logo
16 MAYIS 2026

Djokovic kendini hatırlattı

Uzun sakatlık sürecinin ardından yeniden formunu yakalayan Novak Djokovic, sezonun ikinci grand slam zaferine ABD Açık'ta ulaştı

10.09.2018 00:00:00
Djokovic kendini hatırlattı
Djokovic kendini hatırlattı
Kariyerinin 14'üncü grand slam şampiyonluğuna ABD Açık'ı kazanarak ulaşan Sırp tenisçi Novak Djokovic, yeniden forma girmenin mutluluğunu yaşıyor.

ABD Açık'ın finalinde 3 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin del Potro'yu rahat bir oyunun ardından 6-3, 7-6 ve 6-3'lük setlerle 3-0 mağlup eden Djokovic, bu sezon Wimbledon'ın ardından ikinci grand slam zaferini elde ederek dünya sıralamasında yeniden 3'üncü basamağa kadar yükseldi. Kariyerindeki 14'üncü grand slam zaferine ulaşan 31 yaşındaki Djokovic, bu alanda ABD'li efsane tenisçi Pete Sampras'ı yakalayarak önemli başarıya imza attı.

223 hafta zirvede kalarak tenis tarihinin en başarılı sporcuları arasına adını yazdıran Djokovic, son yıllarda yaşadığı ciddi sakatlıklar nedeniyle zorlu günlerden geçti.

Birçok kez antrenör değiştirdi

Kariyerinin en iyi dönemini geçirdiği 2015 ve 2016 yıllarında düzenlenen 8 grand slamin 5'inden zaferle ayrılan Sırp tenisçi, üst üste yaşadığı sakatlıkların ardından eski günlerine dönmekte zorlandı. Formunu kaybettiği dönemlerde antrenör değişikliğine giderek çıkış arayan Djokovic, kariyerinin en iyi yıllarını geçirdiği Boris Becker'in yanı sıra Marian Vajda, Gebhard Phil Gritsch, Andre Agassi, Radek Stepanek ve fizyoterapisti Miljan Amanovic ile son 3 yıl içinde yollarını ayırdı.

Bu değişikliklere rağmen istediği çıkışı yakalayamayan Sırp tenisçi, geçen sezon geçirdiği diz sakatlığının ardından eski antrenörlerinden Slovak Wajda ile bu sezon yeniden çalışmaya başladı.

Geç form tuttu

Sezona iyi başlamak için hazırlık turnuvası Tie Break Tens'e katılan ve ilk turda Avustralyalı Lleyton Hewitt'e kaybeden Djokovic, sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın üçüncü turunda ise Güney Koreli Chung Hyeon'a yenildi. Bu maçı ardından dirseğinden bir kez daha ameliyata alınan Djokovic, kısa bir süre sonra iyileşerek katıldığı Indian Wells, Miami Açık, Monte Carlo, Barcelona, Madrid ve İtalya'daki turnuvalardan da eli boş döndü.

Sezonun ikinci grand slami Fransa Açık'ta formunu yükseltmeye başlayan tenisçi, çeyrek finale kadar yükselmesine rağmen bu turda İtalyan Marco Cecchinato'ya 3-1 mağlup olarak elendi. Çim kort döneminin başlamasıyla yaklaşık üç yıldır kovaladığı forma yeniden ulaşan Novak Djokovic, Queen's Club Tenis Turnuvası'nda finale kadar yükselmesine rağmen Hırvat Marin Cilic'e kaybetti.

Nadal ve Federer'i yendi

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da kötü hava koşulları nedeniyle iki gün süren yarı final karşılaşmasında dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal'ı 3-2 mağlup eden Djokovic, finalde ise Güney Afrikalı Kevin Anderson'ı 3-0'la geçerek kupaya uzandı.

ABD'de düzenlenen Cincinnati Masters'ın finalinde dünya 2 numarası İsviçreli Roger Federer'i 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek bir kez daha kupaya ulaşan Djokovic, sezonun son grand slami ABD Açık'tan da mutlu sonla ayrılarak eski formunu yakaladığını kanıtladı. Djokovic'in, toplam grand slam şampiyonluğunda İspanyol Rafael Nadal'ı yakalaması için 3, İsviçreli Roger Federer'i egale etmesi için de 6 kez daha kupaya uzanması gerekiyor.

Sırp tenisçinin kariyerinde 5 ATP Finali, 31 ATP Dünya Turu 1000 Masters Serisi, 12 ATP Dünya Turu 500 Serisi şampiyonluğu da bulunuyor.

Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak

Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro’luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı

16.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı.

Safi Holding'in uluslararası gücünü, şahsi finansal itibarını ve banka teminatlı sermaye artırımı sözlerini 'Nyon Dosyası'na ekleyerek "bize ceza vermeyin" diyecek. UEFA'nın katı Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları'nı (FSR) sadece savunma yaparak değil, 'sıcak para' ve 'bağımsız denetim garantisiyle' aşmayı hedefliyor.







Fenerbahçe camiası, Haziran başında resmileşeceği iddia edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve toplamda 150 milyon Euro'yu bulan kısa vadeli borç yüküyle sarsılırken, Aziz Yıldırım'ın karşısına "güçlü aday" olarak çıkan Hakan Safi, "finansal kurtarıcı" olarak plan yaptı. Safi, kulübü transfer blokajı ve ağır para cezalarından kurtarmak için dev bir operasyon başlatıyor.






2 FARKLI TEKLİF SUNACAK

Nyon'daki UEFA merkezine gidecek olan Hakan Safi, Safi Holding'in uluslararası finansal gücünü ve yaklaşık 750 milyon dolarlık şahsi servetini bir "güven teminatı" olarak masaya sürecek. Gelen bilgilere göre UEFA'ya şu bazı somut teklifler sunacak:







- Limit aşımına neden olan açığın, yeni yönetim tarafından yapılacak karşılıksız sermaye artırımı veya dev sponsorluk anlaşmalarıyla (Safiport üzerinden) derhal kapatılacağını taahhüt edecek.

- Cezanın nakit olarak ödenmesi yerine, transfer ve mevcut kadro maliyetlerinin sürdürülebilirliğini kanıtlayan 3 yıllık bir "Mali Disiplin Planı" imzalamayı önerecek.







DENETÇİLER VE SPOR HUKUKÇULARI

Safi'nin liderlik edeceği heyette sadece muhtemelen beraber çalışacağı yöneticiler değil, Avrupa spor hukukunun en kıdemli isimleri yer alacak.

- Kulübün acil ödeme planını "onaylı" şekilde sunacak bağımsız denetim uzmanları.
- Daha önce benzer FSR (Finansal Sürdürülebilirlik) dosyalarında ceza indirimini başarmış Avrupalı spor avukatları.







CFCB'NİN ÖNÜNDE İLK BÜYÜK SINAV

Safi ve ekibi UEFA Denetim Kurulu (CFCB) önünde yapacağı savunmanın merkezinde, Türkiye'deki yüksek enflasyon ve kur dalgalanmalarının bütçe üzerindeki "mücbir sebep" etkisi olacak. Safi, "kötü yönetim değil, kontrol dışı ekonomik sapma" diyecek. Sapmayı yeni yönetim olarak finanse etmeye hazır olduklarının mesajını verecek. 15 milyon Euro'luk cezayı "ertelenmiş cezaya" çevirmeye çalışacak.

Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!


 
Fenerbahçe’de camianın gözü kulağı yıldız transferlerde olsa da kulübün asıl geleceği Kadıköy’ün betonları arasında şekillenecek. Saracoğlu Stadyumu’nu 60 binin üzerine çıkaracak dev operasyon için "Ekim virajına" girilirken, bu hamlenin gecikmesi sadece koltuk kaybı değil, EURO 2032’nin kapılarının Fenerbahçe’ye kapanması ve dev gelirin ezeli rakip Galatasaray’a kaptırılması anlamına geliyor.

16.05.2026 16:08:00
Haber Merkezi
 Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!
 Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!

Fenerbahçe'de çok az insanın konuştuğu ancak yeni başkanın transferden de (Rafael Leao ya da Paolo Maldini, gündemin en önemli isimleri) önce çözmek zorunda olduğu bir konu var: Stad inşaatı.
Sosyal medya her ne kadar öncelik "şampiyonluk ve transfer" dese de, Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkan ilk olarak ne yapıp edip stad kapasitesini 60 binin üzerine çıkarmak zorunda. Hem de Ekim ayına kadar tamamlanması gereken çok büyük bir hamleyle...







Ali Koç planı yapmıştı

Ali Koç yönetimi kalsaydı Hamdi Akın önderliğinde kapasite 64 bin 160'a çıkarılacaktı. Proje hazırdı. Hatta Ali Koç'un ifadesiyle inşaatın en kritik 4-6 aylık evresinde maçların başka bir stadda oynanması (Atatürk Olimpiyat) dahi göze alınmıştı. Ancak seçimi kaybetti. Sadettin Saran yönetimi stadın yenilenmesi konusunda adım atmadı. Bomba yeni yönetimin kucağına kaldı.







