logo
01 EYLÜL 2026

Diyarbakır’da Trabzonspor taraftar otobüslerine saldırı

Amedspor-Trabzonspor karşılaşması öncesinde Diyarbakır’da gerilimi artıran bir olay yaşandı

01.09.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Diyarbakır’da Trabzonspor taraftar otobüslerine saldırı
Diyarbakır’da Trabzonspor taraftar otobüslerine saldırı
Amedspor-Trabzonspor karşılaşması öncesinde Diyarbakır'da gerilimi artıran bir olay yaşandı. Bordo-mavili taraftarları taşıyan otobüslere, kentin Ergani ilçesinden geçiş sırasında kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından taşlı saldırı düzenlendi.

Seyir halindeki otobüslere atılan taşlardan bazıları araçlara isabet ederken, otobüslerin camlarında hasar meydana geldi. Olayın ardından bazı taraftarların araçlardan indiği ve taş atan kişilerin peşinden gittiği belirtildi. Saldırganların ise sokak aralarına kaçarak olay yerinden uzaklaştığı aktarıldı.

Gerginlik yaşandı

Taşlı saldırının ardından bölgede kısa süreli gerginlik yaşanırken güvenlik güçleri olay yerine müdahale etti. Bazı kaynaklar yaşanan arbede sırasında bir taraftarın yaralandığını bildirdi.

Olayın, karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala yaşanması dikkat çekti. Trabzonspor taraftarlarının Diyarbakır Stadyumu'na güvenlik önlemleri eşliğinde ulaştırılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Futbolun gölgesine şiddet düştü

Daha önce iki takım taraftarları arasında dostluk görüntülerinin ortaya çıktığı Diyarbakır'da yaşanan taşlı saldırı, maç öncesi tansiyonu yükseltti. Taraftar otobüslerine yönelik saldırının faillerinin belirlenmesi ve olayla ilgili soruşturma yürütülmesi bekleniyor.

Emre Belözoğlu'nun isyanı! 'Kerem yabancı İlkay Türk statüsünde'

Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, yabancı kuralı konusunda alınan kararın çok doğru olmadığını söyleyerek, "Ben Kerem Demirbay'ı yabancı statüsünde oynatıyorum, Galatasaray İlkay'ı Türk statüsünde oynatıyor" dedi.

31.08.2026 12:21:00 / Güncelleme: 31.08.2026 12:52:04
İhlas Haber Ajansı
 
Emre Belözoğlu'nun isyanı! 'Kerem yabancı İlkay Türk statüsünde'
Emre Belözoğlu'nun isyanı! 'Kerem yabancı İlkay Türk statüsünde'
Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, yabancı kuralı konusunda alınan kararın çok doğru olmadığını söyleyerek, "Ben Kerem Demirbay'ı yabancı statüsünde oynatıyorum, Galatasaray İlkay'ı Türk statüsünde oynatıyor" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Kasımpaşa, deplasmanda Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyorum. Vatanımızı bize emanet ettiler, büyük bir mücadele örneği gösterdiler.

Bizim için sezonun kamp süreci sonrasında gelen diri ve özgüvenli oyun bugün de özellikle maçın ikinci yarısında devam etti. Kulübümüz, genç, hedefi olan, bu vizyona sahip oyuncularla beraber yola devam etme kararı almıştı. Benim için de mükemmel bir tecrübe oluyor. Teknik adamlık kariyerimde daha majör, daha yaşları ilerlemiş ve yüksek seviyede oynamış oyuncularla çalışırken; şimdi biraz daha genç, daha temiz ruhlar, daha temiz auralarla çalışma. Keşke daha önce, futbolculuktan sonraki teknik direktörlük kariyerimde daha genç oyuncularla başlayarak kariyerimi inşa edebilseydim diye düşünüyorum.

