyı 25 milyon Euro civarında açması bekleniyor.

Bu arada Fenerbahçe, Parma ile yapılan anlaşma gereği, 7 milyon Euro'nun üzerindeki satış kârının %30'unu İtalyan kulübüne ödemek zorunda.

Galatasaray'ın çimlerinden dolarlar fışkırıyor

Galatasaray yönetimi, RAMS Park’ın zeminini yenileme kararını tarihi bir finansal operasyona dönüştürmek için düğmeye bastı

14.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın çimlerinden dolarlar fışkırıyor
Galatasaray'ın çimlerinden dolarlar fışkırıyor
Galatasaray yönetimi, RAMS Park'ın zeminini yenileme kararını tarihi bir finansal operasyona dönüştürmek için düğmeye bastı.

Şampiyonluk kutlamalarında saha içine alınacak 3 bin taraftardan elde edilecek gelirle, hem yeni çimlerin maliyeti karşılanacak hem de kulüp kasasına dev bir ek kaynak aktarılacak.







Galatasaray camiası cuma akşamı 26. şampiyonluğu kutlamaya hazırlanırken yönetim hem kutlama organizasyonu hem de stadın geleceği için ezber bozan bir stratejiye gidebilir...

Yeni sezon öncesi Ali Sami Yen RAMS Park'ın zeminini tamamen yenileme kararı alan sarı-kırmızılı kurmaylar, bu maliyetli operasyonu taraftarın katılımıyla finanse etmeyi planlıyor.







FIRSAT KAPISINA DÖNÜŞTÜ

Saha çimlerinin hibrit teknolojiyle baştan aşağı değiştirilmesinin maliyeti 200 bin ile 400 bin dolar arasında değişiyor. Yönetim, kutlama töreninde saha içine 3 bin taraftarı alma kararı vererek bu maliyeti avantaja çevirmeyi hedefliyor.

Normal şartlarda saha zeminine zarar verebileceği için kaçınılan bu durum, çimlerin zaten sökülecek olması nedeniyle bir fırsat kapısına dönüştü.







EN AZ 300 BİN DOLAR'LIK GELİR

Kulislerde konuşulan iddialara göre, saha içine girecek şanslı 3 bin kişi için belirlenen bilet fiyatları 500 dolar civarında seyredebilir. Eğer 3 bin taraftar 500 dolarlık biletleri tüketirse, kulüp kasasına yaklaşık 1.5 milyon dolar girecek.

Bilet fiyatı 100 dolar gibi daha makul bir seviyede tutulsa bile elde edilecek 300 bin dolarlık gelir, zemin yenileme masrafını tek başına karşılamaya yetiyor.







MALİYETİ SIFIRLAYABİLİRLER

Yönetimin bu hamlesiyle, hem kutlamalarda unutulmaz bir atmosfer yaratılması hem de stadyumun en büyük gider kalemlerinden biri olan zemin maliyetinin taraftar katkısıyla "sıfırlanması" bekleniyor.







Şampiyonluk coşkusunu sahada, futbolcularla iç içe yaşamak isteyen taraftarların bu yüksek bedelli biletlere nasıl bir ilgi göstereceği ise merak konusu.

Bu arada Galatasaray şampiyonluk kutlamaları saha içi biletlerinin satışı sürüyor:

-Satılan Bilet: 1.232

-Kalan Bilet: 1.768

Fiyat: 19.050 TL

Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde

13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı

13.05.2026 22:50:00 / Güncelleme: 14.05.2026 07:29:44
Haber Merkezi
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Tek maç eleme usulüne göre oynanan ve baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada bordo-mavililer, geriye düşmesine rağmen pes etmeyerek üst üste üçüncü kez kupada final oynama hakkı kazandı.







