logo
17 MAYIS 2026

Durdurun bu işkenceyi

03.02.2002 00:00:00
Trabzonspor, bir türlü toparlanamıyor. Karadeniz ekibi ligin ikinci yarısında oynadığı dördüncü maçından da boynu bükük ayrıldı. Bordo mavili ekibin cezası nedeniyle İzmit'te oynanan karşılaşmada rakibinin kazanma hırsı karşısında donup kalan Trabzonspor, 23. dakikada Celalettin'in, 65. dakikada ise Deniz'in (pen) gollerine engel olamayınca taraftarını yine üzdü. İlk 11'de sahaya çıkan yeni transfer Markov ise vasat bir oyun ortaya koydu. Karadeniz ekibinde salı günü Denizlispor ile oynanacak kupa maçı öncesi moraller de iyice bozuldu.

D.Bakır atak oynadı

Karşılaşmaya orta alanı sağlam tutarak başlamak amacında görünen Trabzonspor, bunu başaramadı. Buna karşın, ilk 15 dakika sonrası oyunda ağırlığını hissettiren Diyarbakırspor oldu. Kırmızı-yeşilli ekip geliştirdiği ataklardan bir de gol bularak, ilk yarıyı önde kapattı. 24. dakikada Diyarbakırspor'un golü geldi. Sağ kanatta rakip kale çizgisine yakın noktada kazanılan serbest vuruşu kaptan Deniz ceza alanına ortaladı. Bu pasla buluşan Celaleddin'in kafa vuruşunda, top filelere gitti: (1-0).

Markov elle oynadı

Bordo mavili ekip ikinci yarıya önce beraberlik, ardından ise galibiyet golü için çıkarken, umduğunu yine bulamadı. 65. dakikada Diyarbakırspor'un ikinci golü geldi. Markov'un ceza alanında topa elle müdahale etmesi üzerine, hakem Ünsal Çimen penaltı noktasını gösterdi. Vuruşu yapan kaptan Deniz, Diyarbakırspor'u 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Diyarbakırspor, haftayı 3 puanla kapatan taraf oldu.

Briegel: Duran toplarla yenildik

Trabzonspor Teknik Direktörü Hans Peter Briegel, duran toplardan yenilen gollere boyun eğmek zorunda kaldıklarını söyledi. Briegel, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, çok mücadele ettiklerini, ancak önemli ikili mücadeleleri kazanamadıklarını belirterek, "Özellikle duran toplardan meydana gelebilecek tehlikeli pozisyonlara dikkat etmemiz gerektiğini biliyorduk. Üzerinde çok çalışmamıza rağmen, duran toplardan yediğimiz iki golle maçı kaybettik" dedi.

Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek

Geleceğin Fransa A Milli Takımı golcüsü Sidiki Cherif, Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım’ın sert eleştirileri sonrası köprüleri attı. Menajeriyle ayrılık hazırlıklarına başlayan genç yetenek için gelen teklifler ise kulübü şok etti: Yatırımın 3’te 1’ini bile kurtarmıyor!

17.05.2026 15:56:00
Haber Merkezi
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Fenerbahçe'nin büyük umutlarla Ocak ayında kadrosuna kattığı, Fransa U-21 Milli Takımı'nın golcüsü Sidiki Cherif geleceğiyle ilgili radikal bir karar aşamasında... 2004 sonrası doğumlu olmasıyla sarı-lacivertli kadronun "tek genç yeteneği" konumundaki Sidiki, başkan adayı Aziz Yıldırım'ın aleyhine açıklamaları sonrası "Aziz Yıldırım gelirse giderim" resti çekti.






KOFANE OLMAYINCA ALINDI
 
Hatırlanacağı üzere sezon başında forvet hattı için ilk aday Kofane'ydi. Ancak Kofane, Albacete'den Leverkusen'e 5.5 milyon Euro bedelle transfer oldu. Sergilediği 29 maçta 5 gol, 5 asistlik performansla değerini 40 milyon Euro seviyesine çıkardı.
 
Fenerbahçe ise Kofane'yi alamayınca Jhon Duran'ı kadrosuna kattı. Ancak Duran'ın "facia" performansı üzerine yönetim forvet planlamasını güncelledi. Sonuçta Sidiki bir anda kendisini Fenerbahçe'nin birinci golcüsü olarak buldu.