Özellikle böylesine iyi, kaliteli, düzgün bir ekiple çalışmaktan dolayı mutluyum. Onlar da gerçekten gösterdiklerimizi çok iyi uyguluyorlar. Elimden geldiğince antrenmanlarda, maçlarda enerjileri çok iyi. Bugün ilk yarı tamamen istemediğimiz, mecbur kaldığımız bir formasyonla sahaya çıktık. Karşılığını da alamadık. Çok daha iyi oynayan taraf rakipti. Bugün bizim ikinci yarıda gösterdiğimiz enerjik karakter takdire şayandı. Birçok oyuncumuz, oyuna girenler, çıkanlar, herkes elinden gelen her şeyi yaptı. Onlara teşekkür ediyorum. Bizim için 3 maç, çok zorlu rakiplerle. Bugün baktığınızda hem Çorum hem Trabzon çok iyi oyunculara sahipler" ifadelerini kullandı.

"Ben Kerem Demirbay'ı yabancı statüsünde oynatıyorum, Galatasaray İlkay'ı Türk statüsünde oynatıyor"



Kadroda 16 yabancı oyuncu bulunduğunu, kural gereği 2 oyuncuyla yolları ayırmak zorunda olduklarını ve yabancı kuralında bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirten Belözoğlu, "Bizim kendimize göre oluşturduğumuz kampla beraber bir sürecimiz vardı ama bizim 4 tane oyuncumuz sakat. Bugün baktığınızda çok zor bir karar olsa da mevcut iki tane yabancı oyuncumuzla vedalaşacağız. Ne kulübün ne benim böyle bir isteğimiz var ama bu yabancı kuralı da bizi çok zorluyor. Oyuncu tercih ederken ne yazık ki bu Türk oyuncularımızı destekleyelim, onların yanında olalım ama yani bu kuralı da birazcık bence gevşetmek ve genişletmek lazım. İlkay, o da bizim kardeşimiz, Galatasaray'da oynuyor, Türk statüsünde oynuyor. Kerem Demirbay, onun da annesi babası Türk. Öz Türk hem de. Baktığınızda özü Türk yani.

Yabancı statüsünde oynuyor. Mecbur kaldığımız bazı hamleler yapmak durumunda kalıyoruz. İki tane bugün oyuna giren ve takıma çok katkı veren Diabate gibi oyuncularımdan vazgeçmek durumunda kalacağız. 16 tane yabancımız oluyor. Genç oyunculara yatırım yaptı kulüp, onlardan vazgeçemiyoruz. Bugün bir Türk pasaportuna sahip bir oyuncu Makedonya Milli Takımı'nı seçemez mi' Kosova Milli Takımı'nı seçemez mi' Onu seçtiği zaman elinde Türk pasaportu olmasına rağmen nasıl yabancı statüsünde mi oynayacak' Bu kadar basite indirgenmiş bir kural, kulüplere dikte edilmiş bir süreç. Ben anlam veremiyorum. Kulüpleri yönetenler, bu federasyonu yönetenler.

Burada nasıl bir birliğe varamıyorlar, nasıl beraber hareket edemiyorlar' Biz neden bugün Shomurodov gibi bir oyuncu. Biz yıllarca bu coğrafyada bu insanlara hamilik etmedik mi' Neden Türk statüsünde oynamıyor' Türk oyuncuları korurken onları bence bu kadar tembelleştiren bir süreci de inşa ettiğinin farkında değil mi yani bu kararı alanlar' Bence çok doğru bir karar değil. Ben Kerem Demirbay'ı yabancı statüsünde oynatıyorum, Galatasaray İlkay'ı Türk statüsünde oynatıyor.

