logo
29 MART 2026

"Eksik madalyayı bu kez alacağız"

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, "Avrupa şampiyonalarında bir tane eksik madalyamız var. Bu sefer niye olmasın?" diye konuştu

15.06.2017 00:00:00
A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Avrupa şampiyonalarında daha önce birer gümüş ve bronz madalya elde ettiklerini, tek eksik olan altın madalya için 2017 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceklerini söyledi.
Ekrem Memnun, Çekya'da yarın başlayacak şampiyona öncesi sorularını yanıtladı. İlk hedeflerinin gruptan lider çıkarak çeyrek finale doğrudan kalmak olduğunu aktaran Memnun, şöyle konuştu: "Mutlaka Prag'da yer almalıyız. Maç maç bakacağız. En önemli hedefimiz Dünya Şampiyonası'na katılmak. Bu takım şu an dünya sıralamasında 7. konumda. Bu bir günde olmadı, büyük emekler verildi. Bunun üzerine bir taş koymak istiyoruz. Dünya Şampiyonası'na katılamazsak puanımız düşecek. Mutlaka orada olmalıyız. Avrupa şampiyonalarında bir tane eksik madalyamız var, bu sefer neden olmasın? Hepimiz altın madalyanın hayalini kuruyoruz. Kolay değil. Altın madalya her yarışmada hedeftir. Maç maç bakmalıyız."
"Türk halkını gururlandırmaya devam edeceğiz"
Ekrem Memnun, son yıllarda A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Türk halkından büyük destek aldığını ve Çekya'da da başarılara devam etmek istediklerini dile getirdi. Türk halkının kendilerine her zaman destek olduğunu vurgulayan Memnun, "Türk halkının desteğine layık olmak için mücadelemizi sahaya koyacağız. Bizi desteklemeye devam etsinler. Bu takım çok büyük işler başardı, güzel şeyler yaptı. Mücadelemizle herkesin gönlünü aldı. İnşallah iyi sonuçlar alıp Türk halkını gururlandırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
"Slovakya'yı çok iyi tanıyorum"
Tecrübeli başantrenör, yarın karşılaşacakları Slovakya'yı çok iyi analiz ettiklerini anlattı. Slovakya'nın kendilerine benzer bir kadro yapısının olduğuna dikkati çeken Memnun, "Slovakya'yı çok iyi tanıyorum. Çok hızlı oynayan bir takım. Genç ve tecrübeli oyuncuların karışımıyla geldiler. FIBA Avrupa Ligi'nde oynayan oyuncuları var. Çok ciddi bir maç. Rakibin adının gerçekten önemi yok. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtmak istiyoruz." dedi. Grupta favori gösterilmelerine rağmen sahaya çıkmadan maç kazanılamayacağını vurgu yapan Memnun, sözlerini şöyle tamamladı: "Tahminlerin hiçbir anlamı yok. Maçlar sahada kazanılır. Her maçı tek tek inançlı ve kararlı bir şekilde oynamalıyız. Dünyanın en iyi takımıyla da oynasanız sahaya çıkmadan kazanamazsınız. İlk hedef yarınki maçtır. Biz en iyi yerde olmak istiyoruz. Enerjimiz ve moralimiz çok iyi. Benim dönemimde hiç olmadığı kadar kenetlendik. Çok iyi çalıştı oyuncularım. Bütün oyuncularıma turnuva başlamadan teşekkür ediyorum. Sakatlıklarını geçirmek için büyük çaba sarf ettiler. Oynayamayacak oyuncu yok. Atmosfer iyi, motivasyonumuz ve kararlılığımız yerinde. Rakibin adının hiçbir önemi yok. Bunun bilincindeyiz. Çok heyecanlıyız hepimiz. Allah'ın izniyle yarından itibaren göreceğiz."
Olcay ve Tuğçe ilk 5'i hedef gösterdi
Milli basketbolcular Olcay Çakır ve Tuğçe Canıtez, önümüzdeki yıl İspanya'da düzenlenecek Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası için Çekya'da ilk 5'e girmenin önemine vurgu yaptı. Olcay, kendi oyunlarını sahaya yansıtırlarsa başarılı olacaklarına inandığını aktararak, "Maç maç bakıyoruz. En önemlisi yarınki maç. Hedefimiz tabii ki ilk 5'te olup Dünya Şampiyonası'na gitmek ama en çok istediğim şey madalya. Madalyayı aldığımız takdirde zaten Dünya Şampiyonası'na katılmayı da garantiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Slovakya'nın maçlarını videodan izlediklerini belirten Olcay, "Slovakya daha önce fazla oynadığımız bir takım değil. Önemli olan kendimizi gibi oynamak. Böyle oynarsak hiçbir sorun çıkmaz. İlk maçta bütün hırsımızla sahaya çıkacağız." şeklinde konuştu. Tuğçe Canıtez de ilk 5'in önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Çok iyi hazırlık dönemi geçirdik. Çok çalışıp emek verdik. İnşallah bizim için güzel bir turnuva olacak. Hedefimiz ilk 5'e girip Dünya Şampiyonası'na gitmek. Adım adım gitmeliyiz. İlk önce grup maçlarını kazanıp buradan lider çıkmalıyız. İnşallah hedeflerimize ulaşacağız. İlk önce ilk 5 daha sonra madalya hedefimizle ülkemize döneceğiz. Slovakya maçına da çok iyi çalıştık. Sert bir maç olacak. İyi savunma yapıp hücum edersek istediğimiz sonuçla sahadan ayrılacağız."

