logo
25 AĞUSTOS 2026

Dünya basını Trabzonspor’u yazıyor

Trabzonspor, transfer döneminin en büyük bombasını patlatarak Liverpool’un serbest statüdeki Mısırlı süper starı Mohamed Salah’ı kadrosuna kattı

06.08.2026 13:12:00
Haber Merkezi
 
Dünya basını Trabzonspor’u yazıyor
Dünya basını Trabzonspor’u yazıyor
Trabzonspor, transfer döneminin en büyük bombasını patlatarak Liverpool'un serbest statüdeki Mısırlı süper starı Mohamed Salah'ı kadrosuna kattı.

Dün akşam Trabzon Havalimanı'nda düzenlenen görkemli karşılama töreni ve yaşanan büyük coşku, Avrupa'dan Latin Amerika'ya, Orta Doğu'dan Asya'ya kadar dünya medyasının ilk sayfalarında yer aldı.

Bordo-mavililerin Mısırlı yıldız transferi sadece saha içi dengeleri değiştirmekle kalmadı, Trabzon'daki karşılama atmosferiyle de dünya gündemine oturdu.







Yaklaşık 25 bin taraftarın akın ettiği havalimanındaki heyecan ve yaşanan izdiham, uluslararası yayın organları tarafından "çılgınlık" olarak nitelendirildi. Geceye damga vuran tezahüratlar ve coşku, küresel medyanın manşetlerini süsledi.

İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya'nın önde gelen spor gazeteleri, transferi ve havalimanındaki atmosferi manşetlerine taşıdı:







The Sun (İngiltere): "Şok edici transfer öncesinde Türkiye'ye indikten sonra büyük bir kalabalık tarafından kuşatılan Mo Salah, ilk kez Trabzonspor formasıyla görüntülendi."

The Guardian (İngiltere): "'Trabzon, hazır mısın?' Mohamed Salah, Trabzonspor ile sözleşme imzalamak için Türkiye'ye geldi."

L'Équipe (Fransa): "Mohamed Salah Trabzon'da şimdiden çılgınlık yaşıyor: 'Şampiyon olmuşuz gibi aynı sevinci hissediyorum.'"

Marca (İspanya): "İnanılmaz! Salah Trabzonspor'a imza attı."







Kicker (Almanya): "Mohamed Salah, sözleşmesini imzalamak için Trabzon'a geldi. Taraftarlar Mısırlı süper yıldıza büyük bir karşılama yaptı ve coşkuyla kutladı."

La Gazzetta dello Sport (İtalya): "Trabzonspor Salah'a bayılıyor! Binlerce taraftar onu coşkuyla ve şarkılarla karşıladı."

A Bola (Portekiz): "Salah'ın Türkiye'ye gelişi coşkuya neden oldu."

Transferin yankıları sadece Avrupa ile sınırlı kalmadı. Rusya'dan Arjantin'e, Çin'den Körfez ülkelerine kadar tüm dünya basını Trabzonspor'un bu tarihi adımını işledi:

Al Jazeera (Katar): "Mısırlı yıldız, Trabzonspor'a transfer oldu. İnanılmaz!"







Al Ain News (BAE): "Mohamed Salah Türk devini seçti."

TyC Sports (Arjantin): "Mohamed Salah, Trabzonspor'un Türkiye'deki yeni oyuncusu olacak."

Çin Daily Sports (Çin): "Liverpool efsanesi Trabzonspor'la 2 yıllık anlaşmaya vardı."

MatchTV (Rusya): "Salah, artık Türkiye'de Trabzonspor forması giyecek."