Tarih koyulmuş, 2015 öncesi sonrası. Bu ne yani' Ne bu yani' Babası Türk, anası Türk ikisinin de. Biz niye böyle bir süreç yaşıyoruz' Diğer oyuncu kardeşlerimiz, Türk pasaportu olanlar, milli takımı seçemeyen oyuncular. Bugün Makedonya'yı seçemez mi' Onlar da bizim kardeşimiz değil mi' Bosna'yı seçemez mi' Kosova'yı seçemez mi' Bu oyuncular onları seçti mi yabancı statüsünde mi oynayacaklar' Yani çok doğru bulmuyorum. Mecbur kaldığım sistem, düzenle maça çıktım. Bizim aslında kampla beraber oturttuğumuz bir 13-14 oyuncumuz vardı ama 3 tane sakatlığımız ve beklerimizin olamayışı birazcık ilk yarıdaki formasyonu doğurdu" şeklinde konuştu.

Yüksel Yıldırım: 'Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur'

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Fenerbahçe mağlubiyeti ardından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'ye karşı santrforsuz oynuyorsunuz. Fenerbahçe sizi böyle yakalarsa biz 2-0 ile ucuz kurtulduk. Açık ve net söylüyorum, Fenerbahçe fark yapabilirdi ama takım gerçekten direndi" dedi

31.08.2026 12:16:00 / Güncelleme: 31.08.2026 12:47:56
İhlas Haber Ajansı
 
Yüksel Yıldırım: 'Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur'
Yüksel Yıldırım: 'Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur'
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Fenerbahçe mağlubiyeti ardından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'ye karşı santrforsuz oynuyorsunuz. Fenerbahçe sizi böyle yakalarsa biz 2-0 ile ucuz kurtulduk. Açık ve net söylüyorum, Fenerbahçe fark yapabilirdi ama takım gerçekten direndi" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Samsunspor, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu. Maç sonu açıklamalarda bulunan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "Fenerbahçe'nin mutlak galibiyet için geleceğini biliyorduk. Biz de elimizden gelen mücadeleyi yaptık ama maalesef Göztepe maçında nasıl 3. dakikada yediysek, burada da yine maçın 3. dakikasında gol yedik. İkinci yarı yine öyle oldu. Aynısı Göztepe maçında da oldu.

Yani Samsunspor'un demek ki daha maçın başında bu gol yeme alışkanlığını sonlandırması lazım. Hocamızla bunu konuşacağım, gerekeni yapması gerekiyor. Onun dışında bu kadar eksikle biz Fenerbahçe'ye karşı direndik. Gördüğünüz gibi Marius sakattı, Fatih Kaya oynuyordu. Fatih Kaya 15. dakikada sakatlandı. O da çıkınca Fenerbahçe'ye karşı santrforsuz oynuyorsunuz. Fenerbahçe sizi böyle yakalarsa biz 2-0 ile bana göre ucuz kurtulduk. Açık ve net söylüyorum, Fenerbahçe fark yapabilirdi ama takım gerçekten direndi" diye konuştu.

"Taraftarlar bizi yalnız bıraktı"

Transferin kendileri için bittiğini söyleyen Yüksel Yıldırım, "Çünkü yok, boşluğumuz yok. Bütün takımların sıkıntısı o. Yani transfer artık bizim için çok da önemli. Yapabilsek çok önemli de yapamazsak yapacak bir şey yok. Önümüzdeki kadroyla gideceğiz. Sakatlar gelince, dediğim gibi, yani kanatlarımız yok. İki tane kanat oynuyor, alternatif koyamıyoruz yerine. Santrfor sakatlanıyor, yerine santrfor koyamıyoruz. Yani üzgünüm. Gerçekten üzgünüm ama takım iyi mücadele verdi Fenerbahçe'ye karşı. Ben futbolcularımı da kutluyorum. Ama en üzüldüğüm nokta bugün Fenerbahçe Samsun'a gelmiş, taraftar bizi yalnız bırakıyor.

