logo
02 EYLÜL 2026

Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü

Osimhen, Galatasaray hücum hattının ana karakteri... Peki Porto'dan gelen 1,92'lik Deniz Gül, Okan Buruk'un eline nasıl kozlar verecek?
 

02.09.2026 11:04:00
Haber Merkezi
 
Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü
Deniz Gül'ün Galatasaray'daki rolü
Galatasaray, uzun süredir peşinde olduğu Deniz Gül'ü İstanbul'a indirdi... 22 yaşındaki genç yıldız adayının Victor Osimhen ve Rafael Leão'lu forvet hattındaki rolü tartışma konusu oldu. 1,92'lik genç yıldız adayı, Mauro Icardi'den farklı olarak Galatasaray'a neler verebilir? Fotospor editörleri olarak bunları değerlendirmek istedik.






Deniz Gül ile hücum hattı yepyeni bir boyut kazanacak. Osimhen, Rafael Leão ve Leroy Sané gibi dünya çapındaki yıldızların arasında 1,92'lik dev santrfor; hem uzun vadeli bir gelecek yatırımı hem de kilit maçlardaki en güçlü "B planı" olacak.






Mauro Icardi ceza sahası içi bitiriciliği, yüksek oyun aklı ve dar alandaki bağlantı kalitesiyle tam bir "box-striker" profili çizerken, Deniz Gül anatomik yapısıyla bambaşka bir dinamik sunacak. Icardi sezgileriyle pozisyon alıp kafa golleri atarken 1,92'lik Deniz Gül stoperlerle kavga edecek, yüksek topları toplayacak. Rakibin önde boğucu pres uyguladığı anlarda Deniz, göğsü ve kafasıyla indireceği uzun toplarla takımı rahatça ileri taşıyacak. Ceza sahasında en az iki stoperi üzerine çekerek Rafael Leão, Leroy Sané ve Yunus Akgün gibi içe kateden kanat oyuncularına geniş hareket alanları yaratacak.






Osimhen'in hücum lideri olduğu kurguda Deniz Gül, kadrodaki tek saf pivot alternatifi olacak. Skora ihtiyaç duyulan 70. ve sonrası dakikalarda çift forvet kurgusuna geçildiğinde veya Osimhen'in dinlendirildiği maçlarda ceza sahasında güç kullanacak. Türk statüsü sayesinde teknik heyetin yerli rotasyonundaki elini de güçlendirecek.

Oosterwolde'nin asıl sorunu ne? Fenerbahçe ne yapacak?

Fenerbahçe'nin en değerli kilit oyuncuları arasında yer almasına rağmen Jayden Oosterwolde'un yaşadığı sakatlıklar kariyerini tehdit ediyor... Çünkü sahalara dönüşünde mental ve biyomekanik engeller çok canını yakacak...

02.09.2026 11:57:00
Haber Merkezi
 
Oosterwolde'nin asıl sorunu ne? Fenerbahçe ne yapacak?
Oosterwolde'nin asıl sorunu ne? Fenerbahçe ne yapacak?
Ocak 2023'te Fenerbahçe'ye transfer olan Jayden Oosterwolde'nin sakatlık geçmişi incelendiğinde ortaya çıkan tablo, hem medikal bağlantılar hem de performans sürdürülebilirliği açısından son derece korkutucu.

Sarı-lacivertli formayla 4. ağır sakatlık sürecini geçiren oyuncu için en kritik soru işareti, aralık başında sahalara döndüğünde nasıl bir performans sergileyeceği.






Oosterwolde'nin yaşadığı problemler doğrudan aynı dokuda tekrarlamasa da vücudun biyomekanik ve kinetik zincirindeki dengesizlikler nedeniyle birbirini tetikleyen bir döngüye girdi:

Aşil tendonu irritasyonu ile başlayan 21 günlük süreç, alt ekstremite yük dağılımının ve bilek/diz dengesinin bozulduğuna dair ilk sinyaldi. Önce yaşanan menisküs yırtığı (28 gün), ardından gelen ön çapraz bağ (ACL) yırtığı (200 gün), diz ekleminin ağır biyomekanik stres altında kaldığını gösterdi.






