logo
30 HAZİRAN 2026

Dünya Kupası'nı 35. sırada bitirdik! Eski sistemde 32 takım gidiyordu!

Dünya Kupası'nda takım sayısı 32'den 48'e çıkarılmıştı. Genel puan durumlarına bakıldığında Türkiye organizasyonu 35. sırada bitirdi! Bazıları organizasyona katılmanın büyük bir başarı olduğunu ifade ediyor... Eski sisteme göre orada bulunmayacaktık bile

30.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
 
Dünya Kupası'nı 35. sırada bitirdik! Eski sistemde 32 takım gidiyordu!
Dünya Kupası'nı 35. sırada bitirdik! Eski sistemde 32 takım gidiyordu!
Dünya Kupası'nda grup aşamasından sonra yapılan genel puan durumuna göre; Türkiye, dev organizasyonu 35. sırada bitirebildi! Bu turnuva, ülke sayısının 32'den 48'e çıkarıldığı ilk Dünya Kupası olma özelliğini de taşıyordu. Yani rakamlar, bütün duygusallığı taca atıyor...






'ANLAYANA' ÇOK ŞEY ANLATIYOR

3 ülkenin ev sahipliği yaptığı organizasyonda, 48 ülke arasında 35. sırada olmamız, aslında büyük bir hüsranı da belgeledi... Bazıları uzun süre sonra Dünya Kupası'na gitmemizin başarı olduğunu söylüyor. Eski kuralı bir kenara bıraksak bile genel puan durumundaki halimiz, "anlayana" çok şey anlatıyor.






'CANINIZ SAĞ OLSUN' SIKINTISI

Grup aşamasında yaşanan devasa üzüntünün ardından, yetkililerin büyük bölümünün, "Canınız sağ olsun" tarzında yorumlar bekledikleri de yoğun şekilde hissedildi. Fakat bu ifade kullanılmayınca bu kez de baskı altında kaldıklarını söylediler. Ne yazık ki unutmak isteyeceğimiz bir turnuvayı böylece geride bıraktık...

Milli takımın başına Şenol Güneş! Hacıosmanoğlu kararını verdi

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, milli takımın idari yapılanmasında devrim yaratacak "Şenol Güneş" hamlesine hazırlanıyor. İlk yönetim kurulu toplantısında gündeme gelecek tarihi plan doğrultusunda; uluslararası tecrübesi ve kriz yönetimiyle öne çıkan deneyimli teknik adamın, Hamit Altıntop ve Ceyhun Kazancı’dan boşalan "Milli Takımlardan Sorumlu Üst Düzey Yönetici" koltuğuna getirilmesi hedefleniyor

30.06.2026 18:24:00
Haber Merkezi
 
Milli takımın başına Şenol Güneş! Hacıosmanoğlu kararını verdi
Milli takımın başına Şenol Güneş! Hacıosmanoğlu kararını verdi
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ay-Yıldızlı ekibin geleceğini şekillendirecek kritik bir hamleye hazırlanıyor. Kulislerden sızan iddialara göre Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun deneyimli teknik adamı Şenol Güneş'e "Milli Takımlardan Sorumlu Yönetici" olması için teklif götürecek. Başkanın, bu konuyu TFF'nin ilk yönetim kurulu toplantısında resmen gündeme getireceği öğrenildi.






UZUN VADELİ PLANLAMALARI YAPACAK

TFF yönetimi, milli takım yapılanmasının başına hem uluslararası futbol çevrelerinde güçlü ilişkilere sahip hem de kriz yönetimini iyi bilen profesyonel bir ismi getirmeyi hedefliyordu.

Şenol Güneş ismi, tam da bu kriterleri karşılayan, teknik heyet ile federasyon arasında köprü kurabilecek ve uzun vadeli planlamayı yürütebilecek en güçlü aday olarak öne çıktı.

Tecrübeli hocadan olumlu sinyal alınması durumunda resmi imzaların atılması bekleniyor.






SON OLARAK KAZANCI GÖREVDEYDİ

Milli takımlardaki bu idari rol, futbolseverlerin yabancı olduğu bir pozisyon değil. Daha önce Hamit Altıntop ve Ceyhun Kazancı bu kritik görevi üstlenmişti. Ancak Kazancı'nın yaklaşık bir yıl önce istifa etmesi ve Altıntop'un ayrılığı sonrasında bu pozisyonda köklü bir değişim ihtiyacı doğdu.






