logo
21 TEMMUZ 2026

Cim-bom'da gençlik aşısı

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda 31 yaş ve üzerinde sadece 4 futbolcu bulunuyor: Abdülkerim, Kaan, Günay, İlkay... Bu isimlerden sadece Abdülkerim düzenli 11 oyuncusu

19.07.2026 16:24:00 / Güncelleme: 19.07.2026 16:30:52
Haber Merkezi
 
Cim-bom'da gençlik aşısı
Cim-bom'da gençlik aşısı
Muslera ve Mertens'in ayrılıklarından sonra Mauro Icardi de bu sezon Galatasaray'a veda etti. Uzun seneler boyunca, Sarı-Kırmızılılar'ın yaş ortalamasının yüksek olduğundan bahsediliyordu. Fazla dikkat çekmese de şu anda mevcut kadroda 31 yaş ve üstü sadece 4 futbolcu kaldı:

Abdülkerim Bardakcı (31)
Kaan Ayhan (31)
Günay Güvenç (35)
İlkay Gündoğan (35)

SADECE BARDAKCI

Bu 4'lü içerisinde sadece Abdülkerim Bardakcı düzenli 11 oyuncusu... Kaan Ayhan fazla şans bulamıyor ve gerektiğinde joker olarak kullanılıyor. Bilindiği üzere Günay Güvenç, Uğurcan Çakır'ın yedeği... İlkay Gündoğan ise geçen sezon yaşadığı sakatlık sonrasında daha çok kulübede düşünüldü.






TRANSFER STRATEJİSİ

Galatasaray Yönetimi'nin bu sezondaki transfer stratejisi de ağırlıklı olarak genç isimler üzerine yapılıyor. Elbette tecrübeli yıldız ihtimali her zaman açık... Sarı-Kırmızılı ekibin şu andaki yaş ortalaması 25.5'e indi. Bu rakam, genel kriterlerde son derece iyi...

Leandro Trossard'a tehdit

Beşiktaş, Hamburg'un 20 yaşındaki Portekizli sol kanatı Fábio Baldé’yi radarına alarak hücum hattında Leandro Trossard'a ciddi bir rakip yaratıyor. 36.0 km/h maksimum hızı, patlayıcı atletizmi ve taktiksel joker kimliğiyle öne çıkan genç yetenek, siyah-beyazlıların hem geleceğe yatırım hem de şampiyonluk yolundaki en dinamik hamlesi olmaya aday

20.07.2026 13:51:00
Haber Merkezi
 
Leandro Trossard'a tehdit
Leandro Trossard'a tehdit
Beşiktaş bu kez de "geleceğe yatırım" hamlesi için kolları sıvadı. Siyah-beyazlılar şimdi de Hamburg forması giyen 20 yaşındaki Portekizli sol kanat Fábio Baldé'nin peşine takıldı. Patlayıcı hızı, bire birde adam eksiltme yeteneği ve dikine oyun tarzıyla dikkat çeken genç yıldız adayı, Beşiktaş'ın hücum hattında Leandro Trossard'ın arkasında bekleyecek ve onu zorlayacak en diri alternatif olarak görülüyor.






5 MİLYON EURO'YA İŞ BİTER

Sağ ayaklı olmasına rağmen sol kanatta "ters ayaklı kanat" olarak görev yapan Baldé, taktiksel esnekliğiyle tam bir joker profili çiziyor. Hızıyla maçların kaderini değiştirebilecek dinamizme sahip olan 1,82 m boyundaki oyuncu, ihtiyaç hâlinde sağ kanatta ve geçiş hücumlarında en uçta da görev alabiliyor.

Hamburg ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve piyasa değeri 5 milyon Euro civarında olan genç yetenek, Beşiktaş'a hem geniş bir rotasyon hem de büyük bir taktiksel konfor sunmayı vaat ediyor.