YILDIRIM ÇOK KIZMIŞTI
 
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye başkan adayı olmadan önce yaptığı açıklamada Sidiki Cherif transferini sert bir dille eleştirerek, "Bu Sidiki Cherif'i kim aldı? Hangi akıl aldı? Maliyeti 30-35 milyon Euro'yu buluyor, yazık!" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin genç oyuncu cephesinde büyük bir kırgınlık yarattığı ve menajerinin şimdiden teklifleri değerlendirmeye başladığı belirtiliyor.







7-8 MİLYON EURO'LUK TEKLİFLER
 
Gelecekte Fransa A Milli Takımı'nın as forveti olması beklenen Cherif için menajerinin kulübe getirdiği en iyi tekliflerin 7-8 milyon Euro civarında olduğu söyleniyor. Bu rakam, kulübün oyuncu için yaptığı yatırımın (22 milyon Euro) çok altında kalırken, olası bir yönetim değişikliğinde yaşanacak kriz Fenerbahçe'yi zor bir seçimle karşı karşıya bırakabilir.

Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto

Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya’dan gelen raporla" sarsılıyor

17.05.2026 15:29:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya'dan gelen raporla" sarsılıyor.

Sürpriz bir hamleyle İstanbul'a gelerek Başkan Serdal Adalı ile masaya oturan kadro planlamacısı Eduard Graf'ın, Ocak ayında Sergen Yalçın'ın transfer listesine dair "bu isimleri sakın kadroya katma" diyerek tarihi bir uyarıda bulunduğu iddia edildi.







Beşiktaş camiasında Konyaspor mağlubiyetinin artçı sarsıntıları devam ediyor. Kulüp koridorlarından sızan "Eduard Graf" gündemi ise çok can acıtıcı.

Almanya'dan sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen kadro planlamacısı Graf'ın, Başkan Serdal Adalı ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili bazı detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.







TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİ VERDİ

İlk etapta görüşmenin ana gündem maddesini kapsamlı transfer ve teknik analiz raporu oluşturduğuydu ancak iddialara göre Graf, bu görüşmede Sergen Yalçın'ın yerine yeni teknik direktör adaylarını da bizzat Başkan Serdal Adalı'ya sundu.







BAŞKAN, GRAF'I CİDDİYE ALIYOR

Başkan Adalı'nın Graf'ı ciddiye almasının ve kendisinden transfer raporu istemesinin ve teknik direktör adayları hakkında bilgi almasının arkasında ise Alman kadro planlamacısının Ocak ayında sunduğu rapor olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre Graf, Ocak ayında Sergen Yalçın tarafından yapılan/istenen transferler konusunda çok sert ifadelerin olduğu bir raporu Başkan Adalı'ya sundu.







İŞTE GRAF'IN RAPORUNUN SATIR BAŞLARI

- Agbadou: 28 yaşında. Çok yüksek bir maliyet. Beşiktaş yüksek ihtimalle son takımı olacak. Bir de Premier Lig'den düşmesi kesin olan takımın lider ya da as stoperi de değil.

- Gyu-Oh: Stuttgart yaz transfer döneminde geçmiş sakatlığı yüzünden vazgeçti. Bendesliga takımı riski almadı.

- Murillo: Hocası De Zerbi (Marsilya) kendisini soyunma odasında eleştirdiği için kavga çıkardı. Kadro dışı bırakıldı. Sorunlu bir karakter.

- Olaitan: Göztepe'de hiç 90 dakika (18 maçta) oynayamadı. 2 golünü de düşmesi garanti olan Karagümrük'e attı.

- Devis: 260 gündür resmi maça çıkmayan bir kaleci.

- Asllani: Inter'de Hakan Çalhanoğlu'nun varisiydi. Ancak çok yumuşak kaldığı için vazgeçildi.







RADİKAL BİR KARAR ÇIKABİLİR

Eduard Graf'ın sunduğu dosyada sadece isimlerin değil, kulübün mali ve sportif yapısını sarsacak inanılmaz iddiaların da yer aldığı belirtiliyor. Her ne kadar Sergen Yalçın kalacak gibi görünse de Serdal Adalı'nın, Graf'ın sunduğu teknik direktör adayları ve transfer eleştirileri doğrultusunda radikal kararlar alabileceği konuşuluyor.