Bir sürü bahaneleri var: Stat uzak, fiyat pahalı, o pahalı, şu pahalı' Bıraksınlar bunu. İşte geliyor. Yani bir sürü Fenerbahçe'nin dünya yıldızı var. Yani bunu para verip seyredeceksin. Futbol dünyası böyle gidiyor. Futbolda bir oyuncu almak için manyak paralar veriyoruz, milyon Euro'lar. Bunu gidip de üç dolar, beş Dolar ya da Euro'larla bilet satarak yapamazsın. Samsun'un başka hiçbir geliri yok. Tamamen ben karşılıyorum. Forma reklamlarını kendim veriyorum. Bütün parayı kendim' Yani bu kadar. Türkiye'de bize sahip çıkacak hiç kimse yok. Allah uzun ömürler versin de, uzun yıllar Samsunspor'da kalayım. Yoksa bu şehirde Samsunspor'a sahip çıkacak kimse yok" şeklinde konuştu.

Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur

Milli maç arasından sonra Türkiye'nin gerçek Samsunspor'u izleyeceğini belirten Yıldırım, "Gabriele'i bugün çok beğendim defansta. İlk defa oynadı çocuk. Takımı daha yeni tanıyor. Diğer arkadaşlar da yeni yeni bir şeyler yapıyor. Ben burada Fenerbahçe'yi kutluyorum. Hayırlısı olsun. Onların amacı bu sene Aziz Başkan başkanlığında şampiyon olmak. Hedefleri var. Bizim de hedefimiz, dediğim gibi, beşinciliği kovalamak. Olmazsa altıncı oluruz, yedinci oluruz ama Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur. Bu kesin. Çünkü bizim sakatlarımız geldiğinde başka bir Samsunspor olacağız. Milli takım arasından sonra Türkiye gerçek Samsunspor'u izleyecek. O zamana kadar alabildiğince puan almaya çalışacağız. Çünkü ilk hafta, yani ilk 5 hafta, hatta fikstürümüz çok zor. Onun için Samsunspor'un 3 haftada 4 puanı var. Kötü değil, iyi de değil" ifadelerini kullandı.

"Hem yetiştiren hem yarışan bir Samsunspor olacak Türkiye liglerinde"

Samsunspor'un hedeflerinden bahseden Yıldırım, "Fenerbahçe bizden çok çok üstün bir takım. Bizim rakibimiz de değil. Bu arada Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından dolayı kutluyorum. Sakatlarımız vardı ama bu kadro elinden geleni yaptı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı gücümüz bu sene geçen seneye göre daha zayıf gibi gözüküyor. Çünkü biz 3 senede bir kadro yapılanmasına giriyoruz. Bu sene Türkiye'nin en genç kadrosunu kurduk. Takımın yaş ortalaması 23,5. Bunun meyvelerini önümüzdeki sene verecek. Biz bu sene bu gençlerle kadro ve oyun yapısının birbirini tanımasıyla geçecek. Hedefimiz Samsun'a yakışır bir futbol oynamak ama esas hedef, biz hep söyledik, bu takımla önümüzdeki sene ve ondan sonraki seneler kesinlikle üst sıraları kovalamak. Biz Türkiye'de böyle bir yapılanmayı yapan tek Türk takımıyız. Yani başka hiçbir başkan bizim gibi uzun dönem düşünemiyor. Hem yetiştiren hem yarışan bir Samsunspor olacak Türkiye liglerinde" açıklamasında bulundu.

Batman’da sauna yangını 3 can aldı

Batman’da özel spor salonunun sauna bölümünde çıkan yangında 3 kadın hayatını kaybetti. 9 kişi yaralandı. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor

31.08.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
Batman’da sauna yangını 3 can aldı
Batman’da sauna yangını 3 can aldı
Batman'ın Gültepe Mahallesi'nde özel bir spor salonunun sauna bölümünde çıkan yangın faciaya dönüştü. Yoğun dumanın etkili olduğu yangında 3 kadın yaşamını yitirirken, 9 kişi de yaralandı.

Yangın, 30 Ağustos Pazar günü saat 16.20 sıralarında spor salonunun sauna bölümünde çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangının ardından salonu kısa sürede yoğun duman kapladı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE ve polis ekipleri sevk edildi. Yoğun duman nedeniyle ekipler özel teçhizat kullanarak spor salonuna girdi. İçeride bulunan vatandaşlar tahliye edilirken, dumandan etkilenen 12 kişi hastanelere kaldırıldı.