36 KM HIZA KADAR ÇIKABİLİYOR

Genç futbolcunun geçen sezonki Hamburg istatistikleri, onun saha içinde tam bir enerji patlaması olduğunu kanıtlıyor. Süre aldığı maçlarda 36.0 km/h maksimum hıza ulaşan Baldé, 90 dakika başına 11.3 km kat edilen mesafe ve 24.9 depar gibi çarpıcı fiziksel veriler yakaladı.

Hücumda skor üretkenliğini geliştirmeye açık olan Portekizli U21 millî oyuncusu, kısıtlı sürelerde 1 gol ve 1 asist üretirken, %53 başarılı top sürme oranıyla da ceza sahası çevresindeki etkinliğini gösterdi.






AİLE BOYU FUTBOLCU PROFİLİ

Saha dışı profiliyle de tam bir profesyonel olan Baldé, adeta bir "futbolcu fabrikası" aileden geliyor. Abisi Gabriel ve kuzenleri Saido ile Samba da profesyonel futbolun içinde yer alıyor. Hamburg altyapısında U19 takım kaptanlığına kadar yükselen genç yıldız, disiplini ve lider ruhuyla tanınıyor. Magazin skandallarından uzak duran, antrenman sadakati yüksek olan ve sokak modasını yakından takip eden Baldé, transferin gerçekleşmesi hâlinde Beşiktaş hücumuna uzun yıllar unutulmayacak bir Avrupai dinamizm katacak.

Mbappe, Beşiktaş'a stoper gönderiyor

Real Madrid’in gözden çıkardığı 23 yaşındaki stoper Raúl Asencio’yu renklerine bağlamak isteyen siyah-beyazlılar, sadece bir savunma oyuncusu değil, İspanya’yı sallayan bir drama zincirini de transfer etmeye hazırlanıyor. Kylian Mbappé’nin, eski sevgilisiyle aşk yaşadığı Asencio’yu soyunma odasında istememesi transferi Beşiktaş lehine tetiklerken; 6 milyon Euro’luk maaş yükü ve oyuncunun 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı gizli video davası bu transferin önündeki en büyük iki dev engel olarak duruyor

20.07.2026 13:45:00
Haber Merkezi
 
Mbappe, Beşiktaş'a stoper gönderiyor
Mbappe, Beşiktaş'a stoper gönderiyor
Beşiktaş transferde bir bomba daha patlatmaya hazırlanıyor. Siyah-beyazlıların bu kez de Real Madrid'in 23 yaşındaki stoperi Raúl Asencio katmak için harekete geçtiği iddia edildi. İspanyol devinde kadro şişkinliği ve teknik direktör Jose Mourinho'nun planları doğrultusunda gözden çıkarılan genç savunmacının Türkiye'ye gelme ihtimali İspanya'da ses getirdi.






6 MİLYON EURO'LUK MAAŞI VAR

Bu transferin önünde çok konuşulacak iki büyük engel bulunuyor. İlki ekonomik... Real Madrid'de 6 milyon euro'nun üzerinde kazanan Asencio, yeni kulübünde de mevcut sözleşmesinin korunmasını şart koşuyor. Beşiktaş ise bu maaşı ödemeye sıcak bakmıyor. Real Madrid'de maaş paylaşımı üzerinde duruluyor.






4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İkinci ve en sarsıcı engel ise oyuncunun geçmişi. Genç stoper, İspanya'da 2023 yılında yaşanan rıza dışı bir mahrem videonun WhatsApp üzerinden yayılması davasında 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Real Madrid'in arkasında durarak A takıma kadar yükselttiği Asencio'nun bu davası İspanya'da hâlâ yakından takip ediliyor.






MBAPPE, BEŞİKTAŞ'A GÖNDERECEK

Saha dışındaki skandalları ve lüks yaşamıyla İspanyol magazin basınının manşetlerinden düşmeyen Asencio'nun adı, takım arkadaşı Kylian Mbappé ile de garip bir dedikoduya karışmış durumda.

