logo
02 EYLÜL 2026

Dusan Vlahovic mi yoksa Romelu Lukaku mu?

Hafta sonunda oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinden önce İtalyan basını, sezonu Serie A'da tamamlayan iki forveti kıyasladı

02.09.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
Dusan Vlahovic mi yoksa Romelu Lukaku mu?
Dusan Vlahovic mi yoksa Romelu Lukaku mu?
İtalyan basını, Lukaku'nun Vedat Muriqi'in yedeği olarak Fenerbahçe'ye geldiği bir haberde; hafta sonunda oynanacak derbide Beşiktaş'ın as golcüsü Dusan Vlahovic'le kıyasladı... Ortaya çıkanlar, Sırp golcünün Lukaku'nun çok önünde olduğuna işaret etti.






Hafta sonunda oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinden önce İtalyan basını, sezonu Serie A'da tamamlayan iki forveti kıyasladı... Napoli'ye yakın kaynaklar, Belçikalı oyuncunun sahne aldığı dakikaları ve sahada kaldığı sürede ortaya koyduğu rakamları "beklendiği gibi" şeklinde değerlendirirken; Vlahovic'in ise henüz tam hazır olmamasına rağmen Çorum FK karşısında hat-trick yapmasını değerli buldu. 






Bir önceki sezon Napoli'nin dördüncü şampiyonluğunda kilit rol oynayan Lukaku, yaşadığı sakatlık süreci ve yüksek maaşı sonrası Sarı-Lacivertli ekibe transfer oldu. Belçikalı santrfor, Fenerbahçe formasıyla şu ana kadar çıktığı 4 karşılaşmanın tamamında oyuna sonradan dahil oldu.






Konyaspor ve Samsunspor maçlarında kısa süreler alan Lukaku, Şampiyonlar Ligi elemelerinde Lyon ile oynanan iki maçta da son dakikalarda şans buldu. Henüz gol veya asist katkısı üretemeyen 31 yaşındaki tecrübeli forvet, Beşiktaş derbisi öncesi form tutma mücadelesini sürdürüyor.






Beşiktaş'ın Çorum FK'yı 6-2 mağlup ettiği karşılaşmada hat-trick yapan Vlahovic, maçın ardından yaptığı açıklamalarda Italiano ile olan özel bağına dikkat çekti. Fiorentina döneminde de birlikte çalıştığı Italiano'ya teşekkür eden Sırp golcü, penaltı atışını kendisine bırakan takım arkadaşı Orkun Kökçü'ye de şükranlarını sundu.






Vlahovic sezona sıkı bir giriş yaptı. 104 dakikaya sığdırdığı 3 golle (35 dakikada bir gol) beklentisinin (1.46 xG) belirgin şekilde üzerine çıktı. Lukaku ise hamle oyuncusu olarak girdiği maçlarda henüz çerçeveyi bulamadı (0/3 ceza sahası içi şut) ve 0.23 xG değerinde kaldı.






Lukaku, oyunda kaldığı kısa sürelerde gol tehdidinden ziyade bir istasyon oyuncusu olarak hizmet etti. %92 pas isabeti, maç başına 1 kilit pas ve yarattığı 1 büyük şans ile takım arkadaşlarına alan açtı. Vlahovic ise tamamen son vuruş odaklı oynadı.

İki santrfor için de ortak zaaf ikili mücadele yüzdeleri. Vlahovic %20, Lukaku ise %29 ikili mücadele kazanma oranıyla stoperlere karşı fiziksel üstünlük kurmakta zorlandı.

