logo
07 ŞUBAT 2026

"Diego için bana telefonlar geldi"

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, altyapıdaki profesyonel futbolcular ve ikinci lige kiralık olarak verdikleri dahil 49 futbolcuları olduğunu belirterek, "Yaptığımız liste doğrultusunda, 49 kişiden çekirdek olarak 19 kişinin kalmasını istiyoruz." dedi

06.05.2016 00:00:00
Gencer, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta sonu Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatarak, ligden düşen rakiplerinin futbolcularının kendilerini göstermek isteyeceği bir maç olacağını söyledi. Bu nedenle karşılaşmanın motivasyonunun Torku Konyaspor maçından farklı olmaması gerektiğini dile getiren Gencer, "Galibiyet almak için her türlü mücadelenin verilmesi gerekiyor. Deplasmanda uzun zamandır galibiyet alamamamızın en azından bu maçta kırılacağını düşünüyoruz." diye konuştu. Gencer, kulübün son üç yılına bakıldığında nisan ve mayıs aylarının ilk kez stressiz geçirildiğini, bunun takımda rehavet hali oluşturmadığını Torku Konyaspor maçında gördüklerini anlattı. Mersin İdmanyurdu karşısında galibiyete inanmış bir ekip olacaklarını vurgulayan Gencer, yönetim olarak da üzerilerine düşen bütün görevleri yerine getireceklerini kaydetti.

Tüm futbolcuların bonservisleri belirlendi
Gencer, daha önce ligdeki Galatasaray maçından sonra takım içinde ciddi bir çalışma yapacaklarını açıkladığını anımsatarak, transfer komitesi olarak bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Altyapıdaki profesyonel futbolcular ve ikinci lige kiralık olarak verdikleri dahil 49 futbolcuları olduğuna değinen Gencer, şöyle konuştu: "Takımdan 'gidecek kalacak' diye transfer komitesinin öngörüsü olarak bir liste yaptık. Yaptığımız liste doğrultusunda, 49 kişiden çekirdek olarak 19 kişinin kalmasını istiyoruz. Onların dışındakileri ise satmayı düşündüklerimiz ve kiraya verip daha gelişmesini beklediğimiz sporcular diye kategorilere ayırdık. Kalmasını istediğimiz sporcular dahil hepsinin bonservis bedelini ortaya koyduk. Elimizde kalmasını istediğimiz sporcuya çok büyük bir teklif gelir, geldiği zaman da futbolcu da gitmek isterse getirmesi gerekli rakam için de bir çalışma yaptık. Listeyle ilgili teknik ekiple de oturup, onların da görüşlerini alacağız. Onların da belki 49 kişilik listede dışarıda kalmasını istediklerimizden, içeride kalmasını istedikleri olacak. Orada Eto'o'ya da bir rakam koyduk, herkese bir rakam koyduk. Gitmek isterlerse, bu şehirden memnun değillerse veya daha büyük teklifler varsa diye düşündük."

"Diego transferini internetten okudum"
Gencer, dış transferde üç dört noktaya transfer yapmayı düşündüklerini ifade ederek, bunlarla ilgili de çalışmaları olduğunu anlattı. Ligin bitimine henüz üç hafta olduğunu anımsatan Gencer, şöyle devam etti: "Üç hafta kalmış bir ligde oynayan bir futbolcuyla sözleşmesi devam eden bir futbolcuyla görüşmemiz etik değil. Piyasalarda Antalyaspor ile ilgili konuşulan teklifler var. Nihayetinde bizim bütün kulüplerle dostluğumuz bulunuyor. Kulüplere karşı bir yanlışımız olmamasını düşünerek, futbolculara kulübüyle görüşerek, görüşme yapabileceğimizi dile getiriyoruz. Örneğin, Galatasaray kulübüyle birkaç futbolcuyla ilgili konu vardı. Galatasaray Kulübü Başkanı ile konuştuk, 'görüşebilir miyiz' diye. Onların da bizim takımda düşündükleri oyuncular vardı. Onların görüşüp görüşemeyeceğini de aynı şekilde biz söylüyoruz. Bunun böyle olması gerekir." Gencer, Fenerbahçeli Diego Ribas'ın Antalyaspor'a transferi ile ilgili çıkan haberlerle ilgili soru üzerine, "Diego Ribas ile ilgili bana telefonlar geldi. Gerçekten olayı bana telefon açan kişilerden duydum. Ondan sonra malum gazetenin internet sitesine baktım, orada okudum. Ben dahi şaşırdım." dedi.