A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde deplasmanda oynayacağı Kosova maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü

28.03.2026 22:05:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı
A Milli Futbol Takımı, yağmur altında çalıştı
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde deplasmanda oynayacağı Kosova maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde yağmur yağışı altındaki antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirildi.



Düz koşuyla başlayan antrenman ısınma hareketleriyle devam etti. Milliler daha sonra topla çalışmalar yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Kosova müsabakasının taktiği üzerinde duruldu.



Antrenmanda Zeki Çelik takımla çalışırken, Hakan Çalhanoğlu ile Merih Demiral ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenmanı TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz da takip etti.

Ay-yıldızlılar yarın yapacağı antrenmanla Kosova karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürecek.

Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?

İran Milli Futbol Takımı, devam eden bölgesel çatışmalar ve siyasi gerilimlerin gölgesinde, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde kampa girdi

28.03.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?
Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?
İran Milli Futbol Takımı, devam eden bölgesel çatışmalar ve siyasi gerilimlerin gölgesinde, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde kampa girdi.

24 Mart'ta başlayan ve 1 Nisan'a kadar sürmesi planlanan bu kamp, takımın uluslararası müsabakalara hazır kalmasını hedefliyor.

Kafile, Belek'te bulunan 5 yıldızlı bir otelde konaklıyor ve çalışmalarını otelin bünyesindeki Hüseyin Aygün Futbol Merkezi'nde sürdürüyor.



Antrenmanlar, teknik direktör Amir Ghalenoei gözetiminde gerçekleştiriliyor. İlk etapta ısınma hareketleri ve dar alanda pas çalışmaları yapan ekip, hazırlık maçları öncesi taktiksel çift kale maçlarla form tutuyor.



Kamp süresince oyuncu ve antrenörlerin medya ile görüşmesine izin verilmezken, antrenmanlar sıkı güvenlik önlemleri ve sınırlı basın erişimi altında yapılıyor.

Dikkat çeken gelişmeler



27 Mart'taki Nijerya maçında İranlı futbolcular, savaşta hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek amacıyla sahaya çocuk sırt çantalarıyla çıktı.

Dünya Kupası Belirsizliği: İran'ın ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'na katılımı, bölgedeki savaş durumu ve güvenlik endişeleri nedeniyle halen FIFA nezdinde tartışılmaya devam ediyor.

Dünya Kupası'ndan ihraç tartışmaları: FIFA karar aşamasında

İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılımı ciddi bir risk altında. ABD, İsrail ve bazı Avrupa ülkeleri FIFA ve UEFA'ya baskı altına aldılar.

Ukrayna Futbol Federasyonu ve bazı Avrupa ülkeleri, İran'ın askeri faaliyetlerini gerekçe göstererek turnuvadan men edilmesini için resmi başvuruda bulundular.