Fenerbahçe'nin yeni başkanını bekleyen büyük tehlike

Fenerbahçe’de yaklaşan seçimlerin ardından koltuğa oturacak ismi daha başkanlığını kutlayamayadan kulüp tarihinin belki de en sancılı "boşanma" operasyonu bekliyor olacak…

17.05.2026 15:21:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanını bekleyen büyük tehlike
Fenerbahçe'nin yeni başkanını bekleyen büyük tehlike
Fenerbahçe'de yaklaşan seçimlerin ardından koltuğa oturacak ismi daha başkanlığını kutlayamayadan kulüp tarihinin belki de en sancılı "boşanma" operasyonu bekliyor olacak…

Kadrodaki 20 yabancı oyuncunun yarattığı limit krizi ve gönderilmesi imkansıza yakın isimler, yeni başkanın uykularını kaçıracak cinsten. Bu operasyon, Icardi-Wanda Nara'nın çekişmeli boşanmasından bile daha ihtilaflı geçmeye aday.







Fenerbahçe'de yeni seçilen başkan büyük bir kaosla kucak kucağa kalacak. Eldeki kabarık yabancı kadrosu yeni başkanın uykularını kaçıracak.

Şu an kadrosunda 20 yabancı oyuncu bulunan sarı-lacivertlilerde yeni hedeflerin takıma katılabilmesi için geniş kapsamlı bir "boşanma" operasyonu yapılmak zorunda. Bu "boşanma" sürecinin Icardi ile Wanda Nara'nın boşanmasından bile daha zahmetli olacağı kesin.







20 YABANCI OYUNCUSU OLACAK

Kadro mühendisliğinde en büyük engel "satmadan" alınan yabancılar yüzünden dolup taşan limit. Mevcut 20 oyuncudan sadece Sidiki Cherif, Fall ve Mimovic 2004 ve sonrası doğumlu kontenjanına uyuyor.

Ancak bu isimlerden yeri garanti olan tek isim Sidiki Cherif. 22 milyon euro'luk Fransız bile "yetersiz" bulunurken geldiklerinden beri 1 dakika bile süre alamayan Fall ve Mimovic'le devam edilme şansı sıfırın bile altında.







3 YILDIZ İSİM İÇİN BİLE

Taraftarı heyecanlandıran Chevalier (kaleci), Bernardo Silva (10 numara) ve Guirassy (forvet) transferlerinin gerçekleşmesi için bile kadroda en az 5 kişilik yer açılması gerekiyor. Bu noktada ayrılığa en yakın isimler "gönüllerde" netleşti:

- Ederson
- Fred
- Nene
- Musaba







GİTMEDEN NASIL GELECEKLER?

Savunma hattındaki sirkülasyon da "gelen-giden" dengesine bağlı. Oosterwolde satış listesine konulabilir ancak ayrılması durumunda mutlaka sol stoper takviyesi yapılmalı. Hatta daha şimdiden "iyi sol stoper değil" bile deniyor. Brown ve Semedo'nun kaderleri de yeni transferlere bağlı olacak. Bu bölgelere oyuncu alınması halinde ancak iki isimle de yollar ayrılabilir.







12 TANE YAŞLI OYUNCU VAR

Sezonu takımla bitiren 12 tecrübeli oyuncunun (Skriniar, Kante, Guendouzi, Asensio, Talisca dahil) tamamı yaş sınırının üzerinde. Kiralıktan dönen Diego Carlos, Livakovic, Amrabat, Becao ve Fayed beşlisi de yaş kontenjanına takılıyor. Yeni başkanın manevra alanı iyice daralıyor.

Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor

17.05.2026 15:14:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de 6-7 Haziran'daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor.

Ali Koç'un tarafsızlık ilan etmesiyle birlikte, mevcut aday profillerine mesafeli duran binlerce kongre üyesinin sandıkta "beyaz oy" kullanarak tarihi bir protestoya imza atmaya hazırlandığı konuşuluyor. Sandıktan çıkacak "beyaz oy rekorunun" yeni seçilecek başkanın meşruiyetini bile tartışmaya açabilir.







Fenerbahçe'de camiası 6-7 Haziran tarihinde yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi tansiyon bir türlü beklenen seviyeye inmiyor. Her ne kadar sosyal medya merkezli olarak uçuk transfer iddiaları, zengin yönetici adayları isimleri ortaya atılsa da camiada bir "bıkkınlık" hali hakim.






BAŞARISIZLIK EN BÜYÜK ETKEN

13 yıldır gelmeyen şampiyonluk, 18 yıldır Şampiyonlar Ligi'nin uzağında kalınması gibi gerçekler alt alta eklendiğinde Fenerbahçe'de "oy atmaya gidip de boşa mı vakit kaybedeyim" havası var. Bir de üstüne "ne olacak ki, seneye gene seçim var" gerçeği de net şekilde masaya konulunca kulislerde "Beyaz Oy Rekoru" iddiası konuşulmaya başlandı.