Zaten çapraz bağ sakatlığı sonrası rehabilitasyon sürecinde Oosterwolde'un vücudu, diğer kas gruplarına aşırı yük bindirmeye (kompansasyon) meyilli durumda

Çapraz bağ dönüşü sonrası yaşanan kasık zorlanması ve son olarak 5 Ağustos 2026'da başlayan kısmi kas yırtılması, diz ameliyatı sonrası oluşan kas gücü dengesizliklerinin doğrudan bir sonucudu.






Oyununu patlayıcı güce, yüksek tempolu deparlara ve agresif ikili mücadelelere dayandıran Oosterwolde, üst üste gelen kas yırtıkları nedeniyle bu en büyük meziyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Sahaya dönüşte sakatlığın tekrarlama korkusu (kineziyofobi) ve kas grupları arasındaki güç farkları tamamen sıfırlanmadan oyuna girmek, yeni adale yırtıklarını tetikleyebilir.






Doğru yük yönetimi ve kademeli geri dönüş planı ile bu süreçten çıkması mümkündür. Tedavi dönemi yalnızca kasın iyileşmesine değil, tüm vücut simetrisinin ve kas dengesinin sıfırdan kurulmasına ayrılırsa kariyeri kurtarılabilir. Aksi takdirde patlayıcı gücünü kaybetmiş ve kronik adale problemleri yaşayan bir profile dönüşme riski oldukça yüksektir.

Galatasaray ile Beşiktaş'ın Marc Casado kapışması

Galatasaray ile Beşiktaş transferin son gününde defansif özellikleri ağır basan bir ön libero arıyor... İki takım da AC Milan'dan Youssouf Fofana ile Juventus'tan Teun Koopmeiners için şartları zorlarken, Katalonya topraklarında da bir savaş devam ediyor.
 

02.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray ile Beşiktaş'ın Marc Casado kapışması
Galatasaray ile Beşiktaş'ın Marc Casado kapışması
Koopmeiners "hayır" dediği için Beşiktaş, Fofana'ya kanalize oldu. Okan Buruk, Koopmeiners için Juventus'u ikna etti; Hollandalıyı ikna etmeye çalışıyor. Ancak hem Beşiktaş hem de Galatasaray, Barcelona'dan adının anlamı "evli" olan Marc Casadó'yu ikna edip mutlu olmak için şartları zorluyor.






Galatasaray, bu yaz Rafael Leão transferinde dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes ile kurduğu güçlü ilişkileri Marc Casadó sürecinde de masaya koyuyor. Öte yandan, Avrupa'nın majör liglerinde transfer tescil dönemi kapanırken Türkiye'de tescil süresinin 4 Eylül'e kadar devam etmesi, Süper Lig devlerinin elini Katalan oyuncu için son derece güçlendiriyor.






Marc Casadó yarışında Katalonya ve İspanya cephesinde de işler oldukça karmaşık. Barcelona, oyuncuyu Deportivo La Coruña'ya kiralamaya sıcak baksa da maaşının büyük bölümünü karşılayacağı için sözleşmeye belirli şartlara bağlı "zorunlu satın alma opsiyonu" ekletmek istiyor. Galiçya ekibi Deportivo ise oyuncunun kaydını yaptırabilmek için Finansal Fair Play ve maaş bütçesinde yer açmaya çalışıyor. Aynı zamanda Atlético de Madrid'den stoper José María Giménez'i de kadrosuna katmak isteyen Deportivo, kısıtlı bütçesini bölüştürme telaşında.






Leverkusen ise Almanya'da transfer penceresinin kapanması ve görüşmelerde ilerleme kaydedilememesi nedeniyle yarıştan çekildi. Bu durum, 4 Eylül'e kadar süresi bulunan Beşiktaş ve Galatasaray için Marc Casadó transferinde dev bir fırsat penceresi açmış durumda.

Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil

Fenerbahçe Talisca'yı gözden çıkardı... Ancak Sambacıyı elden çıkarmak hiç de kolay değil. 'Gitmem' diye diretmeye devam ederse zaten UEFA'dan ceza alan ve gözlem altında olan sarı-lacivertlilerin canı daha fazla acıyabilir.
 

