logo
26 MAYIS 2026

Doka Başakşehir'den ayrıldı

Medipol Başakşehir formasıyla 6 sezon geçiren Brezilyalı futbolcu Doka Madureira, biten sözleşmesinin ardından turuncu-lacivertli takımla yollarını ayırdığını ifade ederek, "Ben artık bu ülkeyle özdeşleştim. Kariyerime Türkiye'de devam etmek istiyorum" dedi

03.06.2017 00:00:00
Medipol Başakşehir'de ilk ayrılık yaşandı. Turuncu-lacivertli takımla sözleşmesi sona eren başarılı orta saha Doka, yaptığı açıklamada Başakşehir ile mukavele uzatmayacağını belirtti. İstanbul ekibiyle 6 sezonda 191 maça çıkan Brezilyalı futbolcu, rakip ağlara 45 gol bıraktı.

"Kariyerime Türkiye'de devam etmek istiyorum"
Bir dönem ismi Galatasaray ile de anılan Doka Madureira, kariyerine Türkiye'de devam etmek istediğini söyledi. Ülkeye çok alıştığını sözlerine ekleyen başarı futbolcu, "Kesinlikle Türkiye'de kalmak istiyorum. Buraya alıştım ve burada kopmak istemiyorum. Çocuklarım da burayla özdeşleşti. O yüzden futbol hayatıma bu ülkede devam etmeyi düşünüyorum. Şu ana kadar benim birebir görüşmem olmadı. Ama menajerim aracılığıyla bazı gelişmelerin olduğunu biliyorum. Şimdilik ben bu konuyla ilgilenmiyorum. Tüm görüşmeleri menajerim sürdürüyor" diye konuştu.

"Büyük taraftara sahip takımlarda oynamak istiyorum"
Türkiye'ye geldiğinden bu yana sürekli büyük taraftar kitleleri önünde top oynamayı hayal ettiğini ifade eden Doka, şunları söyledi: "Tabii ki Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi taraftar topluluğuna sahip takımlarda oynamak isterim. Buraya geldiğimden beri hayalim büyük taraftar kitleleri önünde top oynamaktı. İnşallah ciddi büyüklükte taraftara sahip bir takımla anlaşırız."

"Avrupa Kupaları'nda başarılı olmak farklı bir boyut"
Türk futbolunun başarılı ve günden güne gelişme gösteren bir yapıya sahip olduğunu belirten 33 yaşındaki futbolcu, "Türk futbolu ve Avrupa arasında herhangi bir fark görmüyorum. Türkiye'ye de inanılmaz yetenekli futbolcular geliyor. Burada oynanan futbolu çok iyi seviyede görüyorum. Ama Avrupa kupalarında başarılı olmak farklı bir boyut. Oradaki takımların güçleri çok farklı. Bizim ligimizde güçlü olan takımlar oralarda başarıya ulaşamıyor. Çünkü o seviyede oynanan oyun başka" şeklinde konuştu.

"En beğendiğim futbolcu Selçuk İnan"
Süper Lig'deki en beğendiği futbolcu ve kaleciyi de açıklayan Doka, şu ifadeleri kullandı: "Süper Lig'de en beğendiğim futbolcu Selçuk İnan. Çok kaliteli bir oyuncu. En beğendiğim kaleci ise Muslera. Türkiye Ligi'nin gençlerde en yeteneklisi de Cengiz Ünder. Yetenekli ve geleceği parlak bir futbolcu. Ondan beklentiler çok fazla ve o da bu beklentileri karşılayacak seviyede."