Gencer, Galatasarayla yaptıkları transfer görüşmeleri ile ilgili "Biz onlardan serbest kalacak, bırakacakları oyuncuları sorduk. Onlar da 'Şu futbolcuları serbest bırakacağız' diye söylediler. Onların da bizim takımda düşündüğü futbolcu olduğunu biliyorum. Sezon sonu sözleşmesi bitecek bir oyuncumuzla görüşebileceklerini söyledim." diye konuştu.

Nesrin Baş, Zagreb Açık'ta gümüş madalya aldı

Zagreb Açık Güreş Turnuvası'nda mücadele eden milli sporcu Nesrin Baş, gümüş madalyanın sahibi oldu

07.02.2026 11:32:00
AA
Nesrin Baş, Zagreb Açık'ta gümüş madalya aldı
Nesrin Baş, Zagreb Açık'ta gümüş madalya aldı
Zagreb Açık Güreş Turnuvası'nda mücadele eden milli sporcu Nesrin Baş, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Güreş Federasyonunun açıklamasına göre Nesrin Baş, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen "ranking serisi" turnuvasında kadınlar 68 kiloda mindere çıktı.

Çeyrek finalde Hint Nisha'yı 10-0 teknik üstünlükle yenen büyükler Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi Nesrin, yarı finalde de olimpiyat ikincisi ABD'li Kennedy Alexis Blades'i zorlu bir mücadelenin ardından 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

İki dünya şampiyonluğu bulunan Japon Miwa Morikawa'ya finalde 5-2 mağlup olan Nesrin, turnuvayı gümüş madalyayla tamamladı.

Zagreb Açık Güreş Turnuvası yarın sona erecek.

Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi

Galatasaray, bu transfer döneminde 2'si bonservisiyle, 3'ü de kiralık olmak üzere toplam 5 futbolcu transfer etti. Sarı-kırmızılılar, kiralık bedeli ve bonservis ücretleri için toplam 9 milyon 350 bin Euro harcadı

07.02.2026 11:07:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi
Galatasaray 5 futbolcuya 10 milyon Euro verdi
Galatasaray, bu transfer döneminde 2'si bonservisiyle, 3'ü de kiralık olmak üzere toplam 5 futbolcu transfer etti. Sarı-kırmızılılar, kiralık bedeli ve bonservis ücretleri için toplam 9 milyon 350 bin Euro harcadı.

Galatasaray, ikinci transfer ve tescil dönemini hareketli geçirdi. Sarı-kırmızılılar eksik düşündüğü bölgelere takviyeler yaparken, bu kapsamda kadrosuna 5 futbolcu dahil etti. Aslan, 2 futbolcuyu bonservisiyle, 3 futbolcuyu ise kiralık olarak aldı. Cimbom, bu transfer döneminde; Noa Lang, Yaser Asprilla, Renato Nhaga, Sacha Boey ve Can Armando Güner ile anlaştı. Lang, Asprilla ve Boey kiralık olarak, Nhaga ve Can Armando da bonservisiyle transfer edildi.

5 futbolcu için 9 milyon 350 bin Euro harcadı



Sarı-kırmızılılar, yaz transfer dönemine göre ikinci transfer döneminde daha az para harcardı. Sarı-kırmızılılar, kadrosuna kattığı 5 futbolcu için kulüplerine kiralama ve bonservis olarak toplamda 9 milyon 350 bin Euro ödedi. Aslan'ın bu dönemde en pahalı transferi ise Portekiz ekibi Casa Pia'dan aldığı 18 yaşında futbolcu Renato Nhaga oldu. Cimbom, Nhaga için 6 milyon 500 bin Euro harcadı.