02.09.2026 11:07:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil
Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil
Talisca gitmek istemiyor... Gitmemek için ayak diretiyor. Suudi Arabistan'da kaldığı dönemde yaşam tarzı yüzünden çok sıkıntı yaşadı. O nedenle Türkiye'ye kaçtı. Sambacıyı Fenerbahçe elden çıkarmak istiyor. Tek talibi Abu Dabi takımı Al-Jazira. Ancak Talisca'nın da kendisine göre bir savunması var:






- İran ile İsrail arasında yavaşlamış gibi görünen ama süren bir savaş var. Savaşın sıcak olduğu dönemlerde İran, Birleşik Arap Emirlikleri'ni sürekli bombaladı. Orada arkadaşlarım vardı, çok korktuklarını söylediler.

- Ben gidersem olası bombaların altında kalmak istemiyorum. Ailemi bu riske atmak istemiyorum. Ailemi böyle bir durumla yüz yüze bırakmak istemiyorum.

- Beni göndermek istiyorsanız alacaklarımın tamamını ödeyin gideyim. Ben Fenerbahçe'de oynamaktan memnunum, aldığım paranın karşılığını da verdiğimi düşünüyorum.






Al-Jazira ile Fenerbahçe'nin anlaştığı bir ortamda Talisca'nın böyle bir çıkış yapması sıkıntı yarattı. FIFA talimatlarına göre kulüpler; geçerli bir fesih nedeni veya oyuncunun onayı olmadan sözleşmeyi tek taraflı feshedemez. Talisca gitmeye yanaşmazsa Fenerbahçe oyuncunun maaşını son kuruşuna kadar ödemek zorunda.






Transfer gerçekleşmezse Al-Jazira'dan gelecek olası bonservis geliri ortadan kalkar. Üstüne üstlük Talisca'nın yüksek maaş maliyeti kulübün bütçesinde kalmaya devam eder; bu da zaten UEFA'dan ceza alan Fenerbahçe'nin başını yine derde sokar.






Dusan Vlahovic mi yoksa Romelu Lukaku mu?

Hafta sonunda oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinden önce İtalyan basını, sezonu Serie A'da tamamlayan iki forveti kıyasladı

02.09.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
Dusan Vlahovic mi yoksa Romelu Lukaku mu?
Dusan Vlahovic mi yoksa Romelu Lukaku mu?
İtalyan basını, Lukaku'nun Vedat Muriqi'in yedeği olarak Fenerbahçe'ye geldiği bir haberde; hafta sonunda oynanacak derbide Beşiktaş'ın as golcüsü Dusan Vlahovic'le kıyasladı... Ortaya çıkanlar, Sırp golcünün Lukaku'nun çok önünde olduğuna işaret etti.






Hafta sonunda oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinden önce İtalyan basını, sezonu Serie A'da tamamlayan iki forveti kıyasladı... Napoli'ye yakın kaynaklar, Belçikalı oyuncunun sahne aldığı dakikaları ve sahada kaldığı sürede ortaya koyduğu rakamları "beklendiği gibi" şeklinde değerlendirirken; Vlahovic'in ise henüz tam hazır olmamasına rağmen Çorum FK karşısında hat-trick yapmasını değerli buldu. 






Bir önceki sezon Napoli'nin dördüncü şampiyonluğunda kilit rol oynayan Lukaku, yaşadığı sakatlık süreci ve yüksek maaşı sonrası Sarı-Lacivertli ekibe transfer oldu. Belçikalı santrfor, Fenerbahçe formasıyla şu ana kadar çıktığı 4 karşılaşmanın tamamında oyuna sonradan dahil oldu.






Konyaspor ve Samsunspor maçlarında kısa süreler alan Lukaku, Şampiyonlar Ligi elemelerinde Lyon ile oynanan iki maçta da son dakikalarda şans buldu. Henüz gol veya asist katkısı üretemeyen 31 yaşındaki tecrübeli forvet, Beşiktaş derbisi öncesi form tutma mücadelesini sürdürüyor.






Beşiktaş'ın Çorum FK'yı 6-2 mağlup ettiği karşılaşmada hat-trick yapan Vlahovic, maçın ardından yaptığı açıklamalarda Italiano ile olan özel bağına dikkat çekti. Fiorentina döneminde de birlikte çalıştığı Italiano'ya teşekkür eden Sırp golcü, penaltı atışını kendisine bırakan takım arkadaşı Orkun Kökçü'ye de şükranlarını sundu.






