Sefalet endeksinde yerlerde sürünüyoruz, yoksulluk sıralamasında liste başını kimselere kaptırmıyoruz, enflasyon rakamlarımız açık ara en tepelerde dolaşıyor.
Vaziyet bu iken, hal böyle iken, 'Biz kimiz ve bu hal neyin nesi?' sorusunu sormak için daha ne olsun?
Varlık fonuna devredilen ÇAYKUR gibi, Türk Hava Yolları gibi şirketler, devredilmeden önce her sene hatırı sayılır derecede kâr açıkladıkları halde, devredildikten sonra ve Devletin rakamları ile dudak uçuklatacak derecede zararlar ilan ediyorlar.
Hacımın, kulak kabartıp, dikkat kesilip; 'buralarda neler oluyor, bu diyarda deveyi hamutuyla götürenler kilerdir?' demesi için daha ne olması gerekiyor?
Yoksulluğun günden güne tabana yayıldığı, semt pazarlarında haftalık sebze-meyve ihtiyacını karşılamak için pazarcı atıklarını ve artıklarını karanlıkta karıştıranların sayılarının her gün biraz daha arttığı bir ortamda, en lüks ve en pahalı araba markalarının satış rekorları kırdıkları açıklanıyor.
Manzara-ı umumiye böyle iken, sayın hacımın ve muhterem hocamın, pürdikkat kesilip, başını ellerinin arasına alıp; 'gözenin başında kim var, bu taksimi kimler yapıyor?' sorularını sorması için daha ne olsun?
Yumurtanın kolisi seksene dayanmışken, şekerin kilosu otuza doğru hızlı adımlarla koşarken, mercimekler otuzu çoktan sollamışken, tereyağı iki yüzleri yoklamaya başlamışken, yani en temel gıda maddelerinin fiyatlarının peşinden koşarak dahi yetişilmezken, bu ülkenin Maliye Bakanı çıkıp, pişkin pişkin; 'hiç kimse, ama hiç kimse beni enflasyona ezdirdiler diyemez' diyorsa…
Bu durumda, hacının-hocanın, kadının-erkeğin, köylünün-kentlinin, esnafın-tüccarın, amirin-memurun, öğrencinin-öğretmenin, hâsılı tüm kesimlerin çıkıp, seslerini yükseltip; 'bir dakika sayın bakanım, bizimle dalga geçmeni haklı kılacak biz ne yaptık?' demesi için daha ne olsun?
Toprak suya, su toprağa darılmış, daha ne olsun?
İnsan huzura, huzur insana darılmış, daha ne olsun?
Ağaç dala, dal ağaca, dal çiçeğe ve meyveye darılmış daha ne olsun?
Adalet insana, insan adalete darılmış daha ne olsun?
Hep bir ağızdan, dehşet içinde; 'bu da mı olacaktı, bunu da mı görecektik?' demek için daha ne olsun?
- Bir gram güven bir kilo altından pahalı / 22.05.2025
- Gençlik Bayramında gençliğin hali / 20.05.2025
- Dünya yansa bir bağ otu yanmayan tipler / 19.05.2025
- “Ey basiret ehli ibret alınız” / 11.05.2025
- Kavmi de Karun’a nasihat etmiş / 10.05.2025
- Ekmekten aştan bîhaber iktidar / 07.05.2025
- Bozulmamış ne kaldı? / 05.05.2025
- Aç bırakanlar ağlamayı da yasaklıyorlar / 02.05.2025
- Gözenin başında kim var? / 01.05.2025