İlk yarıda dengeli oyun ve sert mücadele

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir oyunla başladı. Final biletini hedefleyen Gençlerbirliği, savunma güvenliğini ön planda tutarak hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor ise topa daha fazla sahip olan taraftı. İlk 45 dakikada bordo-mavili ekipte Ernest Muçi ve Anthony Nwakaeme ile yakalanan pozisyonlarda Gençlerbirliği kalecisi Erhan Erentürk başarılı kurtarışlara imza attı. İlk yarı, iki takımın da karşılıklı ataklarına rağmen golsüz eşitlikle sona erdi.







Goller arka arkaya geldi

İkinci yarıya daha arzulu başlayan ev sahibi Gençlerbirliği, aradığı golü kontraatak organizasyonu ile buldu:

62. Dakika: Gelişen hızlı Başkent atağında topla buluşan Erk Arda Aslan, ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla kaleci André Onana'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

78. Dakika: Yediği golden sonra baskısını hat safhaya çıkaran Trabzonspor'un kazandığı duran top organizasyonunda ceza sahası karıştı. Karadeniz ekibinin baskısında şanssız bir an yaşayan Gençlerbirliği savunma oyuncusu Arda Çağan Çelik, topu kendi ağlarına göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

Son sözü uzatmalarda Muçi söyledi

Maçın bu skorla uzatmalara gitmesi beklenirken 90+2. Dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ernest Muçi, uzak çaprazdan mükemmel bir şut çıkararak topu köşeden ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Kalan kısa sürede skoru korumayı başaran Fırtına, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde büyük bir sevinç yaşadı.







Tarihi Başarı: Kulüp Tarihinde 18. Final!

Bu galibiyetle birlikte Trabzonspor, Türkiye Kupası tarihindeki 18. finaline yükseldi. Bugüne kadar kupayı 9 kez müzesine götüren Karadeniz ekibi, son iki sezondur finalde kaybetme şanssızlığını bu yıl kırarak 10. şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Ayrıca teknik direktör Fatih Tekke de bordo-mavili takımın başındaki kariyerinde ilk büyük kupasını kazanmaya çok yaklaştı.

Finalin Adı: Trabzonspor - Konyaspor!

Yarı finalde Beşiktaş'ı elemeyi başaran TÜMOSAN Konyaspor, finalde Trabzonspor'un rakibi oldu. İki ekip, Türkiye Kupası'nı kazanabilmek için 22 Mayıs Cuma günü saat 20:45'te Antalya Corendon Airlines Park'ta kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor'un Son 3 Sezondaki Kupa Finalleri
 
2023 - 2024 Sezonu: Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan gol düellosu şeklindeki final maçında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olarak kupayı ikincilikle tamamladı.
 
2024 - 2025 Sezonu: Bir önceki sezonun şanssızlığını kırmak için tekrar finale yükselen bordo-mavililer, bu kez Galatasaray'a 3-0 yenilerek üst üste ikinci kez finalde kupayı kaybetti.
 
2025 - 2026 Sezonu (Güncel): Gençlerbirliği'ni eleyerek üst üste üçüncü final biletini kapan fırtına, 22 Mayıs Cuma günü TÜMOSAN Konyaspor ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Alli, Ox ve Kent dönüyor!

Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un Türkiye'den bir takımı bünyesine katmak için kolları sıvadığı iddia edildi. İlk etapta Pendikspor, Ümraniyespor, Vanspor ve Boluspor'la ilgili araştırmalar başlatıldı. İngiliz menşeli şirketin bu hamlesinin gerçekleşmesi durumunda Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli'yi, Türkiye'ye getirerek iddialı bir giriş yapacağı iddia edildi.
 

13.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un (sahipleri Nassef Sawiris ve Wes Edens) Portekiz'den Vitoria SC'den sonra Türkiye'den de bir takımı bünyesine katarak bir ağ oluşturmayı amaçladığı iddia edildi.






VANSPOR VE BOLUSPOR DA LİSTEDE

Türk futbolunun oyuncu ihraç potansiyelinin bu grubun radarında olduğu Pendikspor ve Ümraniyespor gibi zaten AŞ olan takımların yanı sıra Vanspor, Boluspor gibi henüz bu statüde olmayan ancak ciddi potansiyeli olan şehir takımlarını incelemeye aldıkları iddia edildi.






BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'DE OYNADILAR

V Sports'un bu yapılanma kapsamında bazı görüşmeler yaptığı ve alacakları Türk takımına Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli gibi Süper Lig maceraları olan yıldızları getirerek sükseli bir giriş yapmak istedikleri iddia edildi.

2026 Mayıs ayı itibarıyla Pendikspor'un FIFA'dan 3 dönem transfer yasağı alması, mevcut yönetimin bir "çıkış stratejisi" olarak kulübü yabancı bir fona devretme ihtimalini güçlendiriyor.

Pendikspor'un stratejisi ve İstanbul gibi lojistik avantajı yüksek bir merkezde bulunması da çoklu kulüp sahipliği modeline uygun. Hali hazırda A.Ş. olması da satışı hukuken çok kolaylaştırıyor.






VAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Van, yaklaşık 1.1 milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri. Vanspor sadece şehir merkezine değil, çevre illere ve bölge geneline hitap eden bir "bölge takımı" kimliği taşıyor.

Ayrıca Bolu'nun nüfusu da yaklaşık 330 bin civarında. Bolu daha butik, sanayi ve turizm odaklı bir şehir yapısına sahip. Ancak hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın. Ayrıca çevre illerden de ciddi bir potansiyele sahip.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda

Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil, bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak 

13.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil; bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak. Bunun için en kısa yol zamanında "muhtacız" besteleri yüzünden belki de seçimi kaybeden Ali Koç'un kapısına gitmek... eğer Ali Koç ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya ile sponsorlukları revize konusunda anlaşamazsa yeni başkanın işi çok zor.






Ali Koç'un Sadettin Saran'a seçim kaybetmesine neden olanlardan birisinin de "muhtaç" bestesi olduğu iddia edilir. O gün o besteyi söyleyen kongre üyeleri adeta "hain" ilan edildi. Bugün ise adeta Fenerbahçe'nin yeni başkanı daha belli olmadan Ali Koç'la konuşmak zorunda kaldı.






Fenerbahçe'nin yeni başkanı yönetim kuruluna güvenen Aziz Yıldırım da olsa, kendi cebine güvenen Hakan Safi da olsa, önündeki bu "UEFA sıkıntısını" aşmak için cüzdanından çok finansal mühendislik harikası bir iş çıkarması gerekecek. Bir de Ali Koç'u ikna etmesi.






SPONSORLUKLARIN REVİZESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çünkü Ali Koç döneminde alınan sponsorluklar ve projelerden kasaya girecek 100 milyon Euro'luk nakit güce rağmen UEFA'nın muhtemel cezası yeni başkana "transfer yasağı" gibi gelecek.

Yeni başkan her ne olursa sahip olduğu mali gücü limit gücüne dönüştürmek zorunda. Bunun en kısa ve etkin yolu gelir kalemlerini "futbol dışı" alandan "futbol içine" yasal yolla çekmek olacak.

Stat ve göğüs sponsorluklarında devam eden mevcut anlaşmalar piyasa değerinin çok üzerinde (ancak UEFA'nın "adil değer" incelemesine takılmayacak şekilde) revize edilmek zorunda.






FAHİŞ REKLAM SIKINTI YARATABİLİR

Hakan Safi'nin de Aziz Yıldırım'ın da forma sponsoru Otokoç (Ali Koç'un bağlı olduğu holdingin iştiraki) ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya'yla yeniden masaya oturması gerekecek.

Çünkü Hakan Safi'nin ya da Aziz Yıldırım'ın yönetimine alacağı üyelerin sahip oldukları dev şirketlerin kulübe fahiş rakamlarla reklam vermesi (Manchester City modeli) sorun yaratabilir.