ŞU ANDA SORUMLULUK OTYAKMAZ'DA

Mevcut şemada ise A Milli Takımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini Mecnun Otyakmaz yürütürken, yardımcılığını ise Muhammed Akçay yapıyor. Şenol Güneş'in bu ekibe dahil olması durumunda, milli takımın idari ve sportif yapılanmasında yeni bir dönemin kapısı aralanmış olacak.

Bayern neden Beşiktaş'tan 20 milyon istiyor? Nübel gerçekleri

Beşiktaş'ın yeni kaleci konusunda 1 numaralı adayı Alexander Nübel... Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Bayern Münih ise 20 milyon euroluk bonservis beklentisinde geri adım atmıyor. Bunun arkasında uzun vadeli planlama var

30.06.2026 16:50:00
Haber Merkezi
 
Bayern neden Beşiktaş'tan 20 milyon istiyor? Nübel gerçekleri
Bayern neden Beşiktaş'tan 20 milyon istiyor? Nübel gerçekleri
Beşiktaş kadrosuna kesin olarak yabancı bir kaleci katacak. Şu anda bütün ağırlık, Alexander Nübel'e verildi. 29 yaşındaki eldivenin Stuttgart'taki kiralık sözleşmesi sona erdi. Bayern Münih'le mukavelesi ise 30 Haziran 2029 tarihine kadar sürüyor...






ARADA CİDDİ FARK VAR

Beşiktaş'ın, bonuslarla birlikte 10 milyon euroluk bonservis seviyesine çıktığı konuşuluyor. Bayern Münih cephesi ise 20 milyon euro bekliyor. Alman devinin indirim ihtimali var. Ancak fazla değil! Bayern'in efsane kalecisi Manuel Neuer'in geride bıraktığımız sezonun ardından yeşil sahalara veda etmesi bekleniyordu.






2027 YAZINA SAKLANACAK

Ancak 40 yaşındaki file bekçinin sözleşmesi 30 Haziran 2027'ye kadar uzatıldı. Neuer'in, 2027'de yazında aktif kariyerini noktalayacağı düşünülüyor. Bu durumda Bayern Münih'in yeni bir kaleciye ihtiyacı olacak. Nübel'in, Neuer sonrasında kaleye geçirilmesi planlanıyordu. Alman devi, ondan 20 milyon euro bekliyor. Çünkü Nübel satılırsa, Neuer sonrası yeni bir kaleci için para harcanacak. Bayern, 20 milyon euroluk kaynağı, 2027 yazına saklamak istiyor.

Beşiktaş'ın futbol aklı Eduard Graf mı, Önder Özen mi?

Bayern Münih Sportif Direktörü Max Eberl, Alexander Nübel’e 20 Temmuz’daki sezon başı kampına katılmaması gerektiğini bildirerek kesin bir ültimatom verdi

30.06.2026 16:30:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın futbol aklı Eduard Graf mı, Önder Özen mi?
Beşiktaş'ın futbol aklı Eduard Graf mı, Önder Özen mi?
Bayern Münih'ten ültimatom yiyen Alexander Nübel için Beşiktaş masada ancak mali uçurum transferi bitme noktasına getirdi. Alman basını görüşmeleri Sportif Direktör Eduard Graf'ın yürüttüğünü yazarken, siyah-beyazlıların transferdeki asıl 'futbol aklı' tartışma konusu oldu. Masadaki rakamlar ve Beşiktaş'ın Ramsdale ile Meslier'den oluşan B planı da gündemde.






Bayern Münih Sportif Direktörü Max Eberl, Alexander Nübel'e 20 Temmuz'daki sezon başı kampına katılmaması gerektiğini bildirerek kesin bir ültimatom verdi. Alman devinin kadro planlamasında yer almayan Dünya Kupası patentli file bekçisinin, kendine yeni bir kulüp bulması için önünde kritik 3 hafta var.






BAYERN, NÜBEL'E "SEN GELME" DEDİ

Nübel için şu ana kadar en ciddi adım atan kulüp Beşiktaş olsa da transferde mali uçurumlar krize yol açtı. Alman basınına yansıyan iddialarda taraflar arasında görüşmeleri yürüten isim olarak Eduard Graf'ın adı öne çıkıyor.