FIFA Başkanı Infantino'nun "futbolu siyasetten ayırma" çabasına rağmen, ABD ve İsrail'in baskısıyla İran'ın yerine Birleşik Arap Emirlikleri veya Umman'ın turnuvaya dahil edilmesi senaryoları Doha kulislerinde konuşuluyor. Kararın Nisan ayı başında açıklanması bekleniyor.

Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı açıklandı

Trendyol Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı belli oldu.

28.03.2026 11:40:00
AA
Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı açıklandı
Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı açıklandı
Trendyol Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligin 29, 30 ve 31. haftasında oynanacak müsabakaların programı şöyle:

29. hafta

10 Nisan Cuma:

20.00 Beşiktaş-Hesap.com Antalyaspor (Tüpraş)

11 Nisan Cumartesi:

14.30 RAMS Başakşehir-Natura Dünyası Gençlerbirliği (Başakşehir Fatih Terim)

17.00 Corendon Alanyaspor-Trabzonspor (Alanya Oba)

20.00 Zecorner Kayserispor-Fenerbahçe (RHG EnerTürk Enerji)

12 Nisan Pazar:

14.30 TÜMOSAN Konyaspor-Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

17.00 Göztepe-Kasımpaşa (Isonem Park Gürsel Aksel)

20.00 Galatasaray-Kocaelispor (RAMS Park)

13 Nisan Pazartesi:

20.00 Çaykur Rizespor-Gaziantep FK (Çaykur Didi)

20.00 ikas Eyüpspor-Samsunspor (Recep Tayyip Erdoğan)

30. hafta

17 Nisan Cuma:

20.00 Fenerbahçe-Çaykur Rizespor (Chobani)

20.00 Hesap.com Antalyaspor-TÜMOSAN Konyaspor (Corendon Airlines Park Antalya)

18 Nisan Cumartesi:

14.30 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-ikas Eyüpspor (Atatürk Olimpiyat)

17.00 Kocaelispor-Göztepe (Turka Araç Muayene Kocaeli)

20.00 Natura Dünyası Gençlerbirliği-Galatasaray (Eryaman)

19 Nisan Pazar:

14.30 Kasımpaşa-Corendon Alanyaspor (Recep Tayyip Erdoğan)

17.00 Samsunspor-Beşiktaş (Samsun Yeni 19 Mayıs)

20.00 Trabzonspor-RAMS Başakşehir (Papara Park)

20 Nisan Pazartesi:

20.00 Gaziantep FK-Zecorner Kayserispor (Gaziantep)

31. hafta

24 Nisan Cuma:

20.00 RAMS Başakşehir-Kasımpaşa (Başakşehir Fatih Terim)

25 Nisan Cumartesi:

14.30 ikas Eyüpspor-Gaziantep FK (Recep Tayyip Erdoğan)

17.00 Zecorner Kayserispor-Çaykur Rizespor (RHG EnerTürk Enerji)

20.00 Göztepe-Hesap.com Antalyaspor (Isonem Park Gürsel Aksel)

26 Nisan Pazar:

14.30 Natura Dünyası Gençlerbirliği-Kocaelispor (Eryaman)

20.00 Galatasaray-Fenerbahçe (RAMS Park)

27 Nisan Pazartesi:

17.00 Corendon Alanyaspor-Samsunspor (Alanya Oba)

20.00 TÜMOSAN Konyaspor-Trabzonspor (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

20.00 Beşiktaş-Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (Tüpraş)

Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı

28.03.2026 11:36:00
AA
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre kurul, sarı-kırmızılı kulübe çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle verilen 1 milyon 120 bin lira, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 220 bin lira ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle verilen 72 bin liralık cezaları oy birliğiyle onadı.

Tahkim Kurulu, PFDK tarafından Beşiktaş idarecisi Serkan Reçber'e verilen 45 gün hak mahrumiyeti ve 300 bin lira para cezasının yanı sıra ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 liralık para cezalarını da oy birliğiyle onadı.

Kurul, Natura Dünyası Gençlerbirliği futbolcusu Sekou Koita'ya verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 lira para cezasında ise indirim yaparak 1 resmi müsabakadan men ve 40 bin lira para cezası şeklinde değiştirdi.

Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi

A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı

28.03.2026 11:33:00
AA
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı.

Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına göre 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için A Milli Takım aday kadrosuna davet edilen Semih, Romanya ile dün oynanan karşılaşmanın ardından Ümit Milli Takım aday kadrosuna geçti.

2027 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası finallerine gidebilmek için Hırvatistan ile grup liderliği mücadelesi veren ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Ümit Milli Takım, rakibiyle 31 Mart'ta deplasmanda kritik bir müsabakaya çıkacak. Osijek kentindeki Opus Arena'da oynanacak maç, TSİ 18.30'da başlayacak.

U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak

U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak

27.03.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşı karşıya gelecek. Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanacak mücadele saat 16.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Grubun diğer maçında Cebelitarık ile Kosova saat 13.00'te karşı karşıya gelecek. Türkiye, grubunu birinci bitirmesi halinde önümüzdeki sezon A Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacak.

Milli takım, Dünya Kupası'na bir adım uzakta

 
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Romanya'yı 1-0 yenen ay-yıldızlı ekip, Slovakya-Kosova maçının galibiyle 31 Mart Salı günü deplasmanda final maçına çıkacak.

26.03.2026 23:14:00 / Güncelleme: 27.03.2026 00:45:11
Haber Merkezi
 Milli takım, Dünya Kupası'na bir adım uzakta
 Milli takım, Dünya Kupası'na bir adım uzakta

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Romanya'yı 1-0 yenen A Milli Futbol Takımı, play-off turu finaline yükseldi.
Tüpraş Stadı'nda oynanan maçta taraftar desteğini arkasına alan milli takım, mücadelenin ilk yarısında rakibine karşı baskın bir oyun ortaya koysa da hücumda etkili olamadı.
İlk 45 dakikada gol sesi çıkmazken ay-yıldızlı ekip, ikinci yarıya da etkili başlayan taraf oldu. Maçın 53. dakikasında Arda Güler'in savunmanın arkasına gönderdiği ortaya hareketlenen Ferdi Kadıoğlu'nun kale sahası önünden düzeltip vuruşunda top filelere gitti: 1-0.

Milliler, 61. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Ferdi'nin pasında topla buluşan Kenan Yıldız'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarptı. Romanya ise 77. dakikada Mihaila'nın şutunda direğe takıldı.
Maçın kalan bölümünde rakibine gol şansı tanımayan ay-yıldızlılar, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak final biletini aldı.

Rakip Kosova

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Romanya'yı yenen A Milli Futbol Takımı'nın finaldeki rakibi, belli oldu. Slovakya'yı deplasmanda 4-3 yenen Kosova rakibimiz oldu. 


Ferdi Kadıoğlu ilk resmi golünü attı

A Milli Futbol Takımı'nı Romanya karşısında 53. dakikada öne geçiren Ferdi Kadıoğlu, milli forma altında ilk resmi golünü attı.
Ay-yıldızlı formayla 29. mücadelesine çıkan 26 yaşındaki futbolcu, 18 Kasım 2023'te Almanya ile deplasmanda oynanan özel maçta fileleri havalandırmayı başarmıştı.

A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak

25.03.2026 16:23:00
AA
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak.

Türkiye, 103 yıllık tarihinde 360'ı resmi, 287'si özel toplam 647 maç oynayıp 1'i hükmen 255 galibiyet, 151 beraberlik ve 241 yenilgi yaşadı.

Ay-yıldızlılar, 278'i deplasmanda, 279'u Türkiye'de, 90'ı ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 895 gol attı, kalesinde 926 gol gördü.

Bugüne kadar 92 farklı ülke takımıyla karşılaşan milli takım, 647 müsabakanın 561'ini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 25'ini Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

Milliler, 647 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan özel maç, 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Ay-yıldızlı ekibin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç ise söz konusu tarihte bu ülkenin UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu maç

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu sınavını İspanya karşısında verecek.

İtalyan teknik adam yönetiminde 22'si resmi, 7'si özel 29 maça çıkan milliler, 16 galibiyet elde etti, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik yaşadı. Bu müsabakalarda rakip fileleri 53 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde 41 gol gördü.