Vlahovic sezona sıkı bir giriş yaptı. 104 dakikaya sığdırdığı 3 golle (35 dakikada bir gol) beklentisinin (1.46 xG) belirgin şekilde üzerine çıktı. Lukaku ise hamle oyuncusu olarak girdiği maçlarda henüz çerçeveyi bulamadı (0/3 ceza sahası içi şut) ve 0.23 xG değerinde kaldı.






Lukaku, oyunda kaldığı kısa sürelerde gol tehdidinden ziyade bir istasyon oyuncusu olarak hizmet etti. %92 pas isabeti, maç başına 1 kilit pas ve yarattığı 1 büyük şans ile takım arkadaşlarına alan açtı. Vlahovic ise tamamen son vuruş odaklı oynadı.

İki santrfor için de ortak zaaf ikili mücadele yüzdeleri. Vlahovic %20, Lukaku ise %29 ikili mücadele kazanma oranıyla stoperlere karşı fiziksel üstünlük kurmakta zorlandı.

Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı

Sanki talipleri sıraya girmiş gibi Galatasaray'a bir vedayı bile çok görüp arkasına bile bakmadan sırra kadem basan Mauro Icardi hayatının hatasını yaptığını anlamış olabilir

02.09.2026 10:39:00
Haber Merkezi
 
Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı
Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı
Sanki talipleri sıraya girmiş gibi Galatasaray'a bir vedayı bile çok görüp arkasına bile bakmadan sırra kadem basan Mauro Icardi hayatının hatasını yaptığını anlamış olabilir... Çünkü bu dakikadan sonra ya Çorum ile Amedspor'dan birinin teklifini kabul edecek ya da emekli olacak.






Galatasaray'dan 6 milyon eurosu peşin, imaj haklarıyla beraber yaklaşık 11 milyon euro alan Mauro Icardi; Dursun Özbek'in 3 milyon euro maaş, 3 milyon euroya yakın da bonus teklifini çok az buldu.

Selam bile vermeden, veda etmeye bile tenezzül etmeden çok sevdiğini iddia ettiği Galatasaray'dan ayrıldı. Hem de kapı kapı dolaşıp (Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor diyerek) kendisini transfer ettirmeye çalıştı.







Günün sonunda ne oldu dersiniz... Kimse istemedi. Boca Juniors ya da River Plate bile teklif yapmadı. Arjantin'den sıradan takımlar, Brezilya'dan garibanlar ve İtalya'da en çok eleştirilen Lazio'dan teklifler aldı.

Ancak rakamlar öylesine düşük ki Icardi, Çorum ya da Amedspor'un tekliflerini kabul ederse çok daha fazla kazanacak bir konumda.







Arjantinli eski futbolcu ve yorumcu Diego Latorre, SQP programında Mauro Icardi'nin mevcut durumunu ve geleceğini analiz etti.

Icardi'nin henüz bir kulüple sözleşme imzalamamasının temel nedeninin finansal şartlar olduğunu belirten Latorre, "Şu ana kadar imza atmadı çünkü Galatasaray'da kazandığı paraya kıyasla çok az teklif yapıyorlar. Galatasaray'daki kazancı çok yüksek bir seviyedeydi, gelen teklifler ise o seviyenin oldukça altında kalıyor" ifadelerini kullandı.







Icardi'nin ceza sahası içindeki bitiriciliğine ve golcülük yeteneklerine övgüde bulunan Latorre, buna karşın zamana karşı yarıştığının altını çizdi. Tecrübeli santrforun futbola yeniden odaklanması halinde önünde hâlâ 2-3 yıl olduğuna inandığını belirten Latorre, şu kritik uyarıyı yaptı:






"Eğer şimdi bir takım bulamazsa, bu durum pratikte emeklilik demektir; yeniden üst seviyede oynamak çok zorlaşır. 31-32 yaşındaysanız ve uzun süre oyun ritminden uzak kalırsanız vücudunuz zarar görür. Aralık ayındaki transfer dönemini bekleyip o zamana kadar oynamaya çalışmalı, aksi takdirde daha iyi bir fırsat yakalaması imkânsız hale gelir."