ÖNDER ÖZEN TRANSFERİN NERESİNDE?

Siyah-beyazlıların transfer politikasını ve "futbol aklını" kimin yönettiği tartışmalarını alevlendiren bu süreçte Graf, oyuncu ve menajeriyle masaya oturdu. Ancak Alman kulüplerinin ve basınının muhatap aldığı Graf'ın aksine, Beşiktaş camiasında arka plandaki asıl stratejistin kim olduğu (Graf mı, yoksa Önder Özen mi?) sorusu transferin kaderini doğrudan etkiliyor.






RAKAMLAR ARASINDA DAĞLAR VAR

Sky'ın raporuna göre yapılan son görüşmede Beşiktaş, Nübel'e tartışmasız birinci kaleci pozisyonunu garanti etti. Mali şartlarda ise taraflar tamamen kopma noktasında.

Bayern Münih'te brüt 12 milyon Euro kazanan Nübel'e, Beşiktaş bonuslar dahil net 5 milyon Euro önerdi. Kulüpler arasındaki bonservis pazarlığında da büyük bir uçurum var; Bayern Münih kapıyı 20 milyon Euro'dan açarken, Beşiktaş'ın teklifi 5 milyon Euro sabit ve 5 milyon Euro bonus seviyesinde kaldı.






BEŞİKTAŞ'IN 2 ALTERNATİFİ DE VAR

Gelecek haftanın başında transferde nihai kararını verecek olan Beşiktaş, bu yüksek maliyetli operasyonun çökme ihtimaline karşı B ve C planlarını şimdiden hazırladı.

Siyah-beyazlıların listesindeki ilk alternatifler; Southampton'dan Aaron Ramsdale ve Leeds United ile sözleşmesi sona eren boştaki Illan Meslier.

Öte yandan Nübel için sadece Beşiktaş devrede değil; Manchester City, Juventus ve Benfica da oyuncunun durumunu yakından takip ediyor.

Beşiktaş Devler Ligi'ni karıştıracak! Dev transfer bütçesi açıklandı

Basketbol kulislerinde yankı uyandıran haberlere göre, EuroLeague'deki ilk sezonuna hazırlanan Beşiktaş, yeni sezon bütçesini gerçek bir Avrupa devine yakışır şekilde belirledi

30.06.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş Devler Ligi'ni karıştıracak! Dev transfer bütçesi açıklandı
Beşiktaş Devler Ligi'ni karıştıracak! Dev transfer bütçesi açıklandı
Devler Ligi'ndeki ilk sezonuna hazırlanan Beşiktaş, sadece oyuncu ve teknik kadro maaşları için 12 milyon Euro değerinde devasa bir bütçe ayırdı. Başantrenör Dušan Alimpijević yönetiminde Avrupa'da zirveyi hedefleyen siyah-beyazlıların bu tarihi yatırımı, Kızılyıldız gibi rakiplerle kıyaslamaları beraberinde getirirken transfer piyasasında ve EuroLeague kulislerinde adeta deprem etkisi yarattı.






Basketbol kulislerinde yankı uyandıran haberlere göre, EuroLeague'deki ilk sezonuna hazırlanan Beşiktaş, yeni sezon bütçesini gerçek bir Avrupa devine yakışır şekilde belirledi. Sırp Mozzart Sport'un aktardığı verilere göre siyah-beyazlılar, organizasyondaki bu tarihi ilk yılı için sadece oyuncu ve teknik kadro maaşlarına özel olarak 12 milyon Euro ayırdı.






ALIMPIJEVIC İÇİN ÖZEL BÜTÇE

Basketbol şubesi için rekor niteliğindeki bu yatırım, yönetimin organizasyondaki hedeflerinin ne kadar yüksek olduğunun açık bir kanıtı. Bu dev bütçe, siyah-beyazlı taraftarlar arasında büyük bir heyecan yaratırken sosyal medyada da geniş çaplı bir tartışmanın fitilini ateşledi.






12 MİLYON EURO'LUK DEV BÜTÇE

Taraftarların büyük bir kısmı, bu bütçenin Başantrenör Dušan Alimpijević'in elit seviyedeki koçluk değerini kanıtlaması ve takımı zirveye taşıması adına muazzam bir fırsat olduğunu savunarak kararı coşkuyla karşıladı.