"Medipol Başakşehir'e teşekkür ederim"
Son olarak yollarını ayırdığı Medipol Başakşehir'e teşekkürlerini ileten Brezilyalı orta saha, "Medipol Başakşehir'de 6 sezon geçirdim. Başkan Göksel Gümüşdağ başta olmak üzere, Abdullah Avcı, tüm oyuncular ve teknik heyete çok teşekkür ediyorum. Bu kulübe elimden gelenin fazlasını vermeye çalıştım. Maksimum seviyede oynadığıma da inanıyorum. Tekrar herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Nesim Özgür: "İlk tercihinin Türkiye olacağını düşünüyorum"
Bu arada Doka'nın menajerliğini yapan Nesim Özgür, yaptığı açıklamada, "Futbolcum Doka, Türkiye'de Medipol Başakşehir'de başarılı bir 6 sezon geçirmiştir. Sözleşmesi şu anda bitti. Yeni takım arayışındayız. Talipleri var. Önümüzdeki günlerde futbolcumla da görüşerek bir karar verip, tercihini Türkiye'den yana kullanacaktır. Çünkü Türkiye'yi çok seviyor. Çocukları Türkçe konuşuyor, okula gidiyor. Kendisinin de o nedenle ilk tercihinin Türkiye olacağını düşünüyorum" dedi.

New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi

NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı

26.05.2026 12:12:00
İhlas Haber Ajansı
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
New York Knicks, 27 yıl sonra NBA finaline yükseldi
NBA Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 130-93 yendi ve seriyi 4-0 kazanarak NBA finaline çıktı. Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) finale yükselen ilk takım belli oldu. Doğu Konferansı final serisi 4. maçında Rocket Arena'da oynanan müsabakada Cleveland Cavaliers ile karşılaşan New York Knicks, rakibini 130-93'lük skorla mağlup ederek seriyi 4-0 kazandı ve adını finale yazdırdı.



Üst üste 11. play-off galibiyetini alan ve Doğu Konferansı şampiyonluğuna ulaşan Knicks, 1999'dan sonra ilk kez adını NBA finaline yazdırdı. Knicks'te Karl-Anthony Towns 19 sayı, 14 ribaund, OG Anunoby 17, Landry Shamet 16, Jalen Brunson ve Mikal Bridges ise 15'er sayıyla mücadele etti. Cavaliers'ta ise Donovan Mitchell'ın 31 ve Evan Mobley'nin 15 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

New York Knicks, NBA finalinde Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs (2-2) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım

Fenerbahçe ve Galatasaray, Manisa FK’nın 2008 doğumlu sol stoperi Ada İbik’i kadrosuna katmak için amansız bir savaşa tutuşmuşken, sahneye çıkan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ezberleri bozdu. Geleceğin savunma lideri olarak gösterilen ve "Yeni Abdülkerim Bardakcı" olarak anılan 17 yaşındaki stoperle baş başa görüşerek ikna etmeyi başardı

26.05.2026 12:09:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fatih Tekke işi bitirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray'a çalım
Fenerbahçe ve Galatasaray birbirini yerken, devreye giren Trabzonspor Teknik Patronu Fatih Tekke işi bitirdi. Türk futbolunda transfer piyasası daha önce benzeri görülmemiş bir çalımla sarsılıyor!






Gazetemizin daha 10 Nisan'da "Yeni Abdülkerim Bardakcı için Fenerbahçe ve Galatasaray kapışıyor" başlığıyla manşete taşıdığı Ada İbik transferinde, iki İstanbul devine de unutamayacakları bir ders geldi. Geleceğin en büyük savunma lideri olarak gösterilen Manisa FK'nın 2008 doğumlu stoperi Ada İbik, herkes Galatasaray veya Fenerbahçe'ye imza atmasını beklerken rotayı Trabzonspor'a kırdı!






TEKKE GİRDİ VE İŞİ BİTİRDİ

Transfer savaşında dengeleri altüst eden hamle Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den geldi. Genç oyuncuyla baş başa bir görüşme gerçekleştiren efsane futbol adamı, Ada'yı ikna etmeyi başardı.

Tekke'nin genç stoperi, "sana benim Trabzonspor'da vereceğim şansı vermeyecekler" diyerek Trabzonspor forması giyme konusunda ikna etti.

Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı ve oyuncuya sunduğu gelişim projesi, Ada İbik'in tercihini bordo-mavili ekipten yana yapmasında kırılma noktası oldu.






17 YAŞINDA AMA ÇOK OLGUN

Henüz 17 yaşında olmasına rağmen bu sezon Manisa FK formasıyla tam 29 resmi maça çıkan Ada İbik, sadece yaşıtlarının değil, ligin tecrübeli isimlerinin de önüne geçti.