Sacha Boey tekrar Aslan



Galatasaray, 2024 yılının ikinci transfer döneminde Alman ekibi Bayern Münih'e transfer olan eski futbolcusu Sacha Boey'u kiralık olarak kadrosuna kattı. Boey, 30 milyon Euro bonservis ve 5 milyon Euro bonus karşılığında sarı-kırmızılılardan, Münih'e transfer olmuştu. 25 yaşındaki futbolcu, 2021-2024 yılları arasında oynadığı Galatasaray'da 83 maça çıktı ve 4 gol kaydetti.

Gelen futbolcuların yaş ortalaması 21.8



Galatasaray'ın transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncuların yaş ortalaması 21.8 olarak yer aldı. Bu futbolcular içerisinde en genç isimler Renato Nhaga ve Can Armando Güner, en yaşlı da Noa Lang oldu. Yeni transferlerden Lang 26, Boey 25, Asprilla 22, Nhaga 18 ve Can Armando da 18 yaşında.

Yusuf Demir ile Berkan Kutlu takımdan ayrıldı

Galatasaray, bu transfer döneminde 22 yaşındaki futbolcu Yusuf Demir ile yollarını ayırdı. 2022 yılında sarı-kırmızılılara transfer olan Demir, burada 26 maça çıkarken, 2 gol, 2 asistle oynadı. Sarı-kırmızılılarda ayrıca 2021 yılında Alanyaspor'dan takıma katılan Berkan Kutlu da karşılıklı anlaşılarak ayrıldı. 28 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da 157 müsabakada oynadı ve 3 gol kaydetti.

Kazımcan Karataş son gün Başakşehir'e kiralık gitti

Galatasaray'ın 23 yaşındaki futbolcusu Kazımcan Karataş, transfer döneminin son gününde İstanbul ekibi RAMS Başakşehir'e kiralık olarak gitti. Karataş, sarı-kırmızılılarla bu sezon 13 resmi mücadelede görev alırken, 2 asist yaptı. Kazımcan Karataş, Eren Elmalı'nın cezalı, Ismail Jakobs'un sakatlığı ve Afrika Uluslar Kupası'na gittiği dönemlerde sol bekte gösterdiği başarılı performansla dikkat çekmişti.

Sezon başında Samsunspor'a kiralık olarak giden Eyüp Aydın da kırmızı-beyazlılardan ayrıldı ve bu sefer Kasımpaşa'ya kiralık olarak transfer oldu.
Galatasaray'da ikinci transfer ve tescil döneminde gelen ve giden futbolcular şöyle:

Gelenler



Noa Lang (Napoli/kiralık): 2 milyon Euro
Yaser Asprilla (Girona/kiralık): Bedelsiz
Renato Nhaga (Casa Pia): 6 milyon 500 bin Euro
Sacha Boey (Bayern Münih/kiralık): 500 bin Euro
Can Armando Güner (Borussia Mönchengladbach): 350 bin Euro

Gidenler

Berkan Kutlu (Konyaspor), Yusuf Demir (Rapid Wien), Eyüp Aydın (Kasımpaşa/kiralık), Kazımcan Karataş (Başakşehir/kiralık)

Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo

Beşiktaş'ın, Fransız ekibi Marsilya'dan kadrosuna kattığı Amir Murillo, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Panamalı futbolcu oldu

07.02.2026 11:01:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo
Beşiktaş'ın ilk Panamalı futbolcusu Amir Murillo
Beşiktaş'ın, Fransız ekibi Marsilya'dan kadrosuna kattığı Amir Murillo, siyah-beyazlıların tarihindeki ilk Panamalı futbolcu oldu.

Beşiktaş, Fransa Ligue 1 takımı Marsilya'nın 29 yaşındaki futbolcusu Murillo'yu renklerine bağladı. Siyah-beyazlılar şimdiye kadar 57 farklı ülkeden 198 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalamıştı. Murillo transferiyle birlikte bu sayı 58 farklı ülkeden 199 oyuncuya yükseldi.

Aynı zamanda Amir Murillo ile birlikte Beşiktaş'ta ilk kez Panamalı futbolcu forma giymiş olacak.