3 KADIN KURTARILAMADI



Yangında ilk olarak Emine Yani ve Şaziment Sarıgül hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 27 yaşındaki avukat Gülsüm Öztekin Tunç da tedavi gördüğü Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Tunç'un da yaşamını yitirmesiyle yangındaki can kaybı 3'e yükseldi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİLER



Yangında hayatını kaybeden Emine Yani, Şaziment Sarıgül ve Gülsüm Öztekin Tunç'un cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Üç kadın, düzenlenen cenaze törenlerinin ardından yakınlarının ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenlerinde büyük üzüntü yaşanırken, aileleri taziyeleri kabul etti.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yangının ardından olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için ekiplerin incelemeleri sürerken, olayla ilgili işletme sahibi ile 2 çalışanın gözaltına alındığı bildirildi.

Yetkililer, yangının çıkış nedeninin yapılacak teknik incelemelerin ardından netlik kazanacağını belirtti.

Batman'da 3 kadının yaşamını yitirdiği yangın, kentte büyük üzüntüye neden olurken, spor salonlarında ve özellikle sauna bölümlerinde alınması gereken güvenlik önlemlerini yeniden gündeme getirdi.

Eyüpspor, Alanyaspor'u yendi

Eyüpspor, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

30.08.2026 22:24:00
Haber Merkezi
 
Eyüpspor, Alanyaspor'u yendi
Eyüpspor, Alanyaspor'u yendi
Eyüpspor, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Eyüpspor ile Corendon Alanyaspor, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarı

Konuk takım 25. saniyede öne geçti. Soldan ceza sahasına giren İbrahim Kaya'nın şutunda, meşin yuvarlak savunma oyuncusu Jules'ten döndü. Altıpas gerisine düşen topu tamamlayan Arda Usluoğlu, fileleri havalandırdı: 0-1

4. dakikada Ruax Yao'nun ara pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Michalak'ın vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direk dibinden auta gitti.

34. dakikada Ruax Yao'nun soldan ortasında arka direkteki Boutobba uygun durumda vuruşunu yaptı. Kaleci Victor sağına uzanarak meşin yuvarlağın ağlara gitmesini son anda önledi.

39. dakikada Eyüpspor beraberliği yakaladı. Abdullahi'nin yaklaşık 35 metreden sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Victor'un solundan ağlarla buluştu: 1-1

Takımlar devre arasına 1-1 eşitlikle gitti.

İkinci yarı

53. dakikada Duarte'nin kaleyi cepheden gören yerden çıkardığı şutta top yandan auta gitti.

90+4. dakikada eflatun-sarılı ekip öne geçti. Giordano'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Jules'in kafayla vurduğu topu kaleci Victor ayaklarıyla önledi. Yükseklik kazanarak kaleye yönelen meşin yuvarlak savunmanın çabasına rağmen ağlarla buluştu: 2-1

Golün santrasının ardından hakem Cihan Aydın maçı bitiren düdüğü çaldı.

Kadın Milli Voleybol Takımı, 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu

Kadın Milli Voleybol Takımı, namağlup 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu oldu

30.08.2026 22:18:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kadın Milli Voleybol Takımı, 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu
Kadın Milli Voleybol Takımı, 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu
Kadın Milli Voleybol Takımı, namağlup 2026 Akdeniz Oyunları şampiyonu oldu.

Milliler, İtalya'nın Taranto kentinde düzenlenen 2026 Akdeniz Oyunları'nda grubunu namağlup lider tamamlayarak adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde ise Sırbistan'ı 3-1 mağlup ederek finale yükseldi. Ay-yıldızlıar, finalde ev sahibi İtalya'yı 3-0 (25-22, 26-24, 25-18) mağlup ederek namağlup şekilde altın madalya kazandı.

