logo
02 MAYIS 2024

Cengiz sert çıktı! İstifalarını istiyorum

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'yi suçlamadıklarını ve saygısızlık yapmadıklarını söylerken, TFF Hukuk Kurulu'nu istifaya davet etti
12.11.2018 00:00:00
Cengiz sert çıktı! İstifalarını istiyorum
Cengiz sert çıktı! İstifalarını istiyorum
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Mustafa Cengiz'in yaptığı açıklamalar;

Basın toplantısını neden yaptık? aslında her ay veya 1,5-2 aydır yapmayı düşünüyordum. Ayak üstü demeçlerde gerek yanlış ifade, gerek yanlış değerlendirme nedeniyle yapmaya karar verdik. Biz Galatasaray Spor Kulübüyüz. 100 yıla aşkın kültürü, camiayı temsil ediyoruz. Bütün rakiplerimiz, Kayserispor'dan-Trabzonspor'a; Beşiktaş'ımızdan Fenerbahçe'mize hepsi bizim kardeşimiz. En önemlisi ulusal değerlerimiz. Tamamı çok değerli varlıklar ve olgular. Söylemlerimizde Galatasaray kültürü içinde hepsine saygı duyarız. Bu saygıyı kendimize de duyarız. Bu saygının lafla değil, genetik kodlarımızda olduğu için duyarız.

"FENERBAHÇE'Yİ SUÇLAMADIK"

Bir haftadır ülkenin gündemini meşgul eden bence dünyanın en büyük derbisi sonunda hiç hoşnut olmadığımız çıkan olaylar ve olaylar sonucu verilen cezalar ve ortaya çıkan durum. Bu bizi mutlu etmedi. Rakibimizi de mutlu etmediğini biliyorum. Biz bütün beyanlarımızda disipline sevk edildiğimiz cezalar dahil, perşembe günü karar açıklanacak. Benim de iki defa açıklamam oldu. Birisi Almanya'da maç öncesi, Kayseri'de de 10-15 dakikalık ayak üstü demeçlerim oldu. Bu demeçleri çoğu insanın izlemediğini gördüm. İzleyen insanların, beni tanımayanların yanlış değerlendirdiğini gördüm. Biz sevgili rakibimiz için asla bir beyanda bulunmadık. Geçen yıl Saracoğlu'ndaki maçtan sonra yayınladığımız ki biz bunu 8 ay önce oldu, rakibe saygı-kendine saygı unsurunca ne rakibe hoparlörlerden yüksek ses, rakibe su vermeme gibi bir şey yapmadık. Biz rakiplerle ilgili en ufak bir şikayet almadık. Fenerbahçe maçında hiçbir bildirimizde, rakibimize, yönetime asla bir kötü suçlamada bulunmadık. Onlar da bize teşekkür etti. Biz de onlara teşekkür ettik. Maç içerisinde talihsiz bir olay oldu ki talihsiz bir ölüm oldu. Biz buna da saygı duyduk. O anda olayı öğrendik. Üzüldük tabii ki. Üzüntümüzü camia için söylüyorum, çok iyi ağırladık. Fenerbahçe'nin bize karşı olan tavırları da çok iyiydi. Bizim de Erzurumspor deplasmanında cenazemiz oldu. Dışarıya bir renk vermiyoruz. Görevimizi yerine getirmediğimiz için endişe ediyorum. Olay 8 sıralarında olmuş. Vefat bizim stadımızda değil fark etmez, bu vesileyle tekrar geçmiş olsun diyoruz. Fenerbahçe camiasının acısını yürekten paylaşıyorum.