Galatasaray Torreira'nın yerini çabuk doldurdu

Okan Buruk, Torreira'dan kurtulmak yerine Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir ön libero ile devam etmek istiyor... Son birkaç gündür Youssouf Fofana gündemi vardı. Ancak son gün sürpriz şekilde Beşiktaş'a 'hayır' diyen Teun Koopmeiners ile yeni bir gündem oluştu

02.09.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Torreira'nın yerini çabuk doldurdu
Galatasaray Torreira'nın yerini çabuk doldurdu
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi için kadro bildiriminin son gününde Lucas Torreira'dan kurtulup, yerini Teun Koopmeiners ile doldurmak için hamlesini yaptı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Torreira'nın menajeri oyuncunun eski takımı Fiorentina'ya dönmesi için temasları yoğunlaştırdı. Uruguaylının ayrılığı durumunda sarı-kırmızılılar, Juventus'un Hollandalı yıldızı Teun Koopmeiners'i listesinin ilk sırasına aldı.






Floransa temsilcisinin Torreira'yı kadrosuna katabilmek adına orta saha oyuncusu Rolando Mandragora ile yolları ayırmayı planladığı ve oyuncuya yer açmak için çalışmalara başladığı belirtildi. Galatasaray yönetimi ile İtalyan kulübü arasındaki görüşmelerin önümüzdeki saatlerde netlik kazanması bekleniyor.






Beşiktaş da dün Juventus'un Hollandalı orta sahası Teun Koopmeiners için resmi teklifte bulundu; ancak Hollandalı oyuncu teklifi reddettiği için rotasını Fofana'ya çevirdi. Hemen arkasından Galatasaray, Hollandalı için devreye girdi. Juventus izin verdi. Koopmeiners ile Okan Buruk bir FaceTime görüşmesi yaptı. Menajeri ise rakamları beğendi.






Bugün içinde Hollandalının işinin bitip bitmeyeceği ise Okan Buruk'un FaceTime'da yaptığı görüşmenin ne kadar verimli olduğuna kaldı.






Beşiktaş'ın teklifini, Türkiye'ye transfer olmaya sıcak bakmadığını ve kariyerine Juventus forması altında devam etmek istediğini ifade ederek reddeden Hollandalıyı Buruk'un ikna edip etmediği bugün daha da netleşecek.

Beşiktaş'ın büyük planı: Cerny'nin yerine Luiz Henrique

Beşiktaş, Vaclav Cerny'den kurtulabilseydi Luiz Henrique'yi bitirecekti… Brezilya Milli Takımı'nın sağ kanat oyuncusundan ise siyah-beyazlılar hâlâ tam olarak vazgeçmiş değil. Ancak AS Roma ve Flamengo'nun parasının yetmediği ortamda 25 yaşındaki Sambacı için Beşiktaş şartları daha ne kadar zorlayacak? Ayın 4'üne kadar zaman var

02.09.2026 12:01:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın büyük planı: Cerny'nin yerine Luiz Henrique
Beşiktaş'ın büyük planı: Cerny'nin yerine Luiz Henrique
Beşiktaş, Avrupa için transferin son gününde sürpriz bir transferi zorladı... Eğer Vaclav Cerny'yi Rangers'a gönderebilseydi, Zenit'ten Luiz Henrique'ye imza attıracaktı.






Ancak teknik direktör Italiano, Poku'yu arkasına aldığı için sağ kanadı Cerny ile kapatabileceğini söyledi. Koopmeiners ya da Fofana transferlerine öncelik verilmesini istedi.






Günün sonunda Beşiktaş, Fofana için şartları zorlarken Luiz Henrique için çalışma yapılmaması kararı alındı... Tabii bu dakikadan sonra bir sürpriz olur, Cerny farklı bir destinasyon seçerse Beşiktaş, Sambacı sağ kanat için yeniden şartları zorlayabilir. Ancak şu an için çok da makul bir ortam yok.






Brezilya Milli Takımı forması da giyen 25 yaşındaki Luiz Henrique, Avrupa transfer piyasasının en çok konuşulan isimlerinden biri konumunda. İtalya Serie A ekibi Roma, Zenit'e 38 milyon euro sabit ve 5 milyon euro bonusu içeren toplam 43 milyon euroluk dev bir teklif sundu. Ancak Rus kulübünün taviz vermeyen tutumu nedeniyle İtalyan devi pazarlıklardan çekildi ve rotasını Stuttgart'ın Alman oyuncusu Jamie Leweling'e çevirdi.






