logo
05 NİSAN 2026

Daçka Real serisi başlıyor

Darüşşafaka, THY Avrupa Ligi play-off serisinde eşleştiği Real Madrid'le ilk maçı yarın deplasmanda oynayacak

18.04.2017 00:00:00
Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi play-off serisinde eşleştiği Real Madrid'le ilk maçı yarın deplasmanda oynayacak.

Toplam 3 galibiyete ulaşacak takımın Dörtlü Final'e yükseleceği eşleşmede ilk maç, yarın İspanya'nın başkenti Madrid'de Wizink Center'da oynanacak. Karşılaşma TSİ 22.00'de başlayacak. Tarihinde ikinci kez yer aldığı Avrupa Ligi'nde ilk defa play-off'a yükselen Darüşşafaka Doğuş, normal sezonu 16 galibiyetle 8. sırada tamamladı ve lider Real Madrid'e rakip oldu. Özellikle normal sezonun sonuna doğru büyük bir çıkış yakalayan ve son 3 maçını galip bitiren yeşil-siyahlılar, başarılı grafiğini play-off serisinde de sürdürmek istiyor. Normal sezonu 23 galibiyetle lider bitirerek iyi bir performans ortaya koyan Real Madrid ise saha ve seyirci avantajını kullanarak seri sonunda İstanbul'da yapılacak Dörtlü Final'de yer almayı hedefliyor.

Maç programı

Yarın:
22.00 Real Madrid-Darüşşafaka Doğuş 

21 Nisan Cuma:
22.00 Real Madrid-Darüşşafaka Doğuş 

26 Nisan Çarşamba:
21.15 Darüşşafaka Doğuş-Real Madrid 

28 Nisan Cuma (Gerekirse): 
19.30 Darüşşafaka Doğuş-Real Madrid

2 Mayıs Salı (Gerekirse): 
Real Madrid-Darüşşafaka Doğuş

Real Madrid'e yine Türk rakip
Real Madrid, son 3 sezondur çeyrek finallerde Türk takımlarıyla eşleşiyor. İspanyol temsilcisi 2014-2015'te Anadolu Efes, 2015-2016'da Fenerbahçe, bu sezon da Darüşşafaka Doğuş'a play-off'ta rakip oldu. Anadolu Efes'i play-off serisinde 3-1'le geçerek şampiyonluğa ulaştığı Dörtlü Final'e adını yazdıran Real Madrid, geçen sezon ise Fenerbahçe karşısında galibiyet alamadan 3-0'la elenmişti. Real Madrid, bu sezon da Dörtlü Final'e yükselebilmek için Darüşşafaka Doğuş'la mücadele edecek.

Normal sezonda birer galibiyet
Normal sezonda iki takımın maçlarında kazanan taraflar ev sahibi ekipler oldu. Sezonun 12. haftasında Darüşşafaka Doğuş, Volkswagen Arena'da konuk ettiği rakibini 13 sayı farkla 81-68 yendi. İspanya'daki maçta ise farklı kazanan taraf 101-83'lük skorla Real Madrid oldu.

İstatistiklerde Real Madrid ön planda
Normal sezonun lideri Real Madrid, bu başarısını önemli takım istatistiklerine de yansıttı. Sezonun verimlilik puanı (102,3) ve asist (20,6) istatistiklerinde zirvede olan Real Madrid, en fazla sayı atan (86,2) ikinci takım konumunda bulunuyor. İspanyol temsilcisi ribauntlarda da 36,7'lik ortalamasıyla Olympiakos ve Baskonia'nın ardından geldi. Son anda adını play-off'a yazdıran Darüşşafaka Doğuş ise takım halinde ortalama 82 verimlilik puanı, 79,1 sayı, 14,3 asist ve 35,1 ribauntla normal sezonu tamamladı.