"YANLIŞ ANLAŞILDIM"

"Öfke ve kininizi saklı tutunuz" sözüm çok yanlış anlaşıldı. Benim burada kast ettiğim, sokağa döküp sergilemeyiniz. Bunu intikamı, rövanşist duygulara dönüştürmeyiniz şeklinde. Benim kast ettiğim öfke, bir camianın oluşunda olabilecek şeyler. İbn-i Haldun'un Mukaddimesi'ni okuduysanız, açıkça toplumun oluşumunda asabiyet, öfke gerekir der. Siz bu duyguları doğru kanalize ettiğinizde bu topluluklar, aileler, camialar, milletler oluşur. Tamamen kast ettiğim bu. Bu harsı, bunun üst kademesis olan ruhu özümseyemezseniz, o camiaya yediremezseniz, o camia asla yıllarca ayakta durmaz. O camialar küresel olarak belli noktalara gelemezler. Bunu aynı şekilde milletler ve devletler için söyleyebiliriz. Biz Cumhurbaşkanlığı forsunda 17 devlet kurmuşuz. Bunu bir maçın ertesinde olduğu için yanlış anlaşıldı.

"HUKUK KURULU'NUN İSTİFASINI YA DA YENİLENMESİNİ İSTİYORUM"

Çok güzel bir maç oynandı. Futbolun içinde olan her şey vardı. Futbolcular 89 dakika centilmence oynadılar. Fakat nedense iki oyuncunun bunun bir tanesi bizde, yaptığı yanlış davranışlar, belki maçın atmosferini çekememekten kaynaklandı, hakem müdahale etmedi. Hakemin müdahale etmesini beklerdik. Hakem görmeyebilir. Bütün ülke 80 milyonun yaklaşık 72 milyonun izlediği bir karşılaşma. Bu karşılaşmada çok hassas olmak gerekirdi. Schalke maçında yine bu oyuncumuzla rakip arasında itişmeler oldu; ancak hakem anında müdahale etti. Belki hakemin basireti bağlandı. bu olayların patlama noktasının nedeni hakemin zamanında müdahale etmemesini görüyoruz. Sayın Fenerbahçe kulübü başkanı da yanımdaydı. Biz de şaşırdık. En az 1 dakika sürdü. Biz 7-0 yeneriz diye bir laf söylemedim. Ne güzel 2-0 gidiyordu dedim. Biz de açık farkla yenebilirdik. Hars, asabiyet ve ruh; onlar sizi buraya getiriyor. O ruhun devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim 13 kişimiz, Galatasaraylı PFDK'ya sevk edildi. Rakibimizden 2 kişi sevk edildi. Rakipten de 13 kişi sevk edilsin demiyorum. Saygıyı yitirdiğim anda hiçbir şey kalmaz. Vahşi kabileye döneriz. Biz bundan rahatsız olduk. Neden Galatasaray'dan bu kadar insan sevk ediliyor? Orada rakibimizden sadece 2 oyuncu mu vardı. Rakipten oyuncular hiç çime basmadı mı? Neden bu çifte standart? Kim yapıyor bu çifte standardı. TFF Hukuk Kurulu. Sevkleri onlar yapıyor. Şimdi siz disiplinin önüne hem de TFF'nin Disiplin Talimatı'nın 75. maddesine aykırı olarak VAR'ın tespit ettiği ve hakemin cezalandırdığı olay dışında değerlendirmede bulunursanız bu tartışmalı olur. Buna yapılan sevk önemli. Bu da hoşuma gitmiyor. "Hukuk Kurulu'nun dahli yok, TFF Yönetim Kurulu cezaları veriyor" deniliyor. Böyle bir durumda Hukuk Kurulu'nun istifasını ya da yenilenmesini bekliyorum.

"EĞER SAYGIDAN BAHSEDİYORSAK..."

İbn-i Haldun'dan söyleyeyim. Coğrafya bir kaderdir. İçinde bulunduğumuz coğrafyada insanlarımızın huzur bulduğu şey spordur. Kötü örnek oluyorsunuz. İnsanlar birbirine saldırıyor, kovalıyor. Bu kötü bir örnek. Yine kayda alın; ilgili merciler talep ettiğinde verin. Bunu dakikalarca yaymayın. Seyirci sahaya atlıyor. Şükür ki; orada 49 bine yakın seyirci vardı. Bir kişi sahaya atladı. Galatasaray taraftarı çok sağ duyulu davrandı. Değerli emniyet yetkililerine de teşekkür ediyorum. Yurt dışı yayınlarında olaylar olduğunda yayın kesilir. Olayı bizdeki olduğu gibi dört boyutlu vermezler. Kötü örnek olmaması için, sporun marka değerini korumak, barış ve kardeşliği engellememek için vermezler. Biz de saygıdan bahsediyorsak, kavgayı gösterirsek öbür tarafta seyirci birbirini vurur. TFF'den bunu özellikle rica ediyorum.