Leao yıllık net 10 milyon Euro garanti ücrete imza attı

Galatasaray, yeni transferi Rafael Leao ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını ve futbolcunun maliyetini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi

30.08.2026 16:13:00
İhlas Haber Ajansı
 
Leao yıllık net 10 milyon Euro garanti ücrete imza attı
Leao yıllık net 10 milyon Euro garanti ücrete imza attı
Galatasaray, yeni transferi Rafael Leao ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını ve futbolcunun maliyetini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Sarı-kırmızılılar bu kapsamda Milan'a 38 milyon Euro transfer bedeli, Leao'ya ise 10 milyon Euro yıllık ücret ödeyecek.

Galatasaray'ın resmi sosyal medya hesabından transferle ilgili yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Rafael Alexandre Da Conceiço Leo'nun transferi konusunda, oyuncunun kulübü AC Milan ile anlaşmaya varılmıştır.

Bu kapsamda, futbolcunun kulübüne toplam 38 milyon Euro tutarında sabit transfer bedeli ödenecektir. Ayrıca, futbolcunun bir sonraki satışından elde edilecek kârın yüzde 20'lik bölümü AC Milan'a ödenecektir.

Futbolcu ile 2026-2027 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere 4 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya her bir sezon için net 10 milyon Euro garanti ücret ödenecektir" ifadelerine yer verildi.

Stanimir Stoilov: 'Buradan kesinlikle puan hak ederek ayrılmamız gerekiyordu'

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Galatasaray'a 3-2 mağlup oldukları maçtan puan hak ederek ayrılmaları gerektiğini ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

30.08.2026 11:17:00
İhlas Haber Ajansı
 
Stanimir Stoilov: 'Buradan kesinlikle puan hak ederek ayrılmamız gerekiyordu'
Stanimir Stoilov: 'Buradan kesinlikle puan hak ederek ayrılmamız gerekiyordu'
Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Galatasaray'a 3-2 mağlup oldukları maçtan puan hak ederek ayrılmaları gerektiğini ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Göztepe deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'a 3-2'lik skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

İki takım adına da çok zor ve ilgi çekici bir mücadele olduğunu belirterek sözlerine başlayan Stoilov, "İki takım da çok fazla doğru şey sahada sergiledi ve kazanmak istedi. İlk yarıya iyi başladık. İlk yarı boyunca sahada iyi pozisyon aldık. Burada golü bulduk, pozisyonlar oluşturduk ve rakibe de aynı zamanda pozisyon vermedik. İkinci yarıdaysa Galatasaray iyi bir şekilde başladı. Burada pozisyonlar yakaladılar, daha sonra goller de buldular. Biz daha sonra maçı çevirmek için her şeyimizi verdik fakat istediğimiz puanı veyahut puanları maalesef alamadık. Buradan kesinlikle puan hak ederek ayrılmamız gerekiyordu fakat bunu başaramadık, çok üzgünüz" diye konuştu.

"Gelişmeye ve çalışmaya devam etmemiz gerekiyor"

Duran toplarla ilgili çok fazla çalıştıklarını aktaran Stanimir Stoilov, "Bunun nedenlerinden bir tanesi öncelikle başkanımız bu konuda biraz takıntılı. Ama bununla ilgili çalışmaları sadece bizler yapıyoruz. Bunun sorumluluğu bende ve bizlerde. Aslında bir hoca olarak futbolda duran topları iyi bilmeniz gerekiyor. Çok karmaşık bir şey de yok. Hep beraber bütün ekip olarak oyuncuları bununla ilgili çalıştırıyoruz. Özel bir duran top hocamız son 1,5 yıldır bununla ilgili yok. Bugün de duran toplardan yakaladığımız pozisyonlar var. Tabii ki bununla ilgili çalışmaya devam edeceğiz çünkü gelişmenin tek yolu çalışmak. Bundan başka bir yol ben kesinlikle bilmiyorum. Bugün farkımız aslında duran toplardan yediğimiz bir gol de var, belki kendi kalemize gibi oldu ama bu da var. Kesinlikle gelişmeye ve çalışmaya devam etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İlk amacımız rakibin öndeki baskısını kırmaktı