İddialara göre Asencio'nun eski sevgilisi olan sosyal medya fenomeni Maria Aguilar, ayrılık sonrası Mbappé ile birlikte olmaya başladı. Bu yüzden Fransız yıldız, Asencio ile aynı soyunma odasını paylaşmak istemiyor.






MAGAZİNSEL KISMI YAKLAŞTIRIYOR

Mourinho'nun kadroda yer açmak adına ayrılması için baskı yaptığı Asencio, şimdi kariyerinde yeni bir sayfa açmaya yakın. Beşiktaş, İspanyol devini ikna ederek hem savunmasını güçlendirmeyi hem de bu sansasyonel ismi Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor. Futbol kalitesi kadar magazinel kişiliği de genç oyuncuyu Beşiktaş'a yaklaştırıyor.

Duran her yerde aynı

Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı Jhon Duran, Al-Nassr tarafından Zenit'e kiralanmıştı. Kolombiyalı futbolcunun orada da rahat durmadı

20.07.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Duran her yerde aynı
Duran her yerde aynı
Fenerbahçe'nin devre arasında yollarını ayırdığı Jhon Duran, Al-Nassr tarafından Rus ekibi Zenit'e kiralanmıştı. Kolombiyalı futbolcunun orada da rahat durmadığı iddia edildi.






Fenerbahçe geride bıraktığımız sezonun başında Al-Nassr'dan Jhon Duran'ı kiralamıştı. Kolombiyalı forvetten beklentiler çok büyüktü. Ancak kulüpte birçok sorun yaşadı. Sarı-Lacivertliler, genç oyuncuyu devre arasında Suudi Arabistan ekibine geri gönderdi. Bu kez Zenit'e kiralandı.






BEKLEME KARARI ALINDI

Duran'ın Rusya'da da rahat durmadığı iddia edildi. Zenit Yönetimi'nin, takım içinde huzursuzluk çıkardığı konuşulan 22 yaşındaki oyuncunun mukavelesinden çıkmayı düşündüğü belirtildi. Sonrasında sezon sonuna kadar bekleme kararı alındı. Rus ekibi, satın alma opsiyonunu kullanmadı.






MAÇ KARNESİ ORTADA

1.85 boyundaki golcü, Rus Ligi'nde sadece 6 maça çıktı. Sahada 127 dakika kalabildi. 1 gol üretti. Jhon Duran'ın karnesi şöyle gerçekleşti:






Baltika (1-0): 61 dakika, skor katkısı yok
Orenburg (1-2): 6 dakika, skor katkısı yok
Spartak Moskova (2-0): 14 dakika, 1 gol
Dinamo Moskova (3-1): 3 dakika, skor katkısı yok
Krylya (2-1): Kadroda yok
Krasnodar (1-1): Kadroda ama oynamadı
Mahaçkala (1-0): Kadroda yok
Lokomotiv Moskova (0-0): 26 dakika, skor katkısı yok
Grozny (2-0): 17 dakika, skor katkısı yok
CSKA (3-1): Kadroda ama oynamadı
Sochi (2-1): Kadroda ama oynamadı
Rostov (1-0): Kadroda yok

Greenwood 80 milyon euro

Fenerbahçe, dünya futbolunun en yetenekli isimlerinden Mason Greenwood’u 39 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna katarak yılın transferine imza attı

20.07.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Greenwood 80 milyon euro
Greenwood 80 milyon euro
Fenerbahçe'nin 39 milyon Euro'ya renklerine bağladığı Mason Greenwood transferinin perde arkasından tam bir futbol draması çıktı! Hakan Safi'nin yaptığı ilk görüşmelerde 80 milyon Euro'lar konuşulan İngiliz yıldız için Roma maaş dengesi yüzünden geri adım atarken, Marsilya çatısı altında yaşananlar ise infial yarattı. Eski Fatih Karagümrüklü Medhi Benatia'nın, kulüp yöneticileriyle karakolluk olma pahasına getirdiği Greenwood'un saha dışı krizlerinden ve umursamaz tavırlarından bıkarak istifa etmesi, transfer piyasasını altüst etti. Piyasada kapıların bir bir yüzüne kapanmasının ardından devreye giren Fenerbahçe, Marsilya'nın krizden kurtulma isteğini fırsata çevirerek dünya yıldızını yarı fiyatına kadrosuna katmayı başardı.