Hedef UEFA

Fenerbahçe'nin bu yatırımı taraftardan çok UEFA için yapmak zorunda. EURO 2032 için İstanbul'dan seçilecek stad sayısı sınırlı. Eğer Fenerbahçe stadını Ekim ayına kadar 60 bin üzerine çıkaracak projeyi fiilen başlatmazsa, UEFA'nın "hazır stad" tercihi otomatik olarak kapasite artırımını çok daha hızlı ve masrafsız yapabilen Galatasaray'ın (Rams Park) lehine dönecek.







Rams Park vize alırsa...

UEFA'nın çeyrek final ve yarı final maçları için koyduğu 60 bin+ barajı, Fenerbahçe için "ya tamam ya devam" sınırı. Mevcut kapasiteyle Kadıköy, sadece grup maçlarının "figüranı" olabilir. İstanbul'dan en fazla 2 stad (toplamda 5 stad) verilebileceği ortamda TFF'nin Atatürk Stadı'nın (ya açılış ya final) Rams Park'ı (yarı final maçlarından birisi için) ekleme ihtimali yükselecek.







Kategori 4 sertifikası alacak

Yeni başkanın stadı "birinci öncelik" yapmak zorunda olmasının nedenleri çok net; EURO 2032 listesine giren bir stad, devlet desteğiyle modernize edilecek. Altyapı, teknoloji ve VIP alanları turnuva standartlarına çıktığında, kulübün maç günü gelirleri kalıcı olarak 1.5-2 kat artacak. UEFA Kategori 4 sertifikası alınacak. Yüksek kapasite, stadyum isim sponsorluğu anlaşmalarında Fenerbahçe'nin eline devasa bir koz veriyor.







Ekim ayına kadar başlamak gerekiyor

Ekim 2026, UEFA'ya sunulacak stadyum listeleri için son büyük viraj. Eğer o tarihte inşaat şantiyesi kurulmamış ve işlem takvime bağlanmamış olursa; Fenerbahçe sadece ekstra seyirciden değil, Avrupa futbolunun elit stadyumları haritasından da silinebilir.

Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

16.05.2026 10:53:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu. İlk yarıda maç oynadıklarının farkında olmadığını gösteren bir futbol sergilediklerini kaydeden Yalçın, "İlk yarı çok kötü bir maç oynadık. Mental durumdan uzak maç oynadığımızın farkında bile değildik ki çok zor geçti ilk yarı. İkinci yarı oyuncuları uyandırmak zorunda kaldık. Üç tane hamleyle başladık. İkinci yarı bizim için daha iyi oldu. Çocuklar çevirmek için mücadele etti. 2-2'lik bir skor. Ama bence güzel maç oldu diyebilirim" diye konuştu.

"Karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim"

Taraftarın istifa protestosundan utandığını dile getiren Yalçın "Kupada çok ciddi bir hedefimiz vardı. Final oynamak istiyorduk ama bunu beceremedik. Son kalan iki maçta oyuncular tabii taraftar protestosu, tepkiler çocuklar çok genç çocuklar bunu kaldırmaları biraz zor oluyor. Onları son iki maça konsantre etmekte çok zorlandık. Buna biz de dahiliz. Çok ciddi protesto altında taraftar baskısı altında oynamak zorunda kaldık. İstifa cümlelerini duyunca, gerçekten kulübede otururken biraz utandım açıkçası onu söyleyeyim.

Çünkü karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim. Çok üzüldüm ama oynadığımız oyun maalesef bu tür sonuçlara açık bir oyun. Yani her türlü şey insanın başına gelebiliyor. Hedef olmadığı zaman, hedefi yakalayamadığın zaman özellikle büyük camiada çalışıyorsan sonuçları çok ağır oluyor. Biz de bu sonuçlarla bugün ve geçen hafta yüzleştik. Biz de yüzleştik protestoyla. O yüzden üzgünüz. Beklenmedik bir durum son bölümde.

Konyaspor maçından sonra yaşanan kaos ortamı, protestolar, camianın düşüşü çok sağlıklı gelmedi bana. Benim tarafımdan bakarsak çok da bu kaosun yaşanacağı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sezon başında da zaten koyulmuş çok ciddi hedefler yoktu. Uzun dönemli planlama vardı. Bunları çok net bir şekilde anlatmaya çalıştığım süre boyunca. Ama maalesef işte başarısızlık olduğu zaman, ki başarısızlık kriteri de çok tartışılır.