Ismaila Sarr'a Galatasaray baskısı

Galatasaray, Ismaila Sarr için baskıyı artırdı. Kesenin ağzını açtı. Okan Buruk da oyuncuyu ikna etti. Tek sorun takımı Crystal Palace. İngiliz ekibi kesinlikle göndermek istemiyor. Eski oyuncuları Zaha üzerinden korku salmaya çalışıyor. Ancak Sarr'ın da Şampiyonlar Ligi'nde oynamak gibi bir hayali var

25.08.2026 12:14:00
Haber Merkezi
 
Ismaila Sarr'a Galatasaray baskısı
Ismaila Sarr'a Galatasaray baskısı
Galatasaray, Ismaila Sarr'ı istiyor... Senegalli oyuncu parçalıyı giymek için can atıyor. Kulübü Crystal Palace, Sarr için sarı-kırmızılıların yaptığı 30 milyon sterlini bulan teklifi hiç düşünmeden reddetti.






Dün 2-0 kaybedilen Everton maçının kadrosunda yer almamasıyla ilgili iki iddia var... Birincisi Sarr, "Galatasaray'a gelmek istiyor, oynamayı reddetti." İkincisi ise hocası Pierre Sage'in dediği gibi gerçekten sakattı. İkisinin de doğruluk payı olabilir ancak sürpriz bir haber geldi.






ISMAILA SARR'A GİTME BASKISI

Sarr'ı bırakmak istemeyen Crystal Palace Sportif Direktörü Matt Hobbs, Senegalli ile bir görüşme yaptı; Zaha'yı anlattı. Zaha'nın da kendisi gibi Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için Premier Lig'i, Londra'yı ve Crystal Palace'ı bırakıp Türkiye'ye gittiğini hatırlattı.






ZAHA ÖRNEĞİYLE KORKUTTU

O güne kadar Crystal için bir efsane olan Zaha'nın artık adının bile hatırlanmadığını, büyük ölçüde unutulduğundan bahsetti. Galatasaray tercihini gözden geçirmesini istedi.






GALATASARAY DEMEK ŞAMPİYONLAR LİGİ DEMEK

28 yaşındaki Sarr, Zaha gibi kariyeri boyunca hiç Şampiyonlar Ligi'nde oynamadı. Eğer Galatasaray'a gelirse ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatını yakalayabilir.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne kalmak zorunda

Fenerbahçe Lyon'u eleyip Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başarırsa transferde gaza basacak. Şu anda Avrupa'nın üst düzey bazı futbolcuları, sadece Devler Ligi'nde oynamak için bekliyor. Sarı-lacivertliler turu geçerse transfer sezonunun bitmesine az bir zaman kala fırsat transferleriyle kadrosunu güçlendirecek

25.08.2026 12:08:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne kalmak zorunda
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne kalmak zorunda
Kadıköy'deki 1-1'lik ilk maçın ardından Lyon'daki rövanşı kazanıp 2008-09'dan sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne kalması durumunda Fenerbahçe'yi bambaşka bir iklim bekliyor olacak. Şampiyonlar Ligi'ne kalınırsa bir kere minimum 25-30 milyon Euro bandında doğrudan katılım primi ve yayın geliri kasaya girecek.






ŞAMPİYONLAR LİGİ DEMEK PARA DEMEK

Devler Ligi'ndeki galibiyet ve beraberlik primleriyle birlikte bu rakam kulübün mali yapısını ve limitlerini rahatlatacak. 2008'den bu yana süren "hasret" bitecek, bir travma atlatılacak, uluslararası arenada prestij yeniden toparlanacak.






FIRSAT TRANSFERLERİ COŞACAK

Şampiyonlar Ligi vitrini sayesinde transferin son günlerinde daha önce "gelmem" diyen oyuncular için son bir hamle daha yapılması gündeme gelecek. Mevcut kadro zaten değerini katlayacak. 36 takımlı lig formatında minimum 8 farklı takımla maç yapma şansı sayesinde Kadıköy'e en az 4 dünya klasmanında takım gelecek.






AVRUPA LİGİ'NDE AYNI HAVA YOK

Elenme ise öncelikle ekonomik kayıp olarak vuracak. Avrupa Ligi katılım ve yayın gelirleri Devler Ligi'nin neredeyse 3'te 1'i seviyesinde... Bu da transferde frene basmak demek olacak.