Salah, Liverpool'dan ayrılıyor

Liverpool, Mısırlı yıldız Mohamed Salah'ın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı

25.03.2026 10:59:00
İhlas Haber Ajansı
Salah, Liverpool'dan ayrılıyor
Salah, Liverpool'dan ayrılıyor
Liverpool, Mısırlı yıldız Mohamed Salah'ın sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.

Liverpool, Mohamed Salah'ın geleceğine dair açıklama yaptı. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Mohamed Salah, 2025-2026 sezonunun sonunda Liverpool Kulübü'ndeki parlak kariyerine son verecek. Anfield'a veda edeceği zaman onun mirasını ve başarılarını onurlandıracağız" ifadelerine yer verildi.

Salah: "Her zaman sizin bir parçanız olacağım"

Salah ise sosyal medya hesabından video paylaşarak duygularını dile getirdi. 33 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada, "Herkese merhaba, maalesef o gün geldi. Bu, vedamın ilk bölümü. Sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacağım. Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, bu kulübün, bu şehrin, bu insanların hayatımın bu kadar derin bir parçası olacağını hiç hayal etmemiştim.

Liverpool sadece bir futbol kulübü değil, bir tutku, bir tarih, bir ruh. Bu kulübün bir parçası olmayan hiç kimseye bunu kelimelerle anlatamam. Zaferleri birlikte kutladık, en önemli kupaları kazandık ve hayatımızın en zor döneminde birlikte mücadele ettik.

Burada geçirdiğim süre boyunca bu kulübün bir parçası olan herkese, özellikle de geçmişteki ve şimdiki takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Ve taraftarlara gelince, yeterince kelime bulamıyorum. Kariyerimin en güzel zamanlarında bana gösterdiğiniz destek ve en zor zamanlarımda yanımda olmanız; bunu asla unutmayacağım ve her zaman kalbimde taşıyacağım.

Ayrılmak asla kolay değil. Bana hayatımın en güzel zamanlarını yaşattınız. Her zaman sizin bir parçanız olacağım. Bu kulüp benim ve ailem için her zaman evim olacak. Her şey için teşekkür ederim. Hepiniz sayesinde asla yalnız yürümeyeceğim" dedi.

Bursaspor'dan şampiyonluk yarışında kritik galibiyet

Bursaspor, Gebzespor karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alırken, müsabakayı 41 bin 870 taraftar izledi

25.03.2026 10:56:00
İhlas Haber Ajansı
Bursaspor'dan şampiyonluk yarışında kritik galibiyet
Bursaspor'dan şampiyonluk yarışında kritik galibiyet
Bursaspor, Gebzespor karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alırken, müsabakayı 41 bin 870 taraftar izledi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 29. hafta karşılaşmasında Bursaspor, sahasında Güzide Gebzespor'u 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı. Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu'nda oynanan mücadelede yeşil-beyazlı ekip, ikinci yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. Bursaspor'un bu hafta oynadığı karşılaşmayı 41 bin 870 taraftarın tribünden takip etti.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında Bursaspor önemli fırsatlar yakalasa da golü bulamadı. Batuhan Yayıkçı'nın kafa vuruşunda topun çizgiden çıkarılması ve Salih Kavrazlı'nın kaçırdığı net pozisyon ilk yarının öne çıkan anları oldu. Konuk ekip Güzide Gebzespor ise savunma ağırlıklı bir oyun sergileyerek ilk yarıyı golsüz eşitlikle tamamladı.

Galibiyet 2. yarıda geldi

İkinci yarıya daha istekli başlayan Bursaspor, aradığı golü 70. dakikada buldu. Sol kanattan yapılan ortada oluşan karambolde İlhan Depe topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Bu golden sadece 5 dakika sonra fark ikiye çıktı. Hızlı gelişen atakta İlhan Depe'nin yerden ortasında Baran Başyiğit şık bir vuruşla skoru 2-0'a taşıdı.

Kalan dakikalarda oyunun kontrolünü elinde tutan Bursaspor, rakibine net fırsat vermedi ve mücadeleyi 2-0 kazanarak sahadan 3 puanla ayrıldı. Yeşil-beyazlılar bu sonuçla zirvede puanını 67'ye yükseltti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.