"UYANIK OLMALIYIZ"

TFF'den ikinci ricam, biz haksızlığın bize karşı yapıldığını görüyorum. Aynı federasyonla şampiyon olduk. Aynı kişilerle olduk. Bize özel yapılmış bir komplo teorisi aramıyoruz. Ama biz uyanık olmalıyız. Rakip takım da isteyebilir. Hakemler hakim olmamalı sözünün temelinde bu var. Skor 2-2 iken Serdar Aziz'e yapılan penaltıya VAR ne karar verildi. Bedeller kulüplerden alındı. TFF bir sistem kuruldu. Aynı anda 8 maçı aynı anda verecek kapasitede bir sistem var. Oraya oturan kişi kim, yine bir insan. VAR hakemleri, sayın orta hakemi uyardı mı? Hakem neden VAR'a gitmedi. Bunu merak ediyoruz. Nasıl Hukuk Kurulu'nun istifasını istiyorsak, bunun dökümantasyonun yayınlanmasını istiyoruz.

"MAÇLAR BERABERE BİTİNCE HAKEMLER MUTLU"

Hakemlerle ilgili görüşlerini aktaran Mustafa Cengiz, "Hakemlerden cesur olmalarını istiyoruz. Bizim aleyhimize olsa bile bunu istiyoruz. Bir maçta bir takıma kırmızı kart çıkınca ya da penaltı verilince diğer takım endişe ediyor, bizim aleyhimize de verebilir diye. Hakemleri bu hale getirdiler. Hakemlerin en mutlu olduğu maçlar, berabere biten maçlar." açıklamasını yaptı.

Derbiyle ilgili cezaların ağır olduğunun altını çizen Mustafa Cengiz "Hocamıza 7, Donk'a 6 ve Ndiaye'ye ceza verildi. Disiplin Talimatı'na aykırı şekilde bu cezalar verildi. İtirazımızı ettik. Bu olaylara göre verilen cezalar çok ağır." dedi.

"TERİM MARKA AMA G.SARAY DAHA BÜYÜK MARKA"

Teknik direktör Fatih Terim ile aralarında problem olduğu yönündeki haberlere tepki gösteren Mustafa Cengiz, "Fatih Terim bir marka ama Galatasaray çok daha büyük bir marka. Bu ikisini çarpıştırmak istiyorlar. Yönetim, Fatih Terim'in arkasına saklanıyormuş. Israrla bu haberler yapılıyor." ifadelerini kullandı.

"BANA VE YÖNETİME SALDIRIYORLAR"

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf karesiyle ilgili konuşan Mustafa Cengiz "Soğuk savaşta yapılan algı yönetiminin daha şiddetlisi, bana ve yönetime karşı yapıldığını görüyorum. Mustafa Cengiz'in Atatürk üzerinden reklamını yaptığı yönünde eleştiriler varmış. 10 Kasım paylaşımında sadece Mustafa Cengiz yazsa, Galatasaray Spor Kulübü eklemesek anlarım. Sadece Galatasaray Kulübü yazaydık, 'Bak bak, bu adam çok sık Ankara'ya gidiyor, bakanlarla görüşüyor, adını yazdırmamış' denecekti. Futbolcuların açtığı Atatürk pankartının üzerine biri sosyal medyada Mustafa Cengiz yazıyor. İnsanlar buna inanır. Yapmayın, etmeyin. Böyle bel altı savaş olmaz. Soğuk savaşta bile böyle basitlikler yapılmadı." şeklinde konuştu.