Darüşşafaka Doğuş'u ABD'li oyuncular taşıyor
Darüşşafaka Doğuş'ta ABD'li oyuncuların performansı ön plana çıkıyor. Takımın yıldızları Brad Wanamaker, Will Clyburn ve Scottie Wilbekin, takımın skor yükünü çekti. Wanamaker 16,2, Clyburn 13,2, Wilbekin ise 11,3 sayı ortalamasıyla normal sezonda mücadele etti. Asistlerde de Wanamaker (4,7) ve Wilbekin (3,3) ön plana çıkan isimler oldu. Wanamaker, hem verimlilik puanı (17,5) hem de sayı krallığında normal sezonu 4. sırada bitirdi. Birçok önemli yıldızı bünyesinde bulunduran Real Madrid'in bu sezonki en skorer isimleri Sergio Llull (16,1) ve Anthony Randolph (10,4) oldu. Llull ayrıca, 5,9'luk ortalamasıyla bu sezonun maç başına en fazla asist yapan 3. oyuncusu konumunda bulunuyor.

Fatih Tekke: 'Benim de ilk derbi galibiyetim oldu'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Galatasaray karşısında alınan galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Galip geldiğimiz için mutluyum. Benim de ilk derbi galibiyetim oldu. Taraftarımızı mutlu ettiğimiz için sevinçliyiz" dedi

05.04.2026 00:58:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'Benim de ilk derbi galibiyetim oldu'
Fatih Tekke: 'Benim de ilk derbi galibiyetim oldu'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Galatasaray karşısında alınan galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Galip geldiğimiz için mutluyum. Benim de ilk derbi galibiyetim oldu. Taraftarımızı mutlu ettiğimiz için sevinçliyiz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu. Tekke, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, özellikle ilk yarıdaki performanstan memnun olduğunu belirterek, "İlk yarı çok iyi bir oyun oynadık. Oyuncularımın maç boyunca gösterdiği inanç, istek, arzu ve oyuna bağlılık çok değerliydi. Savunmada da gerçekçi bir oyun sergiledik. Galatasaray'a az pozisyon verdiğimiz bir maç oldu. İlk yarıda farkı artırabilecek fırsatlar da yakaladık" ifadelerini kullandı.

"Maç maç gitmeliyiz"

Fatih Tekke, kaliteli bir kadroya karşı oynadıklarını belirterek, "Çok güçlü bir kadroya karşı oynadık. Giren çıkan tüm oyuncularıyla kaliteli bir takımı yendik. Oyuncularımı kutluyorum. Her kazanılan maçın anlamı 3 puan. Maç maç gitmek zorundayız" dedi.

Eksik oyunculara rağmen alınan galibiyetin önemine değinen Tekke, milli takım dönüşleri nedeniyle sınırlı süreyle çalıştıklarını belirterek, "Tam kadro sadece bir antrenman yapabildik. Buna rağmen oyuncularımız sahada büyük bir inanç ortaya koydu. Belki de lig boyunca ilk kez bu kadar net şekilde tüm oyuncuların iyi performans gösterdiği bir maç oldu" dedi.

"Bu oyunu sürdürmeliyiz"

Tekke, takımın hedeflerine ulaşabilmesi için bu oyun anlayışının sürmesi gerektiğini vurgulayarak, "Hayallerimize ulaşmak için çoğu maçta bu seviyeyi yakalamamız gerekiyor. Bu duyguyu sürekli yakalamak kolay değil ama çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Taraftar desteğine de değinen bordo-mavili teknik adam, "Taraftarımızın desteğiyle birlikte oyunun temposunu artırdık. İç sahadaki bu ambiyans bizim için çok önemli. Oyuncularım bugün bunu fazlasıyla hak etti" ifadelerini kullandı.

"Çok güçlü bir karaktere sahibiz"

Takım içindeki birlikteliğe dikkat çeken Tekke, "Sahada olduğu kadar saha dışında da güçlü bir karaktere sahibiz. Takımdaki tecrübeli oyuncuların katkısı çok büyük. Bu galibiyet tamamen oyuncularımın eseridir" dedi.

Tekke, "Galatasaray'a karşı sert baskı yapmazsanız zorlanırsınız. Biz bunu iyi uyguladık. İkinci golde de çalıştığımız bir organizasyonun sonucunu aldık" diyerek sözlerini tamamladı.

Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, önceki 3 sezonda olduğu gibi yine şampiyon olacaklarını söyledi

05.04.2026 00:56:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'
Okan Buruk: 'Şampiyon olacağız'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, önceki 3 sezonda olduğu gibi yine şampiyon olacaklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'u tebrik eden Buruk, "Onlar da şampiyonluk yarışında tabii ki. Maçın başından sonuna kadar o konsantrasyonu gösterdiler.