Ancak 12 milyon Euro'luk pay, Avrupa basını ve diğer kulüp taraftarları arasında farklı kıyaslamaları da beraberinde getirdi.






KIZILYILDIZ'LA KARŞILAŞTIRMA

Bazı otoriteler, günümüz EuroLeague dünyasında rekabetçi ve kalıcı bir aktör olabilmek için bu seviyedeki bir rakamın temel bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerken; bazı taraftarlar ise bu bütçeyi organizasyonun köklü devleriyle kıyaslamaya başladı. Tartışmaların odağındaki eğlenceli ve eleştirel bir diğer nokta ise Kızılyıldız gibi kulüplerin harcama politikaları oldu.






SAHAYA ÇIKMADAN DENGELERİ BOZDU

Kimi çevreler Beşiktaş'ın bütçesini makul bulurken, kimi rakip taraftarlar ise sadece oyuncu kadrosuna astronomik paralar harcamakla eleştirilen Kızılyıldız gibi kulüplerin çılgın bütçelerini hatırlatarak konuyu mizahi bir dille ele aldı. Kesin olan tek bir şey var ki; Beşiktaş bu yatırımıyla daha sahaya çıkmadan EuroLeague'deki dengeleri sarsmayı başardı.

Fenerbahçe'den Okan Buruk'a destek

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un "Yabancı gençleri neden yetiştirelim?" çıkışına Fenerbahçe cephesinden Mahmut Uslu destek verdi

30.06.2026 16:03:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'den Okan Buruk'a destek
Fenerbahçe'den Okan Buruk'a destek
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un "Yabancı gençleri neden yetiştirelim?" çıkışına Fenerbahçe cephesinden Mahmut Uslu destek verdi.

İki ezeli rakibi buluşturan bu tepki TFF'nin kulislere sızan devrim niteliğindeki yeni altyapı reformuna göre İlk 11'de altyapı oyuncusuna en az 30 dakika süre zorunluluğu geliyor. Kontenjanı dolduramayan kulüplerin kadroları eksik kalacak!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un yabancı oyuncu yetiştirmeye yönelik eleştirilerine, Fenerbahçe'nin etkili ismi Mahmut Uslu'dan destek geldi.

Buruk'un, "Türk genci yetiştireyim okey ama yabancı genci neden yetiştireyim?" şeklindeki çıkışını haklı bulan Uslu, Türk kulüplerinin başka ülkelerin futboluna hizmet eden birer "yetiştirici" konumuna düşürülmemesi gerektiğini savundu.







İŞTE MAHMUT USLU'NUN SÖZLERİ

- Ben hangi ülkeye, hangi dünya futboluna Türkiye'de hizmet edeceğim, genç yabancıları alıp yetiştireceğim, adam çekip gidecek, biz yetiştirici olacağız.

İki ezeli rakibin bu nadir fikir birliği, Türk futbolunun geleceğine dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.







+4 KURALI TAMAMEN KALKACAK

Bu polemik, TFF'nin mevcut "14 yabancı" (10+4) kuralının yerine getirmeyi planladığı radikal altyapı reformunu akıllara getirdi. Yeni taslağa göre, kadroda bulundurulacak yabancı oyuncular için herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

Ancak TFF, kulüpleri doğrudan kendi öz kaynaklarına yönlendirecek çok katı altyapı zorunlulukları getirmeye hazırlanıyor. Bir oyuncunun bu statüde sayılabilmesi için ise en az 2 sezon kulübün altyapısında forma giymiş olması şartı aranacak.







İLK 11'DE ALT YAPIDAN OYUNCU

Yeni sistemin en radikal kararı ise doğrudan ilk 11 tercihleriyle ilgili olacak. Teknik direktörler, yaşına bakılmaksızın en az 1 ya da 2 altyapı çıkışlı oyuncuyu ilk 11'de başlatmak veya sahaya sürmek zorunda kalacak.

Üstelik bu oyuncuların formaliteden oyuna alınmasını engellemek amacıyla, sahada "en az 30 dakika kalma" şartı getirilmesi de masadaki en güçlü seçenekler arasında yer alıyor.