Hakan Çalhanoğlu değere bindi! Kimse istemiyordu, şimdi paylaşılamıyor

Fenerbahçe ve Galatasaray bugün istese Hakan Çalhanoğlu hemen imza atacakmış gibi bir ortam var… Ancak işin bir de diğer boyutunu konuşmak lazım. Çünkü milli takımın kaptanı İtalya'da hâlâ uçuyor. Inter de sözleşmesini yenilemek için kolları sıvadı

01.09.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Hakan Çalhanoğlu değere bindi! Kimse istemiyordu, şimdi paylaşılamıyor
Hakan Çalhanoğlu değere bindi! Kimse istemiyordu, şimdi paylaşılamıyor
Daha düne kadar el üstünde tuttuğumuz Hakan Çalhanoğlu'nu Dünya Kupası'ndan sonra öyle bir yere vurduk ki sanki "istenmeyen" adam konumuna geldi... Inter'in de sözleşmesini yenilemek için "sallaması" sonrasında Hakan için Galatasaray ve Fenerbahçe ne zaman isterse imza attırabilir gibi bir hava oluştu. Ancak Hakan, Serie A'da sezona öyle bir başladı ki manşetler milli takım kaptanıyla süslü.






Cagliari'ye karşı sergilediği oyunla bir kez daha kalitesini kanıtlayan Hakan, saha içerisindeki liderliği ve istikrarlı oyunuyla Avrupa'nın en formda orta saha oyuncuları arasındaki yerini perçinledi.






Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 32 yaşındaki yıldız için La Gazzetta dello Sport'a göre Inter yönetiminin planları değişiklik gösteriyor.






Henüz resmi bir imza atılmış olmasa da Çalhanoğlu'nun sahadaki belirleyici rolü, kulüp idarecilerini Hakan'ı kadroda tutma seçeneğini ciddi şekilde değerlendirmeye yöneltti. Saha içinde hem bir "çekiç" kadar güçlü hem de bir "pusula" kadar yön verici olan tecrübeli isim, yönetim kurulunun stratejik kararlarında ana faktör haline geldi.

Sahada sergilediği performansla rekor rakamlara ulaşan Hakan, istatistiksel katkısıyla Avrupa futbolunun önde gelen isimleriyle yarışıyor.

Galatasaray, Fransa'da genç yıldız avında


 
Galatasaray, ilk profesyonel maçına hemen hemen 1.5 yıl önce çıkan 2008'li Djylian N'Guessan için St. Etienne'in kapısını çaldı... 8 milyon Euro teklif etti, "12.5 milyon Euro'ya iş biter" cevabı aldı. Saat işliyor.

01.09.2026 11:18:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray, Fransa'da genç yıldız avında
Galatasaray, Fransa'da genç yıldız avında

Rafael Leao transferi sonrasında Youssouf Fofana'yı da isteyen Galatasaray enteresan bir hamle yaptı... Fransa 2. Ligi ekibi St. Etienne'in kapısını, iki kanadın dışında santrforda da oynayan Djylian N'Guessan için çaldı. Henüz 18 yaşına yeni giren genç yıldız adayı için Okan Buruk'un "Gelecekte çok büyük paralara satarız" raporunun çok etkili olduğu iddia edildi.
Liverpool'un da durumunu takip ettiği 2008'li golcü için kalan süre Galatasaray'a yetecek mi?







Profesyonel kariyerindeki ilk maçına 4 Ocak 2025'te henüz 16 yaşındayken Ligue 1'de Reims'e karşı çıktı. Fransa'nın alt yaş milli takımlarında (U17 seviyesinde) forma giyiyor. Avrupa U17 Şampiyonası'nda final heyecanı yaşadı. Ceza sahası içi bitiriciliğinin yanı sıra hareketliliği ve hücum hattının farklı bölgelerinde oynayabilme esnekliği onu çok değerli yapıyor.







N'Guessan'ın profesyonel menajerliğini resmi olarak aile üyeleri yürütüyor. Kararlarında ailesinin oldukça dominant bir rol oynadığı biliniyor. Bu yüzden Galatasaray yönetimi, eski bir futbolcu olan babası Dany ile dirsek temasında. Saint-Étienne yetkilileri genç oyuncuya yeni ve uzun süreli bir sözleşme teklif etse de oyuncu ve ailesi bu uzatmayı reddetti. Galatasaray bu durumu avantaja çevirmeye çalışıyor. Galatasaray'ın 8 milyon Euro'luk bir teklifinden bahsediliyor, St. Etienne'in 12.5 milyon Euro istediğine dair iddialar da var.