"BAŞKAN OLMASAYDIM, BEN DE YÜRÜŞÜYE KATILIRDIM"

Galatasaray taraftarının derbi kararlarıyla ilgili protesto yürüyüşü yapacak olmasına değinen Mustafa Cengiz, "Biz sakin kalırız ama taraftardan bunu bekleyemeyiz. Taraftarlar bir yürüyüş yapacak. Geçen hafta Samandıra'da oynadığımız bir maçta takımıza saldırı oldu, Emniyet bu olayı kontrol etti ve bu iş basına bile sızmadı. Rakip takımı suçlamak için söylemiyorum. Provokasyona gelmeyelim. Çimde de asfaltta da galeyana gelemeyin. Başkan olmasaydım, ben de gelirdim. Taraftarlardan ricam demokratik şekilde yürüyüşlerini gerçekleştirmeleri. Bizim taraftarımız hiçbir zaman kolluk kuvvetlerine taş atmadı. Bunu rakiplerimize göndermek olarak söylemiyorum. Rakiplerimiz de bize saygılı, biz de onlara saygılıyız." açıklamasını yaptı.

"KUR FARKI OLMASAYDI 12 MİLYON EURO..."

Ekonomik anlamda iyi bir çizgide gittiklerini belirten Mustafa Cengiz "UEFA ile ilgili aleyhimize yayın yapanları mahkemeye verdik. Bunu söylemeyecektim, ağzımdan kaçtı. Ekonomik anlamda iyi noktaya doğru gidiyoruz. Diğer kulüplerimizi zorlamadan söyleyeyim, borsada iyi durumdayız. Kur farkı olmasaydı, 12 milyon euro kar edecektik. Store ile ilgili araştırma yapıyoruz, kasıtlı ve bilinçli yanlışı asla affetmeyeceğiz. Ayrıca aklıma geldi, bize 'Vergi ödemiyor' diyorlar, 100 milyon TL vergi ödedik." dedi.

"AYDINUS'UN YERİNDE OLSAM YÖNETMEM"

"Fırat Aydınus bir daha sizin maçınıza verilirse tepkiniz en olur?" sorusuna cevap veren Mustafa Cengiz, "Fırat Aydınus'un tepkisi ne olur? Ben, Fırat Aydınus'un yerinde olsam Galatasaray'ın maçlarında ne hakem olurum, ne de VAR ya da AVAR hakemi olurum. Tavsiye etmiyorum, ben olsam diyorum." açıklamasını yaptı.

"ALİ BEY İLE KONUŞMAMIZI AÇIKLAMAYACAĞIM"

Derbide Fenerbahçe Başkan Ali Koç ile ettikleri sohbetle ilgili üstü kapalı bilgi veren Mustafa Cengiz, "60. dakikada Ali Bey ile neler konuştuğumuzu açıklamayacağım. 60'tan sonra Fenerbahçe çok güzel oynadı. Güzel bir maç oldu. İnşallah Galatasaray şampiyon olacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan cephesinden algı oyunları
Boş koltukla ne mesaj verdi?
Özgür Özel ayrılırken yüzü gülüyordu
Erdoğan-Özel görüşmesi 1.5 saat sürdü
Bakan Yardımcısı davacı olmuştu
Barış Terkoğlu'na 2 yıl hapis
Acı gerçek!
Asgari ücretle sadece 5 bilet alınabiliyor
'Değerli eş genel başkanlar...'
Kurtulmuş'tan DEM'e anayasa ziyareti
Erdoğan Bayraktar davacı oldu
Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istendi
İTO'ya göre en çok çocuk bluzunun fiyatı artmış
242 ürünün 155'inin fiyatı arttı
"Protestolara değil, Gazze'ye odaklanmalıyız"
ABD'li Senatör Sanders'tan kritik uyarı
İmalatta hava kötü!
10 sektörün 8'inde üretim zayıfladı
Meteorolojiden uyarı geldi
34 il için sarı kodlu alarm
İsmailağa'dan Cübbeli'ye 15 Temmuz suçlaması
Erdoğan için 'Gözünüz aydın' dedi
AK Parti MYK'dan çıkan kararlar sızdı
Erdoğan 'peyderpey' kelle alacak!
'İthalatı artırırken ihracatı baskılayabilir'
İTO'dan 'kur baskısı' uyarısı
Nedeni hiç düşünmediğiniz bir şey olabilir
Sürekli başınız ağrıyor mu?
Erdoğan cephesinden algı oyunları
Boş koltukla ne mesaj verdi?
Özgür Özel ayrılırken yüzü gülüyordu
Erdoğan-Özel görüşmesi 1.5 saat sürdü
Bakan Yardımcısı davacı olmuştu
Barış Terkoğlu'na 2 yıl hapis
Acı gerçek!
Asgari ücretle sadece 5 bilet alınabiliyor
'Değerli eş genel başkanlar...'
Kurtulmuş'tan DEM'e anayasa ziyareti
Erdoğan Bayraktar davacı oldu
Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istendi
İTO'ya göre en çok çocuk bluzunun fiyatı artmış
242 ürünün 155'inin fiyatı arttı
"Protestolara değil, Gazze'ye odaklanmalıyız"
ABD'li Senatör Sanders'tan kritik uyarı
İmalatta hava kötü!
10 sektörün 8'inde üretim zayıfladı
Meteorolojiden uyarı geldi
34 il için sarı kodlu alarm
İsmailağa'dan Cübbeli'ye 15 Temmuz suçlaması
Erdoğan için 'Gözünüz aydın' dedi
AK Parti MYK'dan çıkan kararlar sızdı
Erdoğan 'peyderpey' kelle alacak!
'İthalatı artırırken ihracatı baskılayabilir'
İTO'dan 'kur baskısı' uyarısı
Nedeni hiç düşünmediğiniz bir şey olabilir
Sürekli başınız ağrıyor mu?