Maçı ilk yarı ve ikinci yarı olarak ayırabiliriz. İlk yarı iyi olmadığımız bölümde ikinci yarı daha iyi olduğumuz bölümdü. İkinci yarıda hem rakip kalede oluşturduğumuz tehlikeler ile rakip sahada oynadık ama 1-1 sonrası oyun da bizim kontrolümüzde giderken bir duran toptan yediğimiz gol sonrası rakibin iyi savunma yapması maçın da belli bölümleri zaten oynanmadı.

Hakem de uzatmalardaki bu dakikalarda çok fazla oynatmadan maçı da bitirdi ama rakibimizin isteği, konsantrasyonu, maçın sonuna kadar devam etti. Daha çok üretebilirdik, girdiğimiz pozisyonlarda da özellikle dediğim gibi ikinci yarı bunlardan yararlanamadık ama bizim için önemli bir avantaj hala devam ediyor.

Takım olarak oyuncularımla birlikte soyunma odasında da hepimiz bu motivasyonu tekrar gösterdik, sağladık ve bir sonraki maç için hazırız. Bugün maç sonrası yaşadıklarımız özellikle takımın bundan sonraki maçlardaki konsantrasyonu için çok önemli olacak.

Ben Galatasaray taraftarının tabii ki bugün kaybetmekten dolayı mutsuz olduğunu biliyorum ama Galatasaray olarak bundan önceki 3 senede de bu tür maçlar yaşadık, her zaman toparlamasını ve tekrar o güce ulaşmasını o şampiyonluğa gidecek yoldaki en maksimumu yapmasını bildik.

Yine bunu yapacağız. İçleri rahat olsun yine şampiyonluk için oyuncularımla birlikte elimizden ne geliyorsa en fazlasını yapacağız. Bize güvensinler takımımıza güvensinler. Bu maçı kaybetsek de bu durum bizim için ve gelecek için önemli motivasyon olacak" diye konuştu.

Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu çirkinliğin yakışmadığını söyledi.

05.04.2026 00:54:00
İhlas Haber Ajansı
Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"
Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"
Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu çirkinliğin yakışmadığını söyledi.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sözlerine hayatını kaybeden Orhan Kaynak için başsağlığı dileyerek başladı. Öztürk, "Futbol takımımızın taşıdığı pankartla başlıyorum. Orhan Kaynak hocamızın vefatı sebebiyle Trabzon camiasına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok kıymetli bir spor adamıydı, çok sayıda futbolcu yetiştirdi. Camianın üzüntüsünü paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yönetimler gelir geçer, camialar kalır"

Trabzon camiasıyla ilişkilerinin her zaman iyi olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bizim Trabzon camiası ile ilişkimiz her zaman böyledir, farklı olması da düşünülemez. Yönetimler gelir geçer, camialar kalır. Trabzon camiası hem futbol kenti olmasıyla hem de değerleriyle hep gönlümüzde yer almıştır" dedi.
Son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Öztürk, "İki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıyayız. İki ay önce alınmış bir futbolcu ile ilgili kendileriyle hiç alakası olmayan bir süreç üzerinden inanılmaz bir kara propaganda yapıldı" diye konuştu.

"Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika'ya gidemezdi"

Uğurcan Çakır ile ilgili yaşananlara da değinen Öztürk, "Bugün tamamen yönetimin provokasyonlarıyla, Trabzon taraftarıyla alakası olmayan bir şekilde Uğurcan Çakır provoke edildi. Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika'ya gidemezdi. Bunu kimse unutmasın. Uğurcan Çakır'ı yetiştiren Trabzon'dur, kendilerine şükran borçluyuz" ifadelerini kullandı.
Transfer sürecine de değinen Öztürk, "Kendileriyle oturduk, bir transfer pazarlığı yaptık. Beklentilerinin çok üzerinde bir ücret aldılar. Bununla ilgili de teşekkür ettiler ancak bugün yönetim eliyle Uğurcan Çakır'ın psikolojik olarak yıpratılmaya çalışıldığını gördük" şeklinde konuştu.