Trabzonspor neden bu kadar berbat ötesi futbol oynuyor?


 Trabzonspor bu sene hem Süper Lig'e, hem de Avrupa'ya çok kötü yani beter başladı. Avrupa'da sıradan bir takım olan Ferencvaros'a iki maçta da mağlup oldu, tek gol bile atamadı. Süper Lig'de ise birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet aldı. Futbol namına bir şeyi sahaya yansıtamadı.

01.09.2026 06:56:00 / Güncelleme: 01.09.2026 22:17:18
Murat Çorbacı
 
   Trabzonspor neden bu kadar berbat ötesi futbol oynuyor?
   Trabzonspor neden bu kadar berbat ötesi futbol oynuyor?

Geçen Lig'in Süper Lig üçüncüsü ve Türkiye Kupası kazananı Trabzonspor bu sene Muhammed Salah transferine rağmen berbat durumda. Berbat futbol oynamanın da aslında bir anlamı var ancak Trabzonspor'da o da yok...







Neleri yanlış yapıyorlar?

Önce futbolculardan başlayalım...

1. İleride akıl almaz pas hataları yaparak top kaptırıyorlar. Takım hızla geri dönemediği için rakip gol pozisyonu üretiyor.

2. Gereksiz penaltıya yol açıyorlar. Trabzonspor'un Süper Lig'de yediği 4 golün 3'ü penaltıdan... Kasımpaşa maçında rakibe gereksiz müdahale, Başakşehir ve Amedspor maçında elle müdahale... Penaltı yaptırmak kendi kalene gol atmak gibidir. Bu defansla Trabzonspor hiç bir yere gidemez!

3. Salah dışındaki transferler sorunlu... Mesela Cabral niye alınmış Benfica'dan? Beş maç izledim, olumlu bir şey göremedim. Sol bekmiş! Ferencvaros maçında paspas oldu, ezilip geçildi. Aral Şimşir'e hangi mantık 15 milyon Euro bonservis ödemiş! Noah Saviolo, 11.5 milyon Euro eder mi? Valencia'dan alınan Cenk, stoper olarak güven veriyor mu? Kiralıktan dönenler ne yapılacak? İçlerinde forma giyen yok! Malinovsky bedelsiz gelmiş ancak 33 yaşındaki bir oyuncunun tecrübesi yok onda.

4. Trabzonspor bu sezon 52.5 milyon Euro civarında bir transfer geliri elde etti. Maaşlar hariç 47 milyon Euro da transfere harcadı. Gidenlerin yeri dolmadı... Fiorentina'ya 26 milyon Euro'ya satılan orta saha oyuncusu Christ Inao Oulai aranıyor mesela. Santrafor Augusto da... Sağ kanat Zubkov da...







5. Onuachu'nun hayalet gibi sahada dolaşması... Geçen sezon Süper Lig'de 22 gol atan bir oyuncu bu sezon 5 resmi maçta tek bir anlamlı pozisyona giremez mi? Top gelmedi değil ona... Fasulye sırığı kadar boyu var, 1.65'lik defans oyuncusu ondan daha çok yükseliyor! Yönetim, Onuachu konusunu masaya yatırmalı... Gitmek istiyorsa, kapı orada... Kötü oynayarak bonservis bedelini düşürme gibi bir niyeti varsa, o zaman kulübede işkence çeksin! Her Nijeryalı, Osimhen gibi ahlaklı olmaz!







Fatih Tekke meselesi

1. Yönetimin istifa eden bir teknik adamı tekrar soyunma odasına sokması büyük hata! İstifa ettiğin gün bitmişsin. Tekke takımı kafasında bitirmiş ki, istifa etmiş! Taraftar bu nedenle yönetimi affetmiyor. Bir teknik adam niye istifa eder? Bir şeyleri beceremediği için... Takım değişti, Salah gibi ağır top geldi. Salah'ın etrafı çer çöp... Bu süreci yönetmek kolay değil.