Futbola ülkesinde başladı



Profesyonel futbol hayatına ülkesinde adım atan Murillo; San Fransicso takımında oynadıktan sonra bir dönemi kiralık olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri ekiplerinden RB New York'ta futbol hayatına devam etti. 2019-2020 sezonunda ise Belçika'nın yolunu tutan Amir Murillo, Anderlecht'te yaklaşık dört sezon forma giymesinin ardından 2023-2024 sezonunda Marsilya'ya transfer oldu.

Fransız ekibinde 82 maça çıkan Panamalı oyuncu, 6 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.

Panama Milli Takımı'nda 90 kez forma giydi

Murillo, Panama Milli Takımı'nın formasını 90 kez sırtına geçirdi. 2015 yılından bu yana milli takımı için ter döken 29 yaşındaki futbolcu, 9 gol ve 13 asiste imza attı.

Kış transfer döneminin altıncı transferi

Amir Murillo, ikinci transfer döneminde Beşiktaş'ın altıncı transferi oldu. Siyah-beyazlıların ilk transferini Aston Villa'dan 19 yaşındaki stoper Yasin Özcan ile gerçekleştirmişti. Kara Kartal, bu transferin ardından da Inter'den kiralık olarak Kristjan Asllani'yi renklerine bağladı. Siyah-beyazlı ekip, sonrasında Göztepe'den Junior Olaitan, Genk'ten Hyeon-gyu Oh ve Wolverhampton'dan Emmanuel Agbadou'yla sözleşme imzaladı.

Kazımcan, Başakşehir'de

Galatasaray, sol bek Kazımcan Karataş'ı sezon sonuna kadar RAMS Başakşehir'e kiraladığını açıkladı

07.02.2026 10:55:00
İhlas Haber Ajansı
Kazımcan, Başakşehir'de
Kazımcan, Başakşehir'de
Galatasaray, sol bek Kazımcan Karataş'ı sezon sonuna kadar RAMS Başakşehir'e kiraladığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten transferle ilgili yapılan açıklamada,"Profesyonel futbolcumuz Kazımcan Karataş'ın 2025-2026 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü A.Ş. ile anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Galatasaray, 23 yaşındaki sol bek Kazımcan Karataş'ı sezon sonuna kadar RAMS Başakşehir'e kiralık olarak gönderdi. Transfer, resmi olarak TFF kayıtlarına işlendi ve Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi .

Galatasaray, genç oyuncunun daha fazla süre alarak gelişimini sürdürmesi için bu hamleyi yaptı.

Kazımcan bu sezon Galatasaray formasıyla 13 resmi maçta 728 dakika oynadı. Takım arkadaşlarına 2 asist yaptı

Beşiktaş kaleyi Kolombiyalı Devis Vasquez'e verdi

Beşiktaş, Roma'nın Kolombiyalı kalecisi Devis Vasquez'i sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı

07.02.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş kaleyi Kolombiyalı Devis Vasquez'e verdi
Beşiktaş kaleyi Kolombiyalı Devis Vasquez'e verdi
Beşiktaş, Roma'nın Kolombiyalı kalecisi Devis Vasquez'i sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten transferle ilgili yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Devis Vasquez'in 2025-26 sezonu sonuna kadar satın alma opsiyonlu geçici transferi hususunda Roma kulübüyle anlaşmaya varılmıştır. Devis Vasquez'e şanlı formamızla başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız" denildi.

Beşiktaş, Roma'nın 27 yaşındaki Kolombiyalı kalecisi Devis Estiven Vásquez Llach'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Transfer anlaşmasında 2025-26 sezonu sonuna kadar geçerli bir satın alma opsiyonu da bulunuyor. Kulüp resmi açıklamasında, Vasquez'e başarılar dileyerek kamuoyuna duyurdu .

Beşiktaş, ara transfer döneminde Mert Günok ile yollarını ayırdı ve kaleci rotasyonunu güçlendirmek için arayışa girdi.

Vasquez, İstanbul'a gelerek resmi imzayı attı ve Ersin Destanoğlu ile rekabet edecek.

Vasquez'in Kariyeri



Futbola Kolombiya'da başladı; Cortuluá, Patriotas, La Equidad ve Llaneros formaları giydi.