Yani başarı ve başarısızlık kriteri çok tartışılır. Neye göre başarılı, neye göre başarısız, ne bekleniyordu, ne oldu' Soruların cevapları olmalı bence. Ama dediğim gibi oyun acımasız bir oyun. Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Uğur Uçar: 'İnşallah finalde kupayı Çorum'a vereceğiz'

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Bodrum FK'yı 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından, "Çorum taraftarı, Çorum şehri her şeyin en güzelini hak ediyor. İnşallah finalde onlara kupayı vereceğiz" dedi

16.05.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
Uğur Uçar: 'İnşallah finalde  kupayı Çorum'a vereceğiz'
Uğur Uçar: 'İnşallah finalde  kupayı Çorum'a vereceğiz'
Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Bodrum FK'yı 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından, "Çorum taraftarı, Çorum şehri her şeyin en güzelini hak ediyor. İnşallah finalde onlara kupayı vereceğiz" dedi.

Trendyol 1. Lig play-off yarı finali rövanş maçında Çorum FK evinde Bodrum FK'yı 2-0 yendi. Bu sonuçla finale yükselen Çorum FK'nın teknik direktörü Uğur Uçar, maç sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Galibiyet için sevinçli olduklarını ifade eden Uçar, finalden de galibiyetle ayrılarak kupayı Çorum'a getireceklerini söyledi.

İlk maçın kendileri için iyi bir ders olduğunu ifade eden Uçar, "Oradan iyi dersler çıkardık ve bugüne çok iyi hazırlandık. Bugün de çok dominant bir oyun oynadık. Çok fazla pozisyona girdik, golü bulamadık. Arda mükemmel bir gol attı, beraberliği yakalattı. Sonra uzatma dakikalarında Samudio sahneye çıktı ve 2-0 ile turu geçtik. Ama bir şey kazanmadık. Çorum taraftarı, Çorum şehri her şeyin en güzelini hak ediyor. İnşallah finalde onlara kupayı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Esenler Erokspor ile karşılaşacakları final maçıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Uçar, "Biz ilk geldiğimizde ilk ikiden çıkma hedefimiz vardı. Olamıyorsak üçüncü olmayı çok fazla istemiyordum. Tabii bunu paylaşmıyordum ama oynayarak gelmenin daha iyi olduğunu düşünüyordum. Zaten bir haftalık bir süre var. Yarın tekrar antrenman yapacağız. Sonra pazar günü dinleneceğiz. Önümüzdeki haftaya en iyi şekilde hazırlanacağız" diye konuştu.

Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu

16.05.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mindere çıkan Kıymet Rümeysa Tezcan, birinci turda Rus rakibi Polina Efimova'yı 7-5 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Simura Abdullayeva karşısında 17-6 galip gelerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İsveçli rakibi Sofia Tuominen Mirkovic'i 6-4 öndeyken tuşla mağlup eden milli sporcu, adını finale yazdırdı. Final müsabakasında U15 Avrupa Şampiyonu Letonyalı rakibi Darja Markova ile karşılaşan Kıymet Rümeysa Tezcan, mücadelede 6-1 öndeyken rakibini tuş ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Samsunspor'da 5 ayrılık birden

Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı

16.05.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı.

Yarın oynanacak Göztepe mücadelesi ile sezonu noktalayacak Samsunspor'da takımdan ayrılacak oyuncular belli oldu. Kaptan Zeki Yavru, sol bek Soner Gönül, stoper Lubo Satka ve orta saha Olivier Ntcham'ın gelecek sezon Samsunspor forması giymeyeceği belirtilirken, yardımcı antrenör olarak görev yapan Boa Morte ile de devam edilmeyeceği ifade edildi.



Kulüpten konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, "Bazı vedalar sadece bir ayrılık değil, birlikte yazılmış bir hikâyenin alkışlarla taçlanan son sayfasıdır. Yarın; formamızı büyük bir aidiyetle taşıyan, mücadeleleri, karakterleri ve Atatürklü Arma'ya verdikleri emekle ailemizin unutulmaz fertleri olan Kaptan Zeki, Soner, Satka ve Ntcham ile Yardımcı Antrenörümüz Boa Morte, son kez sahaya bizimle çıkacak.