GEÇERSİZ VE TEPKİ OYU

44 bin 741 kongre üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu 6-7 Haziran seçimi tarihin en ilginç oylamalarından birine sahne olabilir. Sandıktan çıkacak "beyaz oy" (geçersiz/tepki oyu) sayısının, adaylardan birinin oy sayısını zorlayabileceği hatta tarihi bir rekor kırabileceği bile iddia ediliyor.







ALİ KOÇ'UN KARARI ETKİLİ

Gelen bilgilere göre Ali Koç'un aday olmayacağını açıklamasının ardından "kimseyi desteklemiyorum, sadece oy kullanmaya geleceğim" çıkışı yaptığı iddiaları, geniş bir seçmen kitlesini "kararsızlar" safına itti. Koç'un tabanındaki üyelerin, ne Aziz Yıldırım ne de Hakan Safi'ye oy vermek istemediği, bu isimlerin sandığa gidip "protesto" amaçlı beyaz oy kullanabileceği belirtiliyor.







NE YILDIRIM NE DE SAFİ

Eski başkan Aziz Yıldırım'ın "Bizim Fenerbahçemiz" sloganıyla yeniden sahaya çıkması ve Hakan Safi'nin "Yüzde yüz adayım, kimse için çekilmem" diyerek girdiği yarışta, her iki ismin de camianın belirli kesimlerinden sert muhalefet aldığı görülüyor.







NORMALDE BİNİN ALTINDA KALIR

Fenerbahçe seçim tarihinde beyaz (geçersiz) oylar genellikle 500-1000 bandını geçmezken, 2026 seçimi için bu rakamın 3-4 bin barajını zorlayabileceği konuşuluyor. 2024 seçiminde geçersiz oy sayısı sadece 602'ydi. Beyaz oylar adaylardan birinin aldığı oya yaklaşırsa, bu durum yeni yönetimin "meşruiyet" tartışmalarıyla göreve başlamasına bile neden olabileceği iddia ediliyor.

Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!

Aziz Yıldırım camiayı sarsacak bir "beka" mesajıyla Fenerbahçe camiasının kalbine korku saldı. 2026-2027 sezonunu sarı-lacivertli kulüp için "köprüden önceki son çıkış" olarak tanımlayan Yıldırım, beklenen şampiyonluğun gelmemesi durumunda kulübün yalnızca sportif bir başarısızlıkla değil; nesil kaybı, ekonomik marjinalleşme ve geri dönülemez bir sosyal kaosla karşı karşıya kalacağını ima ederek "benden başkası yalan" diyerek oy istedi

17.05.2026 13:42:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!
Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım camianın kalbine 'korku' salmayı tercih etti.
 
Yıldırım, önümüzdeki sezonun sadece bir şampiyonluk mücadelesi değil, Fenerbahçe'nin geleceğini kurtarma operasyonu olduğunu vurguladı.







YILDIRIM NE DEMEK İSTEDİ
 
Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada 2026-2027 sezonunun Fenerbahçe tarihi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
 
- 2026-27'de Fenerbahçe'nin şampiyon olma mecburiyeti var. Bu bir tercih değil, zorunluluktur. Eğer o kupayı kaldıramazsak, çok büyük tehlikeler bizi bekliyor. Bu kulüp bir yıl daha başarısızlığı kaldıramaz; camia bölünür, çocuklarımız formadan uzaklaşır.







3 ANA BAŞLIK ORTAYA ÇIKTI
 
Aziz Yıldırım'ın "büyük tehlikeler" olarak adlandırdığı ve kulislerde yankı uyandıran başlıklar şöyle analiz ediliyor:
 
- Nesil Kaybı Riski: Yıldırım, uzun süren şampiyonluk hasretinin yeni nesil taraftarlar üzerindeki etkisinden endişe ediyor. Çocukların Fenerbahçe aidiyetini kaybetmesini "en büyük yıkım" olarak nitelendiriyor.







- Ekonomik ve Sportif Marjinalleşme: Şampiyonlar Ligi gelirlerinden mahrum kalmanın ve rakiplerin mali olarak gerisine düşmenin, Fenerbahçe'yi "sıradan bir kulüp" haline getirmesinden korkuluyor.