2023'te Milan'a transfer oldu. Ardından Sheffield Wednesday, Ascoli ve Empoli'de kiralık oynadı.

Empoli dönüşü Roma ile bedelsiz sözleşme imzaladı ve şimdi Beşiktaş'a kiralandı

Galatasaray, Rizespor deplasmanında

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray yarın deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor ile ligde 48. kez mücadele edecek

07.02.2026 10:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Rizespor deplasmanında
Galatasaray, Rizespor deplasmanında
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray yarın deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor ile ligde 48. kez mücadele edecek.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray yarın saat 17.00'de deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 49 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Yeşil-mavililer ise 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet sonucunda topladığı 20 puanla 12. sırada yer alıyor.

48. randevu



Rizespor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 47 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 33 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Yeşil-maviler ise rakibini 7 defa mağlup etti. 7 mücadele de berabere tamamlandı. Aslan'ın 116 golüne, Rize ekibi 48 golle karşılık verdi.
İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Galatasaray 3-1'lik skorla kazandı.

Rekabette son 10 mücadelenin 8'i Galatasaray'ın

Galatasaray ile Rizespor arasındaki son karşılaşmalarda sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 10 müsabakada sarı-kırmızılılar 8, yeşil-mavililer de 2 galibiyet aldı. Geçtiğimiz sezon Rize'deki mücadeleden de Okan Buruk'un öğrencileri, 2-1'lik skorla sahadan galip ayrıldı.

Ligde 8 maçlık yenilmezlik serisi



Galatasaray, bu sezon Süper Lig'in 12. haftasında Kocaelispor'a deplasmanda 1-0'lık skorla kaybettikten sonra yenilmedi. Ligde daha sonra çıktığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, 2 kez de berabere kaldı. Cimbom, ligde son olarak RAMS Park'ta Kayserispor'u 4-0 mağlup etti.

Deplasman karnesi

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 9 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, bu alanda 22 puanla ikinci sırada yer alıyor. Aslan en son ligde dış sahada Fatih Karagümrük ile oynadı ve rakibini 3-1'lik skorla yendi.

Ligin en golcü takımı

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de istatistiklerde de zirvede bulunuyor. Sarı-kırmızılılar ligde çıktığı 20 mücadelede rakip fileleri 47 kez havalandırdı ve ligin en golcü takımı olarak yer alıyor. Cimbom, yediği 14 golle de Göztepe'nin ardından en az gol yiyen ikinci takım konumunda. Aslan ayrıca +33 ile de en iyi averaja sahip takım.

Ligde Icardi 10, Osimhen 8 gol attı

Süper Lig'de Galatasaray'ın golleri, golcüleri Mauro Icardi ve Victor Osimhen'den geldi. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi 10, Victor Osimhen 8, Leroy Sane 6, Barış Alper Yılmaz ve Gabriel Sara 5'er, Eren Elmalı ve Yunus Akgün 3'er, İlkay Gündoğan 2, Lucas Torreira, Davinson Sanchez ve Roland Sallai de 1'er gol kaydetti. Ayrıca Fatih Karagümrük maçında Fatih Kurucuk, Kayserispor karşılaşmasında da Aaron Opoku kendi kalesine attı.

Gabriel Sara'dan ligde son 3 maçta 4 gol

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Gabriel Sara, Süper Lig'de görev aldığı son 3 müsabakada rakip fileleri boş geçmedi ve 4 kez havalandırdı. Bu sezon gol yollarında etkili olan Sara, hepsi ligde olmak üzere toplamda 5 kez gol sevinci yaşadı. 26 yaşındaki futbolcu ayrıca 2 de asistle takımına katkıda bulundu.

Mario Lemina cezalı, Abdülkerim Bardakcı sınırda

Galatasaray'da Gabonlu futbolcu Mario Lemina, sarı kart cezasından dolayı Rizespor karşısında forma giyemeyecek, Arda Ünyay da sakatlığından dolayı kadroda yer almayacak. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Abdülkerim Bardakcı da sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bardakcı, bu mücadelede sarı kart görmesi durumunda 22. haftada RAMS Park'taki Eyüpspor maçında cezalı olacak. Leroy Sane ile Ahmed Kutucu durumu ise son antrenmandan sonra belli olacak.

