Feto terör örgütünün, Dinler arası Diyalog fitnesi ile ülkemizi 15 Temmuz kalkışmasıyla karşı karşıya getirmesine rağmen hala akıllanmadık.
Görünürde, Feto ile mücadele ediyoruz fakat Fetonun misyonu olan, dinler arası diyalog faaliyetini, devlet politikası olarak devam ettiriyoruz.
Hıristiyan batının, Dünyayı Müslümanlara dar etmesine, Ortadoğuyu kan gölüne çevirmesine rağmen, biz devamlı kilise restore edip ibadete açıyoruz.
Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı, Filistin'i, kana bulayan İsrailli Yahudilere rağmen sinagog, havra restore ederek hizmete açıyoruz.
Basına yansıdığı şekliyle, kilise, havra, sinagog açma faaliyetinden Kilis de nasibini aldı.
Sabah Pazarı'nda Muallâk Camii ile yan yana olan Kilis Sinagogu, Yahudilerin 63 yıl önce Kilis'ten ayrılmalarından sonra ibadete kapatılmıştı.
Yarım asırdan fazla bir dönemde atıl kalan ve harabeye dönen sinagogun içerisindeki odaların büyük bölümü ve duvarları geçen süre içerisinde yıkıldı. Sadece bir yapıtın ortada kaldığı sinagogun tarihi ile ilgili bilgilerin bile unutulduğu bir dönemde Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2 milyon 146 bin 941 TL'lik bedelle restore edildi.
Kilis halkının bile tarihi ile ilgili bilgisi olmadığı sinagog, 2019 yılında gerçekleştirilen restorasyon ile eskisinden modern hale getirilerek, amacına uygun şekle dönüştürüldü.
Restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bozkurt, "Kilis ilimizde, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz sorumluluğunda bir adet havramız bulunmakta. Bu havramız Kilis'te günümüze kadar ulaşan tek Yahudi cemaati eseri. Gaziantep-Kilis Yusuf Piçito Musevi Vakfına kayıtlıdır.
Bu havramız daha önce yıkık bir şekilde bulunmasına rağmen Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2019 yılında restore edilmiştir. Toplam olarak da 2 milyon 136 bin 941 TL bir bedel ödenmiştir" dedi.
Bu havrayı vakıflar bölge müdürlüğü 2 trilyondan fazla para harcayarak yaptığını duyurmuştur. Yaptığım araştırmaya göre vakıfların en büyük gelir kaynağı kira gelirleridir, yani ecdadının, vakıf mantığı ile Müslüman Türk milletine hizmet etsin diye bıraktığı, gayrimenkullerden elde edilen gelir!
Şimdi şunu söyleyebilirsiniz ne var ki bunda, yarın buraya dünya kadar turist gelir, şu kadar para bırakır, şunu bilmek gerekir ki buraya yalnızca para bırakmaya gelmeyeceklerdir.
Vakıflar bölge müdürlüğü izin almak kaydıyla, ibadet kültür sanat etkinliklerine müsaade edilecektir deniliyor, burada yapılacak olan önce ara sıra etkinlik daha sonra toplu ayin, sonrada atanacak bir haham ile misyonerlik çalışmasının alt yapısı oluşturulacaktır.
Bir ülkenin milli güvenlik meselesi, her zaman her şeyin üzerinde olmalıdır.
Endülüs'ün, Osmanlı'nın yıkılış sebeplerini okuyarak inceleyenler, bu gerçeği idrak edeceklerdir.
Batılıların derdi, sizi Yahudi ve Hıristiyan yapmak değildir, sizin dini ve milli hassasiyetinizi yok ederek, vatan topraklarınızı elinizden almaktır.
Unutmamak gerekir ki su uyur düşman uyumaz.
- Kilis Valisi ve Belediye Başkanı’na açık mektup / 07.12.2024
- Vergi, ceza, zam / 17.09.2024
- Üniversite mezunu işçiler / 29.07.2024
- Kurbandan maksat / 14.06.2024
- Herkes, şehrül-emin olabilir mi? / 16.01.2024
- Ömür sermayesi bitmeden / 11.01.2024
- Şafakta Savaşanlar -2- / 08.12.2023
- Şafakta Savaşanlar -1- / 07.12.2023
- Şimdi ekim zamanı / 25.10.2023