- Yönetilemez Kaos Ortamı: Başarısızlığın devamı halinde kulüp içindeki muhalefetin sertleşeceği ve camianın onarılamaz bir kutuplaşmaya sürükleneceği öngörülüyor.






İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor

Fenerbahçe’deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi’nin Milano’da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir

17.05.2026 12:48:00
Haber Merkezi
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
Fenerbahçe'deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi'nin Milano'da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir. Maldini ile el sıkışan Safi'nin dev projesiyle alakalı olduğu iddia edilen bir istifa geldi. Maldi'nin "prensi" Stefano Pioli, Fiorentina'daki görevini bıraktı. Fenerbahçe için istifa ettiği iddia edildi. Üstüne bir de gelirse ekibinde Simon Kjaer de yer alacağı konuşulmaya başlandı.






Fenerbahçe'de haziran ayındaki seçim öncesi geri sayım sürerken adaylardan Hakan Safi'yi Aziz Yıldırım'ın karşısına "çok daha" ciddi bir rakip olarak öne çıkaracak hamleler gelmeye başladı. Başkan adayı Safi, Milano'da dünya futbolunun efsane ismi Paolo Maldini ile masaya oturdu. Bu görüşme sadece Fenerbahçe için "futbol aklı" tercihi olmakla kalmayacak, Türk futbolunun çehresini de değiştirecek tarihi bir "futbol anayasası" olarak öne çıktı.






MALDINI, PIOLI'Yİ İSTİYOR

Maldini'nin bu tarihi teklife sıcak baktığı ve projeyi kabul etmesi halinde İstanbul'a yalnız gelmeyeceği iddialar arasında. AC Milan'ı 11 yıl sonra küllerinden doğurarak adım adım şampiyonluğa taşıyan projenin mimarı olan Maldini, San Siro'da omuz omuza çalıştığı, yönetim krizlerinde arkasında durduğu en yakın dostu Stefano Pioli'yi Fenerbahçe'nin başına getirme fikrini Safi'ye kabul ettirdi.






FENERBAHÇE İÇİN İSTİFA ETTİ

Milano'daki tarihi Safi-Maldini zirvesinin ardından İtalya'da yer yerinden oynadı. Fiorentina'yı çalıştıran tecrübeli teknik adam Stefano Pioli, bu görüşmenin hemen ardından görevinden sürpriz bir şekilde istifa etti. Pioli'nin şok ayrılığının arkasında, Maldini ile birlikte Hakan Safi'nin Fenerbahçe projesinde yer alma kararı olduğu yüksek sesle konuşulmaya başlandı.






EKİP DE KJAER DE OLACAK

Safi ve Maldini'nin kuracağı ortak futbol aklının saha içi ayağında tanıdık bir isim de yer alacak. Fenerbahçe formasıyla taraftarın sevgilisi olan Simon Kjaer, Pioli'nin ekibine girecek. Danimarkalı stoper zamanında Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe'ye transfer edilmişti.

Kjaer, hem Pioli'nin şampiyonluk kültürünü hem de Kadıköy'ün dinamiklerini bilen isim olarak Safi başkanlığında çok önemli bir görev üstlenebilir.

Fenerbahçe, Tarık Çetin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Fenerbahçe, kaleci Tarık Çetin ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

17.05.2026 00:10:00
AA
Fenerbahçe, Tarık Çetin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı
Fenerbahçe, Tarık Çetin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı
Fenerbahçe, kaleci Tarık Çetin ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre sezon başında transfer edilen 29 yaşındaki Tarık Çetin, düzenlenen törenle kendisini 3 yıl daha sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imzayı attı.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunoğulları ile Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Topbaş ve Turgay Terzi de törende hazır bulundu.

Samsunspor, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe'yi 3-0 yendi

16.05.2026 23:03:00
Anadolu Ajansı
Samsunspor, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı
Samsunspor, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı
Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe'yi 3-0 yendi.

10. dakikada Coulibaly'nin pasında Elayis Tavsan'ın şutunda kaleci Lis'ten dönen top, Mouandilmadji'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Lis, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

12. dakikada Antunes'in yerden pasında Taha Altıkardeş'in ceza sahası dışından çektiği şutta top az farkla yandan auta çıktı.

25. dakikada Juan'ın ceza sahasına yerden pasında topla buluşan Janderson'un çektiği şutu kaleci Okan Kocuk çıkarttı. Dönen topu defans uzaklaştırdı.

36. dakikada gelişen Samsunspor atağında Mouandilmadji'nin pasında ceza sahası içinde Coulibaly'nin şutunda defansa çarpan meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Samsunspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.