Okan Buruk ile Recep Uçar, 8. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, bugüne kadar 7 kez rakip oldu. Bu mücadelelerde Buruk, Galatasaray'ı çalıştırırken, Uçar da Ümraniyespor, Kayserispor ve Konyaspor'un başındaydı. Geride kalan 7 maçta Buruk 6 defa kazanırken, 1 müsabakada berabere sona erdi.

Ozan Ergün düdük çalacak

Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanacak maçı hakem Ozan Ergün yönetecek. Ergün'ün yardımcılıklarını Bersan Duran ile Suat Güz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ömer Faruk Gültekin olacak.

İlhan Palut 68 gün sonra tekrar Konyaspor'da

Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı

06.02.2026 14:38:00
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut 68 gün sonra tekrar Konyaspor'da
İlhan Palut 68 gün sonra tekrar Konyaspor'da
Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı.

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'deki kötü gidişatın ardından Teknik Direktör Çağdaş Atan ile karşılılık anlaşarak yollarını ayırdı. Teknik direktörlük arayışına giren yeşil-beyazlı yönetim, 49 yaşındaki İlhan Palut ile 1.5 yıllığına anlaşma sağladı.



Konyaspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Konyaspor'umuz, teknik direktörlük görevi için İlhan Palut ile 1.5 yıllık resmi sözleşme imzalamıştır. Konya Büyükşehir Stadyumu basın toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde, Başkanımız Ömer Atiker ve yönetim kurulu üyelerimiz hazır bulunmuştur.

İlhan Palut hocamızın, Konya'nın futbol tutkusunu, büyük Konyaspor taraftarının coşkusuyla birleştirerek, takımımızla birlikte sahada son düdüğe kadar mücadele eden, vazgeçmeyen ve karakterli bir oyun ortaya koyacağına dair inancımız tamdır. İlhan Palut ve teknik ekibine hoş geldiniz diyor, Konyaspor'umuzda başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

29 Kasım'da istifa etmişti

İlhan Palut, 29 Kasım'daki Kayserispor maçının ardında Çaykur Rizespor'daki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Rizespor yönetimi ise 49 yaşındaki çalıştırıcının istifasını kabul etmişti.

49 yaşındaki teknik adam, daha önce 2020/21 ve 2022/23 sezonları arasında Konyaspor'u çalıştırmıştı.

Samsunspor'un hedefi galibiyet

Trendyol Süper Lig'de uzun süren galibiyet hasretini sona erdiren Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u mağlup ederek çıkışını sürdürmek istiyor

06.02.2026 11:02:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'un hedefi galibiyet
Samsunspor'un hedefi galibiyet
Trendyol Süper Lig'de uzun süren galibiyet hasretini sona erdiren Samsunspor, Karadeniz derbisinde Trabzonspor'u mağlup ederek çıkışını sürdürmek istiyor.

Kırmızı-beyazlı ekip, geçen hafta Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyetle 7 maçlık kazanamama serisini sonlandırdı. Bu karşılaşmanın ardından Trabzonspor maçı hazırlıklarına başlayan Samsunspor, derbi öncesi son taktik antrenmanını bugün gerçekleştirdi.



Samsunspor'da Trabzonspor karşılaşması öncesinde sakatlıkları bulunan Bedirhan Çetin, Ali Diabate, Afonso Sousa, Emre Kılınç ve Tanguy Coulibaly'nin forma giymesi beklenmiyor. Kırmızı-beyazlı ekipte ayrıca Toni Borevkovic, Antoine Makoumbou, Emre Kılınç, Tanguy Coulibaly, Marius Mouandilmadji ve Carlo Holse üçer sarı kartla ceza sınırında yer alırken, Teknik Direktör Thomas Reis de kart sınırında bulunuyor.