FENERBAHÇE CAMİASINDA MORALLER BOZULACAK

Sezonun en kritik ilk hedefinin kaçması camiada kim ne derse desin bir hayal kırıklığına neden olacak; zaten var olan ve yönetim ile teknik heyet üzerindeki baskıyı artıracak.






AVRUPA'DA BAŞARISIZLIK TEHLİKELİ

Şampiyonlar Ligi'nde ilerlemek son derece zor... Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe doğrudan son aşamalara kadar gidebilir; ancak orada da her ilerleme sonrasında yaşanacak bir kayıp keyif bozucu olacak.

Fenerbahçe Lyon'u böyle devirecek

Fenerbahçe yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstererek şeytanın bacağını kırmak istiyor

25.08.2026 11:15:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Lyon'u böyle devirecek
Fenerbahçe Lyon'u böyle devirecek
Fenerbahçe yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstererek şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Dile kolay 18 yıldır Avrupa'nın en büyük kupasında boy gösteremeyen sarı-lacivertlilerin önünde sadece 90 dakika var. Lyon'u yenerek bu hayaline kavuşmak isteyen İsmail Kartal da dersine çok çalıştı. Fransızlara sürpriz hazırladı.







Fenerbahçe yarın akşam Fransa'dan alnının akıyla dönerse 18 sezon sonunda yeniden Şampiyonlar Ligi'ne dönecek. Yoksa hasret 19 sezona çıkacak.

İlk maçta Fenerbahçe sahada dengeli olsa da hücum geçişlerinde üretkenlik sorunu yaşadı. 1-1'lik skorun ardından deplasmandaki tur mücadelesinde Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio'nun eksikliği hücum kurgusunu baştan şekillendirecek.







İSMAİL KARTAL EKSİK KONUYA ÇALIŞTI

12 şut atılmasına ve 5'inin isabet bulmasına rağmen üretilen gol beklentisinin (xG) 0.00 seviyesinde kalması üzerinde duran İsmail Kartal, hafta boyunca çok değil kaliteli şut üzerinde çalıştı.







LUKAKU İLE BAŞLAR MI?

İstanbul'da rakip ceza sahasına 44 kez girip pozisyon kalitesi yakalayamamak da Fenerbahçe'nin hücumunda belki de Lukaku'lu bir sisteme ihtiyaç olduğunun işareti. Kartal belki de sürpriz yapar, kendisinin değil Aziz Yıldırım'ın istediği Lukaku ile Lyon deplasmanına çıkar.







HAVA TOPLARINI ALMAK ŞART

İlk maçta yakalanan hava topu mücadelelerindeki %35'lik başarı oranı devam ederse Fenerbahçe'nin Lyon'da canı yanar. İsmail Kartal ayrıca bunu da düzeltmek için çok çaba gösterdi.







LYON'A ŞUT ATTIRMAYACAK

Lyon'un İstanbul'da ceza sahası dışından 7 şut atması üzerine alan savunmasındaki boşluklara dikkat çeken Kartal, doğru kaymaları yapmak zorunda olduklarını oyuncularına anlattı.

Fatih Tekke'yi kahreden transfer

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Lille Kulübü'nün genç ön liberosu Ayyoub Bouaddi için, "Fas'ın 6 numarasını çok beğeniyorum. Başkan'a attım. Sonra internetten baktım, değeri 50 milyonmuş! Sonra alırız dedim (gülerek)" ifadelerini kullanmıştı. Genç yetenek, 2 kat fiyatla Manchester City'nin yolunu tuttu

24.08.2026 22:48:00
Haber Merkezi
 
Fatih Tekke'yi kahreden transfer
Fatih Tekke'yi kahreden transfer
Trabzonspor son yıllarda yaptığı genç oyuncu transferleriyle öne çıktı. Bordo-Mavili takımın teknik direktörü Fatih Tekke kısa süre önce, "Fas Milli Takımı'nın 6 numarası Ayyoub Bouaddi'yi çok beğeniyorum. Başkana da attım. Sonra internetten baktım, değeri 50 milyon euroymuş. Dedim ki, sonra alırız (gülerek)" ifadelerini kullanmıştı.