Saha içindeki inanılmaz olgunluğu, %86'lık pas isabet oranı ve geriden oyun kurma becerisiyle modern bir stoper profili çizen genç yetenek, aynı zamanda tam bir joker.






SOL AYAKLI VE ÇOK YÖNLÜ

Sol ayaklı olmasının avantajıyla sol stoper, sol bek ve ihtiyaç halinde sol önde (kanatta) de görev yapabilen Ada, bu yönüyle transfer piyasasının en gözde ismi haline gelmişti.

Galatasaray ve Fenerbahçe transfer masasında birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, Trabzonspor sergilediği kararlılık ve Fatih Tekke faktörüyle yılın transfer çalımını atmış oldu. Bordo-mavililer, Türk futbolunun geleceğine çok büyük bir imza atmaya hazırlanıyor!

İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü

Beşiktaş’ta gelecek sezonun kadro planlaması için kollar erken sıvanırken, futbol direktörü Önder Özen transfer operasyonunun ilk resmi ve en çarpıcı hamlesini gerçekleştirdi. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, bu sezon Eyüpspor formasıyla adeta devleşen ve attığı kritik gollerle takımını ligde tutan Süper Lig'in eski gol kralı Umut Bozok oldu

26.05.2026 11:59:00
Haber Merkezi
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
İşte Önder Özen'in 'kral' golcüsü
Gelecek sezonun kadro planlaması için kollar sıvayan Beşiktaş futbol direktörü Önder Özen, transfer operasyonu için ilk resmi hamlesini yaptı. Siyah-beyazlıların radarına giren ilk isim, son haftalarda sergilediği muazzam performansla Eyüpspor'u adeta tek başına ligde tutan Umut Bozok oldu.






ÖZEN GÖRÜŞTÜ VE SÖYLEDİ

Gelen son iddialara göre; Beşiktaş adına transfer çalışmalarını yürüten Önder Özen, daha önce Trabzonspor forması da giyen 29 yaşındaki golcü oyuncuyla yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Umut Bozok'a olan beğenisini açıkça dile getiren Özen'in, deneyimli forvete "Hiçbir yere imza atma, bizi bekle" mesajını ilettiği öğrenildi.

Özen, yeni sezonda göreve gelecek teknik direktörün de onay vermesi durumunda, Umut'u mutlaka Beşiktaş formasıyla görmek istediğini oyuncunun kendisine bizzat aktardı.






ASLEN GALATASARAY TARAFTARI

Aslen Galatasaray taraftarı olduğu bilinen, Süper Ligin eski gol krallarından Umut Bozok, Türkiye kariyerinde daha önce bir başka dev; Trabzonspor'un da formasını terletmişti. Siyah-beyazl formayı giymeye de sıcak bakan tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'ın teklifini masaya koydu ve gelecek resmi adımları beklemeye çekildi.






12 GOLE DOĞRUDAN KATKI

Bu sezon özellikle ligin son virajında Eyüpspor adına adeta bir kahramana dönüşen 29 yaşındaki santrfor, kritik anlarda sahneye çıktı. Sezon genelinde 6 gol ve 6 asistlik bir performans sergileyerek toplamda 12 gole doğrudan katkı sağlayan Umut Bozok, Eyüpspor'un ligde kalmasında başrolü oynadı.

Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı

Scout şefi Eren Mert’in İspanya’da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi

26.05.2026 11:33:00
Haber Merkezi
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Trabzonspor yine 'büyük balık' peşinde! Üç kuruşa geleceğin yıldızı
Scout şefi Eren Mert'in İspanya'da en az 3 maçını tribünden bizzat takip ettiği 18 yaşındaki Thiago Helguera, Trabzonspor'un radarına girdi. Bonservisi Braga'da olan ve Mirandés formasıyla sergilediği pas kalitesi ile top geri kazanma istatistikleriyle parmak ısırtan 2006 doğumlu genç deha için yönetim, 3-4 milyon Euro'luk bir bütçeyle geleceğin multi-milyonluk yıldızını kadroya katmayı planlıyor.