28 KİŞİLİK KADRO İÇİN SINIRLAMA

Altyapı ambargosu sadece ilk 11 ile sınırlı kalmayacak, geniş kadrolara da doğrudan yansıyacak. Maç günü belirlenen 18 kişilik kadroda en az 4 veya 5, TFF'ye bildirilen 28 kişilik geniş lig kadrosunda ise en az 8 veya 9 altyapı çıkışlı futbolcu bulundurulması zorunlu hale gelecek.







Kulüpler, belirlenen bu altyapı kontenjanlarını dolduramadıkları takdirde yerlerine başka transfer yazamayacak ve kadrolarını eksik kurmak zorunda kalacak.

Fenerbahçe neden sürekli sakat veriyor?

Topuk Yaylası kampında Talisca, Muriqi ve Becao'nun peş peşe sakatlanması, Asensio ve Skriniar'ın düz koşulara mahkum kalması Fenerbahçe'de alarm zillerini çaldırdı

30.06.2026 15:47:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe neden sürekli sakat veriyor?
Fenerbahçe neden sürekli sakat veriyor?
Topuk Yaylası kampında Talisca, Muriqi ve Becao'nun peş peşe sakatlanması, Asensio ve Skriniar'ın düz koşulara mahkum kalması Fenerbahçe'de alarm zillerini çaldırdı.

Laktat testleri analiz edilmeden yapılan ağır yüklemeler, zemin faktörü ve oyuncuların yaş durumu, kamptaki krizin arkasındaki 3 ana neden olarak masaya yatırıldı.

Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'nda gerçekleştirdiği yeni sezon hazırlık kampı, üst üste gelen sakatlık haberleriyle sarsılıyor.  Talisca'nın ardından Vedat Muriqi'in de kas sakatlığı yaşaması ve Becao'nun benzer bir süreçten geçmesi, sarı-lacivertli camiada alarm zillerini çaldırdı.







ÜÇ ANA ETKEN ÖN PLANA ÇIKTI

Henüz takımla çalışmalara başlayamayan ve sadece düz koşu yapan Marco Asensio ile Milan Skriniar'ın durumları da eklenince, kamptaki sakatlık krizinin arkasındaki nedenler yüksek sesle sorgulanmaya başlandı. Kulislerde ve teknik heyette bu tablonun arkasında üç ana etkenin yattığı konuşuluyor.







KARTAL ACELECİ DAVRANDI SUÇLAMASI

İddialara göre öne çıkan birinci neden, teknik direktör İsmail Kartal'ın sezon başı hazırlık metodolojisindeki acelecilik olarak gösteriliyor.  Takımın fiziksel kapasitesini belirleyen laktat testi sonuçları henüz tam olarak analiz edilmeden, oyunculara ağır fiziksel yüklemeler yapıldığı ve erkenden hazırlık maçlarına geçildiği iddia ediliyor.







GENELDE YAŞLI FUTBLCULAR SAKAT

Futbolcuların tatil dönüşü bireysel limitleri netleşmeden yapılan bu plansız yüklemeler, kasların aşırı strese girmesine ve arka arkaya sakatlıkların yaşanmasına doğrudan zemin hazırlıyor.

Sakatlık dalgasını tetikleyen ikinci etken ise takımın yaş ortalaması ve oyuncuların mevcut fiziksel durumları. Kamp döneminde sakatlık yaşayan isimlerden Talisca ve Muriqi'in 32, Becao'nun ise 30 yaşında olması, yoğun idman temposunda toparlanma sürelerini uzatıyor.







TOPUK YAYLASI ZEMİNİ SIKINTISI

Yaş faktörünün yanı sıra Asensio ve Skriniar'ın takıma henüz hazır gelmemesi  sakatlık riskini kronik bir boyuta taşıyor. Tartışma yaratan üçüncü ve son neden ise Topuk Yaylası Tesisleri'nin zemin yapısı.

Her ne kadar üst düzey bir tesis olsa da, yüksek rakımdaki hava şartları ve zemin sertliğinin, ağır antrenman programıyla birleştiğinde oyuncuların adale yapısını olumsuz etkilediği iddia ediliyor.