Yaşananlara tepki gösteren Öztürk, "Biz bundan sonra da hem kazanacağız hem kaybedeceğiz ama şunu bilin ki çirkinlik bu Trabzon yönetimine yakışmadı. Biz sadece Trabzon'u değil tüm takımları en iyi şekilde karşılıyoruz. Burada ise ne karşılama ne uğurlama oldu, yakıştıramadık" dedi.

Statta yaşananlara ilişkin de konuşan Öztürk, "Geldiğimizden beri bize küfür ediliyor. Hala içeride, seyirci yokken bile bizimle ilgili küfür içerikli müzikler çalınıyor. Yayıncı kuruluşa da yazıklar olsun. Söyleyeceklerim bu kadar, teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı

04.04.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek. Bu önemli derbi öncesi ev sahibi sarı-lacivertliler, 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 60 puanla 2. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 52 puan topladı ve 4. sırada yer alıyor.

Bu sezon 3. kez



Sarı-lacivertliler ile siyah-beyazlılar, bu sezon 3. kez kozlarını paylaşacak. Süper Lig'in ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan derbiyi Fenerbahçe, 3-2'lik skorla kazandı. 23 Aralık 2025'te ise taraflar Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasında karşılaştı. Beşiktaş, Kadıköy'de yapılan müsabakada 2-1'lik galibiyet elde etti.

364. randevu



İki ekip bu derbi mücadelesiyle 364. kez rakip olacak. Bugüne kadar lig, kupalar ve özel karşılaşmalarda oynanan 363 müsabakada sarı-lacivertliler 136 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar 130 kez kazandı. 97 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Kanarya'nın 503 golüne, Kartal 463 golle yanıt verdi.

Ligde 140. kez

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde ise 139 defa mücadele etti. Fenerbahçe, bu süreçte 50 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Beşiktaş da 44 defa 3 puanın sahibi oldu. 45 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Son 10 maç



Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 maçta Kara Kartal'ın üstünlüğü var. 9'u Süper Lig, 1'i kupa olmak üzere bu süreçte siyah-beyazlılar 4 maçta üstünlük sağlarken, sarı-lacivertliler 3 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 müsabaka ise berabere tamamlandı.

En farklı skorlar

Ezeli rakipler birbirlerine karşı en farklı skorları 7'şer golle aldı. 23 Mart 1941'deki özel karşılaşmada siyah-beyazlılar, mücadeleyi 7-1 kazandı. Fenerbahçe ise en farklı galibiyetini 6 Aralık 1958'de yine bir özel maçta 7-0'lık skorla elde etti. Süper Lig'deki en farklı skorlar ise 6 Ocak 1990'da 5-1'lik sonuçla Beşiktaş lehine gerçekleşirken; Fenerbahçe de 7 Mart 1976 ve 7 Ekim 2012'de 3-0'lık sonuçlarla galip geldi.

Rekabetteki en gollü müsabaka 11 Ağustos 1974'te TSYD Kupası'nda yaşandı. Beşiktaş'ın 5-4 kazandığı mücadele en gollü maç olarak kayıtlara geçti. 19 Mayıs 1955'te oynanan Atatürk Kupası karşılaşması da 4-4 beraberlikle sonuçlandı.

Yasin Kol düdük çalacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbide hakem Yasin Kol düdük çalacak. Kol'un yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Mehmet Salim Mazlum yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Çağdaş Altay olacak.

Yasin Kol, bu sezon iki takımın da 3'er maçında görev yaptı. Kol, ligin ilk yarısında Galatasaray-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini de yönetti.

Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor

04.04.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor. Sarı-lacivertliler, ligin son virajına galibiyetle girmenin hesaplarını yapıyor.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Beşiktaş'ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, milli maç için verilen ara öncesi Gaziantep FK'yı mağlup ederken son 5 lig maçında 7 puan kaybetti. Tedesco'nun öğrencileri, taraftarı önünde oynayacağı derbide kazanarak son 6 haftaya şampiyonluk hedefini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Büyük maçlarda 10 puan topladı