Trabzonspor yeni sezon transfer çalışmalarında TFF'nin 2004 ve sonrası için belirlediği kota çerçevesinde genç yeteneklerin peşinden gidiyor. Bordo-mavililerin, İspanya 2. Lig ekiplerinden Mirandés'te kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Portekiz ekibi Braga'da bulunan 2006 doğumlu ön libero Thiago Helguera'yı radarına aldığı ortaya çıktı.






MODERN BİR ÖN LİBERO GÖRÜNÜMÜNDE

Karadeniz fırtınasının scout şefi Eren Mert'in, 18 yaşındaki Uruguaylı oyuncuyu en az 3 maçta stadyumda bizzat canlı gözle takip ettiği bildirildi. Geleceğe yatırım gözüyle bakılan genç ön liberonun transferi için 3-4 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle el sıkışılabileceği belirtiliyor.

Oyuncunun bu sezon İspanya 2. Ligi'nde sergilediği performans, Trabzonspor için hem potansiyelli bir modern ön libero profilini ortaya koydu.






İŞTE POTANSİYEL GÖSTERGELERİ

18 yaşında olmasına rağmen fiziksel direnci yüksek bir ligde maç başına 4 kereden fazla topu takımına kazandırması (4.3 topu geri kazanma, 1.4 top çalma ve 0.7 pas arası), savunma önünde tam bir "çapa" olabileceğini gösteriyor.

Kendi yarı sahasındaki %89'luk pas (rakip yarı sahada %72 isabet) başarısı, baskı altındayken bile topu stoperlerden alıp oyuna temiz sokabildiğini kanıtlıyor.

Avrupa'nın en sert liglerinden (34 maç-25 ilk 11), 2320 dakika süre.birinde 18 yaşında bu kadar düzenli süre bulması, oyuncunun taktik disiplininin yüksek ve sakatlık eğiliminin düşük olduğunun en büyük göstergesi.






BİR KAÇ SEZONA BÜYÜK KAZANÇ

Thiago Helguera, Trabzonspor için hem orta sahadaki defansif direnci ve pas kalitesini artırabilecek hem de birkaç yıl içinde çok yüksek kar marjıyla Avrupa'ya satılabilecek tam bir "scout transferi" potansiyeline sahip.

Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas

Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020’de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu

26.05.2026 11:24:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Beşiktaş'ı ayağa kaldıracak! Danimarkalı teknik adamla sıcak temas
Önder Özen, Beşiktaş tribünlerinin özlediği coşkulu, önde basan ve modern hücum futbolunu sahaya yansıtacak "sistem mimarını" buldu. Euro 2020'de Danimarka ile destan yazan Kasper Hjulmand için sıcak temas kurdu.
Menajeri Allan Bak Jensen'in ardından bizzat Danimarkalı teknik adamla yapılan FaceTime görüşmesiyle ilk görüşmeden beklenenden iyi sonuç alındı.






Beşiktaş'ta futbol direktörlüğü koltuğuna oturan Önder Özen yeni teknik direktör profilini belirledi. Geleneksel metotları bir kenara iterek modern futbolun şifrelerini çözecek bir "sistem mimarı" için düğmeye basan Özen, taraftarı heyecanlandıracak bir isme yöneldi. Özen aradığı tüm kriterleri karşılayan Danimarkalı dahi Kasper Hjulmand için operasyonun düğmesine bastı.






MENAJER JENSEN İLE GÖRÜŞTÜ

Özen, Hjulmand'ın menajeri Allan Bak Jensen ile resmi olmayan bir görüşme gerçekleştirdi. Bu ilk temasın ardından bizzat Hjulmand ile de bir FaceTime görüşmesi yaptı. Projenin detayları ve kulübün vizyonunu deneyimli hocaya aktardı.

Leverkusen'i çalıştıran Hjulmand "barışçıl bir ayrılık" formülü üzerinde çalışıyor. Bu da Beşiktaş'a gelmesinde kolaylık sağlayacak bir unsur olacak.






TARAFTARIN ARADIĞI İSİM

Siyah-beyazlı taraftarlar coşkulu, önde basan ve akıcı bir oyun görmek istiyor. Tam da bu noktada Hjulmand ismi öne çıkıyor. Başarılı teknik adamın Danimarka Milli Takımı ve Nordsjælland'da başarıyla uygulattığı modern, pas trafiğine dayalı ve dinamik hücum felsefesi tribünleri mest edebilir.