Fenerbahçe, dünya futbolunun en yetenekli ve sansasyonel isimlerinden Mason Greenwood'u 39 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna katarak yılın transferine imza attı. İngiliz yıldız için Hakan Safi masaya ilk oturulduğunda kapı 80 milyon Euro'dan açılsa da piyasa koşulları ve kulüplerin çekimserliği rakamı yarı yarıya düşürdü.

Transfer sürecini tıkayan devasa ekonomik kriz ise tanıdık bir isim, eski Fatih Karagümrüklü futbolcu ve Marsilya eski Sportif Direktörü Medhi Benatia'nın devreye girmesiyle çözüldü.






TRANSFER YÜZÜNDEN KARAKOLLUK OLDULAR

İngiliz oyuncunun Marsilya'ya geliş süreci adeta bir savaş alanına dönüştü. Kulübün idari sorumlusu Cecilia Barontini, Greenwood'un geçmişteki disiplinsiz ve hukuki sorunlarını öne sürerek transfere karşı çıktı.






Ancak oyuncuyu takıma kazandırmayı kafasına koyan Benatia, Barontini ile kulüp binasında karakolluk olan kavga yaşadı. Yaşanan bu büyük yönetim krizine rağmen Benatia geri adım atmadı ve Greenwood'u Marsilya'ya getirdi.






BENATIA'NIN İSTİFASINA NEDEN OLDU

Saha içinde başarılı istatistikler yakalasa da Greenwood'un umursamaz tavırları kısa sürede Benatia'yı canından bezdirdi. Faslı futbol adamı, genç oyuncunun formaya saygı duymayan vurdumduymaz karakterine antrenmanlarda sert tepkiler gösterdi ve ikili arasındaki bağlar tamamen koptu.






Teknik direktör Roberto De Zerbi'nin de ayrılmasıyla kulüp içindeki kaos büyüdü. Yaşanan iletişim kopukluğuna dayanamayan Benatia, organizasyona daha fazla yük olmamak adına görevinden resmen istifa etti.






ROMA'NIN MAAŞ SKALASININ ÜZERİNDE

Fenerbahçe'nin de içinde olduğu süreçte Roma transferden çekilmek zorunda kaldı. Roma Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, takım içi maaş dengelerini korumak adına Greenwood'un yüksek maliyetini bilinçli olarak reddettiklerini açıkladı. Marsilya'nın yeni sportif direktörü Grégory Lorenzi ise piyasada 80-100 milyon Euro konuşulmasına rağmen hiçbir kulübün bu paraları vermediğini itiraf etti. Takım kimyasına zarar veren İngiliz yıldızı elden çıkarmak isteyen Marsilya, Fenerbahçe'nin 39 milyon Euro'luk teklifini kabul ederek transferin önünü açtı.

Guırassy transferini Kerem duyurdu

Fenerbahçe’nin radarındaki Borussia Dortmund’un dünyaca ünlü golcüsü Serhou Guirassy, hazırlık maçındaki şovu kadar saha içi diyaloglarıyla da gündeme damga vurdu!

20.07.2026 12:08:00
Haber Merkezi
 
Guırassy transferini Kerem duyurdu
Guırassy transferini Kerem duyurdu
Fenerbahçe'nin radarındaki Borussia Dortmund'un dünyaca ünlü golcüsü Serhou Guirassy, hazırlık maçındaki şovu kadar saha içi diyaloglarıyla da gündeme damga vurdu!

Karşılaşma sonrası konuşan Oberhausen'in Türk stoperi Kerem Yalçın, Gineli yıldızın kendisine Türkiye hakkında çarpıcı sorular sorduğunu açıklayarak transfer dedikodularını alevlendirecek o gizli sohbetin perde arkasını araladı.







Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan dünyaca ünlü golcü Serhou Guirassy, Borussia Dortmund formasıyla şov yaptı.

Dortmund'un Oberhausen'i 3-1 mağlup ettiği hazırlık maçında ikinci yarıda oyuna dahil olan yıldız forvet, sergilediği performansla göz doldurdu. Mücadeleyi 1 gol ve 1 asistle tamamlayan Guirassy, yeni sezon öncesi "formumun zirvesindeyim" mesajını net bir şekilde verdi.







KEREM YALÇIN'IN AÇIKLAMALARI

Karşılaşmada %91 pas isabetiyle oynayan ve hücum aksiyonlarında takımını sırtlayan Guirassy, sadece performansıyla değil, saha içi diyaloglarıyla da dikkat çekti.

Mücadelenin ardından Oberhausen'in Türk stoperi Kerem Yalçın, yerel NRZ kanalına konuşarak Guirassy ile saha içinde geçen çarpıcı konuşmayı aktardı. Kerem, dünyaca ünlü yıldızın maç sırasında kendisine Türkiye hakkında sorular sorduğunu açıkladı.







TÜRK STOPERLERİ BİLE SORDU

Kerem Yalçın, Guirassy'ye karşı oynamanın kendisi için harika bir deneyim olduğunu belirterek, "Almanya'nın en iyi forvetlerinden birine karşı rekabet etmek eğlenceliydi. Maç içinde bana esprili bir dille Türkiye'yi sordu ve 'Türk stoperlerin hepsi senin gibi mi?' dedi," ifadelerini kullandı. Genç savunmacı, Guirassy'nin saha dışındaki mütevazı tavırlarına da hayran kaldığını dile getirdi.







DEDİKODULARI PATLATACAK SÖZLER

Maçın ardından Gineli golcüden savunma tüyoları aldığını söyleyen Kerem, "Ona nasıl daha iyi savunma yapabileceğimi sordum. Bana çok değerli ipuçları ve tavsiyeler verdi. Bu bilgileri kesinlikle dikkate alacağım ve gelecekte daha iyi bir oyuncu olmak için çalışacağım," dedi. Guirassy'nin Türkiye hamlesi, transfer dedikodularını yeniden alevlendirdi.

Okan Buruk’a 45 milyon euro

2002’nin Dünya Üçüncüsü efsane kadrosu, modern futbol veri devlerinin fütüristik simülasyonuyla günümüz transfer piyasasına çıktı!

20.07.2026 11:38:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk’a 45 milyon euro
Okan Buruk’a 45 milyon euro
2002'nin Dünya Üçüncüsü efsane kadrosu, modern futbol veri devlerinin fütüristik simülasyonuyla günümüz transfer piyasasına çıktı!

Veri analizlerine göre bugünün acımasız temposunda bile en kötü Çeyrek Final oynayacak bu kadroda, Okan Buruk'a biçilen 45 milyon euro'luk değer Galatasaray cephesinde nasıl yankılanacak?

İşte Tugay Kerimoğlu ve Emre Belözoğlu'nun 100 milyon euro'ya dayandığı, milyar euro'luk çılgın Türk Milli Takımı'nın dikkat çeken isimleri...

2002 Dünya Kupası'nda tarih yazan A Milli Takım, o dönemki yaşları ve formlarıyla 2026 model modern futbol arenasına çıksaydı ne olurdu? CIES Football Observatory, Opta, Transfermarkt ve SciSport gibi küresel futbol veri devleri; modern futbolun acımasız temposunu, taktiksel evrimini ve bugünün çılgın transfer piyasasını hesaba katarak fütüristik bir simülasyona imza attı.







EN KÖTÜ ÇEYREK FİNAL OYNARDI

Yapılan analizlere göre, turnuva genetiği ve yüksek fiziksel direnciyle bugün de en kötü Çeyrek veya Yarı Final görecek olan bu efsane kadronun toplam piyasa değeri dudak uçuklatıyor olurdu.