BİR DE İŞİN TRANSFER KISMI VAR

Bir de işin transfer kısmı var. Rafael Leao ya da o ayarda alınacak yıldızlar için garanti ücreti düşük tutulmak zorunda. Şampiyonlar Ligi katılımı, şampiyonluk veya gol sayısı gibi "şarta bağlı" ödemelerle limitin etrafından dolanılmaya çalışılacağı kesin.

Ayrıca yıldızlara ödenecek maaşın bir kısmı kulüp maaş bordrosu yerine, imaj hakları, sadakat bonusu ile oyuncuların kuracakları şirketlere ödenebilir. Bu da avantaj yaratacak.






TRANSFERDE TAKAS OPSİYONU

Yüksek bonservisli oyuncuları, zorunlu satın alma opsiyonuyla (ödemeyi bir sonraki yıla yayarak) kiralamak da bir çare. Limitleri doğrudan etkilemeden kadro kalitesini artırmak için eldeki değerli oyuncuları (Oosterwolde, Nene, Asensio) hedeflenen yıldızlarla kafa kafaya takas etme yoluna gitmek de işe yarayabilir.






YENİ BİR ERTUĞRUL OLABİLİR

Ayrıca UEFA kurallarında altyapıdan yetişen oyuncuların satışından elde edilen gelirler, maliyetleri sıfır olduğu için "saf kar" kabul ediliyor. Limit açmada çok etkili. Arda Güler de olduğu gibi, özkaynak oyuncularının yüksek bedelle satışı manevra alanını genişletebilir. Belki de yeni bir Ertuğrul (Fenerbahçe 2017-2018 sezonu başında limit açmak için kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı Boluspor'a 1 milyon euro bonservis bedeliyle sattı) satışı görebiliriz.

UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı

Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA’nın kapıda bekleyen cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor

13.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA'nın kapıda bekleyen 15 milyon Euro'luk cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor. Kulüp sponsorluklar ve gayrimenkullerle 100 milyon Euro seviyesinde bir nakit gücüne ulaşsa da, harcama limitleri ve UEFA'nın kısıtlamaları ancak 40-55 milyon euro arasında (bonservis, maaş, vergi, menajerlik ücreti) bir transfer bütçesine izin verecek.






Ortalık yanıyor... Hakan Safi'nin Rafael Leao'ya gittiği, 50 milyon euro bonservis teklif ettiği iddia ediliyor. Aziz Yıldırım'ın dünya yıldızları için nabız yokladığı konuşuluyor. En son 2013-14 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe taraftarı için tüm bunlar "güzel hayaller" tadında... ancak bir de "hayatlar" yani gerçekler var.






UEFA BU CEZAYI NEDEN KESMİŞ OLABİLİR?

İddialara göre (henüz resmileşen bir durum yok), UEFA kestiği/keseceği 15 milyon euro'luk cezayı Haziran ayının ilk haftasında resmileştirecek.

UEFA'nın bu cezayı; kadro maliyeti, maaş bütçesi ve transfer harcamalarının, UEFA'nın "Finansal Sürdürülebilirlik kurallarındaki gelir/gider oranı aşıldığı için kesebilir ancak. Bu rakam yeni gelecek başkanın transfer bütçesi üzerinde doğrudan bir baskı yaratacak.






HARCAMA LİMİTLERİ SIKINTI OLACAK

Aziz Yıldırım da seçilse, Hakan Safi de başkan olsa Fenerbahçe 2026-27 sezonu için "nakit zengini ama limit fakiri" olarak ortada dolanacak.

Kulübün kasasına giren gayrimenkul ve sponsorluk gelirleri sayesinde 100 Milyon Euro seviyelerine kadar bir nakit gücü olsa da, UEFA'nın Harcama Limitleri sıkıntı yaratacak.






LEAO'DAN BAŞKA TRANSER OLMAZ

Gelen bilgilere göre 15 Milyon Euro'luk UEFA cezası kesinleştiği anda mevcut maaş bütçesinin (Kante de dahil) de korunması durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferler için bonservis artı maaş toplamında 40 ila 55 Milyon Euro arasında bir "hareket alanı" olabilecek.