Arat’ın Almanya çıkarması istediği gibi gitmedi

Yeni teknik direktörü belirlemek için Almanya seferine çıkan Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, yaptığı görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkaramadı
02.05.2024 17:54:00
Ruhi Sarı
Arat’ın Almanya çıkarması istediği gibi gitmedi
Arat’ın Almanya çıkarması istediği gibi gitmedi
Fernando Santos ayrılığı sonrası yeni teknik direktör arayışlarının başladığı Beşiktaş'ta işler yolunda gitmiyor.

Sezon içinde Antalyaspor'dan ayrılıp Borussia Dortmund teknik ekibine katılan Nuri Şahin ve Bayern Münih'in eski teknik direktörü Hansi Flick ile görüşen siyah-beyazlı kulübün başkanı Hasan Arat, ilk görüşmelerden umduğunu alamadı.

Görüşmelerden bir sonuç çıkmadı

Nuri Şahin, Alman kulübünün kendisine sunduğu proje dahilinde Dortmund'da kalmak isterken, CV'sinde Bayern Münih ve Alman Milli Takımı kariyeri bulunan Hansi Flick ise kariyerine daha büyük liglerde devem etmek istediği için Arat'a olumsuz cevap verdi.

Öte yandan Almanya'da şampiyonluğa ulaşan Bayer Leverkusen'in Futbol A takım direktör yardımcısı Devin Özek'e sportif direktörlük teklif eden Arat, Alman futbol adamının cevabını bekliyor.

Erden Timur yeni dönem için belirsiz konuştu

Galatasaray'da tek gündem şampiyonluk
02.05.2024 17:15:00
Anadolu Ajansı
Erden Timur yeni dönem için belirsiz konuştu
Erden Timur yeni dönem için belirsiz konuştu

Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, tek gündemlerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Timur, RAMS Park'ta düzenlenen "Galatasaray'da Yılın Sporcusu" ödül töreninin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Son günlerde liste ve seçim konularının kamuoyunda gündeme geldiğini belirten Timur, "Bir kere şunun bilinmesini gerekiyor. Bizim için mayıs artık çiçekler açmaya başladı, mayıs bizim ayımız. Bizim yılımız mayısla başlıyor. Bizim yılbaşımız mayıs. Dolayısıyla gündemimizde tek bir şey var, şampiyonluk. Mayıs bizim için seçim ayı değil, şampiyonluk ayı." ifadelerini kullandı.