Veri analitiği şirketlerinin hesaplamalarına göre zirveyi, Real Madrid veya Arsenal'ın oyun kurucu rolü için biçilmiş kaftan olan Tugay Kerimoğlu (90-100 Milyon euro) ile PSG ve Chelsea gibi devlerin kapısında yatacağı dinamik genç yetenek Emre Belözoğlu (85-95 Milyon euro) paylaşıyor olurdu.







TUGAY'IN DEĞERİ BUGÜN UÇARDI

Takımın yıldızlarının bugünkü modern taktik sistemlerdeki yerleri ve tahmini bonservis bedelleri şu şekilde listeleniyor:

Tugay Kerimoğlu         Real Madrid / Arsenal         90M€ - 100M€
Emre Belözoğlu         PSG / Chelsea                 85M€ - 95M€
Rüştü Reçber          Manchester City / Bayern Münih     75M€ - 85M€
Yıldıray Baştürk                      Barcelona / Manchester United            80M€
Hasan Şaş         Liverpool / Atletico Madrid                            65M€ - 75M€
İlhan Mansız            Tottenham / Newcastle United         60M€ - 70M€
Nihat Kahveci           Borussia Dortmund / AC Milan         55M€ - 65M€
Ümit Davala       Inter / Juventus                                           50M€
Okan Buruk        RB Leipzig / Atalanta                          45M€ - 55M€
Muzzy İzzet       Aston Villa / West Ham                         40M€ - 50M€
Alpay Özalan            Aston Villa / West Ham          40M€
Bülent Korkmaz          Atletico Madrid / Juventus        30M€ - 35M€
Hakan Ünsal             Sevilla / Benfica / Roma      25M€ - 35M€
Fatih Akyel       C.Palace / Lyon / Everton                     25M€ - 35M€
Ergün Penbe       Everton / C.Palace                  30M€
Ümit Özat         Frankfurt / Gladbach                25M€ - 30M€
Emre Aşık         Torino / Real Betis                    20M€ - 25M€
Tayfur Havutçu          Lazio / Atalanta                 18M€ - 22M€
Abdullah Ercan          Benfica / Fiorentina        15M€ - 20M€







BU RAKAMLAR NASIL HESAPLANIYOR

Bu tarz geçmiş performansları finansal enflasyon, modern oyun trendleri, yapay zekâ ve veri analitiğiyle bugüne uyarlayan profesyonel şirketler futbol endüstrisinin yönünü belirliyor.







CIES Football Observatory ekonometrik modellerle değer biçerken, Opta (Stats Perform) oyuncuların pas arası, pres gücü ve şut kalitesi gibi binlerce canlı verisini işliyor. Transfermarkt küresel piyasa algısını ve topluluk verilerini yönetirken, SciSport ise oyuncuların modern taktiksel sistemlere (örneğin Guardiola veya Arteta felsefesine) uyum sağlama yeteneğini dijital olarak simüle ediyor. 






Sonuç olarak 2002'nin Türkiye'si, bugün sadece sahada değil, milyar avroluk transfer borsasında da dünyanın en elit takımlarından biri olacağını kanıtlıyor.

Serdal Adalı, Mohamed Salah’ı kaptı

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kararsız kaldığı tarihi transfer yarışında ağırlığını koyarak Mohamed Salah’ı kaptı! Aziz Yıldırım’ın yüksek maliyetine rağmen istediği, Okan Buruk’un ise "Bize gelmez" dediği Mısırlı dünyaca ünlü süper solak ile 1+1 yıllık anlaşma sağlandı. Foot Mercato'nun duyurduğu dev operasyonda Beşiktaş, forması Premier Lig'de 21 bin sterlinin üzerinde alıcı bulan yıldız oyuncuya yıllık 10+2 milyon euro ödeyecek; transferi bizzat yürüten Adalı, bir kez daha "İmkansızı alır gelirim" sözünü tutmuş oldu.