Benzer şekilde Brezilya ekibi Flamengo da Zenit'in yüksek bonservis beklentisi nedeniyle oyuncunun transferinden vazgeçmek zorunda kalmıştı. 2026/2027 sezonuna Zenit formasıyla başlayan Brezilyalı yıldız, çıktığı 6 resmi maçta henüz skora katkı yapamadı.

Oosterwolde'nin asıl sorunu ne? Fenerbahçe ne yapacak?

Fenerbahçe'nin en değerli kilit oyuncuları arasında yer almasına rağmen Jayden Oosterwolde'un yaşadığı sakatlıklar kariyerini tehdit ediyor... Çünkü sahalara dönüşünde mental ve biyomekanik engeller çok canını yakacak...

02.09.2026 11:57:00
Haber Merkezi
 
Oosterwolde'nin asıl sorunu ne? Fenerbahçe ne yapacak?
Oosterwolde'nin asıl sorunu ne? Fenerbahçe ne yapacak?
Ocak 2023'te Fenerbahçe'ye transfer olan Jayden Oosterwolde'nin sakatlık geçmişi incelendiğinde ortaya çıkan tablo, hem medikal bağlantılar hem de performans sürdürülebilirliği açısından son derece korkutucu.

Sarı-lacivertli formayla 4. ağır sakatlık sürecini geçiren oyuncu için en kritik soru işareti, aralık başında sahalara döndüğünde nasıl bir performans sergileyeceği.






Oosterwolde'nin yaşadığı problemler doğrudan aynı dokuda tekrarlamasa da vücudun biyomekanik ve kinetik zincirindeki dengesizlikler nedeniyle birbirini tetikleyen bir döngüye girdi:

Aşil tendonu irritasyonu ile başlayan 21 günlük süreç, alt ekstremite yük dağılımının ve bilek/diz dengesinin bozulduğuna dair ilk sinyaldi. Önce yaşanan menisküs yırtığı (28 gün), ardından gelen ön çapraz bağ (ACL) yırtığı (200 gün), diz ekleminin ağır biyomekanik stres altında kaldığını gösterdi.






Zaten çapraz bağ sakatlığı sonrası rehabilitasyon sürecinde Oosterwolde'un vücudu, diğer kas gruplarına aşırı yük bindirmeye (kompansasyon) meyilli durumda

Çapraz bağ dönüşü sonrası yaşanan kasık zorlanması ve son olarak 5 Ağustos 2026'da başlayan kısmi kas yırtılması, diz ameliyatı sonrası oluşan kas gücü dengesizliklerinin doğrudan bir sonucudu.






Oyununu patlayıcı güce, yüksek tempolu deparlara ve agresif ikili mücadelelere dayandıran Oosterwolde, üst üste gelen kas yırtıkları nedeniyle bu en büyük meziyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Sahaya dönüşte sakatlığın tekrarlama korkusu (kineziyofobi) ve kas grupları arasındaki güç farkları tamamen sıfırlanmadan oyuna girmek, yeni adale yırtıklarını tetikleyebilir.






Doğru yük yönetimi ve kademeli geri dönüş planı ile bu süreçten çıkması mümkündür. Tedavi dönemi yalnızca kasın iyileşmesine değil, tüm vücut simetrisinin ve kas dengesinin sıfırdan kurulmasına ayrılırsa kariyeri kurtarılabilir. Aksi takdirde patlayıcı gücünü kaybetmiş ve kronik adale problemleri yaşayan bir profile dönüşme riski oldukça yüksektir.

Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil

Fenerbahçe Talisca'yı gözden çıkardı... Ancak Sambacıyı elden çıkarmak hiç de kolay değil. 'Gitmem' diye diretmeye devam ederse zaten UEFA'dan ceza alan ve gözlem altında olan sarı-lacivertlilerin canı daha fazla acıyabilir.
 