Maçtaki taktikleri üzerine konuşan Stoilov, "İlk amacımız rakibin öndeki baskısını, Galatasaray'ın öndeki baskısını kırmaktı. Onlara bu şansı vermemekti. O yüzden orada biraz orta bloğu aşarak direkt uzun toplarla hareket ettik ve aynı zamanda santrforlarımız bu topları iyi takip eden, arkaya, bu topların arkasına, ardından iyi koşular atan santrforlar. Onların da bugün iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Çünkü rakip olarak baktığınızda Abdülkerim, Sanchez gibi stoperler ligin belki de en iyi stoperleri. Onlara karşı santrforlarımız elinden geleni yaptılar ve iyi bir iş çıkardılar. İkinci yarıda biraz rakip bizi geriye doğru itmeye başladı ve biz burada biraz baskı altında kaldık. Bir konsantrasyon ve organizasyon kaybı yaşadık burada. O yüzden aynı şekilde bu topları kullanamadık ve oyunun bu bölümünde Galatasaray pozisyonlar üretti ve aradıkları golleri de buldular. Sonra biz tekrar oyunumuza döndük ve oyunumuzun bu bölümünde pozisyonlar ürettik fakat istediğimiz son golü maalesef bulamadık" açıklamasını yaptı.

"Bizim kulüp olarak gençleri geliştirmek gibi bir stratejimiz var"

Geçen yıl savunma anlamında güçlü ve istikrarlı olduklarının altını çizen Bulgar çalıştırıcı, "Aslında bu sene de öyleydik ama şanssız sakatlıklar oldu maalesef. Şimdi orada genç oyuncumuz Ege'ye şans veriyoruz. O da Süper Lig'de ilk defa forma giyiyor. Tabii ki 18-19 yaşında bir oyuncu ama elinden geleni en iyi şekilde yapmak istiyor. Bizim kulüp olarak gençleri geliştirmek gibi bir stratejimiz var. Onlara güveniyoruz. Kendisine de bu yüzden güveniyoruz. En iyi şekilde bunu sürdürmeliyiz. Savunmamız normalde sizin de belirttiğiniz gibi çok istikrarlı ve ikili mücadelelerde çok güçlü bir savunma hattı ve bu takıma her zaman özgüven veriyor. Ama şu anda sakatlıklarla beraber burada bir sıkıntımız mevcut. Tabii ki transfer dönemi devam ediyor. Bir yabancı oyuncu daha alma hakkımız var. Bununla ilgili son dakikaya kadar düşüneceğiz. Ya orta sahaya ya da savunmaya bir takviye yapacağız. Ama bir an önce ben bu transfer döneminin bitmesini bekliyorum. Çünkü sürekli bazı değişiklikler oluyor. Gelenler, gidenler oluyor. Sakatlıklardan dönen oyuncularımızla beraber savunma hattında da tekrar çok güçlü olacağımızı düşünüyorum ve bu problemi de çözeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Hakem hataları ile ilgili konuşmak istemiyorum"

Hakemler ile ilgili konuşmak istemediğini belirten Stoilov, "Bu benim işim değil. Ben kesinlikle takımıma odaklanmak istiyorum. Yaptığımız hatalar varsa onları ortadan kaldırmaya odaklanmak istiyorum ve gelişmeye odaklanmak istiyorum. Hakem hataları ile ilgili konuşmak istemiyorum. Bununla ilgili konuşacak insanlar var ve aslında herkes de her şeyi çok açık bir şekilde görüyor. Daha ligin ilk maçında ben aslında bunlardan sıkıldığımı zaten belirtmiştim" diyerek sözlerini noktaladı.