19.07.2026 17:53:00
Haber Merkezi
 
Serdal Adalı, Mohamed Salah’ı kaptı
Serdal Adalı, Mohamed Salah’ı kaptı
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın "Acaba mı, olur mu?" diye düşündüğü Mohamed Salah transferinde ağırlığını koyarak tarihi bir çalım attı. Transferi bizzat yöneten Başkan Adalı, Önder Özen veya Eduard Graf'a bile hissettirmeden işi bitirdi. Daha önce "Kimsenin aklına bile gelmeyecek oyuncuları gider alır gelirim" diyen Adalı, en çok isteyen tarafın Beşiktaş olduğunu kanıtlayarak dünyaca ünlü yıldızı siyah-beyazlı renklere bağlama aşamasına geldi.






İKİ EZELİ RAKİP DÜŞÜNÜP TAŞINIRKEN

Ezeli rakipler ise bu süreçte sadece ihtimalleri konuşmakla yetindi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu toplantısında Greenwood yerine Salah'ı istemiş ve "20 milyon Euro maaş istiyormuş, acil ihtiyaçsa alırız" demişti. Eski yönetici Ertan Torunoğulları da Salah'ın Türkiye'ye sıcak baktığını ve birçok konuda anlaştıklarını belirtmişti. Galatasaray cephesinde ise Salah'ın geçmişte Ali Sami Yen atmosferinden etkilenmesine rağmen yönetim devreye giremedi... Teknik Direktör Okan Buruk bile oyuncunun adının kendileriyle geçmediğini ve Türkiye'yi tercih edeceğini düşünmediğini dile getirerek olaya çok uzak olduğunu gösterdi.






FOOT MERCATO'YA GÖRE SALAH BİTTİ

Foot Mercato'nun özel haberine göre Beşiktaş, dünyaca ünlü Mısırlı yıldız Mohamed Salah ile kesin olarak anlaşmaya vardı. Siyah-beyazlılar, oyuncuya yıllık 10 milyon Euro garanti ücret ve 2 milyon Euro bonus ödeyecek. Taraflar 1+1 yıllık sözleşme üzerinde el sıkışırken, şu an için sadece sözleşme süresinin detayları ve imaj hakları üzerindeki son görüşmeler yürütülüyor.






BEŞİKTAŞ SEZONUN TRANSFERİNİ YAPACAK

Salah, sadece saha içi performansıyla değil, devasa ekonomik potansiyeliyle de Türkiye'ye geliyor. Premier Lig'de geçtiğimiz sezon maçta giyilen ve en pahalıya satılan formalar listesinde Salah, Aston Villa maçındaki formasıyla 21 bin 438 Sterlin gelir elde ederek 4. sırada yer almıştı. Beşiktaş, bu transferle hem dünya basınında büyük ses getirdi hem de dev bir ticari gelirin kapısını araladı.

Paylaşılamayan stoper kanarya'ya

Alanyaspor'un 22 yaşındaki stoperi Ümit Akdağ, 4 büyüklerin de geniş listesinde yer alıyordu. Bugün itibarıyla Fenerbahçe resmi imzayı attıracak gibi gözüküyor

19.07.2026 16:58:00
Haber Merkezi
 
Paylaşılamayan stoper kanarya'ya
Paylaşılamayan stoper kanarya'ya
Geçen sezon en fazla ilgi çeken stoperlerden biri Ümit Akdağ'dı... 22 yaşındaki savunmacı, Alanyaspor'la Süper Lig'de 30 karşılaşmaya çıktı. Sahada 2.624 dakika kaldı. 1 gol ve 2 asist üretti. 1.92 boyundaki savunmacı hem Galatasaray hem Fenerbahçe hem Beşiktaş hem de Trabzonspor'un geniş listesinde yer alıyordu.

İŞLER EPEY DEĞİŞTİ

Fakat hiçbir takım, Alanyaspor Yönetimi'yle orta yolu bulamamıştı. Şu anda işler epey değişmiş gibi gözüküyor. Fenerbahçe ve Akdeniz temsilcisi arasındaki pazarlıkların son aşamaya geldiği öğrenildi. Taraflar resmi imza aşamasına geldi. Ümit'in Alanyaspor'la 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavelesi bulunuyordu.