HERKES BEKLİYORDU

Yani Fatih Tekke, Lille Kulübü'nün 18 yaşındaki Faslı yeteneğini alamayacaklarını esprili bir dille anlatmıştı. Manchester City ise bunu başardı. Premier Lig temsilcisi, 100 milyon euroluk bir paket karşılığında genç futbolcuyu kadrosuna kattı. Zaten herkes Ayyoub Bouaddi'nin yüksek bir bedelle bu yaz ayrılmasını bekliyordu.






ADETA YENİDEN YAPILANMA

Manchester City'de çok sayıda isimle yollar ayrıldı. Adı tam konulmasa da City'de adeta yeniden yapılanma var. Lille altyapısından çıkan Ayyoub Bouaddi, henüz 18 yaşında dev bir transfer yaptı. 1.85 boyundaki futbolcunun uzun yıllar Manchester City forması giymesi bekleniyor.

Sallaı için son karar

Roland Sallai bugün itibarıyla hala İngiliz ekiplerinin dikkatini çekiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk onunla ilgili kararını vermişti. Erzurumspor maçının ardından ise ayrılık ihtimali tamamen bitti

24.08.2026 22:42:00
Haber Merkezi
 
Sallaı için son karar
Sallaı için son karar
Galatasaray, Erzurumspor deplasmanından 4-0'lık galibiyetle dönerken Sallai de ağları havalandırmıştı. Macar futbolcu karşılaşma sonrasında, "Ligde ilk galibiyetimizi aldık. Kazandığımız için mutluyuz. Kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK

Roland Sallai ayrıca, "Mutluyum... Tamamen maçlarımıza odaklanmalıyız. Kulüp olarak, takım olarak ne yapıyoruz? Buna odaklanmalıyız. Hedeflerimiz çok büyük. Yine başarılı olmak istiyoruz. Geliştirmemiz gereken yerler de var" ifadelerini de kullanmıştı.






SÜRE İYİCE DARALDI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, daha önce 29 yaşındaki futbolcunun kalması yönünde rapor sunmuştu. Bugün hala İngiltere pazarından talipleri var. Ancak Roland Sallai kadroda tutulacak. Bu kararda Sallai'nin sadece Erzurumspor maçında attığı gol ve sergilediği performans etkili olmadı.

Ayrıca yavaş yavaş transfer döneminin sonlarına doğru geliyoruz. Sallai satılırsa, süre bakımından takviye yapmak çok zorlaşabilir. Başarılı futbolcunun Sarı-Kırmızılılar'la olan mukavelesi 30 Haziran 2028 tarihine kadar devam ediyor.

Galatasaray'a forvet müjdesi

Milan'daki geleceği tartışılan Nkunku, yıldızının parladığı Leipzig'le yeniden anlaştı. Bu arada Alman ekibinin 21 yaşındaki forveti Conrad Harder'da da soru işaretleri arttı. Galatasaray'ın listesinde Danimarkalı futbolcu da vardı

24.08.2026 22:33:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a forvet müjdesi
Galatasaray'a forvet müjdesi
Transfer döneminde süre daralırken hareketlilik de arttı. Daha önce adı defalarca Türk ekipleriyle anılan Nkunku, Milan'dan Leipzig'e geçiş yaptı. Bu hamlenin ardından Leipzig'in genç forveti Conrad Harder'da Galatasaray sesleri yükseldi. Aslan'ın listesinde Danimarkalı futbolcu da vardı.

GENÇ KRİTERİNE UYUYOR

21 yaşındaki santrfor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun "genç yabancı" kriterine fazlasıyla uyuyor. Nkunku olayının ardından Sarı-Kırmızılılar'ın Conrad Harder konusundaki baskısını artırması bekleniyor. 1.85 boyundaki futbolcunun Leipzig ile 30 Haziran 2030 tarihine kadar sözleşmesi var.