Yarın saat 20.00'de oynanacak Karadeniz derbisi öncesinde Samsunspor'un ligde 20 maçta topladığı 30 puan bulunurken, Trabzonspor ise 42 puanla karşılaşmaya çıkacak. Samsunspor cephesinde alınacak bir galibiyet, ilk 5 hedefi açısından büyük önem taşıyor. İki ekip arasında oynanan son 4 lig maçında Samsunspor 2 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Mert Günok, 3905 gün sonra Kadıköy'de kaleyi korudu

Ara transfer döneminde Fenerbahçe'ye dönen milli kaleci Mert Günok, 3 bin 905 gün sonra Kadıköy'de Fenerbahçe kalesini korudu

06.02.2026 10:39:00
İhlas Haber Ajansı
Mert Günok, 3905 gün sonra Kadıköy'de kaleyi korudu
Mert Günok, 3905 gün sonra Kadıköy'de kaleyi korudu
Ara transfer döneminde Fenerbahçe'ye dönen milli kaleci Mert Günok, 3 bin 905 gün sonra Kadıköy'de Fenerbahçe kalesini korudu.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. hafta maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Erzurumspor FK'yı 3-1 yendi.

Ara transfer döneminde kadroya katılan milli kaleci Mert Günok, 10 yılı aşkın süre sonra döndüğü sarı-lacivertlilerde 2. maçına da Türkiye Kupası'nda çıktı. Kasımpaşa'da oynanan Beyoğlu Yeni Çarşı müsabakasında eldiveni giyen Mert, bugün de Erzurumspor FK'ya karşı kaleyi korudu.

Sarı-lacivertlilerden ayrıldıktan sonra Bursaspor, Başakşehir ve Beşiktaş formalarıyla rakip olarak Süper Lig'de 6 kez Şükrü Saracoğlu çimlerine ayak basan 36 yaşındaki kaleci, bu kez ev sahibi takımın kalecisi olarak oynadı.

Mert, 2014-2015 sezonu son hafta karşılaşması olan Kasımpaşa maçının ardından 3 bin 905 gün sonra Kadıköy'de Fenerbahçe kalecisi olarak mücadele etti.

Selçuk İnan ve başkan Recep Durul hastaneye koştu

Kocaelispor-Beşiktaş maçında maraton üst tribünden alt bölüme geçmek isterken yaklaşık 10 metreden düşüp hayatını kaybeden 20 yaşındaki taraftarın ölüm haberini alan Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan ile kulüp başkanı Recep Durul hastaneye gitti

06.02.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
Selçuk İnan ve başkan Recep Durul hastaneye koştu
Selçuk İnan ve başkan Recep Durul hastaneye koştu
Kocaelispor-Beşiktaş maçında maraton üst tribünden alt bölüme geçmek isterken yaklaşık 10 metreden düşüp hayatını kaybeden 20 yaşındaki taraftarın ölüm haberini alan Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan ile kulüp başkanı Recep Durul hastaneye gitti.



Ziraat Türkiye Kupası Grup maçında Kocaelispor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmanın 38. dakikasında, Maraton Doğu Üst tribününden alt bloğa inmek isteyen 20 yaşındaki Harda Kaçmaz'ın yaklaşık 10 metreden tribün boşluğuna düştü.



Olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından genç taraftar, hastaneye kaldırıldı. 3 kez kalbi duran Harda Kaçmaz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Askere gitmeye hazırlandığı öğrenilen Harda Kaçmaz'ın üzücü haberini alan Kocaelisporlular ve Hodri Meydan Taraftar Derneği Başkanı Enver Güler maçı bırakıp hemen hastaneye koştu.



Genç taraftarın naaşı, özel hastaneden alınarak Kocaeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Maçtan sonra taraftarın düştüğü bilgisini alan Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul ve Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan da takımın tesislere ulaşmasının ardından hastaneye giderek taraftarını yalnız bırakmadı.

Kulüp başkanı Recep Durul'un hastanede taraftara başsağlığı diledikten sonra konuyu Kocaeli Valisi İlhami Aktaş'a ilettiği, bloklar ve tribünler arası geçişi engelleyecek ilave önlemler alınmasını istediği öğrenildi. Diğer yandan Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün gerekli inceleme yapacağı ve ardından ciddi tedbirler uygulanacağı ifade edildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.