2. Tekke hazırlık maçları dahil bir türlü kadro kuramıyor. Yerinde oynattığı tek oyuncu file bekçisi Onana... Oyuncuları yanlış yerde oynatıyor. Yanlış dizilişlere imza atıyor.

Lafı uzatmaya gerek yok...

Trabzonspor toparlanabilir mi? Elbette... Ama Tekke'yle zor gibi... Hoca'nın morali bozuk... Trabzon'da hayat, geçim sıkıntısı ve Trabzonspor etrafında döner. Tekke'nin bu yükü taşıması zor. Bu saatten sonra iyi hoca getirmek de zor... Top çevirtme hastası Abdullah Avcı gelmesin de kim gelirse gelsin...

'Bizi açlık hedeflere ulaştıracak'


 
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, "Takımın iki mağlubiyetten sonra gösterdiği reaksiyonu beğendim" dedi. İtalyan teknik adam, Vlahovic'in performansı içinse "Ben de açım, o da aç, kulüp de aç. Bizi bu açlık hedeflere götürecek" değerlendirmesini yaptı.
 

01.09.2026 01:08:00
Haber Merkezi/AA
 
'Bizi açlık hedeflere ulaştıracak'
'Bizi açlık hedeflere ulaştıracak'

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Arca Çorum FK'yi 6-2 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, üst üste iki yenilgiden sonra takımın verdiği reaksiyondan mutlu olduğunu söyledi. Beşiktaş'ın üst üste aldığı mağlubiyetlerden sonra gösterdiği reaksiyonu beğendiğini vurgulayan Italiano, "Takımın iki mağlubiyetten sonra gösterdiği reaksiyonu beğendim. Büyük takım zor zamanlarda gösterdiği reaksiyonlarla büyük takım olur. İlk yarıdaki oyundan mutluyum. Bir maç kötü gittiğinde nasıl ki geride bırakıyorsunuz, bu galibiyeti de şimdi geride bırakmalıyız." diye konuştu.







9 numara 3 gol atıyorsa...

Gecenin yıldızı Dusan Vlahovic'in performansına da değinen Italiano "Eğer 9 numaranız 3 gol atıyorsa harika bir şeydir. Savunmaya yardım ediyorsa müthiş bir şeydir. Kendisi geçen hafta Zalgiris maçında da oynadı. Kondisyonunun artması gerekiyor. Kondisyonu artarsa çok iyi bir oyuncu olacak. Çok soğukkanlı goller attı. Bu akşam bitiricilik kabusunu kırdığımız için mutluyum. Fiorentina'da inanılmaz 6 ay geçirdik. Müthiş oynuyordu o dönemde, golleriyle bizi taşımıştı. Çok aç ve genç bir oyuncu. Kendini göstermek istiyor. Bu formla güzel şeyler yapmak istiyor. Umarım bu açlığını asla kaybetmez. Ben de açım, o da aç, kulüp de aç. Bizi bu açlık hedeflere götürecek" değerlendirmesinde bulundu.







İlk derbi heyecanı

Gelecek hafta Fenerbahçe ile oynanacak derbiye de değinen siyah-beyazlı teknik adam, "İlk derbim olacak. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Ligin henüz 4. haftası. Lig çok uzun, ilerleyen zamanlarda daha da gelişeceğiz. Çözmemiz gereken problemler var. Onları halledeceğiz. Bu maçta umarım 3 puanı alırız. Deplasmanda zor bir maç olacak. İyi oynamak istiyoruz. Fenerbahçe çok iyi bir kadroya sahip. Son maçlarını izledim, çok değerli oyuncuarı var. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.







Olaitan büyük yetenek

Junior Olaitan'ın performansından övgüyle bahseden Italiano, "Kendisi büyük bir yetenek. Böyle çalışmaya devam ederse bence çok iyi bir oyuncu olacak. Gerçekten kaliteli bir oyuncu ve fizik gücü de ekstra. İkili mücadeleden kaçınmıyor, asist de yapıyor. Yakın zamanda gol de atacağını düşünüyorum. Konsantrasyonunu düşürmemesi gerekiyor. Bizim için çok önemli bir oyuncu ve umarım böyle devam eder. Onunla sık sık konuşuyorum. Bence bu sezon başrol oyuncularından biri olması gerekiyor. İdman ve maç performansından çok memnunum" diyerek sözlerini tamamladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.