Yoğun idman maçları ve çift kale antrenmanlarda sertleşen zeminin, özellikle kas ve tendon grubunda zorlanmaları tetiklediği gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe'den yılın transfer bombası

Fenerbahçe transferde yılın bombasını patlatmaya hazırlanıyor

30.06.2026 15:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'den yılın transfer bombası
Fenerbahçe'den yılın transfer bombası
Fenerbahçe transferde yılın bombasını patlatmaya hazırlanıyor! Mason Greenwood ve Marcus Rashford bekleyen sarı-lacivertliler, Sporting Lizbon Başkanı Frederico Varandas'ın Türkiye'de tatil yaptığını öğrenen Feridun Geçgel, gizli operasyonuyla Pedro Gonçalves transferini bitirme noktasına getirdi. Geçen sezon 13 gol ve 8 asistle devleşen 28 yaşındaki Portekizli yıldızın, hem bonservis hem de maaş maliyetinin Greenwood'dan çok daha makul olduğu öğrenildi.






Fenerbahçe transfer piyasasında yılın çalımına imza atmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertlilerin adının Mason Greenwood ve Marcus Rashford gibi isimlerle anıldığı süreçte, perde arkasından bambaşka bir dünya yıldızı çıktı: Pedro Gonçalves.






Futboldan sorumlu yönetici Feridun Geçgel'in yürüttüğü gizli operasyonla, Portekizli yıldızın transferinde mutlu sona çok yaklaşıldığı iddia edildi.






HAKAN SAFİ YÜZÜNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Operasyon, Sporting Lizbon Başkanı Frederico Varandas'ın tatil için Türkiye'yi seçmesiyle başladı. Durumu haber alan Feridun Geçgel, bizzat Varandas'ın konakladığı otele giderek sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Geçgel, görüşmenin başında geçmişteki Luis Suarez süreci ve Hakan Safi ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle nezaketen özür dilerken, asıl bombayı masaya bırakarak Pedro Gonçalves'in şartlarını sordu.






GREENWOOD'A GÖRE ÇOK DAHA MAKUL

Görüşmelerin ardından tarafların pek çok konuda el sıkıştığı öğrenildi. 28 yaşındaki Portekizli hücumcu için yapılan maliyet analizleri, Fenerbahçe yönetiminin yüzünü güldürdü.

Gonçalves'in hem kulübüne ödenecek bonservis bedeli hem de yıllık maaş talebinin, daha önce gündeme gelen Mason Greenwood'a kıyasla çok daha makul ve sürdürülebilir seviyelerde olduğu bildirildi.






13 GOL VE 8 ASİSTLE 21 GOL KATKISI

Geçtiğimiz sezon Sporting Lizbon formasıyla muazzam bir grafik çizen Pedro Gonçalves, çıktığı maçlarda 13 gol ve 8 asistlik skor katkısıyla takımının en dinamik gücü olmayı başardı.

Skor üretme becerisinin yanı sıra hücum hattındaki çok yönlülüğüyle de bilinen yıldız oyuncunun, Fenerbahçe'nin yeni sezon yapılanmasındaki anahtar parça olması bekleniyor.

Trabzonspor ezeli rakiplerine fark attı: 5-1

Bugün itibarıyla 4 büyükler arasında transferin en hareketli ekibi; Trabzonspor... Beşiktaş ve Galatasaray'dan henüz ses çıkmadı. Fenerbahçe ise sadece Vedat Muriqi hamlesini yaptı

30.06.2026 15:18:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor ezeli rakiplerine fark attı: 5-1
Trabzonspor ezeli rakiplerine fark attı: 5-1
Süper Lig'de 4 büyük ekibin bugün itibarıyla açıkladığı transferler şöyle:

Beşiktaş: Sıfır
Fenerbahçe: Vedat Muriqi
Galatasaray: Sıfır
Trabzonspor: Ernest Muçi, Noah Saviolo, Sidny Lopes Cabral, Ruslan Malinovskyi, Metehan Mimaroğlu

Bordo-Mavililer, ezeli rakiplerine ciddi bir fark atmış durumda...






ŞAMPİYONLUK SEZONU GİBİ

Trabzonspor'un transferde en son bu kadar hızlı olduğu dönem 2021-2022'ydi... Fırtına, o sezona damga vurmuş ve şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Bordo-Mavililer, benzer bir başarıyı hedefliyor. Öte yandan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da çalışmalar devam ediyor.