Fenerbahçe, bu sezon Trendyol Süper Lig'de ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda başarılı performans sergiledi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş deplasmanında 3-2'lik galibiyet elde ederken, Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Kanarya, Trabzonspor ile oynadığı 2 maçta ise 6 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe, ligin ilk yarısında evinde 1-0 kazanırken, deplasmanda 3-2'lik skorla galibiyete ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Kupa finalinde de sarı-kırmızılılara karşı 2-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Son maçlarda kalesini gole kapatamıyor



Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 7 maçta kalesini gole kapatamadı. Bu süreçte 6 maçta gol sevinci yaşayan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu maçların 6'sında kaleyi Ederson korurken, 1 maçta Mert Günok görev aldı. Kanarya, bu sezon ligde oynadığı 27 karşılaşmanın 8'inde rakiplerine gol izni vermedi. Son olarak ligin 20. haftasında Kocaelispor deplasmanında gol yemedi.

Tek eksik Alvarez

Fenerbahçe'de milli maç arası döneminde sakat oyuncuların tedavisinde sona gelindi. Nelson Semedo ile Milan Skriniar da takımla çalışmalara başladı. İki oyuncunun da derbide kadroda olması bekleniyor. Takımda tek eksik olarak operasyon geçiren ve tedavisi süren Edson Alvarez bulunuyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de derbi öncesinde Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür ve Matteo Guendouzi, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

52 yıllık rekabette 143. randevu

Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

04.04.2026 00:17:00
AA
52 yıllık rekabette 143. randevu
52 yıllık rekabette 143. randevu
Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerinde yarın 143. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 52 yıllık rekabette resmi ve özel 142 karşılaşmanın 66'sını Galatasaray, 44'ünü Trabzonspor kazandı, 32 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan müsabakalarda Galatasaray 196, Trabzonspor ise 157 kez gol sevinci yaşadı.

Ligdeki 106. Maç



Trabzonspor ile Galatasaray, ligde yarın 106. kez karşılaşacak.

Ligde daha önce yapılan 105 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray kazanırken, 32 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 26 müsabaka berabere sonuçlandı.

Süper Lig maçlarında Galatasaray 142, Trabzonspor ise 119 gol attı.

Galatasaray, rakibine 9 maçtır kaybetmiyor



Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor'a karşı çıktığı son 9 resmi müsabakada mağlubiyet görmedi.

Karadeniz temsilcisine karşı son olarak 23 Ocak 2022 tarihinde oynanan lig maçında 2-1 kaybeden Galatasaray, sonrasında rakibiyle 7 Süper Lig, birer Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa müsabakasına çıktı.

Bu maçlarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılı takım, 22 kez ağları sarsarken 6 gol yedi.

Trabzon'daki lig maçları

Taraflar arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibinin 1 farkla önünde yer alıyor.

Trabzonspor, evindeki 52 maçta Galatasaray'ı 20 kez yendi. Sarı-kırmızılılar ise bordo-mavilileri deplasmanda 19 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Trabzonspor'un, 43'ü Hüseyin Avni Aker, 9'u Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan maçlardaki 62 golüne, Galatasaray 68 golle karşılık verdi.

Farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 21 Ocak 2024'te deplasmanda 5-1, 26 Mayıs 2001'de de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık skorlarla aldı.

Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında Galatasaray'ı 4-0 yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak

04.04.2026 00:12:00
AA
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak.

Türkiye kariyerinde hem Beşiktaş'a hem de Galatasaray'a karşı birer kez rakip olan Tedesco, üçüncü derbisinde Beşiktaş'a karşı sahada takımının başında yer alacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise siyah-beyazlı takımın başında daha önce 10 derbi maça çıktı.

İlk galibiyetleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco, Süper Lig'deki ilk derbisinde unutulmaz bir galibiyete imza attı.

Tüpraş Stadı'nda sezonun ilk yarısında oynanan derbi maçta siyah-beyazlılara konuk olan sarı-lacivertli teknik adamın takımı, 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve müsabakayı 3-2 kazandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın da ilk derbi zaferini Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

Siyah-beyazlı takımın ilk kez başına geçtiği 2019-20 sezonunda Fenerbahçe'yi Dolmabahçe'de ağırlayan Sergen Yalçın, rakibini 2-0 yenerek ilk derbisini kazandı.