02.09.2026 11:07:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil
Fenerbahçe'nin Talisca'yı göndermesi o kadar da kolay değil
Talisca gitmek istemiyor... Gitmemek için ayak diretiyor. Suudi Arabistan'da kaldığı dönemde yaşam tarzı yüzünden çok sıkıntı yaşadı. O nedenle Türkiye'ye kaçtı. Sambacıyı Fenerbahçe elden çıkarmak istiyor. Tek talibi Abu Dabi takımı Al-Jazira. Ancak Talisca'nın da kendisine göre bir savunması var:






- İran ile İsrail arasında yavaşlamış gibi görünen ama süren bir savaş var. Savaşın sıcak olduğu dönemlerde İran, Birleşik Arap Emirlikleri'ni sürekli bombaladı. Orada arkadaşlarım vardı, çok korktuklarını söylediler.

- Ben gidersem olası bombaların altında kalmak istemiyorum. Ailemi bu riske atmak istemiyorum. Ailemi böyle bir durumla yüz yüze bırakmak istemiyorum.

- Beni göndermek istiyorsanız alacaklarımın tamamını ödeyin gideyim. Ben Fenerbahçe'de oynamaktan memnunum, aldığım paranın karşılığını da verdiğimi düşünüyorum.






Al-Jazira ile Fenerbahçe'nin anlaştığı bir ortamda Talisca'nın böyle bir çıkış yapması sıkıntı yarattı. FIFA talimatlarına göre kulüpler; geçerli bir fesih nedeni veya oyuncunun onayı olmadan sözleşmeyi tek taraflı feshedemez. Talisca gitmeye yanaşmazsa Fenerbahçe oyuncunun maaşını son kuruşuna kadar ödemek zorunda.






Transfer gerçekleşmezse Al-Jazira'dan gelecek olası bonservis geliri ortadan kalkar. Üstüne üstlük Talisca'nın yüksek maaş maliyeti kulübün bütçesinde kalmaya devam eder; bu da zaten UEFA'dan ceza alan Fenerbahçe'nin başını yine derde sokar.






Beşiktaş'la Galatasaray’ın son gün düellosu: Fofana

Okan Buruk'un hayallerini süsleyen, Galatasaray'ın aylarca peşinde koştuğu Youssouf Fofana'nın Lyon'a transferi son dakika yattı

02.09.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'la Galatasaray’ın son gün düellosu: Fofana
Beşiktaş'la Galatasaray’ın son gün düellosu: Fofana
Okan Buruk'un hayallerini süsleyen, Galatasaray'ın aylarca peşinde koştuğu Youssouf Fofana'nın Lyon'a transferi son dakika yattı...

Fransız oyuncu elde kaldı; AC Milan, Galatasaray'a dönüp 'Gelin alın' dedi. Sarı-kırmızılılar bu gece sabaha kadar Lucas Bergvall'ı kovalayacak.







Eğer sonuç alamazsa Fofana için bir sorti daha yapabilir. Ancak bu süreçte Beşiktaş devreye girip Milan'ı ve Fofana'yı ikna ederek transferi bitirebilir. Fırtına gibi bir 24 saat bizi bekliyor olacak.

Yousouf Fofana'nın Lyon'a transferi için yürütülen kulüpler arası görüşmeler tıkandı. Fransız temsilcisinin içinde bulunduğu mali kısıtlamalar ve ekonomik denetimler transferi engelledi.







Lyon'un bu transferi tescil ettirebilmesi için Malick Fofana'yı satması gerekiyordu. Ancak Fofana takımdan ayrılmadı, Fenerbahçe de işi bitiremedi. Lyon seçeneğinin masadan kalkmasıyla birlikte Milan'da Fofana için yönetim radikal bir karar aldı. İtalyan ekibi, Fransız oyuncunun takımda kalması halinde kadroya dâhil edilmeyeceğini bildirdi.






Beşiktaş, Fofana'nın durumunu yakından takip ediyor. Siyah-beyazlı yönetim, oyuncunun Milano ekibindeki belirsizliğini fırsata çevirerek transfer şartlarını masaya yatırdı.