Maç öncesinde; kulübümüze hem ligde hem de Avrupa'da kattıkları değer ve verdikleri emek adına kendilerine plaket takdim ederek teşekkür edeceğiz. Bu özel ana tüm tribünlerimizin de tanıklık etmesini istiyoruz. Yıllar boyunca aynı heyecana, aynı sevince, aynı mücadeleye ortak olduğumuz sporcularımızla son kez bir araya gelmek; onlara hak ettikleri vedayı hep birlikte yaşatmak için tüm taraftarlarımızı maç öncesinde tribündeki yerlerini almaya davet ediyoruz. Birbirinden kıymetli sporcularımıza ve yardımcı antrenörümüze yakışan vedayı hep birlikte yapalım" ifadeleri yer aldı.

Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası kadrosunda Süper Lig damgası


 
 
Fildişi Sahili, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edeceği kadroyu açıklarken listede Süper Lig'den 5 futbolcu yer aldı.
 

16.05.2026 00:11:00 / Güncelleme: 16.05.2026 09:06:31
AA
Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası kadrosunda Süper Lig damgası
Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası kadrosunda Süper Lig damgası

Fildişi Sahili Futbol Federasyonunun açıklamasına göre ABD, Meksika ve Kanada'da 11 Haziran - 19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda yer alacak Afrika temsilcisinin kadrosu duyuruldu.

Fildişi Sahili; E Grubu'nda Almanya, Curaçao ve Ekvador ile mücadele edecek.

Kadroda yer alan Süper Lig'den 5 futbolcu şu şekilde:
Emmanuel Agbadou (Beşiktaş)
Wilfried Singo (Galatasaray)
Christ Inao Oulai (Trabzonspor)
Yahia Fofana (Çaykur Rizespor)
RAMS Başakşehir'den Christopher Operi ise yedek kadroda yer aldı.


Fildişi Sahili kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Yahia Fofana, Mohamed Kone, Alban Lafont
Defans: Emmanuel Agbadou, Clement Akpa, Ousmane Diomande, Guela Doue, Ghislain Konan, Odilon Kossounou, Evan Ndicka, Wilfried Singo
Orta saha: Seko Fofana, Parfait Guiagon, Christ Inao Oulai, Franck Kessie, Ibrahim Sangare, Jean-Michael Seri
Forvet: Simon Adingra, Ange-Yoan Bonny, Amad Diallo, Oumar Diakite, Yan Diomande, Evann Guessand, Nicolas Pepe, Bazoumana Toure, Elye Wahi

Yedekler: Ira Tape, Christopher Operi, Malick Yalcouye, Martial Godo, Sebastien Haller

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

16.05.2026 00:10:00 / Güncelleme: 16.05.2026 10:31:02
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mindere çıkan Şirin Askara, çeyrek final müsabakasında Alman rakibi Nahla Maylin Eichheimer'i 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.



Yarı finalde Ukraynalı rakibi Valeriia Yatskiv ile karşılaşan milli sporcu, bronz madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Bronz madalya maçında Romanyalı rakibi Maria Pavel'i 6-1 mağlup eden Şirin Askara, Avrupa üçüncüsü oldu.

Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı

Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı

15.05.2026 22:43:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, yeşil-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, konakladığı otelden ayrılarak maçın oynanacağı stadyuma hareket etti. Takım otobüsü, stadyuma giriş yaptığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin taşlı saldırısına uğradı.

Atılan taşlar nedeniyle otobüsün camları kırıldı. Araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay sırasında futbolcular ve teknik heyet kısa süreli panik yaşadı. Saldırıda yaralanan olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Saldırının ardından Bodrum FK kafilesi, güvenlik önlemleri altında stadyuma giriş yaptı.

Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı

15.05.2026 22:26:00
Haber Merkezi
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve ilk kadın hakem olarak tarihe geçen Asen Albayrak'ın yönettiği nefes kesen 34. hafta mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Rize fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, golcü oyuncusu Ali Sowe'un 18. ve 31. dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda savunmada açıklar veren siyah-beyazlılar, soyunma odasına iki farklı geride girdi.

Kartal Geri Döndü



İkinci yarıya teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleriyle daha agresif başlayan Beşiktaş, aradığı golü 55. dakikada Jota Silva ile buldu. Farkın bire inmesiyle baskısını artıran siyah-beyazlılar, 62. dakikada sahneye çıkan Vaclav Cerny'nin harika golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

Uzatmalarda VAR İptali



Mücadelenin 90+2. dakikasında Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonu ekran başında inceleyen hakem Asen Albayrak, VAR uyarısı sonrası golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve maçın skorunu tayin etti.

Sezonun Son Puan Durumu

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligi 60 puanla 4. sırada tamamlarken, ev sahibi Çaykur Rizespor sezonu 41 puanla bitirmiş oldu
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.