Derbi karneleri

Kariyerinin Türkiye bölümünde henüz 2 derbide takımını idare eden Tedesco yenilgi yüzü görmedi.

İlk derbisinde Beşiktaş'ı mağlup eden sarı-lacivertli teknik adam, Galatasaray ile oynanan maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Tecrübeli teknik adam Sergen Yalçın ise antrenörlük kariyerinde 10 derbiyi geride bıraktı. Bu süre zarfında Fenerbahçe ile 4 kez karşı karşıya gelen Yalçın, Galatasaray ile 10 kez kozlarını paylaştı.

Derbi kariyerinde 4 galibiyet, 3'er yenilgi ve beraberlik bulunan Yalçın, Fenerbahçe'ye karşı 2 galibiyet, 1'er beraberlik ve mağlubiyet elde etti.

Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe'ye rakip olduğu maçlarda Beşiktaş 9 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

Yalçın kupada telafi etti

Fenerbahçe ile Beşiktaş bu sezon 3. kez karşı karşıya gelecek.

Dolmabahçe'de oynanan lig maçının yanı sıra iki takım Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ziraat Türkiye Kupası'nda da karşı karşıya geldi.

Tüpraş Stadı'nda bu sezon Fenerbahçe'nin 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazandığı derbinin telafisini siyah-beyazlılar, Kadıköy'deki kupa maçında yaptı.

İki teknik adamı ikinci kez karşı karşıya getiren derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

İkisi de sonradan göreve başladı

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği derbide kozlarını paylaşacak teknik direktörler Sergen Yalçın ile Domenico Tedesco, sezon başladıktan sonra teknik direktörlük koltuğunu oturdu.

Beşiktaş, teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde sezona başlarken Fenerbahçe, önceki yıl da takımı çalıştıran Jose Mourinho'ya güvenerek sezona başladı.

Avrupa kupalarında alınan başarısız sonuçların ardından iki ekip, teknik direktörleriyle yollarını ayırma kararı aldı.

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın göreve getirilirken Fenerbahçe Domenico Tedesco'da karar kıldı.

Of'un Dünya Kupası gururu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı

03.04.2026 10:27:00 / Güncelleme: 03.04.2026 10:33:07
İhlas Haber Ajansı
Of'un Dünya Kupası gururu
Of'un Dünya Kupası gururu
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı. Ay-yıldızlıların 2002 ve 2026 yıllarında Dünya Kupası bileti aldığı dönemlerde görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlarının Oflu olması ilçede sevince neden oldu.

2002 yılında Haluk Ulusoy ve 2026 yılında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığı dönemlerinde gelen Dünya Kupası katılımları, özellikle Haluk Ulusoy ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Of ilçesinden olması nedeniyle ilçede ayrı bir anlam kazandı.

İhsan Hacıbektaşoğlu: "Bu başarılar tesadüf değil"



Oflu vatandaş İhsan Hacıbektaşoğlu ise A Milli Takım'ın başarısını değerlendirerek "Milli Takım'ın dünya kupasına katılmasına mutlu oldum. Gençlerimizin böyle başarılı olması ve böyle zor bir süreci başarıyla tamamlaması bizim açımızdan çok önemli. Ülkemiz adına mutluluk verici bir durum. Ülke olarak böyle mutlu anlara ihtiyacımız var. Trabzon farklı bir coğrafya, Of da bunun içinde yer alıyor. Of'un tabi bir özelliği de çok girişimci olması. Of insanının da atılgan ve gözü kara bir yapısı var. Böyle olunca başarılar da geliyor. Bunu ben çok normal karşılıyorum" dedi.

Ömer Saral: "24 yıl sonra gelen gurur Of'ta katlandı"

Ömer Saral, "24 yıl sonra tekrar dünya kupasına katılmak bizim için son derece gurur verici bir olay. Federasyon başkanlarının Oflu olmaları ilginç bir olay. Oflular olarak her alanda olduğumuz için bu durum da ayrıca gurur verici. Of olarak futbola ayrı bir sempatimiz var tabiki de. A Milli Futbol takımımızdan beklentim mümkünse final oynamaları. Milli takımda Karadeniz furyası var. Karadeniz ağırlığı da futbolda olmalı" dedi.