SİSTEM OTURTULUYOR

Teknik Direktör Fatih Tekke, geçen sezon birçok otoriteyi yanıltmıştı. Trabzonspor, çok iyi bir grafik çizdi. Mevcut kadro üzerinde yapılacak değişimler sonrasında Bordo-Mavililer şampiyonluk yarışındaki ağırlığını yükseltmeyi hedefliyor. Tarafların umutları da yüksek...

Galatasaray Mastantuono yarışına katılacak: Sıcak gelişmeler

Real Madrid, yeni transferlere yer açabilmek için bazı isimleri gönderecek. Bunlardan biri de Franco Mastantuono... 18 yaşındaki sağ kanat konusunda Galatasaray harekete geçme kararı aldı.
 

29.06.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Mastantuono yarışına katılacak: Sıcak gelişmeler
Galatasaray Mastantuono yarışına katılacak: Sıcak gelişmeler
İspanya basınında çıkan haberlere göre; Real Madrid, yeni transferlere yer açmak için şu isimlerle vedalaşmayı planlıyor:

Raul Asencio
Fran Garcia
Eduardo Camavinga
Aurelien Tchouameni
Franco Mastantuono
Brahim Diaz
Gonzalo Garcia

Galatasaray bir süredir Camavinga'yla ilgileniyordu. Listeye genç sağ kanat Franco Mastantuono da eklendi.






GÜÇLENDİRİLMESİ GEREK

Galatasaray'ın sağ kanadında şu anda birinci alternatif Leroy Sane... Hatırlanacağı üzere Yaser Asprilla'nın satın alma opsiyonu kullanılmamıştı. Özetle bu bölgenin güçlendirilmesi gerekecek. Yunus Akgün ise ağırlıklı olarak farklı yerlerde kullanıldı:

10 numara: 18 maç
Sağ kanat: 8 maç
Sol kanat: 2 maç






SATIN ALMA OPSİYONLU

Galatasaray'ın Franco Mastantuono için Real Madrid'e satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sunması bekleniyor. Genç yetenekle şu takımlar da ilgileniyor:

Sporting Lizbon
Benfica
Juventus
Villarreal

Franco Mastantuono, 10+4'lük yabancı kuralı değişse de değişmese de "genç" kriterini karşılayacak. Çünkü sadece 18 yaşında... Real Madrid onun için 2025 yazında River Plate Kulübü'ne 45 milyon euro ödemişti. Galatasaray da dahil oyuncunun hiçbir talibi, bu kadar yüksek paraları vermek istemiyor. Herkesin kafasında kiralama formülü var...

Zeki Çelik bitti gibi: Açıklama bekleniyor

Roma'yla mukavelesi 30 Haziran'da bitecek Zeki Çelik'in adı hem Galatasaray hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'la anılıyordu. 29 yaşındaki sağ bekin geleceği büyük oranda belirlendi

29.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Zeki Çelik bitti gibi: Açıklama bekleniyor
Zeki Çelik bitti gibi: Açıklama bekleniyor
Milli futbolcu Zeki Çelik, uzun süredir İstanbul'un 3 büyüklerinin gündemindeydi... 29 yaşındaki oyuncunun Roma'yla sözleşmesi 30 Haziran'da bitiyordu. Hem kalitesi hem de yerli olması, Zeki'yi çok cazip bir seçenek haline getirdi. Ancak bugün itibarıyla 1.80 boyundaki futbolcu memlekete dönecek gibi durmuyor!






30 HAZİRAN 2029'A KADAR

Roma, milli oyuncuyla yaptığı yeni sözleşme görüşmelerinde önemli mesafe katetti. Tarafların anlaşmaya çok yakın olduğu ifade edildi. Kısa süre içinde resmi açıklama gelebilir. Zeki'nin, İtalyan ekibiyle 30 Haziran 2029'a kadar sürecek yeni mukaveleyi imzalaması bekleniyor.






7.4 MİLYONA ALINMIŞTI

Roma, Zeki'yi 2022 yazında Lille Kulübü'nden transfer etmişti. O dönemde 7.4 milyon euro bonservis bedeli ödediler. 29 yaşındaki futbolcu, geride bıraktığımız sezonda Serie A'da 34 maça çıktı. Sahada 2.731 dakika kaldı. 1 gol ve 2 asist üretti. Roma yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.