Avrupa'nın beş büyük liginde transfer tescil dönemi kapanmış olsa da Türkiye'de pencere açık. Bu durum Beşiktaş'a operasyonu tamamlaması için avantaj sağladı. Siyah-beyazlılar, bu saatlerde Milan ile masaya oturup transferi bitirmeyi hedefliyor.







Okan Buruk'un uzun süredir kadrosunda görmeyi hayal ettiği Youssouf Fofana için Galatasaray ihtimali de tekrar gündeme geldi. Sarı-kırmızılılar, öncelikli hedef olarak belirlediği Lucas Bergvall transferi için görüşmelerini sürdürüyor.






Ancak Bergvall görüşmelerinden bu geceye kadar olumlu bir sonuç alınamaması durumunda Galatasaray'ın Fofana için son bir hamle yapacağı öğrenildi. Siyah-beyazlıların araya girmesiyle birlikte iki ezeli rakip arasında saatler sürecek müthiş bir transfer yarışı başladı.

Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı

Sanki talipleri sıraya girmiş gibi Galatasaray'a bir vedayı bile çok görüp arkasına bile bakmadan sırra kadem basan Mauro Icardi hayatının hatasını yaptığını anlamış olabilir

02.09.2026 10:39:00
Haber Merkezi
 
Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı
Icardi Türkiye'ye dönüyor! İşte yeni takımı
Sanki talipleri sıraya girmiş gibi Galatasaray'a bir vedayı bile çok görüp arkasına bile bakmadan sırra kadem basan Mauro Icardi hayatının hatasını yaptığını anlamış olabilir... Çünkü bu dakikadan sonra ya Çorum ile Amedspor'dan birinin teklifini kabul edecek ya da emekli olacak.






Galatasaray'dan 6 milyon eurosu peşin, imaj haklarıyla beraber yaklaşık 11 milyon euro alan Mauro Icardi; Dursun Özbek'in 3 milyon euro maaş, 3 milyon euroya yakın da bonus teklifini çok az buldu.

Selam bile vermeden, veda etmeye bile tenezzül etmeden çok sevdiğini iddia ettiği Galatasaray'dan ayrıldı. Hem de kapı kapı dolaşıp (Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor diyerek) kendisini transfer ettirmeye çalıştı.







Günün sonunda ne oldu dersiniz... Kimse istemedi. Boca Juniors ya da River Plate bile teklif yapmadı. Arjantin'den sıradan takımlar, Brezilya'dan garibanlar ve İtalya'da en çok eleştirilen Lazio'dan teklifler aldı.

Ancak rakamlar öylesine düşük ki Icardi, Çorum ya da Amedspor'un tekliflerini kabul ederse çok daha fazla kazanacak bir konumda.







Arjantinli eski futbolcu ve yorumcu Diego Latorre, SQP programında Mauro Icardi'nin mevcut durumunu ve geleceğini analiz etti.

Icardi'nin henüz bir kulüple sözleşme imzalamamasının temel nedeninin finansal şartlar olduğunu belirten Latorre, "Şu ana kadar imza atmadı çünkü Galatasaray'da kazandığı paraya kıyasla çok az teklif yapıyorlar. Galatasaray'daki kazancı çok yüksek bir seviyedeydi, gelen teklifler ise o seviyenin oldukça altında kalıyor" ifadelerini kullandı.







Icardi'nin ceza sahası içindeki bitiriciliğine ve golcülük yeteneklerine övgüde bulunan Latorre, buna karşın zamana karşı yarıştığının altını çizdi. Tecrübeli santrforun futbola yeniden odaklanması halinde önünde hâlâ 2-3 yıl olduğuna inandığını belirten Latorre, şu kritik uyarıyı yaptı:






"Eğer şimdi bir takım bulamazsa, bu durum pratikte emeklilik demektir; yeniden üst seviyede oynamak çok zorlaşır. 31-32 yaşındaysanız ve uzun süre oyun ritminden uzak kalırsanız vücudunuz zarar görür. Aralık ayındaki transfer dönemini bekleyip o zamana kadar oynamaya çalışmalı, aksi takdirde daha iyi bir fırsat yakalaması imkânsız hale gelir."