SATIN ALMA OPSİYONLU

Bundesliga ekibi, Danimarkalı oyuncuyu 2025 yazında Sporting'den almıştı. O dönemde 24 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Galatasaray'ın kafasındaki teklif; satın alma opsiyonlu kiralama... Bu hafta içinde yeni forvetin İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Ve Conrad Harder ihtimali yükselmiş gibi gözüküyor.

Barcelona'nın Osimhen planı

Golcü arayan Barcelona'nın en büyük adayı; Atletico Madrid forması giyen Julian Alvarez'di... Ancak iki kulüp bu sebeple kanlı bıçaklı oldu. Barça'nın şu anda Lautaro Martinez ve Osimhen ikilisi arasında kaldığı konuşuluyor.
 

24.08.2026 13:19:00
Haber Merkezi
 
Barcelona'nın Osimhen planı
Barcelona'nın Osimhen planı
Santrfor arayışındaki Barcelona, Julian Alvarez'le kişisel şartlarda anlaşmıştı. Ancak bunu Atletico Madrid'in bilgisi dışında yaptıkları belirtildi. Hatta Madrid bu sebeple Barça'yı şikayet etti. Ayrıca 200 milyon euro teklif edilse bile Arjantinli yıldızın Barcelona'ya verilmeyeceği belirtildi.






KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORLAR

Barcelona'nın şu anda Inter'den Lautaro Martinez ve Galatasaray'dan Victor Osimhen arasında seçim yapabileceği konuşuluyor. Dış basında Osimhen'in daha kolay bitebileceği söylense de aslında durum böyle değil. Sarı-Kırmızılılar, transfer döneminin bitimine kısa bir süre kala Nijeryalı yıldızı göndermeyi kesinlikle düşünmüyor.






OLAYIN MADDİ BOYUTU

Ayrıca hem Lautaro Martinez hem de Victor Osimhen'in bonservis bedelleri son derece yüksek. Bu arada Osimhen'in senelik maaşı, Martinez'den daha fazla... Nijeryalı bonuslarla birlikte yıllık 21 milyon euro civarında bir para kazanıyor. Martinez ise 20 milyon euro seviyesinde maaş alıyor (bonuslarla). Osimhen'in İspanya'da aynı rakamı alması için vergiler sebebiyle çok daha fazlasının ödenmesi gerekiyor.

Danimarkalıda son viraj

Galatasaray ve Monza arasındaki Victor Nelsson pazarlığı devam ediyor. Danimarkalı stoper, İtalyan ekibine gitmezse Sarı-Kırmızılılar'ı ciddi bir sorun bekliyor.

24.08.2026 13:12:00
Haber Merkezi
 
Danimarkalıda son viraj
Danimarkalıda son viraj
Galatasaray'da kesinlikle düşünülmeyen isimlerden biri; Victor Nelsson... Danimarkalı futbolcunun mukavelesi 30 Haziran 2027'de bitecek. Yani sözleşmesinin son senesine girdi. Daha önce Samsunspor'un çeşitli girişimleri oldu. Ancak 27 yaşındaki oyuncu, Türkiye'de kalmak istemediğini iletti.






EN KÖTÜ SENARYO

Şu anda Monza'yla pazarlıklar sürüyor. Galatasaray, Serie A temsilcisiyle anlaşabilirse, Nelsson İtalya'nın yolunu tutacak. Aksi durumda ciddi bir sıkıntı yaşanabilir. Çünkü teknik heyet, 1.85 boyundaki futbolcuya kesinlikle sıcak bakmıyor. En kötü senaryoda, oyuncunun alacakları ödenecek ve sözleşmesi feshedilecek.