TAM BİR JOKER

Fenerbahçe, yerli havuzunu güçlendirmek istiyor. Ve bu anlamda Ümit çok değerli görülüyor. 22 yaşındaki futbolcunun asıl yeri stoper... Ancak zorunlu durumlarda sol bek ve ön libero bölgelerinde de görev yapabiliyor. Yani tam bir joker... Sarı-Lacivertli ekibin kısa süre içinde transferi resmen açıklaması bekleniyor.

Samsunspor gençliğe inandı

Samsunspor, Hollandalı stoper Rick van Drongelen konusunda Yunan ekibi Panathinaikos ile anlaşma sağladı. Karadeniz temsilcisinin bu kararının arkasında Ali Badra Diabate'nin bulunduğu öğrenildi

19.07.2026 16:37:00
Haber Merkezi
 
Samsunspor gençliğe inandı
Samsunspor gençliğe inandı
Samsunspor geride bıraktığımız sezonun devre arasında Leader Sporting Kulübü'nden Ali Badra Diabate'yi kadrosuna katmıştı. 19 yaşındaki stoperle 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. 1.90 boyundaki savunmacı, fazla şans bulamadı. Ancak bu kısa süreç, takıma alışması açısından önemliydi.

2023'TEN BERİ BURADAYDI

Fildişi Sahilli genç yeteneğe çok güvenildiği belirtildi. Hatta bu yüzden Rick van Drongelen'in ayrılığına izin verildiği konuşuluyor. Karadeniz temsilcisi, Hollandalı stoper konusunda Yunanistan ekibi Panathinaikos ile anlaşma sağladı. 27 yaşındaki savunmacı, 2023'ten beri Kırmızı-Beyazlı formayı giyiyordu.






U23'TE ŞANS BULMUŞTU

Ali Badra Diabate ise 2026'nın Mart ayında ilk kez Fildişi Sahili U23 Milli Takımı'nda şans bulmuştu. 19 yaşındaki stoperin gelecekte hem potansiyelini hem de bonservis bedelini oldukça yükselteceği düşünülüyor. Belirtemeye gerek var mı bilinmez ama Diabate, TFF'nin "genç" yabancı kriterini fazlasıyla karşılıyor.

Milot Rashica problemi

Milot Rashica hem aldığı maaş hem yabancı kontenjanında kapladığı yer hem de gelecek sezon planlamasında bulunmadığı için gönderilmek zorunda... Oyuncu cephesiyle özel bir görüşme yapılacağı öğrenildi

19.07.2026 16:31:00
Haber Merkezi
 
Milot Rashica problemi
Milot Rashica problemi
Beşiktaş, 2023 yazında Norwich'e 5.25 milyon euro ödeyerek Milot Rashica'yı kadrosuna katmıştı. Kosovalı kanat oyuncusundan bir türlü beklenen katkı alınamadı. Kulüple mukavelesi ise 30 Haziran 2027'ye kadar devam ediyor. Yani kontratının son senesine girdi...

TAKVİYELER DE SÜRÜYOR

Kartal'da birçok takımda olduğu gibi yabancı fazlalığı var. Bazı isimlerle kesin olarak yollar ayrılmalı... Bir yandan da takviyeler sürüyor. Senelik 2.5 milyon euro civarında maaş alan Rashica'yla önümüzdeki hafta içinde özel bir görüşme yapılacağı öğrenildi.






EN KÖTÜ SENARYO

Gelecek sezon planlamasında düşünülmeyen 30 yaşındaki futbolcuya, olası bir transferde gerekli tüm kolaylığın sağlanacağı iletilecek. Gelecekteki en kötü senaryo ise şöyle gerçekleşebilir:

1- Rashica'nın talibi çıkmazsa, sözleşmesi feshedilebilir
2- Bu durumda oyuncunun 1 senelik alacağının tamamı kendisine ödenecek
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.