Bu da Leao'nun bonservisini karşılamaya bile yetmez. Daha teknik direktör ve santrfor transferi tamamlanmadan Fenerbahçe köşeye sıkışır.






1/3 FENERBAHÇE'NİN BELİNİ BÜKECEK

Bankalar Birliği'nden çıkılması Fenerbahçe'nin elini her ne kadar rahatlatsa da, UEFA cezasının gölgesinde "satmadan almak" imkansız gibi olacak. Bu durumda Asensio, Nene, Oosterwolde gibi isimlerin satışları belki de zorunlu olacak. Ancak satış gelirinin limite katkısı ancak 1/3 olacak. Yani Oosterwolde 30 milyon euro'ya satılsa bile limit 10 milyon euro açılacak.

Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci

Fenerbahçe Ederson'u gönderip yerine Dibu Martinez'i getirmek istiyor 
 

13.05.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe 12 milyon euro maaş ödediği Ederson'u gönderip yerine Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu Martinez'i getirmek istiyor. Ancak iki kapı gibi dert var: Birincisi; Ederson'un yazıldığı Al-Nassr'ın kalesinde Brezilya'nın 1. kalecisi Bento var. İkincisi de; İngiliz ekibi 2029'a kadar sözleşmesi olan Arjantinli kaleci için ne kadar bonservis isteyecek?






Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi Ederson'u göndermek olacak. Buna kesin gözüyle bakılıyor çünkü Aziz Başkanı tanıyan herkes, 12 milyon Euro yıllık maaş verip de bu kadar büyük hatalar yapan ve isteksiz oynayan bir ismi asla kulüpte  tutmayacağını düşünüyor. Yıldırım'a göre Brezilyalı sadece saygısız değil aynı zamanda "çok da pahalı" bir kaleci. Aldığı maaşı hakketmiyor.






Gelen bilgilere göre Aziz Yıldırım'ın futbol yapılanmasını teslim etmeyi düşündüğü ekip transfer operasyonlarını ara vermeden devam ettiriyor. Hedef 8 Haziran sabahı başkan seçilir seçilmez teknik direktör ve en az 2 yıldız transferini açıklamak.






AYNI ZAMANDA LIVAKOVIC DE MENAJERİ

Bu kapsamda Yıldırım'ın transfer ekibi bir taşla iki kuş vurmak için Arjantinli menajer Gustavo Goni ile bir araya geldi. Bu görüşemede Goni'ye, hem "Livakovic'le çalışamayacağız" denildi. Hem de Dibu Martinez'in durumu soruldu.






Hırvat kalecinin Fenerbahçe'ye transferi sürecinde etkin rol oynayan ve sezon başında Girona'ya götüren Arjantinli menajer de Dinamo Zagreb'in Livakovic'le devam etmek istediğini anlattı.  Aziz Yıldırım'ın transfer ekibi de orta yol bulmaya istekli olduklarından bahsetti.






25 MİLYON EURO'LUK BEKLENTİ ZOR

Fenerbahçe'nin 12 milyon Euro kazanan Ederson'u gönderip Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu'yu transfer etmesi ciddi bir operasyon gerektiriyor. Çünkü gösterdiği peformans sonrası Ederson için kimsenin sözleşmesinde yazdığı 25 milyon euro'luk serbest kalma bedelini ödemesi beklenmiyor.






AL-NASSR'IN KALESİNDE BENTO VAR

Ayrıca Brezilyalı eldiven için Al-Nassr'dan bahsediliyor. Ancak kalesinde Ederson'u Brezilya Milli Takımı'nda yedeğe iten Bento var. Bir de Inter'in ilgisi var. Ancak İtalyanlar için çok pahalı.

Ayrıca Aston Villa'nın da 2029'a kadar sözleşme verdiği Dibu'yu çok da "ucuza" bırakması beklenmiyor. En kötü ihtimalle 15 milyon euro'luk bir bonservis bedelinden bahsediliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.