Sakat futbolcunun Fenerbahçe'de ne işi var?

Fenerbahçe'nin istediği iddia edilen ancak İtalyanların bu transfere 'İtalyan kaldığı' ortamda Çizme'de Scott McTominay için tek gündem maddesi; ayakları sürekli su toplayan oyuncunun acilen ameliyat edilme zorunluluğu

01.09.2026 12:29:00
Haber Merkezi
 
Sakat futbolcunun Fenerbahçe'de ne işi var?
Sakat futbolcunun Fenerbahçe'de ne işi var?
Cihan Kamer, Rafael Leão'nun durumunu görüşmek için Milano'ya gittiğinde "sağır sultan" bile duymuştu... İtalyan basını adeta her saniyesini yayımlamıştı. Kamer'in bu kez de Scott McTominay için İtalya'ya çıkarma yaptığı iddia edildi.






Ancak bu durum sadece bir iddia mı yoksa altı dolu mu, biraz kafa karıştırıcı. Çünkü tek bir İtalyan gazetesinin, hatta bırakın gazeteleri sosyal medya transfer habercilerinin bile bundan haberinin olmaması çok ilginç. İskoç oyuncu için bugünkü İtalyan gazeteleri ise tek bir haberle dolu.






McTominay heyecanı ve endişesi bir arada yaşanıyor. Performansıyla dikkat çeken İskoç orta saha oyuncusu, ayak bölgesinde oluşan ve bir türlü geçmek bilmeyen kronik kabarcık (su toplaması) sorunu nedeniyle zor günler geçiriyor.






Kulüp, oyuncunun sahadaki konforunu ve performansını doğrudan etkileyen bu rahatsızlığı kalıcı olarak çözmek adına radikal bir karar aldı. Dr. Matteo Vitali, "Sürekli iltihaplanan dokuyu temizlemek için küçük, ayakta tedavi yöntemlerine başvurulmalı" açıklamasını yaptı.

Yani McTominay oldu da Fenerbahçe'ye geldi diyelim; ameliyat olması zorunlu.

Oğuz Aydın'ın kariyerini Kerem Aktürkoğlu'nun transferi baltaladı!

Fenerbahçe'ye 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ni getirdi

01.09.2026 10:42:00
Haber Merkezi
 
Oğuz Aydın'ın kariyerini Kerem Aktürkoğlu'nun transferi baltaladı!
Oğuz Aydın'ın kariyerini Kerem Aktürkoğlu'nun transferi baltaladı!
Fenerbahçe'ye 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ni getirdi... Samsun deplasmanında 3 puanı sağlama aldı. Ancak Kerem Aktürkoğlu dönünce ne olacağını kimse bilmiyor. Akıllara gelen ise Okan Buruk'un Oğuz Aydın için daha önce verdiği rapor: 'Kerem Aktürkoğlu'nu 25'e satıyorsak, Oğuz Aydın'ı 50'ye satarız.'






Önce Lyon sonra Samsun deplasmanları... Fenerbahçe camiası Oğuz Aydın'ın sihrini konuşuyor. İki zorlu deplasmanda yaptıklarıyla parmak ısırtan Oğuz Aydın ise farklı duygular içinde.






Sürekli oynamak istiyor. Türk Milli Takımı'nda yer almak istiyor. Bunun için de devamlılık lazım. Fotospor'un da belirttiği gibi belki de geçen hafta Kerem Aktürkoğlu sakatlanmasaydı iki maçta da oynamayacak, hatta Valencia'ya satılacaktı.