Rehavete kapılmadan şampiyonluk yarışına devam edeceklerini aktaran Timur, "Sonuçta 4 maçımız var. Tüm camianın bu anlamda bütünleşmesi gerekiyor. Zaten çok bütünleşmiş durumdayız. Seçimde olma, olmama meselesinin hiçbir önemi yok. Kaldı ki seçim de yönetim kurulu ve kurullar listesi oluyor, bir de Sportif AŞ oluyor. Ben geçen dönemde seçimin son akşamı yönetim listesinde başkan yardımcısıyken, bir sebeple kendim ayrılmak istemiştim. Sonra Sportif AŞ'de görev alarak devam ettim. Gerçekten de güzel işler yapan yönetimimiz var. Başta başkanımız olmak üzere herkes de çok yoğun çaba sarf ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Erden Timur, camiadan seçim konuşulmamasını rica ederek, şöyle devam etti: "Zaten genel kurul iradesi gereken şeyi yapacaktır. Sportif AŞ devam ediyor, Sportif AŞ'nin seçim gibi bir konusu yok, yönetim belirliyor, biz atanmışlar olarak. Böyle bir gündem de yok. Bu bizim için suni bir gündem. Başka hiçbir şey yok. Ben dün Florya'dan akşam 10'da çıktım. Sürekli oradayım. Bizim orada başka bir gündemimiz yok. Tüm camiamıza da çağrımız şampiyonluk hedefinden başka, hak ederek şampiyon olma hedefinden başka hiçbir şey konuşmayalım. Galatasaray 100 yıllık bir camia, seçimde gereğini yapar. Hangi sonuç çıkıyorsa genel kurul iradesidir. Herkes müsterih olsun. Ben Sportif AŞ'de görev alıyorum. Tabii ki liste konusu ayrı mesele. Orada olmasak bile Sportif AŞ'de görevimiz devam ediyor."

Mayıs ayının Galatasaray için yeni yıl olduğunu tekrarlayan Timur, "Yakında inşallah hak ederek yeni yılımızı şampiyonlukla taçlandırarak hep birlikte kutlayacağız. Taraftar Erden Timur olarak konuştum. Emin olun buradaki tüm konuşmam o. Bizim 4 haftamız kaldı. 1 aydan az zaman kaldı. Başka bir konsantrasyonumuzun olmasını düşünemiyoruz. Galatasaray'da başarılı olan ödüllendirilir. Başarı odaklı bir camia olduğu için ona ilişkin şeyler yapar. Bu genel kurulun böyle bir refleksi var. Bizim başka konu konuşmuyor olmamız lazım." diye konuştu.

Florya'da seçim gündeminin olmadığını da dile getiren Timur, sözlerini şöyle tamamladı: "Florya'da böyle bir gündem hiç yok. Futbolcuların da çoğu taraftar. Florya'daki çalışanlarımızın hepsi taraftar. Orada böyle bir gündem olmuyorsa demek ki diğer gündem, suni bir gündem. Hepimiz yolumuza devam edeceğiz. Aslanlar gibi sonuna kadar mücadele ederek, hak ettiğimiz şampiyonluğu, herkese hak ettiğimizi de anlatarak, kanıtlayarak bu şekilde sonuca ereceğiz. Şampiyonluk gündeminde birleşerek devam etmemiz lazım. Biz iliklerimize kadar bunu hissedeceğiz. Hepimize iliklerimize kadar şampiyon olacağımıza inanma, hissettiğimizi birbirimize anlatma zamanıdır. Başka hiçbir gündemimiz olmasın." AA

“Ali Koç başarısızlığını mağduriyete bağlıyor”

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Saffet Akyüz, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un başarısızlığını mağduriyet oluşturarak kapatmak istediğini söyledi
02.05.2024 17:11:00 / Güncelleme: 02.05.2024 17:14:56
Ruhi Sarı
“Ali Koç başarısızlığını mağduriyete bağlıyor”
“Ali Koç başarısızlığını mağduriyete bağlıyor”
Sezon sonu Fenerbahçe'deki başkanlığını olağanüstü bir hal olmadığı sürece bırakacağını açıklayan Ali Koç, futbol şubesi hariç sarı-lacivertli kulübe büyük başarılar kazandırdı.