9 Eylül’de Galatasaray, Sporting deplasmanına gidecek

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray ve Fenerbahçe'nin lig aşaması fikstürü açıklandı

30.08.2026 10:59:00
Haber Merkezi
 
9 Eylül’de Galatasaray, Sporting deplasmanına gidecek
9 Eylül’de Galatasaray, Sporting deplasmanına gidecek
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray ve Fenerbahçe'nin lig aşaması fikstürü açıklandı.

Sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk hafta mücadelesinde 9 Eylül Çarşamba günü deplasmanda Portekiz ekibi Sporting ile karşılaşacak.

Sarı-lacivertliler ise 10 Eylül Perşembe günü sahasında İtalyan temsilcisi Roma'yı ağırlayacak.

İki takımın maç takvimi şöyle:

Galatasaray

9 Eylül Çarşamba: Sporting-Galatasaray

13 Ekim Salı: Galatasaray-Barcelona

21 Ekim Çarşamba: Lille-Galatasaray

3 Kasım Salı: Galatasaray-Stuttgart

24 Kasım Salı: Galatasaray-Aston Villa

8 Aralık Salı: AEK-Galatasaray

19 Ocak Salı: Galatasaray-Feyenoord

27 Ocak Çarşamba: PSG-Galatasaray

Fenerbahçe



10 Eylül Perşembe: Fenerbahçe-Roma

14 Ekim Çarşamba: Aston Villa-Fenerbahçe

20 Ekim Salı: Fenerbahçe-Slavia Prag

4 Kasım Çarşamba: Fenerbahçe-Liverpool

25 Kasım Çarşamba: Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe

9 Aralık Çarşamba: LASK-Fenerbahçe

20 Ocak Çarşamba: Fenerbahçe-Villarreal

27 Ocak Çarşamba: Atletico Madrid-Fenerbahçe

Lig formatı

Şampiyonlar Ligi'nde her takım, iç ve dış sahada 4'er olmak üzere 8'er maça çıkacak.

Lig aşamasında maçların tamamlanmasının ardından ilk 8'e giren ekipler, doğrudan son 16 turuna yükselecek.

Sıralamada 9-24. basamakta yer alan 16 takım, play-off'ta çift maçlı eleme usulüyle karşılaşarak son 16 turuna çıkmak için mücadele edecek.

İlk 24'ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek.

Gaziantep’te Rizespor şoku: 1-2

Çaykur Rizespor deplasmanda kazandı, Gaziantep FK ilk yenilgisini aldı

30.08.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Gaziantep’te Rizespor şoku: 1-2
Gaziantep’te Rizespor şoku: 1-2
Çaykur Rizespor deplasmanda kazandı, Gaziantep FK ilk yenilgisini aldı. Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Gaziantep FK, sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'a 2-1 mağlup oldu. Karadeniz temsilcisi, ilk yarıda bulduğu iki golle galibiyetin kapısını araladı.

İlk yarıda Rizespor fırtınası



Gaziantep Büyükşehir Stadyumu'ndaki mücadelede Çaykur Rizespor, 12. dakikada Emrecan Bulut'un golüyle 1-0 öne geçti. Konuk ekip, 35. dakikada Ali Sowe'un kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı ve soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti.

Gaziantep son dakikada umutlandı

İkinci yarıda farkı azaltmak için baskısını artıran Gaziantep FK, aradığı golü ancak maçın son bölümünde bulabildi. 90. dakikada Victor Glado, ev sahibi ekibin golünü kaydederek skoru 2-1'e getirdi.

Ancak kalan kısa sürede beraberlik golü gelmeyince mücadele Çaykur Rizespor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Rizespor 6 puana yükseldi

Bu sonuçla Çaykur Rizespor ligdeki ikinci galibiyetini alarak puanını 6'ya yükseltti. Sezona 4 puanla başlayan Gaziantep FK ise ilk yenilgisini aldı ve 4 puanda kaldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.