49. dakikada Cherni'nin ceza sahasına yaptığı ortada arka direkte Juan'ın vuruşunda top filelerle buluştu. Ancak hakem Ümit Öztürk, VAR incelemesinin ardından golü faul nedeniyle iptal etti.

67. dakikada Antunes'in kullandığı serbest vuruşta yükselen Bokele'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

85. dakikada Mouandilmadji'nin pasıyla kale önünde Elayis Tavsan'ın şutunda top ağlara gitti: 2-0

89. dakikada gelişen Samsunspor atağında Elayis Tavsan'ın pasında Mouandilmadji, ceza saha içinde çektiği şutta meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla buluştu: 3-0

Karşılaşma, Samsunspor'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Başakşehir, Gaziantep FK'yı deplasmanda mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Gaziantep FK ile RAMS Başakşehir karşılaşması konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi

16.05.2026 23:01:00
Anadolu Ajansı
Başakşehir, Gaziantep FK'yı deplasmanda mağlup etti
Başakşehir, Gaziantep FK'yı deplasmanda mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Gaziantep FK ile RAMS Başakşehir karşılaşması konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

6. dakikada konuk ekip Başakşehir golü buldu. Sağ kanattan köşe vuruşunu kullanan Fayzullayev'in ortasına iyi yükselen Selke'nin ayak içiyle vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1

13. dakikada Gaziantep FK'nın gelişen atağında, ceza sahası dışında topla buluşan Lungoyi'nin rakiplerini geçtikten sonra sert şutunda kaleci Muhammed meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Fayzullayev'in ara pasında ceza sahası içerisine giren Selke, kaleci Mustafa Burak'ın müdahalesi sonucu yerde kaldı. Hakem Ömer Faruk Turtay, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Shomurodov'un vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlara gitti. 0-2

41. dakikada orta alanda Harit'in topuk pasını alan Kazımcan'ın rakip ceza sahası içerisine girer girmez sert şutunda top kaleci Mustafa Burak'tan döndü.

Müsabakanın ilk yarısı RAMS Başakşehir'in 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.



50. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Maxim'in ortasına ceza sahası dışından vuran Sorescu'nun sert şutunda top kaleci Muhammed'de kaldı.

57. dakikada konuk ekip RAMS Başakşehir'in sol kanattan gelişen atağında ceza sahası dışında topla buluşan Kazımcan'ın yerden pasında topu önünde bulan Kemen'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

59. dakikada Gaziantep FK, farkı bire indirdi. Ceza sahasının solundan sıfıra inen Sorescu'nun yerden pasına koşu yapan Lungoyi'nin dokunuşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2

61. dakikada seri paslarla ceza sahası içerisine giren Gaziantep FK'da penaltı noktası gerisinde Rodrigues'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

78. dakikada RAMS Başakşehir'in sol kanattan son çizgiye inen Brnic ceza sahası yayının gerisine doğru topu çevirdi. Onur Ergün'ün yerden sert şutunda kaleci Mustafa Bozan iki hamlede kontrol etti.

Müsabaka konuk ekip RAMS Başakşehir'in 2-1 üstünlüğü ile bitti.

Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

16.05.2026 20:27:00
AA
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi.

Aleksandar Stanojevic: "Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar"



Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'te teknik direktör Aleksandar Stanojevic, gelecek sezon için daha güçlü bir takım kuracaklarını söyledi.

Aleksandar Stanojevic, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kendileri için önemli olan bir maçı kazandıklarını belirten Stanojevic, "Taraftarlarımıza gelecek sezon için mesaj göndermek istiyorduk. Bu takımın ciddi bir ekip olduğunu göstermek istiyorduk. Bugün iyi bir takımla sahaya çıktık. Seneye güçlü bir takım kuracağız. Bugün sonuna kadar mücadele ettik. Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar." ifadelerini kullandı.

Stanojevic, sezon içerisinde bazı maçlarda hayal kırıklığı yaşadıklarını aktararak, "ikas Eyüpspor maçında hayal kırıklığı yaşadım. Bizim için önemli bir maçtı. Orada daha iyi sonuç alsak farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu sezon takım, çok fazla problem yaşadı. Çok fazla sakatlık yaşadık. Kazanmayı hak ettiğimiz maçlar vardı ama onları kazanamadık. Seneye daha iyi bir takım kuracağımızın sözünü veriyorum." şeklinde konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.