EURO 2020'DEKİ LİDERLİĞİ AKILLARDA

Hjulmand denince akla ilk gelen Danimarka ile Euro 2020'de oynattığı harika futbol ve yakaladığı yarı final başarısı. Turnuva esnasında Christian Eriksen'in yaşadığı kalp krizi trajedisinin ardından takımı ayağa kaldırma biçimi, Hjulmand'ın "liderlik ve kriz yönetimi" becerisini tüm dünyaya kanıtlamıştı.

Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı

30 Mayıs'ta Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü 

26.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Acun Ilıcalı'nın Okan Buruk'tan istediği iki Galatasaraylı
Şampiyonluğun ardından Marmaris ve Bodrum'da enerji depolayan, 30 Mayıs'ta ise Şampiyonlar Ligi finali için Macaristan'a çıkarma yapacak olan Okan Buruk'la ilgili kulisleri sallayan bir transfer iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hull City'yi Premier Lig'e çıkaran Acun Ilıcalı'nın Buruk'tan, Galatasaray'ın Premier Lig tecrübesine sahip iki dünya yıldızı; İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i istediği iddia edildi.






Galatasaray'ı üst üste 4. şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk, saha içindeki yoğun sezonun yorgunluğunu üzerinden atmadan yeni sezonun planlamasına başladı. Hem tatil yapan hem de transfer rotasını çizen tecrübeli teknik adamın önümüzdeki günlerdeki takvimi adeta baş döndürüyor.






BURUK GÜNEY'İN TADINI ÇIKARIYOR

Sezonun bitmesiyle birlikte ayağının tozuyla Marmaris'e giden Okan Buruk, buradaki kısa molasının ardından Bodrum'a geçecek. Bodrum tatilini noktaladıktan sonra 30 Mayıs'ta Macaristan'da oynanacak PSG-Arsenal Şampiyonlar Ligi finalini tribünden canlı gözle takip edecek.






Dev finalin hemen ardından İstanbul'a dönecek olan Okan Buruk, ayağının tozuyla yönetimle bir araya gelerek geniş kapsamlı bir transfer zirvesi gerçekleştirecek.






BİRBİRLERİNİ KUTLADILAR

Okan Buruk cephesinde saha dışı ilişkilerde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon yaşanan birtakım gerilimlerin ardından Buruk ile Acun Ilıcalı'nın dostluğunu bitirdiği iddia edilmişti. Ancak ikili arasında herhangi bir sorun olmadığı ortaya çıktı.






Takımı Hull City'yi Premier Lig'e çıkarma başarısı gösteren Acun Ilıcalı'yı ilk tebrik edenlerden biri Okan Buruk oldu. Başarılı teknik adam, Ilıcalı'yı Facetime üzerinden görüntülü arayarak Premier Lig biletinden dolayı samimi bir şekilde kutladı.






ACUN, BURUK'TAN 2 İSİM İSTEDİ

Bu sıcak tebrikleşmenin ardında ise transfer piyasasını sallayacak çok konuşulacak bir iddia yatıyor. Premier Lig'e yükselerek devasa bir bütçenin sahibi olan Hull City'de Acun Ilıcalı'nın, gözünü Galatasaray'ın aslarına diktiği ileri sürüldü.






İddialara göre Acun Ilıcalı, Galatasaray'dan İlkay Gündoğan ve Davinson Sanchez'i kadrosuna katmak istiyor. Hem İlkay'ın hem de Davinson'un daha önceki Premier Lig deneyimleri, Acun'un iştahını kabartırken; İstanbul'da yapılacak transfer toplantısında bu konunun da masaya gelmesi bekleniyor.

Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!