Oğuz'un "belirsiz" kaderi Fenerbahçe'ye geldiği sezonda kırıldı. O sezon Okan Buruk kendisini ısrarla Galatasaray'a istiyordu. Hatta Başkan Dursun Özbek bile açıkladı. Buruk raporunda şöyle bir ifade verdi: "Ayrılmak isteyen Kerem'in yerine Oğuz'u almalıyız. Kerem'i satacağımız (o zaman konuşulan rakam 25 milyon Euro civarındaydı) rakamın iki katına Oğuz'u gönderebiliriz. Potansiyeli çok yüksekti."






Oğuz Fenerbahçe'ye geldi. Sahaya çıktığı her maçta ciddi kalite koydu. Ancak geçen sezon üstüne Kerem gelince yedek kaldı. Bu sezon bile üstte de belirttiğimiz gibi eğer Kerem sakatlanmasa Oğuz oynamayacaktı.






İki maçtaki oyunu Oğuz için yeni bir bilinmezlik yarattı. Çünkü şu anda ayrılamaz. Ayrılması düşünülemez. Peki Kerem dönünce ne olacak? Yeniden mi yedek kalacak? Kimsenin net bir cevabı yok.

Trabzonspor neden bu kadar berbat ötesi futbol oynuyor?


 Trabzonspor bu sene hem Süper Lig'e, hem de Avrupa'ya çok kötü yani beter başladı. Avrupa'da sıradan bir takım olan Ferencvaros'a iki maçta da mağlup oldu, tek gol bile atamadı. Süper Lig'de ise birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet aldı. Futbol namına bir şeyi sahaya yansıtamadı.

01.09.2026 06:56:00 / Güncelleme: 01.09.2026 22:17:18
Murat Çorbacı
 
   Trabzonspor neden bu kadar berbat ötesi futbol oynuyor?
   Trabzonspor neden bu kadar berbat ötesi futbol oynuyor?

Geçen Lig'in Süper Lig üçüncüsü ve Türkiye Kupası kazananı Trabzonspor bu sene Muhammed Salah transferine rağmen berbat durumda. Berbat futbol oynamanın da aslında bir anlamı var ancak Trabzonspor'da o da yok...







Neleri yanlış yapıyorlar?

Önce futbolculardan başlayalım...

1. İleride akıl almaz pas hataları yaparak top kaptırıyorlar. Takım hızla geri dönemediği için rakip gol pozisyonu üretiyor.

2. Gereksiz penaltıya yol açıyorlar. Trabzonspor'un Süper Lig'de yediği 4 golün 3'ü penaltıdan... Kasımpaşa maçında rakibe gereksiz müdahale, Başakşehir ve Amedspor maçında elle müdahale... Penaltı yaptırmak kendi kalene gol atmak gibidir. Bu defansla Trabzonspor hiç bir yere gidemez!

3. Salah dışındaki transferler sorunlu... Mesela Cabral niye alınmış Benfica'dan? Beş maç izledim, olumlu bir şey göremedim. Sol bekmiş! Ferencvaros maçında paspas oldu, ezilip geçildi. Aral Şimşir'e hangi mantık 15 milyon Euro bonservis ödemiş! Noah Saviolo, 11.5 milyon Euro eder mi? Valencia'dan alınan Cenk, stoper olarak güven veriyor mu? Kiralıktan dönenler ne yapılacak? İçlerinde forma giyen yok! Malinovsky bedelsiz gelmiş ancak 33 yaşındaki bir oyuncunun tecrübesi yok onda.

4. Trabzonspor bu sezon 52.5 milyon Euro civarında bir transfer geliri elde etti. Maaşlar hariç 47 milyon Euro da transfere harcadı. Gidenlerin yeri dolmadı... Fiorentina'ya 26 milyon Euro'ya satılan orta saha oyuncusu Christ Inao Oulai aranıyor mesela. Santrafor Augusto da... Sağ kanat Zubkov da...