Yılmaz Koçbıyıkoğlu: "Oflular Türk futboluna damga vurdu"



Yılmaz Koçbıyıkoğlu ise, "A Milli Takımın dünya kupasına katılması gururdan başka bir şey düşündürmedi bana. Geçmişte üçüncülüğümüz var, bana onu hatırlattı. Demek ki o nesil devam ediyor. Ne mutlu bize. Federasyon başkanlarının Oflu olması tesadüf eseri gibi görünebilir ama ağırlıklı olarak Of insanın her konuda duyarlı olmasından kaynaklanır. Oflular Türk futboluna damga vurmuştur. Bu takımla, bu hocayla, bu ruhla en az üçüncülük bekliyorum. Milli takımda Doğu Karadenizli oyuncuların ağırlıklı olmasının sebebi yapısıyla azmiyle, hırsıyla alakalı. Tabiatın bize vermiş olduğu bir özellik bu. İnsanımız da bunu iyi kullanmaya çalışıyor elinden geldiğince de başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Baki Türkel: "Oflu olmak ayrıcalıktır"



Baki Türkel de, "Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığımız akşam güzel duygular yaşadım. Tabi TFF'nin başında Oflu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun olması da ayrı bir gurur verici olay. Kendisi Of'un büyüklüğünü hissettirdi dünyaya. Oflu olmak ayrıcalıktır. İlçe olarak küçük olabiliriz ama geniş bir kitleye sahibiz. Gelinen bu nokta bizim için bir gurur kaynağı oldu. Hacıosmanoğlu buralı, bu durum hem kendisini hem de Of'un değerini daha da yükseltti. Bu bölgenin insanı hırslı olduğu için iyi yerlere geliyorlar. Buranın insanının temel özelliği azimli, hırslı ve başarılı olması" diye konuştu.

Of'un gözü Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'nda göstereceği performans, Of ilçesinde büyük bir heyecanla bekleniyor. İlçe halkı, 2002'de elde edilen tarihi başarının ardından bu kez daha büyük bir hedefe ulaşılacağına inanıyor. Ay-yıldızlıların Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde etmesi halinde, Of'taki gururun daha da büyümesi bekleniyor.

Süper Lig'de heyecan başlıyor

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak

03.04.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Süper Lig'de heyecan başlıyor
Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın oynanacak 4 maçla başlayacak.

Trendyol Süper Lig'de 28. hafta heyecanı yarın, 5 Nisan Pazar ve 6 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla yaşanacak. Haftanın önemli maçında derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Lider Galatasaray ise ligin 3. sırasında zirve takibini sürdüren Trabzonspor'a konuk olacak.

Süper Lig'de 28. haftanın programı şöyle:


Yarın

14.30 Gençlerbirliği - Göztepe
14.30 Kasımpaşa - Kayserispor
17.00 Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor
20.00 Trabzonspor - Galatasaray

5 Nisan Pazar

14.30 Samsunspor - Konyaspor
14.30 Fatih Karagümrük - Çaykur Rizespor
17.00 Antalyaspor - Eyüpspor
20.00 Fenerbahçe - Beşiktaş

6 Nisan Pazartesi

20.00 Kocaelispor - RAMS Başakşehir

A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı

01.04.2026 21:57:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Kosova Milli Futbol Takımı'nı mağlup ederek 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Bu sonuçla birlikte ay-yıldızlılar, FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Ayrıca milliler, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki rakiplerinden ve turnuvanın ev sahiplerinden Amerika Birleşik Devletleri, bin 673 puanla sıralamada bir basamak düşerek 16. sırada yer aldı. Bin 580 puanlı Avustralya'nın 27 ve bin 503 puanlı Paraguay'ın 40. sıradaki yerleri ise değişmedi.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde dün akşam Kosova'yı 1-0 mağlup ederek, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanan ve tarih yazan A Millî Takımımız, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından bugün açıklanan Nisan ayı sıralamasında üç basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Bin 599 puana ulaşan Ay-Yıldızlılar, böylelikle FIFA sıralamasında son 9 yılın en iyi derecesini elde etti. Türkiye, son olarak 4 Mayıs 2017 tarihinde açıklanan FIFA sıralamasında 22. basamakta yer almıştı."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.