Ancak uzun süredir futbolda şampiyon olamayan sarı-lacivertli camiaya artık bu hasretin de bitmesini istiyor. Ali Koç'un 6 yıllık başkanlık döneminde bir tek Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe yazın yeni başkanını seçmeye hazırlanıyor.

Ali Koç'un özellikle son dönemdeki çıkışlarını değerlendiren Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Saffet Akyüz, hiç kimsenin Fenerbahçe'den üstün olmadığını ama Koç'un mağduru oynayarak kitleleri buna inandırdığını söyledi.

"Bizi şampiyon yapmayacaklar diyerek mağduriyet yaratıyor"

Ali Koç'a "Ben olduğum sürece Fenerbahçe başarılı olamayacak" sözlerini hatırlatan tecrübeli futbol adamı, "O zaman sen Fenerbahçe'nin üstünde misin şampiyon yapmayacaklar diyorsun. Bu düşüncelere baktığımızda hep flu, belli olmayan ifadeler. Bir başarısızlık varsa seni kim şampiyon yapmıyor. Baktığımızda ortada kimse bulamıyoruz ve taraftara da bunu inandırıyor. Bizi şampiyon yapmayacaklar diyerek mağduriyet yaratıyor ve kulüpleri kaotik bir duruma sokuyor. Bence Ali Koç bu durumu taşıyamıyor. Eğer Fenerbahçe'den üstün bir şey yoksa Ali Koç'un şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Her gelen iyi şeyler yapmak istiyor ama yapamadığını kabul etmesi ve Fenerbahçe'nin önünü açması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Arda şampiyonluk maçında forma giyebilir

Milli futbolcu Arda Güler, Real Madrid'in bu hafta oynayacağı Cadiz maçında yine forma giyebilir
02.05.2024 16:44:00
Haber Merkezi
Arda şampiyonluk maçında forma giyebilir
Arda şampiyonluk maçında forma giyebilir
Arda Güler, ligin 33. haftasında Real Madrid forması ile La Liga maçında ilk 11'de sahaya çıkamış ve Real Sociedad karşısında takımına galibiyeti getiren golü atmıştı. Karşılaşma sonrasında İspanyol futbol kamuoyundan övgüler alan milli futbolcu, İspanyol basınında da manşetleri süslemişti. 

İtalyan çalıştırıcı, Sociedad maçının ardından gelecek sezon da Real Madrid'de kalacağını açıkladığı Arda Güler'e, Bayern Münih ile 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından Cadiz maçı için müjdeyi verdi.

Arda Güler, Cadiz maçına 11'de başlayacak

İspanyol basınından Defensa Cental'de yer alan habere göre; Carlo Ancelotti, ligin 34. haftasında Santiago Bernabeu'da oynayacak Cadiz karşılaşmasında, Bayern Münih ile oynanacak rövanş maçını da düşünerek rotasyonda yer alan oyuncuları sahaya sürecek. Arda Güler de bu oyunculardan biri olacak ve Cadiz maçına ilk 11'de başlayacak.
Arda'ya kendisi söyledi: "Cumartesi günü ilk 11'de başlayacaksın"

Haberin detayında, tecrübeli çalıştırıcının Bayern Münih ile deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçından sonra Arda Güler'e "Cumartesi günü ilk 11'de başlayacaksın Arda. Buna hazırlıklı ol." dediği kaydedildi.

Santiago Bernabeu'deki ilk maçında şampiyonluğu kutlayabilir

LaLiga'da sezonun bitimine 5 hafta kala Barcelona'nın 11 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Real Madrid, Cadiz maçını 3 puanla kapatır ve Barcelona da Girona karşılaşmasını kaybederse şalpiyonluğunu ilan edecek. Böylece Arda Güler'in Santiago Bernabeu'da ilk 11'de sahaya çıkacağı ilk maç aynı zamanda şampiyonluğun ilan edileceği karşılaşma da olabilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.