5. Onuachu'nun hayalet gibi sahada dolaşması... Geçen sezon Süper Lig'de 22 gol atan bir oyuncu bu sezon 5 resmi maçta tek bir anlamlı pozisyona giremez mi? Top gelmedi değil ona... Fasulye sırığı kadar boyu var, 1.65'lik defans oyuncusu ondan daha çok yükseliyor! Yönetim, Onuachu konusunu masaya yatırmalı... Gitmek istiyorsa, kapı orada... Kötü oynayarak bonservis bedelini düşürme gibi bir niyeti varsa, o zaman kulübede işkence çeksin! Her Nijeryalı, Osimhen gibi ahlaklı olmaz!







Fatih Tekke meselesi

1. Yönetimin istifa eden bir teknik adamı tekrar soyunma odasına sokması büyük hata! İstifa ettiğin gün bitmişsin. Tekke takımı kafasında bitirmiş ki, istifa etmiş! Taraftar bu nedenle yönetimi affetmiyor. Bir teknik adam niye istifa eder? Bir şeyleri beceremediği için... Takım değişti, Salah gibi ağır top geldi. Salah'ın etrafı çer çöp... Bu süreci yönetmek kolay değil.





2. Tekke hazırlık maçları dahil bir türlü kadro kuramıyor. Yerinde oynattığı tek oyuncu file bekçisi Onana... Oyuncuları yanlış yerde oynatıyor. Yanlış dizilişlere imza atıyor.

Lafı uzatmaya gerek yok...

Trabzonspor toparlanabilir mi? Elbette... Ama Tekke'yle zor gibi... Hoca'nın morali bozuk... Trabzon'da hayat, geçim sıkıntısı ve Trabzonspor etrafında döner. Tekke'nin bu yükü taşıması zor. Bu saatten sonra iyi hoca getirmek de zor... Top çevirtme hastası Abdullah Avcı gelmesin de kim gelirse gelsin...

Fenerbahçe imkansızların peşinde

Samsunspor galibiyeti sonrası takviyelerle ilgili konuşan İsmail Kartal’ın işaret ettiği U-23 transfer adaylarıyla ilgili gazetemizin kulağına iki isim fısıldandı. Aziz Yıldırım'ın emriyle Cihan Kamer'in, CSKA Moskova'dan Matvey Kislyak ve Strasbourg'dan Samir El Mourabet için şansını denediği belirtildi. Her ne kadar "Mission Impossible" olsa da Fenerbahçe zoru kolaya çevirmek istiyor.

31.08.2026 12:41:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe imkansızların peşinde
Fenerbahçe imkansızların peşinde
Samsunspor'u 2-0'la geçen Fenerbahçe'de transfer çalışmaları da sürüyor... Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan İsmail Kartal, mevcut kadrodaki yabancı kontenjanının doluluğu nedeniyle yalnızca 23 yaş altı takviye yapabileceklerini vurguladı:

"Transferler her an olabilir. Sonuçta 23 yaş altı yapabilirsek bir transfer yapabiliyoruz. Onun haricinde zaten kadromuz dolu. Bunun için yönetimimiz, başkanımız çalışıyorlar."






Bu sözlerin ardından listedeki iki isimle ilgili gazetemiz muhabirinin kulağına iki isim fısıldandı.

Fenerbahçe yönetiminin radarındaki ilk isim CSKA Moskova forması giyen Matvey Kislyak. Beşiktaş'ın da transfer gündeminde yer alan Rus orta saha için yönetim elimden geleni yapıyor. Gelecek vaat eden genç oyuncu için görüşmeler sürüyor.






Sarı-lacivertlilerin listesindeki diğer güçlü aday ise Strasbourg'da forma giyen Samir El Mourabet. Sol açıkta da oynayabilen Faslı oyuncu için transfer şartları zorlanıyor.






Her iki aday da sahada 8 numara pozisyonunda görev yapmalarına rağmen, özellikle hücum hattındaki etkili performansları ve oyunu iki yönlü oynayabilme yetenekleriyle dikkat çekiyor. Fenerbahçe yönetimi, İsmail Kartal'ın talebi doğrultusunda iki isimden birini kadroya katmayı hedefliyor; her ne kadar "Mission Impossible" olsa da...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.