Daha önce dünyaca ünlü yıldızlar için 'Sen Ali Koç’sun, git al' çağrısı yapan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım aday olunca ağız değiştirdi. 'Büyük transferler kulübü küme düşürür' çıkışıyla fren yaptı

26.05.2026 10:46:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!
Aziz Yıldırım, Ali Koç'a ne dedi, şimdi kendisi ne diyor!
Daha önce dünyaca ünlü yıldızlar için 'Sen Ali Koç'sun, git al' çağrısı yapan Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım aday olunca ağız değiştirdi. 'Büyük transferler kulübü küme düşürür' çıkışıyla fren yaptı.

Spor kamuoyunda 'tek taşla iki kuş' olarak yorumlanan bu ani dönüşün arkasında; hem seçilmesi halinde taraftarın devasa transfer beklentisini şimdiden dizginleme hem de rakiplerini finansal sorumsuzlukla suçlayarak köşeye sıkıştırma stratejisi yatıyor.







Fenerbahçe'de yaklaşan olağan seçimli genel kurul öncesi başkan adaylarından Aziz Yıldırım'ın son açıklamaları çok fazla "alt metin" okuması gerektiriyor.

Daha önce eski başkan Ali Koç'a dünyaca ünlü yıldızlar Sergio Ramos, Marcelo, Benzema'nın isimlerini vererek, "Fenerbahçe'ye Serdar Dursun almak yakışmaz" çağrısı yapan Yıldırım'ın, söylemini bir anda değiştirerek finansal kısıtlamalara ve UEFA cezalarına vurgu yapması dikkat çekti.







YILDIRIM'IN ÇOK KONUŞULACAK SÖZLERİ

Yıldırım'ın kurduğu yönetim kurulu listesinin, maddi olarak Hakan Safi'ye karşı zayıf kaldığı yönündeki iddialar tartışılırken, Yıldırım'ın bu ani "fren"i stratejik bir hamle olarak yorumlandı.







Yıldırım'ın eski sözlerini taca actan çıkışı da çok dikkat çekici:

- Onu getireceğiz, bunu getireceğiz diyorlar. Getiremezsiniz. UEFA'dan ceza alırsınız. Ceza katlanarak ilerliyor. Örnek veriyorum: 500 milyon Euro gelirin varsa yarısı kadar ceza ödersiniz. Bunu da kimse ödeyemez. Hataya devam ederseniz küme düşme cezası alırsınız. Bu kabul edilemez.







UEFA'NIN KÜME DÜŞÜRME YETKİSİ YOK

Yıldırım'ın "küme düşme" çıkışına karşın, uluslararası futbol hukukunda kurallar farklı işliyor. Bir üst kuruluş olan UEFA'nın, Süper Lig gibi yerel liglere doğrudan müdahale ederek bir takımı alt lige düşürme yetkisi bulunmuyor. UEFA'nın uygulayabileceği en ağır yaptırım Avrupa kupalarından men etmek.







Aziz Yıldırım'ın geçmişteki popülist transfer söylemlerinden, kurallara ve bütçeye vurgu yapan bu sert çizgiye kayması, spor basını ve genel kurul kulislerinde iki farklı pencereden değerlendiriliyor.






YILDIZ BEKLENTİSİNİ FRENLEDİ

Aziz Yıldırım bu stratejik çıkışıyla tek taşla iki kuş vurmayı hedefliyor. Deneyimli başkan öncelikle başkan seçildiğinde sırtına binecek "uçuk yıldız" beklentisini frenlerken, diğer yandan da rakibini finansal uçurumla itham ederek seçim yarışında elini güçlendirmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi

Sergen Yalçın dönemi resmen kapanmadan Önder Özen'in onayladığı isimlerle transfer operasyonuna sıfırdan başlayan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, iki Yunan yıldız için ileri aşamaya geldi

26.05.2026 10:35:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi
Beşiktaş'a 'sirtaki' paketi
Sergen Yalçın dönemi resmen kapanmadan Önder Özen'in onayladığı isimlerle transfer operasyonuna sıfırdan başlayan Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, iki Yunan yıldız için ileri aşamaya geldi.

Portekiz devi Benfica ile 20 milyon Euro'dan açılan pazarlıklarda aşama kaydedilen golcü Pavlidis, siyah-beyazlıların sunduğu 3 katı maaş teklifine 'evet' dedi. Newcastle United'ın gözden çıkardığı Vlachodimos ise Sevilla'nın bütçe engeline takılmasının ardından rotayı İstanbul'a çevirdi ancak imza için teknik direktör şartı koştu.







Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi futbol yapılanması sil baştan yazılıyor. Teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların resmen ayrılmasından önce "farklı bir yoldan" transfer çalışmalarına başlayan başkan Serdal Adalı, gizli yürüttüğü operasyonunda çok önemli bir yol katetti.

Yalçın'ın verdiği raporlardan bağımsız olarak, 12 yıl sonra kulübe futbol direktörü olarak dönen Önder Özen'in raporu belirleyici oldu. Özen'in listesinde ilk sıralarda yer aldığı iddia edilen iki Yunan yıldız için Başkan Adalı taarruz başlattı.







YALÇIN'IN DEĞİL ÖZEN'İN LİSTESİ

Siyah-beyazlıların ilk hedefi, Önder Özen'in sistemine tam uyum sağlayan, stoperleri yıpratan ve modern bir bağlantı forveti olan Vangelis Pavlidis.

Gelen bilgilere göre, Portekiz devi Benfica ile masaya oturan Beşiktaş yönetimi, 20 milyon Euro'dan başlayan sıkı bir pazarlık sürecinin içinde. İki kulüp arasındaki mali beklentilerde şu an için büyük farklar var gibi görünse de, bu farkın kapanmayacak seviyede olmadığı belirtiliyor.







PAVLIDIS MAAŞI DUYUNCA COŞTU

Oyuncu cephesinde ise Beşiktaş'ın eli son derece güçlü. Siyah-beyazlı yönetimin, Pavlidis'e Benfica'da kazandığı yıllık ücretin neredeyse 2-3 katını teklif ettiği öğrenildi.

Bu astronomik teklif sonrası Yunan golcünün Beşiktaş'a gelmeye dünden razı olduğu ve adeta imza atmaya hazır konumda beklediği ifade ediliyor.







YUNAN KALECİ HOCAYI BEKLİYOR

Diğer bir Yunan yıldız da kaleci Odysseas Vlachodimos. Tecrübeli file bekçisi için bonservisini elinde bulunduran İngiliz ekibi Newcastle United'ı ikna etmenin çok zor olmadığı gelen haberler arasında. Ancak bu transferin önündeki en büyük engel, oyuncunun geleceğe yönelik belirsizlikleri.







Yunan kaleci, Beşiktaş'a imza atmadan önce yeni teknik direktörün netleşmesini ve projesini görmeyi şart koşuyor. Ayrıca Vlachodimos geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği Sevilla'da kalmak istiyor. Ancak İspanyol ekibinin bu transferi kalıcı hale getirecek ekonomik gücü yok.

UEFA Konferans Kupası sahibini buluyor


 
UEFA Konferans Ligi'nde Crystal Palace ile Rayo Vallecano 27 Mayıs'ta finalde karşılaşacak. Leipzig Stadı'ndaki müsabaka TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT'den naklen yayınlanacak. Crystal Palace ile Rayo Vallecano, resmi maçlarda ilk kez karşı karşıya gelecek.

26.05.2026 10:02:00
HABER MERKEZİ/AA
UEFA Konferans Kupası sahibini buluyor
UEFA Konferans Kupası sahibini buluyor

İngiliz temsilcisi Crystal Palace ile İspanyol ekibi Rayo Vallecano, 27 Mayıs'ta UEFA Konferans Ligi finalinde karşı karşıya gelecek.
Almanya'da şehir ile aynı ismi taşıyan Leipzig Stadı'ndaki müsabaka TSİ 22.00'de başlayacak.
Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan Maurizio Mariani yönetecek. Mariani'nin yardımcılıklarını Daniele Bindoni ve Alberto Tegoni yapacak. Maçın dördüncü hakemi İsveç'ten Glenn Nyberg olacak. VAR koltuğunda ise İtalyan Marco Di Bello oturacak.