1 HAFTA İÇİNDE

Bu hafta içinde konuyla ilgili belirsizliğin çözülmesi bekleniyor. Zaten yavaş yavaş transfer döneminin sonuna doğru geliyoruz. Galatasaray, Nelsson'u 2021 yazında Kopenhag'dan almıştı. O dönemde 7 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Danimarkalı futbolcunun çok iyi performansları oldu. Forma süreleri düştükten sonra ise sorunlar çıktı.

Fenerbahçe’yi düşündüren gelişme

Como, Villarreal'den Willy Kambwala'yı kadrosuna kattı

24.08.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’yi düşündüren gelişme
Fenerbahçe’yi düşündüren gelişme
Como, Villarreal'den Willy Kambwala'yı kadrosuna kattı. Fenerbahçeli Diego Carlos'un İtalyan ekibine dönmesi hala mümkün. Ancak bunun için bazı ayrılıkların yaşanması gerekiyor. Süre ise daralıyor.






Fenerbahçe'de Diego Carlos bu sezon kadroda düşünülmüyor. Brezilyalı savunmacı ise geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği Como'ya dönmek istiyor. 






Ancak konuyla ilgili kafa karıştıran gelişmeler yaşandı. Serie A temsilcisi, Villarreal'den Willy Kambwala'yı kadrosuna kattı.






YOLLARINI AYIRMALI

21 yaşındaki stoper sonrasında Diego Carlos hakkındaki soru işaretleri daha da arttı. İtalyan basınına göre; Carlos'un Como'ya dönüş şansı hala var. Ancak bunun gerçekleşmesi için Serie A temsilcisinin bazı savunmacılarla yollarını ayırması gerekiyor...







TUTAMIYORUM ZAMANI

Her alınan ve satılan futbolcuda zaman gerekiyor. Ve transfer döneminin sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Como, satışları hızlı şekilde gerçekleştiremezse Carlos'un dönüş yolu kapanacak.







Bu durumda Fenerbahçe'yi daha sıkıntılı bir süreç bekleyecek. Sambacının mukavelesi 30 Haziran 2028'e kadar sürüyor.

Bordo Mavililer bir yol arıyor

Trabzonspor'da gündem; forvet ve bir 6 numara

24.08.2026 10:41:00
Haber Merkezi
 
Bordo Mavililer bir yol arıyor
Bordo Mavililer bir yol arıyor
Trabzonspor'da gündem; forvet ve bir 6 numara... Ancak yabancı kontenjanı sebebiyle işler zorlaşıyor. Şu anda fazla konuşulmasa da Stefan Savic'in sözleşmesinin feshedilebileceği söylentileri var...






Trabzonspor çok hareketli bir transfer dönemi geçiriyor. Gelenler ve gidenler derken yoğun trafik oluştu. Bordo-Mavililer'de anlık gündem ise forvet ve 6 numara... Ancak kontenjan sıkıntısı sebebiyle bu bölgelerden sadece birini tercih etmek zorunda kalacaklar gibi...






HENÜZ KONUŞULMADI

İddialara göre; Stefan Savic'in mukavelesinin feshedilmesi gündemde... 35 yaşındaki tecrübeli stoperin sakatlık geçmişi de pek parlak değildi. Eğer Savic'ten çıkılabilirse, hem golcü hem de 6 numara hamleleri tamamlanabilecek. Ancak şunu belirtmekte fayda var: Şu anda Karadağlı futbolcuyla bu yönde bir konuşma yapılmadı.







TERCİH ETMEK ZORUNDAYIZ

Diz ameliyatı geçiren Arseniy Batagov'un ise ekim ayı başında sahalara dönmesi bekleniyor. Yani yeni transfer olmasa da süreç içerinde Trabzonspor'a bir stoper daha gelecek. Teknik Direktör Fatih Tekke, "Santrfor ve 6 numara...







İkisinden birini tercih etmek zorundayız. Çünkü sayısal olarak doluyor kontenjan. Ben önce santrfor dedim. Ama olabilirse 6 numara... Yani iyi ve sert bir 6 isteğimiz düşüncemiz var" açıklamasını yapmıştı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.