İki takım da ilk kez finalde

Yarı finalde Arda Turan yönetimindeki Shakhtar Donetsk'i yenen Crystal Palace, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında finale yükselmeyi başardı.
İspanyol ekibi Rayo Vallecano ise rakibi gibi ilk kez mücadele ettiği ve ilk kez çıktığı finalden şampiyonlukla ayrılmanın hesabını yapıyor. Organizasyonda mutlu sona ulaşacak ekip, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nin lig aşamasında yer alacak.

İki ekip arasındaki ilk randevu

Crystal Palace ile Rayo Vallecano, resmi maçlarda ilk kez karşı karşıya gelecek. İki takım, kulüp tarihindeki ikinci Avrupa maceralarında finale isimlerini yazdırdı. Taraflardan biri, elde edeceği şampiyonlukla kulüp tarihinin en önemli başarısını kazanacak.

Ismaila Sarr formda

Crystal Palace'ın Senegalli golcüsü Ismaila Sarr, UEFA Konferans Ligi'nde oynadığı son 5 maçta önemli bir performans sergiledi.
Sarr, söz konusu 5 müsabakada toplam 6 gol kaydetti. Bu sezon tüm kulvarlarda ise 44 karşılaşmaya çıkan tecrübeli oyuncu, 21 kez gol sevinci yaşadı.

Garcia ve Frutos golleriyle ön plana çıktı

İspanyol ekibinde ise bu sezon en skorer oyuncular 12'şer golle Alvaro Garcia ve Jorge de Frutos oldu.
Tüm kulvarlarda Frutos 52, Garcia ise 49 kez kırmızı-beyazlı formayı giyerken, iki futbolcu golleriyle takımlarının finale çıkmasında büyük pay sahibi.

Glasner'in vedası

Crystal Palace'ın deneyimli teknik direktörü Oliver Glasner'in UEFA Konferans Ligi finalinin ardından görevini bırakması bekleniyor.
Göreve geldiği 20 Şubat 2024'ten bu yana önemli başarılar elde eden Glasner, Londra ekibiyle 120 maça çıktı. Avusturyalı teknik adam, bu karşılaşmaların 52'sini kazanırken, 33 beraberlik ve 35 yenilgi yaşadı. Glasner, İngiliz ekibiyle Federasyon Kupası (FA Cup) ve Süper Kupa'yı (FA Community Shield) kazandı.

Inigo Perez'in hedefleri

Rayo Vallecano'da teknik direktör Inigo Perez, Crystal Palace karşısında birçok hedefini gerçekleştirmek istiyor.
İspanyol teknik adam, kulübün tarihindeki ilk finalinde kupaya uzanmanın peşinde. 38 yaşındaki çalıştırıcı, hem kendi hem takımının adını da tarihe yazdırmaya kararlı.
Inigo Perez, ayrıca Jose Luis Mendilibar'ın 2023-2024 sezonunda Olympiakos ile elde ettiği kupa zaferinin ardından Konferans Ligi'ni kazanan ikinci İspanyol teknik direktör olmayı da hedefliyor.

Crystal Palace'ta tek eksik, Rayo Vallecano tam takım

İngiliz ekibinde sakatlığından dolayı Eddie Nketiah'ın maçta forma giymesi beklenmiyor. Rayo Vallecano'nun ise tarihindeki en önemli maça tam kadro çıkacağı öğrenildi.

Kerem Aktürkoğlu sakatlandı

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım antrenmanında yaşadığı sakatlığın ardından yaptığı açıklamada, kısa sürecek tedavi döneminin ardından Dünya Kupası hazırlıklarına devam edeceğini belirtti

25.05.2026 17:50:00
İhlas Haber Ajansı
Kerem Aktürkoğlu sakatlandı
Kerem Aktürkoğlu sakatlandı
Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, A Milli Takım antrenmanında yaşadığı sakatlığın ardından yaptığı açıklamada, kısa sürecek tedavi döneminin ardından Dünya Kupası hazırlıklarına devam edeceğini belirtti.

A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sürdürüyor. Cumartesi günü antrenmanda sakatlık yaşayan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

Aktürkoğlu, paylaşımında şu ifadelere ver verdi:

"Kısa bir tedavi sürecinden sonra Dünya Kupası için çalışmalarıma kaldığım yerden devam edeceğiz. Arayan, mesaj atan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ederim."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.